Guzek na piersi - wątek zbiorczy! - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-15, 22:50   #3481
dph
Rozeznanie

Dot.: Guzek na piersi - wątek zbiorczy!

Hej Dziewczyny! Rok temu podczas kontrolnej wizyty ginekolog wykrył mi guza, stwierdził że to raczej włókniak ale polecił mi zrobić usg. Oczywiście poszłam prywatnie na usg gdzie lekarka potwierdziła włókniaka jeden 11 mm a drugi 5 mm i zaleciła biopsję. Miałam robioną biopsję cienkoigłową dokładnie rok temu. Na szczęście wyniki wyszły dobre. Lekarka zaleciła co pół roku wykonywać badanie kontrolne usg. Zrobiłam je w listopadzie 2010 roku i badanie nie wykazało żadnych zmian. Teraz w piątek znowu byłam na usg kontrolnym. Dodam jeszcze że do tej pory te włókniaki mi wogóle nie przeszkadzały i nie bolały, ale od jakiegoś czasu - może od 3 miesięcy niekiedy poczuję w guzku takie jakby ukłucie, żaden ból tylko ukłucie. Nie wiem czy to już moja psycha wariuje czy coś się dzieje. Po piątkowym usg okazało się że włókniak powiększył się o 3 mm i teraz ma 14 mm. Pani Doktor powiedziała że 3 mm to żadna zmiana i że mam dwa wyjścia. Mogę albo usunąć te włókniaki albo nic z tym nie robić tylko się badać. Normalnie doradziła mi że hej :/ teraz mam dylemat bo nie wiem co zrobić. Niby nic minie nie boli i jest ok ale z drugiej strony może faktycznie lepiej bym się czuła psychicznie gdym je usunęła. Chociaż to że usunę wcale nie oznacza że nie pojawią się nowe. Poza tym chcieliśmy z mężem starać się w najbliższym czasie o dziecko i nie wiem jaki by to miało wpływ na ciąże i karmienie. I teraz już na prawdę jestem skołowana i nie wiem co robić. Sorki że się tu tak rozpisałam ale czytając wasze doświadczenia widzę, że lekarze Wam konkretnie doradzają co robić.
Stary 2011-05-16, 00:31   #3482
ankaasnk
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny! Rok temu podczas kontrolnej wizyty ginekolog wykrył mi guza, stwierdził że to raczej włókniak ale polecił mi zrobić usg. Oczywiście poszłam prywatnie na usg gdzie lekarka potwierdziła włókniaka jeden 11 mm a drugi 5 mm i zaleciła biopsję. Miałam robioną biopsję cienkoigłową dokładnie rok temu. Na szczęście wyniki wyszły dobre. Lekarka zaleciła co pół roku wykonywać badanie kontrolne usg. Zrobiłam je w listopadzie 2010 roku i badanie nie wykazało żadnych zmian. Teraz w piątek znowu byłam na usg kontrolnym. Dodam jeszcze że do tej pory te włókniaki mi wogóle nie przeszkadzały i nie bolały, ale od jakiegoś czasu - może od 3 miesięcy niekiedy poczuję w guzku takie jakby ukłucie, żaden ból tylko ukłucie. Nie wiem czy to już moja psycha wariuje czy coś się dzieje. Po piątkowym usg okazało się że włókniak powiększył się o 3 mm i teraz ma 14 mm. Pani Doktor powiedziała że 3 mm to żadna zmiana i że mam dwa wyjścia. Mogę albo usunąć te włókniaki albo nic z tym nie robić tylko się badać. Normalnie doradziła mi że hej :/ teraz mam dylemat bo nie wiem co zrobić. Niby nic minie nie boli i jest ok ale z drugiej strony może faktycznie lepiej bym się czuła psychicznie gdym je usunęła. Chociaż to że usunę wcale nie oznacza że nie pojawią się nowe. Poza tym chcieliśmy z mężem starać się w najbliższym czasie o dziecko i nie wiem jaki by to miało wpływ na ciąże i karmienie. I teraz już na prawdę jestem skołowana i nie wiem co robić. Sorki że się tu tak rozpisałam ale czytając wasze doświadczenia widzę, że lekarze Wam konkretnie doradzają co robić.
mam bardzo podobna sytuację, a nawet gorszą. mam 4 guzki i sto roznych opinii lekarzy. moje gruczolakowlokniaki w podobnych do twoich rozmiarow sa kontrolowane od roku, tak jak zalecila mi wiekszosc lekarzy. oczywiscie czuje dyskomfort psychiczny, caly czas o tym mysle i boje sie aby nie urosly ani nie zezlosliwialy. niestety dwa z nich znajduja sie bardzo gleboko, a wyciecie wiazaloby sie z deformacja a nawet czesciowym wycieciem biustu. lekarze twierdza ze nie warto sobie zadawac takiej szkody, kiedy mozna kontrolowac guzki. podobnie jak ty niby chce zdac sie na opinię lekarzy ale z kazdym dniem niepokoje sie bardzo. przeciez robiac regularnie usg nie wykryje sie czy ktorys z nich nie przeksztalca sie w cos zlosliwego, a biopsji co kilka miesiecy nie bede robic... a wiec witaj w klubie...
ankaasnk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-16, 07:22   #3483
dph
Rozeznanie

no właśnie ah Ci lekarze, kazdy mówi co innego ja co prawda byłam na razie u jednego ale postawa tej lekarki mnie dobiła zamiast konkretnie powiedzieć że albo wyciąć albo że nie ma potrzeby wycięcia to ona po prostu powiedziała że to już jest moja decyzja i że mam dwa wyjścia. Najgorsza jest ta nasza psychika która nas nakręca :P
Stary 2011-05-16, 07:43   #3484
kajaja
Zadomowienie

hejka tak czytam was dziewczyny i myśle sobie ze dobrze że mam to już za sobą
mi lekarz odrazu powiedzial że trzeba wyciąć bo byly duże i jeden dośc szybko się powiększał

najlepiej skonsultujcie sie z innym chirurgiem onkologiem trzymajcie sie pozdrawiam
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-16, 09:28   #3485
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
hejka tak czytam was dziewczyny i myśle sobie ze dobrze że mam to już za sobą
mi lekarz odrazu powiedzial że trzeba wyciąć bo byly duże i jeden dośc szybko się powiększał

najlepiej skonsultujcie sie z innym chirurgiem onkologiem trzymajcie sie pozdrawiam
jakiej wielkości miałaś guzki? no właśnie dobry lekarz to podstawa a w dzisiejszych czasach trafić na dobrego lekarza graniczy z cudem moja lekarka ma specjalność onkolog radiolog i chyba wybiorę sie do jakiegoś chirurga żeby mi wszystko wytłumaczył i opisał dokładnie ale wiem że chirurg na pewno będzie mnie z kolei namawiał na wycięcie... bądź tu mądry i pisz wiersze :/ a może możecie polecić jakiegoś sprawdzonego i pewnego lekarza na śląsku najlepiej w okolicach Rybnika?
Stary 2011-05-16, 10:36   #3486
ladytak
Przyczajenie

Cytat:
no właśnie ah Ci lekarze, kazdy mówi co innego ja co prawda byłam na razie u jednego ale postawa tej lekarki mnie dobiła zamiast konkretnie powiedzieć że albo wyciąć albo że nie ma potrzeby wycięcia to ona po prostu powiedziała że to już jest moja decyzja i że mam dwa wyjścia. Najgorsza jest ta nasza psychika która nas nakręca :P
Ja też mam taki sam problem,po biopsji okazało się że to zmiana łagodna i należy to obserwować ,ale kiedyś to i tak trzeba usunać(zalecane po czterdziestce).Jak narazie chodzę co miesiąc do kontroli i mam już tego dość więc na wizycie w czerwcu mam zamiar powiedzieć lekarzowi żeby mi to usunął ,tym bardziej że powiedział że może mi to zrobić jak mnie będzie to bardzo denerwowało i w znieczuleniu miejscowym.Chyba nie ma co czekać do 40?
ladytak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-16, 11:18   #3487
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ladytak Pokaż wiadomość
Ja też mam taki sam problem,po biopsji okazało się że to zmiana łagodna i należy to obserwować ,ale kiedyś to i tak trzeba usunać(zalecane po czterdziestce).Jak narazie chodzę co miesiąc do kontroli i mam już tego dość więc na wizycie w czerwcu mam zamiar powiedzieć lekarzowi żeby mi to usunął ,tym bardziej że powiedział że może mi to zrobić jak mnie będzie to bardzo denerwowało i w znieczuleniu miejscowym.Chyba nie ma co czekać do 40?
o to dobra jesteś że chodzisz co miesiąc <brawo> ja chodzę tak mniej więcej co pół roku i jak mam iść to mam stres niesamowity w tym roku skończę trzydziestke i jakbym miała do 40 czekać to masakra :/ myślę, że gdyby nie to że chciałabym teraz mieć dziecko to też pewnie bym się od razu zdecydowała na usunięcie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-16, 11:42   #3488
ewelina91k
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cerveza Pokaż wiadomość
A kiedy masz zabieg? .
jutro ide do chirurga i ustalamy termin
ewelina91k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-16, 19:06   #3489
ladytak
Przyczajenie

Cytat:
o to dobra jesteś że chodzisz co miesiąc <brawo> ja chodzę tak mniej więcej co pół roku i jak mam iść to mam stres niesamowity w tym roku skończę trzydziestke i jakbym miała do 40 czekać to masakra :/ myślę, że gdyby nie to że chciałabym teraz mieć dziecko to też pewnie bym się od razu zdecydowała na usunięcie
A nie powinnaś tego usunąć przed ciąża ,pytałaś doktora?
Chodzę co miesiąc bo tak mi lekarz wizyty ustala i też mam za każdym razem mega stres dlatego chcę z tym skończyć .Zastanawiam się tylko po co tak częste kontrole skoro to tylko gróczolakowłókniak i każdy lekarz twierdzi że to nie złośliwieje
Stary 2011-05-16, 19:41   #3490
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
jakiej wielkości miałaś guzki? no właśnie dobry lekarz to podstawa a w dzisiejszych czasach trafić na dobrego lekarza graniczy z cudem moja lekarka ma specjalność onkolog radiolog i chyba wybiorę sie do jakiegoś chirurga żeby mi wszystko wytłumaczył i opisał dokładnie ale wiem że chirurg na pewno będzie mnie z kolei namawiał na wycięcie... bądź tu mądry i pisz wiersze :/ a może możecie polecić jakiegoś sprawdzonego i pewnego lekarza na śląsku najlepiej w okolicach Rybnika?
jeden mial 4 cm a drugi 3 cm

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Chodzę co miesiąc bo tak mi lekarz wizyty ustala i też mam za każdym razem mega stres dlatego chcę z tym skończyć .Zastanawiam się tylko po co tak częste kontrole skoro to tylko gróczolakowłókniak i każdy lekarz twierdzi że to nie złośliwieje

mi też powiedzieli że lepiej usunąć przed ciążą ponieważ w trakcie mogą bardzo urosnąć
30.03.2016 Antek Fabian
Stary 2011-05-17, 07:51   #3491
dph
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie z tego stresu nie spytałam i tak muszę poszukac jeszcze jakiegoś innego lekarza i skonsultowac to u innego. Nie straszcie mnie że muszę przed ciążą to dziadostwo powycinać :/ wizja zabiegu mnie przeraż czhyba bardziej niż te włókniaki :P
Stary 2011-05-17, 18:54   #3492
kajaja
Zadomowienie

post 3403 str 14 tam opisałam pobyt w szpitalu i zabieg
30.03.2016 Antek Fabian
Stary 2011-05-17, 19:03   #3493
ladytak
Przyczajenie

takiego guzka można też usunąć w znieczuleniu miejscowym w poradni onkologicznej mi lekarz tak będzie robił jak się zdecyduję
Stary 2011-05-17, 19:29   #3494
dph
Rozeznanie

Cytat:
post 3403 str 14 tam opisałam pobyt w szpitalu i zabieg
kajaja dzięki za porządną relację, wiesz jak to jest jak człowiek nie ma pojęcia a wyobraża sobie nie wiadomo co :p bolały Cie długo piersi po zabiegu? jak długo dochodziłaś do siebie?

Cytat:
takiego guzka można też usunąć w znieczuleniu miejscowym w poradni onkologicznej mi lekarz tak będzie robił jak się zdecyduję
czyli nie jesteś jeszcze w pełni zdecydowana?
Stary 2011-05-17, 19:36   #3495
kajaja
Zadomowienie

[QUOTE=dph;26978995]kajaja dzięki za porządną relację, wiesz jak to jest jak człowiek nie ma pojęcia a wyobraża sobie nie wiadomo co :p bolały Cie długo piersi po zabiegu? jak długo dochodziłaś do siebie?

hm co do bolu to można powiedzieć że nie bolały .hm po narkozie czułam się bardzo dobrze nie wymiotowalam ani nie chciało mi się spać a przez miesiąc mąż nie pozwalal mi nic dźwigac

zabiegu nie ma się co bać naprawde
30.03.2016 Antek Fabian
Stary 2011-05-17, 20:34   #3496
cerveza
Zakorzenienie

Dziewczyny, a nie wiecie może ile trwa taki zabieg bez narkozy, tylko z miejscowym znieczuleniem?
cerveza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-18, 10:52   #3497
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, a nie wiecie może ile trwa taki zabieg bez narkozy, tylko z miejscowym znieczuleniem?

to zależy ile czasu potrzeba lekarzom na wycięcie i zszycie gdzie umiejscowiony jest guzek myśle że tak ok 30 minut
30.03.2016 Antek Fabian
Stary 2011-05-18, 17:58   #3498
ladytak
Przyczajenie

Cytat:
z tego co wiem to zależy też od wielkości guzka i trwa do godziny czasu

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

czyli nie jesteś jeszcze w pełni zdecydowana?[/QUOTE]
Całkiem jeszcze nie jestem zdecydowana ale już jestem coraz bliżej tej decyzji bo moja psychika uspokoiłaby się i nie musiałabym myśleć o tym
Stary 2011-05-18, 18:01   #3499
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
to zależy ile czasu potrzeba lekarzom na wycięcie i zszycie gdzie umiejscowiony jest guzek myśle że tak ok 30 minut
Cytat:
z tego co wiem to zależy też od wielkości guzka i trwa do godziny czasu
Dzięki za info, trochę mnie uspokoiłyście. Myślałam, że to będą 2-3 godziny. Ale godzinkę jakoś przeżyję.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-18, 18:49   #3500
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki za info, trochę mnie uspokoiłyście. Myślałam, że to będą 2-3 godziny. Ale godzinkę jakoś przeżyję.

ja bardzo się ciesze że mam to za sobą teraz spokojnie mogę planować powiększenie rodziny

a tak ciągły strach i stres co będzie dalej czy urośnie czy zezlośliwieje a teraz luzik dlatego najlepiej dle nas i dla naszej psychiki jest pozbyć sie "obcych" ale oczywiście jest to indywidualna decyzja pozdrawiam i 3majcie się
30.03.2016 Antek Fabian
Stary 2011-05-21, 13:35   #3501
MsDzikiWschood
Przyczajenie

Witam wszystkie forumowiczki.! Na imię mi Magda. Wczoraj wyczułam malutki guzek (mniej więcej 1cm na 0,5cm) strasznie bolący w dole piersi. Dzisiaj natomiast miejsce nadal mnie boli a nawet czasem tracę oddech gdy mocniej przycisnę, lecz guzek jakby się przemieszczał tak, że nie zawsze mogę go znaleźc. Chciałam się spytac czy to jest normalne i ten ból może byc spowodowany jakimiś zmianami w okresie dojrzewania lub czymś w tym stylu.? Chcę jeszcze dodac, że u mnie w rodzinie dużo kobiet miało problemy z rakiem piersi lub niezłośliwymi guzami. Dziękuję z góry za pomoc. Pozdrawiam.
MsDzikiWschood jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-21, 13:44   #3502
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsDzikiWschood Pokaż wiadomość
Witam wszystkie forumowiczki.! Na imię mi Magda. Wczoraj wyczułam malutki guzek (mniej więcej 1cm na 0,5cm) strasznie bolący w dole piersi. Dzisiaj natomiast miejsce nadal mnie boli a nawet czasem tracę oddech gdy mocniej przycisnę, lecz guzek jakby się przemieszczał tak, że nie zawsze mogę go znaleźc. Chciałam się spytac czy to jest normalne i ten ból może byc spowodowany jakimiś zmianami w okresie dojrzewania lub czymś w tym stylu.? Chcę jeszcze dodac, że u mnie w rodzinie dużo kobiet miało problemy z rakiem piersi lub niezłośliwymi guzami. Dziękuję z góry za pomoc. Pozdrawiam.
Nikt Ci nie powie na forum, skąd ten guzek się wziął. Jesteś w grupie ryzyka, więc powinnaś w poniedziałek wybrać się do lekarza.
Stary 2011-05-21, 15:30   #3503
MsDzikiWschood
Przyczajenie

Właśnie zamierzam, tylko chciałam trochę moją matulkę uspokoic. W sumie niepotrzebnie jej mówiłam. Cóż dzięki
MsDzikiWschood jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-21, 18:57   #3504
jelka
Przyczajenie

Hej Dziewczyny !
Odnośnie tej mojej biopsji... Miałam miećją 12 maja, a nie miałam, bo pani nie mogła znaleźć na leżąco guza, chociaż ja go normalnie w palce łapie. Nawet mi powiedziała, że wymyślam, że go mam, bo na leżąco go nie ma, tylko same żebra.... No i teraz czekam na usg porządne z dokładnym opisem, żeby nawet mogła go ta pani znaleźć na leżąco... Masakra jakaś... A on sam bez zmian i boli. Całuję
jelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-22, 18:28   #3505
ladytak
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez MsDzikiWschood Pokaż wiadomość
Do lekarza powinnaś iść ale nie martw się na zapas bo guzki które się przesuwają i uciekają między palcami są zmianami łagodnymi ale oczywiście musisz to potwierdzić badaniami tym bardziej że czujesz ból a takie guzki nie powinny boleć.

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Napisane przez jelka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny !
Odnośnie tej mojej biopsji... Miałam miećją 12 maja, a nie miałam, bo pani nie mogła znaleźć na leżąco guza, chociaż ja go normalnie w palce łapie. Nawet mi powiedziała, że wymyślam, że go mam, bo na leżąco go nie ma, tylko same żebra.... No i teraz czekam na usg porządne z dokładnym opisem, żeby nawet mogła go ta pani znaleźć na leżąco... Masakra jakaś... A on sam bez zmian i boli. Całuję
To wcześniej nie miałaś robionego usg tylko tak od razu na biopsje cię skierowała?
Stary 2011-05-23, 18:50   #3506
jelka
Przyczajenie

Cytat:

To wcześniej nie miałaś robionego usg tylko tak od razu na biopsje cię skierowała?
Miałam. Ale tak przy okazji, u ginekologa, i nie miałam wyniku na kartce. I doktorka powiedziała, że dla takich jak ja, czyli z namacalnym guzkiem, można pominąć oddzielne robienie usg, bo skoro go czuć, to wystarczy biopsja pod usg... no a że terminy są na listopad, to to miało mi przyspieszyć wszystko... a tu wyszło, że babka od biopsji go nie widzi, co jest dla mnie dziwne, bo jak leże, to też potrafię go złapać w palce... i nie wiem czy czasem z jakiejś dziwnej niechęci nie chciała mi zrobić.
No i tak właśnie idę na super usg opisane przez tych, których oni akceptują jak po takim usg ona znowu nie znajdzie, to jej każe w palce złapać i wtedy jeździć tym usg.
jelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-23, 19:24   #3507
ladytak
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez jelka Pokaż wiadomość
Miałam. Ale tak przy okazji, u ginekologa, i nie miałam wyniku na kartce. I doktorka powiedziała, że dla takich jak ja, czyli z namacalnym guzkiem, można pominąć oddzielne robienie usg, bo skoro go czuć, to wystarczy biopsja pod usg... no a że terminy są na listopad, to to miało mi przyspieszyć wszystko... a tu wyszło, że babka od biopsji go nie widzi, co jest dla mnie dziwne, bo jak leże, to też potrafię go złapać w palce... i nie wiem czy czasem z jakiejś dziwnej niechęci nie chciała mi zrobić.
No i tak właśnie idę na super usg opisane przez tych, których oni akceptują jak po takim usg ona znowu nie znajdzie, to jej każe w palce złapać i wtedy jeździć tym usg.
To może lepiej zmienić lekarza a gdzie takie długie terminy,bo ja czekam tydzień do dwóch i onkolog sam sobie robi usg, a potem biopsje .Takiej doktorce to nawet nie wiadomo czy wierzyć w to co mówi a tu przecież chodzi o zdrowie
Stary 2011-05-24, 17:19   #3508
manymanyways
Rozeznanie

witam... wczoraj miałam usg, potem zaraz mammografię i biopsję od razu grubą igłą. Lekarka stwierdziła, że zmiana raczej wygląda na niezłośliwą, i na gruczolakowłókniaka, ale dla pewności trzeba zrobić biopsję. Eh...
wyniki za jakiś tydzień, ciągle o tym myślę. Mam 21 lat dopiero... wyobrażam sobie że albo trzeba to wyciąć (i co, jakaś szrama potem na piersi zostanie...), albo "obserwować", czyli znając mnie będę to ciągle macać i sobie wyobrażać że urosło i że umieram. Masakra.
manymanyways jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-24, 21:39   #3509
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez manymanyways Pokaż wiadomość
witam... wczoraj miałam usg, potem zaraz mammografię i biopsję od razu grubą igłą. Lekarka stwierdziła, że zmiana raczej wygląda na niezłośliwą, i na gruczolakowłókniaka, ale dla pewności trzeba zrobić biopsję. Eh...
wyniki za jakiś tydzień, ciągle o tym myślę. Mam 21 lat dopiero... wyobrażam sobie że albo trzeba to wyciąć (i co, jakaś szrama potem na piersi zostanie...), albo "obserwować", czyli znając mnie będę to ciągle macać i sobie wyobrażać że urosło i że umieram. Masakra.
Nie martw się wszystko będzie ok!!! Dokładnie rok temu też przeżywałam stresy związane z wynikami z biopsji ale wszystko było w porządku. Wiem że dobrze mi się pisze jak mam to już za sobą, ale nawet na podstawie tego wątku można stwierdzić że bardzo dużo kobiet ma problemy z piersiami a przeważnie są to niegroźne włókniaki. Będzie dobrze zobaczysz myśl pozytywnie!
Stary 2011-05-25, 07:05   #3510
manymanyways
Rozeznanie

Cytat:
Nie martw się wszystko będzie ok!!! Dokładnie rok temu też przeżywałam stresy związane z wynikami z biopsji ale wszystko było w porządku. Wiem że dobrze mi się pisze jak mam to już za sobą, ale nawet na podstawie tego wątku można stwierdzić że bardzo dużo kobiet ma problemy z piersiami a przeważnie są to niegroźne włókniaki. Będzie dobrze zobaczysz myśl pozytywnie!
dzięki a powiedz mi, wycinano Ci jednak ten guzek, miałaś obserwować, sam się wchłonął?...
manymanyways jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości