|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Dostojna peema.
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, część 3
Butterfly, nie miałam badanej ani razu. Może powinnam zacząć się tym martwić, nie wiem sama, moze zbada lekarz na najbliższej wizycie. uff, dziś miałam dość aktywny dzień, ale już jestem w domu i to do tego w łożku, mam formę 60latki aktualnie
o 20 siadam do pracy więc chyba aż sobie drzemkę zrobię przed. W ogóle to zostałam dziś poproszona na matkę chrzestną, to będzie mój pierwszy chrześniak a właściwie chrześnica. Ogólnie bardzo mi milo, rodzice czekają z chrzcinami aż urodzę i troszkę się ogarnę, impreza będzie w czerwcu. W co ja się zmieszczę, pewnie zostanie mi milion kg po ciąży jeszcze to moje zmartwienie w ogóle to mam po porodzie 2x chrzciny, 3x wesele... Ten mój dzieciak to będzie miał ciężkie życie, musi od małego byc imprezowiczem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak serio, ja nie lubię jak mój idzie na jakąś imprezę, chociaż ostatnimi czasy się pilnuje. Kiedyś było gorzej Sq, przypomniałaś mi że i ja muszę wywołać zdjęcia z chrzcin bratanicy tż, mała ma już ponad rok, w sierpniu będzie rok od chrzcin, a tu lipa, zdjęcia dalej nie wywołane. No ale chciałam je wcześniej obrobić trochę. Ja dziś latam na dwa domy : rano byłam u rodziców, teraz swój. Nawet nie zdążyłam otworzyć paczki z koszulą do karmienia, szlafrokiem ani stanikami do karmienia z esotiq. Jeszcze się rano zeźliłam bo nie mogłam znaleźć paczkomatu InPost. Szukałam żółtego, a on biały. Wielki jak nie wiadomo co. Przechodziłam obok niego raz, drugi raz przejeżdżalam autem. NO I NIE WIDZIAŁAM! W końcu spytałam jakiejś banki w sklepie i dopiero mi powiedziala. Kurde no tak ślepa to jeszcze nie byłam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3483 |
|
Dostojna peema.
|
Ja raczej mojemu imprez nie bronię, ale zwykle chodzimy na nie razem, chociaż tak raz na dwa miesiące zdarza mu się impreza z ludźmi z pracy i nic nie mam przeciwko
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś bywało różnie i wtedy się wkurzałam, teraz już nie. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3485 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
|
|
#3486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
|
#3487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc może Twoja na tyle długa że nie mierzy czy to 3.2 czy 3.8 bo to i tak i tak dobrze Cytat:
zresztą nie ja jedna. Całe damskie grono z naszej pracy ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Nie no pepkowe jak jestem w szpitalu a kac to nie ma wybacz. Ma być w szpitalu. U nas odwiedziny od 12 więc akurat spokojnie ogarnął ale przyjechał taksówka ![]() Jakieś pierwsze wyjście zaliczył z 2-3mce po porodzie. A on chciał świętować poród tu i teraz ![]() Tym razem coś myślę że będzie z 2x świętował bo jeszcze z sąsiadami zapewne.. Zreszta zaraz majówka... Oj chorować nie będzie Nołnejmka Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak opiją zdrówko, to na pewno ![]() Rozpakowałam paczkę z koszulą i szlafrokiem i jestem pozytywnie zaskoczona. Koszula dłuższa, luźniejsza, napy fajne i po skosie. Zamówię jeszcze dwie, akurat będą na zmianę Wszystko bawełniane i w sumie nieźle uszyte ( polska marka). Także jak dziewczyny chcecie koszulę za 30 zł, to warto. Staniki z esotiq to muszę się zastanowić- nie wiem czy się nie pospieszyłam z zakupem- teraz są ok, ale pewnie przy laktacji cycki mi jeszcze napuchną i będą za małe więc chyba będą do zwrotu, a szkoda bo fajne i niezłych jak na esotiq cenach. Chyba że sobie zostawię i tak. W sumie one są do karmienia, ale co mi szkodzi. za 150 zł mam 3 szt zamiast 1.Byłam dziś koło tk maxx i nie poszłam
|
|
|
|
|
#3489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zamówilismy cybex I cloud z fotelik i wozek bebetto torino biało czarny na białej ramie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3491 |
|
Dostojna peema.
|
Sq, Ty i Twój tż pracujecie w jednym miejscu z tego co piszesz, jak oceniasz taki układ?
Ciekawi mnie to tak przyszłościowo,bo nie wykluczam takiego rozwiązania.
|
#3492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajna jakość wykonania no i 100%bawełna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3494 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nigdy nie było inaczej ![]() Jest duża wygoda pod kątem dziecka. Mówią że to firmowe. Duże mamy zrozumienie że ja muszę wolne bo mąż nie może jak dziecko chore. Nie może bo jest coś co robi i jedt ważniejsze niż moje. Nie tylko dla niego ale też naszego szefa. A jak już rodzice pracują w 2roznych miejscach to są jakieś komentarze czy na pewno musi ktoś zostać z dIeckiem, czy 2fi rodzic nie może ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Ja po ustabilozowaniu laktacjo będę miała na pewno z fiszbinami. Warto żeby było idealnie dobrane.zebh fiszbina szła na pewno po ciele a nie po piersi (głównie od zewnętrznej storny źle dobrane jest najczęściej) Bo to baaaardzo łatwo zatkac kanalik... Zreszta i bez kp to bardzo niezdrowe. Do spania te z hm mogą się nadać alvo w ogóle topy hm do kp Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3495 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny kupiliśmy fotelik cybex I Cloud z i jest on przeznaczony os urodzenia do ok 18 miesięcy. Teraz na stronie wyczailismy inny fotelik też z cybexa sirona z i size przy którym pisze że może być użytkowany od urodzenia do ok 4 lat. Moje pytanie brzmi tak czy nie można od razu wziąść tego drugiego który posłuży nam dłużej Bo aż do ok 4 lat? Facet nam to tłumaczył w sklepie ale nie wiem czy to nie była tylko zagrywka by nam wcisnac ten mniejszy fotelik
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3498 |
|
Dostojna peema.
|
Słyszałyście o 500+ na każde dziecko? Niby ma to wejść już niedługo.
|
#3499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem zwolennikiem lupina + kolejny fotelik Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3501 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój po pępkowym normalnie do mnie do szpitala rano przychodził i zostawał cały dzień ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
Cytat:
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2019-02-23 o 21:34 |
||||
|
|
|
#3502 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() No ale nam to akurat nie grozi w żadnym wypadku A PiS kontynuuje radosne rozdawnictwo z pieniędzy pracujących obywateli
|
|
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
500+ ma być dla każdego bez progu finansowego
|
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
Niech lepiej będą łatwiej dostępne żłobki i przedszkola, bezpłatne. Większe ulgi podatkowe dla pracujących rodziców. Mniejszy vat na ubranka i akcesoria dziecięce.
A tak to głównie patologia się bogaci,a my głupi spłacamy to w inny sposób, ciężko pracując...
|
#3505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wzięłam też od niego ten cienki szlafrok, bo mam tylko "pluszaka" a on się na maj nie nadaje. Ten też jest niezły. Za podobny w LaVantilu 120 zł. ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
a tak to patusy "narobią" dzieci, kasę zwiną i tak dalej dzieci nic z tego nie mają. jestem na ostatnich nogach. dobranoc! |
||
|
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam taką http://www.slodkisen.com.pl/pl/p/Kos...-Granatowa/520 tylko stacjonarnie i greeone, ale jak się okazuje to pod różnymi markami są te same koszule
|
|
|
#3507 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
u nas w mieście np. prawie nie ma żłobków żłobki, ulgi podatkowe, a nie rozdawanie kasy która idzie nie wiadomo na co |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak to patusy "narobią" dzieci, kasę zwiną i tak dalej dzieci nic z tego nie mają. jestem na ostatnich nogach. dobranoc! |
|
|
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam taka koszule
faktycznie dobrej jakości.na pobyt w szpitalu się nadawała, ani gorąco czy coś też polecam! Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
sorry za dubla!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:42.

o 20 siadam do pracy więc chyba aż sobie drzemkę zrobię przed. W ogóle to zostałam dziś poproszona na matkę chrzestną, to będzie mój pierwszy chrześniak a właściwie chrześnica. Ogólnie bardzo mi milo, rodzice czekają z chrzcinami aż urodzę i troszkę się ogarnę, impreza będzie w czerwcu. W co ja się zmieszczę, pewnie zostanie mi milion kg po ciąży jeszcze 

więc chyba będą do zwrotu, a szkoda bo fajne i niezłych jak na esotiq cenach. Chyba że sobie zostawię i tak. W sumie one są do karmienia, ale co mi szkodzi. za 150 zł mam 3 szt zamiast 1.
zamówilismy cybex I cloud z fotelik i wozek bebetto torino biało czarny na białej ramie.