![]() |
#3481 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Staraczki 2019 cz. 4
Cytat:
Silny maluch! Wierze ze wszystko będzie dobrze ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
Już mi się teraz marzy jutrzejszy poranek w łóżku ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
Polska, kraj absurdu ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Moderator
|
też mam uraz do dentystów na nfz. dzięki jednemu nie mam swojej szóstki- zamiast leczyć kanałowo, rozwierciła cały ząb, który się później po prostu rozpadł...
#3483 |
Zadomowienie
|
Staraczki 2019 cz. 4
Mi 1 dentysta wyrwał zęba bez znieczulenia jak miałam 12 lat.
A 2 chciał mi wyrywać wszystkie po kolei i wstawiać implanty bo pomylił się i myślał,że to mleczaki ![]() Dopiero jak skończyłam 19 poszłam, nie mam zębów dwójek a nie wszystkie mleczne ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez Enigvaa Czas edycji: 2020-01-17 o 07:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nairobi- mój mąż miał w nocy to samo, nocka z głowy. Ale oby u Ciebie powód był inny niż zatrucie ![]() rzetelna- ja mam tak samo z bólem piersi po owu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nigdy nie chodziłam na NFZ, zęby to za delikatny temat, żeby komuś oddać od tak ![]() W ogóle nie mam zaufania do lekarzy na NFZ i nie chodze. Przez jakiś rok mialam ciągłe problemy z zapaleniem pęcherza. Bylam u rodziennego, 3 razy posiew moczu robilam i nic. Nawet furaginy na recepte nie dostałam, a mowilam dr ze staramy się o dzidzie i ze chce się wyleczyc bo w ciazy zapalenie jest niebezpieczne. Usłyszłam tylko ze są też antybiotyki dla kobiet w ciazy... i co miesiąc się męczyłam z tą cholerą ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Moderator
|
na nfz chodzę tylko do ginekologa- nie wiem jakim cudem, ale jest cudowny <3 i do rodzinnego (w sumie chodzę to mocno powiedziane, bo byłam 2 razy w ciągu 5 lat
![]()
#3487 |
ż o n a i d e a l n a
|
ja zazwyczaj prywatnie wszędzie chodze, pare razy udało mi się do mojego gin na nfz zapisać, ale to trzeba sie zapisywać na zaś - tak 3 miesiące do przodu
![]() teraz własnie mam zamiar iść pierwszy raz do rodzinnego do przychodni gdzie mamy najbliżej, zapisać się tam musze, bo jestem jeszcze w starej w okolicach rodzinnego domu :P od 2 lat jakoś ciągle mi nie po drodze było ![]() ![]()
![]() |
#3488 |
Zakorzenienie
|
Hej, właśnie wyszłam od ginekologa. Podczas badania stwierdził ze albo była albo jest albo będzie owulacja bo jest pęcherzyk i płyn. Problem w tym że ostatnio nie kochałam się z TŻ, w ogóle nie miałam ochoty :/ a tu bach, okazuje się ze mogliśmy zaprzepaścić szanse. Dziś wieczorem pewnie się poprzytulamy ale nie wiem czy to nie za późno
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3489 | |
ż o n a i d e a l n a
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 | |
ż o n a i d e a l n a
|
Cytat:
Cześć ![]() Jejuu tak zaglądam tu ciagle bo czekam na wieści co u fiole. Jakoś nie moge przestać myślec o niej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3492 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry, byle do 15 i odespać bo jestem po ciągu pracowym ;(
Ja mam dziś 11dc, kupiłam te testy owu może dziś zacznę robić jak będzie mi się chciało, ale bardziej chyba żeby wgłębić się w swój organizm bo na teb cykl się obraziłam i myśle ze jak 5 razy nie wyszło to coś jest na rzeczy i nie wyjdzie bez pomocy. Do czerwca także jak będzie to będzie, w międzyczasie w lutym ginekolog a po powrocie z wakacji czerwcowych zakręcimy się w kierunku kliniki. Zdroworozsądkowo i normalnie, bez spiny. W sumie po ostatnim rozczarowaniu pogodziłam się ze chyba narazie nic z tego i mam ten wylot do stanow na pocieszenie, a potem wrócimy do tematu wyjaśniania czemu nie ma ciąży. A jak się po drodze uda zajść to świetnie a jak sie nie uda to stany na luzie i tez super. Także nieco oszukalam swoje wewnętrzne parcie na jakiś czas ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() mi właśnie mija pierwszy tydzień urlopu i obijania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Postanowiłam się odezwać w końcu, bo zawsze tylko podczytywałam wątki staraczkowe (już ponad lata ![]() ![]() ![]() Otóż wczoraj dowiedziałam się że jestem w ciąży, nie do konca planowanej, chociaż jestesmy 2 lata po ślubie i swoje lata mamy to jednak ciąże planowaliśmy za rok, może dwa lata. Spóźnia mi sie okres, zrobiłam test, była dość wyraźna kreska, poleciałam na bete, dziś mają być wyniki. Ale dziś z rana tez test i nie ma wątpliwości, że to ciąża. Cieszymy się ale tez jesteśmy troche w szoku. Ja nie mam jeszczze umowy na stałe w pracy no ale trudno... Tak widocznie miało być. Powiem, że nie wiedziałm że tak szybko pójdzie. Podjeliśmy pewne ryzyko w świeta no i bach. A w głowie tylko takie myśli o artykułach które czytałam, typu "apel położnych - nie uprawiajcie seksu w święta" bo poźniej we wrzesniu mają za dużo roboty ![]() Najbardziej się boję powiedzieć tego rodzinie ![]() ![]() Tu z forum wiem co przechodzą niektóre z Was i wiem jak to boli, co przeżywacie i u mnie w rodzinie też są takie pary którym dłuższy czas nie wychodzi. A ja mam skrupuły niestety. Chyba powiemy jak już będzie widac ![]() Może mnie nie zlekceważycie, będę Was dalej sledzić na pewno i chciałabym się czasem odezwać jak pozwolicie. Mam dwa pytania do Was: 1) Jaką bezpłatną aplikacje ciążową na telefon polecacie? Wiem że był ten temat nie raz ale nie pamiętam ![]() 2) Jakie polecacie witaminy dla kobiet w ciąży? czy poczekać co lekarz każe brać? Póki co biorę Folik już duższy czas No i jeszcze odnośnie lekarza... bo wg om jestem w 4 tygodniu więc to samiutki początek i zastanawiam się kiedy iść do lekarza. Chyba za 2 tyg to jeszcze będzie za wcześnie? Może tak za 3 tygodnie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Zakorzenienie
|
Nie miałam. Ginekolog powiedział ze przesunęła się owulacja i stad brak okresu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3497 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |||
ż o n a i d e a l n a
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() fajna aplikacja to himommy. Mi mega się podobała. Witaminy to pregna plus, chociaż ja brałam też tylko folik. do lekarza za 3 tygodnie będzie w sam raz ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Zakorzenienie
|
Fajne aplikacje to preglife i himommy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3500 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
@laluna91 Nie przejmuj się, nie wszyscy znają waszej historii dokładnie, a ze jestescie po slubie jakis czas tez moze wskazywać że to było spodziewane. Życzliwi ludzie się ucieszą... ja się cieszyłam z każdej ciąży w rodzinie pomimo, że długo się nie udawało, wkurzały mnie tylko dogryzki z rodziny typu: kiedy wy? Teraz wasza kolej, weźcie się do roboty.... Pewnie też będziesz wrześnióweczką jak ja. Ja ostatnią miesiączkę miałam 13.12 (piątek 13tego ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Katarznaka Czas edycji: 2020-01-17 o 10:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | ||
Moderator
|
Cytat:
witaj i powodzenia ![]() Cytat:
![]() do lekarza najlepiej za ok. 3 tyg- wtedy będzie już serduszko ![]() wracam od dentysty- łupina od chleba wbiła mi się między ząb a dziąsło...
![]() |
#3502 | ||
ż o n a i d e a l n a
|
Cytat:
Jak tam u Was ? ![]() Cytat:
O masz... ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Moderator
|
tak, 1 minuta na fotelu, 100 zł nie moje...
#3504 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki bardzo za miłe przyjęcie i dzięki za polecone aplikacje. Będę dziś instlowac ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Skoro o łupinie mowa to ja miałam kiedyś takie coś z popcornu z kukurydzy (jak wiecie co mam na myśli ![]() Nie pytajcie gdzie mnie z tym odsyłali od drzwi do drzwi ![]() A koniec końców pomogła wódka na weselu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdrowka dla meza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3508 | |
ż o n a i d e a l n a
|
Cytat:
Ufff ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a jak to jest z tym duphaston. Czy to prawda , że @ przychodzi dopiero tydzień po ostatniej tabletce
Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3510 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Laluna cześć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.