![]() |
#3481 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
Dzień dobry
![]() Przede wszystkim przywitała się ze mną Madame Kicia. Chyba było jakoś inaczej beze mnie i mocno ją to frustrowało, bo jest już stateczną panią i woli rutynę ![]() MM entuzjastycznie już w autku zakomunikował mi, że ,,nie brudził, więc nie musiał sprzątać" Więc od rana mycie podłóg i sprzątanie ![]() Taaaaa... wróciłam do domu ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-09-01 o 07:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Emmi, dzięx za pięknie podane śniadanko. ![]() Oj, te chłopy! Nasi panowie bardzo podobne myślenie mają. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
4 pory roku i ja piąta
|
Pierwsza partia podłóg schnie...
Adi ![]() Cyferka ![]() ![]() Budyń jest szczęśliwy. Pamiętam te pierwsze zdjęcia, och... niby bezpieczny i zaopiekowany ale wtedy o tym nie wiedział, dziś, wie na milion procent, że ma nie tylko swój kąt ale i swoje stado. Ten bukiecik przekąsek jest rewelacyjny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
spałam świetnie. Pogoda też świetna. Słoneczko przyświeca, małe białe obłoczki po błękitnym niebie płyną sobie. Ptaki radośnie śpiewają. Na termometrze widzę 20*. Fajnie jest. A Tobie jak się podróżowało? Nie było tłumów w pociągu? |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
4 pory roku i ja piąta
|
W tamtą stronę jechaliśmy intercity i wszystko byłoby fajnie, gdyby nie kilkoro osób wiek ok. 70, pijaków, którzy postanowili pojechać nad morze, upili się a małżeństwo awanturowało się w klimacie słownictwa prostaków spod budki z piwem. Młodzi konduktorzy udawali, że nie słyszą. Dopiero dziarska konduktorka 30+ zainterweniowała i w końcu zakończyło się interwencją policji. Ale przez ten cały czas podróż była koszmarna. Naładowany pociąg, miejscówki. Z powrotem jechałam innym pociągiem i było dobrze. Wiadomo, że nigdy się nie przewidzi kto będzie pasażerem, ale nie było dużo osób i zawsze mogłabym się przesiąść. Podróż dłużyła mi się okropnie, młodzi zostali jeszcze nad morzem. Ja mam problemy zdrowotne i ciężko mi tak usiedzieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
o rety, to Ci się trafiło koszmarne towarzystwo. Dobrze, że droga powrotna spokojnie minęła. ===== Idę do kuchni, bo gary wołają. Będzie kasza, mięsko i mizeria. Pa! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Witajcie ![]() Zaglądałam raniutko, ciekawa, czy Emmi wróciła. Nie wchodziłam, żeby nie zakłócać odpoczynku ![]() Emmi ciekawa jestem, czy wysadzili tych pijaków z pociągu? Dobrze, że powrót miałaś spokojniejszy. Nie zabalowałam wczoraj ![]() ![]() Dzisiaj byłam u mamy, na cmentarzu w Kotełkowie, teraz odpaliłam komputer. Madam Kicia taka sama jak moja Łatka ![]() ![]() ------- Pogoda cudna 21*C wreszcie można odsapnąć. Na obiad mam wybór zup w słoikach, Emek zadecyduje. Starszy S wraca dzisiaj z podróży, młodszy zaraz odlatuje na Sycylię. ----------- Miłej niedzieli ![]() Wrzesień |
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Wtajemniczenie
|
Wirtualna przyjaźń 4
Witam się w pierwszy dzień wrzesnia
![]() Piękna pogoda, 35km na rowerach nad jezioro zrobione, razem z rodzicami (dobiegają 70tki ale formę mają super), pizza na obiad zjedzona, teraz czytam na tarasie. Jutro córka rozpoczyna naukę w liceum, ale ten czas leci ![]() Edytowane przez milka_70 Czas edycji: 2024-09-01 o 16:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Wtajemniczenie
|
Zdjęcie z tarasu20240901_170128.jpg
Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Wtajemniczenie
|
I jeszcze jedno20240901_170123.jpg
Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3492 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Adusia nie martwmy się na zapas ![]() Super śniadanko! Na pocieszenie, wrzesień ma być letni, także łapmy chwile. ------------- Milka zazdroszczę widoków, pięknie masz ![]() Dla córci wszystkiego dobrego, sukcesów w nowej szkole ![]() ----------------- ![]() ![]() Emmi termosik rozpoczyna dyżur. Owocnej pracy ![]() Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-09-02 o 07:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Cyferko
![]() Witam się z kawką ![]() Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Zakorzenienie
|
Młodzież wyruszyła do szkół
![]() Ładnie wyglądają, wszyscy na galowo. Elegancki strój do szkoły, biała bluzka, koszula, ciemna spódniczka czy też spodnie. Cieszę się, że ta tradycja nie zamiera, oznacza szacunek dla tak ważnego dnia oraz spotkania z kolegami i nauczycielami ![]() Oby ten rok był dla wszystkich pomyślny, zdrowy, bez zdalnej nauki. ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Hej Mila ![]() Jak nastroje? Córcia miała tremę? Fajny taki dreszczyk emocji ![]() Ma w nowej szkole znajomych? |
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Wtajemniczenie
|
Oj trema była spora
![]() Ma jednego kolegę ale w innej klasie. Z częścią osób z nowej klasy już raz się spotkali Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Zakorzenienie
|
O, młodzież integruje się teraz wcześniej
![]() No tak, różniste komunikatory są. Dobry pomysł. No i w takich dniach, człowiek sobie przypomina, jak to było u mnie ![]() Jechałam do innego miasta, do internatu. Odwoziły mnie koleżanki. Mama nawet do drzwi mnie nie odprowadziła ![]() miesiąc wcześniej zmarł mój tato. Ona rozpaczała, a ja nie? Ech. Całą podróż do szkoły przepłakałam, jeszcze tydzień płakałam, a potem spotkałam dobrych ludzi którzy potrafili mnie pocieszyć i zaimponować. Mam kilka przyjaźni z lat szkolnych, do tej pory utrzymujemy kontakt ze sobą. Szkołę skończyłam ![]() ------------------- Pa. Dobrego dnia wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie po raz drugi !!
Czemu tak? Bo, po tej nieprzespanej nocy, wypiłam kawę i jeszcze potuptałam do łóżka. Zmęczenie dało górę i wreszcie zasnęłam. Hura! ===== Milka, taras wspaniały. Masz gdzie relaksować się. Ho, ho, ho... ależ dystans pokonaliście... szczególne brawa dla rodziców, extra kondycję mają... ![]() ===== Cyferciu, bardzo smutne wspomnienia. Dobrze, że takich życzliwych ludzi los na Twojej drodze postawił. Dzięki nim przetrwałaś ten trudny czas. ===== Emmi, kochana Cyfercia o termosik dla Ciebie zadbała. Z nim lepiej do pracy podróżować. 🧡 |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Zakorzenienie
|
Hej Adusia
![]() Domyśliłam się, że wróciłaś do łóżeczka ![]() ----------- Tak.... wielkie brawa dla Milki i jej rodziców. Super! --------- Adusia u mnie duchota, bardzo ciepło. Susza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cześć
![]() Cyferko ![]() Adi ![]() ![]() Milka ![]() Wpadłam pomachać do Was ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-09-02 o 14:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Wtajemniczenie
|
Adi, Emmi, Cyferko dziękuję w imieniu rodziców
![]() Emmi tak, mąż sam układał taras i chodniczki wokół domu, to są płyty tarasowe, kladzione na piasku. Sprawdzają nam się już 12lat Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Ach, już wiem co było przyczyną tej nieprzespanej nocy. Organizm chyba przeczuwał, że nadchodzą bóle reumatyczne. Nocą jeszcze ich wprawdzie nie czułam, ale coś mi się w organizmie zaczynało dziać i wcale spać nie mogłam. Położyłam się grubo po północy, tak ze dwie godziny boczki... boczki mnie atakowały. Równo o trzeciej wstałam, zrobiłam sobie kawę. O piątej zrobiłam drugą. O siódmej wstał MM-ek, nastawiłam kawę dla niego i stwierdziłam, że jednak chyba idę poleżeć. No i po prostu padłam ze zmęczenia.
W południe zaczęły się silne bóle kości i stawów. Tak silne, że musiałam sięgnąć po te moje najmocniejsze leki p/reumatyczne. Teraz jest trochę lepiej, ale nocy boję się. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3504 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Ale ładny zestaw śniadaniowy. No, no, no... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Zakorzenienie
|
Cześć Adusia
Jak się masz? Spałaś spokojnie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferciu,
tak, spałam dobrze i długo. Lek od pani reumatolog jest świetnie dobrany, czuję się jak nowo narodzona. Za oknami widzę powrót letniej pogody, to też mocno cieszy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3508 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Zakorzenienie
|
Budyś ma nową budkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Zakorzenienie
|
Nowy domek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.