Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.3 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-06, 09:37   #3481
alkoni
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.3

Eenax a myślisz że skoro po stosunku miałam juz jeden okres (według mnie całkiem podobny do innych, choć w 3 dniu krwawienie było juz słabsze a zwykle jest normalne- trwał 5 dni) i po tym automatycznie minął delikatny ból i obrzmienie piersi,a teraz na 6 dni przed kolejnym [planowanym! ] okresem znów się powiekszyły troche i przy nasiśnięciu odczywam jakiś delikatny ból, to może to jednak byc ciąża? Słyszałam że podczas ciązy mozna miec jakies 3 @ nawet ..

Nutriaa napisz jak test!
alkoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 10:28   #3482
nutriaa17
Raczkowanie

Moje Panie w ciąży nie jestem...co za ulga
nutriaa17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 10:54   #3483
agutka1590
Przyczajenie

Dot.: Rigevidon, ciphin, WPADKA?!

A jeśli zawsze miałam nieregularne miesiączki ( cykl trwał 20 dni, pozniej 38, pozniej 25, pozniej jeszcze iles tam...) To może zdarzyc się tak, ze jeszcze nie zdążył mi sie wyregulować cykl, bo to moje 1 opakowanie tabletek i wyreguluje się dopiero po więcej opakowaniach?
agutka1590 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 11:09   #3484
nailpolish
Rozeznanie

możliwe, że np w tej pierwszej przerwie okres się nie pojawi (może się pojawić np w czasie następnego opakowania), będzie bardzo skąpy lub obfity, ale wszytko powinno się wyregulować po 3-4 opakowaniu

nailpolish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 11:11   #3485
agutka1590
Przyczajenie

Jak okres mi się nie pojawi, to umrę na zawał, bo bede przekonana, ze jestem w ciązy. Mimo tego, ze biore tabletki Jakąś paranoje mam
Stary 2008-04-06, 11:22   #3486
nailpolish
Rozeznanie

nie stresuj się tabletki mają wysoką skuteczność
możesz iść wtedy do ginekologa, na badania, aby rozwiał Twoje wątpliwości
uszy do góry, nie będzie źle i nie denerwuj się, bo to też ma wpływ na okres!
a w ogóle to wcale nie tak łatwo trafić w płodne dni kobiety: więc przy stosowaniu antykoncepcji kiedy owulacja jest zatrzymana, to prawie jak cud

nailpolish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 11:28   #3487
agutka1590
Przyczajenie

W takim razie czekam na okres. Jak go dostanę, to pójdę chyba na kolanach do Częstochowy. Echh...
Dziecko nie wchodzi w grę, jestem za młoda. I tego się trzymam.

Dzięki nailpolish
Stary 2008-04-06, 12:07   #3488
Poppet
Zadomowienie

alkoni. mnie zawsze bolą piersi przed okresem ,ale czasem mniej lub bardziej. Czasem nie bolą mnie w ogóle. Myślę, że naprawdę Ty nie masz powodu do zmartwień. Nie stresuj się, bo ci okres nie przyjdzie.

Poppet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 12:33   #3489
alkoni
Raczkowanie

uchh.. jak dobrze ;D ja mam nadzieje że ja tez nie. Ale Poppet mnie uspokaja i chyba ma racje
Stary 2008-04-06, 12:36   #3490
nutriaa17
Raczkowanie

A myslicie ze takie testy ciązowe są skuteczne? Moze sie okazać na przykład za kilka dni że jednak kjestem w ciazy? Alkoni nie świruj Ja przez ten miesiąc miałam same nieprzespane noce i zupełnie niepotrzebnie jak widać Głowa do góry
Stary 2008-04-06, 12:55   #3491
mOna01
Zakorzenienie

witam wszystkie dziewczyny

otóż zastanawiam się... biorę tabletki już długo i zawsze ostatnią tabletkę z opakowania biorę w czwartek wieczorem, i zawsze w niedzielę rano dostaję "okres". I właśnie w czwartek skończyłam opakowanie, jest niedziele popołudnie a tu nic ;| nigdy nie miałam takiej sytuacji, zawsze z rana od razu było krwawienie... wczoraj też nie czułam się tak jak zwykle (lekki ból, "mulenie" w brzuchu) tylko normalnie. I, co mi się nigdy nie zdarzało, od 2-3 dni bolą mnie piersi.
Może panikuję, ale o co tu chodzi?

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-06, 13:00   #3492
alkoni
Raczkowanie

Jesli brałas tabletki to myslę że to poprostu delikatne przesunięcie. Jeden dzień w ta czy w tą to sie może zdarzyć, nawet dwa dni. Spowodowane to chyba moze być podróżą, stresem, dietą, przeziebieniem, w ogóle wszytskim. Ponoc nawet nadmiernym wysiłkiem fizycznym.

a, Nutriaa, ja na przykład wykonałam dwa pre-testy. Takie z jakąs panienką na opakowaniu Obydwa wyszły negatywne, mam nadzieję że to byl wynik prawdziwy. Spotkałam się tu na forum z róznymi opiniami, że u jednej Pani test wykrył dopiero 1,5 miesieczną ciąże i tak dalej, ale mysle że to sa pojedyńcze przypadki i nas na pewno nie dotyczą <przytul>. Czytałam tez że źle moga wyjść testy źle przechowywane, ja kupowałam je w Rossmanie, mam nadzieję ze tam o to zadbali

Edytowane przez jaga_2001
Czas edycji: 2008-04-06 o 20:56 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać!
Stary 2008-04-06, 13:08   #3493
nutriaa17
Raczkowanie

Oby Mam nadzieję ze jak pojde do ginekologa to nie usłysze od niego "Gratuluję jest pani w drugim miesiącu ciazy"
Stary 2008-04-06, 16:22   #3494
agatka222
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
witam wszystkie dziewczyny

otóż zastanawiam się... biorę tabletki już długo i zawsze ostatnią tabletkę z opakowania biorę w czwartek wieczorem, i zawsze w niedzielę rano dostaję "okres". I właśnie w czwartek skończyłam opakowanie, jest niedziele popołudnie a tu nic ;| nigdy nie miałam takiej sytuacji, zawsze z rana od razu było krwawienie... wczoraj też nie czułam się tak jak zwykle (lekki ból, "mulenie" w brzuchu) tylko normalnie. I, co mi się nigdy nie zdarzało, od 2-3 dni bolą mnie piersi.
Może panikuję, ale o co tu chodzi?
A jakie tabletki bierzesz? Ja brałam dość długo Jeanine i też zdarzył mi się jeden cykl bez okresu. Zrobiłam test i wyszedł negatywny. Zadzwoniłam do swojej ginekolog i dowiedziałam się, że przy niektórych tabletkach tak bywa (szczególnie przy Jeanine). Tak że dla pewności ja bym radziła zrobić test, żeby na wypadek, gdyby coś się wydarzyło, nie truć dzidzi kolejnym opakowaniem tabletek. Ale wydaje mi się, że jeśli tabletki przyjmowałaś prawidłowo, nie brałaś antybiotyków i nie miałaś biegunek/wymiotów, to prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest naprawdę niewielkie
agatka222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 17:58   #3495
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka222 Pokaż wiadomość
A jakie tabletki bierzesz? Ja brałam dość długo Jeanine i też zdarzył mi się jeden cykl bez okresu. Zrobiłam test i wyszedł negatywny. Zadzwoniłam do swojej ginekolog i dowiedziałam się, że przy niektórych tabletkach tak bywa (szczególnie przy Jeanine). Tak że dla pewności ja bym radziła zrobić test, żeby na wypadek, gdyby coś się wydarzyło, nie truć dzidzi kolejnym opakowaniem tabletek. Ale wydaje mi się, że jeśli tabletki przyjmowałaś prawidłowo, nie brałaś antybiotyków i nie miałaś biegunek/wymiotów, to prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest naprawdę niewielkie
No jutro test zrobię... A biorę Novynette. Od roku mam pewien dystans do tabletek, bo moja przyjaciółka zaszła w ciążę biorąc tabletki (dowiedziała się w 5 miesiącu że będzie miała dziecko, my w klasie szybciej niż ona zauważyłyśmy że zaczął rosnąć brzuszek i robiły się już rozstępy na biuście) bo miała normalnie krwawienia między opakowaniami, MIMO CIĄŻY

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-06, 18:35   #3496
_Emi_
Zakorzenienie

mOna01 mnie się krwawienie przesunęło ostatnio o jakieś 1,5 dnia dlatego uważam,że nie warto panikowac. A koleżankę wypytaj raczej czy aby po drodze nie było zapomnianej tabletki czy antybiotyku
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 18:44   #3497
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Emi_ Pokaż wiadomość
mOna01 mnie się krwawienie przesunęło ostatnio o jakieś 1,5 dnia dlatego uważam,że nie warto panikowac. A koleżankę wypytaj raczej czy aby po drodze nie było zapomnianej tabletki czy antybiotyku
No oby to było przesunięcie a co do niej to podejrzewam że zapomniała wziąć, ale się nie przyzna. Ona miała taką niefajną sytuację, że rozeszła się ze swoim facetem, on już był z inną a tu ona się dowiaduje że jest w 5 m-cu... No i wrócił do niej. Nie przyznałaby się do zapomnianej tabletki, nawet mi tego nie powie

Stary 2008-04-06, 19:17   #3498
noell88
Rozeznanie

jak myslicie czy to ze wzielam raz gripeks jak sie troszke zle czulam(mialam ok36.9, normalna moja temp to 36,2-3) moglo spowodowac przesuniecie okresu?
noell88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 19:18   #3499
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noell88 Pokaż wiadomość
jak myslicie czy to ze wzielam raz gripeks jak sie troszke zle czulam(mialam ok36.9, normalna moja temp to 36,2-3) moglo spowodowac przesuniecie okresu?
wątpię, żeby jeden gripex miał wpływ na okres.
okres może się przesunąć przez branie antybiotyku.

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-06, 19:51   #3500
alkoni
Raczkowanie

czyli uważacie że mozliwe sa normalne okresy w czasie ciąży? Taki normalne, po których ustaje obrzmienie piersi, a potem wraca na jakieś 5 dni przed kolejnym okresem? :|
Stary 2008-04-06, 20:14   #3501
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkoni Pokaż wiadomość
czyli uważacie że mozliwe sa normalne okresy w czasie ciąży? Taki normalne, po których ustaje obrzmienie piersi, a potem wraca na jakieś 5 dni przed kolejnym okresem? :|
okresy w ciąży są niemożliwe - jeśli jednak się pojawią to trzeba zgłosić się do lekarza, bo nie są niczym dobrym.

podczas ciąży, przez pierwsze 3 miesiące może występować plamienie.

Stary 2008-04-06, 20:35   #3502
alkoni
Raczkowanie

ech, to nie wygladało jak plamienie... 5 dni, krew jak zwykle dość gęsta, pierwsze dwa dni bóle w podbrzuszu, powiekszone piersi leciutko bolace. Po okresie objawy usatły. Za trzy dni powinnam miec okres, piersi znów sa powiększone lekko, praktycznei nie bola. NO nic, zobaczymy czy dostane @ w tym tyg czy nie...
Stary 2008-04-06, 20:37   #3503
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
ech, to nie wygladało jak plamienie... 5 dni, krew jak zwykle dość gęsta, pierwsze dwa dni bóle w podbrzuszu, powiekszone piersi leciutko bolace. Po okresie objawy usatły. Za trzy dni powinnam miec okres, piersi znów sa powiększone lekko, praktycznei nie bola. NO nic, zobaczymy czy dostane @ w tym tyg czy nie...
będzie dobrze, trzymam kciuki

Stary 2008-04-06, 20:38   #3504
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:

Edit: już mi odbija na wieczór... -_-

Myślę, że nie masz co się martwić

Edytowane przez mOna01
Czas edycji: 2008-04-06 o 20:42 Powód: edit
Stary 2008-04-06, 20:52   #3505
greenola
Przyczajenie

Witam,
jestem tu nowa, ale mam nadzieje,że mi pomożecie...nie mam się do kogo zwrócić o pomoc, więc pisze do Was.
Od wielu miesięcy mam regularne cykle, są długie po 35-36 dni, okres trwa zwykle 5-6 dni. Ostatnio kochałam się z moim chłopakiem (stosunek przerywany), ale za późno się "wycofał" ze mnie i jest prawdopodobieństwo,że wytrysk zaczął się we mnie. Sprawdziłam ten dzień wg. kalendarzyka i wynika z tego,że był to dzień płodny. Okres pojawił się u mnie 11 dni przed terminem, ale krótszy bo 3 dniowy. Czy istnieje jakieś ryzyko,że mogę być w ciąży?
Bardzo proszę Was o rade, nie mam nikogo z kim mogę o tym szczerze porozmawiać...z góry dziękuję i pozdrawiam
greenola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 20:53   #3506
anusiaa89
Zadomowienie

dziewczyny a mnie znow dopadly watpliwosci, otoz:
bralam przez 3 miesiace diane35 ale strasznie źle sie po nic czulam i ginekolog zmienila mi na harmonet. harmonet maja mniejsza dawke esrogenu niz diane i w zwiazku z tym kazala mi pierwsza harmonet wziac w 1 dniu krwawienia z odstawienia.
zas w ulotce pisalo zeby nie robic przerwy, no ale ginka powiedziala zebym wziela w pierwszym dniu krwawienia.tak tez zrobilam.
dzis mija 3 dzien przerwy, piersi mnie bola coraz mniej, przedwczoraj bolaly bardzo, wczoraj mniej a dzis juz naprawde slabo. a krawienia z odstawienia nie mam.
kochalam sie w 15,16,17 dniu zazycia harmonetu (ale byl to stos. przerywany)

ogarnely mnie watpliwosci poniewaz to pierwsze opakowanie harmonetu a on jest slabszy od diane.ale chyba bylam zabezpieczona pomimo zmiany?

Cytat:
Napisane przez greenola Pokaż wiadomość
Witam,
jestem tu nowa, ale mam nadzieje,że mi pomożecie...nie mam się do kogo zwrócić o pomoc, więc pisze do Was.
Od wielu miesięcy mam regularne cykle, są długie po 35-36 dni, okres trwa zwykle 5-6 dni. Ostatnio kochałam się z moim chłopakiem (stosunek przerywany), ale za późno się "wycofał" ze mnie i jest prawdopodobieństwo,że wytrysk zaczął się we mnie. Sprawdziłam ten dzień wg. kalendarzyka i wynika z tego,że był to dzień płodny. Okres pojawił się u mnie 11 dni przed terminem, ale krótszy bo 3 dniowy. Czy istnieje jakieś ryzyko,że mogę być w ciąży?
Bardzo proszę Was o rade, nie mam nikogo z kim mogę o tym szczerze porozmawiać...z góry dziękuję i pozdrawiam

a kiedy konkretnie byl stosunek? najlepiej 14 dni od stosunku zrobic test ciazowy, wtedy powonien dac miarodajny wynik.

Edytowane przez jaga_2001
Czas edycji: 2008-04-06 o 20:56 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać!
anusiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 21:07   #3507
greenola
Przyczajenie

Wiem,że pewnie świruje,ale nie miałam nigdy takiej sytuacji...
Ostatni okres miałam 1-13 marca, ostatni stosunek był 30 marca. Wiem,że to za wcześnie na jakiekolwiek wnioski, ale może jest ktoś mądrzejszy w tej kwestii ode mnie. Do obliczania dni płodnych korzystam z kalendarzyków na sieci, sprawdzałam na 4 takich i każdy pokazywał,że ten dzień 30 marca był płodny. A ja okres dostałam 3 kwietnia, a powinnam dużo później...
A co do Twoich wątpliwości- ja brałam tabletki przez ponad 3 lata i okres dostawałam w 4 dniu przerwy. Moim zdaniem, nie powinnaś mieć powodów do obawy, wszystko się unormuje.
greenola jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-06, 21:11   #3508
anusiaa89
Zadomowienie

dzieki greenola
no wiec ja bym nie ufala zbytnio kalendarzykom z internetu bo wiadomo ze wiele czynnikow ma wplyw na cykl, w kazdej chwili moze sie cos rozlegulowac. a nie obserwowalas sluzu?
skoro stosunek byl 30 marca to teraz chyba pozostaje poczekac do 12-13 kwietnia i zrobic test. on rozwieje watpliwosci, głowa do gory, bądź dobrej mysli

anusiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 21:17   #3509
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem,że pewnie świruje,ale nie miałam nigdy takiej sytuacji...
Ostatni okres miałam 1-13 marca, ostatni stosunek był 30 marca. Wiem,że to za wcześnie na jakiekolwiek wnioski, ale może jest ktoś mądrzejszy w tej kwestii ode mnie. Do obliczania dni płodnych korzystam z kalendarzyków na sieci, sprawdzałam na 4 takich i każdy pokazywał,że ten dzień 30 marca był płodny. A ja okres dostałam 3 kwietnia, a powinnam dużo później...
A co do Twoich wątpliwości- ja brałam tabletki przez ponad 3 lata i okres dostawałam w 4 dniu przerwy. Moim zdaniem, nie powinnaś mieć powodów do obawy, wszystko się unormuje.

powiem Ci tak : wyliczanie dni płodnych i niepłodnych przez kalendarzyk internetowy nic Ci nie da.
żeby określić te dni musiałabyś przez co najmniej kilka miesięcy prowadzić obserwację śluzu i temperatury.

Stary 2008-04-06, 21:18   #3510
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Witam,
Prawdopodobieństwo jest. Stosunek przerywany przy Twoich cyklach zapeni tylko niepewność.
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości