|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.3
Eenax a myślisz że skoro po stosunku miałam juz jeden okres (według mnie całkiem podobny do innych, choć w 3 dniu krwawienie było juz słabsze a zwykle jest normalne- trwał 5 dni) i po tym automatycznie minął delikatny ból i obrzmienie piersi,a teraz na 6 dni przed kolejnym [planowanym!
![]() ![]() Nutriaa napisz jak test! |
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Raczkowanie
|
Moje Panie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Przyczajenie
|
Dot.: Rigevidon, ciphin, WPADKA?!
A jeśli zawsze miałam nieregularne miesiączki ( cykl trwał 20 dni, pozniej 38, pozniej 25, pozniej jeszcze iles tam...) To może zdarzyc się tak, ze jeszcze nie zdążył mi sie wyregulować cykl, bo to moje 1 opakowanie tabletek i wyreguluje się dopiero po więcej opakowaniach?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Rozeznanie
|
możliwe, że np w tej pierwszej przerwie okres się nie pojawi (może się pojawić np w czasie następnego opakowania), będzie bardzo skąpy lub obfity, ale wszytko powinno się wyregulować po 3-4 opakowaniu
![]()
#3485 |
Przyczajenie
|
Jak okres mi się nie pojawi, to umrę na zawał, bo bede przekonana, ze jestem w ciązy. Mimo tego, ze biore tabletki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Rozeznanie
|
nie stresuj się tabletki mają wysoką skuteczność
![]() możesz iść wtedy do ginekologa, na badania, aby rozwiał Twoje wątpliwości ![]() uszy do góry, nie będzie źle ![]() ![]() a w ogóle to wcale nie tak łatwo trafić w płodne dni kobiety: więc przy stosowaniu antykoncepcji kiedy owulacja jest zatrzymana, to prawie jak cud ![]()
#3487 |
Przyczajenie
|
W takim razie czekam na okres. Jak go dostanę, to pójdę chyba na kolanach do Częstochowy. Echh...
Dziecko nie wchodzi w grę, jestem za młoda. I tego się trzymam. Dzięki nailpolish ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Zadomowienie
|
alkoni. mnie zawsze bolą piersi przed okresem ,ale czasem mniej lub bardziej. Czasem nie bolą mnie w ogóle. Myślę, że naprawdę Ty nie masz powodu do zmartwień.
![]()
#3489 |
Raczkowanie
|
uchh.. jak dobrze ;D ja mam nadzieje że ja tez nie. Ale Poppet mnie uspokaja i chyba ma racje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Raczkowanie
|
A myslicie ze takie testy ciązowe są skuteczne? Moze sie okazać na przykład za kilka dni że jednak kjestem w ciazy? Alkoni nie świruj
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Zakorzenienie
|
witam wszystkie dziewczyny
![]() otóż zastanawiam się... biorę tabletki już długo i zawsze ostatnią tabletkę z opakowania biorę w czwartek wieczorem, i zawsze w niedzielę rano dostaję "okres". I właśnie w czwartek skończyłam opakowanie, jest niedziele popołudnie a tu nic ;| nigdy nie miałam takiej sytuacji, zawsze z rana od razu było krwawienie... wczoraj też nie czułam się tak jak zwykle (lekki ból, "mulenie" w brzuchu) tylko normalnie. I, co mi się nigdy nie zdarzało, od 2-3 dni bolą mnie piersi. Może panikuję, ale o co tu chodzi?
#3492 |
Raczkowanie
|
Jesli brałas tabletki to myslę że to poprostu delikatne przesunięcie. Jeden dzień w ta czy w tą to sie może zdarzyć, nawet dwa dni. Spowodowane to chyba moze być podróżą, stresem, dietą, przeziebieniem, w ogóle wszytskim. Ponoc nawet nadmiernym wysiłkiem fizycznym.
a, Nutriaa, ja na przykład wykonałam dwa pre-testy. Takie z jakąs panienką na opakowaniu ![]() ![]() Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-04-06 o 20:56 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać! |
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Raczkowanie
|
Oby
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3494 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3496 |
Zakorzenienie
|
mOna01 mnie się krwawienie przesunęło ostatnio o jakieś 1,5 dnia dlatego uważam,że nie warto panikowac. A koleżankę wypytaj raczej czy aby po drodze nie było zapomnianej tabletki czy antybiotyku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3498 |
Rozeznanie
|
jak myslicie czy to ze wzielam raz gripeks jak sie troszke zle czulam(mialam ok36.9, normalna moja temp to 36,2-3) moglo spowodowac przesuniecie okresu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
okres może się przesunąć przez branie antybiotyku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
Raczkowanie
|
czyli uważacie że mozliwe sa normalne okresy w czasie ciąży? Taki normalne, po których ustaje obrzmienie piersi, a potem wraca na jakieś 5 dni przed kolejnym okresem? :|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
podczas ciąży, przez pierwsze 3 miesiące może występować plamienie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Raczkowanie
|
ech, to nie wygladało jak plamienie... 5 dni, krew jak zwykle dość gęsta, pierwsze dwa dni bóle w podbrzuszu, powiekszone piersi leciutko bolace. Po okresie objawy usatły. Za trzy dni powinnam miec okres, piersi znów sa powiększone lekko, praktycznei nie bola. NO nic, zobaczymy czy dostane @ w tym tyg czy nie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edit: już mi odbija na wieczór... -_- Myślę, że nie masz co się martwić ![]()
Edytowane przez mOna01 Czas edycji: 2008-04-06 o 20:42 Powód: edit |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Przyczajenie
|
Witam,
jestem tu nowa, ale mam nadzieje,że mi pomożecie...nie mam się do kogo zwrócić o pomoc, więc pisze do Was. Od wielu miesięcy mam regularne cykle, są długie po 35-36 dni, okres trwa zwykle 5-6 dni. Ostatnio kochałam się z moim chłopakiem (stosunek przerywany), ale za późno się "wycofał" ze mnie i jest prawdopodobieństwo,że wytrysk zaczął się we mnie. Sprawdziłam ten dzień wg. kalendarzyka i wynika z tego,że był to dzień płodny. Okres pojawił się u mnie 11 dni przed terminem, ale krótszy bo 3 dniowy. Czy istnieje jakieś ryzyko,że mogę być w ciąży? Bardzo proszę Was o rade, nie mam nikogo z kim mogę o tym szczerze porozmawiać...z góry dziękuję i pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#3506 | |
Zadomowienie
|
dziewczyny a mnie znow dopadly watpliwosci, otoz:
bralam przez 3 miesiace diane35 ale strasznie źle sie po nic czulam i ginekolog zmienila mi na harmonet. harmonet maja mniejsza dawke esrogenu niz diane i w zwiazku z tym kazala mi pierwsza harmonet wziac w 1 dniu krwawienia z odstawienia. zas w ulotce pisalo zeby nie robic przerwy, no ale ginka powiedziala zebym wziela w pierwszym dniu krwawienia.tak tez zrobilam. dzis mija 3 dzien przerwy, piersi mnie bola coraz mniej, przedwczoraj bolaly bardzo, wczoraj mniej a dzis juz naprawde slabo. a krawienia z odstawienia nie mam. kochalam sie w 15,16,17 dniu zazycia harmonetu (ale byl to stos. przerywany) ogarnely mnie watpliwosci poniewaz to pierwsze opakowanie harmonetu a on jest slabszy od diane.ale chyba bylam zabezpieczona pomimo zmiany? Cytat:
a kiedy konkretnie byl stosunek? najlepiej 14 dni od stosunku zrobic test ciazowy, wtedy powonien dac miarodajny wynik.
Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-04-06 o 20:56 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Przyczajenie
|
Wiem,że pewnie świruje,ale nie miałam nigdy takiej sytuacji...
Ostatni okres miałam 1-13 marca, ostatni stosunek był 30 marca. Wiem,że to za wcześnie na jakiekolwiek wnioski, ale może jest ktoś mądrzejszy w tej kwestii ode mnie. Do obliczania dni płodnych korzystam z kalendarzyków na sieci, sprawdzałam na 4 takich i każdy pokazywał,że ten dzień 30 marca był płodny. A ja okres dostałam 3 kwietnia, a powinnam dużo później... A co do Twoich wątpliwości- ja brałam tabletki przez ponad 3 lata i okres dostawałam w 4 dniu przerwy. Moim zdaniem, nie powinnaś mieć powodów do obawy, wszystko się unormuje. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 |
Zadomowienie
|
dzieki greenola
![]() no wiec ja bym nie ufala zbytnio kalendarzykom z internetu bo wiadomo ze wiele czynnikow ma wplyw na cykl, w kazdej chwili moze sie cos rozlegulowac. a nie obserwowalas sluzu? skoro stosunek byl 30 marca to teraz chyba pozostaje poczekac do 12-13 kwietnia i zrobic test. on rozwieje watpliwosci, głowa do gory, bądź dobrej mysli ![]()
#3509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem Ci tak : wyliczanie dni płodnych i niepłodnych przez kalendarzyk internetowy nic Ci nie da. żeby określić te dni musiałabyś przez co najmniej kilka miesięcy prowadzić obserwację śluzu i temperatury. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.