|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Storczyk (Orchidea)
piękne te wasze storczyki puzniej dodam moje zdjecia kwiatuszków
![]()
|
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
glizdka super ten za dyszkę, też chciałam wziąść jeszcze takie ale już nie mieliśmy jak się zabrać bo auta brak
i dużo ma kwiatów ![]() a ten czerwony aaaa super, ciekawy i oryginalny, a cytryniec Twój to takiego właśnie chcę!
|
|
|
|
#3483 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3484 |
|
Rozeznanie
|
olciu,zmniejsz foto, bo sie rozjezdza forum
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
Olciu mam takiego samego
|
|
|
|
#3486 |
|
BAN stały
|
dzień dobry dziewczyneczki
ale brzydka strasznie pogoda kurcze byłam z tżtem wczoraj w castoramie po wiertarke i przy okazji na roślinki szybko pobiegłam i o dziwo były storczyki!!! ale LARYSKA nie stresuj sie ze ty nie pojechałaś bo było całe 9 i to jeszcze same białe z różowym ryjkiem jasnym i dwa ciemno rózowe całe, jeden pęd i w ogóle nic ciekawego ale za 24 zł kupiłam sobie tylko dwie osłonki na storczyka szklane ze szkła pękanego
|
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki
mój aparat zbzikował i narazie jest w naprawie ale obiecuje wstawic fotki, z nowości :1 zielony, 1 blado różowy w paseczki i 4 ciemno fioletowe!zielony dostałam w prezencie a następne 5 kupiłam w auchan, miały tak piękne kwiaty ze nie mogłam sie zdecydować tak sie zastanawiam czy nie jechać kupic nastęnych
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj zaopatrzyłam się w osłonki
Kupiłam w Obi białe i różowe po 9,99Jodie obecnie jestem na odwyku storczykowym (raczej od zakupów storczykowych) ale na Twoim miejscu kupiłabym jeszcze Zbliża się zima, w sklepach zaczną się pojawiać kwiaty typowo zimowe i do wiosny raczej już nie będzie tak dużego wyboru i w takich cenach.
|
|
|
|
#3489 |
|
BAN stały
|
jak to to zimą nie ma storczyków?? ja właśnie zimą kupowałam moje pierwsze
w styczniu jednego i w listopadzie jednego
|
|
|
|
#3490 |
|
Raczkowanie
|
frida wlasnie podobnie mi twoj do mojego wygląda ciekawa jestem czy są takie same? twoj tez pachnie rano? dziś zauwazyłam ze cosik mu rosnąc zaczyna ale nie wiem jeszcze czy to korzeń czy moze nowy pędzik dodam kilka fotek tego kwiatuszka.
![]() ![]() ![]() ![]() a puzniej inne moje maluszki :P
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
Frida u mnie każdy powód aby kupić lub dostać storczyka jest dobry
będę w sobote w obi zobacze moze cos wynajde ciekawego w auchan problem był w tym ze były tylko 2 rodzaje.No i powiedz mi dlaczego odwyk?
|
|
#3492 |
|
Raczkowanie
|
a ja juz nie wiem gdzie je stawiac
mam bardzo male parapety bo male mieszkanko ![]() ![]()
|
#3493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Glizdko nie napisałam, że nie ma w ogóle w sklepach - w zimie owszem są, ale nie ma takiego wyboru jak są w ciepłych miesiącach. ![]() Dostawy są rzadsze, bo storczyki to kwiaty ciepłolubne i problemem są transporty w zimnych miesiącach (mrozy). Dodam, że w temperaturze utrzymującej się poniżej +10 stopni storczyki zamierają. Wczoraj byłam w Obi i rozmawiałam z panią ze stoiska ogrodniczego i właśnie ona mi o tym opowiadała. Pytałam jej, bo byłam zdziwiona, że był tylko jeden wózek storczyków (stojący od ponad miesiąca) a reszta wyłożona była na stole z keramzytem. Gdy zapytałam o nową dostawę bo do tej pory były co dwa, trzy tygodnie, powiedziała że dopiero za tydzień ale teraz nastawiają się przede wszystkim na chryzantemy i typowo zimowe kwiaty (grudniki, gwiazdy betlejemskie). Olciu ja stawiam na meblach
|
||
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
a właśnie powiedzcie mi kochane, bo z tego co czytam wkładacie storczyki w osłonki, widziałam w obi takie kolorowe fajne, można kupić pod kolor kwiatów, jednak ja do tej pory tak jak kupowałam w przeźroczystych tak je trzymałam, bo żeby słońce do korzonków, żeby powietrze itd. więc można, nic im się nie stanie?
|
|
|
|
#3495 |
|
BAN stały
|
ja mam wszystkie storczyczki w szklanych osłonkach właściwie to ja je do nich przesadzam
jak mam czas to zanoszę osłonkę do szklarza a on mi w niej wierci dziurkę i mi robi z tego doniczkę potem kermazytu sobie ze 3 cm wsypuję na dno i wsadzam storczyczka z odrobiną podłoża i sobie tak ślicznie rosną ale mam tez kilka ( juz u mamy) stojących w normalnych osłonkach i też normalnie rosną pewnie lepiej jak są w przezroczystej ale i taka nie zaszkodzi napewno ale zem się rozpisała hihihi
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie rosną w osłonkach i dobrze się w nich mają
i muszę sie przyznać iz skorzystałam z metody Platynki i testuję ją na 3 kwiatkach
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3498 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam trzy storczyki w szkle i bardzo ładnie rosną ![]() frida prawie taki am ![]()
|
|
#3499 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny jeszcze nie kupiłam tego co mi się podobał, bo i kasy nie mam
i się kuruję w domu robię sesję mojemu białemu, ale nie wychodzi najlepiej
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3500 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
dlatego moje storczyki po całym mieszkaniu juz zaczynają wędrować i u mamy w pokoju juz są i w kuchni i będą niedługo wszędzie.... chociaz mama sie juz denerwuje ze znoszę ciągle te storczyki a przypominam ze poluję na ciapatka a zanim znajdę to moja kolekcja jeszcze się moze sporrooo powiękrzyć |
|
|
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
Adelo kuruj się szybciutko
A jak fotki nie wychodzą, to zrób sobie przerwę, odpocznij i zacznij jeszcze raz ![]() Olciu sa takie same, tylko u mnie na zdjęciu inne światło, inne ujęcie i trochę ciemno wyszedł.
|
|
|
|
#3502 |
|
Rozeznanie
|
ale to chyba co 2 sesję te foty wychodzą
albo białe storczyki nie pasują no nie wiem bo jak robiłam ten mój biały z ciemną warżką to foty w pomniejszeniu były ok ale jak w oryginalnym rozmiarze to nie za bardzo różowy miał śliczne foty i nawet jedną chcę sobie w ramkę wsadzić już mam ją u fotografa wywołaną naprawdę kolorki wyraźne! po prostu cudo! ja chcę porządny aparat!!szkoda że nie mam poddasza i ostrego słoneczka zazdrośnico wynajmę cię jako osobistego fotografa storczykowego
|
|
#3503 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja swojego kupilam w auchanie akurat trafilam jak byla dostawa wygrzebalam go z samego konca i sie dlugo nie zstanawialam uwielbiam go
|
|
#3504 |
|
Raczkowanie
|
|
#3505 |
|
Rozeznanie
|
piękny sabotek
dziewczyny mam pytanko wraz ze zdjęciem, bo martwię się o mamę keika ![]() jej korzenie są takie.... brzydkie ale ma nowe przyrosty na szczęście... nie wiem czy obciąć te co są hmmm niepewne?
|
|
#3506 |
|
Raczkowanie
|
zeczywsicie nie ładne te korzonki
chyba podeschły? moj keik narazie ma sie dobrze na szczęście
|
#3507 |
|
Rozeznanie
|
wzięłam takiego jednego brzydala i koniuszek ucięłam
no zyli chyba źle nie jest ale nie wiem co zrobić.... puścił nowe korzonki ładne, zieloniutki... no i ten maluch tez ma jednego ślicznego pasożyt jeden ale no nie wiem niech eksperci się wypowiadają
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
Adelo jeszcze nie obcinaj, bo nowe korzonki są za małe, żeby storczyk mógł korzystać tylko z nich. Tym bardziej, że jest jeszcze keiki które też czerpie z korzeni rośliny matecznej.
A do robienia fajnych zdjęć wcale nie potrzebne jest poddasze wystarczy trochę słońca wpadającego przez okno, a scenografia zależy już od Ciebie. Dodam, że jeżeli światło słoneczne jest bardzo ostre trudniej się robi zdjęcia białym kwiatom, bo światło się odbija i zdjęcia wychodzą poprzepalane. Można wtedy spróbować ustawić kwiatka w trochę słabszym świele.Olciu fajny sabotek
|
|
|
|
#3509 |
|
Rozeznanie
|
dzięki frido
![]() boję się bardzo o te dwa już go nawet z orchi wyciągnęłam by miał ciągle światło, bo orchidarium cały czas nie działa... siedzi teraz na półce mojej cały czas mam go na oku
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
czyli jak będę miała okazję to sprawię sobie takie osłonki
![]() a i powiedzcie mi które wasze okazy pachną?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:52.

i dużo ma kwiatów 

no zyli chyba źle nie jest ale nie wiem co zrobić.... puścił nowe korzonki ładne, zieloniutki... no i ten maluch tez ma jednego ślicznego pasożyt jeden