![]() |
#3481 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II
Kasiulko i jakie zakupy dla Oliwki ubraniowe poczynilas. ja bylam w tesco z wielka nadzieja ze zakupie koszulki z krotkim rekawkiem a tu psikus. zostalo tylko kilka ale tunik a nie koszulek. z braku laku wzielam jedna tunike i paczke skarpetek. obejzalam ta nowa kolekcje. wiele dresow ale jakos nic nie nie zachwycilo i bardzo duzo koszulek z dugim rekawkiem i z tych kilka mi sie spodobalo. i duzo ladnych bezrekawnikow.
ja pozadki zrobilam w piatek. dwa pokoje plus kuchnia i lazienka. szybko poszlo i mialam spokoj na weekend. w sobote bylismy za kielcami u rodzinki - kozystalismy z oststnich cieplych juz chyba dni. co prawda w kielcach bylo zimno a na wsi cieplutko. wikiwybawila sie w piachu -uwierzycie ze na calym naszym osiedlu nie ma czystego piachu) a dzisiaj to jeszcze nie wiem. platku kurtka super a Mati jaki gosciu. a co do misia to wiki ma dwa ulubione. maskotke ELMO i bialego misia od chrzestnego obie maja okolo 60 cm dlugosci i jak idzie spac to sama sie upomina o elmo i misia. kociulko zdrowka zycze dla calej rodzinki. ![]()
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Zakorzenienie
|
Tiaaro wlasnie mam dokładnie takie same odczucia po wizycie w Tesco - nic ciekawego nie było, jakas taka byle-jaka ta jesienna kolekcja, nie kupiłam nic. Za to w Smyku sliczne ciuszki, kupiłam Oliwce sweterek, sukienkę dżinsową, sliczną bluzę i spodenki do przedszkola. Wydałam troche kasy, ale to i tak byly nadprogramowe, dostalismy zeby kupic cos Oliwce.
Płatku Mati w tej ramonesce wygląda rewelacyjnie ! ![]() ![]() ![]() u nas nieciekawie - Oliwka od wczoraj narzekała na brzuszek, w nocy pobudka bo płakała, rano pojechalismy na izbe przyjec do szpitala bo sie wystraszyłam, strasznie stęka i narzeka ze ją boli. W sumie za dużo sie nie dowiedzielismy, chyba jakas niestrawnosc ale lekarka nie byla pewna, na usg wyszły powiekszone wezły chłonne wiec jakas infekcja brzuszna musi byc. Mamy przyjsc znowu jutro, choc nie wiem czy jeszcze dzis nie podjedziemy bo Oliwka dostała gorączki. Tak więc z imprezy nici, ale nieważne, byle tylko to nie było nic poważnego bo naprawde sie wystraszyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Wtajemniczenie
|
kasiulko a moze zjadla cos i teraz kupki zrobic nie moze??
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Zakorzenienie
|
tiaaro no własnie strasznie sobie wyrzucam bo wczoraj mi sie gotowac nie chciało i poszlismy na obiad do restauracji w centrum hadlowym, o ja głupia, normalnie staramy sie nie jesc smieciowego jedzenia a teraz przez moje lenistwo dziecko cierpi
![]() ale mam tez inne podejrzenie, poczytałam trochę i dużo objawów pasuje mi do lambliozy, obym sie myliła ale poproszę jutro lekarza o skierowanie na badanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Zadomowienie
|
łoj Kasiulek to nieciekawe co piszesz, daj znać jak więcej będziesz wiedziała. Dużo zdrowia.
![]() Płatku wiem że pisałaś, ale gdzie kupiłaś tą kurtkę? Ja chcę taką samą, dla Milka oczywiście. Śliczna i Mati ekstra wygląda. A Kamil nie ma roweru, on jeździ Harleinem (tak mówi zamiast Harleyem) ![]() Ja w końcu pojechałam wczoraj na basen, z Milkiem. Ależ się zrelaksowałam. Basen, jaccuzzi, sauna. Super się czułam potem. A Milek fajnie już pływa. Całą ciążę chodził z małżem wiec nawet nie wiedziałam. U nas jest Misio Pysio, kiedyś był biały, a teraz szary i poszarpany, Kamil najchętniej by się z nim nie rozstawał, negocjujemy ciągle, by zostawiał go w łóżku, bo niedługo się rozleci. Nic kobiałki idę spać, bo jak zwykle padam z nóg, dobrej nocy i udanego poranka z przedszkolakami.:rolleyes : Dobranoc
#3486 |
Zakorzenienie
|
uff... wzięłam się i napisałam w końcu swoje CV
![]() ![]() my dzisiaj spędziliśmy dzień rodzinnie, najpierw kościół, potem tż zabrał nas na obiad, lody i niedługi spacerek ![]() ![]() Kasiulko a co to jest ta lamblioza ![]() ![]() Agiko zazdroszczę takiego wypadu, ja jestem zła na siebie też powinnam chodzić na basen bo Mati czuje się w wodzie jak rybka( jak na rybkę przystało) ![]() zapomniała ![]() Też stwierdzam, że tesco szału nie robi ![]() ![]() ![]() Acha chcę Wam polecić fajny poradnik jest cienki i szybko się czyta " O co pytają dzieci?" O miłości i wychowaniu Wojciech Eichelberger Dobranoc babeczki ![]() Edytowane przez płatek1 Czas edycji: 2009-09-20 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Wtajemniczenie
|
ale Kasiulka bez paniki z tego co widze to przy lambliozie wystepuje biegunka i wiele innych zeczy a z tego co pisalac to Oliwka ma tylko goraczke i bole brzucha. moze i tak jak piszesz zjadla na miescie i nie podpasowal jej sposob przygotowania ( nie mylic z nieswiezym miesem itp.) wiele dzieci tak reaguje. kazdy ma inny sposob doprawiania i gotowania.
z tego co czytam to wystarczy chyba probka kalu. jakby co to pisz. moja mama pracuje w sanepidzie to spytam jakie ceny i terminy czekania. i pisz na biezaco.
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Zadomowienie
|
No proszę Płatku jakiego masz małego przystojniaka
![]() Kasiulko trzymam kciuki, żeby się okazało że to zwykła niestrawność ![]() ![]() ![]() Agiko basen świetna sprawa. Z Natalą chodziłam na basen jak była niemowlakiem. Niestety z Patisią nie będę chodzić, a szkoda, bo to była niezła frajda ![]() U nas weekend imprezowy. W sobotę zrobilismy grilla na pożegnanie sezonu. Wczoraj z kolei mielismy Gości. Ostatnio szturcham placki jeden za drugim ![]() ![]() Dziś jedziemy z Natalą na kontrolę do okulisty. Zabieg usunięcia zeza ma wyznaczony na grudzień 201o. Chyba, że do tego czasu pomoże zaklejanie oczka oraz okularki, wtedy zabiegu nie będzie. Miłego dnia dziewczyny!
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Zadomowienie
|
Kasiulek jak tam Oliwka, macie wyniki badań?
Płatku byłam dziś w H&M i były tylko duże rozmiary, ale fajne są te kurteczki ![]() Kostko u nas też non stop goście. A że ja uwielbiam gotować, wymyślać imprezowe menu to dla mnie jak znalazł, ja miałam gości w piątek, sobotę i niedzielę. Choć to lubimy, to mówię do małża, że w przyszły tydzień wybieramy samotność - choć pewnie i tak ktoś wpadnie ![]() Ja dziś polatałam po sklepach, by się w kieckach zorientować. Nic mi się nie podobało, tzn 2 mi się podobały, ale cena powalająca jedna 799 druga 999, po co ja w ogóle do takich sklepów wchodziłam ![]() Mój żarlok sie budzi
#3490 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, u nas juz lepiej, Oliwka odzyskuje wigor
![]() ja dzis cwiczyłam cza-czę ![]() ![]() ![]() Agiko ceny kiecek powalające po prostu, a to taką wieczorową kreację obczajasz czy cos bardziej casual? Ladne sukieneczki są w Mango, lubie ten sklep i jakość niezła, w Zarze czasem tez trafi sie cos z jedwabiu, nie tanie, ale na pewno mniej niz 7 stówek. No i potem mozna jeszcze gdzies w tym wyjsc ![]() Kostko a czemu nie bedziesz z Patisią na basen chodzic? pewnie brak czasu?? Co do imprez to ja lubie i owszem ale najbardziej chodzic do kogos ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Zakorzenienie
|
witajcie, u nas znowu gorzej - az mi sie ryczec chce, Oliwka dostała dzis ataku bolu brzuszka, jechalam z nia taksówką do szpitala bo pogotowie odmówiło przyjazdu. W szpitalu tez nie chcieli nas przyjąc i odsylali do przychodni ale sie rozdarłam na nich a potem rozpłakałam i w koncu nas przyjeli. Spedziłysmy na izbie przyjec kilka godzin, lekarze nie wiedzieli skąd ten bol, znowu pobieranie krwi i usg i na koniec okazalo sie ze wyrąbało jej ropę na migdałkach i ma obustronną ropna angine - rozwineła sie praktycznie w ciągu godziny. Oliwka strasznie cierpi, głównie z powodu bolu brzuszka, leki nie działają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3492 |
Zakorzenienie
|
Kasiulko
![]() ![]() Zdrówka ![]()
#3493 |
Wtajemniczenie
|
kasiulko trzymam kciuki zeby jak najszybciej leki pomogly i najszybciej Oliwka wrocila do zdrowia.
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Zakorzenienie
|
Kasiulko strasznie mi szkoda Oliwki
![]() ![]() ![]() U nas ciężko bo Mati w tym tygodniu znowu mocniej histeryzuje, płacze od 6.30 że nie idzie do przedszkola itd. Poprostu dobija mnie to ![]() ![]() Dziękuje za wszystkie komplementy dla Matusia ![]() Kociulku a Adrian chodzi dalej do przedszkola? |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Zadomowienie
|
qurde Kasiulek, ale porażka. Dobrze, że zrobiłaś awanturę. Jak można odsyłać z małym dzieckiem. Najgorzej, że nadal nie jest zdiagnozowana
![]() ![]() A w sprawie pracy - ciężko to nawet skomentować. Ale teraz najwazniejsze zdrowie Oliwki. Płatku wierzę, że Mati w końcu się przyzwyczai i będzie ci łatwiej. W końcu każdy się przyzwyczaja jak coś codziennie sie powtarza. Kamil też codziennie mówi, że nie idzie, ale dla niego trudnością jest to, że ja jestem w domu z Adasiem i on chce z nami zostawać.
#3496 |
Zadomowienie
|
Kasiulko współczuje
![]() ![]() ![]() ![]() Płatku wytrzymaj, jak widać Mati potrzebuje o wiele więcej czasu do zaakceptowania przedszkola ![]() ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Zadomowienie
|
Adaś dziś skończył 2 miesiące, z tej okazji dzisiejsze fotki
#3498 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za słowa wsparcia
![]() Mam nadzieje ze będzie lepiej. A ten ból brzucha jest spowodowany anginą, Oliwka jednak niczym sie nie zatruła, nie miałam pojęcia ze przy anginie boli brzuch i to aż tak... na gardło o dziwo Oliwka sie nie skarży a całe ma zaropiałe. Z pracy dochodzą mnie takie informacje ze mam ochotę w ogole tam nie wracac ![]() ![]() Agiko Adaś jest przesłodki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Wtajemniczenie
|
kasiulko ja nigdy bizness planu nie pisalam ale wiem ze w urzedach miasta pomagaja i w biurach pracy. mam nadzieje ze bedziesz miala czas zeby na spokojnie rozkrecic i przemyslec biznes i ze to co sluszalas o atmosferze w pracy to nic powaznego.
a ja musze pochwalic sie... wiki byla wczoraj na testach na inteligencje i zdolnosci manualne i inne podobne. dzieci w wieku 4 lata maja srednio 85 ilorazu a wiki wyszlo 108 czyli poziomem ineligencji jest wiekowo na poziomie szescioletnich dzieci. testy robila psycholozka ktora wiki zna i lubi wiec wyszly dobrze i wiki nie stresowala sie ze z nowa osoba spedza czas. za to mam zalecenie zeby dac ja do jeszcze jednego logopedy i dac na jaies grupowe zajecia zeby przebywala wiecej z dziecmi. a jutro mamy diagnoze z lekarzem na autyzm. o 14.30 i najprawdopodobniej bedzie juz jutro wiadomo czy jest dzieckiem ze sklonnosciami do autyzmu czy trzeba jeszcze poobserwowac.
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
Zadomowienie
|
![]() Kasiulek, dobrze, że się wyjaśniło. Też nie wiedziałam, że brzuch przy anginie może boleć ![]() Dziewczyny znalazłam kieckę, ale strasznie boję się zamówić, bo jestem niewymiarowa. Proszę o krytyczne opinie, kolor trzeci od góry. http://www.allegro.pl/item740159502_..._na_miare.html
#3501 |
Zakorzenienie
|
Wpadam na chwilkę, bo ostatnio cierpię na brak czasu. Mąż z teściową pojechali na pogrzeb, mała jeszcze śpi, a Adriano ogląda Strażaka Sama
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kasiulka, ale Oliwka napędziła Ci stracha ![]() ![]() ![]() Agika, to Adaś już ma 2 miesiące? ![]() ![]() ![]() A sukienka bardzo mi się podoba ![]() Płatku, rzeczywiście świetnie Matiś wygląda w tej kurteczce ![]() ![]() Tiaara, super ![]() ![]() uciekam pranie robić...
![]() |
#3502 |
Zakorzenienie
|
rany boskie Kociulku a kto Wam umarł? przeraziłam sie, w perspektywie tego co niedawno pisałas o snach i zębach
![]() Matko to Ty straszna chudzina jesteś, piórko po prostu, mnie nawet najgorszy stres nie pozbawi fałd i tłuszczu, wrecz przeciwnie chyba bo mam tendencje do zażerania stresu, nawet Wam nie bede pisala ile słodyczy dzis pożarłam Tiaaro super wiadomośc z Wiki ![]() ![]() A co do mojej pracy to niestety wiesci mam prawdziwe i potwierdzone i teraz sie tylko zastanawiam czy wracac tam i zakonczyc sprawe raz na zawsze czy pociągnac jeszcze L-4 tak długo jak sie da... a w sumie pare miesiecy by sie dało spokojnie, mam kilka spraw z moim zdrowiem do załatwienia, może najwyższy czas i okazja zeby wreszcie zacząc sie leczyc. Agiko sukienka jest moim skromnym zdaniem przesliczna i nie bardzo droga, można zainwestowac ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- rany boskie Kociulku a kto Wam umarł? przeraziłam sie, w perspektywie tego co niedawno pisałas o snach i zębach ![]() Matko to Ty straszna chudzina jesteś, piórko po prostu, mnie nawet najgorszy stres nie pozbawi fałd i tłuszczu, wrecz przeciwnie chyba bo mam tendencje do zażerania stresu, nawet Wam nie bede pisala ile słodyczy dzis pożarłam Tiaaro super wiadomośc z Wiki ![]() ![]() A co do mojej pracy to niestety wiesci mam prawdziwe i potwierdzone i teraz sie tylko zastanawiam czy wracac tam i zakonczyc sprawe raz na zawsze czy pociągnac jeszcze L-4 tak długo jak sie da... a w sumie pare miesiecy by sie dało spokojnie, mam kilka spraw z moim zdrowiem do załatwienia, może najwyższy czas i okazja zeby wreszcie zacząc sie leczyc. Agiko sukienka jest moim skromnym zdaniem przesliczna i nie bardzo droga, można zainwestowac ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Wtajemniczenie
|
kasiulko wiec skoro potwierdzone to ciagnij ile sie da. zdrowie oliwki i twoje na pierwszym miejscu wiec pozalatwiaj wszystko rozejrzysz sie na rynku popytasz i przygotujesz na spokojnie biznes plan. trzymam kciuki. no i pisz jak tam Oliwka
Kociulku ty naprawde kruszynka jestes. ja utylam do 38 rozmiaru a najgorsze ze wszyskie spodnie na mnie za ciasne i musze pokupowac inne. ale podejrzewam ze przez zime schudne z nerwowo. ale tym raze TZ ma prace na zime cala ale w wawie. lepszy rydz niz nic. tyle ze znow zostaje sama z tym paleniem noszeniem drzewa i kombinacjami a wiecie ze w zimie trudniej z dzieckiem wyjsc na zakupy. trzeba bedzie sie nauczyc robic zakupy raz w tygodniu. Agiko sukienka przesliczna i cena tez korzystna. nie zastanawiaj sie bo taka sukienke to nawet potem wykorzystasz chocby i na chrzciny Adasia czy inna impreske.
![]() ![]() |
![]() |
#3504 |
Zakorzenienie
|
Tiaaro moje gratulacje
![]() Agiko co tu krytykować jak sukienka naprawdę bardzo ładna i kolor też fajny, możesz też ją wykorzystać na inne okazje, nie zastanawiaj się długo i jak wymiary pasują to kupuj, cena jest dobra ![]() ![]() ![]() ![]() Kasiulko dobrze, że się wyjaśniło z brzuszkiem, pamiętacie jak miałam Ole u siebie i już w pierwszym dniu rozchorowała się i miała anginę, bolała ją strasznie szyja, a choroba już się mocno rozwinęła. Ja bym się nie szczypała i jakiś czas ciągneła zwolnienie, aż zdecydujesz się na jakieś konkretne działania co do swojej kariery zawodowej. Kociulku ja też nie wiem kto umarł ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Zadomowienie
|
Kasiulek nie mniej skrupułów i idź na zwolnienie. Niech gadają co chcą, dopóki nie masz nowej pracy - korzystaj. Myśl o sobie i rodzinie, a nie o gburach z pracy, co tylko sprawili, że masz problemy zdrowotne. Olej sprawę. Kiedyś też bym miała skrupuły i się przejmowała, duma byłą wazniejsza. Ale jak widzę jak się z ludźmi postępuje - to już NIE!. Jestem za L4. A jak dziś Oliwka?
Kociulku, no ty to masz prorocze sny ![]() ![]() A waga -pozazdrościć. Mi dwójka dzieci nie pomoże. MAm nadzieję, że Adriano jednak się przystosuje. ![]() Kiecka zamówiona, zamówiłam w 2 rozmiarach, jedną potem zwrócę, mam nadzieję, że będzie pasować. Cieszę się, że wam się podoba, ![]() Ja też jestem z tych co stres zajadają - niestety słodyczami. ![]() Kasiulek podaj swój prywatny email to ci zdjęcia wyślę. Nie chcę umieszczać , bo na większości moja siostra.
#3506 |
Zakorzenienie
|
Agiko juz podaje arthemis1@wp.pl
![]() Oliwka dzis lepiej ale ma potworną biegunke, chyba z tego antybiotyku, w ogole mało co je. ![]() Co do tego co napisałas i inne dziewczyny to tak chyba zrobię, myslałam całą noc i to chyba poki co będzie najlepsze rozwiązanie a potem sie zobaczy... od kilku dni mysle na całego o tej kwiaciarni, korci mnie żeby zaryzykowac i spróbowac jeszcze raz, teraz juz wiem jakie błędy wtedy popełniłam, drugi raz ich nie zrobie.... czuje ze mogłoby sie udac, tylko ta kasa na rozruch, to najwiekszy problem ![]() no i drugi to jazda samochodem a to w takim interesie niezbędne, a ja jestem dupa wołowa nie kierowca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Wtajemniczenie
|
kasiulko ruszaj i nie mysl. bedziesz na swoim i sama sobie sterem i zeglarzem. a samochod jak masz jak to kup sobie malutki samochod taki co wszedzie wjedzie i wszedzie nim zaparkujesz. moja kwiaciarka ma seicento i sobie chwali. teraz kiaty same do ciebie przyjezdzaja. podjezdza samochod chlodnia i kupujesz przed kwiaciarnia. ona jedynie jezdzi po jakies drobne ozdoby i dekoracje a taki samochod to w sam raz. ja jestem jak najbardziej za. zdrowie psychiczne wazniejsze kasiulko
co do Oliwki to daj jej czas zeby doszla do siebie. wiki jak nerwowo reagowala na zlobek to przez trzy dni zyla na prazynkach. to lekkie bezsmakowe wiec nie mialam zalu grunt to zeby duzo pila. i pisz na biezaco jak sie czuje mala. a ja jestem w nerwach mamy dzisiaj wizyte u lekarza na obserwacje co do autyzmu. niby podejrzewam jaki bedzie wynik ale zawsze niepokoj zostaje w sercu. jak wroce to napisze co i jak.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 |
Zakorzenienie
|
Kasiulka, to możemy sobie podać ręce w sprawie jazdy samochodem
![]() ![]() ![]() Powiem Ci, że moja szwagierka do orłów w tym temacie też nie należy, a że otworzyła teraz własną dg, musi codziennie jeździć z towarem. Ciężko jej to jeszcze idzie, ale dziewczyna sobie radzi, więc co? my gorsze jestesmy? ![]() Płatku, ja w hurtowniach najczęściej spotkałam się z wf magiem, ale nie musi tak być wszędzie ![]() A co do wagi, to ja tyle ostatnio ważyłam mając 13 lat ![]() ![]() ![]() Tiaara, daj znać koniecznie co u lekarza ![]() ![]() ![]() Co do pogrzebu, to wiem, że zabrzmi to okrutnie, ale kamień spadł mi z serca, zmarł jakiś kuzyn mojego męża którego nawet nie znałam ![]() ![]() Ech... to już nie pierwszy raz mi się sprawdziło, dlatego zawsze przerażają mnie te sny ![]()
![]() |
#3509 |
Wtajemniczenie
|
okej wiec sprawa wyglada tak. wiki ma dwie cechy dziecka autystycznego. jedno to swoista mowa ( czyli to jej swoje gadanie) i drugie to obnizony prog istnienia w spoleczenstwie. to drugie zwiazane najprawdopodobniej z brakiem kontaktu z dziecmi w podobnym wieku. a swoista mowa no coz nie mowi i tyle trzeba pracowac. panie - obserwowaly ja lekarz specjalista, psycholog i pedagog- powiedzialy ze na dzien dzisiejszy nie kwalifikuja jej do dzieci autystycznych bo nie maja co do tego podstaw. zalecaja przeczkole i zajecia grupowe. kiedy powiedzialam ze w MOPR powiedzieli ze nie moge dac wiki do przeczkola bo strace pieniadze na rehabilitacje powiedzialy ze bzdura totalna. mam isc do neurologa lub do nich wrocic a oni wystawia pismo ze wiki przeczkole jest niezbedne do prawidlowego rozwoju. pozatym mam znalesc jakis grupowe zajecia kiedy powiedzialam ze znalazlam akademie rozwoju to one na to ze dobry pomysl i ze mam wiedziec o tym ze moge domagac sie z mopru zwroty kosztow takich zajec w 100% . i dobrze by bylo tak jak i psycholog zalecil we wtorek dac ja do jeszcze jednego logopedy. wiec zaczynam dzialac. musze isc do neurooga lub jestem umowiona za dwa tygodnie w tej poradni autystycznej po odbior decyzji. i daje wiki do tej akademii . w pazdzierniku jade do przeczkola bo wtedy beda wiedzieli czy maja wolne miejsca. a i jeszcze panie powiedzialy zebym postarala sie o terapeute do domu dla wiki. nie musze ich zostawiac samych ale zebym mogla nawet w spokoju cos zrobic a terapeuta poswieci jej uwage. no i pochwalily ze wiki jest bardzo bystra osobka i naprawde duzo pracy jest wlozone w jej nauke i to widac. i mam byc z niej dumna. ale i tak sie poplakalam jak z nimi rozmawialam a wiki ze mna. a kobietki zaraz z lekkim usmiechem ze autystyczne dziecko nie rozroznia emocji a wiki i owszem.
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Zakorzenienie
|
no widzisz Tiaaro to super wiadomosc
![]() Kociulku ja tak mysle ze jak nas w koncu przypili to damy radę i zaczniemy jeździc ![]() Oliwka odzyskuje energie, tak mi dzis dała popalic ze jestem ledwo żywa, jak tylko małż wróci to mu ją przekazuję i ma sie nią zajmowac do konca dnia ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- jeszcze Wam tylko napisze ze mamy super zabawke, choc raczej dla dziewczynki - nowa lodziarnia ciastolinowa Playdoug, dzis cały dzien robiłysmy z Oliwka "lody" i "desery" wszelkiej maści, sama miałam z tego zabawę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:10.