|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pedagodzy, studentki i studenci pedagogiki
hmmm zbieranie kwiatków??
![]() ![]()
![]() |
#3482 |
Zakorzenienie
|
wprawdzie moja wyobraźnia rozkreca się( ja widzę tu żurawia,albo bociana,który stoi na jednej nodze i czatuje na żabki za kamieniami) ale to zapewne nie zabawa w "Bociana i żaby"..
![]() Tak bardziej przyziemnie moze 3-letnia Emilka lubi bawić sie lalką ,którą czesto wozi w wózku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3483 |
Zakorzenienie
|
I tak jesteście lepsze niż moi znajomi
![]() ![]() To jest po prostu gra w berka, boooo: "jak siem gla w belka to siem biega po tlafce, a tam som kfiatuszki i motylki, a jak bendem duza to bendem księznickom." To różowe i duże pomarańczowe to kwiatki, a to mniejsze pomarańczowe na górze to motyl ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3484 |
Rozeznanie
|
Dziewczęta, uspokoiłam się! Jestem po pierwszym dniu praktyk
![]() Dziennik ogarnęłam, ale to nieważne! Moja opiekunka jest przesympatyczna, wszystkie panie pamiętają mnie z czasów, kiedy ja chodziłam do tego przedszkola jako szkrab, pierwszy dzień spędziłam w grupie trzylatków i było słooodko... Mam energię ![]() A w ramach odrabiania wczorajszego dnia (który opuściłam ze względu na egzamin) mam przygotować dekorację na jakiś bal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3486 |
Zadomowienie
|
Tak przeglądam forum i w sumie jestem zaskoczona, że jesteście tak optymistycznie nastawione do pracy po pedagogice. Niestety mieszkam w małej mieściowości. Obecniej jestem na 3 roku (edukacja wczesnoszkolna i przedszkolna) i totalna załamka... W moich rejonach nie ma mowy o znalezieniu pracy po pedagogice...
![]() Oczywiście bardzo bym chciała pracować w zawodzie, ale coraz częściej myśle o tym aby zrobić licencjat z pedagogiki i rozpocząć inne studia (całkiem innych od pedagogiki)... Bo inaczej będe dalej na bezrobociu... A może macie jakieś pomysły co do mgr z pedagogiki?
![]() |
#3487 |
Zakorzenienie
|
U mnie też ciężko.
My w sumie sobie z koleżankami żartowałyśmy, że napiszemy projekt, złożymy o dofinansowanie z Unii i założymy własne przedszkole czy coś. I to było w żartach, ale jak tak siedziałyśmy to coraz poważniej myślimy o założeniu jakiegoś czegoś. Bronię się ![]() Jeszcze nie wiem kiedy, ale na dniach. Cytując panią promotor: "no to za tydzień obrona... wtorek? środa? może czwartek... no albo jutro" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3488 |
Zadomowienie
|
kwiatr zrobisz jak zechcesz ale ja na Twoim miejscu nie nastawiałabym się od razu, że nie znajdziesz pracy. Nie ma co ukrywać, że nie jest łatwo, ale czy jakiekolwiek studia dają gwarancję pracy?
Mój własny przykład - znalazłam pracę na pełny etat (umowa o pracę, nie żadne zlecenia i dorabianie) jeszcze w czasie studiów mgr. Moi dobrzy znajomi: dziewczyna z mgr biotechnologii, chłopak z mgr ekonomii i chłopak z tytułem inż nie potrafią znaleźć żadnej pracy w zawodzie, mimo, że niby są to zawody "z przyszłością". Kocham moją pracę tak na marginesie ![]()
![]() |
#3489 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmm cichą nadzieję mam, ale jest naprawdę ciężko... No w sumie nie... Tyle, że poszłam na studia zaoczne, żeby znaleźć pracę, a tymczasem siędzie już 2 rok w domu... wrrrrrr ![]() No dobra a jakieś pomysły co do wybor kierunku mgr? Chardon: a to w przedszkolu pracujesz, tak? Hm w Opolu? I po studiach już jesteś, tak?
Edytowane przez kwiatr Czas edycji: 2012-09-19 o 16:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3490 |
Zakorzenienie
|
U mnie jest bardzo ciężko z pracą. Ale szczerze mówiąc to z jakąkolwiek. I wydaje mi się, że nie ma większego znaczenia jaki kierunek. Nawet ścisłowcy w moim mieście siedzą na bezrobociu, bo nie ma pracy. Są tylko krawcowe- serio.
![]() co do specjalizacji na magisterce, to wydaje mi się, że moja socjoterapia i promocja zdrowia daje multum możliwości ![]() Na marginesie jutro kolejna rozmowa. Trzecia o pracę w zawodzie i proszę mocno trzymać kciuki, bo w końcu ponoć do 3 razy sztuka ![]()
![]() |
#3491 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż rozmowy masz. To już coś ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3492 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy mogłabyś go zrobić. Musisz sprawdzić na stronie uczelni, na której chcesz studiować, bo z tego co się orientuję każda uczelnia ma inaczej.
Możliwości: -praca w DPS -praca w placówkach oświatowych (szkoły, przedszkola, fundacje itp.) - centra pomocy rodzinie, insytytucje pomocy rodzinie, wspieranie rozwoju dziecka -sanatoria -szpitale (sekretariaty) -żłobki -organizacjach pozarządowych działających na rzecz osób z problemami zdrowotnymi i zaburzeniami w zakresie zdrowia fizycznego i psychicznego -instytucjach ochrony i wspomagania zdrowia -pomoc społeczna/ opieka społeczna Wydaje mi się, że to dość dużo ![]()
![]() |
#3493 |
Rozeznanie
|
Niby dużo, ale to czy pracodawca do pracy przyjmie, zależy tylko i wyłącznie od niego, a nie od kwalifikacji wypisanych w papierach
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3494 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
- pedagogikę specjalną (będziesz mogła szukać pracy w placówkach specjalnych i integracyjnych), - terapię i diagnozę pedagogiczną (możliwość pracy w domach pomocy społecznej, poradniach psych-ped, jako pedagog szkolny, w warsztatach terapii zajęciowej, świetlicach terapeutycznych i wielu tym podobnych). Arya to obiecuję, że będę trzymać kciuki i jeszcze dzieciakom powiem żeby zaciskały paluszki za 'wirtualną ciocię' :P
![]() |
![]() |
#3495 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W sumie mało popularny kierunek, no ale może "ciekawy" ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Chardon Oj to super ![]() ![]() Hm pedagogika specjalna raczej mnie nie interesuje, ale ta terapia i diagnoza już lepiej ![]()
Edytowane przez kwiatr Czas edycji: 2012-09-19 o 17:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3496 |
Zakorzenienie
|
Ja skończyłam pedagogikę zdrowia (licencjat) na Uniwersytecie Medycznym. Studiowałam dziennie, a że to uczelnia medyczna to ciężko to było z pracą pogodzić. Tzn. chciałam pracować i pewnie dałabym radę, ale pracodawcy patrzyli na mnie jak na debila
![]()
![]() |
#3497 |
Zakorzenienie
|
Mnie akurat bardziej interesuje ta pedagogika
![]() ![]() No i nie wiem, czy jest mało popularna, bo było tylu chętnych, że zwiększyli limity początkowych przyjęć ![]() Ale nikogo nie namawiam na ten kierunek, każdy wie, co chce w życiu robić ![]() Im mniej absolwentów, tym lepiej ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3498 |
Zakorzenienie
|
A u nas jest kupa śmiechu
![]() Bo rejestracja na magistra się jutro kończy. Ale rejestrując się, rejestrujemy się na wszystkie specjalności ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3499 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() tak tak ![]()
![]() |
![]() |
#3500 |
Zakorzenienie
|
No dziewczyny, pierwszy etap za mną. Pozytywnie zaliczony. Przeszłam na II i oby się udało i ten pozytywnie zaliczyć
![]()
![]() |
#3501 |
Zadomowienie
|
Arya to super
![]() Za to u moich dzieciaczków jakiś wirus się rozpanoszył. Miałyśmy dzisiaj sporo roboty z biegunkami i wymiotującymi maluchami ![]()
![]() |
#3502 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jest tu ktoś kto pracuje w poradniach psych-ped lub w świetlicach terapeutycznych?
![]() |
![]() |
#3503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam iść dziś do półtorarocznego chłopca na godzinę, może dwie, a on ma brata w przedszkolu i łapią co się da ![]() W ogóle, właśnie dziś dostałam od koleżanki informację czy bym czasem pracy jako niania właśnie nie chciała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3504 |
Zakorzenienie
|
anlejka z tym obrazkiem to rzeczywiście trafiłyśmy jak kulą w płot
![]() Arya gratuluję i oby do przodu ![]() U mnie też chorują,zasmarkane,zakich ane te dzieciaki-nie żebym im życzyła choroby-nam też sie udziela wiecznie na antybiotach-zwariowac można. ( ponoć też wirus jest wszędobylski i od jakiegoś czasu se utrzymuje). ale im mniej dzieci tym mniej płaczu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3505 |
Wtajemniczenie
|
kwiatr - jak najwięcej doświadczenia w pracy z dziećmi: wolontariat. Pracodawcy tego wymagają, kandydat z wolontariatem pokonuje wszystkich bez. Dodatkowo warto zrobić jakąś podyplomówkę, kurs. Poza tym trzeba zastanowić się nad wyemigrowaniem do większego miasta, tam łatwiej o pracę w zawodzie. Chociaż też nie wygląda to kolorowo, bo pedagog na starcie zarabia grosze, a tu trzeba w tym mieście wyżyć, opłacić rachunki. Ewentualnie można kupić mieszkanie.
Ja w przyszłości planuję mieszkać w dużym mieście, bo 1. łatwiej o pracę 2. kręci mnie to (tym bardziej jeśli nie będę mieć ustabilizowanego życia), ale nie wiadomo jak to się wszystko potoczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3506 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny !
Ukończyłam studia licencjackie z resocjalizacji i został mi ostatni rok magisterki z pedagogiki opiekuńczo - wychowawczej. Ukończyłam także kurs dla opiekunów wycieczek kolonijnych oraz kurs z umiejętności wychowawczych w pracy z dziećmi i młodzieżą . Zamierzam też w tym roku pójść na kurs radzenia sobie ze stresem. Myślę też o kursie z asertywności. Miałam także styczność z wolontariatem w Domu Dziecka, byłam nianią i na tym moje doświadczenia pedagogiczne się kończą. Powiedzcie, moje drogie, gdzie po studiach mogę startować, szukać pracy (oczywiście w zawodzie ![]() ![]() Pozdrowienia i z góry dziękuję za odp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3507 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
skrywana_fantazja No może tak. Wiem, wiem nie zamierzam kończyć nauki na zrobieniu magisterki, bo w tych czasach to mało i małe szanse na znalezienie pracy. Tak biorę to pod uwagę, ale póki co mój Tż znalazł prace 'u nas', więc przeprowadzka do większego miasta narazie nie wchodzi w grę ![]() ![]() Póki co po praktykach zaczynam szukać na całego, 'na siłę' jakąkolwiek pracę ale wiem, że kolorowo nie będzie...
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
Spróbuj sie załapać na staż, zawsze to jakies doświadczenie, a niewykluczone, że po stażu załapiesz pracę w tej placówce. Edytowane przez skrywana_fantazja Czas edycji: 2012-09-23 o 18:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3509 |
Zadomowienie
|
Spróbuj sie załapać na staż, zawsze to jakies doświadczenie, a niewykluczone, że po stażu załapiesz pracę w tej placówce.[/QUOTE]
ahh żeby to było takie proste ![]() ![]()
![]() |
#3510 |
Zakorzenienie
|
A u mnie są pieniądze, ale... PUP przyznaje staże tylko tym placówkom, które zapewnią potem stanowisko pracy.
No z jednej strony fajnie, bo masz potem tą pracę, tylko z drugiej żaden pracodawca z którym rozmawiałam nie chce brać do pracy. Na sam staż owszem, ale tu już znów się Urząd nie godzi ;/
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.