|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Urodzone w 1989 :) cz. III
Ja też już po. I całe szczęscie
![]() Teraz sobie wypoczywam, tak jak lubię ![]()
![]() |
#3482 | |
Konto usunięte
|
![]() ![]() Cytat:
![]() I dziękuje za link, mam nadzieję ze kiedys uda mi sie tak zgrac z czasem żeby tam wejsć ![]() Dziękuję Wam wszystkim za zaproszenia...jestem naprawdę zaskoczona ze mnie tak bez problemu kojarzycie ![]() I chciałam Wam życzyć (troche spoźnione ![]() ![]() Mam nadzieję ze niedługo uda m isie napisac coś wiecej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Zadomowienie
|
Ja też po
![]() ![]() Ale ja proponuję czat jutro, bo fajnie było wczoraj ![]() ![]() 3 raz idę, ale podobało mi się w tamtym i 2 lata temu i zaczęłam się przyzwyczajać do tego, chociaż prawie wszyscy idą u mnie spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Zakorzenienie
|
Ja nie idę na pasterkę, bo ostatnio sie tak wynudziłam, że mam dość
![]() Poza tym u mnie nie ma takie tradycji a sama szła nie będe. teraz jest u mnie cicho i spokojnie, oglądam sobie DVD HEYa z koncertu unplugged, i tak to ja świętować mogę. W spokoju! ![]() A z czatem nie wiem, mam nadzieje, że uda mi sie być ![]()
![]() |
#3485 |
Zakorzenienie
|
A ja znów mam nieopartą ochotę obejżeć American Pie [świątecznie, co nie?
![]() ![]() Rodzice i siostra u sąsiadów 2 pięter wyżej, mam święy spokój, Akurat w głośnikach i... zaczyna mi się nudzić ![]()
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Konto usunięte
|
Przed minuta wyszli odemnie goście...ufff...wreszcie
![]() Nie lubie spotkan rodzinnych, naprawdę...po prostu nie czuję więzi z rodziną...wolałabym zamknąc sie w pokoju i w samotnosci spożyć barszcz z uszkami na ktory czekalam cały rok ![]() Tez mi się nudzi...ale strasznie chce m isie spać.. to zreszta żadna nowość bo ja moge spac 15 godzin na dobe nawet i to jest dla mnie w sam raz ![]() Chyba cos zaraz poczytam... lekture oczywiscie bo nie mam czasu na "normalne" książki..."Inny Świat" Gustawa Herlinga-Grudzińskiego - nie polecam...opisują naprawde straszne rzeczy z obozów pracy w czasie i chwile przed II wojną światową - ale nie takie rzeczy o których wiemy wszyscy ze szkoły i z którymi juz daliśmy rade sie "oswoić" jak masowe mordy, gaz, piece ...tylko głownie wewnętrzną sytuacje w obozach, między skazanymi, zbiorowe gwałty na kobietach i naprawdę obrzydliwe rzeczy których jednak czytając nie potepia się...pewnie dlatego że wszystko co opisuje Grudziński to wyniki naturalnych instynktów człowieka...Potrzebne mi to do prezentacji. |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja Cię dawno nie widzialam na tym wątku ![]() A po drugie.Mi Grudzinski jest również potrzebny do pracy i książke już dawno przeczytalam i powiem szczerze- mam mocne nerwy i jestem dosyc oczytana i nie tylko w tematach holocaustu oraz traktowaniu ludzi w obozach. No i sama z własnej woli wybrałam temat związany z odczłowieczeniem własnie w takich sytuacjach jak życie obozowe. Według mnie to był koszmar i ludzi traktowano jak zwięrzęta,a nawet i gorzej bo zwierząt tak źle nie traktowano jak człowieka w takim obozie. Ja jeszcze bede miala w pracy Medaliony i Opowiadania Borowskiego do tego jeszcze Annus Mundi i kilka innych ksiązek o tych tematach. Ciężki temat pracy... Zaraz ide na pasterke ![]() A objadlam się strasznie mmm pierogi i kapustka ![]() I dostalam 2 pary rejstop hehe zielone i fioletowe i pończochy do tego podwiązke ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3488 | |
Konto usunięte
|
![]() Bo ja dopiero parę dni temu ponownie się pojawiłam ![]() Cytat:
Po prostu żle sę czuję czytając takie rzeczy...nie jest mi przykro, nie płacze, nie przeżywam tego jakoś slinie mimo że uważam to jak traktowali tamtych ludzi za nieludzkie, nienormalne...ale gdy czytam o jakichś "kobiecych krzywdach" wtedy robi mi się słabo...I gdy przeczytałam Medaliony, Borowskiego i zaczęłam Inny Swiat, zaczęłam sie bac ze cos takiego może się powtórzyć za mojego życia. Albo bac się ze mogę stac się ofiarą podobnych czynów.... To rzeczywiście bardzo cięzki temat. Ja piszę co prawda o przezyciach matki w literaturze ale zachacze w prezentacji o Grudzińskiego.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Zakorzenienie
|
U mnie też już po Wigilii
![]() Dostałam kasę od taty, a od mamy również ![]() ![]() ![]() Oglądam chyba 50 raz 13 posterunek (wymiana międzynarodowa), z Pierdzącym i japończykiem o nazwisku Tak ![]() ![]() na początku wigilii poleciały mi łzy, bo siedzieliśmy tak w 3 (ja, mama, ojciec), ja milczałam, bo nie potrafię się zachować w takich obłudnych sytuacjach i udawać kochającej córeczki, nienawidzę hipokryzji : / no i nie zamieniłam z nimi ani słowa, oni coś tam rozmawiali między sobą; pod choinkę dostałam tę torbę na którą czekałam tak długo, bo jako, że z allegro to polecony do taty (akurat babcia u nas była, więc miałam nadzieję, że ona odbierze i torba trafi prosto do moich rąk, a zwykle jak zamawiam coś z allegro to piszę maila do sprzedającego żeby wysłał na adres babci(bo u niej zawsze ktoś w domu jest), do sąsiedniej miejscowości, potem sobie odbieram), no ale dostałam kopertę w tej torbie ; ) podziękowałam i poszłam do siebie, teraz siedzę przy kompie i czas płynieeeee ; )
#3490 |
Zakorzenienie
|
Wklejam co by mi się nie zgubiło
![]() taki mam bałagan na kompie, że szok ![]() Jakbym miała ochotę zmienić image ![]() ![]() fryzura oczywiście ![]() ![]() Idę spać, dobranoc ![]()
#3491 |
Zakorzenienie
|
Kochane i ja Wam zycze wesolych swiat, udanego "wskoku" do nowego roku, zeby najlepszym miesiacem okazał się dla nas wszystkich maj
![]() ![]() ![]() moze troche spoznione te życzenia, ale wczoraj nie mialam czasu wejsc. moja wigilia trwala krotko, po 18 juz pojechali. nawet nie bylo zle, wlasciwie jak zwykle. durga ja wlasnie zaczelam "Inny swiat", nie lubie takich ksiazek, ale np opowiadania Borowskiego mi sie podobaly. nija to zdjecie z photobloga jestza***iscie? ![]() co do fryzury to na pewno grzywka nie jest dla wszystkich, nie wiem jak bys w niej wygladala, ale jesli nigdy nie mialas to warto sie przekonac ![]()
#3492 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() Mi się nie podoba. ![]() U mnie tak sobie. Mam nadzieję, że u was dużo lepiej. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Konto usunięte
|
Nija fryzurka taka zwyczajna w sumie jesli chodzi o ścięcie
![]() Miałam kiedyś prostą grzywke ale nie wyglądałam w niej dobrze, potem miałam na skos i bylo juz fajnie a teraz mi odrosła i łyso się czuję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Durga, czy ja dobrze rozumiem, rozważasz ścięcie się na łyso?
![]() ![]() swoją drogą, też chciałabym jakoś zmienić swój image ![]() ![]() ![]() dzisiaj wstałam o 11.30 ![]() ![]() ![]() ![]() dziewczyny, co dzisiaj z tym czatem? o której wchodzimy? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Zakorzenienie
|
Dziś o 21 chyba będę mogła
![]() Na 15 przychodzi do mnie rodzina i coś czuje, że ten dzień minie i błyskawicznie. Tak to jest jak sie wstaje przed 11 ![]() Dlatego uważam, że optymalna godzina do pobudki to 8:30-9:00 ![]() Tematyka holocaustu i w ogóle życia podczas II wojny światowej, sprawia ze doceniam to co mam i czuję sie szczęśliwsza... ![]()
![]() |
#3496 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Napisałam "zostać łysusiem" bo jak zwiążę włosy teraz gdy odrosła mi grzywka to wyglądam jakbym była łysa ![]() Teraz jak czytam mojego wcześniejszego posta to rzeczywiście widze ze można było zrozumiec ze chcę się ogolić ![]() ![]() A z tym moim dylematem to chodziło mi o to czy zrobić na powrót grzywke czy nie. na łyso bym się nie scieła w zyciu (chociaż wlosow najpiękniejszych nie mam to bez wyglądałabym 100 razy gorzej), ale moja kolezanka raz tak zrobiła przed zakonczeniem 2 gimnazjum i wyglądała naprawdę dobrze ![]() Fajnie masz z tymi usługami fryzjerskimi "za ładny uśmiech" ![]() Edytowane przez 201707171556 Czas edycji: 2007-12-25 o 13:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja 'lubię' czytać o II wojnie światowej, o obozach. Tzn. tj. napisała Durga nie można tego tak powiedzieć: lubię, nie lubię.. Ja mam słabe nerwy jeśli chodzi o te sprawy ale chcę wiedzieć więcej na ten temat, bo to dotyczyło Polaków, mojej rodziny prawdopodobnie i uważam, że każdy powinien wiedzieć jak było. Bez żadnych okrojonych wersji, bez zważania na to, jakie kto ma nerwy. Bo tak było naprawdę. A mówienie, że np. film jest za drastyczny zakrawa na kpinę.. ![]() Co więc można powiedzieć o tym, co się działo kilkadziesiąt lat temu..? ![]() Cytat:
Nija- ja jestem na nie ![]() Grzywka ok, ale inna ![]() : glasiu: współczuję takich świąt. Ale popatrz- święta to czas pojednania, więc może mogłabyś sama wyciągnąć rękę do zgody.. Rodzicom pewnie też nie jest tak łatwo.. Albo odważ się i spróbuj z nimi porozmawiać od serca. Nie ma co sobie tak zatruwać świąt i życia i smucić się..:glasiu :
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale pewnie na mnie efekt nie byłby już tak fajny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kiedyś miałam długie włosy bez żadnych grzywek itp. ale mi się znudziło i od tego się zaczęło ![]() ![]() I mam takie skrajne wahania, jednego dnia, że już nigdy więcej grzywki, a drugiego, że zaraz idę po gęstą grzywkę na całe czoło ![]() Teraz nie wiem co z tą pozostałością po grzywce zrobić, czekać aż odrośnie czy na nowo zrobić grzywkę a jak grzywkę to jaką ![]() Ale mam pociągłą twarz, więc bez grzywki jakoś głupio wyglądam... a w grzywce hmm ![]() Po co ja piszę takie pierdoły, ja nie wiem ![]() Ale mi wlosy urosły od wakacji ![]() ![]() Lepiej się czuję w dłuższych, tylko kwestia grzywki ![]() Cytat:
![]() blaque nie, ja nie potrafię nawet z nimi rozmawiać tak normalnie... o jakichś problemach czy coś, wcześniej myślałam, że z mamą to jeszcze by się dało, ale jednak nie.. wydaje mi się nie do pomyślenia, jak w niektórych rodzinach siada się, rozmawia na jakieś poważne tematy, ale może za dużo filmów się naoglądałam ; )
![]() |
#3499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do grzywki to ja tez teraz mam "problem" - nosze na bok, ale musze ja spinac, bo mi leci do oczu. niektorym tak ładnie lezy na boku, a moje włosy sa jakieś inne.. i przed studniowka chcialam ja troche skrócic, ale żeby dalej byla na bok.. tylko tak dlugo zapuszczalam ![]() ![]() ależ problem ![]()
![]() |
#3500 |
Zakorzenienie
|
Ja mam grzywkę na bok i dobrze mi się z nią żyje
![]() ![]()
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wyślijcie mi Wasze konta na naszej klasie.
Bo sobie założyłam.. ![]() Chociaż hola, hola- 'wezmę' sobie Was od layliii ![]()
![]() |
#3502 |
Zakorzenienie
|
Też mam grzywkę na bok i jestem z niej zadowolona, mimo, ze jest trochę nijaka
![]()
![]() |
#3503 |
Zakorzenienie
|
co do grzywki na bok to tak sie zaczelam zastanawiac i wyszlo, ze kazda dziewczyna w klasie ktora ma w miare proste wlosy ma grzywke na bok
![]() wiekszosci pasuje taka fryzura. blaque dzieki za zaproszenie ![]() ![]() kurcze, jestem na tej klasie od czwartku bodajże i coraz bardziej mi to przypomina fotkę ![]() ![]()
#3504 |
Zakorzenienie
|
Ja sie objadam kapustką
![]() Wrócilam niedawno od babci. I troche pieniążków wleciało do portfela. I postanowilam sobie tez założyc konto na klasie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
po prostu Em :)
|
Nasza Klasa fajna jest.
![]() BTW, znalazłam 3 osoby z mojego miasta, które chodziły do mojej szkoły i mają moje nazwisko.. ![]()
![]() |
#3506 |
Konto usunięte
|
Ja tez na poczatku lubiłam Nasza Klasę ale jestem juz tam od lutego i zdążyło mi przejsć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie znam nikogo poza moją rodziną, kto ma tak na nazwisko jak ja, a jak wpisałam na naszej klasie [i to z końcówką -a, czyli same kobiety], to 3 strony były
![]() EDIT: Jak wśród moich znajomych zrobi się tak, jak na fotce, to się przestanę udzielać, już mnie to nie kręci ![]()
Choose life.' |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 | ||||||
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
![]() ![]() nie wyobrażam sobie siebie bez włosów ![]() a co do Twojej fryzury, to bardzo mi się podoba to zdjęcie z Twojego avka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dobrze się czuję w takiej fryzurze, do twarzy mi z grzywką na bok. ale jestem gotowa na eksperymenty i chętnie spróbuję czegoś nowego, tymbardziej, że mam teraz taką okazję pod ręką ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Zakorzenienie
|
Blaque, no właśnie, gdzie zaproszenie dla mnie?
![]() ![]() ![]()
Choose life.' |
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki kochane też Wam wysłałam zaproszenia
![]() No i postaram się być na czacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.