|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
Cytat:
chciałam Cię poinformować, że mamy na tym forum wyszukiwarkę i korzystanie z niej bardzo mile jest widziane przed zadaniem pytania. Dodatkowo o wyżej wymienionych specyfikach są oddzielne wątki, które mogłabyś chociaż w części przeczytać .
|
|
|
#3482 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Używam waxa zagranicznego HENNA TREATMENT WAX - dla mnie on jest bardzo dobry, tylko trzeba pamiętać, żeby tą maseczkę trzymać w cieple około 15 minut, zresztą na opakowaniu wyraźnie producent to zaznacza.
- od marca 2009 roku nie susze, i nie prostuje włosów; - od 2006 roku ich nie farbuje - zapuszczam włoski - ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok. - obecna długość to włosy do ramion. CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE. Gosi@ |
|
|
|
|
#3483 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3484 |
|
Przyczajenie
|
Jako, ze znowu do tablicy wywołany został temat tarczycy a wiem cos o tym, bo od 10 m-cy to 'leczę', to podpisuję się nogami i 'ręcami' pod tym ,co napisała Funky Girl - dla młodych ludzi jedyna norma to od 1-2 !!! Jesli jakis endo mowi wam cos innego, to jest konowalem do entej potęgi. Norma 0-4 przyjeta dla calej ludzkosci jest u nas i tak przestarzala - jesli lekarz jest na bierzaco i uczy sie caly czas,a nie dziala na zasadach przedpotopowych, to powie Wam, tak jak mi mój, ze na swiecie ta norma obnizona jest juz do 3.
A nawet jak sie ma 2.9 to jest to juz sygnal niepokojacy. Ja zbadalam sobie tarczyce od tak po prostu, wyszlo 6,6. Od tamtej pory lykam malutka dawke tyroksyny i to ,co widze to spadek wagi (bylo 62, jest 58, a nic nie zmienialam w diecie). Oczywiscie kazdy organizm moze reagowac troche inaczej,ale w wiekszosci przypadkow , tak jak u mnie, nie ma efektów ubocznych,a jesli sa to tylko pozytywne. Tyroksyna w tabletkach jest identyczna z naturalną, więc organizm nie doznaje szoku. Warto to leczyc, a wiekszosc ludzi w ogole nie zdaje sobie sprawe, ze nawala im tarczyca. Nie zawsze wypadaja wlosy itd, Orientuja sie dopiero jak juz ich dopada miazdzyca, zawał itp. Przykre jest to, ze lakarze potrafia byc tacy beznadziejni, ale zawsze trzeba poszukac dobrego pocztą pantoflową i porownac diagnozy przynajmniej u dwoch. Tak czy inaczej - norma dla mlodych, a tacy są na tym forum - to od 1 do 2 i tylko przy takiej normie mozna urodzic zdrowe dziecko np. |
|
|
|
#3485 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3486 |
|
Raczkowanie
|
Witam
chciałam się zapytać czy któraś z was używała na wypadanie włosów oleju z korzenia łopianu z ziołami? Jeśli tak to czy okazał się skuteczny i po jakim mniej więcej czasie?Ja używam go do twarzy i muszę powiedzieć, ze od kiedy smaruję nim twarz nie wyskakują mi żadne pryszcze, a miałam z tym trochę problem. Pozdrawiam ![]() |
|
|
|
#3487 |
|
Raczkowanie
|
Marqueitte..dzieki za nowe zdanie na temat tarczycy..wlansie dobrze ze napisalas i swoje doswiadczenia...bo wole miec pewnosc od wiekszosci osob ze taka jest prawda...niz sluchac znowu innych ze z moja tarczyca jest ok...moze to rzeczywiscie dlatego wlosy mi leca...ale to musze sie wybrac do endo...a poki co nie mam nawet kiedy!!;/ sesja....obrona..wszystko naraz...musze poczekac...
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3488 |
|
Raczkowanie
|
Do kalale23 : Stosowałam różne szampony, leki, a ostatnio wybrałam się do sklepu zielarskiego i pan polecił mi właśnie ten olej. Do tego jeszcze jakieś ziołowe tabletki i taki chiński balsam. Stosuję je dopiero z 4 dni, więc nic nie mogę powiedzieć, jednak pan skserował mi z jakiejś książki stronę o łysieniu i właśnie w niej polecali te leki. Pokazał zdjęcia pacjentów, po 3 miesiącach od momentu brania lekarstw, smarowaniu olejkiem, różnice były powalające
więc jestem pełna nadziei, że i mi to pomoże.
Edytowane przez basiag0089 Czas edycji: 2009-06-12 o 23:55 |
|
|
|
#3489 |
|
Przyczajenie
|
Hej!
Wygląda na to, że wyjaśniła się przyczyna wypadania włosów u mnie. Zbadałam do końca tarczycę i kosmos wyszedł. |
|
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
to dobrze ze znasz przyczyne
|
|
|
|
#3491 |
|
Raczkowanie
|
Do basiag0089: dziękuję za odpowiedź, a mogłabyś dokładniej napisać co to za ziołowe tabletki i chiński balsam? Jak zauważysz efekty to napisz
pozdrawiam
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3492 |
|
Raczkowanie
|
Do Kalale23:
Tabletki to: Pilonyx http://www.domzdrowia.pl/65227,pilonyx-60-kaps.html A balsam to: 101 D ( o wiele tańszy jest w sklepach zielarskich niż w internecie) http://www.melisamed.pl/formula-101d...nski-p-74.html Powiem Ci, że przez te kilka dni jak stosuję zauważyłam, że odrobinę mniej włosów wypada, ale czy to akurat dzięki temu? W ogóle porównałam pod mikroskopem jak wygląda zdrowy włos (zdrowa cebulka) z moim włosem... i widać wielka różnicę. Cebulka nie ma ładnego kształtu tylko taki nie regularny, nie taki okrągły.. |
|
|
|
#3493 |
|
Raczkowanie
|
witam mam pytanie bo jestem teraz w kropce.... skonczyl mi sie szampon stieprox ktory przepisala mi dermatolog na recepte kupilam szampon w aptece seboderm przeciw lupiezowy i przeciw lojotokowy ale mam tez szampon brzozowy lagodny dla skory z naturalnym ph i nie wiem ktory zaczac stosowac moze wy mi cos poradzicie moze uzywalyscie ktoregos??? a tak poza tym uzywam juz 2 tydzien tego inneov i narazie nie widze poprawy ale poczekam moich wloskow jest coraz mniej narazie nic nie pomaga znow jestem w anglii i zmienialam wode i znow zaczela mnie skora glowy swedziec ale za 10 dni znow wracam do polski i zajme sie przygotowaniami do slubu aha jeszcze jedno pytanko pije od 3 tygodni skrzyp polny i pokrzywe i jak dlugo powinno sie pic takie herbatki i czy picie takich herbatek moze cos pomoc
biore ten inneov ale jakies 6 dni temu zaczelam brac tez silice rano biore inneov 2 tabletki popoludniu kwas foliowy(ale to z mysla o dzidziusiu) a wieczorem silice nie wiem czy dobrze robie niby inneov nie ma skladu podobnego do silicy oprucz jednego skladnika krzemu a przy silice pisze zeby nie brac innych peparatow zawierajacych krzem wiec sama juz nie wiem... pozdrowionka
|
|
|
|
#3494 |
|
Raczkowanie
|
niunia14 - co do szamponu to Ci nie doradzę, ale inneov w moim przypadku zaczął działać na wypadnie włosów gdzieś tak po miesiącu
tak więc cierpliwości, po dwóch miesiącach już prawie w ogóle mi włosy nie wypadały i sporo urosły
|
#3495 |
|
Raczkowanie
|
do caroliiine : tak wiec poslucham twojej rady i uzbroje sie w cierpliwosc i bede je stosowac dluzszy czas bynajmniej z pol roku moze zobacze jakies efekty a co dla mnie najwazniejsze odrost włosow a czy twoje wlosy wypadały ci w duzych ilosciach dluzszy czas czy tylko w okresie sezonowym bo ja bralam juz merc spezial 3 miesiace i to nic mi nie dalo tak wiec zaczelam ten inneov zobaczymy napewno napisze czy byly jakies efekty bo u mnie wlosy po myciu leca strasznie ponad 100 napewno
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3496 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Basiug0089 za odpowiedź
powodzenia z włoskami
|
|
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam pyt dotyczace tab anty
bralam tab jednoskladnikowe - Azalia, ogólnie wlosy wypadaja mi caly czas, ale teraz sie chyba to nasililo, moze to stres albo przez te tab, gdyz w skutkach ubocznych napisali ze wlosy moga wypadac w sumie to czemu wlosy wypadaja ogólnie przez tab anty? czy one wypłukują jakies sub z organizmu? albo jakies hormony? idę jutro na badania hormonalne i czy wlasnie pod wzgledem brania tab mam zrobic jakies konkretne badania? bede robic testosteron prolaktyne i TSH |
|
|
|
#3498 |
|
Raczkowanie
|
Hej ,ja uzywam szampon GARNIER NERIL od 2 miesiecy,do tego maseczka do wlosow ,i odzywka Dove ta pomaranczowa,wlosy urosly 3 cm i nie wypadaja az tak strasznie,POLECAM ten szampon.
|
|
|
|
#3499 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mi włosy urosły ok. 8 cm w dwa miesiące łykania inneov, ale też o nie dbałam wtedy bardziej - więcej odżywek itp., a jakby tego było mało to (nie wiem jakim cudem) ewidentnie urosły mi rzęsy
|
|
#3500 |
|
Raczkowanie
|
straciłam już naprawde dużo włosów;/ na czubku głowy mam straszne prześwity... mam takie pytanie, jeśli moje łysienie jest spowodowanie zaburzeniami hormonalnymi, czy te włosy jeszcze kiedyś odrosną? czy już zawsze będe prawie łysa
|
|
|
|
#3501 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny jestem nowa wiec nie wiem czy moje pytania nie pojawiły się wcześniej... mój problem to niestety wypadanie włosów
przy każdym myciu i czesaniu. Nie dość ze mam rzadkie to przez wypadanie czuje się jakbym wogole włosów nie miała :/ czuje jakby były coraz bardziej przerzedzone :/ jak radzicie sobie z tym widząc na każdym kroku swoje włosy?? mam już dość długie, chciałabym iść do fryzjera ale wstydzę się jak zobaczy cala umywalkę pełną włosów i później na grzebieniu, tez macie takie problemy...?? |
|
|
|
#3502 |
|
Raczkowanie
|
do caroliiine : 2 miesiace zazywania inneov i 8 cm ci urosly to bardzo duzo mi nawet nie zalezy na dlugosci tylko na tym zeby zgestnialy i kiedys wrocily do dawego stanu poprostu chcialbym widziec ze odrastaja i przestaja wypadac teraz nic z nimi nie robie chodze caly czas w zwiazanych bo czuje jak sa juz przezedzone i wstyd ich rozpuszczac po slubie napewno je zetne i tak bardzo chcialbym zeby ten inneov mi pomogl bo stosowalam juz wiele specyfikow teraz stosuje ten inneov wieczorem silice pije herbatki z pokrzywy i skrzypu polnego no i wcieram odzywke radical ze skrzypem no i czekam cierpliwie na efekty staram sie nie myc zbyt czesto glowy bo po myciu wychodzi mi ich najwiecej w ciagu dnia chodze w zwiazanych wiec tak wiele ich nie wypada obchodze sie z nimi bardzo delikatnie nie prostuje nie krece nie lakieruje nie susze suszarka stram sie mniej stresowac ale jak przychodzi dzien mycia glowy to jest poprostu koszmar
caly czas mysle ze jak beda troszke krotsze to moze odzyja to super ze tobie przestay wypadac i tak duzo urosly gratulacje
|
|
|
|
#3503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3504 |
|
Raczkowanie
|
do shanta : mnie tez czeka ten koszmar czyli wizyta u fryzjera tez odczuwam to co ty bo dokladnie za miesiac czeka mnie probna fryzura slubna a mi tak duzo leci wlosow ze jak mnie zacznie czesac to polowe moich wlosow jej zostanie na grzebieniu ale jakos musze to przezyc moe wloski tez juz sa przezedzone moze jezcze nie tak strasznie ale ja czuje roznice nie mam juz polowy tego co mialam pojda pod nozyczki ale dopiero po slubie a stosujesz jakies witaminy???? robilas badania i od jak dawna ci wypadaja???
|
|
|
|
#3505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Przepraszam 2 razy mi się wysłało witaminy już stosowałam wszystkie z możliwych m.in. capivit piękne włosy czy skrzypovite... nic nie pomaga. Badania tylko krwi. boje sie strasznie ze moge miec nadczynnosc tarczycy ![]() wypadaja juz od jakis hmm 3 miesiecy... ale ostatnio leca garsciami :/ najgorsze ze sa takie ladne gladkie nawilzone a tak leca,ze az zal jak patrze co mam na bluzce :/ |
|
|
|
|
#3506 |
|
Raczkowanie
|
do shanta : mi juz wypadaja od 8 miesiecy ja stosowalam juz wiele witaminek miedzy innymi skrzypowite merz spezial 3 opakowania vitapil ale tylko miesiac teraz jem inneov i silice widze ze troszke odrastaja ale te oslabione dalej wypadaja moje wloski moga wypadac przez to ze troszke przemeczyalm organizm i przez stres no i to nieszczesne farbowanie ostatni raz farbowalam wlosy w pazdzierniku i strasznie je oslabilam bo az bolaly mnie cebulki jak podnioslam wlosy do gory moze doczekam sie kiedys ladnych gestych mocnych wlosow ja robilam bardzo duzo badan ktore wyszly dobrze tarczyce robilam az 3 razy i wychodzila dobrze robilam tez dodatkowo usg tarczycy gdzie tez wyszla dobrze wiec podejrzewam ze to przemeczenie i stres no i farbowanie postanoowilam ze bede jesc ten inneov z pol roku moze zobacze efekty i napewno bede zdawac relacje trzymaj sie i badz dobrej mysli.......ze bedzie ok...... pozdrowionka....
|
|
|
|
#3507 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie ja farbowałam w listopadzie,myślisz ze to mogło być przyczyną??
niestety nic mi za bardzo nie pasuje, stresować raczej nie dużo się stresuje tylko te włosy mnie teraz wykończyły :/ i od kiedy mam z nimi ciągły problem to jednak odechciewa mi już się wszystkiego, wszelkich wyjazdów itp, jak pomyśle ze będę gdzieś gubić polowe swoich włosów i zatykać kratki to echhhh ![]()
|
|
|
|
#3508 |
|
Raczkowanie
|
do shanta : wlosy z tego co pisalas farbowalas w listopadzie czyli jakies 7 miesiecy temu a wypadaja ci od 3 wiec sama nie wiem byc moze byly oslabione po farbowaniu i nie przyjamowalas wtedy zadnych witaminek ani nic co moglo by je wzmocnic i z czasem mogly byc coraz slabsze a moze doszla jeszcze jakas stylizacja lakiery prostownanie krecenie suszenie suszarka i to moglo je oslabic ja tak wczesniej robilam z wlosami caly czas cos z nimi modzilam codziennie mialam inna fryzure i czesto farbowalam i teraz mi sie to wszystko odbilo mam za swoje ale teraz obiecalam ze nie bede ich juz farbowac i nie bede ich meczyc niczym czas pokaze co z nimi bedzie ale bardzo tez boje sie tej mysli ze beda coraz zadsze pozdrowienia
|
|
|
|
#3509 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Niunia14, błagam o znaki interpunkcyjne
będzie wtedy znacznie czytelniej
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
shanta, ja co prawda na wypadaniu sie nie znam, ale za to troche znam na farbach, i powiem Ci ze wypadanie zaczęło sie 4 mies. po farbowaniu więc myślę ze to napewno nie od tego, jeśli farba bylaby przyczyną to zaczęłby wypadać zaraz po farbowaniu
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:10.

.

chciałam się zapytać czy któraś z was używała na wypadanie włosów oleju z korzenia łopianu z ziołami? Jeśli tak to czy okazał się skuteczny i po jakim mniej więcej czasie?

biore ten inneov ale jakies 6 dni temu zaczelam brac tez silice rano biore inneov 2 tabletki popoludniu kwas foliowy(ale to z mysla o dzidziusiu) a wieczorem silice nie wiem czy dobrze robie niby inneov nie ma skladu podobnego do silicy oprucz jednego skladnika krzemu a przy silice pisze zeby nie brac innych peparatow zawierajacych krzem wiec sama juz nie wiem... pozdrowionka

21.06.2014r.