|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;7940096]aelitka, potem Maks chce zjeść szczoteczkę do mycia rąk, i mu nie pozwalam. .
[/quote]tak myślałam, i dlatego mi żal
|
|
|
|
#3482 |
|
Zadomowienie
|
lea, filmik świetny
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
Hejaha
Melduję się wieczorową porą, ale zaraz idę spać, bo pobudka o 4:50 ![]() Mam na 6:00 do pracy i jeszcze nigdy nie wstawałam o tej porze do pracy ![]() Hania u mojej mamy, bo oboje mamy na rano w sobotę i niedzielę też, więc Hanie odbieramy w niedzielę wieczorkiem, ale jutro po pracy pojadę na ogródek to z Hanią pobędę Dziś byliśmy na Jurze na działce na grillu - pyszności ![]() Wkleję kilka fotek ![]() Jutro wieczorkiem poczytam i coś więcej napiszę, a tym czasem słodkich snów
|
#3484 |
|
Rozeznanie
|
chyba cofnęłam się w czsie, bo nie wyświetlają mi się posty z dzisiaj, a jedynie wz wczoraj, co jest grane?
|
#3485 |
|
Wtajemniczenie
|
mam to samo
dzień świstaka się szykuje
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
u nas tez tak samo
![]() na innych watkach te to zauwazylam
|
#3487 |
|
Wtajemniczenie
|
Czyżby pierwsza z rana? Post kropki zaliczę do wczoraj
![]() ale czary z tym znikającym wizażem. Już bardzo często i na długo są problemy z uruchamianiem. Zaczyna mnie to irytować. Czekamy na xantię i Alę, a potem kawka w mieście dla mam i figolandia dla dziewczynek. Pogoda super, zapowiada sie fajny dzień. DLA KSIęCIUNIA
.
|
#3488 |
|
Zadomowienie
|
hej ! ja wczoraj w ogole nie moglam wejsc na wizaz a dzis widze czesc postow wrrrrrrrr... moze potem bedzie lepiej. milego dnia , buziaki
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
jak mnie wczoraj szlag trafiał, ze nie mogłam wejsc i widzę, ze ładna czystka nastapiła ![]() buziole dla Adriano Italiano
|
|
|
|
#3490 |
|
Konto usunięte
|
Adranku- kochany aniołeczku, wszystkiego co najlepsze. Ja tez nie umiałam wczoraj wejść na wizaż. i dostawałam białej gorączki. ale widze, że nie tylko ja miałam ten problem.Miłego dnia. |
|
|
|
#3491 |
|
Raczkowanie
|
Czesc. ja te nie mogłam wczoraj wejsc
![]() Wszystkiego Najlepszego Dla Adrianka ![]() Dziewczyny ja mam takie pytanie, czy wasze maleństwa mają odstający brzuszek? Dzisiaj i wczoraj Oliwka nic nie je i znalazłam taki artykuł, w którym jest napisane ,: Dziecko traci apetyt, przestaje przybierać na wadze (czasem nawet chudnie), robi się słabsze, rozdrażnione, marudne, ma duży brzuch i oddaje cuchnące stolce. Dzieci chore na celiakię mają też anemię. Jeśli dziecko ma wymienione wyżej objawy, to trzeba zrobić specjalistyczne badania. Kurcze i Oliwka ma te cuchnące stolce i duzy brzuch , jak jest u was? Ja już z siebie wychodę ![]() a to cały artykuł http://www.edziecko.pl/jedzenie/1,79379,2476223.html tak jak porównuję Oliwkę to po trochu mi wszystko pasuje Bo papier też zjada, i z tego artykułu wynika brak żelaza ![]() I zaczynam odstawiać krowie mleko , zobaczę . i dzisiaj jeszcze dostała mega wysypki na całym ciele
|
|
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
dyta ja uważam, ze jesli masz podejrzenia to idź do lekarza i mu o tym powiedz. Zrobicie badania i bedzie wszystko jasne. Tylko nie daj sie zbyć!!
zawsze lepiej sprawdzić niz poźniej załować, ze sie czekalo. Zresztą Ty jestes z córcią na co dzien i widzisz co się dzieje głowa do góry będzie OK
|
|
|
|
#3493 |
|
Zadomowienie
|
dyta misio tez je papier ( ksiazki, gazety, wizytowki ) i korek z drzwi ( se dlubie i se je
) ale oprocz tego normalne kupki ma, jest radosny i je obiadki choc oststnio mniej ( zeby dwa naraz ida) ale za to wiecej piersi ciagnie. tak wiec przeczytalam z uwaga ten artykul i jestem madrzjsza i bede obserwowac moje dziecko a w kazdym badz razie przydatny jest ten artykul bo pozwoli mi wczesniej zaobserwowac pewne zachowania i zareagowac. dziekujea na twoim miejscu jezeli czujesz ze cos jest nie tak z oliwka to idz do lekarza zrob badania bo wiele matek nie slucha swojej intuicji a potem zaluje . lepiej sprawdzic a do tego masz pelne prawo!
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny
![]() Dyta nie daj sie dziewczyno zbyc lekarzom.. jesli podejrzewasz celiakie to produkty maczne musisz wykluczyc Livi z diety.. Zreszta Pati ci chyba najwiecej powie wczorajszego mojego posta nie ma wiec jeszcze raz sie wam pochwale ze zapisalam sie na prawo jazdy Iwka milego dnia
|
#3495 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki za odpowiedzi
Na prawdę ciężko mi patrzeć jak ona tak mało je ![]() kropka- gratuluję , ja boje się robienia prawka . moj TŻ robi , zgubiliśmy dowód wpłaty i oni każą nam jeszcze raz zapłacic kasę za egzamin poprawkowyOlunek dajesz pierś w określonych porach, czy na żądanie? Kanciu- maci rację to ja jestem z nią caly dzien i widzę co się dzieje z moim dzieckiem . A dajecie witaminę D3 ? a ten brzuszek jak wygląda u waszych dzieci? |
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny byłam dzisiaj z Wiktorią u doktorki w domu bo Wiki ma gorączke 37,6
grymaśna jest,gardło ma czerwoneprzepisała mi: paracetamol eurespal jak bedzie wyższa gorączka to mam antybiotyk hiconcil i lacidofil Wiki pierwszy raz ma gorączkę chyba się rozsypię |
|
|
|
#3497 |
|
Zadomowienie
|
dyta mis ma tez duzy basiorek taki jakby wzdety ale mieciutki , cos ala miesien piwny haha nie wiem jak to okreslic.karmie go na zadanie ale najczesciej chce tylko przed snem choc jak zeby mu sie wyzynaja to w ciagu dnia tez pociuma .wit d3 juz nie daje zreszta jak bylam na bilansie we wtorek to lekarka powiedziala zeby odstawic witaminy i ze wrocimy do nich na jesien
joanna
|
#3498 |
|
Raczkowanie
|
Olunek- to Super, mój doktor też tak mowi co do witamin - chciałam sprawdzić
ide z TŻ i przepiszemy małą do innej pediatry bo już za dużo ten miał wpadek, przecież on na bilansie jej nawet nie wazy i nie mierzy a i jeszcze mała na jego widok płacze bo sie boi go Ostatnio on do mnie, że jak nie mogę jej uspokoic to żebym przyszła innym razem i wtedy ją zważymy ![]() Joanna Trzymaj się |
|
|
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
Módlcie się żeby Jej szybko przeszlo
|
|
|
|
#3500 |
|
Zadomowienie
|
dtya zmieniaj lekarza jestem w szoku
moja lekarka mierzy wazy, zaglada do uszu buzi oczat bada glowke brzuch siusiaczka , pyta o wszystko: jak spi ,je,itp sprawdza jak chodzi , siedzi. za kazdym razem! zaglada pod paszki i w pachwinki czy nie ma odparzen no i w ogole mowi duzo , odpowiada 1000 razy na najprostsze poytania mojegi tz a do tego wszystkiego mowi lagodnie a jak jakies dziecko placze to czeka az rodzic uspokoi , przytuli i dopiero wtedy wazy albo prosi inna pielegniarke o zwazenie bo wiadomo rozne sa reakcje dzieci jednemu dziecku podoba sie a inne placze. konkretna jest i przede wszystkim nie traktuje pacjetow ogolnikowo. byla u nas raz na wizycie patronazowej w zeszlym roku w sierpniu i pamietala do teraz ze mamy psa i kota a pacjetow ma duuuuzo naprawde duuuzo. i raz nawet specjalnie przyszla do przychodni 2 godz wczesniej niz zaczyna prace zeby zaszczepic misia a raczej byc przy szczepieniu
|
#3501 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka!
No i dzionek zbliża sie do końca. Odziwdziły nas xantia z Alą. NAjpierw dziewczynki zjadły IIśniadanko ze wspólnego talerza, a potem poszłyśmy do Figolandii.Ali spodobało się tam od początku, Werce trochę później jak już miałyśmy wychodzić /zapoznała się z krową i żal jej było ją zostawić/. Miejsce bardzo fajne do spędzenia czasu jak aura na zewnątrz nie sprzyja spacerom. Oto foto sprawozdanie: 1/ kulki, kulki,kuli... Kulkowo 2/Ala ucieka Werka ją goni własną bryką ![]() 3/ ale zabawki , w domu takich nie mam![]() 4/w cudzym łóżeczku można sobie odpocząć, ALa dalej gania 5/ujeżdżam krówkę, Alunia na przyczepce ![]() 6/ jestem na morzu, za mną piękny piracki okręt /a w nim urodzinowe party /
|
#3502 |
|
Wtajemniczenie
|
cd.
7/ w tle moje bryki 8/ Alunia i jej perełki 9/ perełkowa Werka
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka, mi wczoraj też wizaż nie chciał się ładować. Ale za to dziś nadrabiamy
.Pojechałyśmy dziś spotkać się z Weroniką i Iwką w Figlolandzie. Było bosko!! Spędziłyśmy tam wspaniałe przedpołudnie. Ciocia Iwka robi pyszne kanapki ![]() A tak było w Figlolandzie: 1. Weronika jeździ autem , ale ja wolę oglądać jak te duże dzieci fajnie się bawią 2. Kulki, kulki, kulki!!! 3. No i Wiercia w kulkach ![]() 4. A co tam dalej jest???? 5. Łóżeczko turystyczne, zupełnie jak moje!! Zaraz obrobię zdjęcia z popołudniowej imprezy u męża naszej niani - baby, czyli imienin dziada
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz po powrocie z Olsztyna pojechałyśmy do dziada na imieniny.
Fotki w załączeniu: 1. Nareszcie jakiś konkret do jedzenia ![]() 2. Zimno było to mnie ubrali w dziadka bluzę ![]() 3. A że przemoczyłam skarpety to dziadek odstąpił mi swoje zapasowe
|
#3505 |
|
Raczkowanie
|
zdjecia swietne
![]() Gratuluje udanego spptkania. Idę kompać oliwkę. |
|
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny zdjęcia ekstra
widać, ze zabawa była przednia ![]() dyta Adrian ma wystające żebra więc brzucha nie widac ![]() ja dziś zrobiłam sobie wypad na rossmannowe "Skarby Urody" przyniosłam do domu 2 siatki próbek i próbeczek róznych kosmetyków Trochę jedzonka dla Apuśka i balsamiki. Zbadałam stan swoich włosków i skóry Bawiłam sie super, szkoda tylko, ze musiałam sie wystać wkolejkach - chętnych było bardzo dużo generalnie jak macie okazje iśc to polecam edit: przyszedł kojec jest mega wielki ![]() na początku Adrian dał rade w nim siedziec a teraz sie to konczy płaczem bo nic z niego nie widzi ![]() a no i nadmuchał sobie sam ![]() 1,2,3. dmucham 4. jeszcze tylko ściany... 5. no to samobójstwo 6. wielki ten kojec
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2008-06-21 o 20:40 |
|
|
|
#3507 |
|
Wtajemniczenie
|
wszystkiego najlepszego dla Adriana
Dyta: jeśli podejrzewasz celiakię, to przede wszystkim odstaw z diety małej gluten - żadnych bułeczek ja z witamin podawałam tylko D w msc-ach zimowych - kropelkę na 2-3 dni, chociaż rejonowy konował zalecał dawki uderzeniowe - 2 krople dziennie . ale ostatnio na bilansie u naszej prywatnej p doktor i tak okazało się, że Olafek ma już prawie zarośnięte ciemiączko i mamy absolutny zakaz podawania wit D
|
#3508 |
|
Raczkowanie
|
Olunek- kurcze blade, ty jesteś w szoku a co my mamy powiedziec
Jak przeczytałam TŻ to co napisałaś to szok, nasz nigdy jej w ten sposób nie badał i upewniłaś nas w 100% że trzeba zmienić, a tamtym roku nie mogłam i miałam czekać do nowego roku, wiec idziemy w poniedziałek.ajannozaczynam od mleka krowiego już nie gotuję nic na mleku krowim, chyba w tym był problem, nie będę więcej pisała i przed wcześnie chwaliła ![]() Kanciu Kojec świetny Ja wykąpałam Oliwkę, zmyłam naczynia i jeszcze podłogi muszę pomyć i prysznic
|
|
|
|
#3509 |
|
Wtajemniczenie
|
kanciu- kojec wydaje się być fajny, oby Apuś miał takie samo zdanie
![]() olunek- kurczę zazdroszczę pediatry dyta- moja pediatra też jakaś mało zaangażowana /i lekko niedouczona-a to skandal/, Zdania nt. podawania latem d3 spolaryzowane i bądź tu mądra mamo
|
#3510 |
|
Raczkowanie
|
trudno jest wybrać dobrego lekarza
pediatrę. Zapiszę Oliwkę e tej samej przychodni, do kobiety, którą poleciła mnie moja była rodzinna. tak żałuję, że się od niej przepisałam do tego lekarza, teraz ona mnie nie chce do siebie zapisać - twierdzi,ze nie przyjmują ludzi którzy raz się od nich przepisali- mają taką dziwną zasadę![]() U nas pod blokiem ustawia się liga młodych meneli, moja klatka to jest przez nich oblegana co wieczór, ludzie boją się chodzić klną, piją ,jarają i jeszcze obrażają sąsiadki. Raz jedna rzuciła im na głowę torebki z wodą ale był ubaw ![]() A ostatnio na drzwiach klatki był napis - Menele wynocha ![]() Ja zmykam spać, znając życie to pobudka o 7
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

[/quote]

i widzę, ze ładna czystka nastapiła 
buziole dla Adriano Italiano 
i znalazłam taki artykuł, w którym jest napisane ,: Dziecko traci apetyt, przestaje przybierać na wadze (czasem nawet chudnie), robi się słabsze, rozdrażnione, marudne, ma duży brzuch i oddaje cuchnące stolce. Dzieci chore na celiakię mają też anemię. Jeśli dziecko ma wymienione wyżej objawy, to trzeba zrobić specjalistyczne badania. 

grymaśna jest,gardło ma czerwone
ide z TŻ i przepiszemy małą do innej pediatry