|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Cytat:
![]() I ja także przyłączam się do pytania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Zadomowienie
|
sniadanie:
kawa bez cukru,3łyzki płatków owsianych i 4 łyzki otrebów zalanych ![]() ![]() 2sniadanie: jabłko ,kalarepa,groszek cukrowy obiad: sałatka(pełnoziarnisty makaron ,tunczyk,pomidor,cebula,o gorek świezy,kotlety sojowe) porcja miseczka ![]() podwieczorek: kubeczek malin,5łyzek otrebówalbo i wiecej bo fajnie mi sie jadło ![]() kolacja: sam tuńczyk w sosie własnym duzo mineralki i czerwonej herbatki
#3483 | |
Zadomowienie
|
R
Cytat:
![]() |
#3484 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmm, ile ![]() Tak jakby brać zupełnym ogółem, to mogłabym powiedzieć, że rok. Jednakże i tu muszę dokonać małego rozbicia czasowego ![]() Te pierwsze dwa kilo to po ubiegłych wakacjach, później do nowego roku/ferii te 3. A kiedy zaczęła się porządna dieta z systematycznymi ćwiczeniami to zleciała ta reszta (czyli wspomniane 8), to trwało ze 4 miechy (ale na początku szło baaardzo wolno i w sumie w pewnym momencie miałam miałam pauzę w wadze przez 2/3 tygodnie), tak jakoś do kwietnia. Od tej pory do teraz trzymam wagę, no, ubyło z kilogram, więc liczę, że w sumie wyszło 9 kilo. Usatysfakcjonowane odpowiedzią ![]() Ten ostatni etap był dla wszystkich "nagłym widokiem", (bo to w sumie było przejście ze swetrów w letnie ubrania) dlatego teraz rodzina tylko mnie denerwuje wiecznym nawiązywaniem do mojej wagi -__-' Szczególnie mama lubi robić ze mnie wątpliwą atrakcję w rozmowach. Chciałabym mieć święty spokój i sobie powoli ubogacać menu, bez denerwującej gadaniny ;| Najbardziej się boję tego wyjazdu za tydzień z ciocią, gdzie wszyscy bezmyślnie będą chcieli wpakować we mnie jak najwięcej, ale może tylko wyolbrzymiam, w każdym razie będę miała dwutygodniową przerwę od składników jakie jem teraz, zobaczymy co z tego wyjdzie. Hmm, dodam jeszcze co wyjdzie z moich "zaplanowanych posiłków" - Zupa, tak jak mówiłam ok 250ml - 2 łyżki samych musli, plasterek szynki - kanapka pełnoziarnistego z plasterem twarogu, sałatą, pomidorem, szynką, serem (skoro już mogę, to przydadzą sie dodatkowe kcal) + pół małego ogórka. Dokończyłam też opakowanie jogurtu naturalnego (ze 4 łyżki) i na przegryzkę truskawkę jedną ![]() ![]() Ostatni "myslnik" do tej pory ciąży na żołądku jakoś tak, ale na kolację (skoro ma być białko) będzie: - plaster twarożku (ostatni xD), dwa plasterki wędlinki i zastanawiam się jeszcze nad dodatkiem pomidora i 150ml mleka sojowego i kromki pełnoziarnistego chleba. To zjem dopiero za dłuższą chwilkę, więc może ktoś zdąży odpowiedzieć czy takie zestawienie będzie ok.? Pozdrawiam PS. dziękuję za stronkę odnośnie metabolizmu, właśnie przeglądam edit: well, z moim metabolizmem chyba wszystko powinno być ok, ponieważ dieta bardzo zwracała uwagę na rzeczy o jakich wszędzie pisze (wcześniej miałam zalecenie aby to jeść, więc w diecie to było). Jedyne wątpliwości to to czy mała liczbka kcal jednak czegoś nie poknociła, ale może nie^^ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Raczkowanie
|
Witam, proszę o ocenę mojego dzisiejszego P
![]() IŚn:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3486 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do Twojego jadłospisu to prosiłabym, żebyś nie pisała od ' -' tylko podzieliła posiłki na ' śniadanie, obiad.. ' będzie to bardziej czytelne.
![]() |
#3487 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3488 |
Wtajemniczenie
|
U jak Uhuhu....
![]() Śn. (7.00): 80g platkow ciasteczkowych z 200 ml mleka 0,5% (rzadko jem owoce, warzywa do sniadania) IIŚn. (11.00): cheesburger i lod z polewa toffi z McDonald`s Obiad (14.30): 2 malutkie kotleciki schabowe panierowane smazone (jakos 5x6 cm), 350g ziemniakow z koperkiem i duzo surowki jarzynowej (tam troche cukru soli, przypraw) Podwieczorek (17.00): kawalek ciasta toffi z orzechami i kremem `krowka`, 2 duze herbatniki z czekolada Kolacja, troche za duzo, ale usprawiedliwiam sie przedegzaminowym stresem (19.30): 3 łychy sałatki (ryz, ananas, szynka, seler, kukurydza + 100g jogurtu naturalnego), tost (1 kromka chleba mieszanego z ziarnami i slonecznikiem, parowka cienka, ketchup, plasterek serka topionego, 3 male plasterki sera plesniowego) i 4 duze herbatniki z czekolada Nie liczylam kcal ![]()
#3489 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3490 |
Konto usunięte
|
A mi chyba nie strają sie pomóc i jesli cos mówią to własnie takie cos po czym mam iochote się ropłakac i nic nie jesc przez reszte dnia. Chciałaym już nie liczyc na łaske lub niełaske rodziny, samam rozpocząc leczenie, wewłasnym tempie i sukces byłby dużo bardziej prawdopodobyn. Ale oczywiście teraz tez sie lecze i próbuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3491 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() smak6malin dziekuje ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3492 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3493 |
Zadomowienie
|
Witam, to właściwie mój pierwszy post na tym forum, więc jakbym czegoś nie uwzględniła, albo coś nie tak, to proszę o wyrozumiałość
![]() U I S -kromka chleba razowego -plaster szynki -łyżeczka margaryny delmy -liść sałaty, 3 plasterki rzodkiewki, 4 plastry ogórka II S -jabłko O -rosół 250 ml +makaron nitka -4 ziemniaki -schabowy w panierce -mizeria K -sałatka: twaróg półtłusty ok. 100g, pół dużego ogórka, 3 rzodkiewki, pół pomidora, szczypior, 2 łyżki śmietany 18% -2 kromki chleba razowego
#3494 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3495 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() agnis jakie takie ubogie, a jakies slodkosci? ![]()
![]() |
#3496 | ||
Konto usunięte
|
Powiem, powiem. Słyszałam już, że jestem bardzo nietypowa w swojej choroie od pani psych. W pozytywnym sensie oczywiście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() No jadlam albo 1500, albo mniej, skoro zawyzalam ![]() ![]()
![]() |
#3498 |
Zadomowienie
|
witam, mam takie pytanie:
pojutrze koncze diete kopenhaska no i najwyższa poraz zaczac coś w koncu 'normalnego' zjesc. czytam wasze jadłospisy i zastanawiam sie czy powinnam moje jedzonko planować jak na R czy U? wlaściwie ta waga do ktorej doszlam jest w porzadku mogla bym przy niej zostać ale jak zaczne jeść tak jak na U to może byc i tak za duzo jak na taką zmiane menu, nieprawdaż? Wiem, pewnie dostane po uszach za ta diete ale skoro juz ja przeszłam to teraz trzeba myslec co dalej.
#3499 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() J Masz racje, chce spostac wszytkim wymaganiom, nie tylko rodziny.ale i skzoły, koleznek, jakis włąsnych ambicji. Każdy dzień wolny od zajęc przyprawia mnie o wyrzuty sumienia, nie moge znlexc sobie miejsca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3500 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3501 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3503 |
Raczkowanie
|
Mój dzisiejszy jadłospis
![]() ![]() Śniadanie (10.00): - jajecznica z 2 jaj (całych) na 1 łyżeczce oliwy z oliwek, - 4 kromki "Wasa" posmarowane (nie za grubo) "Florą light", - 2 średnie plasterki szybki drobiowej, - szklanka pomidorów koktajlowych, - pół banana II śniadanie (13.00): - 120 g serka wiejskiego, - pół grejpfruta czerwonego, - pół jabłka Obiad (16.00): - pierś z kurczaka/indyka (ok. 170 g), - sałatka Kolacja (19.00)*: - koktajl proteinowy (100% Natural Whey Protein Concentrate), - 100 g tuńczyka w sosie własnym, - 3 kromki "Wasa" (bez dodatków) Posiłek nocny (22.00): - koktajl proteinowy *Kolacja - wiem, że wieczorem powinnam unikać węglowodanów, ale kolację jem zaraz po treningu i muszę dostarczyć organizmowi przynajmniej trochę węglowodanów ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3504 |
Raczkowanie
|
proszę o ocenę, dopiero trafiłam na wątek - wcześniej byłam na 1000, 1200kcal albo jadłam za dużo (napady głodu :/) i jojo co chwile - uznałam że biorę się za normalne odchudzanie
śn: 50g owsianki + 200ml mleka, łyżeczka cukru II śn: jabłko, sporo czereśni obiad: 200g warzyw na patelnie, 2jajka sadzone podwieczorek: sałatka (ogórek, pomidor z jogurtem nt.) kolacja: ser biały z warzywami wiem wiem na pewno trzeba cos poprawić...
W przypadku facetów mniej znaczy więcej, bo im mniej poświęcasz im uwagi, tym większe wzbudzasz w nich pożądanie! Przyczyną połowy naszych blędów życiowych jest to, że odczuwamy tam, gdzie powinniśmy myśleć, a myślimy tam, gdzie powinniśmy odczuwać. |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3506 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Raczkowanie
|
jem razowy, dziś akurat nie miałam ochoty jakoś.
Jogurt nat. to węgle? Czasem go jadłam jako kolację --> że białko ![]() To co zamiast niego? MOże być na jajo na twardo albo twaróg (zwykle jadłam odtłuszczony) aha i jeszcze jedno...skoro przez dość długi czas jadłam 1000, 1200kcal (czasem zdarzały sie ataki 'obżarstwa') no powinnam stopniowo zwiększać ilość kalorii żeby nie przytyć czy jak?
W przypadku facetów mniej znaczy więcej, bo im mniej poświęcasz im uwagi, tym większe wzbudzasz w nich pożądanie! Przyczyną połowy naszych blędów życiowych jest to, że odczuwamy tam, gdzie powinniśmy myśleć, a myślimy tam, gdzie powinniśmy odczuwać. |
![]() ![]() |
![]() |
#3508 |
Zakorzenienie
|
twaróg i białko jaj ok, warto sprawdzać etykietki
![]()
#3509 |
Raczkowanie
|
na skorupce nie ma etykietki
![]() ![]() dzięki za odpowiedź ![]() jak się poduczę to bedę wklejać swoje jadłospisy, może coś się poprawie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Raczkowanie
|
Wychodzenie (U)
4.00 - wiejski, jajko, 3 lyzki o. pszennych, lyzeczka cynamonu w pracy: 7.30 - duza bulka grahamka, 4 plasterki poledwicy sopockiej, pomidor 12.00 - goracy kubek serowa, jablko po pracy: 15.00 - 50g ryzu Paraboiled, lyzeczka cynamonu, serek wiejski, 200ml maslanki jagodowej, lyzeczka rodzynek 18.00 - serek wiejski, lyzeczka cynamonu, lyzka rodzynej, lyzka platkow Filella Razem 1500 kcal chyba marnie... ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.