|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI
Miało być R, ale niestety nie wiem, co to jest...
I: Crunchy z mlekiem (bo jestem w domu, a tu nie ma płatków owsianych, więc wybrałam mniejsze zło niż CiniMinis )II: 2 kromki (2 prostokąty) chleba żytniego z ziarnami + szynka gotowana + pomidor III. Jedna porcja sernika (ciocia poczęstowała) ![]() IV: Jajecznica z dwóch jaj z 3 malutkimi pomidorkami na łyżeczce masła. Zna się ktoś na tych kaloriach? Możecie mi powiedzieć ile tu jest? Nie chcę przytyć... Chociaż wiem, że dzisiejszy jadłospis beznadziejny...
|
#3482 |
|
Raczkowanie
|
Zaczełam diete od poniedziałku mam 168,waga 61kg chce sie pozbyc 4 kilo. Mam nadzieje ze w ciagu miesiaca mi sie to uda.
Moj wczorajszy jadłospis: (R oczywiscie) Sniadanie: serek wiejski z miodem Wczesny obiad: omlet z dzemem ( 1 całe jajko,1 białko + 2 łyzki maki kukurydzianej i troche mleka 0,5%) Przekaska: jabłko i Corny z orzechami( nie było nic mniej kalorycznego) Kolacja: sałatka: puszla tunczyka w oleju rośl. ( max odsaczonego) + poł papryki i troche kukurydzy + duzo wody i herbaty zielonej,mietowej Bede wdzieczna za ocene i jakies cenne rady. |
|
|
|
#3483 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez gorzkakawa Czas edycji: 2008-11-26 o 17:53 |
|
|
|
|
#3484 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak polski-wos-hist a skąd wiesz?![]() ja już ją straciłam po dzisiejszym dniu![]() Cytat:
atw dziewczyny to jak to jest z tuńczykiem w sosie własnym? niby puszka ma 180gr ale samego tuńczyka jest po odsączeniu (woda+sól-co nie ma kcal) 130gr, przypada 100kcal na 100gr to ila ma ww końcu kcal puszka tuńczyka? już dawno mnie to zaczęło zastanawiać
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
|
|
|
#3485 |
|
Rozeznanie
|
stołuję się w domu, ale u nas nie ma dwóch dań
![]() lat mam niecałe 16 ( w styczniu) , ale dosyć dobrze orientuję się w temacie. a profil to zajarzyłam po tym rozszerzonym polskim. ja już wiem, ze tam bym umarła z nudów i pospała.
|
|
|
|
#3486 |
|
Rozeznanie
|
I czas na moje P
![]() Ś: sałatka śledziowa z majonezem 200g, 2 kromki chleba z masłem, kaki i banan zmieszane z jogurtem naturalnym, kawa z mlekiem 3,2% ŚII: bułka z ziarnami 100g, z masłem, sałatą, pomidorem i serem pleśniowym, sok pomidorowy 330ml, jabłko 250g ----> uczelnia O: 2 kotlety schabowe, ziemniaczki odsmażane, surówka z buraczków z oliwą z oliwek (nie ma zupy są za to aż 2 kotlety D: budyń o smaku krówki (2 miseczki kilka landrynek trochę paluszków z sezamem, 2 szklanki kompotu z jabłek P: (przed chwilą był) 3 wieeeeelkie kawałki murzynka z bakaliami, polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi cappuccino rumowe K: kanapki z masłem, golonką i musztardą ale to dopiero ----> będzie Po K: pewnie coś wpadnie ![]() Bardzo proszę o ocenkę ![]() Kikuś, ja zawsze liczę samego tuńczyka
Edytowane przez Kawwaa Czas edycji: 2008-11-26 o 18:08 |
|
|
|
#3487 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
super, Kawa!!
![]() tak, Kikuś tylko tuńczyka licz P pt. 'załamałam się próbną maturą" Ś; płatki z mlekiem (ponad 100g płatków), bułka 100 gr z masłem, serem żółtym i szynką IIŚ; monte drink, bułka... 141gr z ziarnami, serkiem wiejskim i warzywami i szynką, kilkanaście migdałów <z 50gr>O (wczesny); mega porcja: ziemniaczki (z pół talerza), sałatka wielowarzywna z majonezem (drugie pół), mielony faszerowany pieczarkami (też wielki) d: cappuccino czekoladowe, IKAR czekoladowy w czekoladzie deserowej P1: danmleko, buła jak na IIŚ P2: moje ukochane ciacha owsiane, banan, marchewka 250g, jabłko, sporo chrupek kukurydzianych K: będzie... nie wiem, co, ale coś dobrego ![]() ![]() po; jak zawsze pewnie owoce i twaróg, i biszkopty, albo może tuńczyk bo od kilku dni za mną chodzi
|
|
#3489 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3490 |
|
Zadomowienie
|
u mnie do kolacji doszly 2 mandarynki :P
A ty gorzkakawa, co taka otwarta sie zrobilas do ludzi :P ? Wczesniej tylko jadlospisiki a teraz najlepsze pogaduchy :P. Oczywiscie pochwalam, ale niemniej jednak ciekawi mnie to
|
|
#3491 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a poza tym wy mnie wspieracie, ja wspieram was
Edytowane przez gorzkakawa Czas edycji: 2008-11-26 o 19:49 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra, znowu ja
U Sniadanie 11.00 miseczka wiesniaka low fat z kefirkiem pomidorkiem i ogorkiem +szczypiorek 1 kromka pumpernikla banan maly jogurt ctivia male ciastko whet free with berries Lunch 14.30 miseczka saladki z cieciorka salata kapusta pomidorem i oliwa z oliwek 3 oat cakesy (okragle wielkosci ciastka slone z owsa ) Obiad 19.00 troszke (2 lyzki?) koktajlu krewetkowego z salata, pomidorem, ogorkiem sporo potrawki z kaczki z ananasem ok2/3 kubka ugotowanego ryzu 60g suszonego mango Ktos oceni?
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
i moje nieszczęsne Uu:
Iś: owsianka (5 łyżek owsianych, 2 otrąb zwykłych, cynamon) jogurt musline, kawa z odrobinką mleka. IIś:kanapka z 2 platrami polędwicy i cienką warstwą twarogu, jabłko. O: 1/2 woreczka kaszy, 6 kotletów sojowych, 1/2 opakowania warzyw z mrożonki. P: grejfrut, kawa K: serek wiejski 200g, 12 szt oliwek czarnych, pomidor, kromka wieloziarnistego.
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
R.
Sn: serek wiejski 200g+fitella bananowa+małe jabłko 450 2Sn:grahamka,łyzka serka homo,4plasterki wędliny z kurczaka,papryka 300 O : brokuły,jajko,140gkukuryd zy(nie przeszkadza mi w chudnięciu tak mysle) 300 P:serek homo nat,jabłko 200 K:puszka tunczyka wsw,4plasterki wędliny z kurczaka 190 1450kcal.
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2008-11-26 o 21:02 |
|
|
|
#3495 |
|
Rozeznanie
|
możecie mi dziewczyny powiedzieć czy kefir jest czystobiałkowy? bo nie moge nigdzie znaleźć
|
|
|
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję za przepis na koktajl, brzmi pysznie, kupię jogurt grecki i zrobię sobie takowy po kolacji... ![]() nie wiem czemu, ale ja uwielbiam jeść po kolacji dziwne, bo przez cały dzień jem dużo, ale tak wieczorem beztrosko siadam przed kompem i jem coś pysznego 51... malutko Ty jesteś jeszcze taka wysoka trzymam kciuki za efektowne przytycie
|
|
|
#3497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3498 |
|
Raczkowanie
|
to napiszę jak nie powinno wyglądać U... nie mam czasu jeść, a jak mam czas to jestem w miejscu, gdzie jedzenia normalnego brak....
5.30: multiwitamina, pół łyżeczki miodu cappucino orzechowe (3łyżeczki) kawa z mlekiem pół jabłka 2/3 wiejskiego z pomidorem 10: półtorej godz siłowni południe: mcflurry z daim 14:jabłko, batonik fitness 16: batonik dove 19:1/3 kapusty pekińskiej, pomidor, 3 ogórki kiszone, 170g dorsza w galarecie (30kcal/100g), 2 łyżki wieśniaka 21: cappucino z 3 łyżeczek, 1/3 jabłka, pół pomarańczy jak to napisałam i popatrzyłam to się załamałam ;| |
|
|
|
#3499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo zjadlam, jak na siebie duuuzo i zastanawiam sie, czy jest ok (bo mi ciagle pisalyscie ze malo je) czy za duzo, czy daje rade ?????
|
|
|
#3500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... echhhh trochę silnej woli i dałabyś radę to zmienić. Cytat:
|
|
|
#3501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ciekawi mnie, ze nie jestem czesciej glodna, skoro to malo, a co jeszcze dziwniejsze nie chudne ... Nie jest to moim celem, bo moja waga mi odpowiada, ale to dosc dziwne, zwlaszcza przy moim usportowionym trybie zycia (dla zarysowania: w pon 1,5 godz silki i 30 minut intensywnych brzuszkow-masakratorow, jutro 2,5 godziny brzuszkow rozciagania i intensywnego fitnessu, w sob tez 1-2 godz i tak co tydzien...). Moze przez te problemy zoladkowo-jelitowe mam jakis zaburzony metabolizm???? Jak myslicie?
|
|
|
#3502 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a dlaczego jadasz zupkę w filiżankach?![]() i brawo za podejście-chodzi mi o wspieranieCytat:
![]() P: Iśn-grahamka z masłem, serem, szynką i warzywami, porcja sałątki warzywnej z majonezem plus kromka razowca z sopocką, herbatka jabłko i czekolada-Babcia się uparła, że przed maturą to mi dobrze zrobi i o dziwo...NIE ZROBIŁO ![]() IIśn- po maturze był hamburger, rolada cappuccino i kawa cappuccino z koleżankami koktajl O: zupka grzybowa, zabielana z mąką, smażone ziemnaiczki z koperkiem i 2 devolay-e duuuuże, zestaw surówek-z majonezem, kompocik truskawkowy grzesiek czekoladowy, herbatka P: naleśniki z czekoladą i kakao, jabłko ciacha, gorąca czekolada K: jajecznica z 4 jaj, grahamka z masełkiem, serem, sopocką i warzywami, herbata, mandarynki kakako, naleśniki z serem
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
|
|
|
#3503 |
|
Rozeznanie
|
jadam bo mamy w takie filiżanki jakby miseczki i dlatego w nich bo najwygodniej i więcej wchodzi niż w zwykły talerz a ja uwielbiam zupy, uwielbiam ;d
już sobie planuję jadłospis na jutro żeby dobrze wypaść . a możecie mi powiedzieć co z tym kefirem, czy to jest czystobiałkowy? i następne pytanie: ile mniej więcej spalam 20 minut na skakance, 15 minut na steperze, + okolo 200 brzuszków ? bo się boję , ze za dużo i potem wyćwiczę wszystko, co zjadłam i schudnę, a tego już nie chcę .
|
|
|
|
#3504 |
|
Raczkowanie
|
Wielkie dzieki za sprawdzenie mojego jadłospisu. Wklejam jescze dzisiejszy:
(Redukcja) Sniadanie: owsianka (3 łyzki płatków ows.+ starte jabłko z cynamonem) zalane mlekiem 0,5% Wczesny obiad: puszka tunczyka w oleju (odsaczony oczywiscie)+pół papryki i pól pomidora+ 1/4 szklanki kaszy Podwieczorek: 2 orzechy + mus z owoców bez cukru Kolacja: serek wiejski z miodem a teraz pije kakao (mleko 0,5% = 2 małe łyzeczki kakao,wiec jest raczej słabe) i bedzie to ost posiłek dzis (taki mały grzeszek )Poza tym nie jem miesa (tylko ryby i produkty pochodzenia zwierzecego tez, czyli jajak,mleko,sery itd). Niestety nie mam czasu na II śeniadanie dlatego moze troche skromnie... Zgóry dziekuje za jakies rady. |
|
|
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3506 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze U :
Śn : 50g granoli orzechowej zalanej pół szklanki mleka 1,5%, bułka słonecznikowa z masłem, sopocką,plastrem sera żółtego,pomidorem,rzodkie wką i szczypiorkiem II śn: (szkoła) banan, garść orzechów włoskich, gorąca czekolada z automatu w drodze ze szkoły : jabłko , milkiway O: talerz zupy jarzynowej, morszczuk w panierce, trochę kaszy gryczanej, dużo sałatki warzywnej P: kakao na mleku 1,5% , 3 ciasteczka z dynią ; 4 mandarynki K: talerzyk sałatki jarzynowej z majonezem, kromka żytniego ; jabłko |
|
|
|
#3507 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczynki za ocenkę
Taki mały OT: Pamiętam, że ja też nie byłam zadowolona z próbnej matury (zresztą próbna zawsze jest trudniejsza). A właściwa poszła jak z płatka i u Was też tak będzie, zobaczycie ![]() Oj, chciałabym to przeżyć jeszcze raz
|
#3508 |
|
Zadomowienie
|
czy moje śniadanie nadaje się na U: 90 gram razowca ze słonecznikiem (wyszły 4 cienkie kromeczki) - dwie ze schabem ze śliwką (przepis ---> http://mojesouthbeach.blog.onet.pl/ ) i dwie z mozzarella, pomidorem i świeżą bazylią. pałeczka papryki, bo tylko tyle miałam i pół mini ciasteczka z białą czeko.
czy znów za mało?
|
#3509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
49,7 żal... idę dzisiaj do lekarza.
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
|
#3510 |
|
Rozeznanie
|
Dekas ile masz wzrostu, jeśli mogę spytać???
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.

)

ja już ją straciłam po dzisiejszym dniu
) + kawa z odrobiną mleka 3%2(podkreślam, chociaż wolę czarną to troszkę dałam)
dobrze, że 2 filiżanki, ale były w niej ziemniaczki?

... echhhh trochę silnej woli i dałabyś radę to zmienić.