|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brąz ZIMNY czy POPIELATY? Pytanie...
ale mi sie wydaje ze mucha ma 7mke...ech... co wyjdzie to wyjdzie, bede na biezaco pisac i wklejac foty!!!!
edit: Ale po co Ci 7 jak chcesz tę Muchę?[/QUOTE] |
|
|
|
#3482 |
|
Rozeznanie
|
Mucha 7-kę? Ja bym powiedziała, że to już brąz czyli gdzieś 6 (5,5?)
Popatrz na to co załączyła matys-magda na poprzedniej stronie jako ciemny mysi - to jest chyba 7
|
#3483 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny myślicie że wyszedł by mi na głowie kolor 5.71 i 5.11 z majirel ? powinnam użyć oksydantu 6% ? malowałam jakieś 2 tygodnie temu włosy schwarzkopfem aksamitny ciemny brąz ,mój własny kolor to taki jasny brąz .dodaje zdjęcia dzisiaj robione
|
|
|
|
#3484 |
|
Raczkowanie
|
mój połysk tragedia
|
|
|
|
#3485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3486 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
WElle uzywa sie z polaczeniu tylko z wodami do 4% woda ^6% rozjasnia tyko natutralne wlosy od 1-2 ton. Mucha ma kolor na poziomie 3/4 Jesli masz wlosy farbowane 5, to 7 nic nie zmieni-tylko demakijaz wlosow!dlatego pozniej wychadza takie tragedie odrost chwyci ladnie jasno a reszta jak byla tak zostala lub gorzej jesli uzyje sie wody ^6% to wychodza jakies dziwne przeswity i niechciane odcienie. ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
natomiast 2 zdjecie Bomba i tak wlasnie wyglada kolor 6.11 czyli ciemny blond o odcieniu intensywno popielatym. Jesli chcesz przykryc te czerwienie#z lekkim cieplym bronzem majirelem to proponuje mieszanke 5.11(20ML)+5.12(15ml)+4.7 1(15ML)+5(5ml)+3%80ml Uzywajac odcienia glebokiego 5 nadasz bardzo intensywny odcien w0lsom,uzywa sie go do przykrycia duzej ilosci siwizny,jednak gdy zalezy Ci na glebokim soczystym kolorze wystarczy odrobina dodana do mieszanki i widac znaczaca roznice 4.71-na palecie wychodzi lekko oliwkowy ale po 3 myciach kolor ladnie sie wyplucze. ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
|
|
#3487 | |
|
Rozeznanie
|
Magda, mam pytanie. Czy nakładając Twoją mieszankę z poprzedniej strony, o tę:
Cytat:
Lekarstwem na przyzwyczajenie jest inne przyzwyczajenie (Epiktet) Edytowane przez L_ka Czas edycji: 2010-03-28 o 21:08 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3488 |
|
Zadomowienie
|
Moje włoski to jasne. Podobaja mi się takie kolorki jak w załącznikach. Wiem że to wszystko z innej bajki jednak gdybys mogla mi pomóc i powiedzieć jakim kolorkiem z matrixa mogę je uzykać to będę szalenie wdzięczna
no i pozostaje pytanie czy socolor czy sync i na jakim oxydancie?
http://www.suwaczek.pl/cache/3de4f3a8f0.png?html http://www.suwaczek.pl/cache/56a3ff9b30.png?html ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/gann3e3klzw2o665.png ♥ Edytowane przez Dominika6 Czas edycji: 2010-03-28 o 21:07 |
|
|
|
#3489 |
|
Raczkowanie
|
matys-magda69 dziękuję Ci bardzo
![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- a i jeszcze jedno pytanie czy oksydant może być innej firmy niż farba? nawet na allegro nie mogę znalezć 3% z majirel jedynie powyżej 6% ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Czy mogła bym np. zmieszać oxydant 6% w równej proporcji z wodą żeby uzyskać te 3%? |
|
|
|
#3490 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
z Matrixa na twoje wloski polecilabym mieszanke poltrwala na wodzie 3% oczywiscie.jesli masz dosc znaczna roznice pomiedzy odrostem a dlugoscia wlosa i koncowkami to jest kilka sposobow aby to ladnie rowno pokryc,troszke zabawy i papraniny ale warto sprobowac. Ta mieszanka sprawdza sie jesli odrost jesc nie ciemniejszy niz 1 ton,jesli wiecej to na odrost trzeba uzyc wody ^6% Matric color sync 30ml^6V+30 Ml 6A+20 ml6N+3% oxy zaczynasz od odrostow .po 15 mi kladziesz na dlugosc ale zostawiasz najjasniejsze partie na koncach ktore zafarbujesz inna mieszanka 10ml6N+10ml^6v+10ml6A+3% +15 ml goracej wody te mieszanke nakladamy na 15 minut przed zmyciem wloskow. ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
Sproboj na moje oko powinno wyjsc,tylko sie nie przeraz jak mieszanka bedzie zmieniac kolor na zielono nieokreslony ,nie przerywaj procesy farbowania nie skarcaj i trzymaj o 10 min dluzej czyli do 30 min
|
|
#3491 |
|
Zadomowienie
|
matys-magda69 dziękuję
Proszę jeśli to nie problem mogłabyś wrzucić zdjęcie jak +/- będzie to wyglądało? w załączniku sam moj odrost. Myślisz, że mogę zrobić go 3%? Czy lepiej wziąć jeden oxydant 6%?
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3492 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
).
|
|
#3493 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
![]() A jaki to jest kolor włosów??? wiem ze napewno popielaty ale czy brąz?? chciałabym takie włosy na ślub i nie wiem jak ten kolor określić.... |
|
|
|
#3494 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie to ani brąz ani popielaty!
Tam jest kilka odcieni, ale jasnych!! Poczekamy na wypowiedź experta ![]() Natomiast ja zdecydowałam się zdjąć kolor - tzn. ten sztuczny pigment preparatem typu Elgon ale mam pytanie głównie do matys-magdy czy po takim zabiegu istnieje możliwość uzyskania faktycznie jasnego koloru (mnie interesuje 7 lub 6 - ale taka prawdziwa szóstka - jak na paletach a nie taka jaka mi wychodzi czyli czarna ) i druga rzecz to czy da się potem wychłodzić kolor, bo przecież po demakijażu będą na bank wściekle rude!! Czy może to błędne koło i nic mi to nie da?? |
|
|
|
#3495 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3496 | |
|
Przyczajenie
|
matys-magda ostatnie pytanie: ile czasu trzymać farbę i równo na całości czy najpierw odrosty dzięki
![]() Livi-polecalabym Ci sprobowac matrix color sync na 3%niekonieczne woda z teej samej firmy (zaraz dostane baty od fryzjerow)Leo jest dobra w miare gesta Z mocca bym zrezygnowala bo to tonacja zimno-ciela lepiej uzyj mieszanki 30 ml 6A+20ml6n+10ml4A i woda 3%.To pozwoli Ci ochlodzic kolor i zejsc o 1 ton nizej.jesli chcesz drastycznie przyciemnic wlosy 6A zamien na 4A Cytat:
|
|
|
|
|
#3497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Była tu o tym mowa... A Elumen swoją drogą, dobry pomysł, tylko narazie jak dla mnie kosmiczna cena. A ten AB wychodzi chłodno? |
|
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
kurde.. ja poszlam zamowic sobie ta 5,1 ale teraz mysle shade o tym co ty :P czyli rozjasnic.. bo mam prawie czarne.. ale boje sie tej rudosci
|
#3499 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cena 65 zł za 200ml. |
|
|
|
|
#3501 |
|
Zadomowienie
|
Ten jest polecany bo tani! https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...-do-wlosow.htm
Elgon i L'Oreal drogo wychodzą.... Był gdzieś wątek, gdzie dziewczyny opisywały efekty - pamiętam, że były zadowolone bo włoski nic nie ucierpiały, no ale przeważnie były rude... Acha... I potem farba bardzo łapie na tych dekoloryzowanych włosach dlatego powinno się brać jasne odcienie - 7 lub nawet 8, bo np. 6 znów złapie nam na czarno.... |
|
|
|
#3502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi się wydaje,że oba mają utleniacz i to bardzo silny. Co może dać żółć lub pomarańcz jak nie masakrycznie silna woda utleniona? Zresztą nie wiem. Z chęcią obejrzałabym skład. |
|
|
|
|
#3503 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i po co o tym rozjaśniaczu mówicie? Też mi chodził po głowie, a jak go sobie wybiłam to Wy mi tu przypominacie. Swoją drogą fajny ten kolor, który załączyła joasieczek, tzn. mógłby być trochę chłodniejszy, ale ogólnie niezły.majreg, nie musi być silny utleniacz, jakiś czas temu była tu mowa o wątku "rozjaśnianie na 3% wodzie" czy coś w tym stylu. A w tym Chantalu piszą, że jest reduktor i aktywator - więc to raczej nie utleniacz.
Lekarstwem na przyzwyczajenie jest inne przyzwyczajenie (Epiktet) Edytowane przez L_ka Czas edycji: 2010-03-29 o 21:30 |
|
|
|
|
#3504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aktywator to własnie utleniacz niestety. Takiej nazwy przynajmniej używają na allegro jak sie kupuje profesjonalna farbę. Ale nie wiem. Moze macie racje,że ta dekoloryzacja nie polega na zastosowaniu silnej wody. Edytowane przez majreg Czas edycji: 2010-03-29 o 21:42 |
|
|
|
|
#3505 |
|
Rozeznanie
|
raczej nie, reduktor sugeruje reakcję redukcji, tak więc utleniacz byłby bez sensu, bo to reakcja przeciwna (eee, to tyle co pamiętam z chemii), poza tym na pudełku jest "no ammonium, no peroxide"
i jeszcze u sprzedawcy na allegro jest napisane by zawinąć się w folię w celu ograniczenia dostępu tlenu
Lekarstwem na przyzwyczajenie jest inne przyzwyczajenie (Epiktet) Edytowane przez L_ka Czas edycji: 2010-03-29 o 21:42 |
|
|
|
#3506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez majreg Czas edycji: 2010-03-29 o 22:01 |
|
|
|
|
#3507 |
|
Rozeznanie
|
no, zazwyczaj aktywatorem jest utleniacz, w farbach i większości/ wszystkich (?) rozjaśniaczach
a na pudełku nie mogę sprawdzić, bo to akurat wyczytałam ze zdjęcia na allegro
|
#3508 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przy najbliższej okazji sprawdze we fryzjerskim. jak mi skleroza postępująca pozwoli.
|
|
|
|
|
#3509 |
|
Zadomowienie
|
A może bezpieczniej by było jednak zrobić tak jak kiedyś tu pisałam - bardzo duużą ilość cieniutkich pasemek - które rozjaśniają całość niż walnąć dekolor na głowę?
Hmm... No coś MUSZĘ zrobić, bo idzie ciepła wiosna a potem lato i zawsze wtedy... Nie lubię czerni u siebie... ![]() A możecie mi powiedzieć co to może być za kolor?! Kurcze... zimne to nie jest, ale... Takie właśnie w sam raz na lato
|
|
|
|
#3510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.

21.06.2014r.

).

) i druga rzecz to czy da się potem wychłodzić kolor, bo przecież po demakijażu będą na bank wściekle rude!! Czy może to błędne koło i nic mi to nie da??