Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :) - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-17, 17:43   #3481
asiula_n
Rozeznanie

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

Hej Dziewczyny

Czy ktoras z was juz pytala w pracy o te żle naliczane składki? Jak to się fachowo nazywa? I płacić będzie zus czy pracodawca? Jutro ide do pracy składać wniosek o wychowawczy i bym podpytała, tylko muszę wiedziec o co

Jola - Tymek bombowy
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 17:54   #3482
Mijalea
Zakorzenienie

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

Judi z Tymka to prawdziwy marchewkowy potwor

A moje bobo tez lubi rodzinne kapiele w wannie (ta pieknie owlosiona nozka to Tzet )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0102.jpg (39,6 KB, 30 załadowań)

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 18:28   #3483
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
mafefke latwo sprac zimna woda z mydlem szarym, ino trzeba to zrobic jak plamy sa swieze
spróbuję bo normalnie jestem przerażona ale prawda ze on pobrudzi a ja wrzucam do jego koszyka na pranie i już ale od dzisiaj zapieram

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 18:29   #3484
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijalea Pokaż wiadomość
Judi z Tymka to prawdziwy marchewkowy potwor

A moje bobo tez lubi rodzinne kapiele w wannie (ta pieknie owlosiona nozka to Tzet )
Mija a ja myślałam że ta noga to Twoja

Stary 2008-11-17, 18:43   #3485
Ania P10
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
Mija a ja myślałam że ta noga to Twoja
Judi za ten tekst

Mija a zdjecie fajowe, az załuję że mam w domu tylko prysznic, chętnie bym się tak popluskała z moją małą
Ania P10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 18:46   #3486
Judi21_84
Zakorzenienie

a tak poważnie Mija to śliczna foteczka, widać jaki Edi jest szczęśliwy ja znów muszę małego w wannie pomęczyć

Stary 2008-11-17, 19:20   #3487
Ania P10
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość

Aniu a co to za nerwa hodujesz dawaj tu na forum to zadeptamy dziada
za dużo żeby opowiadać, ale dzieki za zainterosowanie, od razu troche mi lżej...
Ania P10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 19:25   #3488
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

no problem

Melduje ze Dudi i zdjecie mafefkowego Tymcia dodane na 1 strone

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 19:28   #3489
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

zapomnialam wam napisac

Piotrek odkryl dzis ze jak mama go sadza w wannie (lezec juz nie chce bo jest mega histeria) to mozna lapkami walic w lustro wody i wtedy tak fajnie bryzga na caly pokoj TZ do niego gadal a on pelna radosc, glosny smiech i taka fascynacja ze dzisiejsza kapiel trwala 45 min nie bede dziecku radosci odmawiac nagralismy sobie o tym filmik, a jutro porobimy focie to wam pokaze

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 19:36   #3490
Kasiulka22
Zakorzenienie

Anisiu dziękuję

Judi... taaaaaaaaaaaaak to jest pomysł, tak z bańki przyfasolić, może by sie poprzestawiało w mózgownicy...

A tak w ogóle to wnerwa mam!!!!!!!!!!!!!!!! mój kids jeszcze nie śpi... zaraz mnie szlaken faken trafi!!!!!!!!!!!!!!

Wiecie co... moja mama dziś gada do Oli powiedz ba-ba, powiedz... i tak zrzędzi... a Ola ba- ba... babcia mało nie padła ze wzruszenia!!!! a my z małżonem stwierdziliśmy, że to chamstwo jest i musimy sobie wyprodukować nowy egzemplarz Wiadomo, że Ola jeszcze nie kuma o co chodzi... ale jak w mordkę jeża powiedziała "ba-ba"
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 19:43   #3491
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
a tak poważnie Mija to śliczna foteczka, widać jaki Edi jest szczęśliwy ja znów muszę małego w wannie pomęczyć
To byl pierwszy raz w duzej wannie, dla malego to w sumie nie bylo chyba zadnej roznicy, ale do zdjecia ladnie pozowal

Judi, bys sie zdziwila, ostatnio troche olalam golenie nog i czasem wygladam jak Tzet

Kasiulka, Olcia zaczyna nowa faze u naszych pociech na "co powie pierwsze" mama, tata, no i widac moze byc tez ba-ba

Edytowane przez Mijalea
Czas edycji: 2008-11-17 o 19:44
Stary 2008-11-17, 19:52   #3492
dudipopka
kobieta za ladą

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Anisiu dziękuję

Judi... taaaaaaaaaaaaak to jest pomysł, tak z bańki przyfasolić, może by sie poprzestawiało w mózgownicy...

A tak w ogóle to wnerwa mam!!!!!!!!!!!!!!!! mój kids jeszcze nie śpi... zaraz mnie szlaken faken trafi!!!!!!!!!!!!!!

Wiecie co... moja mama dziś gada do Oli powiedz ba-ba, powiedz... i tak zrzędzi... a Ola ba- ba... babcia mało nie padła ze wzruszenia!!!! a my z małżonem stwierdziliśmy, że to chamstwo jest i musimy sobie wyprodukować nowy egzemplarz Wiadomo, że Ola jeszcze nie kuma o co chodzi... ale jak w mordkę jeża powiedziała "ba-ba"
kasia my z tż też sie spieraliśmy co pierwsze Julka powie mama czy tata

tż stwierdził ze powie mama...... gdzie jest tata

mój bąbel śpi usypianie poszło w miare szybko na rękach... 3 minuty wstrząsów jak w wózku i półprzytomną położenie spowrotem do łóżeczka

O MATKO ZAŁOŻYCIELKO WIELKIE DZIEŃKI

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 20:25   #3493
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijalea Pokaż wiadomość
To byl pierwszy raz w duzej wannie, dla malego to w sumie nie bylo chyba zadnej roznicy, ale do zdjecia ladnie pozowal

Judi, bys sie zdziwila, ostatnio troche olalam golenie nog i czasem wygladam jak Tzet

Kasiulka, Olcia zaczyna nowa faze u naszych pociech na "co powie pierwsze" mama, tata, no i widac moze byc tez ba-ba
: ja też to ostatnio olałam cóz życie hehe jakoś brak mi czasu

Dziękuję Anisiu za dołączenie mojej mafefki

Edytowane przez Judi21_84
Czas edycji: 2008-11-17 o 20:32
Stary 2008-11-17, 20:54   #3494
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

no witam....

Nie wiem co mam nawet pisac...
niestety Was nie nadrobilam ale mam nadzieje ze wybaczycie...te raz bede czytac Was na bierzaco
Przes ostatnie trzy dni nie mialam kompa bojakis wirus mi sie wprosil i dzisiaj dopiero zostal zrobiony...

Jestem własnie na nk....Zaproszenia poszly do dudi i zaraz pójdzie do Anitki....
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 21:06   #3495
anita00079
Wtajemniczenie

Hej !
Wlasnie nadrabial ale poki pamietam Mija ja wlasnie tez bylam dzis na szczepieniach i tez po dwa zastrzyki a za 2 tyg znow rota...
cdn.
anita00079 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 21:42   #3496
anita00079
Wtajemniczenie

Ufff nadrobione-)))
Co chcialam powiedziec aha ktoras pisala co robimy z ciuszkami, wiec ja postanowilam juz w szpitalu ze oddam te malutkie do 60cm na neonatologie tam sa malutkie dzieciaczki i zawsze maja takie za duze ciuszki bo moje sie topily..a kolezanek nie mam takich co bym mogla a nawet jak bym miala to moze miesicac by pouzywaly a tam w szpitalu beda dlugo z nich korzystac, i wybieram sie na nast tydzien i zrobie mega pake dla nich-))
Dudi ja nei wiedzialam ze Jula to juz taka duza!!!
Leonka dobrze ze wirus poskromiony
A co do golenia goleni i nei tylko, dzis bedzie strzyzenie bo juz nei moge nawet spac
A dzis jak pisalam bylo szczepienie, w sumie przyzylam gozej jak chlopaki ktorzy powinni dostac normalnie medala zaplakaly na pol minuty ale minki mialy tak smutne ze az łzy mistanely a lekarka odrazy zaczela mnie pocieszac ze zna ten bol bo ona ryczala jak bobr jak kłoli jej corepo powrocie poszli spac, bez kapania bo mowila zeby nie kapac jeden dzien po szczepieniu.
A dzis bylismy na zwiadach ogladac dom co se upatrzylismy wczoraj a w czwartek zwiedzanie, i znow sie zaczyna...tu jest koszmar zeby cos fajnego znalezc
A w srode w koncu mamy bioderka..zla jestem ze tak pozno termin dostalam znaczy tz go zalatwial i mial dostac od razu ale nei umial pogadac i trzebabylo czekac miesiac, to bedzie 2 usg bo 1 robili jeszce w szpitalu, mam nadzieje ze bedzie wszystko ok.
Ah Mija jak oisalas o tych centrach i tych zwariowanych niemcach na zakupach.. ty juz w pazdzierniku wystawili choinki i ozdoby i swiateczne wypieki znaczy chemiczne ciasta..tez mnei trafia jak musze sie tam wybierac po mlkeko czy pieluchy
Stary 2008-11-17, 21:51   #3497
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

chyba przechwaliłam Karolka bo jak tylko wysłałam ostatniego posta tak już było koniec spania i z 3 godzinnego spania było zaledwie 0,5 godzinki i cały czas płacz kurcze chyba mi ktoś dziecko podmienił

mija fajna foteczka Edi jaki przystojniak śliczny

Judi Tymuś też śliczności w tej mafefce

my też idziemy w tym tygodniu do szczepienia
kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 22:19   #3498
dorbar
Wtajemniczenie

Witajcie.
Chciałam pochwalić mojego tate (zawsze tylko na niego narzekałam) a więc dzisiaj z dwie godziny siedział przy łózeczku Ali bo nie chciała spać i gadal do niej, spiewał, a ona słuchała, usmiechała się gaworzyła, normalnie tata ma dobry wpływa na nią
A tak wogole to coś się z nią dzieje, tzn zaczeła znowu kupki robić ale bardzo mało śpi wdzień, zawsze potrafiła długo spać, ale dzisiaj np po spacerze od 15 do 22 spała tylko 30 minut normalnie szok.
Jutro na usg bioderek jedziemy, w środe do pediatry prywatnie(moze ten porzadnie ją zbada) a w czwartek na rehabilitacje.
Stary 2008-11-17, 22:30   #3499
anita00079
Wtajemniczenie

Dorbarku daj koniecznie znac jak tam po rehabilitacji, ciekawa jestem jak u was pojdziemi zostalo jeszce 6 wizyt ale lekarz mi mowila ze jak po tym nie zacznie byc ok a nei zanosi sie jeszce to wypisze skierowanie na dalsze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-17, 22:37   #3500
dorbar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anita00079 Pokaż wiadomość
Dorbarku daj koniecznie znac jak tam po rehabilitacji, ciekawa jestem jak u was pojdziemi zostalo jeszce 6 wizyt ale lekarz mi mowila ze jak po tym nie zacznie byc ok a nei zanosi sie jeszce to wypisze skierowanie na dalsze
dam znać.
Stary 2008-11-17, 22:52   #3501
Sosnowa
Zakorzenienie

Nie wiem, co mi odwaliło, ale wzięłam szczoteczkę do zębów psiknęłam mydła w płynie i do gęby... fuj

Dzisiaj się zdziwiłam, bo dałabym sobie rękę uciąć, małzon zresztą też, że bebilon 2 jest od 4 miechów. Chcieliśmy wziąć, a tam jest napisana od 6 miesięcy...

Wdepnęłam dziś, zupełnie przez przypadek, na wątek pierwiosnkowy, a tam jatka. Jednak fajną ekipę tworzymy, bo większej kłótni u nas nie pamiętam..
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 23:01   #3502
anita00079
Wtajemniczenie

az zaraz tam wejde z ciekawosci
uff no to podczytalam..ale smutno sie porobiło, mam nadzieje ze nas takie spory nie czekaja, fakt ze czasem innym mamom musi byc przykro jak ktos je dołuje, ale mysle ze my to mamy wyluzowane-)))

Edytowane przez anita00079
Czas edycji: 2008-11-17 o 23:51
Stary 2008-11-18, 06:07   #3503
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

Cytat:
Napisane przez Sosnowa Pokaż wiadomość
Nie wiem, co mi odwaliło, ale wzięłam szczoteczkę do zębów psiknęłam mydła w płynie i do gęby... fuj

Dzisiaj się zdziwiłam, bo dałabym sobie rękę uciąć, małzon zresztą też, że bebilon 2 jest od 4 miechów. Chcieliśmy wziąć, a tam jest napisana od 6 miesięcy...

Wdepnęłam dziś, zupełnie przez przypadek, na wątek pierwiosnkowy, a tam jatka. Jednak fajną ekipę tworzymy, bo większej kłótni u nas nie pamiętam..
Cześć ale ze mnie leń wolę was czytać niż się odzywać odkąd pracuję taka sie zrobilam,
Sosnowa ja mam bebilon 2 i tam jest napisane ze jest powyżej 4 miesiąca dziwne to troszku.

Acha i dodaje jeszcze fotki do naszej galerii dla Anisi
pierwsza- 4 mc
druga - 5
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie229.jpg (42,5 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie239.jpg (68,7 KB, 76 załadowań)

Edytowane przez rusalka
Czas edycji: 2008-11-18 o 06:16
rusalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 07:22   #3504
Mijalea
Zakorzenienie

Anita jak chlopaki po szczepieniu ?? My tez wczoraj mielismy i tez przezywalam to strasznie.

Nasza noc byla skichana

Co prawda Edzio goraczki nie mial, al sie budzil co chwila
Poza tym pozostala mu jakas trauma i jak ide z nim na przewijak i sciagam ubranka (tak jak u lekarza) to zaczyna sie histeria....

W morde jeza! teraz tez troche marudzi a ja codze na rzesach....
no nic ide chlipac kawe

Stary 2008-11-18, 08:03   #3505
NibyNic
Zakorzenienie

Dzień doberek.

Śliczne te dzieciaczki, też uważam że Tymciowi do twarzy w marchewce i jak fajnie brzdącowi w wannie. Niestety my mamy prysznic.
Wrócilismy wczoraj wieczorem od moich rodziców, bo dzis idziemy na rehabilitację. Zobaczymy co tam będzie ciekawego. Liczę, że Hubert dobrze się spisze. Pewnie zgłodnieje, u niego zawsze na widok lekarzy głód się odzywa.

Dorbarku - Hubert urodził się o 21:20, ciekawe czy on i Ala mają jakąś wspólną cechę charakteru, wierząc numerologi czy czemuś tam to poowinno troszeczkę tak byc.
Hubert jeszcze nie był szczepiony, tyle tylko co tuz po urodzeniu.

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 08:20   #3506
jowisz
Zakorzenienie

bry. u mnie kawa i śniadanie. młoda wstanie lada chwila. noc taka se bo karmiłam dwa razy. zamiast się z tego wycofywać to się mi jeszcze przyzwyczai
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 08:31   #3507
jowisz
Zakorzenienie

ale puca z Lenki no i już 5 miesięcy
Stary 2008-11-18, 08:54   #3508
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Bry

U nas noc minęła spokojnie.Mała juz od dłuższego czasu nie budzi się na jedzenie.
Zjada po kąpieli,zasypia po 20 a wstaje o 7 rano.
Ale wczoraj mieliśmy małe przebudzenie po 22 bo sąsiad idiota zaczął wiercić

Najlepsze jest to że jak ja i mój brat byliśmy mali to potrafił przyjść w środku dnia z wyrzutami że za głośno jesteśmy i mu wnuki budzimy z popołudniowej drzemki
Tak mnie to wpieniło ze narzuciłam szlafrok i poszłam do niego.Jeszcze się ze mną kłócił dziad stary

Marti ciesze sie że chrzest Maria sie udałZdjęcia sa piękne

eeee czy tylko moja pulcheryjka to mała poganka?

Rusałko Lenka jest śliczna,pucki ma jak zwykle rewelacyjne

Kurzoslawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 08:57   #3509
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Dudi Z Julci to kawał kobietki jest Czym ty ja karmisz?Ładna z niej dziewuszka,a jakie ma włoski

A my wczoraj zaliczyliśmy nasza pierwsza kąpiel w dużej wannie.Nastak była zachwycona,śmiała się wniebogłosy i chlapała na całego

Spylam do mojej niuni bo chyba się nudzi

Kurzoslawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 08:57   #3510
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kurzoslawa Pokaż wiadomość
Bry

eeee czy tylko moja pulcheryjka to mała poganka?
nie
tylko moja poganką zostanie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości