|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
ja tam niby coś próbuję z tymi ćwiczeniami z książki. dziś wypada chód interwałowy. Ale nie mam za bardzo warunków więc efekty pewnie też rewelacyjne nie będą ale zawsze lepiej się choć trochę poruszać niż zupełnie nic
![]() Poza tym to nie lubię ćwiczyć jak ktoś jest w pokoju a dzielę swój ze współlokatorką i coś tam się ruszam jak jej nie ma ![]() trzeba by do hula hop powrócić, tylko ja nie umiem tym już kręcić ;(
#3482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a hula hop podobno się nie zapomina, jak jazdy na rowerze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Wtajemniczenie
|
kurcze to szkoda,bo to jedyny twarog,ktory mi bardzo smakuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Wtajemniczenie
|
Szukam informacji na temat gotowania kuskusa i nie mam pojecia teraz. Raz pisza, ze to trwa dlugo, gdzie indziej, ze niby tylko 5min.
![]() Na opakowaniu mojego kuskusa niestety nic nie jest napisane na ten temat, tylko ze to kaszka kuskus razowa. Wie ktos jak to sie gotoje? ![]() Trening interwalowy to nie dla mnie, ja nie moge sie tak nagrzewac.
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-03-11 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Rozeznanie
|
ktos kiedys napisal ze nie ma kuskusa blyskawicznego...
a ja wczoraj w sklepie widzialam na wlasne oczy 2 rodzaje: jeden to zwykly a drugi blyskawiczny... o taki: http://www.opinie.senior.pl/Produkty...cy,4265,1.html znalazlam jeszcze taka: http://www.opinie.senior.pl/Produkty...a,34317,1.html i pewnie wlasnie Fruity te co dlugo sie gotuje to to normalne kaszki a te co 5 min to te blyskawiczne ![]() Edytowane przez Agee79 Czas edycji: 2009-03-11 o 12:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Wtajemniczenie
|
A tu jest napisane, ze tylko kilka minut, pomimo, ze to nie blyskawiczny. Przynajmniej nie jest napisane..
http://organic.☠☠☠☠☠☠.pl/product/590..._BIO.xhtml?x=c EDIT: I czytalam, ze w dzisiejszych czasach u nas dostepne kuskusy sa niby instant, bo ten oryginalny kuskus gotuje sie na parze w tzw Couscousièrei to niby sporo pracy robi.Trzeba jakos namoczyc, pozniej kilka razy brac z ognia itd. Sa rozne tradycje i neiktorzy go az 3 razy na parze gotuja. Wiec jak to w koncu jest z tym niby razowym?
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-03-11 o 12:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Rozeznanie
|
to juz sama nie wiem...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3488 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
daruję sobie już zdefiniowanie kuskus, bo z różnymi informacjami można się spotkać, generalnie to rozdrobniona pszenica durum, spryskana wodą i obtoczona w mące... można zrobić też kuskus z prosa a nawet z kukurydzy natomiast sposób przygotowania jest taki: - wsypujesz kuskus do miski i zalewasz wrzątkiem, tak na dwa palce, zakrywasz folią i odstawiasz, jak wchłonie cały płyn jest gotowy, trzeba go spulchnić widelcem zamiast wrzątku może być bulion w Maroku np. stawia się kuskus na sicie nad garnkiem z właściwą potrawą i ona parując oddaje do kuskus swoje smaki i aromaty jak ktoś ma przystawkę do gotowania na parze, to może postawić ja na garnku z gulaszem, przykryć i poczekać ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
a ten tekst odnosił się do kuskus przygotowywanego od podstaw czyli z ziarna ![]() fru, włącz gg, please ![]() Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-03-11 o 12:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Wtajemniczenie
|
Ok, sprobuje tak jak piszesz. Dziekuje!
![]() A gg juz wlaczam...tzn w ogole moj laptop, bo tak to siedzeu TZ na kompie. ![]()
#3491 | |
Rozeznanie
|
ja tymczasem pokochałam zupy-krem. wczoraj z fasolki po bretońsku, dziś brokułowa.
Coś pięknego i pysznego ![]() Cytat:
![]() ![]()
SB (było i nie ma) 28.02'09 Dukan (jest) 7.04'10 - 13 kg Edytowane przez kakafoniaa Czas edycji: 2009-03-11 o 13:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3492 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
choc zawsze trzymam dłuzej bo zapominam a wogóle to duuuzo wody to wsiaka dzis urodzinki brata wiecboje sie ze tort zaatakuje bezbronnego telika ![]()
![]() |
#3493 |
Wtajemniczenie
|
Teraz jak wlaczylam laptopa patrze, a tu wizaz ma inne kolorki niz u TZ. U mnie jest taki zimny fiolet, a u TZ taki bardziej pink-fiolet, bardzo mocny w kazdym razie. A TZ ma dobrze ustawiony monitor, wiec u niego jest kolor bardziej taki jak w rzeczywistosci, a u mnie wyblakly. Tak tez zdjecia zawsze wygladaja. Ale w sumie na wizaz to ok, nie bede u siebie musiala zmienic, bo nie bije mnie po oczach.
![]() Uff, zmiksowalismy warzywka psiakom na 12dni, jakies 3kg. Niedlugo sie wezme chyba za ten kuskus i cos zmajstruje, moze cos podobnego do wczorajszego obiadu z kasza. ![]() Przyznam sie, ze jeszcze nigdy go nie przyzadzalam ani jadlam. ![]() I cos wybrac sie nie moge do tej biblioteki, znowu chyba dzien pojdzie "na marne". EDIT: pierwszy raz zepsulam chleb. przesadzilam z porcja, znowu chcialam wykonczyc make, tym razem z zakwasem i to bylo za duzo dla automatu i ani nie chcial mieszac ani nie wyrosl. teraz sie piecze, ale czuje, ze nie bedzie zbyt fajny. ![]()
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-03-11 o 13:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3494 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie, nie wierzę ![]() na kurs tańca brzucha marsz! Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-03-11 o 13:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Wtajemniczenie
|
no tak prawda tort mi nie straszny o ile bedzie z bita smietana
gorzej jak jakis czekoladowy albo orzechowy to juz ciezszy przeciwnik ![]() a wogole wczoraj narobilam ptasiego mleczka z mleka zageszconego poki co to nie atakuje telika ![]()
#3496 |
Rozeznanie
|
abuuuu a u mnie w intermarche nie ma razowego kuskusa
![]() jenyyy zupelnie nie wiem co na obiad wymyslec... i tak mam juz od paru dni... ale wiecie co? naleza mi sie baty... juz sama sie z tym mecze od paru dni... dobra przyznaje sie - chociaz jak ktos sledzi to dojrzal... ![]() od poczatku diety ani razu nie jadlam zupy! zadnej!!! ale tak mowicie o tych kremach ze chyba sobie taki zafunduje ![]() ![]() a powiedzcie jak to jest z gotowana marchewka? mozna czy nie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Rozeznanie
|
też mnie kalafiorowa kusi ale nie dam za kalafior 9 zł!
poczekam aż łaskawie będzie tańszy ![]()
#3498 |
Rozeznanie
|
no ale mozna tez przeciez z mrozonego?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Wtajemniczenie
|
marchew gotowana-lepiej nie, duzy IG
ale surowa mozesz do gotowej zupy sobie zetrzec zupe na marchwi tez gotuje, ale probuje nie jesc, choc roznie to bywa, bo ja marchew gotowana lubie bardzo, szczegolnie w rosolku ale do zup mnie w ogole jakos nie ciagnie ostatnio, zrobilam wczoraj z pory i dzisiaj pewnie wyleje, bo nie ma komu jesc :/
#3500 |
Konto usunięte
|
Kupiłam już produkty do diety South Beach. Od jutra zaczynam, eh...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Rozeznanie
|
dziewczyny a mozna taka zwykla pomidorowa na rosole z kurczaka z ryzem brazowym jesc?
bo co do zup na rosole drobiowym to zawsze mam watpliwosci i nigdy ich nie jem... |
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Może zrobię dzisiaj... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Wtajemniczenie
|
Zupy na rosole mozna, najlepiej na "chudym", obojetnie wtedy czy wolowy czy drobiowy.
Wlasnie po obiadku jestem, za duzo wody dalam do kuskusa. ![]() Zrobilam taka salatke z pekinskiej i marchwi w sosie czosnkowym, wymieszalam z kuskusem i na to dalam usmazone kosteczki tofu wedzonego ( ![]() Kuskus taki troche bez smaku jest. Z czym Wy najbardziej lubicie jesc? Probowalyscie na slodko moze? Dzisiaj cos nie moj dzien na pichcenie w kuchni..chleb po 1,5h wciaz sie nie upiekl. Jeszcze dalej go sprobuje dopiec, jak nic z tego nie bedzie, co jest baaaaaardzo prawdopodobne, to go spale w piecu. ![]() ![]()
#3504 |
Zakorzenienie
|
Fajnie ten ryż wygląda, ja z takich wynalazkowych ryzy probowalam tylko dziki, tez bardzo cienki ale ziarna cienkie i dlugie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Zakorzenienie
|
oj, mój dzisiejszy jadłospis to porażka jakaś - same węgle
1. owsianka po Bartku, jakieś 3 łyżki, herbata 2. bułeczka na zakwasie z homo, serem fit i pomidorem, latte 4. kurczak z grochem włoskim z przepisowego z 2 łyżkami kuskus, herbata, kostka gorzkiej czekolady Lindt 5. 1/4 pomelo, jabłko, latte macchiato z amaretto 6. wylizałam garnek po kaszy mannie dla dzieciaków, ser biały z powidłami śliwkowymi, kromka bułeczki [niestety z mąką ryżową ale przynajmniej razową i amarantusową, podstawa pszenna 850 czyli nie SB ![]() ale przynajmniej @ wreszcie się doczekałam o mahoniowym ryżu jeszcze nie słyszałam, jadłam czerwony, mniam a w kolejce czeka czarny do wypróbowania |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Zakorzenienie
|
Moja propozycja na smaczną, pożywną zupę z dedykacją dla wszystkich, które dotąd nie mogły się na zupy zdecydować:
- dwie średniej wielkości cebule pokroić w piórka i zeszklić na niewielkiej ilości oliwy (w "docelowym" garnku ![]() - dodać kilka pokrojonych pieczarek, - dodać pierś kurczaka pokrojoną w drobne kawałki, - dodać pokrojoną w paski paprykę, - przyprawić ulubionymi przyprawami i ziołami, - całość trochę poddusić (wiadomo, pieczary puszczą soki ![]() - zalać wodą, zagotować, - dodać całe opakowanie przecieru pomidorowego (ja użyłam 500 ml przecieru w kartonie marki Nostia z Liedla, skład: 99,5% pomidory, sól), - doprawić do smaku (ja polecam ostrą paprykę). Smacznego! Szybkie, jednogarnkowe danie, sporo warzyw. Jeśli się wam propozycja podoba, wkleję na przepisowy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3508 |
Konto usunięte
|
A powiedzcie mi jak to jest, można brać jakieś tabetki podczas tej diety? Ja np biorę witaminy i Bio CLA. Mam przerwać, czy nie będzie to kolidować?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Wtajemniczenie
|
Zrobiłam ostatnio wszystkie badania. Wyniki w normie, mimo tej kilku miesięcznej drastycznej diety tylko za wysokie MPV i za niskie HCT.
Oto moje dzisijesze menu.. Co byście zmienily? Obiadek skromny, bo nie miałam ochoty na mięso ![]() Ś: Dwie kromeczki sojowego pieczywa posmarowane serkiem wiejskim z koktajlowym pomidorkiem i plastrem papryki II ś: 12 orzechów laskowych + sok z wyciśniętej pomaranczy O: Mieszanka warzywna patelnice z ziolami prowansalskimi Podwieczorek : jogurt jogobella Light + kilka suszonych moreli k: omlet z dwóch jajek z pomidorkiem i papryka i szczypiorkiem , jabłko + kilka moreli suszonych
#3510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() idź do lekarza ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- [1=91584e3a0ddee98d7bf3501 3566e27d0b839b1c7;1140097 1]A powiedzcie mi jak to jest, można brać jakieś tabetki podczas tej diety? Ja np biorę witaminy i Bio CLA. Mam przerwać, czy nie będzie to kolidować?[/quote] doktorek uważa wprawdzie, że wszystkie makro- i mikroskładniki powinno sie czerpać z pokarmu, zaleca jedynie omega-3, w przypadku gdy nie jemy ryb przynajmniej 2 razy w tygodniu ale witaminy Ci raczej nie zaszkodzą, CLA sama biorę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.