Od słowa mama do randkowania czyli maluchów cała nasza zgraja - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-22, 21:20   #3481
ira21
Zadomowienie

Dot.: Od słowa mama do randkowania czyli maluchów cała nasza zgraja

Madziu co sie dzieje?

Uzębienie
ira21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 07:15   #3482
AgaMili
BAN stały

Jestem pierwsza
Madziu pozytywne fluidki dla Ciebie
Anetko no to super, ze dojechali szcesliwie. Niech sie teraz dobrze bawia .

My tyle co wstalysmy. Idziemy na 9.00 do children's centre na zajecia dla dzieci, a pozniej na zakupy. Pogoda brzydka, ale na weekend ma byc ladnie.
Moj tz wygral bilety na Grand Prix na zuzlu w Cafdif (Walia) i w sobote jedzie z moim tata, a cieszy sie jak wariat (zapalony zuzlowiec od zawsze). A wygral w konkursie z gazety. Trzeba bylo na jakies pytanie odpowiedziec i wyslac odpowiedz. On to ma szczescie. Kiedys wygral bilety na mecz pilkarski Polska - Niemcy na stadionie w Chorzowie. Chyba trza zaczac grac w loterie, wczoraj bylo 12 milonow funtow do wygrania.

A my mamy plany na sobotote takie, kupic piaskownice i wiekszy basen na ogrod, rozlozyc sie na kocu u mojej mamy w ogrodku i opalalac sie a Milek bawic, a wieczorem na wesole miasteczko bo ma pryjechac do parku. Chlopy maja wrocic dopiero na 3.00 rano. No ale niech jedzie, tez w zyciu nie ma za wiele przyjemnosc a mnie takie imprezy nie bawia.

A za to ze ich nie bedzie caly dzien to w przyszly weekend jedziemy tutaj: klik
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 07:49   #3483
atenk1
Wtajemniczenie

Cześć moje baby
Aguś to się teraz troszkę porozpuszczasz i dobrze ,należy Ci się
Madziu ,Izulku piszta czemu tak smutno i źle...nam można o wszystkim Dobrze że siebie mamy...Ja zawsze na skrzydłach sobie to lecę a jak nie mogę zaglądnąć to mi serducho smutno pika
Goście dziś jadą...a ja nie wiem czy jechać z nimi czy zostać w domku....Mam ochotkę ale jak sobie pomyślę o ciąganiu się z tymi wszystkimi torbami to słabo mi się robi...no nie wiem...mam dwie godzinki na zastanowienie
Co do diety jestem cała w skowronkach ubyło mi w kiloskach i centymetrach w oponku...i się zaparłam i napaliłam...na dalsze zrzucanie...w końcu wyglądać będę tak jak sobie wymarzyłam....Nie wiem czy dam radę byc cierpliwa i rozsądna ale czuwają nade mna madre babołki co to mnie raz po raz chlastają po dupci za przesadzanie...i dzięki temu nie popadam w szaleństwo z tym odchudzaniem...
A chłopaki szaleją w Jastrzębiej Górze...zachwyt w głosie ...
Kubek piknie mi staje już bez guzów w łóżeczku i coraz ładnie robi te kaczusiowe kroczki dreptałki...Olcia zazdrosna o cała uwagę skupioną na małym i śiruje lekko...
Miłek teskni za braćmi bo go nikt przed siostra nie broni ...a ta ma siły sporo i nęka bardziej brata....No to czyli u mnie po staremu ...
Idę na albumy bo mam chwilkę...poszli do okulisty moje goście
na razie kochane

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

na spokojnie obejrzałam..no kobitki ślicznie rosną ...Aguś ale masz fajne zdjatka i filmiki
Kinia no teraz popatrzyłam i zaniemówiłam...Zuza siedzi sama...padłam....super sie rozwija...nadprogramowo
Iza avatarek...szalenie mi się spodobał...

Za tyle impreza

...zawieszona ponad mostem ...stopami bram nieba dotykam .....
atenk1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 08:36   #3484
AgaMili
BAN stały

Anetko dolaczam do diety!!! Od dzis dieta MZ i cwiczenia 5 minutowe na brzuch. Kupilam se bikini to musze jakos wygladac na plazy
A co do wyjazdu, nie wiem, musisz sama zdecydowac

Lece na zajecia
Stary 2009-06-23, 09:08   #3485
Zyletkowe zycie
Rozeznanie

GG do Zyletkowe zycie

Ciesze sie babeczki ze u Was w miare ok.
ja dzis zemdlalam, oczywiscie tż powiedzial ze z glodu ( on zawsze tak gada coby sie nie stało) a to przez tabletki na obnizenie prolaktyny, niestety musze ja obnizyc czy chce czy nie, wiec moze jutro powtorka z rozrywki
Jakos nie chce mi sie byc w PL, musze isc do psychiatry, wszytskie plany są do dupy, a dziecko zachowuje sie jak diabeł, tyle, nie chce o tym gadac bo sama mysle ze to idiotyczne narzekanie
Stary 2009-06-23, 09:50   #3486
evelin2000
Zadomowienie

Magda slychac ze masz jakies problemy, jesli chcesz sie wygadac to wal a moze i cosik poradzimy
Stary 2009-06-23, 11:42   #3487
atenk1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zyletkowe zycie Pokaż wiadomość
ja dzis zemdlalam, oczywiscie tż powiedzial ze z glodu ( on zawsze tak gada coby sie nie stało) a to przez tabletki na obnizenie prolaktyny, niestety musze ja obnizyc czy chce czy nie, wiec moze jutro powtorka z rozrywki
Jakos nie chce mi sie byc w PL, musze isc do psychiatry, wszytskie plany są do dupy, a dziecko zachowuje sie jak diabeł, tyle, nie chce o tym gadac bo sama mysle ze to idiotyczne narzekanie
Magda bo zaraz każda z nas ma prawo ponarzekać...no jak nie do nas to do kogo...każdy inny patrzy spode łba i się dziwi a my wiemy co to znaczy...dlatego tylko nam ...i do bólu aż będzie Ci lżej
Co do wyjazdu to się wstrzymałam ...jakoś nie mam ochoty na grile i imprezki...ściska mnie w dołku z tęsknoty za chłopakami

Za tyle impreza

Stary 2009-06-23, 15:24   #3488
ira21
Zadomowienie

jestema

Heloo wsiem

ja byłam na spacerze,zaraz fotki zamieszcze w albumie

Madziu,każdy ma gorsze i lepsze dni,musisz być silna,jesteś wspaniała osobą i niedlugo wyjdzie słoneczko z-za chmur i bedzie lepiej,zobaczysz

Anetko Zuza siedzi sama z tym że zabardzo interesuje sie palcami u nóg dlatego po ok 30 sek "składa sie wpół "

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

nowy album gotowy

chyba ide zdrzemnąć bo jakaś nie do życia jestem

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

aha,i zapomniałam powiedzieć najsmieszniejsze,u nas strasznie wieje 2 dzień i dziś rano wychodze na balkon i kurna same gacie mam na balkonie,musiałam zapitalac do sasiadki na góre bo jej pól bielizniarki wywiało po balkonach

Uzębienie
Stary 2009-06-23, 16:09   #3489
izun
Rozeznanie

Cytat:
No wiesz???My tu od tego,żeby wysłuchać!!!!!Nawet jeśli tobie wydaje się śmieszne...to najwyżej razem się pośmiejemy!!!!A tak na marginesie-co ty z tą prolaktyną???
Anetko-BRAK MI SŁÓW NA GRATULACJE I POCHWAŁY!!!Jesteś wielka!!!!(bez podtekstów hi hi hi)klas ki:kl aski:
Iruś to musiało być niezłe-ganiać z gaciami...hi hi hi
izun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 17:37   #3490
atenk1
Wtajemniczenie

Iza zgadzam się jestem wielka wagowo Jeszcze ze 20 kilo i luzik...powciskam się w ciuszki sprzed ciąży
Kinga Zuza cudniasta ale tz nom ..(chyba wsio na temat)
Magda płacz rycz byleby Ci ulżyło..jak coś wal tu śmiało albo na pewusia
Lecem zbierać pranie bo grzmoty jakieś słychać taaak nie tylko burzowe

Za tyle impreza

Stary 2009-06-23, 19:06   #3491
ira21
Zadomowienie

Anetko,dziekuje

my w weekend jedziemy na wycieczke do Krakowa ale sie cieszewreszcie jakaś rozrywka

dziecko spi,Tż wraca po 21 i idzie ze znajomymi do miata w ogródku na piwie posiedzieća niech se idzie,dzisiaj ma święto

kupiłam se sukienke na allegro za 8.50(!) z tym że babka sprzedaje je za 80zł,a kilka wystawila na licytacje(pewnie myślała ze dadzą więcej)no i wygrałam

w sumie to ja nie nosze sukienek,ale tak dla odmiany...

Uzębienie
Stary 2009-06-23, 19:45   #3492
AgaMili
BAN stały

Kinga to zycze udanej wycieczki, ja tez uwielbiam jak robimy sobie takie wypady. A z sukienka to fajnie ci sie udalo
Anetko to razem sie motywujmy bo ja dzis pierwszy dzien a diecie, a jak Milenka usnie to cwicze
Magda

Dziewczyny mam takiego streeeesa ze az mnie w zoladku sciska. Po pierwsze zazdrosc. Tz ma kolezanki w pracy (to to wiem i wiedzialam) i ma je na NK, czasem smsa to niego napisza, a mi jest taak smutno, ze on nic nie rozumie. Nie mam sie komu wyzalic z tego powodu. Dzis sie caly dzien nie odzywalam. Wiem, ze mnie nie zdradzi na 10000% no ale ma je w telefonie, na gg ((. Tak mi zle, a on mowi ze przeciez nic zlego nie robi i mnie nie rozumie, ze nic nie ukrywa, a one wiedza ze ma zone i dziecko itd. A poza tym mowi mi "To co mam zrobic? to one do mnie dzwonia a nie ja do nich". No i jak dzwoni ktoras to nie odbiera telefonu na weekendzie. Eh skomplikowane to.

Druga sprawa to mam jutro interview do collegu na 15.00 takze trzymajcie kciuki bo strasznie sie boje rozmow kwalifikacyjnych, no i dodatkowy stres ze po angielsku. No nic najwyzej pojde do pracy zamiast szkoly

Ide zmienic posciel i ogranac pokoj bo zaraz spanko Milki.

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2009-06-23 o 19:48
Stary 2009-06-23, 19:48   #3493
ira21
Zadomowienie

Aguś,dziekuje za młodośćale zem nie taka młoda,prawie 24 na karku,a Tż 26,no a Zuzanna pół roku niedługo

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Aguś mnie też denerwują jego koleżanki,jak dzwoni do którejś i se "gaworzą"ale ja mam sporo kolegów i jakoś go rozumiem.

3mam kciuki na jutro,napewno sie uda

Uzębienie
Stary 2009-06-23, 19:58   #3494
evelin2000
Zadomowienie

Hej dziewczyny,

Kinga pieknie razem wygladacie, coreczka ma za kim byc taka sliczzna

Aga ty sie nic nie martw rozmowa napewno dobrze CI pojdzie trzymam tez kciuki...

Kinga zycze milej wycieczki....

Izus ja to sie nie odzywam bo nie ma sie czym chwalic i tak mi z tego powodu smutno

Bylam dzisiaj z Zuza w piaskownicy, mala byla zachwycona bo tyle dzieci to ona jeszcze nie widziala.. ja tylko mialam stresa bo chciala zjesc cala piaskownice a w szczegolnosci kamienie. Piachu sie troche najadla zobaczymy jaki bedzie tego final.... ZUza biegala na kolanach z jednej strony piaskownicy na druga zabierala dzieciom ich zabawki mimo iz miala swoje gruchala i krzyczala z radosci... no i obeszla kawal piaskownicy dookola na nozkach trzymajac sie lawki Mama byla jeszcze bardziej szczesliwa niz corka

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Aha prosze CIe z tymi swoimi latami nie wychylaj sie bo tak szczerze to ty jeszcze malolatka jestes
Stary 2009-06-23, 20:01   #3495
ira21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evelin2000 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

Kinga pieknie razem wygladacie, coreczka ma za kim byc taka sliczzna

Aga ty sie nic nie martw rozmowa napewno dobrze CI pojdzie trzymam tez kciuki...

Kinga zycze milej wycieczki....

Izus ja to sie nie odzywam bo nie ma sie czym chwalic i tak mi z tego powodu smutno

Bylam dzisiaj z Zuza w piaskownicy, mala byla zachwycona bo tyle dzieci to ona jeszcze nie widziala.. ja tylko mialam stresa bo chciala zjesc cala piaskownice a w szczegolnosci kamienie. Piachu sie troche najadla zobaczymy jaki bedzie tego final.... ZUza biegala na kolanach z jednej strony piaskownicy na druga zabierala dzieciom ich zabawki mimo iz miala swoje gruchala i krzyczala z radosci... no i obeszla kawal piaskownicy dookola na nozkach trzymajac sie lawki Mama byla jeszcze bardziej szczesliwa niz corka

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Aha prosze CIe z tymi swoimi latami nie wychylaj sie bo tak szczerze to ty jeszcze malolatka jestes

Evelinko,to supe ze Zuzia zakochana w piaskownicy,moja to sie trawy bała jak ją na kocu posadziłam,ale z niej cykor ogólnie,głośniej kichniesz i odrazu ryk jest,ale głośną muzyką nie pogardzi,albo odkurzaczem

Uzębienie

Edytowane przez ira21
Czas edycji: 2009-06-23 o 20:08

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-23, 20:10   #3496
evelin2000
Zadomowienie

bo ona jeszcze malutka jest mysle ze to sie zmieni z wiekiem
Stary 2009-06-23, 20:18   #3497
Zyletkowe zycie
Rozeznanie

GG do Zyletkowe zycie

Aga ja tez jestem zazdrosna i to strasznie, ale od razu mu wygarniam jak cos nie tak i awanture mu robie:bunia :
Iza z moją prolaktyną( hormon) jest tak ze mi sie podwyzszyla jakos nie wiedziec czemu, moj oragnizm mysli ze w ciąży jestem ( anie jestem), i w ten sposob mam mleko w cycach ( dobrze ze tylko krople), zerowe libido i takie tam, podobno trza to obnizyc bo cos sie robi zlego jak wysokie ( przynajmniej marne szanse by w ciaze zajsc przy wysokiej prolaktynie)

Idzie burza.
Chodzi mi o to ze mi zle jest, tzn sama nie wiem do konca, bo chcialabym byc w uk ale wiem ze mąż bedzie tam nieszczesliwy, a lenka w szkole bylaby nękana i ten ch*** rasizm, a z drugiej strony wiem ze w PL za jakies 4 lata postawimy dom, bedzie praca itd zostane tlumaczem moze, ale sama nie wiem czego chce, najbardziej brakuje mi tego ze nikt w PL nie gada do mnie po angielsku
Poza tym jestem chuda, tz narzeka na to ciagle ( dobra nie ciagle ale troche), wiem ze by chcial wieksze cycki, a ja ich wogle nie mam, bla bla bla
Siedze non stop z dzieckiem , nawet jak wyjde na te 3h do pracy to jak wracam to i tak nie mam chwili bo ona z tz nie chce siedziec tylko ryczy, a on mi ją oddaje jak zaczyna ryczec i kolo sie zamyka. Niecierpie jak mi ktos przy jedzeniu przeszkadza, albo sie bebra, a Lenka robi to ciagle i nie mam mozliwosci zjesc, wiec nie jem tyle co trza bo wole wcale niz szalu dostac, wiec wychodzi na to ze tz ma zawsze racje a ja jem 1 posilek dziennie
jak same widzicie wymyslam jakies fanaberie jak to zwie tz.
Stary 2009-06-23, 20:29   #3498
ira21
Zadomowienie

Madziu mój Tż tez narzekał ostatnio ze zachuda jestem,to mu powiedziałąm,ze widziały gały co brały,i że jak mu sie coś nie podoba to niech se znajdzie maszynei sie o dziwo uspokoił

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

a co do jedzenia,to ja do 12 praktycznie nie jem,bo zazwyczaj czasu nie mam,może jakas kanapka,ale po 16 bój sie lodówka,wszystko pożre

Uzębienie
Stary 2009-06-23, 20:35   #3499
Zyletkowe zycie
Rozeznanie

GG do Zyletkowe zycie

Ira moj z tych co na niego nie dzialaja takie teksty i jeszcze sie obraza jak cos odwraca kota ogonem
Stary 2009-06-23, 20:43   #3500
ira21
Zadomowienie

echhh,nie rozumiem facetów,mój polazł już

jestem Wasza

ja swojemu mówie że mnie to boli i nie zycze sobie takich textów pod swoim adresem,u nas panuje "zasada" jak ty mi ,ja tak samo tobie",wiem ze to jest dziecinne,ale kurde trzeba mu pokazac jak to jest .z czasem moze zrozumie

Uzębienie
Stary 2009-06-23, 20:50   #3501
Zyletkowe zycie
Rozeznanie

GG do Zyletkowe zycie

ja to swemu mowie zeby na silownie poszedl jak cos nie tak gada, ale on zaraz mowi ze co juz ci sie nie podobam bla bla bla
dziewczyny jak to jest z tym allegro mialam 100 aukcji i teraz mam 100zl zaplacic, musze? sprzedalam moze za 100zl tylko masakra jakbym za darmo oddala
Stary 2009-06-23, 20:56   #3502
atenk1
Wtajemniczenie

Wywaliłam ślubnego...ale się zmachałam... Aguś ja też bardzo bardzo zazdrosna i rozumiem...ubiłabym koleżanki tz ale nie mogę...chamuję wyobraźnie...wiem że tz jest wierny i kocha mnie do szaleństwa ale jakieś babsko we mnie nie daje mi spokoju...jak widzę te kuleżanki ale jakby co to mogę jedynie pokwękać w samotnosci bo moje kochanie śmieje się z tego że ja zazdrośnica wielka
i moge Ci powiedzieć że to nie mija...z czasem bleknie ale zawsze cosik tam ciapie po nerwach...Aguś taką już mamy naturę..
Magda żadnych fanaberii nie wymyślasz...a tz deko ślepy że nie widzi jaka wspaniała kobietę ma u swego boku...trzeba mu wzrok skierować w odpowiednią drogę

Za tyle impreza

Stary 2009-06-23, 20:57   #3503
ira21
Zadomowienie

Cytat:
ja to swemu mowie zeby na silownie poszedl jak cos nie tak gada, ale on zaraz mowi ze co juz ci sie nie podobam bla bla bla
dziewczyny jak to jest z tym allegro mialam 100 aukcji i teraz mam 100zl zaplacic, musze? sprzedalam moze za 100zl tylko masakra jakbym za darmo oddala
tak jak u mnie z Tż,witaj w klubie

a z allegro dziwna sprawa,oni chcą coś ok 50-60gr za aukcje,plus prowizje,w sumie na 100 aukcji tyle wychodzi,jesli nie zapłacisz to napewno zawieszą Ci konto,a czy beda inne konsekwencje...nie mam pojęcia,ja mało sprzedaje na allegro,czasem coś sie zdarzy

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Napisane przez atenk1 Pokaż wiadomość
Wywaliłam ślubnego...ale się zmachałam... Aguś ja też bardzo bardzo zazdrosna i rozumiem...ubiłabym koleżanki tz ale nie mogę...chamuję wyobraźnie...wiem że tz jest wierny i kocha mnie do szaleństwa ale jakieś babsko we mnie nie daje mi spokoju...jak widzę te kuleżanki ale jakby co to mogę jedynie pokwękać w samotnosci bo moje kochanie śmieje się z tego że ja zazdrośnica wielka
i moge Ci powiedzieć że to nie mija...z czasem bleknie ale zawsze cosik tam ciapie po nerwach...Aguś taką już mamy naturę..
Magda żadnych fanaberii nie wymyślasz...a tz drko ślepy że nie widzi jaka wspaniała kobietę ma u swego boku...trzeba mu wzrok skierować w odpowiednią drogę

no wreszcie doczłapałaś

Uzębienie
Stary 2009-06-23, 21:03   #3504
Zyletkowe zycie
Rozeznanie

GG do Zyletkowe zycie

i jeszcze mi potrafi powiedziec ze to ja slepa jestem bo nie widze jaka chuda jestem

biednemu tz-towie sie oberwala bo zyleta ma zly dzien
Stary 2009-06-23, 21:04   #3505
ira21
Zadomowienie

Cytat:
i jeszcze mi potrafi powiedziec ze to ja slepa jestem bo nie widze jaka chuda jestem

biednemu tz-towie sie oberwala bo zyleta ma zly dzien:hahaha:

babeczki mam wózek,mama mi prezent zrobiła,tzn Zuzi
mam mieszane uczucia co do niego ale już jest w drodze,może dotrze w przyszłym tygodniu

Uzębienie
Stary 2009-06-23, 21:16   #3506
evelin2000
Zadomowienie

no wlasnie jaki wozek Kinga??? bo ja tu nad peg perego p3 sie zastanawiam (ale uzywany)
Stary 2009-06-23, 21:22   #3507
ira21
Zadomowienie

no własnie Peg prego P3 ultimate,miałam jeszcze do wyboru peg perego x-lite ale on jest bez pałąka,chociaż wizualnie mi sie bardziej podoba

a kolorki jak na załączonym zdjęciu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 51DYPAD83AL._SL500_AA280_.jpg (16,0 KB, 12 załadowań)

Uzębienie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-23, 21:23   #3508
ira21
Zadomowienie

tu wklejam x-lite
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg stroller.jpg (17,5 KB, 5 załadowań)

Uzębienie
Stary 2009-06-23, 21:24   #3509
atenk1
Wtajemniczenie

Kupiłaś powozik dla niuńki??

sie spóźniłam...kupiłas...a mnie nadal ten się podoba ...i gdyby Kuba był dziewuszką ...toooooooo http://dino.sklep.pl/nowy/coneco-sat...is-p-4033.html

Za tyle impreza

Edytowane przez atenk1
Czas edycji: 2009-06-23 o 21:26
Stary 2009-06-23, 21:26   #3510
evelin2000
Zadomowienie

bardzo ladny, to CI mama zrobila drogi prezencik

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości