|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II
65j = 30(65)g
|
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Raczkowanie
|
Moje wymiary:
73cm luźno pod biustem 65cm ciasno 91cm w biuście 93cm w zwisie Chcę kupić jakiś biustonosz Mileny, powinnam celować raczej w 65I czy 60k? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
-pod biustem 79 -w biuście 92 mam malutkie piersi,nie są okrągłe,nie są pełne .zawsze nosze takie usztywniane staniki-nie jakieś bardzo wypchane bo to wygląda nienaturalnie ale takie delikatne push-up.Nosze 75C. W przeliczniku http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html wyszło mi 70E .Znalazłam mamy stanik 34/75 czyli brytyjski odpowiednik 70E -tak wg kalkulatora i to jest bardzo duży rozmiar musiałabym wepchac dużo waty żeby w tym chodzić,pomóżcie !
![]() Edytowane przez aaaania1989 Czas edycji: 2009-07-12 o 09:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż ciężko mi uwierzyć, że masz ściśle mierzone 79cm. Odnośnie: "znalazłam mamy stanik 34/75 czyli brytyjski odpowiednik 70E" to aż mi się słabo robi jak czytam takie posty. 34/75 co? 75A? 75J? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Wtajemniczenie
|
Brytyjskim odpowiednikiem polskiego 70E jest 32DD.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny korzystałyście z tego sposobu mierzenia na stronie Effuniak? Wyszło mi dziwnie: 90D
![]() ![]() Osobiście wolę się wbijać w 75 niż 80, bo obwody się rozciągają, a w razie czego są przedłużki ![]() Stanikowy zawrót głowy ![]() Jeśli jeszcze którakolwiek dziewczyna ma wątpliwości czy warto - niech poczyta lobby albo chociaż ten wątek. Zmiana jest bardzo na plus (a w moim przypadku faktycznie jakby parę kg mniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Zakorzenienie
|
W Effuniakach nie trzeba zaniżać obwodów, więc może stąd taka rozbieżność między brytyjczykami
![]() Chociaż ostatnio z tego co widziałam i tak zmienił się sposób przeliczania rozmiarów effuniaków. |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze, no i właśnie teraz mam problem, bo nie mam pojęcia, jaki effuniakowy obwód będzie odpowiedni
![]() Przy okazji: jak się ma linia MASQUERADE do typowych Panache? obiło mi się o oczy ![]() (Myślałam, że już coś wiem o stanikach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Zakorzenienie
|
to za dużo 79? mam sie ścisnąć tak żebym nie mogła oddychać czy jak?
#3491 |
Zakorzenienie
|
Pod biustem ciasno 75
W biuscie 82 Czy dobrze mysle ze powinnam nosic 65 B?? Na jednym kalkulatorze tak mi wlasnie pokazuje ale na innym wyskoczylo mi 65D. Do tej pory nosilam 70B (bazarkowe)a wydaje mi sie ze miska jest za mala?? Pomozcie niedlugo wybieram sie na zakupy i chcialabym sie rozejrzec za czyms ladnym w nowym rozmiarze. Jakiej firmy biustonosze polecacie na poczatek w tym rozmiarze.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz też spróbować 65D, które jest na 84cm w biuście. ![]() Firmy? Z 65C jest trochę ciężko, ale powinna być La Senza, Milena lub coś z kolekcji panache Cleo. Mierzyłaś się pod biustem baaardzo ciasno? Bo zaniżenie o 10 cm to trochę dużo i musisz zwrócić uwagę na to, żeby sobie za ciasnego stanika nie kupić. ![]()
![]() |
#3493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po prostu patrzę na zdjęcia i widzę raczej drobną dziewczynę, więc ciężko mi uwierzyć, że masz 79cm pod biustem (wymiar żeber wiadomo, że może być szeroki nawet u szczupłych kobiet, ale wolę się upewnić). Na pierwszej stronie, w pierwszym poście masz wszelkie wskazówki. Należałoby się chociaż z tym 1 postem zapoznać. Tak, masz się ścisnąć pod biustem tak żeby miarka piszczała i oczy na wierzch wychodziły ![]() Na maksymalnym wydechu! W biuście luźno, zgodnie ze wskazówkami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3495 | |
Kokon pro
|
Cytat:
hahah umarlam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3496 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
![]() |
#3497 |
Zadomowienie
|
no i widzisz, co osoba to opinia. Mnie mierzyła Ewa i wyszło 76 pod biustem, jak sama się mierzyłam wychodziło mi 76-78. Stanik noszę z obwodem 70 (effuniakowy stanik) i dopinam się bez problemu, ba, obstawiam że dopięłabym się bezproblemowo w 65, ale po co jeśli to mimo dość dużego zapasu mi nie podjeżdża. Wszystko zależy od osoby.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i każda z nas ma inną ściśliwość.
![]() |
#3499 |
Zakorzenienie
|
no 79mam cm pod biustem serio .ja jestem wysoka-180cm i nie jestem super szczupła jak modelka,normalnej budowy. EDIT 76max scisle (jeszcze mogę oddychac ;-))
#3500 |
Zakorzenienie
|
Tylko ja 62 mam naprawdę namaksa scisniete. Jestem szczupa i może dlatego 60 jest mi ciasne. Zreszta dla mnie mogłoby być, ale stanik nie leży dobrze. Fiszbimy za szerokie. Oglądajac inne zdjęcia dziewczyn w Effuniakach podziwiam to jak te fiszbiny u nich są krotkie, a u mnie wszytsko takie zabudowane i pancerne. Tlko z przodu fajnie lezy i mało kryje. Na mnie naprawdę ten stanik nie leży. Sprawdziłabym obwód 65, ale mam już dośc odsyłania i czekania
![]()
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2009-07-12 o 12:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Zakorzenienie
|
no 79mam cm pod biustem serio .ja jestem wysoka-180cm i nie jestem super szczupła jak modelka,normalnej budowy. EDIT 76max scisle (jeszcze mogę oddychac ;-))
A masz nie oddychać podczas pomiaru. Masz się zmierzyć na maksymalnym wydechu! |
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
DOMator
|
A gdzie najlepiej w sklepie, a nie przez net kupić strój kąpielowy, którego góra będzie leżała normalnie.
Muszę sobie coś sprawić, a w sieciówkach królują ostatnio trójkąty wiązane na szyi. Bez względu na rozmiar te trójkąty są tak samo małe i powodują spłaszczanie oraz wylewanie biustu górą, dołem i bokiem. Jak ważyłam kilka kg mniej i nosiłam mniejsze rozmiary (i nie wiedziałam tyle ile wiem dzisiaj) kupowałam fajne stroje w cubusie. Tam bywały modele bez gąbki, ale z fiszbinami na normalnych ramiączkach. Teraz szukam czegoś w granicach 75C,D, co również przypominałoby krojem normalny stanik, a nie jakieś trójkąciki z resztek materiału ![]() Nie za dużo wymagam? Chodzi w końcu tylko o normalny strój kapielowy w całkiem normalnej rozmiarówce w stacjonarnym sklepie... aż tyle i tylko tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co, ja juz mam dosc Effuniakow
![]() A na TVNStyle w pgramie Sałaty takie piękne te Effuniaki. Szkdoa, ze nie są dsotępne.
#3504 |
Raczkowanie
|
Nie wiem, czy dobrze zmierzyłam, ale pod biustem mam 72 a w biuście 88. Zawsze nosiłam 75C, ale również-bazarkowe ;/. Mógłby mi ktoś powiedzieć, jaki jest mój "prawdziwy" rozmiar?? W przeliczniku wyszło mi 65F, tylko nie wiem czy dobrze sie mierzyłam w biuście, bo pod biustem zgodnie z instrukcja
![]() ![]() Mogłybyście mi też polecić sklepy, które dysponują taka bielizna?? Z góry bardzo dziękuję ;-*. |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
65F polskie Sklepy w 1. stronie watku i inne materiały odnośnie stanikologii. ![]() i poczytaj (bardzo wazne) jak się zakłada stanik: http://stanikomania.blox.pl/2009/02/...yc-stanik.html ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
![]() Teraz jeszcze słysze o problemach z ramiączkami, jakości materiału - A miałobyć tak pięknie.
"Najfajniej jest, gdy stoisz przed lustrem susząc włosy i szczerzysz zęby w uśmiechu na wspomnienie o wczorajszym wieczorze." ![]() Edytowane przez Antii89 Czas edycji: 2009-07-12 o 13:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Zakorzenienie
|
Mój jeszcze niedawno zakupiony effuniak 85FF, teraz zapinam się na drugą haftkę i jedna pierś mi lekko bułkuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3508 |
Zakorzenienie
|
kruszynka1985
No 28D jest na pewno za mały, bo jest on na 79 cm biuście. ![]() Jeśli 65C jest za mały to już ewidentnie 60E lub 65D. ![]()
#3509 |
Zakorzenienie
|
orientujecie się może czy są w ogóle w sprzedaży half-cup'y w rozmiarach 36G, 34GG/H ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Zakorzenienie
|
A CK Showgirl?
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:47.