Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-12, 08:10   #3481
luizka__
Rozeznanie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

Cytat:
Napisane przez heroin Pokaż wiadomość
dziewczyny jak będzie wypadało 65j w brytyjskiej rozmiarówce?
65j = 30(65)g
Stary 2009-07-12, 08:20   #3482
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
ha wygralam nowy komplet bielizny i shock absorbera na ebay teraz sie tylko modlic zeby poczta nie zezarla ^^
Jako pracownik poczty polskiej obiecuję stać na straży wszelkich stanikowych przesyłek! a niech tylko ktoś spróbuje zeżreć to będę z gardła wyciągała!
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 09:24   #3483
czelsi
Raczkowanie

Moje wymiary:
73cm luźno pod biustem
65cm ciasno
91cm w biuście
93cm w zwisie

Chcę kupić jakiś biustonosz Mileny, powinnam celować raczej w 65I czy 60k?
czelsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 09:25   #3484
aaaania1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaaania1989 Pokaż wiadomość
To i ja wrzucę swoje staniki z maleństwami do oceny profesjonalistek ?(sorki za tę tasiemke) 75B
To ja po długiej przerwie (ban i wakacje) .Prosze o pomoc-tu są zdjęcia https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=12974059&p ostcount=2764.Założyłam stanik zgodnie z instrukcja i nadal wystaje mi bła pod pachami.Moje wymiary :
-pod biustem 79
-w biuście 92
mam malutkie piersi,nie są okrągłe,nie są pełne .zawsze nosze takie usztywniane staniki-nie jakieś bardzo wypchane bo to wygląda nienaturalnie ale takie delikatne push-up.Nosze 75C.
W przeliczniku http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html wyszło mi 70E .Znalazłam mamy stanik 34/75 czyli brytyjski odpowiednik 70E -tak wg kalkulatora i to jest bardzo duży rozmiar musiałabym wepchac dużo waty żeby w tym chodzić,pomóżcie !

Edytowane przez aaaania1989
Czas edycji: 2009-07-12 o 09:28
aaaania1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 10:16   #3485
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
To ja po długiej przerwie (ban i wakacje) .Prosze o pomoc-tu są zdjęcia https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=12974059&p ostcount=2764.Założyłam stanik zgodnie z instrukcja i nadal wystaje mi bła pod pachami.Moje wymiary :
-pod biustem 79
-w biuście 92
mam malutkie piersi,nie są okrągłe,nie są pełne .zawsze nosze takie usztywniane staniki-nie jakieś bardzo wypchane bo to wygląda nienaturalnie ale takie delikatne push-up.Nosze 75C.
W przeliczniku http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html wyszło mi 70E .Znalazłam mamy stanik 34/75 czyli brytyjski odpowiednik 70E -tak wg kalkulatora i to jest bardzo duży rozmiar musiałabym wepchac dużo waty żeby w tym chodzić,pomóżcie !
Jesteś pewna, że pod biustem się dobrze zmierzyłaś?
Aż ciężko mi uwierzyć, że masz ściśle mierzone 79cm.

Odnośnie: "znalazłam mamy stanik 34/75 czyli brytyjski odpowiednik 70E" to aż mi się słabo robi jak czytam takie posty.
34/75 co? 75A? 75J?
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 10:25   #3486
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
stanik 34/75 czyli brytyjski odpowiednik 70E
Brytyjskim odpowiednikiem polskiego 70E jest 32DD.
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 10:49   #3487
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Dziewczyny korzystałyście z tego sposobu mierzenia na stronie Effuniak? Wyszło mi dziwnie: 90D Teraz noszę 75G, ale będę już szukać 75GG Może coś sknociłam przy przeliczaniu? Pod biustem mam 87, a w biuście 109...

Osobiście wolę się wbijać w 75 niż 80, bo obwody się rozciągają, a w razie czego są przedłużki

Stanikowy zawrót głowy

Jeśli jeszcze którakolwiek dziewczyna ma wątpliwości czy warto - niech poczyta lobby albo chociaż ten wątek. Zmiana jest bardzo na plus (a w moim przypadku faktycznie jakby parę kg mniej)
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-12, 11:00   #3488
Jelonek
Zakorzenienie

W Effuniakach nie trzeba zaniżać obwodów, więc może stąd taka rozbieżność między brytyjczykami
Chociaż ostatnio z tego co widziałam i tak zmienił się sposób przeliczania rozmiarów effuniaków.
Stary 2009-07-12, 11:05   #3489
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Kurcze, no i właśnie teraz mam problem, bo nie mam pojęcia, jaki effuniakowy obwód będzie odpowiedni

Przy okazji: jak się ma linia MASQUERADE do typowych Panache? obiło mi się o oczy , że to małomiseczkowce? A fiszbiny też z typu szukających piersi na plecach?
(Myślałam, że już coś wiem o stanikach )
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 11:17   #3490
aaaania1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jelonek Pokaż wiadomość
Jesteś pewna, że pod biustem się dobrze zmierzyłaś?
Aż ciężko mi uwierzyć, że masz ściśle mierzone 79cm.

Odnośnie: "znalazłam mamy stanik 34/75 czyli brytyjski odpowiednik 70E" to aż mi się słabo robi jak czytam takie posty.
34/75 co? 75A? 75J?
to za dużo 79? mam sie ścisnąć tak żebym nie mogła oddychać czy jak?
Stary 2009-07-12, 11:28   #3491
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666

Pod biustem ciasno 75
W biuscie 82

Czy dobrze mysle ze powinnam nosic 65 B?? Na jednym kalkulatorze tak mi wlasnie pokazuje ale na innym wyskoczylo mi 65D.
Do tej pory nosilam 70B (bazarkowe)a wydaje mi sie ze miska jest za mala??
Pomozcie niedlugo wybieram sie na zakupy i chcialabym sie rozejrzec za czyms ladnym w nowym rozmiarze.
Jakiej firmy biustonosze polecacie na poczatek w tym rozmiarze..
bombka666 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-12, 12:02   #3492
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bombka666 Pokaż wiadomość
Pod biustem ciasno 75
W biuscie 82

Czy dobrze mysle ze powinnam nosic 65 B?? Na jednym kalkulatorze tak mi wlasnie pokazuje ale na innym wyskoczylo mi 65D.
Pomozcie niedlugo wybieram sie na zakupy i chcialabym sie rozejrzec za czyms ladnym w nowym rozmiarze.
No powinnaś szukać czegoś w rozmiarze 65C brytyjskim lub 65C polskim.
Możesz też spróbować 65D, które jest na 84cm w biuście.

Firmy? Z 65C jest trochę ciężko, ale powinna być La Senza, Milena lub coś z kolekcji panache Cleo.

Mierzyłaś się pod biustem baaardzo ciasno? Bo zaniżenie o 10 cm to trochę dużo i musisz zwrócić uwagę na to, żeby sobie za ciasnego stanika nie kupić.
Stary 2009-07-12, 12:08   #3493
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
to za dużo 79? mam sie ścisnąć tak żebym nie mogła oddychać czy jak?
Nie ma takiego pojęcia jak "za dużo"
Po prostu patrzę na zdjęcia i widzę raczej drobną dziewczynę, więc ciężko mi uwierzyć, że masz 79cm pod biustem (wymiar żeber wiadomo, że może być szeroki nawet u szczupłych kobiet, ale wolę się upewnić).

Na pierwszej stronie, w pierwszym poście masz wszelkie wskazówki.
Należałoby się chociaż z tym 1 postem zapoznać.

Tak, masz się ścisnąć pod biustem tak żeby miarka piszczała i oczy na wierzch wychodziły
Na maksymalnym wydechu!

W biuście luźno, zgodnie ze wskazówkami.
Stary 2009-07-12, 12:22   #3494
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruszynka1985 Pokaż wiadomość
witam!
od około 4 miesiecy noszę dobrze dopasowany stanik 28D. Wcześniej było dla mnie nie do pomyslenia, ze ja mogę nosic cos innego niż 70A (byłam przekonana, ze skoro mam mały biust to zostaje mi tylko A) i to w dodatku bez dużej ilosci gąbki. A teraz smigam w swoich nowych dobrze dopasowanych stanikach i czuje sie naprawde biusciasta, nowe staniki chyba jakies cuda uczyniły, bo pod ubraniem nareszcie mam piersi, a nie gąbke
Sorry ze tak pytam, ale jakie masz wymiary? Sama jestem pomiedzy 28C-D. Z checia bym, zasiegnela opini na temat konkretnych modeli biustonoszy. Na balkonetce i na lobby jest bardzo mala garstka kobiet z takim rozmiarem..
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 12:23   #3495
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Jako pracownik poczty polskiej obiecuję stać na straży wszelkich stanikowych przesyłek! a niech tylko ktoś spróbuje zeżreć to będę z gardła wyciągała!

hahah umarlam swietny komentarz dzis dostalam mail ze shock absorber zostal wyslany ^^

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 12:26   #3496
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jelonek Pokaż wiadomość
W Effuniakach nie trzeba zaniżać obwodów, więc może stąd taka rozbieżność między brytyjczykami
Chociaż ostatnio z tego co widziałam i tak zmienił się sposób przeliczania rozmiarów effuniaków.
Ja bym powiedziała, że nawet powinno sie zawyżac obwod. Zalezy jeszcze kto jak sie mierzy. Moje ciasno 62 nie daje rady w 60 Luzno mam 66 i bede probowac Effuniaka wlanse w takim obwodzie.

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Napisane przez bombka666 Pokaż wiadomość
Pod biustem ciasno 75
W biuscie 82

Niekoniecznie 65. ZAnim cos kupisz poczytaj o scisliwosci danego modelu. Pamietaj, ze zmiana obwodu=inna literka w miseczce.
Stary 2009-07-12, 12:40   #3497
ineczka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
Ja bym powiedziała, że nawet powinno sie zawyżac obwod. Zalezy jeszcze kto jak sie mierzy. Moje ciasno 62 nie daje rady w 60 Luzno mam 66 i bede probowac Effuniaka wlanse w takim obwodzie.[COLOR="Silver"]
no i widzisz, co osoba to opinia. Mnie mierzyła Ewa i wyszło 76 pod biustem, jak sama się mierzyłam wychodziło mi 76-78. Stanik noszę z obwodem 70 (effuniakowy stanik) i dopinam się bez problemu, ba, obstawiam że dopięłabym się bezproblemowo w 65, ale po co jeśli to mimo dość dużego zapasu mi nie podjeżdża. Wszystko zależy od osoby.
ineczka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 12:44   #3498
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ineczka7 Pokaż wiadomość
no i widzisz, co osoba to opinia. Mnie mierzyła Ewa i wyszło 76 pod biustem, jak sama się mierzyłam wychodziło mi 76-78. Stanik noszę z obwodem 70 (effuniakowy stanik) i dopinam się bez problemu, ba, obstawiam że dopięłabym się bezproblemowo w 65, ale po co jeśli to mimo dość dużego zapasu mi nie podjeżdża. Wszystko zależy od osoby.
Ale to chyba też zależy od ilości ciałka w obwodzie. Jeśli ktoś ma samą skórę i kości to chyba zbytnie zaniżanie nie jest wskazane.
No i każda z nas ma inną ściśliwość.
Stary 2009-07-12, 12:50   #3499
aaaania1989
Zakorzenienie

no 79mam cm pod biustem serio .ja jestem wysoka-180cm i nie jestem super szczupła jak modelka,normalnej budowy. EDIT 76max scisle (jeszcze mogę oddychac ;-))

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-12, 12:52   #3500
Madaaa
Zakorzenienie

Tylko ja 62 mam naprawdę namaksa scisniete. Jestem szczupa i może dlatego 60 jest mi ciasne. Zreszta dla mnie mogłoby być, ale stanik nie leży dobrze. Fiszbimy za szerokie. Oglądajac inne zdjęcia dziewczyn w Effuniakach podziwiam to jak te fiszbiny u nich są krotkie, a u mnie wszytsko takie zabudowane i pancerne. Tlko z przodu fajnie lezy i mało kryje. Na mnie naprawdę ten stanik nie leży. Sprawdziłabym obwód 65, ale mam już dośc odsyłania i czekania Na jedna wymiane czekalam 2 tygodnie. Zresztą i tak nie mają 65 narazie. Wstawiałam zdjęcia na balknetce, wiec można sobie podpatrzeć. Doda, że zaczerpnęłam opinie Ewy i sie ie sprawdziło. Wiec co kobieta, inna budowa ciala i staniki leża inaczej. Tabelki nie koniecznie sie psrawzaja. Pomagaja tylko miec punkt wyjsciowy.

Edytowane przez Madaaa
Czas edycji: 2009-07-12 o 12:54
Stary 2009-07-12, 12:53   #3501
Jelonek
Zakorzenienie

no 79mam cm pod biustem serio .ja jestem wysoka-180cm i nie jestem super szczupła jak modelka,normalnej budowy. EDIT 76max scisle (jeszcze mogę oddychac ;-))

A masz nie oddychać podczas pomiaru.
Masz się zmierzyć na maksymalnym wydechu!
Stary 2009-07-12, 12:57   #3502
Elfia4
DOMator

A gdzie najlepiej w sklepie, a nie przez net kupić strój kąpielowy, którego góra będzie leżała normalnie.
Muszę sobie coś sprawić, a w sieciówkach królują ostatnio trójkąty wiązane na szyi. Bez względu na rozmiar te trójkąty są tak samo małe i powodują spłaszczanie oraz wylewanie biustu górą, dołem i bokiem.
Jak ważyłam kilka kg mniej i nosiłam mniejsze rozmiary (i nie wiedziałam tyle ile wiem dzisiaj) kupowałam fajne stroje w cubusie. Tam bywały modele bez gąbki, ale z fiszbinami na normalnych ramiączkach.
Teraz szukam czegoś w granicach 75C,D, co również przypominałoby krojem normalny stanik, a nie jakieś trójkąciki z resztek materiału I jeszcze, żeby można było dobrać osobno dół, albo chociaż żeby był to dół w rozmiarze 36/38, bo wielu producentów łączy większe miseczki (bez względu na obwód) z wielkimi pupami w rozmiarze od 40 w górę.
Nie za dużo wymagam? Chodzi w końcu tylko o normalny strój kapielowy w całkiem normalnej rozmiarówce w stacjonarnym sklepie... aż tyle i tylko tyle
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 12:58   #3503
Madaaa
Zakorzenienie

Wiecie co, ja juz mam dosc Effuniakow Zamowilam dwa, byly zle , ale ten jeden kroj juz mi obrzydl.. I chyba dam sobie spokoj i poczekam na cos fajnego. Jesli bedzie w ogole..... Poki co brakuje mi różnorodności w tych biustonoszach. Co dostawa to to samo.
A na TVNStyle w pgramie Sałaty takie piękne te Effuniaki. Szkdoa, ze nie są dsotępne.
Stary 2009-07-12, 13:03   #3504
dzagodaaa
Raczkowanie

Nie wiem, czy dobrze zmierzyłam, ale pod biustem mam 72 a w biuście 88. Zawsze nosiłam 75C, ale również-bazarkowe ;/. Mógłby mi ktoś powiedzieć, jaki jest mój "prawdziwy" rozmiar?? W przeliczniku wyszło mi 65F, tylko nie wiem czy dobrze sie mierzyłam w biuście, bo pod biustem zgodnie z instrukcja na pełnym wydechu .
Mogłybyście mi też polecić sklepy, które dysponują taka bielizna?? Z góry bardzo dziękuję ;-*.
dzagodaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 13:14   #3505
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzagodaaa Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy dobrze zmierzyłam, ale pod biustem mam 72 a w biuście 88. Zawsze nosiłam 75C, ale również-bazarkowe ;/. Mógłby mi ktoś powiedzieć, jaki jest mój "prawdziwy" rozmiar?? W przeliczniku wyszło mi 65F, tylko nie wiem czy dobrze sie mierzyłam w biuście, bo pod biustem zgodnie z instrukcja na pełnym wydechu .
Mogłybyście mi też polecić sklepy, które dysponują taka bielizna?? Z góry bardzo dziękuję ;-*.
65E brytyjskie
65F polskie
Sklepy w 1. stronie watku i inne materiały odnośnie stanikologii.

i poczytaj (bardzo wazne) jak się zakłada stanik:
http://stanikomania.blox.pl/2009/02/...yc-stanik.html

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Wiecie co, ja juz mam dosc Effuniakow Zamowilam dwa, byly zle , ale ten jeden kroj juz mi obrzydl.. I chyba dam sobie spokoj i poczekam na cos fajnego. Jesli bedzie w ogole..... Poki co brakuje mi różnorodności w tych biustonoszach. Co dostawa to to samo.
A na TVNStyle w pgramie Sałaty takie piękne te Effuniaki. Szkdoa, ze nie są dsotępne.
Nie dziwię Ci się, fajnie mieć wybór. Ja nawet myślałam nad Plungiem, bo takiego kroju nie posiadam. Ale mamy lato, a w szufladzie nic białego nie ma.

Teraz jeszcze słysze o problemach z ramiączkami, jakości materiału - A miałobyć tak pięknie.

Edytowane przez Antii89
Czas edycji: 2009-07-12 o 13:13
Antii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 13:15   #3506
solange421
Zakorzenienie

GG do solange421 Wyślij wiadomość przez MSN do solange421 Send a message via Skype™ to solange421

Mój jeszcze niedawno zakupiony effuniak 85FF, teraz zapinam się na drugą haftkę i jedna pierś mi lekko bułkuje
solange421 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 14:50   #3507
kruszynka1985
Zadomowienie

Cytat:
Sorry ze tak pytam, ale jakie masz wymiary? Sama jestem pomiedzy 28C-D. Z checia bym, zasiegnela opini na temat konkretnych modeli biustonoszy. Na balkonetce i na lobby jest bardzo mala garstka kobiet z takim rozmiarem..
moje wymiary to 70/83. Nosze staniki 30C lub 28D. takie rozmiary dopasowała mi pani ekspedientka w jednym z londynskich sklepów z bielizną. Ale czuje, że juz moje staniki robią sie troszke za małe
Stary 2009-07-12, 15:04   #3508
Antii89
Zakorzenienie

kruszynka1985
No 28D jest na pewno za mały, bo jest on na 79 cm biuście. Się rozglądaj lepiej za 60DD/E. Lub 65C/D.
Jeśli 65C jest za mały to już ewidentnie 60E lub 65D.
Stary 2009-07-12, 15:30   #3509
solange421
Zakorzenienie

GG do solange421 Wyślij wiadomość przez MSN do solange421 Send a message via Skype™ to solange421

orientujecie się może czy są w ogóle w sprzedaży half-cup'y w rozmiarach 36G, 34GG/H ?
solange421 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 15:54   #3510
Antii89
Zakorzenienie

A CK Showgirl? Dla mnie to są half-cupy.

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości