![]() |
#3481 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III
Seks w wielkim mieście 2- duuże rozczarowanie. Uwielbiam serial i byłam świadoma, że film będzie gorszy ale to już była przesada. Nawet dość kiepska 1 to przy tym arcydziało. Poziom intelektualny filmu był wręcz żenujący. Wiadomo, że miało to być z założenia lekkie i rozrywkowe a nie ambitne ale o ile serial miał w sobie dużo uroku i całkiem inteligentne poczucie humoru to film przypominał bajkę dla 12latek z erotycznymi wstawkami. Z Bohaterek zrobiono pozbawione uroku i psychologicznej autentyczności kretynki (nawet z mojej ukochanej Mirandy). Laiza Minnelli spiewająca single ladies i udająca Beyonce była groteskowa a cały wyjazd Do Arabii z biegającymi na każdym kroku sługami i muzułmańskimi kobietami noszącymi markowe ciuchy pod burkami mocno żenujący. Przykro patrzeć jak z fajnego serialu robią coś takiego.
1/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Zakorzenienie
|
Malice (Zło)... nawet niezły był ten film.
7/10
'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.' 'If a book is well written, I always find it too short.' |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Konto usunięte
|
Oświadczyny po irlandzku - Lekka komedia romantyczna. Mimo, że nie jestem fanką tego gatunku, to całkiem przyjemnie się oglądało we dwoje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3485 |
Wtajemniczenie
|
Mysterious skin - 7/10 . Wiem, że jest to film poruszający bardzo poważny problem i powinno się skupić na jego przekazie, emocjach. Ja niestety nie mogłam się skupić... bo Joseph Gordon- Levitt był po prostu boski w tym filmie. Nie jestem wielką fanką tego aktora, ale przykuł moją całą uwagę, śledziłam tylko jego losy w tym filmie i czekałam aż pojawi się jakaś iskierka nadziei na lepszą przyszłość
![]() Poza tym moim moim chwilowym zachwytem, myślę że film jest warty obejrzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Zakorzenienie
|
Into the wild - film biograficzny opowiadający historię chłopaka, który mając dość swojego dotychczasowego życia wyrusza samotnie w podróż, w tytułową dzicz... Spotykając na swojej drodze różnych ludzi, którzy zmieniają nieco jego postrzeganie świata, jednak utwierdzając go w swoich przekonaniach dotyczących odrzucenia materializmu i życia zgodnie z naturą.
Cóż, jakoś... rozczarowałam się końcem, spodziewałam się takiego, na uwagę zasługuje moim zdaniem gra aktora który wcielił się w postać głównego bohatera, na końcu filmu pokazali zdjęcie tego tego prawdziwego podróżnika i kurcze po charakteryzacji itp. nie odróżniłabym jego i aktora który jego grał ![]() Ale film no moim zdaniem warto obejrzeć, choć mi się tak średnio podobał. 6/10. |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Zakorzenienie
|
^ Into the Wild jest jednym z moich ulubionych filmów
![]() Szalenie wzruszający i zapadający w pamięć.
'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.' 'If a book is well written, I always find it too short.' |
![]() ![]() |
![]() |
#3488 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Zakorzenienie
|
no wiem ale jednak nie musiało być tak, przecież mógł wrócić do domu np.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Zakorzenienie
|
a mi sie nie podobał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3492 |
Zakorzenienie
|
mi tak samo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio obejrzałam "Pewnego razu w Rzymie"- taka nierzeczywista komedia romantyczna
#3494 |
Zadomowienie
|
Dlatego, żepomylil ja z inna, bardzo podobna, ktora byla jadalna.To bylo w filmie dosc jasno pokazane.
Edytowane przez dotka85 Czas edycji: 2010-06-16 o 21:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Raczkowanie
|
Shrek Forever After - hmmm...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj obejrzałam już drugi raz "Co się zdarzyło w Las Vegas". Lubię bardzo ten film i zawsze mnie śmieszy.
![]()
#3500 |
Zakorzenienie
|
The World's Fastest Indian 2005 - Opowieść o życiu nowozelandzkiego konstruktora Burta Munro (Hopkins), budowniczego motocykla Indian na którym w latach 70-tych podczas wyścigów Bonneville Salt Flats, rozgrywanych w stanie Utah w USA udało się pobić ówczesny rekord prędkości. Piekny film drogi, dązeniu do swoich marzen. Polecam 8/10
|
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
BAN stały
|
![]()
spam
Edytowane przez emememsik Czas edycji: 2010-06-20 o 00:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Zakorzenienie
|
Właśnie skończyłam oglądać "Gdzie serce Twoje" - wzruszający
#3503 |
Wtajemniczenie
|
Plan B - komedia z Jennifer Lopez, gdzieś mi się obiło o uszy że jest kiepski, ale mnie się aż tak kiepski nie wydawał, nie jest to oczywiście arcydzieło, ale bardzo przyjemna komedia na wieczór, jest kilka na prawdę śmiesznych momentów i można się przy filmie dobrze bawić, 7/10
Armia Boga - pomimo iż nie lubię Christophera Walkena to akurat w tym filmie mi się podobał, pisząc że go nie lubię mam na myśli nie lubię go oglądać, ale wiem że bardzo dobry z niego aktor, w każdym razie film nawet całkiem niezły, mocno wciągający, o całkiem interesującej fabule i dość ciekawie przedstawiony. 8/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3504 |
Wtajemniczenie
|
Nancy Drew i tajemnicze Hollywood, czy coś takiego. xd
Eee, spoko, ale nudnawy i trochę dziecinny. Jednak Emma jak zawsze cudowna. |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Zakorzenienie
|
Przypadkowy mąż/ The Accidental Housband 2008
Taki sobie, nic nadzwyczajnego. Lubię prawie wszystko w czym gra Colin Firth i ten film należy właśnie do tych "prawie". Śmieszny bardzo nie jest, romantyczny również nie taki trochę nijaki i może to mi w nim przeszkadza, bo w sumie nie można powiedzieć, że by był bardzo nudny więc ciężko mi określić jaki jest. 6/10 Ajlawju 1999 Adaś Miałczyński we własnej osobie. Nawet nie najgorszy. Choć po obejrzeniu "dzień świra", "wszyscy jesteśmy Chrystusami", "nic śmiesznego" gdzie mamy do czynienia z "przygodami" Adasia to ten jest najsłabszy, aczkolwiek nie jest zły. 7/10 Opętanie/Stir of echoes 1999 Polecam. Trzymający w napięciu, nie nudny no i Kevin Bacon, który moim zdanie bardzo pasował do tej roli - to zalety tego filmu. Jeszcze raz polecam. 9/10
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Zakorzenienie
|
Green Street Hooligans II - daję 4/10
Myślałam, że będzie lepszy. Nie oczekiwałam filmu jakoś bardzo dobrego, a pomimo tego zawiódł mnie ten film. Nie umywa mi się do części pierwszej. Mało pokazania jak są oddani GSE, tylko główni aktorzy bili się przede wszystkim m.in. za Pete'a (którego mi brakowało w tej części). Same mordobicie, bez większego przekazu.
![]() |
#3508 |
Raczkowanie
|
Adwokat diabła- super film, chyba stanie się jednym z moich ulubionych. Perfekcyjnie pokazane słabości człowieka, świetna gra Charlize no i Pacino, zdecydowane must see. 10/10
#3509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3510 |
Wtajemniczenie
|
Centralne biuro uwodzenia - może nie jest to film najwyższych lotów, ale podobał mi się. Pewnie spore znaczenie miała obecność w nim Banderasa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:21.