Ostatnio obejrzane filmy cz. III - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-15, 09:04   #3481
201803300917
Konto usunięte

Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III

Seks w wielkim mieście 2- duuże rozczarowanie. Uwielbiam serial i byłam świadoma, że film będzie gorszy ale to już była przesada. Nawet dość kiepska 1 to przy tym arcydziało. Poziom intelektualny filmu był wręcz żenujący. Wiadomo, że miało to być z założenia lekkie i rozrywkowe a nie ambitne ale o ile serial miał w sobie dużo uroku i całkiem inteligentne poczucie humoru to film przypominał bajkę dla 12latek z erotycznymi wstawkami. Z Bohaterek zrobiono pozbawione uroku i psychologicznej autentyczności kretynki (nawet z mojej ukochanej Mirandy). Laiza Minnelli spiewająca single ladies i udająca Beyonce była groteskowa a cały wyjazd Do Arabii z biegającymi na każdym kroku sługami i muzułmańskimi kobietami noszącymi markowe ciuchy pod burkami mocno żenujący. Przykro patrzeć jak z fajnego serialu robią coś takiego.
1/10
201803300917 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 12:36   #3482
HisHoney
Zakorzenienie

Malice (Zło)... nawet niezły był ten film.
7/10

'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.'

'
If a book is well written, I always find it too short.'

HisHoney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 17:51   #3483
201611241302
Konto usunięte

Oświadczyny po irlandzku - Lekka komedia romantyczna. Mimo, że nie jestem fanką tego gatunku, to całkiem przyjemnie się oglądało we dwoje Historia, jak większość tego rodzaju, przewidywalna, lecz nie pozbawiona uroku Może dzięki temu, że akcja toczy się z malowniczej Irlandii, a nie Nowym Jorku 10/10
201611241302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 20:06   #3484
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EsTeLL25 Pokaż wiadomość
Masz na imię Justine - świetna gra aktorska Ani Cieślak. Świetny film, chociaz jak dla mnie trochę straszny... za bardzo się wczuwam w takie filmy
Ten film widziałam już bardzo dawno temu, pamiętam jak włączyłam go w środku nocy z zamiarem obejrzenia i pójścia spać, a po nim rozmyślałam pół nocy. Naprawdę warty obejrzenia, takie surowe realia.

Cytat:
Napisane przez marcjannak Pokaż wiadomość
Bracia - ponieważ już od pewnego czasu obserwuję poczynania Jake'a Gyllenhaala, więc ten film także musiałam zobaczyć. Dobry. Może nie wybitny, ale dobrze zrobiony, a przede wszystkim, według mnie, wyśmienicie pokazuje z jakimi problemami boryka się żołnierz po wojnie. Film bardziej do przemyślenia niż do rozrywki.
Cytat:
Napisane przez Dzikun Pokaż wiadomość
Bracia -
Film pokazuje, jak silna jest braterska miłość, co wojna potrafi zrobić z człowiekiem, a raczej jego umysłem i jakie to ma odbicie na rodzinie oraz późniejszym życiu.
Momentami miałam wrażenie, że jest spłycony, ale ogólne wrażenie z filmu zostaje dobre.
Mimo dość dziwnie zrobionego zakończenia, daję wysoką notę, nawet 7,5/10, ponieważ film wyzwala uczucia i daje do myślenia. Aktorzy również dobrze odwalili swoją robotę (Natalie Portman, Tobey Maguire i Jake Gyllenhaal). A do kompletu muzyka U2 .

Gorąco polecam
Aha, i rozczulająca postać najmłodszej córeczki głównego bohatera
Cytat:
Napisane przez fiolka85 Pokaż wiadomość
Bracia - 7,5/ 10 na szczęście film nie był tylko o tym , że po informacji o śmierci Sama, między jego żoną a bratem rodzi się uczucie...W moim odczuciu film był zupełnie o czym innym.
Akcja rozkręca się bardzo powoli, pierwsza połowa filmu jest mdła i trochę spłycona. Później jednak emocje sięgają zenitu, końcówka jest dramatyczna.
Świetnie zagrana postać przez Tobey'ego Maguire'a.
Bardzo podobało mi się w jaki sposób została poruszona kwestia nie równego traktowania dzieci w rodzinie, albo przynajmniej odczuć dzieci, że są nierówno traktowane.
Wszystkie trzy recenzje oddają głównie moje odczucia na ten temat Mi też się podobał

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:23   #3485
fiolka85
Wtajemniczenie

Mysterious skin - 7/10 . Wiem, że jest to film poruszający bardzo poważny problem i powinno się skupić na jego przekazie, emocjach. Ja niestety nie mogłam się skupić... bo Joseph Gordon- Levitt był po prostu boski w tym filmie. Nie jestem wielką fanką tego aktora, ale przykuł moją całą uwagę, śledziłam tylko jego losy w tym filmie i czekałam aż pojawi się jakaś iskierka nadziei na lepszą przyszłość .
Poza tym moim moim chwilowym zachwytem, myślę że film jest warty obejrzenia.
fiolka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:27   #3486
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

Into the wild - film biograficzny opowiadający historię chłopaka, który mając dość swojego dotychczasowego życia wyrusza samotnie w podróż, w tytułową dzicz... Spotykając na swojej drodze różnych ludzi, którzy zmieniają nieco jego postrzeganie świata, jednak utwierdzając go w swoich przekonaniach dotyczących odrzucenia materializmu i życia zgodnie z naturą.

Cóż, jakoś... rozczarowałam się końcem, spodziewałam się takiego, na uwagę zasługuje moim zdaniem gra aktora który wcielił się w postać głównego bohatera, na końcu filmu pokazali zdjęcie tego tego prawdziwego podróżnika i kurcze po charakteryzacji itp. nie odróżniłabym jego i aktora który jego grał
Ale film no moim zdaniem warto obejrzeć, choć mi się tak średnio podobał.
6/10.
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 13:35   #3487
HisHoney
Zakorzenienie

^ Into the Wild jest jednym z moich ulubionych filmów
Szalenie wzruszający i zapadający w pamięć.

'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.'

'

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-16, 16:20   #3488
wesna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KawaMarcepanowa Pokaż wiadomość
Into the wild - film biograficzny opowiadający historię chłopaka, który mając dość swojego dotychczasowego życia wyrusza samotnie w podróż, w tytułową dzicz... Spotykając na swojej drodze różnych ludzi, którzy zmieniają nieco jego postrzeganie świata, jednak utwierdzając go w swoich przekonaniach dotyczących odrzucenia materializmu i życia zgodnie z naturą.

Cóż, jakoś... rozczarowałam się końcem, spodziewałam się takiego, na uwagę zasługuje moim zdaniem gra aktora który wcielił się w postać głównego bohatera, na końcu filmu pokazali zdjęcie tego tego prawdziwego podróżnika i kurcze po charakteryzacji itp. nie odróżniłabym jego i aktora który jego grał
Ale film no moim zdaniem warto obejrzeć, choć mi się tak średnio podobał.
6/10.
No cóż. Samotne wyprawy w dzicz bez większego przygotowania i bez większej świadomości co może człowieka tam spotkać są prawie zawsze bardzo przewidywalne
wesna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 16:28   #3489
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

no wiem ale jednak nie musiało być tak, przecież mógł wrócić do domu np. ja się zastanawiam czemu zżarł tą trującą roślinkę czy co to było, skoro z atlasem to zbierał?
Stary 2010-06-16, 18:07   #3490
fiolka85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez HisHoney Pokaż wiadomość
^ Into the Wild jest jednym z moich ulubionych filmów
Szalenie wzruszający i zapadający w pamięć.
oj mnie też się on bardzo podobał zwłaszcza, że jest oparty na faktach.
fiolka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 20:27   #3491
Opiumalfa
Zakorzenienie

a mi sie nie podobał ja po prostu nie rozumiem tych wyzszych celów, ucieczki od cywilizacji i zycie w przyczepie w mrozie. nie rozumiem i wydaje mi sie to po prostu glupie i nieodpowiedzialne. tyle.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-16, 20:34   #3492
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

mi tak samo
Stary 2010-06-16, 20:48   #3493
fioleciasto
Zakorzenienie

Ja ostatnio obejrzałam "Pewnego razu w Rzymie"- taka nierzeczywista komedia romantyczna

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 21:21   #3494
dotka85
Zadomowienie

Cytat:
no wiem ale jednak nie musiało być tak, przecież mógł wrócić do domu np. ja się zastanawiam czemu zżarł tą trującą roślinkę czy co to było, skoro z atlasem to zbierał?
Dlatego, żepomylil ja z inna, bardzo podobna, ktora byla jadalna.To bylo w filmie dosc jasno pokazane.

Edytowane przez dotka85
Czas edycji: 2010-06-16 o 21:23
dotka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 21:59   #3495
athine
Raczkowanie

Shrek Forever After - hmmm... nie wiem co powiedzieć. Fajna część, ale z każdą kolejną jest coraz gorszy film.. może po polsku będzie fajniejsza?
athine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 11:16   #3496
HisHoney
Zakorzenienie

Cytat:
Sęk w tym, że nie chciał... Wiedział, że jest to niebezpieczne, ale potrzeba ycia sam ze sobą + zmierzenia się z dziką cywilizacją, zbratania się z nią... Było silniejsze niż wszystko inne, łącznie ze zdrowym rozsądkiem... Tak mniej więcej bylo to wytłumaczone w książce. Czasem tak widocznie jest, że nie Ty wytyczasz sobie cele, ale cele prowadzą Ciebie

'

Stary 2010-06-17, 13:54   #3497
dotka85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez HisHoney Pokaż wiadomość
Sęk w tym, że nie chciał... Wiedział, że jest to niebezpieczne, ale potrzeba ycia sam ze sobą + zmierzenia się z dziką cywilizacją, zbratania się z nią... Było silniejsze niż wszystko inne, łącznie ze zdrowym rozsądkiem... Tak mniej więcej bylo to wytłumaczone w książce. Czasem tak widocznie jest, że nie Ty wytyczasz sobie cele, ale cele prowadzą Ciebie
Potem to moze i chcial, ale nie bardzo mogl.
dotka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 14:18   #3498
cosmos
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maconha89 Pokaż wiadomość
Seks w wielkim mieście 2- duuże rozczarowanie. Uwielbiam serial i byłam świadoma, że film będzie gorszy ale to już była przesada. Nawet dość kiepska 1 to przy tym arcydziało. Poziom intelektualny filmu był wręcz żenujący. Wiadomo, że miało to być z założenia lekkie i rozrywkowe a nie ambitne ale o ile serial miał w sobie dużo uroku i całkiem inteligentne poczucie humoru to film przypominał bajkę dla 12latek z erotycznymi wstawkami. Z Bohaterek zrobiono pozbawione uroku i psychologicznej autentyczności kretynki (nawet z mojej ukochanej Mirandy). Laiza Minnelli spiewająca single ladies i udająca Beyonce była groteskowa a cały wyjazd Do Arabii z biegającymi na każdym kroku sługami i muzułmańskimi kobietami noszącymi markowe ciuchy pod burkami mocno żenujący. Przykro patrzeć jak z fajnego serialu robią coś takiego.
1/10
Ja jestem duuużą fanką serialu, nawet ostatnio obejrzałam sobie jeszcze raz wszystkie sezony. Byłam też na 1 części filmu i bardzo żałowałam... A teraz docierają do mnie skrajne informacje. Ale jeśli jest naprawdę tak źle jak mówisz, to po jedynce, jestem w stanie w to uwierzyć. Chyba chcą trochę na siłę o sobie przypomnieć, ale to już nie ma nic wspólnego z dawną Carrie
cosmos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 09:14   #3499
fioleciasto
Zakorzenienie

Wczoraj obejrzałam już drugi raz "Co się zdarzyło w Las Vegas". Lubię bardzo ten film i zawsze mnie śmieszy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-19, 11:24   #3500
Opiumalfa
Zakorzenienie

The World's Fastest Indian 2005 - Opowieść o życiu nowozelandzkiego konstruktora Burta Munro (Hopkins), budowniczego motocykla Indian na którym w latach 70-tych podczas wyścigów Bonneville Salt Flats, rozgrywanych w stanie Utah w USA udało się pobić ówczesny rekord prędkości. Piekny film drogi, dązeniu do swoich marzen. Polecam 8/10
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 16:37   #3501
zakochana093
BAN stały

GG do zakochana093
Talking Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III

spam

Edytowane przez emememsik
Czas edycji: 2010-06-20 o 00:45
zakochana093 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 17:08   #3502
fioleciasto
Zakorzenienie

Właśnie skończyłam oglądać "Gdzie serce Twoje" - wzruszający

Stary 2010-06-19, 17:51   #3503
rinoa_woman
Wtajemniczenie

GG do rinoa_woman

Plan B - komedia z Jennifer Lopez, gdzieś mi się obiło o uszy że jest kiepski, ale mnie się aż tak kiepski nie wydawał, nie jest to oczywiście arcydzieło, ale bardzo przyjemna komedia na wieczór, jest kilka na prawdę śmiesznych momentów i można się przy filmie dobrze bawić, 7/10
Armia Boga - pomimo iż nie lubię Christophera Walkena to akurat w tym filmie mi się podobał, pisząc że go nie lubię mam na myśli nie lubię go oglądać, ale wiem że bardzo dobry z niego aktor, w każdym razie film nawet całkiem niezły, mocno wciągający, o całkiem interesującej fabule i dość ciekawie przedstawiony. 8/10
rinoa_woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 18:05   #3504
Drippy
Wtajemniczenie

Nancy Drew i tajemnicze Hollywood, czy coś takiego. xd
Eee, spoko, ale nudnawy i trochę dziecinny. Jednak Emma jak zawsze cudowna.
Drippy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 18:21   #3505
hotchpotch
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez maconha89 Pokaż wiadomość
1/10
Moja recenzja wyglądałaby tak samo kropka w kropkę. Z wszystkim się zgadzam po stokroć - takiej żenuły to jeszcze nie było i boli mnie co zrobili z tym serialem. A najbardziej mnie boli jak ktoś ocenia Seks w Wielkim Mieście po obejrzeniu tylko filmów:/ To tak jakby ktoś wypowiadał się o brzmieniu rocka na podstawie piosenki Miley Cyrus "Rock Star". A przy okazji to ciekawa jestem po czyich plecach dotarła do tego filmu Serial oglądam namiętnie bo choć czysto rozrywkowy i babski to jednak zabawny, autoironiczny, miejscami wzruszający i ciepły. Totalne przeciwieństwo sztucznego i durnego do kwadratu filmu. (też kocham Mirandę )
hotchpotch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 11:20   #3506
moniska
Zakorzenienie

GG do moniska

Przypadkowy mąż/ The Accidental Housband 2008
Taki sobie, nic nadzwyczajnego. Lubię prawie wszystko w czym gra Colin Firth i ten film należy właśnie do tych "prawie". Śmieszny bardzo nie jest, romantyczny również nie taki trochę nijaki i może to mi w nim przeszkadza, bo w sumie nie można powiedzieć, że by był bardzo nudny więc ciężko mi określić jaki jest. 6/10

Ajlawju 1999
Adaś Miałczyński we własnej osobie. Nawet nie najgorszy. Choć po obejrzeniu "dzień świra", "wszyscy jesteśmy Chrystusami", "nic śmiesznego" gdzie mamy do czynienia z "przygodami" Adasia to ten jest najsłabszy, aczkolwiek nie jest zły. 7/10

Opętanie/Stir of echoes 1999
Polecam. Trzymający w napięciu, nie nudny no i Kevin Bacon, który moim zdanie bardzo pasował do tej roli - to zalety tego filmu. Jeszcze raz polecam. 9/10

To,
jak ja widzę świat
i jak go opisuję,
niekoniecznie pokrywa się z tym,
jak go widzą inni

Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie

moniska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 11:38   #3507
seduction
Zakorzenienie

Green Street Hooligans II - daję 4/10
Myślałam, że będzie lepszy. Nie oczekiwałam filmu jakoś bardzo dobrego, a pomimo tego zawiódł mnie ten film. Nie umywa mi się do części pierwszej. Mało pokazania jak są oddani GSE, tylko główni aktorzy bili się przede wszystkim m.in. za Pete'a (którego mi brakowało w tej części).
Same mordobicie, bez większego przekazu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-20, 12:48   #3508
lola92
Raczkowanie

Adwokat diabła- super film, chyba stanie się jednym z moich ulubionych. Perfekcyjnie pokazane słabości człowieka, świetna gra Charlize no i Pacino, zdecydowane must see. 10/10
Od tych poprzednich jest piękniejsza"
lola92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 13:22   #3509
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lola92 Pokaż wiadomość
Adwokat diabła- super film, chyba stanie się jednym z moich ulubionych. Perfekcyjnie pokazane słabości człowieka, świetna gra Charlize no i Pacino, zdecydowane must see. 10/10
U mnie to jest od dawna jeden z ulubionych filmów

Stary 2010-06-20, 14:15   #3510
Ketamina
Wtajemniczenie

Centralne biuro uwodzenia - może nie jest to film najwyższych lotów, ale podobał mi się. Pewnie spore znaczenie miała obecność w nim Banderasa Sympatyczny film z dość zaskakującym zakończeniem 7,5/10
Ketamina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości