Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-24, 14:56   #3481
201701300931
Konto usunięte

Dot.: Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
nam tez nikt nie da
sami sobie do wszystkiego dojdziemy jednak wynajmowac tez nie bedziemy, bo spokojnie mozemy przemieszkac u mnie w domu do momentu az nie wezmiemy kredytu.
No ja mieszkam 400km od miasta, w którym teraz mieszkamy i zamierzamy zostać, TŻ 150km, więc nam tylko wynajem zostanie :P
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 14:56   #3482
kaska87
Zakorzenienie

a ja jestem panikara jak wiecie i boję się kredytu na 20-30 lat bo nie wiem co będzie za ten czas ale nie ja pierwsza i nie ostatnia kredyt jest ubezpieczony a w razie czego mamy dom tutaj

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-07-24 o 14:59
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 15:00   #3483
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a ja jestem panikara jak wiecie i boję się kredytu na 20-30 lat bo nie wiem co będzie za ten czas
Jak mus, to mus
Stary 2009-07-24, 15:01   #3484
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
No ja mieszkam 400km od miasta, w którym teraz mieszkamy i zamierzamy zostać, TŻ 150km, więc nam tylko wynajem zostanie :P
a no chyba, ze tak
nam sie nie oplaca wynajmowac. szczegolnie, ze teraz mamy idealna lokalizacje - TZ ma 5 minut i juz jest w pracy. teoretycznie moglibysmy przemieszkac w mieszkaniu babci TZa ktore jest przepisane na jego siostre, ale to jest w Nowej Hucie wiec TZ pewno tluklby sie do pracy godzine w jedna strone
przez ten czas mieszkania u mnie w domu ja znajde prace, odlozymy sobie wklad wlasny + kase na zrobienie lazienki i kuchni i dopiero wtedy wezmiemy kredyt pewno gdybysmy musieli placic za wynajem to bardzo by sie to przeciagnelo w czasie
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 15:01   #3485
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
A my po ślubie na wynajmowanym będziemy... I mam nadzieję znaleźć jakąś normalną pracę, żeby było z czego kredyt spłacać. Nam niestety nikt nie da mieszkania
nam tez nikt nie da. NIby mamy widoki na jakąs sensowną pomoc, ale póki co wiem tyle, ze musimy liczyc na siebie. Myśleliśmy o wynajmowaniu, ale w sumie wyjdzie u nas prawie na jedno z ratą, więc po nowym roku sie rozgladamy za kupnem.

Cytat:
nam tez nikt nie da
sami sobie do wszystkiego dojdziemy jednak wynajmowac tez nie bedziemy, bo spokojnie mozemy przemieszkac u mnie w domu do momentu az nie wezmiemy kredytu.

tez bym nie miala myslac ekonomicznie lepiej wziac kredyt nieruchomosci nigdy za wiele
jak będzie nas stac to na pewno weźmiemy drugi kredyt na mieszkanie pod wynajem, żeby sie samo spłacało.
Cytat:
a ja jestem panikara jak wiecie i boję się kredytu na 20-30 lat bo nie wiem co będzie za ten czas
a kto wie. Nikt nie wie. Najwyżej skredytowane mieszkanie pod wynajem, żeby było na ratę i do mamy i taty mieszkac i trudno się mówi, starac sie wyjśc na prostą. A żeby nie było takich cudów to trzeba miec oszczędności, żeby móc z czegoś żyć jak sie nagle pracę starci czy coś sie stanie.

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2009-07-24 o 15:04
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 15:07   #3486
kaska87
Zakorzenienie

TZ już jedzie do mnie i idziemy na rower będę uprawiać sport

Stary 2009-07-24, 15:09   #3487
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
TZ już jedzie do mnie i idziemy na rower będę uprawiać sport
nie może być
Stary 2009-07-24, 15:28   #3488
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
tez planowaliśmy m.in. Jamajkę lub KAraiby ale jak u nas jest lato to tam sa huragany, wiec sobie odpuściliśmy podróż poślubna w tamte rejonyWybierzemy sie tam kiedyś jesienią, zima kub wiosną

mam takie samo zdanieI dlatego tez sie napaliliśmy na mega wypasiona podróz na koniec świata, ale czar prysł jak sobie uświadomiliśmy jaka tam jest pogoda w nasze latoA tż chce jechac w podróż poślubną od razu po ślubie i nie chce czekac do jesieni. Także w podróż poślubna wybierzemy sie gdzieś nad Morze Sródziemne/Czerwone sami jeszcze dokońca nie wiemy
A z tych doch to bym wybrała Malediwy, tam jest Atol Male bodajże, przepięknie

no to tak: ponoć na Wypsach Zielonego Przylądka jest mega turbo nuda Także z tego zestawu najlepiej KanaryAlbo Mauritius. Tylko jeszcze taka kwestia jak Wam zależy na zwiedzaniu to taka egzotyczna podróż to super pomysł a jak chcecie leżeć to lepiej gdzieś tu u nas nam Morzem Śródziemnym, bo widoczki chyba nawet ładniejsze a nie wyda się 30-40 tys. tylko 10-15 tys. i tez pięknieO ile liczycie się z kasą

Ja juz dziś po rowerkuCzuję się chudsza

No własnie ja chciałabym trochę pozwiedzać a trochę poleżeć na dowolnie wybranym boku Mauritius nie jest jeszcze taki drogi, mój Tata był tam w święta wielkanocne i bilety w obie strony po 1 500zł + oczywiście zakwaterowanie, jedzenie, ale ogólnie to najdrożej bilet także ja nie wydam 30-40 tys. Myślę żebyśmy się we dwoje w 10-12tys zmieścili A na wyspach to podobnie, Teneryfa jest tańsza, to może tam pojedziemy A Grecję, Hiszpanię, Francję, Chorwację, Włochy zostawiam sobie na kiedyś tam bo już byłam w niektórych nawet po 2 razy, ale właśnie chciałabym coś nowego

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 16:05   #3489
Aureea
Przyczajenie

My z moim TŻ znamy się już 8 lat. W związku z tym, że oboje nie pochodzimy z Wrocławia to bardzo długo wynajmowaliśmy wspólnie mieszkanie. Aż w końcu w 4 lata temu wzięliśmy wspólny kredyt mieszkaniowy (oczywiście zapisane po 50% ) i od dwóch lat mieszkamy w Naszym wymarzonym ukochanym mieszkanku
Najtrudniej nam było jak prawie 2 lata czekaliśmy na mieszkanie i tzreba było spłacać kredyt a do tego cały czas płaciliśmy za wynajem mieszkania. Koszmar!!! Na szczęście mamy już to za sobą i niczego nie żałujemy. Jak coś to mieszkanie zawsze można sprzedać! I jak to nam wszyscy podpowiadali, że na mieszkaniu nigdy się nie straci
Aureea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 16:13   #3490
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aureea Pokaż wiadomość
My z moim TŻ znamy się już 8 lat. W związku z tym, że oboje nie pochodzimy z Wrocławia to bardzo długo wynajmowaliśmy wspólnie mieszkanie. Aż w końcu w 4 lata temu wzięliśmy wspólny kredyt mieszkaniowy (oczywiście zapisane po 50% ) i od dwóch lat mieszkamy w Naszym wymarzonym ukochanym mieszkanku
Najtrudniej nam było jak prawie 2 lata czekaliśmy na mieszkanie i tzreba było spłacać kredyt a do tego cały czas płaciliśmy za wynajem mieszkania. Koszmar!!! Na szczęście mamy już to za sobą i niczego nie żałujemy. Jak coś to mieszkanie zawsze można sprzedać! I jak to nam wszyscy podpowiadali, że na mieszkaniu nigdy się nie straci
nam na razie kredyt uniemozliwia mlody wiek - jestesmy na poczatku naszej drogi zawodowej itd. itd tzn gdybym ja teraz zaraibiala tyle ile TZ to spokojnie wzielibysmy kredyt. ale ze ja jeszcze jestem beztroska studentka dwoch kierunkow i dopiero po slubie zaczne szukac takiej powaznej pracy (na razie niepowaznie co najwyzej praktykuje) to jednak troche na kredyt musimy poczekac. no ale wszystko w swoim czasie byl czas na zycie studenckie, bedzie czas na splacanie kredytu
no i jednak nie tak duzo osob bierze kredyt w wieku 23 lat, wiec co my sie bedziemy wylamywac
jabysmy chcieli brac kredyt po 4 latach zwiazku to musielibysmy go wziac gdy mialam 18 lat troszke nierealne

ufff juz sie prawie spakowalam
Stary 2009-07-24, 16:23   #3491
Aureea
Przyczajenie

Kończe pracę zaczynam weekend i Wam rownież życzę miłego weekendu i urlopu
Pozdrawiam!!!
Aureea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 16:53   #3492
can't be perfect
Wtajemniczenie

ja się tylko przywitam

TŻ zaprosił mnie na randkę

i kupiłam sobie fajne butki za 15 zł pewnie do jesieni tylko wytrzymjaą ale zawsze coś
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 16:55   #3493
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
A mój mnie nie chce zaprosić

I w końcu mam termin w Kościele zarezerwowany
Stary 2009-07-24, 17:02   #3494
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
wy sie zapraszacie na randki?
my w sumie nigdy nie nazywalismy naszych spotkan "randkami" (niedawno doszlismy do takich wnioskow, ze nigdy wlasciwie nie chodzilismy na randki takie jak w amerykanskich filmach). zawsze poprostu gdzies wychodzilismy, TZ mnie gdzies zapraszal, czasem ja wychodzilam z inicjatywa zeby gdzies isc i cos zrobic itp. ale nie postrzegalismy tego w kategoriach randki jako takiej ot wspolne spedzanie czasu

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:

widze, ze na 16 najlepsza godzina

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-07-24 o 17:01
Stary 2009-07-24, 17:35   #3495
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
nie może być
a jednak przejechaliśmy 22km TZ mówi, że jest ze mnie dumny bo jak na kogoś przyspawanego do kanapy i lapa to dałam radę po górkach itd ale się super czuję teraz jutro znów jedziemy

ja też mam ślub na 16:00

Stary 2009-07-24, 17:40   #3496
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
A mój mnie nie chce zaprosić

Cytat:
my w sumie nigdy nie nazywalismy naszych spotkan "randkami" (niedawno doszlismy do takich wnioskow, ze nigdy wlasciwie nie chodzilismy na randki takie jak w amerykanskich filmach). zawsze poprostu gdzies wychodzilismy, TZ mnie gdzies zapraszal, czasem ja wychodzilam z inicjatywa zeby gdzies isc i cos zrobic itp. ale nie postrzegalismy tego w kategoriach randki jako takiej ot wspolne spedzanie czasu

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

A my po 18 lecimy do Kościoła sprawdzać czy na 17.07 są miejsca po południu, bo już mamy zamowione na 15.30 w jednym kościele, ale nie bardzo nam się tam podoba jedna rzecz ( o czym nie wiedzieliśmy przy zamawianiu daty i godziny ) więc sprawdzimy jak to jest w innym .

Tata niedługo przywiezie 2kg borówek amerykańskich:slin a: i będę zajadała cały wieczór z TŻtem przy jakimś fajniutkim filmie.

Tak więc i ja życzę Wam miłego wieczorku

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2009-07-24, 18:14   #3497
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
Tata niedługo przywiezie 2kg borówek amerykańskich:slin a: i będę zajadała cały wieczór z TŻtem przy jakimś fajniutkim filmie.
ja tam wole nasze polskie jagody-tamte są oszukane i nawet nie brudzą

Stary 2009-07-24, 20:04   #3498
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Jeżdże na rowerze. Na inny wysiłek niestety się nie zdobędę za duży ze mnei leniuch. chociaż od września ma ruszyć aerobik u nas na wsi i może będę z mamą chodzić.
To super pomysł. U nas też był taki aerobic w podstawówce dla ludzi z wiosencji. I Ja namówiłam mamę, kupiłam jej matę do ćwiczeń i chodziłyśmy razem. Chociaż niestety pod koniec, to już mama rzadko chodziła, bo miała dużo spraw do pozałatwiania i musiała je załatwiać w soboty, bo tylko wtedy miała czas. Ale mam nadzieję, że po wakacjach znowu będzie ten aerobic, bo mama w ogóle nie ma żadnej aktywności fizycznej, a tak to chociaż raz w tygodniu ćwiczyła. No i mi też się podobało, bo w tygodniu chodzę do fitness klubu w mieście, a w weekendy chodziłam na ten wiejski aerobik.

Cytat:
Dokładnie. Jak ja mam dużo do schudnięcia do kilogramy szybko spadają i widac efekty A później waga stanie w miejscu i zonk Byle do pierwszego szukania sukni zmieścić się w rozmiar 40 i będzie dobrze I tak duży sukces
Cytat:
eh też muszę do 40 schudnąć. Dzisiaj zjadłam jak na razie tylko jogurt naturalny z musli, i powiem wam że mniej mi się po nim chce jeść, niż jak jadłam kanapkę z ciemnym pieczywem i czymś tam jeszcze
To widzę, że mamy podobny cel

Cytat:
ja 120-130 osób. A jak policzylismy za pierwszym razem to wyszlo 70-80 Ale wtedy zapomniałam o wielu osobach
Wlasnie musze uaktualnić listę
Ja za pierwszym razem miałam jakieś 180, potem zredukowałam do 150 i niedawno jak się wzięłam za listę gości to w kilka minut wykreśliłam tyle, że zostało mi 120 + zespół itp. to będzie ze 130 ludzi na sali. Ale najbardziej bym była zadowolona gdyby było 100 osób, bo podobno jak jest 130 to jest trochę ścisk na parkiecie.

Cytat:
aa to takie buty... czyli musielibyscie splacic siostre TZa i w dodatku nie sprzedawac go (przynajmniej do czasu gdy rodzice sa na swiecie...)
i chcecie sie budowac we Wrocku a wiesz ile kosztuje ziemia w miescie
ja nawet nie marze o budowaniu sie w Krk...
z reszta mi tam w miescie starczy mieszkanie a w domki to ja sie bede bawic na starosc jak bede miala czas zeby zadbac o ten dom a roboty przy domu jest co niemiara
Ja nawet nie sprawdzałam, ale kupienie gotowego domu na tej ziemi (wiadomo - używanego) w miarę blisko centrum, to wydatek idący w miliony. Myślę, że za cenę za samą ziemię można by pod miastem kupić i ziemię i postawić na niej domek ładny.

Cytat:

Pewnie, że najlepsza A powiedzcie mi, czy jak rezerwowaliście termin i godzinę, to dostaliście jakieś potwierdzenie? Bo my nie

A my z TŻ chodzimy na randki. Czasem jest tak jak u Ciebie, że dopiero jak TŻ przyjeżdża, to razem wtedy decydujemy, że gdzieś jedziemy, ale często już wcześniej planujemy co robimy w weekend i Ja się wtedy maluję i szykuję jak na randkę z X lat temu Fajnie jest tylko różnica jest taka, że te X lat temu jak TŻ przyjeżdżał, to Ja już byłam gotowa do wyjścia, a teraz jak przyjeżdża, to Ja jeszcze paznokcie maluję, albo stoję przed szafą nieubrana, bo nie wiem jaką bluzkę mam założyć i wtedy TŻ zagląda do mojej szafy i mówi w czym chciałby mnie zobaczyć albo idzie do mojej mamy na kawkę, a Ja jeszcze suszę paznokietki.
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 20:16   #3499
obca7
Wtajemniczenie

Byłam dziś u babci na imienikach. Ale fajnie było, cała rodzinka sie zebrała Ale krotko, bo siostrzenica chodzi spać przed 20 i musiałysmy jechac do domku
Spotkałyśmy też iostry koleżankę, ktora ma niedługo slub. I dowiedziałam się że szyje suknię ślubną u krawcowej u której ja zawsze szyję ciuchy i wiekszość kobiet z mojej rodzinki. A neiw iedziałam, że szyje suknie slubne. I bierze 600 zł za uszycie i 600 zł materiał kosztował. A że kobieta szyje super to może sie skusze na szycie. Zawsze doradzi, uszyje tak żeby zatuszować boczki itd. A za taką cenę warto. Jak zobacze efekty to się skuszę. Siostra będzie u tej koleżanki na weseleu to zobacze na płycie i fotkach jak ta suknia wyglądała

Edytowane przez obca7
Czas edycji: 2009-07-24 o 20:25
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 20:24   #3500
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość
Pewnie, że najlepsza A powiedzcie mi, czy jak rezerwowaliście termin i godzinę, to dostaliście jakieś potwierdzenie? Bo my nie
A nawet nie wiem, bo mi mama załatwiła. Wiem tylko, że zostawiła mój numer telefonu :P Ale i tak tam pewnie w sierpniu pojadę osobiście się o wszystko podowiadywać...
Stary 2009-07-24, 21:22   #3501
metkaa
Zakorzenienie

czesc dziewczynki
witam nowe kolezanki
u nas wczoraj tez była niezła burza, moj pies (owczarek niemiecki) ze strachu wszedł pod krzesło 50x50 cm

co do diety to ja przed weselem brata schudłam 4 kg ale 2 juz mi przybyły, zamierzam od poniedziałku (bo jutro ide na grilla) wziac sie od nowa za siebie, tym bardziej ze we wrzesniu ruszam na poszukiwanie sukni ślubnej,

Cytat:
my tez mamy ślub na 16 a wesele bedzie na ok 100 osob,

Cytat:
my nie dostalismy zadnego potwierdzenia, zapisał nas tylko w zeszyt, wział zaliczke i nasze nr tel
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 21:27   #3502
Martoolka87
Zakorzenienie

Znalazłam coś fajnego, więc wrzucam: na stronce www.rossnet.pl jest wirtualny stylista. Można wrzucić swoją fotkę i zobaczyć jak by się wyglądało w różnych fryzurach. Co prawda ślubnych fryzur jest niewiele i są kiepskie, ale warto się pobawić i przypasować sobie np. fryzury gwiazd, albo różne obcięcia i kolorki.
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 21:37   #3503
mysiulek
Raczkowanie

Cytat:
jejWlasnie ogladam na tvn24 co sie dzialo wczoraj, z resztą jak wróciłam do domu to tata mi powiedział, żebym luknęła bo mieli z mama włączony tvn24 i już wtedy się dzialo....a o 3 w nocy i u nas tak wiało, że masakra i teraz tak sie zrywa wiatr co chwile.
W tv mówili, że w jakims mieście było tylko 2,5 minuty i zniszczenia masakryczne.
Pewnie o moim miescie byla mowa

Cytat:
Nas na szczęście ominęła ta największa nawałnica. Ale i tak było strasznie. Ja nie lubię burzy jak wiatr wieje. A wczoraj się bałam naprawdę. A tżt jest w delegacji w Legnicy i mówił, że tam w ogóle tragedia. 2 drzewa przed ich domem się przewróciły a w parku wszytskie drzewa połamane. Coś strasznego i mówił, że to była chwila.Masakra.
dobrze ci tz mowil...legnica wygladala strasznie po tej nawalnicy...teraz juz czesc jest uprzatnieta ale jeszcze sporo roboty zostalo...najgorzej wyglada park...

Cytat:
A to chyba w Legnicy było najgorzej.
tak wlasnie...mam znajomych w pracy z jawora, chojnowa, lubina i kazdy z nich myslal ze to w ich miescie bylo najgorzej, ale jak przyjechali dzis do pracy to zmienili zdanie...

mysiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 22:04   #3504
CaNdY09
Przyczajenie

ejj dziewczynki ale zasuwacie z tym pisaniem.... nie nadazam za wami(
heh=))

kurcze widze ze wy wszystkie juz macie nawet w kosciele zarezerwowany slub a my jeszcze nie...... myslalam ze po nowym roku wystarczy?? my wesele mamy w sierpniu....
CaNdY09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 22:44   #3505
certina4
Wtajemniczenie

Dziewczyny tragedia. Dostałam maila następującej treści:

"Szanowni Państwo,

Otrzymaliśmy właśnie informację, że wczorajsze burze i trąba powietrzna zniszczyły schronisko dla dużych zwierząt pod Wrocławiem. Schronisko TARA jest od dawna znane naszemu stowarzyszeniu, bardzo prosimy Was o zapoznanie się z materiałem i o pomoc tym nieszczęśliwym zwierzętom - pomoc finansową oraz pomoc osobistą, jeśli ktoś z Państwa mieszka w okolicach Wrocławia. W schronisku przebywa ponad sto koni, a wszystko znajduje się nieopodal jednej z nielicznych, o ile nie jedynej w Polsce rzeźni dla koni w Rawiczu - skąd konie są ratowane.
Jeśli mieszkacie w okolicach Wrocławia - rozważcie taką wyprawę weekendową, nawet z dziećmi - to wspaniała okazja na kontakt z końmi i nauczenie dzieci, jak czynnie pomagać i solidaryzować się w nieszczęściu poprzez wspólną pracę fizyczną.

Dane fundacji: http://www.fundacjatara.info/
Informacje o zniszczeniach: http://forum.fundacjatara.info/

"Schronisko TARA potrzebuje PILNIE pomocy!

W trakcie wczorajszej burzy przez schronisko dla koni TARA (uratowanych z rzezi, interwencji) przeszła trąba powietrzna, która zniszczyła ogrodzenia kilkudziesięciu hektarowych pastwisk i przewróciła wiele drzew.

W schronisku nie ma prądu, wody. Nie ma gdzie wypuścić zwierząt. Potrzebne są ręce do pracy. Jeśli macie jakieś narzędzia albo piłę spalinową - przyjeżdżajcie im pomóc!
Uwaga - trzeba jechać "w ciemno", bo telefony mają rozładowane.

Piskorzyna 18 (koło Wrocławia - 70 km)"

pozdrawiamy,

Zarząd Stowarzyszenia Pomocy Królikom
www.kroliki.net"

TO straszne!!! Jak macie jak pomóc i rusza Was los biednych zwierząt to proszę pomóżcie. Ja niestety mam za daleko, ale chyba wpłacę pieniążki żeby im troszkę chociaż pomóc. Zamożna jakaś bardzo nie jestem, ale ciężko jakoś mi przejść obojętnie wobec takiej informacji

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2009-07-24, 22:45   #3506
mysiulek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CaNdY09 Pokaż wiadomość
heh=))

kurcze widze ze wy wszystkie juz macie nawet w kosciele zarezerwowany slub a my jeszcze nie...... myslalam ze po nowym roku wystarczy?? my wesele mamy w sierpniu....
my tez mamy juz zarezerwowany kosciol...a w czerwcu zrobilismy juz nauki przedmalzenskie ....jeszcze tylko brakuje fotografa/kamerzysty, ale to jedziemy zalatwiac jutro...oby bylo dobrze tylko mamy teraz maly problem...w legnicy zawsze piekne zdjecia w plenerze byly robione w parku, ktory byl piekny,ale w chwili obecnej po wczorajszej nawalnicy z parku wiele nie zostalo ;( zobaczcie http://www.e-legnica.net.pl/

mysiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 22:51   #3507
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie ja chciałabym trochę pozwiedzać a trochę poleżeć na dowolnie wybranym boku Mauritius nie jest jeszcze taki drogi, mój Tata był tam w święta wielkanocne i bilety w obie strony po 1 500zł + oczywiście zakwaterowanie, jedzenie, ale ogólnie to najdrożej bilet także ja nie wydam 30-40 tys. Myślę żebyśmy się we dwoje w 10-12tys zmieścili A na wyspach to podobnie, Teneryfa jest tańsza, to może tam pojedziemy A Grecję, Hiszpanię, Francję, Chorwację, Włochy zostawiam sobie na kiedyś tam bo już byłam w niektórych nawet po 2 razy, ale właśnie chciałabym coś nowego
ooo a chcecie na własna rękę jechać bez biura na ten Mauritius?
My na Karaiby pojedziemy bez biura, bo właśnie idzie się zmieścić w 10-12 tys. objeżdżając kilka wysp

Cytat:
Napisane przez Aureea Pokaż wiadomość
no i fajnie zrobiliścieMój tż wynajmuje od kilku lat, wcześniej z kolegami, ale od ponad roku wynajmuje sam i to spora kasa i mimo, ze miał zdolnośc kredytową (ja nie pracuję jeszcze) to nie braliśmy kredytu, żeby sie nie zajechać ratą i wynajmem i to z jednej pensji, bo byłoby krucho. No ale teraz ja zacznę szukać pracy a tż zarabia dużo więcej niz wtedy, więc możemy pomyślec o kredycie bez pewnej mojej wypłaty, będe cały czas szukac pracy, ale jak się trafi okazja na fajne mieszkanie to nie będziemy czekac aż znajde tylko kupimy. Ale mam nadzieję, ze do nowego roku znajde jak od października zaczne szukać

Cytat:

mam krzaczki borówek amerykańskich i tych zwykłych w ogrodzie i codziennie je odwiedzamIdę na żer

Cytat:

właśnie nieJutro zapytam, bo idziemy na nauki brrr

Cytat:
Napisane przez mysiulek Pokaż wiadomość
Pewnie o moim miescie byla mowa

dobrze ci tz mowil...legnica wygladala strasznie po tej nawalnicy...teraz juz czesc jest uprzatnieta ale jeszcze sporo roboty zostalo...najgorzej wyglada park...

tak wlasnie...mam znajomych w pracy z jawora, chojnowa, lubina i kazdy z nich myslal ze to w ich miescie bylo najgorzej, ale jak przyjechali dzis do pracy to zmienili zdanie...
mam nadzieję, że Tobie i Twoim bliskim nic nie zniszczyłoI że już sie nie powtórzy takie coś nigdzie.

Cytat:
Napisane przez CaNdY09 Pokaż wiadomość
heh=))

jak masz mały niepopularny kosciółek to wystarczy chyba, ale z drugiej strony sierpień to bardzo oblegany miesiąc...

Ja tez mam na 16. A naszych spotkań nigdy randkami nie nazywalismy, bo ciężko nazwac randką całodzienne spotkanie

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Dziewczyny tragedia. Dostałam maila następującej treści:

"Szanowni Państwo,

Otrzymaliśmy właśnie informację, że wczorajsze burze i trąba powietrzna zniszczyły schronisko dla dużych zwierząt pod Wrocławiem. Schronisko TARA jest od dawna znane naszemu stowarzyszeniu, bardzo prosimy Was o zapoznanie się z materiałem i o pomoc tym nieszczęśliwym zwierzętom - pomoc finansową oraz pomoc osobistą, jeśli ktoś z Państwa mieszka w okolicach Wrocławia. W schronisku przebywa ponad sto koni, a wszystko znajduje się nieopodal jednej z nielicznych, o ile nie jedynej w Polsce rzeźni dla koni w Rawiczu - skąd konie są ratowane.
Jeśli mieszkacie w okolicach Wrocławia - rozważcie taką wyprawę weekendową, nawet z dziećmi - to wspaniała okazja na kontakt z końmi i nauczenie dzieci, jak czynnie pomagać i solidaryzować się w nieszczęściu poprzez wspólną pracę fizyczną.

Dane fundacji: http://www.fundacjatara.info/
Informacje o zniszczeniach: http://forum.fundacjatara.info/

"Schronisko TARA potrzebuje PILNIE pomocy!

W trakcie wczorajszej burzy przez schronisko dla koni TARA (uratowanych z rzezi, interwencji) przeszła trąba powietrzna, która zniszczyła ogrodzenia kilkudziesięciu hektarowych pastwisk i przewróciła wiele drzew.

W schronisku nie ma prądu, wody. Nie ma gdzie wypuścić zwierząt. Potrzebne są ręce do pracy. Jeśli macie jakieś narzędzia albo piłę spalinową - przyjeżdżajcie im pomóc!
Uwaga - trzeba jechać "w ciemno", bo telefony mają rozładowane.

Piskorzyna 18 (koło Wrocławia - 70 km)"

pozdrawiamy,

Zarząd Stowarzyszenia Pomocy Królikom
www.kroliki.net"

TO straszne!!! Jak macie jak pomóc i rusza Was los biednych zwierząt to proszę pomóżcie. Ja niestety mam za daleko, ale chyba wpłacę pieniążki żeby im troszkę chociaż pomóc. Zamożna jakaś bardzo nie jestem, ale ciężko jakoś mi przejść obojętnie wobec takiej informacji
ja tez wpłacę pieniązki, bo inaczej nie mam jak pomóc
Stary 2009-07-24, 22:53   #3508
201701300931
Konto usunięte

U mnie w Kościele, jak mama dzisiaj rezerwowała termin, to była tylko 18 zajęta. A myślałam, że będzie gorzej, bo mamy dużą parafię... Widać maj nie jest zbyt popularny

Ciekawe czy i z fotografem pójdzie tak łatwo, o ile się zdecydujemy

A na nauki idziemy na jesień, jak TŻ się obroni w końcu
Stary 2009-07-24, 23:04   #3509
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
ooo a chcecie na własna rękę jechać bez biura na ten Mauritius?
My na Karaiby pojedziemy bez biura, bo właśnie idzie się zmieścić w 10-12 tys. objeżdżając kilka wysp

ja tez wpłacę pieniązki, bo inaczej nie mam jak pomóc
Biorę to pod uwagę , tzn. wyjazd nie przez biuro, napewno będzie taniej a i nie będziemy przywiązani do grupy, ale jeszcze nie wiem, jak uda się coś znaleźć w "rozsądnej cenie " to mogę i z biura pojechć

Znalazłam na allegro tę aukcję:

http://allegro.pl/item696700196_fund..._po_burzy.html

A tutaj są wszystkie aukcje fundacji TARA. Można i tak ich wspomóc

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6862066

edit: Ja już pomogłam niewiele, ale zawsze coś, jeśli wiele osób tak pomyśli to zbierze się troszkę pieniążków i chociaż na odległość uda nam się coś zdziałać

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy

Edytowane przez certina4
Czas edycji: 2009-07-24 o 23:21
Stary 2009-07-24, 23:31   #3510
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez mam na 16. A naszych spotkań nigdy randkami nie nazywalismy, bo ciężko nazwac randką całodzienne spotkanie
No tak, a my z TŻ w weekendy

Edytowane przez Jazzmanka
Czas edycji: 2009-07-24 o 23:39
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości