|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII
No ja mieszkam 400km od miasta, w którym teraz mieszkamy i zamierzamy zostać, TŻ 150km, więc nam tylko wynajem zostanie :P
|
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jestem panikara jak wiecie i boję się kredytu na 20-30 lat bo nie wiem co będzie za ten czas
ale nie ja pierwsza i nie ostatnia kredyt jest ubezpieczony a w razie czego mamy dom tutaj
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-07-24 o 14:59 |
|
|
|
#3483 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nam sie nie oplaca wynajmowac. szczegolnie, ze teraz mamy idealna lokalizacje - TZ ma 5 minut i juz jest w pracy. teoretycznie moglibysmy przemieszkac w mieszkaniu babci TZa ktore jest przepisane na jego siostre, ale to jest w Nowej Hucie wiec TZ pewno tluklby sie do pracy godzine w jedna strone przez ten czas mieszkania u mnie w domu ja znajde prace, odlozymy sobie wklad wlasny + kase na zrobienie lazienki i kuchni i dopiero wtedy wezmiemy kredyt pewno gdybysmy musieli placic za wynajem to bardzo by sie to przeciagnelo w czasie
|
|
|
|
|
#3485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a kto wie. Nikt nie wie. Najwyżej skredytowane mieszkanie pod wynajem, żeby było na ratę i do mamy i taty mieszkac i trudno się mówi, starac sie wyjśc na prostą. A żeby nie było takich cudów to trzeba miec oszczędności, żeby móc z czegoś żyć jak sie nagle pracę starci czy coś sie stanie.
Ślub Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-07-24 o 15:04 |
||
|
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
TZ już jedzie do mnie i idziemy na rower
|
#3488 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No własnie ja chciałabym trochę pozwiedzać a trochę poleżeć na dowolnie wybranym boku A na wyspach to podobnie, Teneryfa jest tańsza, to może tam pojedziemy A Grecję, Hiszpanię, Francję, Chorwację, Włochy zostawiam sobie na kiedyś tam bo już byłam w niektórych nawet po 2 razy, ale właśnie chciałabym coś nowego
|
|
|
|
|
#3489 |
|
Przyczajenie
|
My z moim TŻ znamy się już 8 lat. W związku z tym, że oboje nie pochodzimy z Wrocławia to bardzo długo wynajmowaliśmy wspólnie mieszkanie. Aż w końcu w 4 lata temu wzięliśmy wspólny kredyt mieszkaniowy (oczywiście zapisane po 50%
Najtrudniej nam było jak prawie 2 lata czekaliśmy na mieszkanie i tzreba było spłacać kredyt a do tego cały czas płaciliśmy za wynajem mieszkania. Koszmar!!! Na szczęście mamy już to za sobą i niczego nie żałujemy. Jak coś to mieszkanie zawsze można sprzedać! I jak to nam wszyscy podpowiadali, że na mieszkaniu nigdy się nie straci |
|
|
|
#3490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn gdybym ja teraz zaraibiala tyle ile TZ to spokojnie wzielibysmy kredyt. ale ze ja jeszcze jestem beztroska studentka dwoch kierunkow i dopiero po slubie zaczne szukac takiej powaznej pracy (na razie niepowaznie co najwyzej praktykuje ) to jednak troche na kredyt musimy poczekac. no ale wszystko w swoim czasie byl czas na zycie studenckie, bedzie czas na splacanie kredytu ![]() no i jednak nie tak duzo osob bierze kredyt w wieku 23 lat, wiec co my sie bedziemy wylamywac ![]() jabysmy chcieli brac kredyt po 4 latach zwiazku to musielibysmy go wziac gdy mialam 18 lat troszke nierealne ![]() ufff juz sie prawie spakowalam
|
|
|
|
|
#3491 |
|
Przyczajenie
|
Kończe pracę
Pozdrawiam!!! |
|
|
|
#3492 |
|
Wtajemniczenie
|
ja się tylko przywitam
![]() TŻ zaprosił mnie na randkę ![]() i kupiłam sobie fajne butki za 15 zł pewnie do jesieni tylko wytrzymjaą ale zawsze coś
|
|
|
|
#3493 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
wy sie zapraszacie na randki?
![]() my w sumie nigdy nie nazywalismy naszych spotkan "randkami" (niedawno doszlismy do takich wnioskow, ze nigdy wlasciwie nie chodzilismy na randki takie jak w amerykanskich filmach ). zawsze poprostu gdzies wychodzilismy, TZ mnie gdzies zapraszal, czasem ja wychodzilam z inicjatywa zeby gdzies isc i cos zrobic itp. ale nie postrzegalismy tego w kategoriach randki jako takiej ot wspolne spedzanie czasu ![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- widze, ze na 16 najlepsza godzina
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-07-24 o 17:01 |
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
a jednak przejechaliśmy 22km
ja też mam ślub na 16:00
|
#3496 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A my po 18 lecimy do Kościoła sprawdzać czy na 17.07 są miejsca po południu, bo już mamy zamowione na 15.30 w jednym kościele, ale nie bardzo nam się tam podoba jedna rzecz ( o czym nie wiedzieliśmy przy zamawianiu daty i godziny ) więc sprawdzimy jak to jest w innym .Tata niedługo przywiezie 2kg borówek amerykańskich :slin a: i będę zajadała cały wieczór z TŻtem przy jakimś fajniutkim filmie.Tak więc i ja życzę Wam miłego wieczorku
|
||
|
|
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3498 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A powiedzcie mi, czy jak rezerwowaliście termin i godzinę, to dostaliście jakieś potwierdzenie? Bo my nie A my z TŻ chodzimy na randki. Czasem jest tak jak u Ciebie, że dopiero jak TŻ przyjeżdża, to razem wtedy decydujemy, że gdzieś jedziemy, ale często już wcześniej planujemy co robimy w weekend i Ja się wtedy maluję i szykuję jak na randkę z X lat temu tylko różnica jest taka, że te X lat temu jak TŻ przyjeżdżał, to Ja już byłam gotowa do wyjścia, a teraz jak przyjeżdża, to Ja jeszcze paznokcie maluję, albo stoję przed szafą nieubrana, bo nie wiem jaką bluzkę mam założyć i wtedy TŻ zagląda do mojej szafy i mówi w czym chciałby mnie zobaczyć albo idzie do mojej mamy na kawkę, a Ja jeszcze suszę paznokietki.
|
||||||
|
|
|
#3499 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam dziś u babci na imienikach. Ale fajnie było, cała rodzinka sie zebrała
Ale krotko, bo siostrzenica chodzi spać przed 20 i musiałysmy jechac do domku![]() Spotkałyśmy też iostry koleżankę, ktora ma niedługo slub. I dowiedziałam się że szyje suknię ślubną u krawcowej u której ja zawsze szyję ciuchy i wiekszość kobiet z mojej rodzinki. A neiw iedziałam, że szyje suknie slubne. I bierze 600 zł za uszycie i 600 zł materiał kosztował. A że kobieta szyje super to może sie skusze na szycie. Zawsze doradzi, uszyje tak żeby zatuszować boczki itd. A za taką cenę warto. Jak zobacze efekty to się skuszę. Siostra będzie u tej koleżanki na weseleu to zobacze na płycie i fotkach jak ta suknia wyglądała
Edytowane przez obca7 Czas edycji: 2009-07-24 o 20:25 |
|
|
|
#3500 |
|
Konto usunięte
|
A nawet nie wiem, bo mi mama załatwiła. Wiem tylko, że zostawiła mój numer telefonu :P Ale i tak tam pewnie w sierpniu pojadę osobiście się o wszystko podowiadywać...
|
|
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki
witam nowe kolezanki ![]() u nas wczoraj tez była niezła burza, moj pies (owczarek niemiecki) ze strachu wszedł pod krzesło 50x50 cm ![]() co do diety to ja przed weselem brata schudłam 4 kg ale 2 juz mi przybyły, zamierzam od poniedziałku (bo jutro ide na grilla) wziac sie od nowa za siebie, tym bardziej ze we wrzesniu ruszam na poszukiwanie sukni ślubnej, my tez mamy ślub na 16 a wesele bedzie na ok 100 osob, my nie dostalismy zadnego potwierdzenia, zapisał nas tylko w zeszyt, wział zaliczke i nasze nr tel
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam coś fajnego, więc wrzucam: na stronce www.rossnet.pl jest wirtualny stylista. Można wrzucić swoją fotkę i zobaczyć jak by się wyglądało w różnych fryzurach. Co prawda ślubnych fryzur jest niewiele i są kiepskie, ale warto się pobawić i przypasować sobie np. fryzury gwiazd, albo różne obcięcia i kolorki.
|
|
|
|
#3503 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tak wlasnie...mam znajomych w pracy z jawora, chojnowa, lubina i kazdy z nich myslal ze to w ich miescie bylo najgorzej, ale jak przyjechali dzis do pracy to zmienili zdanie... |
||
|
|
|
#3504 |
|
Przyczajenie
|
ejj dziewczynki ale zasuwacie z tym pisaniem.... nie nadazam za wami
(heh=)) kurcze widze ze wy wszystkie juz macie nawet w kosciele zarezerwowany slub a my jeszcze nie...... myslalam ze po nowym roku wystarczy?? my wesele mamy w sierpniu.... |
|
|
|
#3505 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny tragedia. Dostałam maila następującej treści:
"Szanowni Państwo, Otrzymaliśmy właśnie informację, że wczorajsze burze i trąba powietrzna zniszczyły schronisko dla dużych zwierząt pod Wrocławiem. Schronisko TARA jest od dawna znane naszemu stowarzyszeniu, bardzo prosimy Was o zapoznanie się z materiałem i o pomoc tym nieszczęśliwym zwierzętom - pomoc finansową oraz pomoc osobistą, jeśli ktoś z Państwa mieszka w okolicach Wrocławia. W schronisku przebywa ponad sto koni, a wszystko znajduje się nieopodal jednej z nielicznych, o ile nie jedynej w Polsce rzeźni dla koni w Rawiczu - skąd konie są ratowane. Jeśli mieszkacie w okolicach Wrocławia - rozważcie taką wyprawę weekendową, nawet z dziećmi - to wspaniała okazja na kontakt z końmi i nauczenie dzieci, jak czynnie pomagać i solidaryzować się w nieszczęściu poprzez wspólną pracę fizyczną. Dane fundacji: http://www.fundacjatara.info/ Informacje o zniszczeniach: http://forum.fundacjatara.info/ "Schronisko TARA potrzebuje PILNIE pomocy! W trakcie wczorajszej burzy przez schronisko dla koni TARA (uratowanych z rzezi, interwencji) przeszła trąba powietrzna, która zniszczyła ogrodzenia kilkudziesięciu hektarowych pastwisk i przewróciła wiele drzew. W schronisku nie ma prądu, wody. Nie ma gdzie wypuścić zwierząt. Potrzebne są ręce do pracy. Jeśli macie jakieś narzędzia albo piłę spalinową - przyjeżdżajcie im pomóc! Uwaga - trzeba jechać "w ciemno", bo telefony mają rozładowane. Piskorzyna 18 (koło Wrocławia - 70 km)" pozdrawiamy, Zarząd Stowarzyszenia Pomocy Królikom www.kroliki.net" TO straszne!!! Jak macie jak pomóc i rusza Was los biednych zwierząt to proszę pomóżcie. Ja niestety mam za daleko, ale chyba wpłacę pieniążki żeby im troszkę chociaż pomóc. Zamożna jakaś bardzo nie jestem, ale ciężko jakoś mi przejść obojętnie wobec takiej informacji |
|
|
|
#3506 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
....jeszcze tylko brakuje fotografa/kamerzysty, ale to jedziemy zalatwiac jutro...oby bylo dobrze tylko mamy teraz maly problem...w legnicy zawsze piekne zdjecia w plenerze byly robione w parku, ktory byl piekny,ale w chwili obecnej po wczorajszej nawalnicy z parku wiele nie zostalo ;( zobaczcie http://www.e-legnica.net.pl/
|
|
|
|
|
#3507 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My na Karaiby pojedziemy bez biura, bo właśnie idzie się zmieścić w 10-12 tys. objeżdżając kilka wysp ![]() Cytat:
Mój tż wynajmuje od kilku lat, wcześniej z kolegami, ale od ponad roku wynajmuje sam i to spora kasa i mimo, ze miał zdolnośc kredytową (ja nie pracuję jeszcze) to nie braliśmy kredytu, żeby sie nie zajechać ratą i wynajmem i to z jednej pensji, bo byłoby krucho. No ale teraz ja zacznę szukać pracy a tż zarabia dużo więcej niz wtedy, więc możemy pomyślec o kredycie bez pewnej mojej wypłaty, będe cały czas szukac pracy, ale jak się trafi okazja na fajne mieszkanie to nie będziemy czekac aż znajde tylko kupimy. Ale mam nadzieję, ze do nowego roku znajde jak od października zaczne szukać![]() Cytat:
Idę na żerCytat:
Jutro zapytam, bo idziemy na nauki brrr![]() Cytat:
I że już sie nie powtórzy takie coś nigdzie.Cytat:
Ja tez mam na 16. A naszych spotkań nigdy randkami nie nazywalismy, bo ciężko nazwac randką całodzienne spotkanie ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
|
|
#3508 |
|
Konto usunięte
|
U mnie w Kościele, jak mama dzisiaj rezerwowała termin, to była tylko 18 zajęta. A myślałam, że będzie gorzej, bo mamy dużą parafię... Widać maj nie jest zbyt popularny
![]() Ciekawe czy i z fotografem pójdzie tak łatwo, o ile się zdecydujemy ![]() A na nauki idziemy na jesień, jak TŻ się obroni w końcu |
|
|
|
#3509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Znalazłam na allegro tę aukcję: http://allegro.pl/item696700196_fund..._po_burzy.html A tutaj są wszystkie aukcje fundacji TARA. Można i tak ich wspomóc ![]() http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6862066 edit: Ja już pomogłam niewiele, ale zawsze coś, jeśli wiele osób tak pomyśli to zbierze się troszkę pieniążków i chociaż na odległość uda nam się coś zdziałać
Edytowane przez certina4 Czas edycji: 2009-07-24 o 23:21 |
|
|
|
|
#3510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Jazzmanka Czas edycji: 2009-07-24 o 23:39 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.

jednak wynajmowac tez nie bedziemy, bo spokojnie mozemy przemieszkac u mnie w domu do momentu az nie wezmiemy kredytu.
ale nie ja pierwsza i nie ostatnia
kredyt jest ubezpieczony a w razie czego mamy dom tutaj
wiec TZ pewno tluklby sie do pracy godzine w jedna strone
pewno gdybysmy musieli placic za wynajem to bardzo by sie to przeciagnelo w czasie 

pewnie do jesieni tylko wytrzymjaą ale zawsze coś
:slin a: