|
|
#3481 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)
Cytat:
Świetnie że tylko 1,5 roku i będziesz miała z głowy prostowanie. Ciekawa jestem czy na tak krótki czas ma wpływ fakt, że aparat jest samoligaturujący? Podobno taki typ może skrócić czas o nawet i pół roku. Aha.... super byłoby gdybyś wrzuciła fotki bo jestem strasznie ciekawa, jak Carriere X wygląda na zębach ![]() Carriere to są zamki typu mini? A ja dziś na 15.30 Tak więc ela_86 będziemy o tym samym czasie.Pozdrawiam w ten piękny słoneczny poniedziałek ![]()
|
|
|
|
|
#3482 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie o Tobie dziś myślałam, że wreszcie doczekałaś się dnia wizyty u orto
|
|
#3483 |
|
Raczkowanie
|
Teraz nie możecie się doczekać aż wam zdejmą te metalowe cacka z zębów, ale uwierzcie, że potem będziecie za nimi tęsknić :P Wiem to na swoim przykładzie :P
|
#3484 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale od października zaczęły mi się zajęcia na studiach i jeszcze rozpoczęłam niedawno pracować przez to mam mało czasu na cokolwiek![]() Cytat:
Poznajmy się! hehehe![]() TERAZ WASZA KOLEJ ;d
Edytowane przez redrose89 Czas edycji: 2009-10-26 o 14:57 |
||
|
|
|
#3485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale niestety jestem ale pomysł masz dobry, chętnie zobaczyłabym z kim tak namiętnie klikam na wizażu także dziewczyny - i chłopaki oczywiście - zamieszczajcie swoje foty z aparatowym uśmiechem
|
|
|
|
|
#3487 |
|
Zadomowienie
|
a ja właśnie przetrzepałam wszystkie swoje zdjęcia i to jest szok!!! ale nie mam żadnego takiego żeby było widać ładnie aparat no i mnie
, muszę sobie porobić jakieś bo przecież już coraz bliżej do ściągnięcia
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
moze pozniej zrobie
![]() na razie to jestem w stanie chorobowym i nie bardzo tak ![]() redrose, zgadzam się z Catchy
|
|
|
|
#3489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurde!!!! czy Was też tak cholernie boli przy wymianie druta??? miałam wrażenie jakby mi się zęby wyrywały, a prawie pewna byłam, że wszytskie zamki poodpadały ale jak bolało to powtarzaałmw myślach, tzn. krzyczałam w myslach: "proste zęby, proste zęby",a potem " chciałaś mieć k... proste zęby to cierp ciało jakżeś chciało " ale do rzeczy.... mój orto bardzo mało gadatliwy, a ja się go boję, więc nasza komunikacja równa się w skali do 10 to jeden.... ![]() ale po tej męczarni z wymianą druta założył mi na dolne ostatnie zęby zamki i mam zakładać gumki od górnej 3 do dolnego ostatniego (8 w moim przypadku) i nosić je 16h dziennie ![]() i tu moje pytanie do Was.... bo dziś jeszcze mogę sobie odpuścić, jutro będę umierała z bólu, więc też, więc założę je najwcześniej w środę, czy przy takich gumkach bardzo boli i czy będę seplenić??? da się w nich cokolwiek robić ? np jeść?? ![]() poza tym tutaj gdzie nie mam zęba i jest luka do tej pory miałam metalową sprężynkę, a teraz mam takie coś prześwitującego wzdłuż druta i cholernie bolało jak zakładał i co? i 3 grudnia następna wizyta i będę miała założony dół ![]() tylko tak naprawdę nie wiem czy cieszyć się czy płakać.... i z tego wszytskiego zapomniałam powiedzieć o tym kleju ehh..... a jutro mam zajęcia od 8 do 18 ![]() kupiłam sobie ryż z jogurtem, kupiłam nawet Gerbery mam nadzieje, że nic mi po nich nie będzie, ale coś czuję, że nawet kanapki w kostkę pokrojonej nie zjem.... MARUDA dziś ze mnie ale w takich momentach jak dziś tracę wiarę... ![]() trzeba być twardym, a nie miętkim, ale ja to mięciusia..... oo i nie ma gumek wokół zamków tylko takie cieniutkie metalowe druciki wokól nich, dlaczego?
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2009-10-26 o 17:01 |
|
|
|
|
#3490 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
więc nie martw się powinno być dobrze
|
|
|
|
|
#3491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ela, ![]() Ten drucik metalowy zamiast gumek to chyba po to, żeby silniejsze działanie było. Jeżeli Cię to pocieszy, to będę umierała razem z Tobą bo jutro o 16 idę na zakładnie dołu. Już się boję na samą myśl o tym, że będę się czuła jak małpa i znowu trochę to potrwa zanim się przyzwyczaję do nowego nabytku... Oj, będzie dół znowu ![]() redrose, śliczna z Ciebie dziewczynka
|
|
|
#3492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurde myślałam, że boję się tylko borowania i wyrywania, a tu psikus.... nawet na wymianę druta jestem za miękka.... ale widzę, że nie jestem sama... nie ubliżając nikomu ![]() Laity będę z Tobą duchowo
|
|
#3493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie panikuj. Jakbyś siedziała tu dłużej i poczytała co przeżyła Ekaterina, co będzie przeżywać Kosheen i co ja miałam robione przy moim tyłozgryzie to byś powiedziała że to co Ty masz to pikuś, Pan Pikuś ![]() Głowa do góry, bez biadolenia. |
|
|
|
|
#3494 |
|
Wtajemniczenie
|
brzydko jest się pocieszać tym, że inni mają gorzej.... a poza tym to pojęcie względne....
eh.... no dobra, było to do przeżycia, bo żyję... ale nie byłam na to przygotowana, kompletnie :| myślałam, że ortodonta to "sama przyjemność" w porównaniu do borowania... a tu g.... kupa
|
#3495 |
|
Wtajemniczenie
|
ela_86 - te gumki to najprawdopodobniej wyciągi, a to przeźroczyste coś, co założył Ci orto zamiast sprężyn to najprawdopodobniej osłonki na drut żeby Cię nie drażnił.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3496 |
|
Rozeznanie
|
ela_86
Z jednej strony Ci współczuje U mnie od 2 miesięcy już nuda totalnie nic sie nie dzieje, mam wrażenie że z leczeniem stanęłam w miejscu Ja tam lubiłam jak mnie bolało, wiedziałam że coś tam się dzieje i że przynosi to efekty, a teraz ![]() Zamiast pozytywnego bólu zębów mam paskudnie grypsko i obolałe całe ciało - też mi się chce płakać Trzymam kciuki, zobaczysz, że szybko minie!
|
|
#3497 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jest zakręcone wokół zamków na zębach przy tej luce... po coś to tam jest, ale jeszcze nie wiem po co.... ![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
dla mnie to było wielkie zaskoczenie....zdrówka życzę
|
|
#3498 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do tego nic mnie nie boli, mogę wszytsko gryźć, a przecież ząb ciągnięty z obydwu stron powinien dawać o sobie znać...boję się, że znów nic się nie dzieje... Co do cen to zostałam poinformowana, że będą one kosztować 100zl z 1 łukiem, a 120 zł z dwoma. Więc następnym razem też się zamierzam dopytać skąd nagle te podwyżki. Cytat:
Cytat:
Zmień technikę następnym razem ![]() Ale zastanawiam się, czy może ten Twój orto to nie jest jakiś trochę rzeźnik. Bo jak sobie przypomnę ten klej wokół Twoich zamków... |
|||
|
|
|
#3499 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój orto chyba wyznaje czasami zasadę : Chcesz być piękna, to cierp! :P
|
|
|
|
#3500 |
|
Zadomowienie
|
mnie 9 listopada czeka podwojny atak - o godz 8 mam wymiane opatrunku w leczonej kanalowo jedynce a o godz 9 ide do otro na pierwsza wizyte kontrolna wiec tez mnie czeka zmiana gumek i pewnie nie tylko ta "przyjemnosc" a poza tym lupie mnie dwojka od wczoraj, przesuwa sie, przesuwa sie
redrose jak Ci ladnie w tym aparaciku, jednak to prawda ze ladnemu zw wszystkim ladnie
|
|
|
|
#3501 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też miałam leczoną kanałowo jedynkę i nie wspominam tego źle, tylko teraz się cały czas martwię o tego ząbka, żeby się nic z nim nie stało. |
|
|
|
|
#3502 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Acha mam pytanko, ile kosztuje na Rydlowce cotygodniowa wymiana gumek? bo 100/120 to jak podkreca aparat tak? ![]() W ogóle to martwi mnie, że te cholerne separatory muszę nosić aż do 6go listopada mam nadzieję, że mi to nie zaszkodzi i że przestanie tak boleć Jeśli przez aparat szczęka boli bardziej niz podczas separacji to ja nie wiem czy to wytrzymam |
|
|
|
|
#3503 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja zrobiłam pierwszy krok, teraz pora na Was! Nie ma co się bać - przecież tu sami swoi, nigdy nikt nie był wyśmiewny
|
|||||
|
|
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to juz tak jest rodzinnie, a mi wypadło po tatusiu i wąłsnie z tego powodu w środę ide na kolejne plombowanie tym razem szóstki po pierścieniu w koncu odpoczełam od złomeXa, od wszelkich zabiegów, wyrywania i moge iśc spokojnie leczyć
|
|
#3505 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do cen-leczyłam się w DM i początkowo płaciłam za wszystkie wizyty niezależnie od tego, co mi robiła. Raz dłubała godzinę, raz 10 minut. Z czasem przestała mi liczyć za pierdoły, ale nie było to mile widziane u szefostwa. Nie wiem jak to wszystko funkcjonuje w innych gabinetach, w których pracuje ![]() Kurcze, nigdy nie miałam takich niejasnych sytuacji ![]() Cytat:
Trzymajcie się dziewczyny Wierzę, że dr dobrze Was poprowadzi i na podbudowę obiecuję zdjęcia swoich modeli jeszcze w tym tygodniu. Czasu brak, aparatu brak, ale pożyczę i wrzucę.
|
|
#3506 |
|
Raczkowanie
|
Ajjj Dziewczyny długo Was bolalo po założeniu aparatu? Bo ja już bym konia z kopytami zjadła, a glupiej bułki zjeść nie mogę :p masakra
ale staram się być silna tylko denerwuje mnie ta dieta Zupowo-kaszkowa Wisły w sumie prawie nie używam, tylko na rurki, które mam na 6, bo mnie strasznie denerwują z reszta spoko a 9grudnia pierwsza wizyta już z aparatem
|
|
#3507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3508 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli jest tam gdzie nie masz zęba to tym bardziej. Ja kiedyś nie miałam założonych osłonek i myślałam, że zejdę z powodu utraty krwi, bo tak sobie język o drut pocięłam. Ale skoro zaplątane na zamkach to może być tak zawinięty łańcuszek. Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2009-10-27 o 03:43 Powód: pomieszanie z poplątaniem |
|
|
|
|
#3509 |
|
Raczkowanie
|
ha. a mnie wlaśnie zakładanie metalowych ligatur nie bolało
znaczy no ok, później bolało o kilka dni dłużej niż przy zwykłych, ale samo zakładanie pikusiowe. może za słabo zamotała? ale teraz je uwielbiam i nie chce już tych gumowych, wcinam buraczki! i nic się nie przebarwia! i są takie fajne delikatne![]() z mysli luźnych i bezsensownych-zauważyłam że se czochram górną wargą o aparat.. jak wielbląd albo jakaś lama.. mam nadzieję, że przy ludziach się nie zapomnę
|
#3510 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale sądzę, że nie mniej, albo prznajmniej niewiele mniej, niż sama wizyta, bo generalnie wiele się to od wizyty nie różni. Ale nie jestem pewna, czy cotygodniowa zmiana gumek jest wskazana. W wątku o gumkach dziewczyny pisały, że ich orci nie pozwalaja ich zmieniać częściej niż, co 2-3 tyg. Z tą separacją to ja też byłam zaskoczona, że tak długo. Ja nosiłam 5 dni i tak ze 3 dni ból narastał, a potem był już stały. Najgorzej było z jedzeniem (gryzienie czegokolwiek odpadało), ale tak to jakoś przeżyłam, choć pryznaję, że wspominam to gorzej, niż pierwsze dni z aparatem. Może jednak spróbujesz umówić się na za tydzień? Ale może będziesz miec to szczęście, że poboli Cię ze 3 dni i przestanie. Każdy przechodzi to inaczej. Cytat:
Poczekam jeszcze z tydzień i jak zdjęcia wykażą, że wciąż zęby idą nie tam, gdzie trzeba, to wezme to pod uwagę. Chyba złapałaś z naszą orto lepszy kontakt, niż ja, bo mnie ona nie bardzo mówi, co zamierza i jaki będzie efekt Myslałam, że 100 zł, to taka uśredniona cena za wizytę, a różne dodatkowe elementy, czy czynnosci są po prostu wliczone w ten ogólny koszt leczenia. Te 100 zł co miesiąc na wizytę to dla mnie i tak strasznie dużo, więc te 120 mnie - nie ukrywam - lekko dobiło. Mam jeszcze do was pytanie z innej beczki: jak przekonać TŻ-ta żeby założył aparat? Ma bardzo krzywe zęby, stłoczenie na dole takie, ze ma dwa zeby jeden za drugim (zamiast obok siebie) i zdaje sobie z tego sprawę. Widzę, że z jednej strony troche by chciał, ale: troche sie wstydzi (pewnie boi rekacji ludzi), trochę sie boi bólu (facet Macie jakieś pomysły, jakich argumentów użyć? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

.
ciekawe co mi powie...

zębiska ustały w miejscu...odliczam dni do wizyty i zaczynam mieć strach co mnie na niej czeka.
nic innego nie zostało jak czekać na dół i jego efekty. 

ale jak bolało to powtarzaałmw myślach, tzn. krzyczałam w myslach: "proste zęby, proste zęby",a potem " chciałaś mieć k... proste zęby to cierp ciało jakżeś chciało "

Zamiast przesuwać się w prawo (mam wyrwanego zęba, żeby zrobić im miejsce z prawej) przesunęły się jeszcze bardziej w lewo