![]() |
#3481 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)
Cytat:
Świetnie że tylko 1,5 roku i będziesz miała z głowy prostowanie. Ciekawa jestem czy na tak krótki czas ma wpływ fakt, że aparat jest samoligaturujący? Podobno taki typ może skrócić czas o nawet i pół roku. Aha.... super byłoby gdybyś wrzuciła fotki bo jestem strasznie ciekawa, jak Carriere X wygląda na zębach ![]() Carriere to są zamki typu mini? A ja dziś na 15.30 ![]() Pozdrawiam w ten piękny słoneczny poniedziałek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie o Tobie dziś myślałam, że wreszcie doczekałaś się dnia wizyty u orto
![]()
![]() |
#3483 |
Raczkowanie
|
Teraz nie możecie się doczekać aż wam zdejmą te metalowe cacka z zębów, ale uwierzcie, że potem będziecie za nimi tęsknić :P Wiem to na swoim przykładzie :P
#3484 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() TERAZ WASZA KOLEJ ![]() Edytowane przez redrose89 Czas edycji: 2009-10-26 o 13:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3486 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale niestety jestem ![]() ale pomysł masz dobry, chętnie zobaczyłabym z kim tak namiętnie klikam na wizażu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Zadomowienie
|
a ja właśnie przetrzepałam wszystkie swoje zdjęcia i to jest szok!!! ale nie mam żadnego takiego żeby było widać ładnie aparat no i mnie
![]() ![]()
#3488 |
Zakorzenienie
|
moze pozniej zrobie
![]() na razie to jestem w stanie chorobowym i nie bardzo tak ![]() redrose, zgadzam się z Catchy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kurde!!!! czy Was też tak cholernie boli przy wymianie druta??? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale do rzeczy.... mój orto bardzo mało gadatliwy, a ja się go boję, więc nasza komunikacja równa się w skali do 10 to jeden.... ![]() ![]() ale po tej męczarni z wymianą druta założył mi na dolne ostatnie zęby zamki i mam zakładać gumki od górnej 3 do dolnego ostatniego (8 w moim przypadku) i nosić je 16h dziennie ![]() i tu moje pytanie do Was.... bo dziś jeszcze mogę sobie odpuścić, jutro będę umierała z bólu, więc też, więc założę je najwcześniej w środę, czy przy takich gumkach bardzo boli i czy będę seplenić??? da się w nich cokolwiek robić ? np jeść?? ![]() poza tym tutaj gdzie nie mam zęba i jest luka do tej pory miałam metalową sprężynkę, a teraz mam takie coś prześwitującego wzdłuż druta i cholernie bolało jak zakładał ![]() i co? i 3 grudnia następna wizyta i będę miała założony dół ![]() tylko tak naprawdę nie wiem czy cieszyć się czy płakać.... i z tego wszytskiego zapomniałam powiedzieć o tym kleju ![]() ehh..... a jutro mam zajęcia od 8 do 18 ![]() ![]() kupiłam sobie ryż z jogurtem, kupiłam nawet Gerbery mam nadzieje, że nic mi po nich nie będzie, ale coś czuję, że nawet kanapki w kostkę pokrojonej nie zjem.... ![]() MARUDA dziś ze mnie ![]() ![]() trzeba być twardym, a nie miętkim, ale ja to mięciusia..... ![]() oo i nie ma gumek wokół zamków tylko takie cieniutkie metalowe druciki wokól nich, dlaczego? ![]()
Jaś 17.07.2011 ![]() Zuzia 28.11.2014 ![]() Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2009-10-26 o 16:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3491 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ela, ![]() ![]() Ten drucik metalowy zamiast gumek to chyba po to, żeby silniejsze działanie było. Jeżeli Cię to pocieszy, to będę umierała razem z Tobą bo jutro o 16 idę na zakładnie dołu. Już się boję na samą myśl o tym, że będę się czuła jak małpa i znowu trochę to potrwa zanim się przyzwyczaję do nowego nabytku... Oj, będzie dół znowu ![]() redrose, śliczna z Ciebie dziewczynka ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3492 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurde myślałam, że boję się tylko borowania i wyrywania, a tu psikus.... nawet na wymianę druta jestem za miękka.... ![]() ale widzę, że nie jestem sama... nie ubliżając nikomu ![]() Laity będę z Tobą duchowo ![]()
![]() |
#3493 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie panikuj. Jakbyś siedziała tu dłużej i poczytała co przeżyła Ekaterina, co będzie przeżywać Kosheen i co ja miałam robione przy moim tyłozgryzie to byś powiedziała że to co Ty masz to pikuś, Pan Pikuś ![]() Głowa do góry, bez biadolenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Wtajemniczenie
|
brzydko jest się pocieszać tym, że inni mają gorzej.... a poza tym to pojęcie względne....
eh.... no dobra, było to do przeżycia, bo żyję... ale nie byłam na to przygotowana, kompletnie :| myślałam, że ortodonta to "sama przyjemność" w porównaniu do borowania... a tu g.... kupa ![]()
#3495 |
Wtajemniczenie
|
ela_86 - te gumki to najprawdopodobniej wyciągi, a to przeźroczyste coś, co założył Ci orto zamiast sprężyn to najprawdopodobniej osłonki na drut żeby Cię nie drażnił.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Rozeznanie
|
ela_86
Z jednej strony Ci współczuje ![]() U mnie od 2 miesięcy już nuda totalnie nic sie nie dzieje, mam wrażenie że z leczeniem stanęłam w miejscu ![]() Ja tam lubiłam jak mnie bolało, wiedziałam że coś tam się dzieje i że przynosi to efekty, a teraz ![]() Zamiast pozytywnego bólu zębów mam paskudnie grypsko i obolałe całe ciało - też mi się chce płakać ![]() Trzymam kciuki, zobaczysz, że szybko minie!
![]() |
#3497 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
![]() zdrówka życzę ![]()
![]() |
#3498 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Do tego nic mnie nie boli, mogę wszytsko gryźć, a przecież ząb ciągnięty z obydwu stron powinien dawać o sobie znać...boję się, że znów nic się nie dzieje... Co do cen to zostałam poinformowana, że będą one kosztować 100zl z 1 łukiem, a 120 zł z dwoma. Więc następnym razem też się zamierzam dopytać skąd nagle te podwyżki. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale zastanawiam się, czy może ten Twój orto to nie jest jakiś trochę rzeźnik. Bo jak sobie przypomnę ten klej wokół Twoich zamków... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Wtajemniczenie
|
Mój orto chyba wyznaje czasami zasadę : Chcesz być piękna, to cierp! :P
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
Zadomowienie
|
mnie 9 listopada czeka podwojny atak - o godz 8 mam wymiane opatrunku w leczonej kanalowo jedynce a o godz 9 ide do otro na pierwsza wizyte kontrolna wiec tez mnie czeka zmiana gumek i pewnie nie tylko ta "przyjemnosc" a poza tym lupie mnie dwojka od wczoraj, przesuwa sie, przesuwa sie
![]() redrose jak Ci ladnie w tym aparaciku, jednak to prawda ze ladnemu zw wszystkim ladnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też miałam leczoną kanałowo jedynkę i nie wspominam tego źle, tylko teraz się cały czas martwię o tego ząbka, żeby się nic z nim nie stało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Acha mam pytanko, ile kosztuje na Rydlowce cotygodniowa wymiana gumek? bo 100/120 to jak podkreca aparat tak? ![]() W ogóle to martwi mnie, że te cholerne separatory muszę nosić aż do 6go listopada ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3505 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do cen-leczyłam się w DM i początkowo płaciłam za wszystkie wizyty niezależnie od tego, co mi robiła. Raz dłubała godzinę, raz 10 minut. Z czasem przestała mi liczyć za pierdoły, ale nie było to mile widziane u szefostwa. Nie wiem jak to wszystko funkcjonuje w innych gabinetach, w których pracuje ![]() Kurcze, nigdy nie miałam takich niejasnych sytuacji ![]() Cytat:
Trzymajcie się dziewczyny ![]() Wierzę, że dr dobrze Was poprowadzi i na podbudowę obiecuję zdjęcia swoich modeli jeszcze w tym tygodniu. Czasu brak, aparatu brak, ale pożyczę i wrzucę.
![]() |
#3506 |
Raczkowanie
|
Ajjj Dziewczyny długo Was bolalo po założeniu aparatu? Bo ja już bym konia z kopytami zjadła, a glupiej bułki zjeść nie mogę :p masakra
![]() ![]() ![]() Wisły w sumie prawie nie używam, tylko na rurki, które mam na 6, bo mnie strasznie denerwują z reszta spoko ![]() ![]()
![]() |
#3507 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli jest tam gdzie nie masz zęba to tym bardziej. Ja kiedyś nie miałam założonych osłonek i myślałam, że zejdę z powodu utraty krwi, bo tak sobie język o drut pocięłam. Ale skoro zaplątane na zamkach to może być tak zawinięty łańcuszek. Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2009-10-27 o 02:43 Powód: pomieszanie z poplątaniem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Raczkowanie
|
ha. a mnie wlaśnie zakładanie metalowych ligatur nie bolało
![]() ![]() ![]() z mysli luźnych i bezsensownych-zauważyłam że se czochram górną wargą o aparat.. jak wielbląd albo jakaś lama.. mam nadzieję, że przy ludziach się nie zapomnę ![]()
#3510 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z tą separacją to ja też byłam zaskoczona, że tak długo. Ja nosiłam 5 dni i tak ze 3 dni ból narastał, a potem był już stały. Najgorzej było z jedzeniem (gryzienie czegokolwiek odpadało), ale tak to jakoś przeżyłam, choć pryznaję, że wspominam to gorzej, niż pierwsze dni z aparatem. Może jednak spróbujesz umówić się na za tydzień? Ale może będziesz miec to szczęście, że poboli Cię ze 3 dni i przestanie. Każdy przechodzi to inaczej. Cytat:
![]() Chyba złapałaś z naszą orto lepszy kontakt, niż ja, bo mnie ona nie bardzo mówi, co zamierza i jaki będzie efekt ![]() Myslałam, że 100 zł, to taka uśredniona cena za wizytę, a różne dodatkowe elementy, czy czynnosci są po prostu wliczone w ten ogólny koszt leczenia. Te 100 zł co miesiąc na wizytę to dla mnie i tak strasznie dużo, więc te 120 mnie - nie ukrywam - lekko dobiło. Mam jeszcze do was pytanie z innej beczki: jak przekonać TŻ-ta żeby założył aparat? Ma bardzo krzywe zęby, stłoczenie na dole takie, ze ma dwa zeby jeden za drugim (zamiast obok siebie) i zdaje sobie z tego sprawę. Widzę, że z jednej strony troche by chciał, ale: troche sie wstydzi (pewnie boi rekacji ludzi), trochę sie boi bólu (facet ![]() Macie jakieś pomysły, jakich argumentów użyć? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.