Polish Next Top Model ..? ;) - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-26, 11:18   #3481
kontoanny
Raczkowanie

GG do kontoanny
Post Dot.: Polish Next Top Model ..? ;)

Nareszci po wczorajszym odcinku zaczelam rozrozniac Anie od Oli. W sumie Ania ma lepsze wymiary, jak na modelke, ale Ola ma troche bardziej interesujaca buzie. Na prawde moze zaczarowac... Paula to nieporozumienie! Kasia nie wiem czy sie nadaje na modelke, ale ma jaja, niczego sie nie boji i jej charakter powoduje, ze na pewno gdzies zablysnie. Jak to sie mowi, "jak nie przed kamera, to za kamera". Weronika- modelka- total error- za to na prezenterke nadawala by sie idealnie. Ciekawa jestem kto wygra. W sumie mam nadzieje, ze Ania.

Edytowane przez kontoanny
Czas edycji: 2010-11-26 o 11:19
kontoanny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 11:22   #3482
201605021613
Konto usunięte

Dot.: Polish Next Top Model ..? ;)

Jakby ktoś mi jeszcze miesiąc temu powiedział, że bedę głosować na Ankę to bym go wyśmiała

Ale teraz naprawde przekonałam się do niej
201605021613 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 11:34   #3483
mmandragorra
Rozeznanie

a ktos ogladal miedzy kuchnia a salonem? byla paulina?

zapraszam
mmandragorra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 11:40   #3484
niuniulka1989
Zakorzenienie

Dziewczyny, a widziałyscie reakcję OLI jak Krupa ogłosiła wynik, że w programie zostaje Paulina? Najpierw zacisnęła pięść w geście takiego triumfu że Kasia odpadła, później zasłaniała twarz zdjęciem- widać że się cieszyła Zerknicie na VOD Zauważyłam już to podczas środowego odcinka, teraz jeszcze raz się przyjrzałam Chyba miała Kaśkę za dużą rywalkę
Stary 2010-11-26, 11:53   #3485
gasolina84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmandragorra Pokaż wiadomość
a ktos ogladal miedzy kuchnia a salonem? byla paulina?

http://mks.plejada.pl/40692,zien-2011,aktualnosc.html

10 przykazań żywieniowych

"Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller

silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
gasolina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 12:52   #3486
solq
Raczkowanie

Sprzed miesiąca, ale chyba nie było tutaj:
http://kontakt24.tvn.pl/temat,z-quot...eci,33195.html
solq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 13:17   #3487
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niuniulka1989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a widziałyscie reakcję OLI jak Krupa ogłosiła wynik, że w programie zostaje Paulina? Najpierw zacisnęła pięść w geście takiego triumfu że Kasia odpadła, później zasłaniała twarz zdjęciem- widać że się cieszyła Zerknicie na VOD Zauważyłam już to podczas środowego odcinka, teraz jeszcze raz się przyjrzałam Chyba miała Kaśkę za dużą rywalkę
Jezu, a może jej po prostu nie lubiła i były między nimi jakieś niesnaski, czy to taki grzech? Jakbym ja rywalizowała w jakimś programie i odpadłaby osoba, której nie lubię, to też bym się cieszyła, bo niby co miałabym robić, udawać że płaczę? Jesteśmy tylko ludźmi, nie musimy wszystkich lubić, Olka wyjątkiem nie jest, nie wiem, czemu się jej tak uczepiłyście.

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 13:29   #3488
niuniulka1989
Zakorzenienie

Nie burz się, ciekawa byłam po prostu czy ktoś również to zauważył. Jakie uczepianie? Wyluzuj.
Stary 2010-11-26, 14:26   #3489
Dagusiac
Zakorzenienie

Ja tam Olkę nadal lubię, chyba dlatego, że ma trochę podobny do mnie charakter. Nie szuka na siłę przyjaźni w programie, zna swoją wartość, ciężko pracuje, stara się, ale nie musi o tym opowiadać i rozgłaszać tego wszem i wobec, a dodatkowo chroni swoją prywatność. Jedyne co o sobie powiedziała to chyba o tych kanapeczkach i sprzątaniu no i o odchudzaniu. Żadnych tekstów o rodzince, ciężkim dzieciństwie itd.
Nie uważam też, że jest fałszywa i wredna, po prostu się nie spoufala z dziewczynami. A to, że zacisnęła pięści jak Kaśka odpadła? No i co z tego? Może po prostu za nią nie przepadała, grunt, że nie mówiła o tym przed kamerami/przed jury.

Też bym wyśmiała kogoś kto by mi powiedział, że zagłosuję na Anię A teraz jestem jak najbardziej za nią
Stary 2010-11-26, 14:44   #3490
solq
Raczkowanie

Jeśli chodzi o chronienie swojej prywatności, to Paulina jest tutaj wyjątkiem (negatywnym bardzo), bo finałowe dziewczyny raczej nie rozpowiadały o sobie zbyt wiele, chyba, że już naprawdę musiały (ćwiczenia w teatrze). Na tyle miesięcy kręcenia, to sama pewnie bym coś wypaplała nieopatrznie, a potem by to puścili O takiej Ani to wiemy jedynie z castingowego odcinka jak pokazywali jej dom i rodzine. No ale nigdy dziewczyna nic nie mówiła o wyrwaniu się ze wsi ani jakiś osobistych rzeczy itp. itd. (patrz: Paulina)
Stary 2010-11-26, 14:52   #3491
frywolna franka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez solq Pokaż wiadomość
No ale nigdy dziewczyna nic nie mówiła o wyrwaniu się ze wsi ani jakiś osobistych rzeczy itp. itd. (patrz: Paulina)
I dobrze...
Z drugiej strony ciekawe ile osób personalizuje Polinę... Współczuje jej, podziwia ją, będzie chciało ją wesprzeć....
Dla mnie to taniocha - gra na uczuciach, emocjach, manipulacja.
Popieram Olę
Stary 2010-11-26, 14:58   #3492
tyska30
Zadomowienie

GG do tyska30

Olka pięść zacisnęła i już wielka teoria spiskowa, że jednak jest fałszywa, dżizzzz
a może był to raczej gest radości, że Paulina przeszła, może trzymała mocno za nią kciuki
tyska30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 15:09   #3493
niuniulka1989
Zakorzenienie

Nigdzie nie napisałam, iż uważam że jest fałszywa Zamykając ten temat- w sumie też chyba głosowałabym na Anię Kto by pomyślał Od początku kibicowałam Kasi, ale skoro Jej nie ma w finale, to pozostaje Ania- wzrost, modelkowa twarz, typ figury.... wszystko przemawia za Nią I nawet z tym przytulaniem zgrała się z tą byłą modelką która była w ostatnim programie
Stary 2010-11-26, 15:16   #3494
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niuniulka1989 Pokaż wiadomość
Nie burz się, ciekawa byłam po prostu czy ktoś również to zauważył. Jakie uczepianie? Wyluzuj.
Wystarczyło dokładnie przeczytać wątek, to wiedziałabyś,że ktoś jeszcze zauważył. Posta kierowałam do wszystkich tych osób, które Olę za to zaciskanie pięści zjechały, posiłkując się cytowaniem twojego, bo akurat był ostatni na ten temat.

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 15:23   #3495
picnic
Rozeznanie

Byłam w szoku, że Anią tak się zachwycali w Mediolanie. Strasznie irytuje mnie jej "proste" zachowanie, sposób mówienia (te piski), jest taka... nieobyta(?). Do tego ta afera z dziewczynami i jak ktoś już tu wspomniał obmacywanie przez faceta na ulicy
picnic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 15:23   #3496
tilel
Raczkowanie

A w tym programie "między kuchnią a salonem" to była Ola czy Ania? Mylą mi się strasznie.. .co prawda na ostatni finałowy odcinek wreszcie zaczęłam je odróżniać, ale imion im dopasować nie umiem
tilel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 15:27   #3497
felusia18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tilel Pokaż wiadomość
A w tym programie "między kuchnią a salonem" to była Ola czy Ania? Mylą mi się strasznie.. .co prawda na ostatni finałowy odcinek wreszcie zaczęłam je odróżniać, ale imion im dopasować nie umiem
To była Ola
felusia18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 15:29   #3498
Pijana truskawkami
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edziorek 203 Pokaż wiadomość
Jakby ktoś mi jeszcze miesiąc temu powiedział, że bedę głosować na Ankę to bym go wyśmiała

Ale teraz naprawde przekonałam się do niej
Ja tak samo.

"[...] dotrzesz do takiej granicy, że gdy jej nie przekroczysz - będziesz nieszczęśliwa, a gdy przekroczysz - może jeszcze nieszczęśliwsza..."

F.Dostojewski

Pijana truskawkami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 15:57   #3499
fluoxetine
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez picnic Pokaż wiadomość
Byłam w szoku, że Anią tak się zachwycali w Mediolanie. Strasznie irytuje mnie jej "proste" zachowanie, sposób mówienia (te piski), jest taka... nieobyta(?). Do tego ta afera z dziewczynami i jak ktoś już tu wspomniał obmacywanie przez faceta na ulicy
Mam tak samo. Zapewne nie znam się tak jak oni, ale zdania nie zmienią - Ania jest tragicznie przeciętna. Wiem, że modelka (szczególnie "wybiegowa") nie musi być piękna tylko proporcjonalna, jednak mnie to do niej nie przekonuje, bo mogłaby mieć chociaż ciekawą urodę, a ja niczego interesującego w niej nie widzę. Dodatkowo fotogenicznością też nie grzeszy, a jak się odezwie to już w ogóle masakra. Prawda jest taka, że codziennie na ulicy widzę ładniejsze dziewczyny o równie dobrych, "modelkowych" proporcjach.

Paulina jest śliczna, ma piękne, ogromne oczy, ale jest moim zdaniem głupiutka jak but i będę bardzo rozczarowana jeśli wygra.

Ola jest natomiast cudowna. Delikatna i subtelna, anielska na zdjęciach. Wielka szkoda, że nie ma tych kilku cm więcej, bo to może być przeszkodą nie do przeskoczenia.
176/56
fluoxetine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 16:08   #3500
HisHoney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kontoanny Pokaż wiadomość
Nareszci po wczorajszym odcinku zaczelam rozrozniac Anie od Oli.
Hehe, ja też dopero teraz widzę większe różnice.
Mam nadzieję, że któraś z tych dziewczyn wygra - nie jestem za Pauliną.

'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.'

'
If a book is well written, I always find it too short.'

HisHoney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 16:17   #3501
Dagusiac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fluoxetine Pokaż wiadomość
Mam tak samo. Zapewne nie znam się tak jak oni, ale zdania nie zmienią - Ania jest tragicznie przeciętna. Wiem, że modelka (szczególnie "wybiegowa") nie musi być piękna tylko proporcjonalna, jednak mnie to do niej nie przekonuje, bo mogłaby mieć chociaż ciekawą urodę, a ja niczego interesującego w niej nie widzę. Dodatkowo fotogenicznością też nie grzeszy, a jak się odezwie to już w ogóle masakra. Prawda jest taka, że codziennie na ulicy widzę ładniejsze dziewczyny o równie dobrych, "modelkowych" proporcjach.

Paulina jest śliczna, ma piękne, ogromne oczy, ale jest moim zdaniem głupiutka jak but i będę bardzo rozczarowana jeśli wygra.

Ola jest natomiast cudowna. Delikatna i subtelna, anielska na zdjęciach. Wielka szkoda, że nie ma tych kilku cm więcej, bo to może być przeszkodą nie do przeskoczenia.
Ale to nie one zgłosiły się do programu

Na wybiegu drugorzędną sprawą jest fotogeniczność, a już umiejętność wypowiadania się kompletnie niepotrzebna. Nikogo nie obchodzi co masz do powiedzenia (oczywiście nie Ty, tylko modelka), wychodzisz, prezentujesz kreację i do domu Oczywiście czasem muszą się publicznie wypowiedzieć, ale najczęściej jest to parę słów przed/po pokazie.

Zgadzam się. Ola jest cudowna, taka świeża - uwielbiam na nią patrzeć
Stary 2010-11-26, 16:31   #3502
solq
Raczkowanie

Poza tym często przed/po pokazie zadają modelkom różne pytania, najczęściej o kolekcje i większość nie ma za dużo do powiedzenia, a jeśli chodzi o angielski, to tworzą proste zdania i większość to: I like it, beautiful, amazing Także umiejętność wypowiedzi Ani nie ma nic do rzeczy, a Pauliny angielski to kilka tygodni nauki.
Stary 2010-11-26, 16:37   #3503
Promyk1105
Raczkowanie

ktoś tam wyżej pisał o piskliwym głosie Ani .. ok .. a co powiecie o Anji Rubik? Niby piękna, ale ja buzię otworzy to niestety, ale ja jej słuchać nie mogę, strasznie sepleni i strasznie wygląda jak coś mówi, sorry ... modelka ma prezentować kreacje, pozować, a nie gadać ..... popieram to, co ktos wyzej napisał - nikogo nie interesuje, co modelka ma do powiedzenia, bo ma jedynie zaprezentowac ubranie, gadac przy tym nie musi.
A moim zdaniem Ania ma w sobie to cos, podobają mi się jej oczy - wychodzi dobrze i na zdjeicahc i na wybiegu, czyli jest kompletna, bo jak dla mnie zarowno Ola jak i Paulina nadaja sie tylko do fotomodelingu, na wybieg absolutnie (Ola - nogi, Polina - konska szczeka).

o, Solq'u, popieram

Edytowane przez Promyk1105
Czas edycji: 2010-11-26 o 16:38
Promyk1105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 17:05   #3504
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

moim zdaniem Ola najmniej sobie poradziła w MKS
na zdjęciach wychodzi pieknie ale chodzenie tak sobie jej wychodzi
Stary 2010-11-26, 17:08   #3505
cordellia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Promyk1105 Pokaż wiadomość
ktoś tam wyżej pisał o piskliwym głosie Ani .. ok .. a co powiecie o Anji Rubik? Niby piękna, ale ja buzię otworzy to niestety, ale ja jej słuchać nie mogę, strasznie sepleni i strasznie wygląda jak coś mówi, sorry ... modelka ma prezentować kreacje, pozować, a nie gadać ..... popieram to, co ktos wyzej napisał - nikogo nie interesuje, co modelka ma do powiedzenia, bo ma jedynie zaprezentowac ubranie, gadac przy tym nie musi.
A moim zdaniem Ania ma w sobie to cos, podobają mi się jej oczy - wychodzi dobrze i na zdjeicahc i na wybiegu, czyli jest kompletna, bo jak dla mnie zarowno Ola jak i Paulina nadaja sie tylko do fotomodelingu, na wybieg absolutnie (Ola - nogi, Polina - konska szczeka).

o, Solq'u, popieram
a według mnie to seplenienie jest, w jej wypadku, urocze

november smoke and your toes go numb
a new colour on the globe
it goes from white to red
a little voice in my head says oh oh oh

bloguję sobie
cordellia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 17:43   #3506
Brook
Zakorzenienie

zgadzam sie i ja uwiebiam jej akcent i seplenienie anja jest cala oryginalna

Brook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 18:17   #3507
hoppipolla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
zgadzam sie i ja uwiebiam jej akcent i seplenienie anja jest cala oryginalna
tak samo ktoś piszczenie Piszczałki może uznać za słodkie i oryginalne.

mnie żadna dziewczyna nie zachwyca, jestem rozczarowana tą edycją.
i również zupełnie nie rozumiem zachwytu Anią w Mediolanie, patrząc na inne modelki na tym pokazie, nie powalała urodą.
zobaczymy, może w 2 edycji przyjdą bardziej 'kompetentne' dziewczyny
hoppipolla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 19:20   #3508
picnic
Rozeznanie

Cytat:

Najbardziej z finałowej trójki jestem za Olą, jednak ten wzrost będzie przeszkodą w karierze, no chyba że zaangażuje się w fotomodeling

A Paulina moim zdaniem nie jest gotowa by być modelką (zwłaszcza psychicznie - płacze na sesjach, nie wytrzymuje napięcia + wymyśla wymówki)

Cytat:
Napisane przez Dagusiac Pokaż wiadomość

Na wybiegu drugorzędną sprawą jest fotogeniczność, a już umiejętność wypowiadania się kompletnie niepotrzebna. Nikogo nie obchodzi co masz do powiedzenia (oczywiście nie Ty, tylko modelka), wychodzisz, prezentujesz kreację i do domu Oczywiście czasem muszą się publicznie wypowiedzieć, ale najczęściej jest to parę słów przed/po pokazie.

Trochę się nie zgodzę Na wybiegu oprócz figury i sposobu chodzenia liczy sie takze fotogeniczność, z wybiegów robione są zdjęcia (np. style.com)

Natomiast umiejętność wypowiadania się jest bardzo ważna na castingach. Musisz umieć sie zaprezentować, jak na pytanie "How old are you" odpowiesz "słucham" to pracy nie dostaniesz Oczywiście przekonania czy poglądy modelki nie mają znaczenia, ale ona sama musi być komunikatywna.

Cytat:
Napisane przez solq Pokaż wiadomość
Poza tym często przed/po pokazie zadają modelkom różne pytania, najczęściej o kolekcje i większość nie ma za dużo do powiedzenia, a jeśli chodzi o angielski, to tworzą proste zdania i większość to: I like it, beautiful, amazing Także umiejętność wypowiedzi Ani nie ma nic do rzeczy, a Pauliny angielski to kilka tygodni nauki.
j.w. Wiem, że na castingu czas na zaprezentowanie się jest krótki, dlatego trzeba to zrobić dobrze Poza tym na sesjach zdjęciowych wszyscy mówią po angielsku (o czym wspominała Anja Rubik), modelka musi rozumieć, co mówi do niej fotograf/inni modele jak i z nim rozmawiać

Cytat:
Napisane przez Promyk1105 Pokaż wiadomość
Po prostu wolę sepleniącą Anję niż piskliwą Anię, zresztą nie można ich porównywać I znów j.w. modelka powinna być otwarta i komunikatywna, skoro świat mody jest brutalny.

Chociaż pod tym względem żadna z finalistek się nie nadaje do "walki o kontrakty" w przyszłej karierze (w końcu to TOP model) - Ola nieśmiała, Ania naiwna, Paulina użalająca się nad sobą...
picnic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 19:47   #3509
fluoxetine
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dagusiac Pokaż wiadomość

Owszem, masz rację. Po prostu chciałam pokazać jak bardzo mnie nie zachwyca. Może poza figurą, jej buźka jest pospolita, oczy, w których zero przyciągania...
O fotogeniczności wspomniała już picnic - też wydaje mi się, że nie jest to takie "nieważne". Co do wypowiadania się to myślę, że z czasem Ania wyrobiłaby się, umiała sensownie odpowiadać i ten jej głos pewnie nie jest problemem - ja jednak nie mogę jej słuchać.

Ogólnie - Ola jest moją ulubienicą prawie od początku i to jej życzę jak najlepiej. Jeśli wygra Ania też będę uważała, że to dobry werdykt - są gusta i guściki, dla mnie jest poniżej przeciętnej, ale w Mediolanie się podoba, więc niech robi dziewczyna karierę. Byle nie Paulina, która jest całkowicie niedojrzała emocjonalnie i nie ma za grosz oleju w głowie. Najpierw niech się poukłada i nauczy podstaw angielskiego, a później niech zawojuje świat sarnim spojrzeniem.
176/56
fluoxetine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 20:25   #3510
Dagusiac
Zakorzenienie

Cytat:
Owszem, masz rację. Po prostu chciałam pokazać jak bardzo mnie nie zachwyca. Może poza figurą, jej buźka jest pospolita, oczy, w których zero przyciągania...
O fotogeniczności wspomniała już picnic - też wydaje mi się, że nie jest to takie "nieważne". Co do wypowiadania się to myślę, że z czasem Ania wyrobiłaby się, umiała sensownie odpowiadać i ten jej głos pewnie nie jest problemem - ja jednak nie mogę jej słuchać.

Najpierw niech się poukłada i nauczy podstaw angielskiego, a później niech zawojuje świat sarnim spojrzeniem.
Napisałam drugorzędne a nie nieważne
Ps. Co to znaczy sarnie spojrzenie?

Co do Ani Rubik - jej seplenienie jest więcej niż urocze, uwielbiam słuchać i patrzeć jak mówi

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości