|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;)
Cześć!
Cytat:
My jesteśmy tacy dziwni, że naprawdę jest między nami świetnie, "tylko" ta sfera kuleje. Ja wiem, że to brzmi nielogicznie, samą mnie to zastanawia, bo także uważam, że seks jest w związku cholernie ważny. Jednak jakoś funkcjonujemy, czasem lepiej, czasem gorzej. I absolutnie nie traktuję kwestii starania się o dziecko jako elementu scalającego psujący się związek! Może po prostu mam taki temperament? TŻ już się przyzwyczaił, przynajmniej w pewnym stopniu. Sama nie wiem. Cytat:
![]() Cytat:
Skończyło się na tym, że tabsy kupiłam dopiero po kilku dniach, a w międzyczasie zdążyłam dostać następny okres Ale masakra z tym kolesiem ![]() Cytat:
Cytat:
Najlepiej zwalić na kobietę ![]() Wy macie wspólne konto? My z TŻ mamy jedynie wspólne konto oszczędnościowe, choć i tak ja nie mam do niego dostępu, bo miałam problem z aktywacją mojego profilu (TŻ już ma konto osobiste w tym banku, więc z nim było prościej). Co miesiąc staramy się wpłacać na nie jakąś kwotę i tego nie ruszamy. To kasa, która sama na siebie pracuje i wypłacana jest tylko w razie potrzeby, np. wyciągnęliśmy z tego konta kasę na wakacje w Hiszpanii. Na bieżące wydatki, knajpy, ciuchy i żarcie wydajemy z naszych osobistych kont - raz ja płacę, raz TŻ, to akurat dla nas obojętne. Cytat:
Cytat:
W piątek miałam trochę roboty i nie zdążyłam z Wami popisać. Kupiłam w końcu sukienkę na wesele! Dziś T. w pracy (w bufecie na uczelni - teściowa ma w barze komunię, więc do studenckiego bufetu musiał jechać TŻ), mam nadzieję, że szybko wróci. |
|||||||
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
cześć.znów poniedziałek i do tego leje wrrr...
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
cześć,
po raz pierwszy chyba mówię, że wreszcie poniedziałek... Weekend miałam fatalny. Mój dziadek spowodował wypadek samochodowy - dość poważny i przy sporej prędkości, bo dwa samochody do kasacji, ale na szczęście nie ucierpiał nikt jakoś bardzo poważnie. Jego nawet już ze szpitala wypisali. Babcia za to biedna leży z połamanymi żebrami na obserwacji, bo nie wiadomo, czy nie ma jeszcze jakichś wewnętrznych obrażeń. W każdym razie nerwów co nie miara, no i ciągle dzwonienie i jeżdżenie, bo trzeba było się wszystkim zająć, a ja byłam jedną z osób, które miały najbliżej. No masakra |
|
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Misku to trzymam kciuki aby twoja babcia szybko wyszła ze szpitala. A samochód dziadka też do kasacji?? |
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
tak, co więcej dziadek nie miał ważnego przeglądu, bo zapomniał. Jedyny plus tego taki, że w końcu chyba zabiorą mu prawo jazdy na dobre. Po dobroci nie dało się tego z nim załatwić, bo się obrażał i wkurzał
|
|
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
uuu to nie ciekawie widzę
|
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
Heloo.
Novo te moje ukochane spodnie ze stradiego to dokładnie te z linka z allegro ![]() Tylko że w sklepie kosztowały 79 zł ![]() ....ale za 129 też bym kupiła ![]() Miśku współczuję weekendu Dobrze że nic poważniejszego sie nie stało.I tak jak piszesz tyle dobrego ze może prawko dziadkowi zabiorą. Jak ja widzę jak jeżdżą starsi ludzie to na prawdę dochodzę do wniosku że powinny być jakieś testy sprawności i szybkości dla wszystkich kierowców po skończeniu np 60 lat. Asiuk mamy 2 konta osobiste...do ktorych oby dwoje mamy dostęp. Jednak najwięcej kasy gotówką zarabiamy...którą dostajemy do łapy...wiec trzemamy kasę w szufladce - z której ona znika w ekspresowym tempie .
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
ooo u nas jest tak samo. Jaka jakas kasa leży w domu, to na nie wiadomo co idzie . znika jak szalona.
|
|
|
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i szkoda mi tych osób wszystkich poszkodowanych, zwłaszcza dziecka 6-letniego. Nawet jak nic poważnego się nie stało, to na pewno masa strachu. W dodatku to była ich pierwsza przejażdżka po kupieniu nowego samochodu... |
|
|
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Co za okropna pogoda! Myślałam, że z Krakowa będę płynąć do domu . W ogóle spać tam nie mogłam, łóżko było niewygodne i nie mogłam się w żaden sposób ułożyć i jak już mi się udawało zasnąć to spałam z otwartymi ustami. Efekt jest taki, że mam w gardle totalną masakrę Wczoraj poinformowałam mamę o planowanym wypadzie do Wisły... ja: wiesz, w boże ciało chcemy jechać do Wisły mama: w czwartek? ja: w środę, Karol ma wolne. Ja będę po obronie! I w ogóle! Dawno nigdzie nie byłam! mama: no przecież nic nie mówię No to weekend czerwcowy w górach ![]() Martwię się o mojego przyjaciela... |
|
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Miskowa bardzo niefajna sytuacja, dobrze, że tym ludziom nic powaznego się nie stało. Ja też nie mogę miec gotówki, bo znika w zastraszającym tempie. Jednak najlepsze są lokaty, bo nie widzę, że na koncie jest kilka tysiaków, tylko kilka stówek i robię bardziej przemyślane zakupy
|
|
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Miśku współczuję wypadku dziadków , tragedia normalnie. Też uważam, że starsi ludzie nie powinni wsiadać za kółko bo powodują ogromne niebezpieczeństwo na drodze.Novo te spodnie co pokazałaś, uniformowe mam takie ale z jasnego dżinsu- też z szarfą, podwinięta nogawka, super są , moje najkochańsze portki Asiuk widzę, że mamy podobne zdanie i obawy, zdajesz sobie sprawę z problemu to najważniejsze, a różnica temperamentów rzeczywiście w związkach się zdarza i trzeba znaleźć jakiś kompromis, czego Wam życzę
|
|
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co kupujcie na Dzien matki??
|
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
miśku - zdrowia dla babci i współczuję całej sytuacji
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama tez miała 1 maja urodziny (dostała ksiązkę) teraz dzien matki. Dla tesciowej tez trzeba coś kupić. a wy tesciowym kupujecie to samo co mamie?? Nasze tesciowe i mamy
rok temu dostały na Dzien matki ksiązkę " jak byc idealną tesciową" podobno była bardzo ciekawe i nie wiem czy to wpływ ksiązki czy co, ale złego słowa na nie nie moge powiedziec
|
|
|
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja teściowej nie kupuję nic na Dzień Matki, ba nawet nie składam życzeń- przecież to nie moja matka....Tżet jej składa życzenia, i jeśli chce coś kupić to pomagam oczywiście mu, wiem wredna jestem ale trudno
|
|
|
|
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
A kiedy jest?
Słuchajcie, w czwartek przyjaciel mi powiedział, że w piątek okaże się czy się będzie bronić ze mną... No to w piątek piszę do niego... I nic. Dzownię... I nic! Dzwonię przez cały weekend i nie odbiera . I dzisiaj wysłałam mu esa (któregoś z kolei), że się bardzo martwię i w końcu się odezwał! Chciał mi niespodziankę zrobić tym, że się broni ze mną (a to się ma okazać jednak jutro) dlatego nie odbierał! ![]()
|
|
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mamie kupuję płytę U2 z jej ulubionymi piosenkami plus apaszkę w róże http://allegro.pl/item1038196797_atm..._nowy_sty.html (już taką miała, ale mi oddała i chyba żałuje ;-) )
|
|
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
Kupie mamie kawę na stacji benzynowej
![]() Akurat 26 maja spędzimy razem koło 12 godzin w aucie ![]() My co roku kupujemy po prostu kwiaty i czekoladki..nic wielkiego. Sama chciałabym jak Dori - do teściowej nie chodzić..ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie aby mąż do mojej mamy nie poszedł- więc się poświęcam .------------- Matko zaraz zasnę na biurku w pracy
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
carmelova a co to za odliczenie?? dl jakiej rozmowy??
a ja juz zawiozłam wszystkie Cv jakie miałam , resztę wysłalam. Tak wiec prosze o wielkie kciuki aby mnie ktoś przyjął
|
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mieszkamy w innych miastach więc ograniczamy się do życzeń przez telefon, normalnie ja do swojej, mąż do swojej dzwoni, może inaczej by było jakbyśmy mieszkali niedaleko
|
|
|
|
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzwonić to ja też na pewno bym nie dzwoniła
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
(nie) dziękuję dziewczyny. Kurcze.. tak bardzo mi zależy na tej pracy. tak bardzo bym chciała aby sie udało
|
|
|
|
#3508 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jak zwykle mam z tym problem, na razie nie mam pomysłu. Cytat:
Nie wiem, co zrobimy z tym roku, może "dołożę" się do prezentu od T. i jego brata.
|
||||
|
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
dzień matki to dzień matki a nie dzień teściowej, nie ma się co spinać. Każde dziecko się zajmuje swoją mamą i sprawa załatwiona. Zostawiam więc kwestię mamy tż jemu po prostu, mogę mu co najwyżej doradzić, jeśli kupuje prezent, ale też nie składam nawet życzeń i nie oczekuję od mojego tż, żeby dzwonił nawet w ten dzień do mojej mamy
|
|
|
|
#3510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Kurcze, kiedy ta pogoda się zmieni?
Miśku zdrowia dla babci życzę i współczuję przeżyć podczas weekendu. Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.

...wiec mi Sis doradziła, żebym wysłałała TŻ do apteki byle jakiej, żeby błagał o tablety...TŻ faktycznie pojechał i po 45 minutach wrócił z tabsami 

Dobrze że nic poważniejszego sie nie stało.

. W ogóle spać tam nie mogłam, łóżko było niewygodne i nie mogłam się w żaden sposób ułożyć i jak już mi się udawało zasnąć to spałam z otwartymi ustami. Efekt jest taki, że mam w gardle totalną masakrę