|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe prawie Dwulatki :)
Hej baby
Wczoraj byliśmy u teściów, dzień zleciał. Dziś jak wszem i wobec wiadomo pogoda jest tragiczna ale poszłam na spacerek nie padało ale mocno mżyło non stop. Więcej Wam napiszę wieczorkiem jak mi Olgierda da bo póki co mam ją na kolanach ![]() Kupiłam "se" perfumy Versense Versace, wczoraj w Sephorze tyle się nawąchałam i nic mi do końca nie podpasowała oprócz Sensuous (czy jakoś tak) Estee Lauder, ale one chyba ciut za mocne na lato... więc te Versense wzięłam w ciemno, niech się dzieje wola nie nieba
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
a jednak spacerują
Kasia, hehe - ty w każdych warunkach ![]() leleth - podziwiam, że Oli taki śmiałek moje dziecko wody się panicznie boi, oprócz tej w wanience więc wiem, że na wakacjach nawet stóp nie zamoczy
|
|
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
Jowiszku
czy mbankowe konto jest na 100% bezpłatne czy są jakieś kruczki ![]() chcę zmienić małżowi i się zastanawiam, czytam ofertę i wychodzi korzystniej niż moje inteligo przynajmiej wersja podstawowa karta i przelewy , bo tyle mu potrzeba
|
|
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiu gratuluję wyboru do mnie dziś Prada doleciała, śliczna. Poza tym wymieniłam się dziś z wizażanką na perfumy, a od innej odkupię resztkę 20ml/100 Pure Poison ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- aa,dziś obiecałam Idze,że jak kupka zrobi plum do kibleka ( w końcu się udało,choć majtki minimalnie pobrudzone. no ale zawołała i pędem poleciałyśmy.z sikami gorzej, jeszcze nie kontroluje tych zwieraczy. teraz usypia w bólach. ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- i gwoli wyjaśnienia "miny" w okularach. to nie mina - ona tam gryzie papaję a kształt ust ma naprawdę jak tatuś
Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2010-05-17 o 14:32 |
|
|
|
|
#3485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niedługo będzie prasę przeglądać Maja dziś na szczęście w bólach nie usypiała ba, poszła spać kilka minut po 12-tej, już taka nieznośna była i marudząca (pewnie z racji braku spaceru, nudziła się jak mops). no i szczęśliwie śpi do teraz tfu, tfu.
|
|
|
|
|
#3486 |
|
Wtajemniczenie
|
Ludzie, wspolczuje z tymi powodziami w Polsce. Normalnie juz mam wrazenie, ze co roku jest to samo.
Wszystko przez zmiany klimatyczne spowodowane zanieczyszczeniem srodowiska.... a ludzie dalej olewaja np. sortowanie smieci.... nie pojmuje tego. Mala, odsypiam kiedy moge, ale to zalezy od dnia. Czasami uda sie zgrac drzemki dwojki, wtedy spie. |
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie nici z drzemki ale niech poleży jeszcze trochę, mam spokój przynajmniej
|
|
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
Poulette - bo mamusie już tak czasem mają
trochę czasu wolnego i zamiast spać to gotowanie, sprzątanie itp. na tapecie ![]() u nas chwilowo ledwo co kropi ale na spacer i tak nie pójdę bo kałuże po kolana Maja nie ma kaloszy, zresztą nie zamierzam jej kupować bo dopiero byłby horror taplała by się jak szalona. ja za wrażliwa na takie ekscesy jestem
|
|
|
|
#3489 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
A tak w ogole to zaczelam diete. Musze teraz cos z tym tluszczem zrobic, bo normalnie wygladam jak czolg..... Porazka. Chodze wkurzona i glodna non stop. Dlaczego to jest takie trudne ??????????????? Dala bym sie pokroic za czekolade. ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
karmisz małego cyckiem to ani się obejrzysz a waga poleci w dół ![]() hmmm, kalosze... mi właśnie chodziło o to, że gdyby Maja je miała to tarzałaby się na okrągło w kałużach ona jest "chłopaczarą", nic z delikatnej dziewczynki nie ma |
|
|
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki Jowiszku
ja jestem zbyt przywiązana do inteligo więc małżowi zafunduję darmowe przelewy mbanku ![]() Poulette na czym polega segregacja śmieci na zachodzie? bo u nas to tak śmieci organiczne i inne to frakcja mokra, a frakcja sucha to papier opakowania szklane puszki itp. ale ważne napis muszą być czyste, więc czasem to się nie kalkujuje bo jak się wymyje opakowania po śmietanie czy inne, to koszt wody wzrasta i jak to się ma do ekologicznego podejścia mam do tego dopłacać ?
|
|
|
|
#3492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie (czyli w domu, w ktorym wynajmuje mieszkanie) nie ma koszy do segregacji, ale ja i tak segreguje je u siebie i raz w tygodniu przy okazji jak gdzies jedziemy z tz to wyworze je do tego przewidzianych koszy, ktore sa ustawione w miasteczku. Sa kosze na : szklo, plastik, papier i odpady oragniczne. Na wszystkim moga byc etykietki i zamkniecia. Potem jedzie to do zakladu, ktory zajmuje sie utylizacja odpadow i segregacja smieci i tam jest dalej segergowane i przerabiane. Ja zawsze plucze wszelkie sloiki czy opakowania, ktore sa bardzo zabdudzone, bo inaczej rzeczywiscie utrudnia to segregacje tym, ktorzy pracuja w tym zakladzie. Mysle, ze takie oplukanie, a NIE dokaldne mycie z plynem czy szorowanie, oplaca sie dla srodowiska, bo przynajmniej z tego plastiku czy szkla cos potem zostanie zrobione..... Ale oczywiscie, masz racje mowiac, ze trzeba do tego zuzyc wode. Cos za cos, albo moze wybor "mniejszego zla"..... Juz tyle lat segreguje smieci, ze nie wyobrazam sobie inaczej. Robie to dla moich dzieci. Nie wiadomo w jakim swecie im przyjdzie zyc. Mysle, ze kazdy maly gest z naszej strony moze pomoc, bo jak pomysle, ze za 20 lat nie bedzie juz dzikich polarnych niedzwiedzi, to mi sie plakac chce..... |
|
|
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, idę bo w końcu się obudziła. 3:15h dziś wyczesała
zaraz tz zląduje z pracy a tu obiadu zero skoczę szybko do sklepiku po jakiegoś kalafiora i ziemniaczki żeby na szybko coś upichcić
|
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
o fuck
http://www.alert24.pl/alert24/51,84880,7891227.html?i=0 Judi.. Ja jestem sceptyczna co do teorii, że każda klęska jest wynikiem zanieczyszczenia.. owszem, jestem jak najbardziej za czystą przyrodą, ale nie wydaje mi się, że ma to aż taki wpływ jak klimat. Np. - efekt cieplarniany. Dziś już wiadomo, że to była trochę panika itp. |
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
dzizas... u nas taki sam szit za oknem jak i u was
![]() najlepsze jest to, ze zrobilo sie zimno i wiglotno i wlaczylam doslownie grzejniki... w sumie brakuje zeby snieg spadl, a tak to nic nowego jesli chodzi o pogode. na 16.30 ide do gastrologa.. ciekawe co mi powie wlasciwie zgagi juz nie mam, ale sprawnosc zoladka taka se wiec przynajmniej przyjde do niego z tym..
|
#3496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym się zgadzam. Też jestem jak najbardziej za dbanie o środowisko.
Ponoć te badania o topniejących lodowcach były źle przeprowadzone. Jakiś przekręt był, czy błąd. Ale nie chcę pisać bo szczegółów nie pamiętam. Z tym, że jestem sceptyczna i przeciwna skrajnościom. ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Pouletteżeby było jasne - nie neguję dużego - negatywnego wpływu człowieka na środowisko. Uważam jednak, że akurat jeśli chodzi o klimat, to nie jest on tak znaczny, a zjawiska, które występują, zmiany klimatu występowały od początku świata.. |
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
witam z krainy deszczowców
u nas też podtapia coraz to więcej miejsc i domów droga obok domu to istna rzeka co jakiś czas otwieramy klapę z kanalizacji by upuścić tej rzeki ale woda tak szybko się zbiera że wydaje się że jest stale ten sam poziom ogródek z uprawami u mojej mamy też cały zalany tata chodzi i pompie do piwnicy też już nam zaczyna woda się zbierać choć dom mamy odrynowany ale woda musi być już poniżej drynów i ławic że się przedostaje nasza kochana ładna rzeka pszczyna już nie jest tak kochana teraz to jest duża, ogromna i groźna rzeka która zatapia wszystko pokolei u nas też jest niebezpieczeństwo że jak się uzbiera za dużo wody na jeziorze goczałkowickim to tama która już jest tak stara może nie wytrzymać //jak szczeli to zaleje całą Pszczynę / jak dalej będzie padać będzie powtórka z 1997 roku jutro mamy sprawę notarialną na którą mają przyjechać właściciele tej ziemi co kupujemy i teraz pytanie czy oni w ogóle dojadą bo coraz to więcej dróg nie przejezdnych i pozamykanych z tego wszystkiego zapomniałam co chciałam napisać aa chciałam zapytać czemu Igusia zasypiała z bólem a jeszcze anka Karolek ostatnio też miał taki katarek który więcej spływał do środka niż na zewnątrz po czym zaczął pokasływać dawałam kropeli do nosa dałam mu syropek na kaszel aa i jeszcze psikałam do gardełka i parę dni i po katarze i kaszlu nie było śladu Paulette ty jako matka polka musisz sobie wpisać w grafik że normalną czynnością między praniem a gotowaniem masz iść się przespać razem z dzidziolem nr.1 i nr.2 mam nadzieję że dzidzi się szybko spanie przestawi na te właściwe i tym sposobem będziesz i ty bardziej wypoczęta Judi współczuję zalania mamy mam nadzieję że te opady szybko miną i woda zacznie schodzić więcej już nie pamiętam ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- chciałam jeszcze powiedzieć że ja segreguję śmieci ale się aż tak nie przykładam bo ja nie myję ani nie płuczę odpadów ani szklanych ani plastykowych //ze względów oszczędnościowych / |
|
|
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
upiekłam właśnie muffinki jagodowe, ale kicha, do wywalenia, nie dość że za mało słodkie, to jeszcze jagody zrobiły się czarne jak węgielki i mało estetycznie to wygląda
a z tym wpływem dwutlenku węgla na efekt cieplarniany to było jakieś tam namawianie się naukowców, ktoś to nagrał i takie tam wyszło na jaw że dwutlenek nie taki straszny trzeba dbać o planetę, ale bez schizów ekoszaleńców ja dla przykładu poświęciłabym dolinę Rospudy bo ludziska nie mogą tak żyć między jednym a drugim tirem na wąskich uliczkach trzeba znaleźć odpowiedni kompromis dla ludzi i środowiska a nie jak w brazylii co to tamę budowali, zalali tereny a tam zwierzaki na drzewach pozdychały, bo nie wszystkie okazy udało się ocalić |
|
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
To zdjęcia które robiłam rano gdy woda juz opadła... ten dom nad rzeką to mój rodzinny...
na pierwszej fotce ogródek mamy.. Edytowane przez Judi21_84 Czas edycji: 2010-05-17 o 17:45 |
|
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam
![]() Flaki w porządku, a dokucza mi woreczek żółciowy po tej nieszczęsnej niestrawności, naprodukował mi się szlam żółciowy, który przeszkadza woreczkowi kurczyć się i rozprężać dzięki temu chlusta mi tym błotem w żołądek, a że żołądek zajęty trawieniem, to wyciepuje go w przełyk - stąd zgagaDostałam leki, leczenie długie bo aż 6 tygodniowe. Pozniej kontrola. Wróciłam od lekarza uboższa o 150zł lecz szczęśliwa ![]() diety trzymać nie muszę, chyba że mi się podoba kawę mogę pić i mogę se nawet walnąć kielicha.Przy okazji robienia USG obejrzał moje narządy i są cacy a nic tak nie leczy, jak dobra nowina
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
Aniś, dobrze, żeś z wizyty zadowolona. Oby bezpowrotnie minęło.
A ja mam do Was wielką prośbę o pomoc Bratowa męża zaproponowała, że uszyje mi kieckę Co mi podpowiecie????? krój, kolor, materiał? Jestem szczupła, niewysoka (160), biust B, do ukrycia wystający brzuch , talia jest....., karnacja jasne, włosy ciemny blond.... pomożecie?? |
|
|
|
#3503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poszukam jakis propozycji
|
|
#3504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak myślałam o takich zakładkach.... nie wiem jak to nazwać... znajdę może i wkleję.. ale sama za bardzo nie wiem co mogę wymyślić... ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
fajną macie drogę, Judi.. i plac ponoć ratuszowy zalewa jestem w totalnym szoku!!---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- te wyrwy przy rzzecze (zdjęcia na dole) przy mojej starej ulicy te wyrwy przy rzzecze (zdjęcia na dole)http://www.bielsko.biala.pl/2194,artykuly a tym mostkiem krzywym codziennie do szkoły chodziłam Edytowane przez Sosnowa Czas edycji: 2010-05-17 o 20:09 |
||
|
|
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jezeli tak, to za wyplaty z bankomatu jest prowizja i za prowadzenie karty. No i jeden plus, to ze tu na koncie firmowym dostajesz debet, a na rorze nie. |
|
|
|
|
#3506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurna! a moja spała niecałą h ![]() Baby a ja siedze tu i padam z zachwytu nad tym nowym zapachem i nie wiem czy to moja podswiadomosc sie cieszy zebym nie plakala nad strzalem w ciemno , czy to moj najbardziej udany strzal wszechczasow lekki, swiezy, idealny na lato a przy tym dokladnie (DOKLADNIE) taki jak szukalam czyli niepozbawiony kobiecosci ma nuty za którymi pociaga sie nosem mimo woli...... no boski, Jowiszkowa probuj genialny, tylko daj mi sie rozwinac polecam A jeszcze wyjasnie ze mam go juz bo kupilam od Sprzedajacego z Rzeszowa, fajny chlopak. Powiedzial mi ze moze mi zalatwic kazdy tester tylko zebym wczesniej pytala o cene Poulette kochAna podziwiam Cié naprawdé, super mama z Ciebie Pochwale Wam sie jeszcze jakie kolczyki do mnie fruna http://www.allegro.pl/item1031060476...ht_beauty.html I popelnilam grzech przeciw figurze czyli wchlonelam pizze z sosem czosnkowym, Judi mi smaku narobila. Judi przerazajace sa te zdjecia u nas Wislok tez wylal, ale to nic w porownaniu co tam u Was sie dzieje
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu na razie koniec z zakupem perfum, chyba się spełniłam
czy mam skrócić tę kieckę ? i tak oddam krawcowej żeby mi ładnie skróciła ramiączka. Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2010-05-17 o 20:53 |
|
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
Jowisz skróć tyle, żeby było widać to wcięcie pomiędzy kolanem, a łydką (najszczuplejsza część nogi).
Sosno brałaś pod uwagę odcinaną pod biustem? edit: prezent i wary (zdj. największe teraz, 2gie ostatnie powiększanie i najmniejsze przed) Edytowane przez wersta Czas edycji: 2010-05-17 o 21:11 |
|
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
Werstunia ale czadowy pierscien mocy, cudny
Jakie usta, Ty mnie chcesz zabic babo cuuuuuuuuuudne!!! a co ile trzeba powtarzac zabieg? kurna moja gorna warga tez moglaby byc ladna i duza a przynajmniej nie mikroskopijna jak teraz cuuuudo! Jowiszkowa wg mnie zdecydowanie skrocic
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiunia dziękuję Ci
no właśnie moja też mikroskopijna
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.

Kasia, hehe - ty w każdych warunkach
moje dziecko wody się panicznie boi, oprócz tej w wanience
więc wiem, że na wakacjach nawet stóp nie zamoczy
przynajmiej wersja podstawowa karta i przelewy , bo tyle mu potrzeba 
do mnie dziś Prada doleciała, śliczna. Poza tym wymieniłam się dziś z wizażanką na perfumy, a od innej odkupię resztkę 20ml/100 Pure Poison
w końcu się udało,choć majtki minimalnie pobrudzone. no ale zawołała i pędem poleciałyśmy.

mam do tego dopłacać ?

wiec przynajmniej przyjde do niego z tym..

diety trzymać nie muszę, chyba że mi się podoba
, talia jest....., karnacja jasne, włosy ciemny blond.... 

u nas Wislok tez wylal, ale to nic w porownaniu co tam u Was sie dzieje