Lipcowo-Sierpniowe prawie Dwulatki :) - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-17, 13:55   #3481
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe prawie Dwulatki :)

Hej baby

Wczoraj byliśmy u teściów, dzień zleciał. Dziś jak wszem i wobec wiadomo pogoda jest tragiczna ale poszłam na spacerek nie padało ale mocno mżyło non stop.

Więcej Wam napiszę wieczorkiem jak mi Olgierda da bo póki co mam ją na kolanach

Kupiłam "se" perfumy Versense Versace, wczoraj w Sephorze tyle się nawąchałam i nic mi do końca nie podpasowała oprócz Sensuous (czy jakoś tak) Estee Lauder, ale one chyba ciut za mocne na lato... więc te Versense wzięłam w ciemno, niech się dzieje wola nie nieba

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 14:07   #3482
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

a jednak spacerują Kasia, hehe - ty w każdych warunkach

leleth - podziwiam, że Oli taki śmiałek moje dziecko wody się panicznie boi, oprócz tej w wanience więc wiem, że na wakacjach nawet stóp nie zamoczy skoki do wody??? OMG
Stary 2010-05-17, 14:19   #3483
anka1900
Zakorzenienie

Jowiszku
czy mbankowe
konto jest na 100% bezpłatne czy są jakieś kruczki
chcę zmienić małżowi i się zastanawiam, czytam ofertę i wychodzi korzystniej niż moje inteligo przynajmiej wersja podstawowa karta i przelewy , bo tyle mu potrzeba
Stary 2010-05-17, 14:38   #3484
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość
Jowiszku
czy mbankowe
chcę zmienić małżowi i się zastanawiam, czytam ofertę i wychodzi korzystniej niż moje inteligo przynajmiej wersja podstawowa karta i przelewy , bo tyle mu potrzeba
ja właśnie z tego powodu zamknęłam inteligo i założyłam tu bo w inteligo były opłaty za przelewy.

Kasiu gratuluję wyboru do mnie dziś Prada doleciała, śliczna. Poza tym wymieniłam się dziś z wizażanką na perfumy, a od innej odkupię resztkę 20ml/100 Pure Poison

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

aa,dziś obiecałam Idze,że jak kupka zrobi plum do kibleka () to dostanie czekoladę i leciała do mnie co mocniej pierdnęła w końcu się udało,choć majtki minimalnie pobrudzone. no ale zawołała i pędem poleciałyśmy.
z sikami gorzej, jeszcze nie kontroluje tych zwieraczy.

teraz usypia w bólach.

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

i gwoli wyjaśnienia "miny" w okularach. to nie mina - ona tam gryzie papaję a kształt ust ma naprawdę jak tatuś

Edytowane przez jowisz
Czas edycji: 2010-05-17 o 14:32
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 14:43   #3485
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
i gwoli wyjaśnienia "miny" w okularach. to nie mina - ona tam gryzie papaję a kształt ust ma naprawdę jak tatuś
jeszcze lepiej nie ma to jak jeść na klopie niedługo będzie prasę przeglądać

Maja dziś na szczęście w bólach nie usypiała ba, poszła spać kilka minut po 12-tej, już taka nieznośna była i marudząca (pewnie z racji braku spaceru, nudziła się jak mops). no i szczęśliwie śpi do teraz tfu, tfu.
Stary 2010-05-17, 14:50   #3486
poulette
Wtajemniczenie

Ludzie, wspolczuje z tymi powodziami w Polsce. Normalnie juz mam wrazenie, ze co roku jest to samo.

Wszystko przez zmiany klimatyczne spowodowane zanieczyszczeniem srodowiska.... a ludzie dalej olewaja np. sortowanie smieci.... nie pojmuje tego.

Mala, odsypiam kiedy moge, ale to zalezy od dnia. Czasami uda sie zgrac drzemki dwojki, wtedy spie. , aczasmi Gino jak jest u niani, to tez udaje mi sie dospac. Ale oczywiscie mam glupia tendencje, do nadrabiania w sprzataniu, gotowaniu, w papierach i takich tam innych w "wolnym " czasie zamiast sapc......
poulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 14:57   #3487
jowisz
Zakorzenienie

u mnie nici z drzemki ale niech poleży jeszcze trochę, mam spokój przynajmniej
Stary 2010-05-17, 14:58   #3488
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Poulette - bo mamusie już tak czasem mają trochę czasu wolnego i zamiast spać to gotowanie, sprzątanie itp. na tapecie

u nas chwilowo ledwo co kropi ale na spacer i tak nie pójdę bo kałuże po kolana Maja nie ma kaloszy, zresztą nie zamierzam jej kupować bo dopiero byłby horror taplała by się jak szalona. ja za wrażliwa na takie ekscesy jestem
Stary 2010-05-17, 15:03   #3489
poulette
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
u mnie nici z drzemki ale niech poleży jeszcze trochę, mam spokój przynajmniej
A ja wlasnie mialam sie polozyc, ale junior domaga sie jedzienia....

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
Poulette - bo mamusie już tak czasem mają trochę czasu wolnego i zamiast spać to gotowanie, sprzątanie itp. na tapecie

No wiem..... w koncu nie bez powodu mowi sie "matka Polka".....

A tak w ogole to zaczelam diete. Musze teraz cos z tym tluszczem zrobic, bo normalnie wygladam jak czolg..... Porazka. Chodze wkurzona i glodna non stop. Dlaczego to jest takie trudne ???????????????

Dala bym sie pokroic za czekolade.

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:

u nas chwilowo ledwo co kropi ale na spacer i tak nie pójdę bo kałuże po kolana Maja nie ma kaloszy, zresztą nie zamierzam jej kupować bo dopiero byłby horror taplała by się jak szalona. ja za wrażliwa na takie ekscesy jestem
O ludzie, to dobrze, ze takiego Gina nie masz..... on zadnej kaluzy nie ominie... ciagle mokry chodzi. U nas kalosze to mus.
Stary 2010-05-17, 15:11   #3490
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:
Napisane przez poulette Pokaż wiadomość
A tak w ogole to zaczelam diete. Musze teraz cos z tym tluszczem zrobic, bo normalnie wygladam jak czolg..... Porazka. Chodze wkurzona i glodna non stop. Dlaczego to jest takie trudne ???????????????

Dala bym sie pokroic za czekolade.

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

O ludzie, to dobrze, ze takiego Gina nie masz..... on zadnej kaluzy nie ominie... ciagle mokry chodzi. U nas kalosze to mus.
eeeej, chyba przesadzasz z tym czołgiem karmisz małego cyckiem to ani się obejrzysz a waga poleci w dół zresztą przy dwójce dzieci nieźle się nalatasz, bo jest co robić

hmmm, kalosze... mi właśnie chodziło o to, że gdyby Maja je miała to tarzałaby się na okrągło w kałużach a tak, kaloszy nie ma i trzeba siedzieć w domu ew. spacer w wózku ona jest "chłopaczarą", nic z delikatnej dziewczynki nie ma łażenie po psich g..., krzaki, kałuże to jest to. ostatnio zbiera jeszcze różne śmieci z chodników i wnikliwie ogląda
Stary 2010-05-17, 15:12   #3491
anka1900
Zakorzenienie

dzięki Jowiszku
ja jestem zbyt przywiązana do inteligo więc małżowi zafunduję darmowe przelewy mbanku

Poulette na czym polega segregacja śmieci na zachodzie?
bo u nas to tak śmieci organiczne i inne to frakcja mokra, a frakcja sucha to papier opakowania szklane puszki itp. ale ważne napis muszą być czyste, więc czasem to się nie kalkujuje bo jak się wymyje opakowania po śmietanie czy inne, to koszt wody wzrasta i jak to się ma do ekologicznego podejścia mam do tego dopłacać ?
Stary 2010-05-17, 15:21   #3492
poulette
Wtajemniczenie

Cytat:

Poulette na czym polega segregacja śmieci na zachodzie?
bo u nas to tak śmieci organiczne i inne to frakcja mokra, a frakcja sucha to papier opakowania szklane puszki itp. ale ważne napis muszą być czyste, więc czasem to się nie kalkujuje bo jak się wymyje opakowania po śmietanie czy inne, to koszt wody wzrasta i jak to się ma do ekologicznego podejścia mam do tego dopłacać ?
Kochana,
u mnie (czyli w domu, w ktorym wynajmuje mieszkanie) nie ma koszy do segregacji, ale ja i tak segreguje je u siebie i raz w tygodniu przy okazji jak gdzies jedziemy z tz to wyworze je do tego przewidzianych koszy, ktore sa ustawione w miasteczku.
Sa kosze na :
szklo, plastik, papier i odpady oragniczne.
Na wszystkim moga byc etykietki i zamkniecia. Potem jedzie to do zakladu, ktory zajmuje sie utylizacja odpadow i segregacja smieci i tam jest dalej segergowane i przerabiane. Ja zawsze plucze wszelkie sloiki czy opakowania, ktore sa bardzo zabdudzone, bo inaczej rzeczywiscie utrudnia to segregacje tym, ktorzy pracuja w tym zakladzie. Mysle, ze takie oplukanie, a NIE dokaldne mycie z plynem czy szorowanie, oplaca sie dla srodowiska, bo przynajmniej z tego plastiku czy szkla cos potem zostanie zrobione..... Ale oczywiscie, masz racje mowiac, ze trzeba do tego zuzyc wode. Cos za cos, albo moze wybor "mniejszego zla".....
Juz tyle lat segreguje smieci, ze nie wyobrazam sobie inaczej. Robie to dla moich dzieci. Nie wiadomo w jakim swecie im przyjdzie zyc. Mysle, ze kazdy maly gest z naszej strony moze pomoc, bo jak pomysle, ze za 20 lat nie bedzie juz dzikich polarnych niedzwiedzi, to mi sie plakac chce.....
Stary 2010-05-17, 15:23   #3493
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

dobra, idę bo w końcu się obudziła. 3:15h dziś wyczesała
zaraz tz zląduje z pracy a tu obiadu zero skoczę szybko do sklepiku po jakiegoś kalafiora i ziemniaczki żeby na szybko coś upichcić
Stary 2010-05-17, 15:30   #3494
Sosnowa
Zakorzenienie

o fuck
http://www.alert24.pl/alert24/51,84880,7891227.html?i=0
Judi..

Ja jestem sceptyczna co do teorii, że każda klęska jest wynikiem zanieczyszczenia..
owszem, jestem jak najbardziej za czystą przyrodą, ale nie wydaje mi się, że ma to aż taki wpływ jak klimat. Np. - efekt cieplarniany. Dziś już wiadomo, że to była trochę panika itp.
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 15:34   #3495
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

dzizas... u nas taki sam szit za oknem jak i u was
najlepsze jest to, ze zrobilo sie zimno i wiglotno i wlaczylam doslownie grzejniki... w sumie brakuje zeby snieg spadl, a tak to nic nowego jesli chodzi o pogode.

na 16.30 ide do gastrologa.. ciekawe co mi powie wlasciwie zgagi juz nie mam, ale sprawnosc zoladka taka se wiec przynajmniej przyjde do niego z tym..

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 15:34   #3496
poulette
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sosnowa Pokaż wiadomość
o fuck
http://www.alert24.pl/alert24/51,84880,7891227.html?i=0
Judi..

Ja jestem sceptyczna co do teorii, że każda klęska jest wynikiem zanieczyszczenia..
owszem, jestem jak najbardziej za czystą przyrodą, ale nie wydaje mi się, że ma to aż taki wpływ jak klimat. Np. - efekt cieplarniany. Dziś już wiadomo, że to była trochę panika itp.
Nie wiem, skad wiadomo, ze to byla troche panika..... ale nie popadajac w skrajnosci, uwazam, ze o planete trzeba dbac. I mysle, ze warto tez tak wychowyac nasze dzieci. Sa tez ekomaniacy, ale ja zdecydowanie do nich nie naleze.... oni np. nawet papieru toaletowego nie uzywaja....
Stary 2010-05-17, 16:02   #3497
Sosnowa
Zakorzenienie

Z tym się zgadzam. Też jestem jak najbardziej za dbanie o środowisko.
Ponoć te badania o topniejących lodowcach były źle przeprowadzone. Jakiś przekręt był, czy błąd. Ale nie chcę pisać bo szczegółów nie pamiętam. Z tym, że jestem sceptyczna i przeciwna skrajnościom.

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Pouletteżeby było jasne - nie neguję dużego - negatywnego wpływu człowieka na środowisko. Uważam jednak, że akurat jeśli chodzi o klimat, to nie jest on tak znaczny, a zjawiska, które występują, zmiany klimatu występowały od początku świata..
Stary 2010-05-17, 16:49   #3498
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

witam z krainy deszczowców

u nas też podtapia coraz to więcej miejsc i domów droga obok domu to istna rzeka co jakiś czas otwieramy klapę z kanalizacji by upuścić tej rzeki ale woda tak szybko się zbiera że wydaje się że jest stale ten sam poziom

ogródek z uprawami u mojej mamy też cały zalany tata chodzi i pompie
do piwnicy też już nam zaczyna woda się zbierać choć dom mamy odrynowany ale woda musi być już poniżej drynów i ławic że się przedostaje
nasza kochana ładna rzeka pszczyna już nie jest tak kochana
teraz to jest duża, ogromna i groźna rzeka która zatapia wszystko pokolei
u nas też jest niebezpieczeństwo że jak się uzbiera za dużo wody na jeziorze goczałkowickim to tama która już jest tak stara może nie wytrzymać //jak szczeli to zaleje całą Pszczynę /
jak dalej będzie padać będzie powtórka z 1997 roku

jutro mamy sprawę notarialną na którą mają przyjechać właściciele tej ziemi co kupujemy i teraz pytanie czy oni w ogóle dojadą bo coraz to więcej dróg nie przejezdnych i pozamykanych

z tego wszystkiego zapomniałam co chciałam napisać

aa chciałam zapytać czemu Igusia zasypiała z bólem

a jeszcze
anka Karolek ostatnio też miał taki katarek który więcej spływał do środka niż na zewnątrz po czym zaczął pokasływać
dawałam kropeli do nosa dałam mu syropek na kaszel aa i jeszcze psikałam do gardełka i parę dni i po katarze i kaszlu nie było śladu

Paulette ty jako matka polka musisz sobie wpisać w grafik że normalną czynnością między praniem a gotowaniem masz iść się przespać razem z dzidziolem nr.1 i nr.2

mam nadzieję że dzidzi się szybko spanie przestawi na te właściwe i tym sposobem będziesz i ty bardziej wypoczęta

Judi współczuję zalania mamy mam nadzieję że te opady szybko miną i woda zacznie schodzić

więcej już nie pamiętam

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

chciałam jeszcze powiedzieć że ja segreguję śmieci
ale się aż tak nie przykładam bo ja nie myję ani nie płuczę odpadów ani szklanych ani plastykowych //ze względów oszczędnościowych /

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 16:55   #3499
anka1900
Zakorzenienie

upiekłam właśnie muffinki jagodowe, ale kicha, do wywalenia, nie dość że za mało słodkie, to jeszcze jagody zrobiły się czarne jak węgielki i mało estetycznie to wygląda

a z tym wpływem dwutlenku węgla na efekt cieplarniany to było jakieś tam namawianie się naukowców, ktoś to nagrał i takie tam wyszło na jaw że dwutlenek nie taki straszny
trzeba dbać o planetę, ale bez schizów ekoszaleńców
ja dla przykładu poświęciłabym dolinę Rospudy bo ludziska nie mogą tak żyć między jednym a drugim tirem na wąskich uliczkach
trzeba znaleźć odpowiedni kompromis dla ludzi i środowiska
a nie jak w brazylii co to tamę budowali, zalali tereny a tam zwierzaki na drzewach pozdychały, bo nie wszystkie okazy udało się ocalić
Stary 2010-05-17, 17:25   #3500
Judi21_84
Zakorzenienie

To zdjęcia które robiłam rano gdy woda juz opadła... ten dom nad rzeką to mój rodzinny...
na pierwszej fotce ogródek mamy..

Edytowane przez Judi21_84
Czas edycji: 2010-05-17 o 17:45
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 17:59   #3501
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

wróciłam

Flaki w porządku, a dokucza mi woreczek żółciowy
po tej nieszczęsnej niestrawności, naprodukował mi się szlam żółciowy, który przeszkadza woreczkowi kurczyć się i rozprężać dzięki temu chlusta mi tym błotem w żołądek, a że żołądek zajęty trawieniem, to wyciepuje go w przełyk - stąd zgaga
Dostałam leki, leczenie długie bo aż 6 tygodniowe. Pozniej kontrola.
Wróciłam od lekarza uboższa o 150zł lecz szczęśliwa

diety trzymać nie muszę, chyba że mi się podoba kawę mogę pić i mogę se nawet walnąć kielicha.

Przy okazji robienia USG obejrzał moje narządy i są cacy a nic tak nie leczy, jak dobra nowina

It is what it is

Stary 2010-05-17, 18:14   #3502
Sosnowa
Zakorzenienie

Aniś, dobrze, żeś z wizyty zadowolona. Oby bezpowrotnie minęło.

A ja mam do Was wielką prośbę o pomoc

Bratowa męża zaproponowała, że uszyje mi kieckę a, że wkrótce czekają nas weseliska, to jestem szczęśliwa. Tyle, że nie mam pojęcia jaka to kiecka ma być..
Co mi podpowiecie????? krój, kolor, materiał?

Jestem szczupła, niewysoka (160), biust B, do ukrycia wystający brzuch , talia jest....., karnacja jasne, włosy ciemny blond....

pomożecie??
Stary 2010-05-17, 18:41   #3503
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez Sosnowa Pokaż wiadomość
Aniś, dobrze, żeś z wizyty zadowolona. Oby bezpowrotnie minęło.

A ja mam do Was wielką prośbę o pomoc

Bratowa męża zaproponowała, że uszyje mi kieckę a, że wkrótce czekają nas weseliska, to jestem szczęśliwa. Tyle, że nie mam pojęcia jaka to kiecka ma być..
Co mi podpowiecie????? krój, kolor, materiał?

Jestem szczupła, niewysoka (160), biust B, do ukrycia wystający brzuch , talia jest....., karnacja jasne, włosy ciemny blond....

pomożecie??
jak masz brzuszek to cos drapowanego na brzuszku
poszukam jakis propozycji

It is what it is

Stary 2010-05-17, 20:07   #3504
Sosnowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
będę wdzięczna

tak myślałam o takich zakładkach.... nie wiem jak to nazwać... znajdę może i wkleję..
ale sama za bardzo nie wiem co mogę wymyślić...

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
http://bielskobiala.gazeta.pl/bielsk...gnozy_zle.html

fajną macie drogę, Judi.. i plac ponoć ratuszowy zalewa jestem w totalnym szoku!!

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------
te wyrwy przy rzzecze (zdjęcia na dole)
przy mojej starej ulicy te wyrwy przy rzzecze (zdjęcia na dole)
http://www.bielsko.biala.pl/2194,artykuly
a tym mostkiem krzywym codziennie do szkoły chodziłam

Edytowane przez Sosnowa
Czas edycji: 2010-05-17 o 20:09
Stary 2010-05-17, 20:10   #3505
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Jowiszku
czy mbankowe
Chyba, ze ma byc to konto firmowe?
Jezeli tak, to za wyplaty z bankomatu jest prowizja i za prowadzenie karty.
No i jeden plus, to ze tu na koncie firmowym dostajesz debet, a na rorze nie.
ver_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 20:36   #3506
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
dobra, idę bo w końcu się obudziła. 3:15h dziś wyczesała
zaraz tz zląduje z pracy a tu obiadu zero skoczę szybko do sklepiku po jakiegoś kalafiora i ziemniaczki żeby na szybko coś upichcić
No i to się siostra nazywa sprawiedliwość kurna! a moja spała niecałą h

Baby a ja siedze tu i padam z zachwytu nad tym nowym zapachem i nie wiem czy to moja podswiadomosc sie cieszy zebym nie plakala nad strzalem w ciemno , czy to moj najbardziej udany strzal wszechczasow ten zapach jest jak marzenie lekki, swiezy, idealny na lato a przy tym dokladnie (DOKLADNIE) taki jak szukalam czyli niepozbawiony kobiecosci ma nuty za którymi pociaga sie nosem mimo woli...... no boski, Jowiszkowa probuj genialny, tylko daj mi sie rozwinac polecam

A jeszcze wyjasnie ze mam go juz bo kupilam od Sprzedajacego z Rzeszowa, fajny chlopak. Powiedzial mi ze moze mi zalatwic kazdy tester tylko zebym wczesniej pytala o cene

Poulette kochAna podziwiam Cié naprawdé, super mama z Ciebie odsypiaj i odpoczywaj jak najwiecej, nalezy Ci sie

Pochwale Wam sie jeszcze jakie kolczyki do mnie fruna

http://www.allegro.pl/item1031060476...ht_beauty.html

I popelnilam grzech przeciw figurze czyli wchlonelam pizze z sosem czosnkowym, Judi mi smaku narobila.

Judi przerazajace sa te zdjecia u nas Wislok tez wylal, ale to nic w porownaniu co tam u Was sie dzieje

Stary 2010-05-17, 20:51   #3507
jowisz
Zakorzenienie

Kasiu na razie koniec z zakupem perfum, chyba się spełniłam znalazłam 5 świetnych: letnie; klasyczne; słodkie; kwiatowe; słoneczne, tak w skrócie

czy mam skrócić tę kieckę ? i tak oddam krawcowej żeby mi ładnie skróciła ramiączka.

Edytowane przez jowisz
Czas edycji: 2010-05-17 o 20:53
Stary 2010-05-17, 21:01   #3508
wersta
Zakorzenienie

Jowisz skróć tyle, żeby było widać to wcięcie pomiędzy kolanem, a łydką (najszczuplejsza część nogi).

Sosno brałaś pod uwagę odcinaną pod biustem?

edit: prezent i wary (zdj. największe teraz, 2gie ostatnie powiększanie i najmniejsze przed)

Edytowane przez wersta
Czas edycji: 2010-05-17 o 21:11
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 21:19   #3509
Kasiulka22
Zakorzenienie

Werstunia ale czadowy pierscien mocy, cudny

Jakie usta, Ty mnie chcesz zabic babo cuuuuuuuuuudne!!! a co ile trzeba powtarzac zabieg? kurna moja gorna warga tez moglaby byc ladna i duza a przynajmniej nie mikroskopijna jak teraz cuuuudo!

Jowiszkowa wg mnie zdecydowanie skrocic przed kolano

Stary 2010-05-17, 21:23   #3510
wersta
Zakorzenienie

Kasiunia dziękuję Ci raz w roku wystarczy na stałe bałabym się zdecydować no właśnie moja też mikroskopijna
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości