Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-24, 14:08   #3481
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

siala moj wczoraj tak wariowal ze caly brzuch skakal az maz sam mowi "ale mnie kopnal" odnosnie obrucenia sie no to mowila ze powiniene sie juz odwrocic ale wlasnie rozmawialam z siostra i mowila ze pierwsza corka dopiero w 30tc sie obrucila i ze polozna jej pokazala specjalne cwiczenie ktore podobno pomaga (zademonstruje mi na swieta) wiec licze na to ze sie obruci

aaaaaaaaaaaaa nie chwalilam sie jestem mega szczesliwa bo wczoraj przyszly nam juz meble kuchenne mialy byc do 10tyg wiec nastawilam sie ze beda gdzies w polowie kwietnia najszybciej a ty 4 i pol tyg i przyszly tz juz dzisiaj montuje
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 14:08   #3482
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
oj widzę nie tylko ja taka uparta na dziewuchę...to trzymam kciukasy tak jak już wcześniej pisałam może którejś z nas się uda najlepiej obu
Ja też mam cichą nadzieję na dziewczynkę
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 14:09   #3483
olayya
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!
Pewno mnie już nie pamiętacie bo oj nie pamiętam sama kiedy się odzywałam.
Ale podczytuje Was nadal na ile mi czas pozwala. Pracuje jeszcze więc nie mam za dużo czasu na przebywanie w necie. Jak wracam do domu to mi się kompa nie chce włączać zbytnio.

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Podliczylam wlasnie, ze mamy powierdzonych:
14 dziewczynek
20 chlopcow
Ciekawa, czy natura nam wyrowna w kolejnych mamusiach
Możesz dopisać jeszcze jednego chłopca: Tomka Termin porodu z USG 05 lipiec

Chłopaki coś górą ostatnio. Sama chciałam dziewczynkę ale już się przyzwyczaiłam do myśli o Tomeczku i nawet dziwne jakby miała być nagle Kasia

Cytat:
Lista jest o wiele dluzsza Jest troche dziewczyn, ktore kiedys tam sie zapisaly, ale nie zagladaja tutaj juz. Wlasnie chyba oczyszcze koncowke lipcowych mamusiek, bo jakies takie niedobitki tam na koncu
Alguien nie wykreślaj, nie wykreślaj już niedługo idę na urlop to będę miala więcej czasu się udzielać

Pozdrawiam

Nasza dzidzia
olayya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 14:09   #3484
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
oj widzę nie tylko ja taka uparta na dziewuchę...to trzymam kciukasy tak jak już wcześniej pisałam może którejś z nas się uda najlepiej obu
no i jeszcze ja po cichutku ale skoro juz 3 razy gin widzieli siusiaka to jest jakas szansa?
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 14:11   #3485
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Zauwazyłam, że te opisy przy suwaczkach są nieco dziwne. anoxa pisała, że jej dzidziuś waży już ponad 800gramów, a na jej suwaczku jest, że w tym tygodniu ciąży prawie pół kilo. Ja jestem w 21 tyg i 1 dzien, a moja dzidzia juz wazy prawie pół kg. Ciekawe skąd oni biorą te informacje
Stary 2010-03-24, 14:12   #3486
wikimi
Raczkowanie

GG do wikimi
Thumbs up Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Cytat:
ja też trzymam kciuki, może i moje marzenie sie spełni i bedzie córcia mamusi

nasz cudny ślub 08.08.2009
wikimi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 14:13   #3487
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
no i jeszcze ja po cichutku ale skoro juz 3 razy gin widzieli siusiaka to jest jakas szansa?
Jasne, zawsze jest szansa Znam 2 takie przypadki przemiany z chłopców w dziewczynkę, a okazało się to przy samym porodzie Dziwna sprawa...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-24, 14:17   #3488
wikimi
Raczkowanie

GG do wikimi

olayya
witaj widze, że podobają ci się te same imiona co mi
Tylko u mnie chłopczyk nie może już być Tomek bo mój mąż ma tak na imię , ślieliśmy się ze bedzie junior jak coś

Stary 2010-03-24, 14:17   #3489
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
14 dziewczynek
20 chlopcow
Nio zobaczymy, u mnie jeszcze siedzi niespodzianka w brzuszku.

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Jusdan w zyciu by mi nie przyszlo do glowy by myc okna w ciazy!
A ja myje. Robie to wolniej niz zwykle ale moge liczyc tylko na siebie, bo tz dlugo pracuje i nie mialabym sumienia, zeby jeszcze myl okna.

Cytat:
Napisane przez wikimi Pokaż wiadomość
świetne te ciuszki!!
A ja nadal w pracy i tylko tu mam troche czasu was poczytać.
Chciałam się jeszcze tylko pochwalić że czuje ruchy maluszka - cieszę sie ogromnie bo już myślałam że jest Coś nie tak, a to już 18 tydz.
U mnie w sobote zaczyna sie 20 tydzien. aby cokolwiek poczuc to musze polozyc reke na brzuch i czuje tylko takie delikatne muskanie. Ponoc przy pierwszej ciazy ruchy sa wyczuwalne pozniej.
Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Hura, hura !!! dostałam info, że wózek dostanę z firmy. Ustalamy jeszcze jaki uda się załatwić (czy to będzie głęboki czy spacerówka). Wstrzymuję zatem swoje poszukiwania wózków na "po świętach". Uffff.... ale się cieszę
Super. Jednego wydatku mniej.
Stary 2010-03-24, 14:23   #3490
wikimi
Raczkowanie

GG do wikimi

alutka78 ja wlasnie mam tak że czuje w srodku jak przeskakuje a jak położe rekę to nie czuje ruchów. jak powiedziałam mojemu tz o ruchach to zaraz chcial poczuc ale nic z tego nie wyszło
To moja pierwsza ciąża i tez juz myslałam z e poczuje w 20 tyg.

spokojnie poczujesz napewno !!! nie martw się , wiem że czekanie jest okropne też tak miałam

Edytowane przez wikimi
Czas edycji: 2010-03-24 o 14:27
Stary 2010-03-24, 14:26   #3491
olayya
Raczkowanie

Alutka ja też poczułam dopiero w 20 tygodniu i to takie delikatne muśnięcia. Motylka w brzuchu a teraz to wieczorem regularne kopy dostaje

Nasza dzidzia
olayya jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-24, 14:27   #3492
wikimi
Raczkowanie

GG do wikimi

oj coś mnie brzuszek dzis pobolewa jak siedze

Stary 2010-03-24, 14:28   #3493
kashha
Zadomowienie

Cytat:
tak sporo tu nas? mam nadzieję że ja dołożę dziewczynkę
A ja chłopca... ale zobaczymy już w piątek... tremę aż łapię

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 14:29   #3494
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cześć mamuśki wpadałam tylko się przywitać bo dzissiaj zabiegany dziń mam. Nie dam rady Was niestety nadrobić piszecie normalnie jak oszalałe
Ogólnie gratuluję dziewczynek, chłopców, śliczne ubranka
Siala piekne zdjęcia
Basiu Twoje również a córa jak mała modelka (zresztą mamusia również)
Ktoś pytał o glukozę chyba anuszka wczoraj byłam i płaciłam 10zł za badanie a w cześniej za glukozę w aptece ok 3zł.
Nie szalejcie za dużo pewnię będę dopiero wieczorem. Buźka

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 14:36   #3495
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
A ja chłopca... ale zobaczymy już w piątek... tremę aż łapię
to się wymienimy najwyżej ja uciekam.jadę popytać o mieszkania

maleństwo
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 14:47   #3496
wikimi
Raczkowanie

GG do wikimi

Ja tez uciekam dziewczy, miłego dnia trzymajcie sie!!!

Stary 2010-03-24, 14:51   #3497
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olayya Pokaż wiadomość
Możesz dopisać jeszcze jednego chłopca: Tomka Termin porodu z USG 05 lipiec

Chłopaki coś górą ostatnio. Sama chciałam dziewczynkę ale już się przyzwyczaiłam do myśli o Tomeczku i nawet dziwne jakby miała być nagle Kasia

Alguien nie wykreślaj, nie wykreślaj już niedługo idę na urlop to będę miala więcej czasu się udzielać

Pozdrawiam
to poprosze pw z pelnymi danymi do listy

Cytat:
szansa zawsze jakas jest, pytanie tylko jak duza Chociaz jak moja corcia by sie przy porodzie okazala chlopcem, to nie wiem, co bym ze wszystkimi dziewczecymi ciuszkami wtedy zrobila...Dlatego ja juz sie nastawilam na maxa na dziewczynke...

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Zauwazyłam, że te opisy przy suwaczkach są nieco dziwne. anoxa pisała, że jej dzidziuś waży już ponad 800gramów, a na jej suwaczku jest, że w tym tygodniu ciąży prawie pół kilo. Ja jestem w 21 tyg i 1 dzien, a moja dzidzia juz wazy prawie pół kg. Ciekawe skąd oni biorą te informacje
Waga dzieciaczkow w tym czasie ciazy moze sie bardzo roznic. Nie ma standardowego szablonu, wiec stad te roznice.
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 15:01   #3498
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Waga dzieciaczkow w tym czasie ciazy moze sie bardzo roznic. Nie ma standardowego szablonu, wiec stad te roznice.
ahaaa, no to widocznie tak jest, aczkolwiek trochę dziwne że aż tyle

misiulka to ja jeszcze muszę glukozę kupić w aptece??
Stary 2010-03-24, 15:02   #3499
kasandra82
Wtajemniczenie

Cytat:
Lista jest o wiele dluzsza Jest troche dziewczyn, ktore kiedys tam sie zapisaly, ale nie zagladaja tutaj juz. Wlasnie chyba oczyszcze koncowke lipcowych mamusiek, bo jakies takie niedobitki tam na koncu
Pewnie ze usun, bedzie bardziej czytelna lista

Cytat:
ktoras z was pytala o wydatki... az sie boje liczyc. mysle ze co najmniej 4000 wydalismy a mamy tylko wozek fotelik i ciuszki (tyle ze ciuszki mamy na 1,5 roku juz wiec potem bedzie mniej wydatkow)
Ja mam nadzieje zmiescic sie w $2000 ze wszystkim

Cytat:
pierwsza porcja ubranka z roznych firm a reczniczek z myjką i pacynka z Primark
no to zaszalalas, ale na dzidzi nie ma co oszczedzac, bardzo fajne ubranka

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Ciśnienie mam niskie wacha się w granicach 90/50 od trzeciego miesiąca
Ale ogólne czuje się dobrze... po za tym, że mam doły, ale raz że huśtawka nastrojów, a dwa moja sytuacja jest jaka jest... pomału się z nią oswajam... a Dziecko daje niesamowicie dużo radości swoją obecnością...
Wpadłam w manię zakupów... nie mogę się powstrzymać, żeby Maluszkowi czegoś nie kupić, ale niestety pomału zaczyna brakować mi miejsca w szafach
Więc dziś nie pojechałam na moje ulubione "wygrzebki".
Za to moja przyjaciółka Ela ostatnio przyniosła mi śpiworek dla Malucha.
Zapłaciła za niego całe 50 gr. naprawdę udany zakup
ja ostatnio poluje na rzeczy dla malej na ebay i stronie babiesrus.com

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość

Wrzucam Wam zdjęcia z dzisiejszego spacerku z Łuckiem, niestety robione telefonem, więc średnia jakość...
Super masz core

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-24, 15:04   #3500
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Moja mama mi dziś opowiadała jak 40 lat temu rodziła mojego najstarszego brata. Ojciec dzwonił na pogotowie, bo nie mieli wtedy samochodu, a lekarz pyta go
- Czy już wody odeszły? Na to mój ojciec:
- Panie, u nas to ciągle wody albo prądu nie ma
Stary 2010-03-24, 15:18   #3501
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama mi dziś opowiadała jak 40 lat temu rodziła mojego najstarszego brata. Ojciec dzwonił na pogotowie, bo nie mieli wtedy samochodu, a lekarz pyta go
ha ha ha

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 15:22   #3502
vette
Zadomowienie

Hej, tak jak planowalam podziwiam sufit i nadrabiam wizaz... jednym slowem blogie lenistwo. Mam juz wyniki analizy moczu z innego laboratorium, no i nie uwierzycie ...wszystko ok.
Nie bede brala uroseptu, a poprzedni wynik byl przeklamany...dwukrotnie! dobrze, ze sie tym wszystkim nie szpikowalam.

Na bole podbrzusza kupilam w aptece nospe i luteine, nie wiedzialam tylko, ze to drugie jest dopochwowe

marta udanego wypadu do fryyzjera!

anoxa pochwal sie mebelkami, nie wiem czemu gotowac nie lubie, ale meble kuchenne i sama kuchnie musze miec urzadzona na glanc heh
Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
krecha juz lepsza, ale mam wrazenie ze ona tez mi nie grozi bo narazie ani sladu
Ja myslalam, ze dzis przed lustrem padne...w koncu jeszcze 2 dni temu mowilam, ze nie mam zadnej krechy...a tu prosze! MAM i ja, taka bardzo delikatna

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość

A czemu nie mozesz wziac wolnego?
Niestety byloby to rownoznaczne z koncem mojej pracy i aplikacji ;/ Dlatego zaciskam zeby, oszczedzam sie bardzo, duzo odpoczywam po pracy...ale pracowac musze.

Cytat:
14 dziewczynek
20 chlopcow
klask i:
A ja czekam na moja niespodzianke do sierpnia
nie korci mnie, zeby poznac plec wczesniej czasami sie tylko zastanawiam jak mowic o nim/niej skoro nie wiadomo jaka plec.
Imie tez dopiero po porodzie wybierzemy.

Cytat:
oooo wlasnie dlatego znalazlam zwykly suwak z kolejnymi tygodniami ciazy bez innych informacji "z choinki" w koncu kazde dziecko rozwija sie inaczej

Cytat:
Napisane przez wikimi Pokaż wiadomość
alutka78 ja wlasnie mam tak że czuje w srodku jak przeskakuje a jak położe rekę to nie czuje ruchów. jak powiedziałam mojemu tz o ruchach to zaraz chcial poczuc ale nic z tego nie wyszło
To moja pierwsza ciąża i tez juz myslałam z e poczuje w 20 tyg.
Ja wyczuwalne mialam juz kilka dni temu, czyli w 18 tygodniu.
Zazwyczaj sie uaktywnia jak odpoczywam lub zjem cos slodkiego widac uwielbia slodkie jak mama... no i ma zastrzyk energii do fikolkow
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 15:31   #3503
hd2005
Zakorzenienie

Podzielę się z Wami moimi skarbami

na początek butelki
LOVI butelka wielofunkcyjna, silikonowa 0+ (z łyżeczka do pokarmu – wystarczy nacisnąć; szczoteczka do czyszczenia)
LOVI butelka aktywne ssanie 0+
LOVI kubek treningowy,nauka picia 6m +

Canpol, butelka balonik
NUK butelka z antykolkowym smoczkiem 0-6m
Załącznik 2976278Załącznik 2976279Załącznik 2976281

Smoczek,łańcuszek do smoczka, pojemnik na smoczek
Załącznik 2976283 Załącznik 2976284

Silikonowy zestaw do masażu dziąseł
Załącznik 2976291

kosmetyki
Bubchen, oliwka pielęgnacyjna 0+
Bubchen, mleczko 0+
Bubchen, oliwka do kąpieli 0+
Bubchen, krem ochronny 0+

Załącznik 2976292

podgrzewacz
Załącznik 2976293

rożek z usztywnieniem
Załącznik 2976294

Edytowane przez hd2005
Czas edycji: 2010-03-24 o 15:59
hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 15:32   #3504
żabka19
Raczkowanie

Cytat:
w stresie byl na pewno

Co do ruchow to ja czuje strasznie intensywne ,brzuch mi caly podskakuje i maly tak jak jakby kopal jednoczesnie dwiema nozkami i raczkami ,bo pukanie i z lewej i z prawej strony brzucha. Od 23 tyg. zwiekszyl intensywnosc kopniakow o 2-3 razy Czasami naprawde chcialabym zeby byl troszke spokojniejszy. Ale to po tatusiu ma podobno. I wiecie co.. juz udalo mi sie ustalic mniej wiecej stale pory o ktorej Szymek szaleje : 7.30-9 ,13-14 ,21.15-23 .Ciekawe czy w tych samych godzinach bedzie "szalal" po porodzie

niezawsze przyjezdzam po Swietach do Polski I praktycznie caly 7 miesiac spedze w Warszawie
anoxa na pewno sie jeszcze przekreci ,nie ma co sie na razie przejmowac. Ja w Norwegii to pewnie bede rodzila czy dziecko bedzie ulozone pupka czy nozkami ,tutaj stawiaja na nature ,a natura sobie sama poradzi.. zobaczymy jak ja to przezyje

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 15:36   #3505
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

my wlasnie wrocilismy od lekarza i o dziwo dzisiaj tez mielismy USG a wiec nasz synek nadal jest 100% synkiem i widzialam tego dowody maly wazy juz 872gramy wiec prawie kilus z niego jest zdrowy i wszystko jest dobrze niestety jest ulozony posladkowo a juz powinien sie odwrocic no i grozi nam cesarka a tak bardzo chcialam naturalnie urodzic do tego mam straszne obrzeki nog nie wiem czy o tym pisalam? dostalam cala liste badan do wykonania i nastepna wizyta za 2 tyg mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze... no a jeszcze zrobila mi sie mala nadrzerka gdzie nigdy wczesniej tego nie mialam no i miedzy innymi wsrod badan mam glukoze niestety 75gram

MARTA no niestety nie kazdy fryzjer potrafi scinac krecone wlosy a zwlaszcza jak sa suche nie daj sobie nigdy wycinac kreconych wlosow degazowkami ani brzytwa! a na suche wlosy raz lub dwa razy w tyg na umyte juz wlosy sobie naloz jakas maske lub odrzywke do splukiwania ponos okolo 30 min i wtedy splucz odrzywia sie chociaz troszke

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Hej, tak jak planowalam podziwiam sufit i nadrabiam wizaz... jednym slowem blogie lenistwo. Mam juz wyniki analizy moczu z innego laboratorium, no i nie uwierzycie ...wszystko ok.
Nie bede brala uroseptu, a poprzedni wynik byl przeklamany...dwukrotnie! dobrze, ze sie tym wszystkim nie szpikowalam.

Na bole podbrzusza kupilam w aptece nospe i luteine, nie wiedzialam tylko, ze to drugie jest dopochwowe

marta udanego wypadu do fryyzjera!

Oczywiście nie jestem zadowolona. Moje długie loki zostały mocno skrócone. Ale wiem, że to nie do końca jego wina, bo obciął mi nie wiele, a wygląda jakbym je skróciła o połowę. Niestety musiałam jej podciąć bo były suche i końcówki sie mocno rozdwajały. No nic, odrosną.

vette ja miałam luteinę do ssania i dopochwową. Ta do ssania jest okropna, bardzo gorzka i zawsze mi było po niej niedobrze. Więc kolejne opakowanie poprosiłam dopochwowe i nie musiałam się męczyć.
Stary 2010-03-24, 15:47   #3506
papeteria
Zakorzenienie

A mnie szwagierka wyciągła na spacerek ten jej mały już prawie dwa miesiace ma a urósł niesamowicie. Pięeeeeknie dziś , w samym sweterku chodziłam tak ciepło a i byłam odebrać te spódnice co kupiłam na all, jestem z niej super zadowolona.
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 15:54   #3507
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasandra82 Pokaż wiadomość
Pewnie ze usun, bedzie bardziej czytelna lista
zrobione

Cytat:
dobre, dobre...

No nic, wychodze na ten spacer wreszcie Trzymajcie sie
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-24, 16:24   #3508
farminka
Wtajemniczenie

A mogę się tym razem ja wyżalić? Bo jak się sypie to już na całego i ostatnie dni mam nerwówkę straszną No i tak:
- wczoraj miałam mieć wizytę u lekarza.Przyjmuje po drugiej stronie miasta,więc tarabaniłam się autobusem w godzinach szczytu,a jak byłam już tylko 3 przystanki stamtąd to dostałam smsa,że wszystkie wizyty tego dnia są odwołane.No i umęczyłam się, straciłam prawie 2 godziny na dojazdy na marne.Nadal nie znam wyników swoich badań i nie wiem kiedy uda mi się umówić na wizytę,jak tamta mi przepadła Ale to jeszcze drobiazg...
-od wczoraj mamy znowu plac budowy na około domu.Właściciele postanowili rozbudować dom-dobudować pokój,zrobić taras itp. Jakoś bym jeszcze zniosła teraz te wiertarki i hałasy od świtu,chociaż ze średnią radością,ale dzisiaj się dowiedziałam,że robotnicy mają robić jeszcze tylko jutro,a resztę mają kończyć w WAKACJE! Nie tak się umawialiśmy... I jak ja mam wrócić ze szpitala z noworodkiem na plac budowy? Oni mają podobno robić od 5 rano w wakacje,a wiadomo że budowa od podstaw to kurz,brud i hałas. Nie wyobrażam sobie tego... A przecież tuż po porodzie nie mogę zabrać dzidziusia w wielogodzinną podróż do moich rodziców,a nawet gdyby to nie chcę odseparowywać TŻta od dziecka.Te pierwsze miesiące są przecież najważniejsze i chcę żebyśmy spędzili je razem.Ja bym nie wytrzymała kilkumiesięcznej rozłąki z nim,a do tego dziecko. Bez sensu totalnie i czuję się taka bezsilna w tej kwestii...
-No i trzeci problem to martwię się o wujka... Niedawno zdiagnozowali u niego tętniaka i była konieczna operacja.Na szczęście się udała i póki co jest ok,ale pojawil sie problem finansowy,bo ta operacja nie była refundowana.Teraz zaczęły przychodzić rachunki ze szpitala.Musi zapłacić 50tyś $ za pobyt w klinice,a za samą operację jeszcze kilka razy więcej... Ta suma jest aż nie do uwierzenia i zupełnie nieosiągalna No i teraz nie wiadomo,co będzie dalej-zabiorą im dom czy Bóg wie co jeszcze gorszego? Ale ten świat jest dziwnie skonstruowany.To chore,że masz wybór albo umierać albo stracić wszystko co masz,a nawet więcej,jeśli nie jesteś super bogaty...

Ech,aż mi się w głowie kręci z nerwów...
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 16:27   #3509
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

[QUOTE=hd2005;18109823]Podzielę się z Wami moimi skarbami

podgrzewacz
Załącznik 2976293
/QUOTE]
Sporo tego.
Ja planuję podrzewacz, który będzie można podłączyć do zapalniczki samochodowej, bo będziemy jeszcze sporo jeździć do czasu ukończenia studiów. A w domu zobaczymy.
Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość

anoxa na pewno sie jeszcze przekreci ,nie ma co sie na razie przejmowac. Ja w Norwegii to pewnie bede rodzila czy dziecko bedzie ulozone pupka czy nozkami ,tutaj stawiaja na nature ,a natura sobie sama poradzi.. zobaczymy jak ja to przezyje
Chciałabym, żeby i w moim wypadku matura dała radę, ale to chyba nie wyda

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 16:42   #3510
papeteria
Zakorzenienie

ania no świetne te zakupki
kasha fajna okazja ze śpiworkiem
wikimi gratulacje a martwic sie nie miałaś czym bo na pierwsze ruchy jeszcze miałaś kupe czasu
hd świetnie z ta firma
basienka świetny spacerek ,chyba po świetach prędzej spotkanko chociaż z TŻ sie wybieramy do silesii ale nie wiem jeszcze kiedy, czy przed swietami sie uda
za usg
anuszka to faktycznie wysoko, na ile te firanki kupujesz
glukoze kupilam w aptece i chyba z moczem i morfologia wyszlo 20 pare nie pamietam....nieduzo w kazdym badz razie
dobre z tym tata
anoxa jaki duży już
belunia dobrze pisze ...szwagierka w siódmym miała pośladkowo a mały się jeszcze obrócił
ja tez miałam 75g glukozy
olayya witaj i gratulacje
vette luteina podjezykowa tez jest
ja tez mam tak po słodkim że mały szaleje a gin mi mówił że dziecko po słodkim jest spokojniejsze bo przed usg kazal cos slodkiego zjesc a wtedy maly dopiero szalal
marta a ja wole luteine podjezykowa .Nie jest az taka straszna w smaku a bralam podwojna dawke.Jak brałam to najpierw dopochwowa ale zmienilam na podjezykowa.
hd fajne zakupy
farminka
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości