|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
siala moj wczoraj tak wariowal ze caly brzuch skakal az maz sam mowi "ale mnie kopnal" odnosnie obrucenia sie no to mowila ze powiniene sie juz odwrocic ale wlasnie rozmawialam z siostra i mowila ze pierwsza corka dopiero w 30tc sie obrucila i ze polozna jej pokazala specjalne cwiczenie ktore podobno pomaga (zademonstruje mi na swieta) wiec licze na to ze sie obruci
aaaaaaaaaaaaa nie chwalilam sie jestem mega szczesliwa bo wczoraj przyszly nam juz meble kuchenne ![]() ![]()
#3482 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | ||
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Pewno mnie już nie pamiętacie bo oj nie pamiętam sama kiedy się odzywałam. Ale podczytuje Was nadal na ile mi czas pozwala. Pracuje jeszcze więc nie mam za dużo czasu na przebywanie w necie. Jak wracam do domu to mi się kompa nie chce włączać zbytnio. Cytat:
![]() Chłopaki coś górą ostatnio. Sama chciałam dziewczynkę ale już się przyzwyczaiłam do myśli o Tomeczku i nawet dziwne jakby miała być nagle Kasia ![]() Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Zakorzenienie
|
Zauwazyłam, że te opisy przy suwaczkach są nieco dziwne. anoxa pisała, że jej dzidziuś waży już ponad 800gramów, a na jej suwaczku jest, że w tym tygodniu ciąży prawie pół kilo. Ja jestem w 21 tyg i 1 dzien, a moja dzidzia juz wazy prawie pół kg. Ciekawe skąd oni biorą te informacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Raczkowanie
|
olayya
witaj widze, że podobają ci się te same imiona co mi ![]() Tylko u mnie chłopczyk nie może już być Tomek bo mój mąż ma tak na imię , ślieliśmy się ze bedzie junior jak coś ![]()
#3489 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja myje. Robie to wolniej niz zwykle ale moge liczyc tylko na siebie, bo tz dlugo pracuje i nie mialabym sumienia, zeby jeszcze myl okna. Cytat:
Super. Jednego wydatku mniej.
![]() |
#3490 |
Raczkowanie
|
alutka78 ja wlasnie mam tak że czuje w srodku jak przeskakuje a jak położe rekę to nie czuje ruchów. jak powiedziałam mojemu tz o ruchach to zaraz chcial poczuc ale nic z tego nie wyszło
![]() To moja pierwsza ciąża i tez juz myslałam z e poczuje w 20 tyg. spokojnie poczujesz napewno !!! nie martw się , wiem że czekanie jest okropne też tak miałam ![]()
2010-08-29 cc g.12.00 3550g,57dł urodziła się nasza Kasieńka-nasz skarb skończyłyśmy 7m-cy mamy czetery ząbki i ważymy 9kg, a urosłyśmy duzie duzie 72cm ![]() nasz cudny ślub 08.08.2009 ![]() Edytowane przez wikimi Czas edycji: 2010-03-24 o 14:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Raczkowanie
|
Alutka ja też poczułam dopiero w 20 tygodniu i to takie delikatne muśnięcia. Motylka w brzuchu a teraz to wieczorem regularne kopy dostaje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3492 |
Raczkowanie
|
oj coś mnie brzuszek dzis pobolewa jak siedze
![]()
#3493 |
Zadomowienie
|
A ja chłopca... ale zobaczymy
![]() ![]()
![]() |
#3494 |
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki wpadałam tylko się przywitać bo dzissiaj zabiegany dziń mam. Nie dam rady Was niestety nadrobić piszecie normalnie jak oszalałe
![]() Ogólnie gratuluję dziewczynek, chłopców, śliczne ubranka Siala piekne zdjęcia Basiu Twoje również a córa jak mała modelka (zresztą mamusia również) Ktoś pytał o glukozę chyba anuszka wczoraj byłam i płaciłam 10zł za badanie a w cześniej za glukozę w aptece ok 3zł. Nie szalejcie za dużo pewnię będę dopiero wieczorem. Buźka
#3495 |
Raczkowanie
|
to się wymienimy najwyżej
![]() ![]() ![]()
#3496 |
Raczkowanie
|
Ja tez uciekam dziewczy, miłego dnia trzymajcie sie!!!
![]()
#3497 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() misiulka to ja jeszcze muszę glukozę kupić w aptece?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3500 |
Zakorzenienie
|
Moja mama mi dziś opowiadała jak 40 lat temu rodziła mojego najstarszego brata. Ojciec dzwonił na pogotowie, bo nie mieli wtedy samochodu, a lekarz pyta go
- Czy już wody odeszły? Na to mój ojciec: - Panie, u nas to ciągle wody albo prądu nie ma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Zakorzenienie
|
ha ha ha
|
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | ||||
Zadomowienie
|
Hej, tak jak planowalam podziwiam sufit i nadrabiam wizaz... jednym slowem blogie lenistwo. Mam juz wyniki analizy moczu z innego laboratorium, no i nie uwierzycie ...wszystko ok.
Nie bede brala uroseptu, a poprzedni wynik byl przeklamany...dwukrotnie! dobrze, ze sie tym wszystkim nie szpikowalam. Na bole podbrzusza kupilam w aptece nospe i luteine, nie wiedzialam tylko, ze to drugie jest dopochwowe ![]() marta udanego wypadu do fryyzjera! anoxa pochwal sie mebelkami, nie wiem czemu gotowac nie lubie, ale meble kuchenne i sama kuchnie musze miec urzadzona na glanc heh ![]() Cytat:
![]() Niestety byloby to rownoznaczne z koncem mojej pracy i aplikacji ;/ Dlatego zaciskam zeby, oszczedzam sie bardzo, duzo odpoczywam po pracy...ale pracowac musze. Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja czekam na moja niespodzianke do sierpnia ![]() nie korci mnie, zeby poznac plec wczesniej czasami sie tylko zastanawiam jak mowic o nim/niej skoro nie wiadomo jaka plec. Imie tez dopiero po porodzie wybierzemy. Cytat:
![]() Cytat:
Zazwyczaj sie uaktywnia jak odpoczywam lub zjem cos slodkiego ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Zakorzenienie
|
Podzielę się z Wami moimi skarbami
![]() na początek butelki LOVI butelka wielofunkcyjna, silikonowa 0+ (z łyżeczka do pokarmu – wystarczy nacisnąć; szczoteczka do czyszczenia) LOVI butelka aktywne ssanie 0+ LOVI kubek treningowy,nauka picia 6m + Canpol, butelka balonik NUK butelka z antykolkowym smoczkiem 0-6m Załącznik 2976278Załącznik 2976279Załącznik 2976281 Smoczek,łańcuszek do smoczka, pojemnik na smoczek Załącznik 2976283 Załącznik 2976284 Silikonowy zestaw do masażu dziąseł Załącznik 2976291 kosmetyki Bubchen, oliwka pielęgnacyjna 0+ Bubchen, mleczko 0+ Bubchen, oliwka do kąpieli 0+ Bubchen, krem ochronny 0+ Załącznik 2976292 podgrzewacz Załącznik 2976293 rożek z usztywnieniem Załącznik 2976294 Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-03-24 o 15:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#3504 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do ruchow to ja czuje strasznie intensywne ,brzuch mi caly podskakuje i maly tak jak jakby kopal jednoczesnie dwiema nozkami i raczkami ,bo pukanie i z lewej i z prawej strony brzucha. Od 23 tyg. zwiekszyl intensywnosc kopniakow o 2-3 razy ![]() ![]() niezawsze przyjezdzam po Swietach do Polski ![]() ![]() anoxa na pewno sie jeszcze przekreci ,nie ma co sie na razie przejmowac. Ja w Norwegii to pewnie bede rodzila czy dziecko bedzie ulozone pupka czy nozkami ,tutaj stawiaja na nature ,a natura sobie sama poradzi.. zobaczymy jak ja to przezyje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
vette ja miałam luteinę do ssania i dopochwową. Ta do ssania jest okropna, bardzo gorzka i zawsze mi było po niej niedobrze. Więc kolejne opakowanie poprosiłam dopochwowe i nie musiałam się męczyć. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Zakorzenienie
|
A mnie szwagierka wyciągła na spacerek ten jej mały już prawie dwa miesiace ma a urósł niesamowicie. Pięeeeeknie dziś , w samym sweterku chodziłam tak ciepło a i byłam odebrać te spódnice co kupiłam na all, jestem z niej super zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | |
Zadomowienie
|
zrobione
![]() Cytat:
No nic, wychodze na ten spacer wreszcie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 |
Wtajemniczenie
|
A mogę się tym razem ja wyżalić? Bo jak się sypie to już na całego i ostatnie dni mam nerwówkę straszną
![]() - wczoraj miałam mieć wizytę u lekarza.Przyjmuje po drugiej stronie miasta,więc tarabaniłam się autobusem w godzinach szczytu,a jak byłam już tylko 3 przystanki stamtąd to dostałam smsa,że wszystkie wizyty tego dnia są odwołane.No i umęczyłam się, straciłam prawie 2 godziny na dojazdy na marne.Nadal nie znam wyników swoich badań i nie wiem kiedy uda mi się umówić na wizytę,jak tamta mi przepadła ![]() -od wczoraj mamy znowu plac budowy na około domu.Właściciele postanowili rozbudować dom-dobudować pokój,zrobić taras itp. Jakoś bym jeszcze zniosła teraz te wiertarki i hałasy od świtu,chociaż ze średnią radością,ale dzisiaj się dowiedziałam,że robotnicy mają robić jeszcze tylko jutro,a resztę mają kończyć w WAKACJE! Nie tak się umawialiśmy... I jak ja mam wrócić ze szpitala z noworodkiem na plac budowy? Oni mają podobno robić od 5 rano w wakacje,a wiadomo że budowa od podstaw to kurz,brud i hałas. Nie wyobrażam sobie tego... ![]() ![]() -No i trzeci problem to martwię się o wujka... Niedawno zdiagnozowali u niego tętniaka i była konieczna operacja.Na szczęście się udała i póki co jest ok,ale pojawil sie problem finansowy,bo ta operacja nie była refundowana.Teraz zaczęły przychodzić rachunki ze szpitala.Musi zapłacić 50tyś $ za pobyt w klinice,a za samą operację jeszcze kilka razy więcej... Ta suma jest aż nie do uwierzenia i zupełnie nieosiągalna ![]() ![]() Ech,aż mi się w głowie kręci z nerwów... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=hd2005;18109823]Podzielę się z Wami moimi skarbami
![]() podgrzewacz Załącznik 2976293 /QUOTE] Sporo tego. Ja planuję podrzewacz, który będzie można podłączyć do zapalniczki samochodowej, bo będziemy jeszcze sporo jeździć do czasu ukończenia studiów. A w domu zobaczymy. Cytat:
![]()
![]() |
#3510 |
Zakorzenienie
|
ania no świetne te zakupki
kasha fajna okazja ze śpiworkiem ![]() wikimi gratulacje a martwic sie nie miałaś czym bo na pierwsze ruchy jeszcze miałaś kupe czasu hd świetnie z ta firma ![]() basienka świetny spacerek ,chyba po świetach prędzej spotkanko ![]() ![]() anuszka to faktycznie wysoko, na ile te firanki kupujesz ![]() glukoze kupilam w aptece ![]() dobre z tym tata ![]() anoxa ![]() ![]() belunia dobrze pisze ...szwagierka w siódmym miała pośladkowo a mały się jeszcze obrócił ja tez miałam 75g glukozy olayya witaj i gratulacje ![]() vette luteina podjezykowa tez jest ![]() ja tez mam tak po słodkim że mały szaleje a gin mi mówił że dziecko po słodkim jest spokojniejsze bo przed usg kazal cos slodkiego zjesc a wtedy maly dopiero szalal ![]() marta a ja wole luteine podjezykowa ![]() hd fajne zakupy ![]() farminka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.