|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp
Cytat:
Cytat:
|
|
#3482 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp
Cytat:
![]() Któryś z braci jest wolny?
|
|
|
#3483 |
|
Konto usunięte
|
Mam doła :/ Ścięłam się wczoraj z mężem, znowu usłyszałam, że siedzę w domu i nic nie robię cały dzień :/ A nie mam zamiaru wyciągać pierwsza ręki i dogadywać się, bo zawsze to robiłam (mimo że jest to sprzeczne z moją naturą), więc nie wiem ile to potrwa.
Mam serdecznie dość wszystkiego! |
|
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Uwielbia dobre alkohole, ma swój barek, a w nim chyba już wszystko...Hehe... Już nie Co prawda dwóch po rozwodzie, ale znów są zajęci. Ja też bym nie pogardziła, gdyby mój TŻ miał jakieś ukryte miliony na Bahamach i w końcu mi o nich powiedział ![]() Cytat:
Jeśli nie ma powodów - nie wyciągaj pierwsze ręki! Niech sam przyjdzie, przeprosi i doceni to, co robić. Może mówię tak dlatego, że ja też nie wyciągam
|
|
#3486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O matko! Co się działo wczoraj, że wszyscy się kłócili, sprzeczali, płakali! Znów siły nadprzyrodzone. ![]() Przykro mi z powodu kłótni. Mam nadzieję, że dojdziecie do porozumienia. A mężowi jak już zaczniecie rozmawiać, powiedz że to naprawdę bardzo miło jest usłyszeć takie słowa od ukochanej osoby.
|
|
|
#3487 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny
![]() Dlugo mnie nie bylo bo mielismy problemy z netem, a tu tyle stron napisanych. Nadrobilam polowe. Z czasem doczytam reszte. Jestem super zadowolona, bo odezwala sie mama dzieci, ktorymi sie opiekuje ![]() ![]() wracaja z wakacji i znow bede do nich chodzic. A w zasadzie wlasnie to stanowi wiekszosc moich zarobkow, bo w kawiarni w wakacje wszyscy chca pracwac i malo zmian dostajemy.A TZ tez wyplaty nie dostal jeszcze choc niy w umowie do 10. Dobrze ze mamy oszczednosci na tyle, ze przetrwamy bez niej narazie i oplaty porobic moge. Ale TZ chce auto kupic, bo narazie mamy pozyczone od jego brata. A co do wesel. Odkad zaczelam myslec o naszym, to tez bym chciala pieniazki i sami na wszystkie wesela dajemy kase na prezent. Poprostu ja nie lubie prezentow, lubie od TZ lub siostry czy przyjaciolki, bo oni mnie dobrze znaja ale wiekszosc pozostalych jest nietrafiona. Niby moga byc, ale nawet glupi blender bym wolala sama wybrac, poza tym do wesela pewnie sami go kupimy. A zaraz po slubie chcemy wziasc kredyt na mieszkanie, wiec po cichu liczymy, ze cos tam na wklad uzbieramy. Troche mamy, troche na wesele pojdzie, ale i tak chce miec wesele, lubie moja rodzine, mysle, ze bedzie co wspominac po. Ogolnie jestesmy strasznie zzyta rodzina, wiec naprawde moze byc fajna zabawa.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
Edytowane przez marcia45 Czas edycji: 2010-08-12 o 10:43 |
|
|
|
#3488 |
|
Przyczajenie
|
Dzień dobry
![]() Widzę,że tu dzisiaj od rana trwa rozmowa o niewypłacalnych pracodawcach ![]() xandra23 nie martw się u mnie jest to samo, tzn u TŻ w pracy, jeszcze za lipiec mu szef pieniądze wisi i mój biedak musi chodzić codziennie i się upominać. Tu wszystko stoi raty nie popłacone, w przyszłą sobotę weselisko a funduszy nie ma, jak tak dalej pójdzie do sama się przejadę do tego szefa i mu ![]()
|
|
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
my z TZ akurat mamy wpłaty regularnie, male ale zawsze na czas, wiec jakies pocieszenie
|
#3490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale bym się cholercia zwolniła wcześniej! Muszę o tym pomyśleć.
|
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa, dziewczyny, porady potrzebuję. Może mało w temacie oszczędzania, ale z drugiej strony nie chcę być niezadowolona, więc jednak rozsądne to jest
![]() Muszę kupić prostownicę. W mojej dotychczasowej przełamał się kabelek i jest to już na takim etapie, że topi się i pali otoczka wokół kabla (zaraz przy prostownicy), przy czym śmierdzi i dymi niesamowicie. Prostowanie wygląda tak: - włączam prostownicę, która leży w danej pozycji, w której kabel ułożył się tak, że się nie pali; - czekam, aż się zagrzeje; - wyłączam z prądu i prostuję grzywkę (wiem, super technika! ).Stwierdziliśmy z TŻem, że nie będziemy ryzykować oparzenia, spalenia szafki lub co gorsza całej instalacji, dlatego - mimo złej sytuacji finansowej - w końcu kupimy nową (ona już się pali od 2 m-cy, wiem - to nierozsądne W związku z tym mam pytanie: czy któraś z Was używa lub słyszała coś o: - Remington S1051 Sleek&Curl - Remington S2014 Pro Teflon? Obie mają podobne oceny w necie, obie są w podobnej cenie. Byłoby jednak miło poznać jakąś rzetelną opinię ![]() Aaa, i jeszcze jedna sprawulka. Potrzebuję SPRAWDZONY przepis na pulchne ciasto na pizzę i przy okazji instrukcję pieczenia (na czym, ile, w jakiej temp.), bo co ja piekę, to mi się spód przypala
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
Eh, ja mam jakiegoś dołka.
![]() Nie chce mi się nic robić. Wczoraj mieliśmy małą sprzeczkę z TŻ. Taką "uczuciową". Aj ![]() Obiad wczorajszy, sobie może jakiś cienki rosółek ugotuje bezmięsny, bo nie chce mi się z domu ruszać. Chyba Was nadrobię i polecę grać. Nie mam nastroju na czytanie ani nic.
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam prostownice GA.MA i jestem mega zadolwolna (ale rzadko używam z braku czasu i ochrony włosów).
Te nazwy sie przewijały na wątku o wyborze prostownicy na 100%
|
#3494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GA.MA to okolice 200zł, ja niestety chcę wydać max koło 120-130zł. Posprawdzam jeszcze...
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2010-08-12 o 11:38 |
|
|
|
|
#3495 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
dziś jakoś mnie głowa boli i nie mam za bardzo na nic ochoty, znów pralka pierze i gotuję buraczki bo mi zostały to będzie surówka z buraków Cytat:
Cytat:
Co do prezentów, to ja też wolę dostać pieniążki i sama sobie coś kupić, na szczęście nie robimy wielkich imprez na imieniny czy urodziny, więc dużego problemu nie ma. O moich rodziców zawsze dostaję kasę, za to znów ostatnio od teściów dostałam kawę razem z kubkiem z tesco za 15 zł (bo wczesniej sama się za tym rozglądałam) więc ja dziękuję za takie prezenty, na co mi to ? poczułam się troszkę dotknięta, tym bardziej że moi rodzice traktują mojego Tż jak członka rodziny, a ja przez teściów traktowana jestem jako dodatek, bo Tż sam mieszkanie kupił, sam spłaca kredyt itd itd Cytat:
oj widze że u wszystkich kiepsko teraz, ja tez jestem taka nabuzowana, mam momenty że wszystko ok, a za chwile się obrażam
|
|
#3496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo czasem faceci uważają, że to się robi ot tak, samo. Miotła zaczarowana i dom sam się sprząta. Że kobiety to kochają. Aj aj aj. Uważam, że bezpodstawnie tak powiedział Może niech w wolny dzień sam uprzątnie całą chałupkę i obiad ugotuje, co? Wiem, wredna jestem. Cytat:
Aj. ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cóż to się dzieje????? Wczoraj dzień kłótni, dzisiaj dzień dołków i depresji i niemożności robienia czegokolwiek. ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- A ta uprana narzuta, robi teraz za przykrótką zasłonkę
|
|
#3497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widze, że wczoraj był dzien spięć i starć;/ u nas też nie było fajnie u nas na obiad wczoraj byly schaboszczaki, zostało troche ziemniaków to dzisiaj pokombinujemy co z nich zrobic... a teraz siedze w pracy i z nudow dziennik praktyk zaczelam uzupelniac... Pojęcia nie mam co tam wpisac ![]() co do prezentow to mysle ze powinno sie dawać to o co dana osoba poprosila przynajmniej wiadomo ze nie bedzie wymuszonych usmiechow przy rozpakowywaniu; a jak niewiadomo co kupic to kaska... jasne, ze nie ma fazy "starania" i "troski" i wyglada to troche jakbysmy olewali solenizanta/pare mloda/ etc., ale wolę tak niżby miał ktoś być niezadowoloy
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy Edytowane przez ssnowdrop Czas edycji: 2010-08-12 o 11:48 |
|
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
podpowiedz w jakim dziale siedziałas, to cos wymyślimy
|
#3499 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziś grochówkę zrobię na wędzonym kurczaku - niby jadłospis na cały tydzień wisi w kuchni, ale jakoś nie umiem się go trzymać (fakt faktem zmiana jest tylko w obrębie danej potrawy - zupa zamieniona na drugą zupę). Jejku, jak ja bym chciała wrócić do domu chociaż na chwilkę sama. Jedziemy do rodziców naszych na weekend, ale wtedy nie odpocznę z TŻ -tem na głowie ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
|
|
#3500 | |
|
Zadomowienie
|
Akademickie Inkubatory Przedsiębiorczości. Na co dzień zajmuję się tu marketingiem i promocją, ale praktyki mam z kierunku Filologia angielska, język w biznesie... A teraz kiedy szef na urlopie to siedze, odpowiadam na maile, odbieram tel, i rozmawiam z klientami <dwoch dziennie to max>
![]() Cytat:
Pyszniutka![]()
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy Edytowane przez ssnowdrop Czas edycji: 2010-08-12 o 11:54 |
|
|
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
napisałabym cos w stylu obsługa poczty słuzbowej, obsługa petentów, cos z ofertami robisz? np układasz? szukanie nowych kontrahentów, promocja przedsiębiorstwa na zew (mam nadzieje ze nie zapytają jak)
[*] 11.09.2012 jeszcze się kiedyś spotkamy... Edytowane przez motylek1007 Czas edycji: 2010-08-12 o 11:55 |
|
|
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda tylko, że taka prawda Łóżko pościelone, zaraz może jakieś śniadanko. Aj, dzisiaj chyba się do niczego nie nadaję
|
|
#3503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to akurat mam w małym paluszku, bo w ramach rozszerzania mojego cv pracuje tu od listopada organizujac konferencje, spotkania biznesowe, eventy, etc. ale nie wiem czy jak to wpisze to panie w biurze karier się nie doczepią że jak to możliwe w miesiąc coś takiego zrobic
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy |
|
|
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze mozesz dopisać zajmowanie sie korespondencją bieżącą firmy
|
#3505 |
|
Wtajemniczenie
|
Cieszę się, że się udała. Przepis jest wielokrotnie sprawdzony. Ja wprowadziłam małą innowację, bo mam robiła tak, że wszystko na patelnię razem smażyła i dopiero na ciasto, a ja smażę tylko pomidory i ewentualnie pieczarki (lub wkładam do mikrofali) żeby wodę puściły.
|
#3506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zadowolona z niej jestem, więc napiszę wieczorem. ![]() A odnośnie ciasta, to robię takie. Pulchne wychodzi i smaczne ![]() Składniki: - dwie i pół szklanki mąki pszennej - pół szklanki ciepłej wody - pół opakowania drożdży (nie pamiętam ile mają gram) - takich mokrych i miękkich (nie suszonych) w żółtym opakowaniu. -dwie łyżki oliwy z oliwek lub oleju. Mąkę wsypuję do michy. W ciepłej wodzie rozpuszczam drożdże i do razu wlewam do mąki. Mieszam łyżką niedbale by trochę połączyły się składniki. Wyciągam całe ciasto na blat i zagniatam łapkami. Jeśli trochę za mokre, przykleja się, to podsypań trochę mąki, jeśli za suche, dać odrobinę ciepłej wody. Pod koniec ugniatania - ja osobiście robię w cieście paluchami dziury i do każdej wlewam po trochu - dodać oliwę z oliwek.Zagnieść do końca, do jednolitej masy. Kulkę ciasta włożyć do miski i przykryć ściereczką. Zostawić na minimum 20 minut. ![]() Blachę przetrzeć ręcznikiem papierowym z odrobiną oleju. Wyrośnięte ciasto pomacać trochę w dłoniach i równomiernie rozciągnąć na blaszce - ja używam takiej standardowej, kwadratowej to była w piekarniku. Można tez ciasto podzielić na 4 części - wczoraj tam zrobiłam - i uformować (mniej więcej ) okrągłe 4 małe pizze, takiej wielkości by 4 zmieściły się jednocześnie na blaszce.Polecam ten sposób - chyba go będę stosować częściej. Nie trzeba kroić, bawić się - tylko wyciągnięcie i jest. ![]() Na to sos pomidorowy i dodatki jakie lubisz. Ser sypię na parę minut przed końcem pieczenia - jest wtedy ciągnący się a nie przypalony ![]() Piekarnik na ok. 160 stopni i piec ok. 20-25 minut. Ja osobiście - mam stary piekarnik z taką funkcją - włączam na początek przed wstawieniem ciasta funkcję pieczenia od spodu, a po 10 minutach w momencie gdy wstawiam ciasto przestawiam na standardowe pieczenie. Cytat:
![]() Co która dzisiaj przyszła, to mówi, że wczoraj jakaś kłótnia, albo sprzeczka, albo co innego. Będzie dobrze
|
|
|
#3507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy |
|
|
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
A tak tak, muszę sięgnąć te milion stron wcześniej
Dzięki!ijaa, też oczywiście dziękuję! ![]() Pewnie przetestuję obie ![]() Ja się zastanawiałam, czy nie kłaść na blachę papieru do pieczenia, bo jak mówiłam - jak kładę bezpośrednio na blachę, to mam przypieczony spód. No ale może tym razem wyjdzie A propo kłótni - u nas nie było ![]() Ale może dlatego, że TŻ ma ten tydzień drugie zmiany, więc widzimy się rano, jak mu daję buzi jak wychodzę do pracy, i wieczorem, jak on wraca a ja się kładę i daje mi buzi na dobranoc
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
Co do prostownicy to ja nie pomogę
bo mam jakaś taką za 50 zł bez nazwy, kupioną z 5 lat temu, chyba ze dwa razy Tż mi naprawiał i dalej działa, w sumie teraz to ja prostuję tylko lekko boki i tył włosów. A co do ciasta na pizzę to Tż robi więc ja nie wiem ile i co do czego Znów nic mi się nie chce. Aneczka nie mogę się napatrzeć na te Twoje kolce
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:26.

bo mam jakaś taką za 50 zł bez nazwy, kupioną z 5 lat temu, chyba ze dwa razy Tż mi naprawiał i dalej działa, w sumie teraz to ja prostuję tylko lekko boki i tył włosów.