|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. V, pt. Czekamy na dwupaki :D
Oj chyba bym na głowe dostala... Poki co wystarczy mi jedno, nie śpieszno mi chyba że ktoś mi zagwarantuje że będzie ciche spokojne i będzie nocki przesypiać:P Mam w planie najpierw się wyspać porządnie a potem myśleć o drugim... No więc czekam aż Michaś będzie przesypiał noce.... Nawet nie ma jak wpaść bo nie pamiętam co to seks i ochoty nie mam
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
lind a co się stało?
weruczek no to z wyprzedzeniem Ci życzę 25 to Ty jeszcze młoda dziołcha jesteś Ja za 2 tygodnie 27 kończę...aaaaa. Ale też się młodo czuję
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-12-03 o 15:43 |
|
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
no, a ja za 5 dni 24 kończę i jakos młodo się nie czuję
ehhweruczku wszystko załatwiłam - czyli wypis ze szpitala, byłam w poradni k takiej jednej państwow co przyjmują ![]() lind czym Cię Tż wkurzył
|
#3484 |
|
Zadomowienie
|
Lind, a co tż zrobił?
Tity, dezieki, ja dla odmiany czuję się stara łeeee.... Oliwko, to ekstra, że załatwiłaś wszystko!o to ty z 8 grudnia jesteś: prawie równolatki jesteśmy, a ty już zdzidziusiem: ZAZDROSZCZę! ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- kRETI BUZIAKI DLA CIEBIE, WIDZĘ, ŻE PODCZYTUJESZ |
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
Mały śpi, mąż pojechał do prywatnej szkoły, czekam na Mamę i sobie podczytuję dla zabicia czasu
Może powinnam się zdrzemnąć, ale mi się jakoś nie chce akurat ![]() Dziś wieczorem już tydzień minie od kiedy Tymek jest na świecie Nie do wiary!
|
#3486 |
|
Zadomowienie
|
jaki ruch w ogóle
![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- o rany, rzeczywiscie kreti!! |
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
Tity no ładnie ja za 2 tyg też kończę 27, jeszcze mi nie mów że dokładnie tego samego dnia
|
|
|
|
#3488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tz zaczął dzień od narzekań: że się nie wyspał, że mu kołdrę zabieram, że Michaś go drapie i kopie po j.j.ch (bo od 6 spał z nami bo zmarzł w łóżeczku
|
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lind oj ale rocznik ten sam jesteśmy Eh co Ci faceci z tymi grami mają.Kreti no jeszcze trochę i Tymek do szkoły będzie śmigał ![]() W ogóle mi Wasze ciąże jakoś szybko lecą, a moja mi się ciągnie jak flaki z olejem. Czasami mam wrażenie, że mnie niektóre z Was przegonią i szybciej urodzą
|
|
|
|
|
#3490 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, Lind , przytulasek
Beznadziejnei się zachował: gra jest dla niego ważniejsza od dziecka! Wrr A chociaż cie przeprosił??Zrobiłam drugi test i .... NIC ![]() ![]() ![]() Niestety... Widocznie @ tak sie dziwnie rozkręca...
|
|
|
|
#3491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tz złapał skruchę... A mnie się już nie chce kłócić
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
lindsley ajj to Tż od rana maruda... faktycznie masz wszystko gdzieś i nie gotujesz mu ?
mój zamiast gier ma inny nałóg 2razy w tyg. po 3 h razem z dojazdami - aikido ![]() A jutro Ci pomoże coś czy do pracy idzie? weruczek a ja jak miałam 22 czy 23 lata zazdrościłam zaręczonym kobitkom a raczej dziewczynom, które miały po 20 lat czy 21 i już nosiły pierścionki.... taka głupia zazdrość. Więc i na Ciebie przyjdzie kolej już niebawem na pewnodużo mamuś/przyszłych mamuś z grudnia na wątku ja z 8lindsley, tity, kretencja a jak to było u Was z pierwszymi ruchami/kopniakami dzidziola? w którym tygodniu? (zapomniałam)
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2010-12-03 o 21:01 |
|
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz ma 3 dni wolne
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
weruczku a dalej masz to plamienie? Może powinnaś zrobić test rano, a nie po południu.
Ollliwko to Twój mąż od swojego hobby przynajmniej nie będzie miał brzucha ![]() Przyjechał mąż z samochodem, cały dzień mu zszedł...droga fatalna, akurat się śnieżyca rozkręciła i się martwiłam, jechał ze 3 godziny, a to nie całe 100 km. Jutro ja się przejadę na zajęcia, ale już mi się chyba podoba samochodzik Jutro koło nic się nie uczyliśmy, ale jeszcze jutro jest cały dzień Idę się naoliwkuję i spać. Mąż mi dzisiaj wypalił, że ja na pewno urodzę w pierwszym tygodniu lutego.....
|
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Ruchy takie delikatne to chyba ok 18tc. W 21 już czułam konkretnie (Boże Narodzenie) i nawet siostra Tz poczuła...
---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- A i dziś nie gotowałam, tylko problem w tym że czasem sama bym coś dobrego zjadła i pewnie w weekend będę szaleć w kuchni...
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ruchy poczułam bardzo wcześnie, bo w 15 tygodniu, ale to było tylko wieczorami na leżąco, przy oglądaniu serialu
nie byłam pewna czy to to, ale położna powiedziała, że jeśli czuję to codziennie to pewnie dzidziuś, no i to tak przybierało na sile z tygodnia na tydzień Dzisiaj mały tak się rozepchał na boki, że aż się wystraszyłam No, ale na marcówkach niektóre dziewczyny poczuły dopiero po 20 tygodniu ruchy(nawet w 23), także różnie to bywa. Mnie już w 23 porządnie kopał i było widać przez brzuch. A u Ciebie, który to tydzień? Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-12-03 o 21:12 |
|
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
tity chciałabym taki brzuch jak mój Tż - w sensie braku tłuszczu... płaski jak stół ma brzuch...
ale to też dużo w genach a nie tylko ćwiczeniatity brzuś rośnie? wkleisz Nam fotkę w wolnej chwili? lindsley a jakieś pomysły na obiad masz już? ja wydumałam kapuśniak na nd i pewnie jakiś gulasz... ![]() tity u mnie dzisiaj dokładnie 15t + 2d... bardziej swoje jelita czuje od jakiegoś czasu.... w ogóle porzadne ruchy i kopnięcia pewnie też poczuje późno nie mam płaskiego brzucha a poza tym to mam łożysko na przedniej ścianie macicy i podobno to też jest przyczyną. Pisałam Wam ,że ja czasem "moje drugie serce" czuje w brzuchu jak pulsuje więc w ogóle mam omamy jakieś
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2010-12-03 o 21:16 |
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę bardzo
Rośnie, rośnie.. To zdjęcie jest zrobione dzisiaj. W porównaniu do tego sprzed 2 tygodniu brzuch jest trochę większy. Nie wiem jak Wy ale ciągle mam ochotę na surówkę z marchwi, jabłka i chrzanu ze śmietanką....
|
|
|
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
tity
a miałaś wrażenie , że jak już brzuszek się pojawił to na drugi dzień był mniejszy ? ja tak mam jakoś... raz mam większy a raz jakoś go nie widać aż tak... po 20 tyg. to już raczej nie znika tak nagle tylko już wiadomo, że jest cały czas... chociaż takie złudzenia, że raz mniejszy raz wiekszy chyba tez kobitki mają...a ja mam ochote na sok jabłkowy kupiłam 2 l... a tak to na różne rzeczy np. kapusta kiszona w sumie taką marchewką z jabłkiem i chrzanem nie pogardziłabym też a na deser kawałek keksa
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2010-12-03 o 21:28 |
|
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
Do tej pory tak mam
Pewnie czasami wzdyma po prostu A z tym drugim sercem, to też tak mam Tak jakby ta dolna część biła Brzuszka tez płaskiego nie miałam przed ciążą, ale może łożysko jest kluczem, ja mam na tylnej ścianie, więc pewnie dlatego tak wcześnie poczułam małego.A na deser bym wciągnęła cały tort makowy mojej mamy....ahhhh.....
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-12-03 o 21:31 |
|
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
Ech baby... o jedzeniu piszecie aż głodna się zrobiłam...
Olllieko nie wiem co tam zrobię, nie planuję bo u nas plany często zostają tylko planami ostatnio. Takie życie matki polki W każdym razie Misiowi muszę pogotować - zupkę dyniową i buraczkową Może troszkę też zwykłej warzywnej, trochę kombinacji żeby nie jadł co dzień tego samego. Taki zapasik na 2-3tyg zrobie...Jeszcze czasem będziesz młodzież prosić żeby tak nie kopało Ale mi tego brakuje![]() Fajny brzusio
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki lind
![]() WERUCZKU jeszcze raz wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!! |
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
Weruczek, WSZYSTKIEGO NAJ!!!
Olliwka, ja poczułam pierwsze bąble (nie byłam pewna czy to to) jakoś w 16 tygodniu. Pewność miałam już tydzień później Około 21-22 tygodnia można było zobaczyć ruchy przez brzuch już na zewnątrz.
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
Weruczku wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń życzę
Tity to jestem starsza o całe 3 dni hehehe ja z 14, brzusio superowy Lind a na Twojego TZ dziala taki strajk? Dziewczyny poradźcie mi jak spać bo się bardzo nie wysypiam, zawsze spałam na brzuchu no ale nie wiem czy można a poza tym to muszę się odzwyczaić ... aha i co z leżeniem na plecach? można? |
|
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
weruczek NAJPIĘKNIEJSZE ŻYCZENIA URODZINOWE
sloneczko ja do dzisiaj spie na brzuchu jeszcze czasem , dopoki nie przeszkdza to nie slyszalam zeby jakis zakaz był
|
#3506 | |
|
Zakorzenienie
|
Weruczku dużo zdrówka, miłości i oczywiście II
Cytat:
Ja spałam na brzuchu dość długo a do samego końca i na plecach (choć niewygodnie) i na boku, tak jak u Oliwki moim ulubionym był prawy choć powinno się na lewym spać.
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
no ja słyszałam że na plecach nie wolno jak juz brzuszek jest bo wtedy dzidzia uciska na tętnicę, ale to tylko słyszałam na 100% nie wiem
|
|
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
Weruczku sto lat
i spełnienia marzeń wszelakich ![]() ja własnie pichcę obiadek, bedzie indyk w sosie z serka plesniowego z makaronem juz mam ochote na to, a dopiero indora wsadzilam do piekarnika ![]() piekna pogoda, moj TZ cos sie zle czuje, ale moze mu przejdzie to wyciagne go na spacer
|
|
|
|
#3509 |
|
Zadomowienie
|
Tity, no dalej jest to plamienie: nic już nie rozumeim. Jak sie do pon nie uspokoi to zrobie jeszcze raz test, a jak dalej tak bedzie to pójde do lekarza : może mi się jakiś mięśniak zrobił??
Ojej, ile życzeń,dopiero zauważyłam, bo czytałam od góry:p ALE MIŁO )DZIĘKUJĘ , JESTEŚCIE KOCHANE ![]() ![]() czekam na rodzinkę, pewnie się spóźnia jak zwykle:P |
|
|
|
#3510 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczor na krociutko
![]() Weruczku - 100 lat 100 latOliiwko - wiem, ze nie pytalas mnie ale i tak napisze, a co Czyli 19+0![]() Zaraz lece sie szykowac na Christmas Party z mojej pracy Absolutnie nie mam nic do zalozenia co byloby ciekawe, sliczne i w ogole ale szczerze powiem, ze olewam to Pogadam, pojem i wracam do domciu do lozeczka![]() A jutro mam wolne i .... wreszcie sprzatne chalupe. co za radosc, hee?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:30.

25 to Ty jeszcze młoda dziołcha jesteś
ehh
Nie do wiary!

Beznadziejnei się zachował: gra jest dla niego ważniejsza od dziecka! Wrr
A chociaż cie przeprosił??

100 lat