|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Konto usunięte
|
Dot.: Dyskusje luźne i bardziej spięte ;) o ćwiczeniach i diecie :D
|
![]() ![]() |
![]() |
#3482 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
noooo jeden i drugi allegrowicz odpisali ![]() niestety za duzo mi wyjdzie by zaplacic za kettla i pilke do cwiczen. wybiore wiec jedynie kettla. a taka pilka gimnastyczna to w jakiej cenie moze byc w sklepach stacjonarnych? bo wiadomo, ze na allegro licza podstawowa cene + wysylka niestety tutaj na jednej i na drugiej aukcji licza mi 2x wysylke kurierem bo kettle zmiazdzylby pilke ![]() ![]() aukcja trwa jeszcze 1 dzien takze na razie sie wstrzymam. pomysle, ale jak zamowie to dam znac ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- a jeszcze co do pure.. masakra. rzeczywiscie macie racje. lasek od groma - jakis wysyp byl, ale wszystkie przez rowna godzine biegaly/chodzily na biezni. to ja sie pytam po co kupowac tak drogi karnet? biegac to moge na podworku.. i z tym poceniem sie to tez racja. patrzyly sie na mnie jak na aliena. spocona i w "strefie mezczyzn" ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- moze tak offtopowo, ale wczoraj ogladajac tv przypadkowo natknelam sie na program o polskiej chirurgii plastycznej. jako iz tematy medyczne nie sa mi obce zaczelam go ogladac. i co ja widze? jakas w miare znajoma twarz, glos, pozniej napisane - paulina pszech i juz wiem, ze to byla uczestniczka top model. czego sie o niej dowiaduje? urodzila dziecko, ma 22 lata czyli jest w moim wieku i przyszla na operacje posladkow - wszczepienia implantow, bo jej "pupa jest galaretowata, plaska i obwisla" jaki byl moj bulwers kiedy LEKARZ zamiast jej wytlumaczyc ze w tym wieku troche cwiczen i byloby luks (jej pupa wcale nie byla zla!) wzial sie za mazanie flamastrem po jej posladkach, i pewnie za kalkulacje w myslach ile na niej zarobi no i tez nie rozumiem jej zachowania. jak nie robiac NIC celem polepszenia sylwetki metodami nieinwazyjnymi od razu rzucac sie na tak radykalna operacje? zaznaczono, iz przez tydzien nie bedzie mogla SIADAC, a przez 2 (?) tyg bedzie musiala spac na brzuchu
![]() |
#3484 |
Zakorzenienie
|
La figa-a co to za piłka,ze kettle miałby ja zmiażdzyć??przeciez jesli to piłka gimnastyczna to ona jest w kartonie nie nadmuchana....
Jutro postarams ię zerknąc ile w sklpeie stacjonarnym kosztuje. Czasem w rossmanie mozna spotkać piłkę.
#3485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja rozumiem, że to chirurg plastyk i że na tym zarabia, ale i tak powinien uświadomić dziewczynę, że dla polepszenia pośladków wystarczą ćwiczenia Albo lekarze często zalecają operacje zmniejszenia biustu (na NFZ) ze względu na dolegliwości pleców kiedy tak naprawdę nie biust jest problemem, a słabe mięśnie kręgosłupa i wysoki poziom tkanki tłuszczowej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio trochę nie po drodze było mi z prawdziwym siłowym, posiłkowałam się workoutami z Body Revolution i Tamilee, ale dziś uznałam, że koniec drogi na skróty i zrobiłam poniższy trening. Miałam go zapisanego w 'żelaznym' zeszycie, więc albo jest z sfd albo z wizażu, a jak z wizażu, to pewnie Rzabba go wklejała, ale wrzucam, bo mogłam coś pokręcić
![]() ![]() 1. przysiad sumo 2. shoulders bridge z wypychaniem nogi pionowo 3. pompki 4. wiosłowanie sztangielką 5. wznosy nóg z leżenia 6. unoszenie ramion przodem 7. pompki tyłem 8. uginanie ramion Jeśli coś pokręciłam, to przepraszam ![]() ![]()
![]() |
#3487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3488 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() swoją drogą chyba najgłupszy artykuł świata ![]() co do chirurgii plastycznej to już taka mentalność - wg niektórych najlepsze rozwiązanie to to najszybsze. Edytowane przez BrandNewName Czas edycji: 2013-04-29 o 14:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3490 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny podpowiedzcie, bo po ostatniej rozmowie z trenerem na siłce zwariowałam, a nie wszystko też dokładnie zapamiętałam.
Chodzi o to, że nie wiem ile mam robić powtórzeń i serii i na jakim ciężarze (czy max ciężar czy tak, bym mogła zrobic np 3x15powt) na poszczególne partie... ręce - chcę zrzucić z nich to co wisi, ale wyrobić sobie siłę, mięśnie niekoniecznie, ale jak delikatne będą to bez paniki nogi - wyszczuplenie (szczeg wew strona ud i łydki) + siła, mięśnie niekoniecznie brzuch - wyszczuplenie (opona...) + koniecznie silny brzuch, ale nie chcę kaloryfera widocznego (ani nic w ten deseń ![]() pupa - chcę ją 'powiększyć' i zbudować fajnie do tej pory robiłam 3x15 powtórzeń, ale chyba to jednak nie zwiększa mi siły... na tyłek też nie działa ;p Pomóżcie jak to rozłożyć ![]() Edytowane przez Dinulka Czas edycji: 2013-04-29 o 14:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3492 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Zakorzenienie
|
mam na myśli widoczność mięśni, masa ze tak powiem :P wiem, ze to trochę dziwnie brzmi, ale na moje pytanie odnośnie tego czy lepiej robić mniej powt z większa ilością ciężaru czy więcej powtórzen, a mniejszy ciężar trener odpowiedział w stylu: na schudnięcie 15, na siłę 8, na masę 4 (liczb nie pamiętam jakie podał). I chyba coś w tym jest, bo znam osoby z jakims mięśniem napompowanym, a mogace mniej zrobić od niepozornego chuchra z widocznym mięśniem 3xmniejszym
![]() i czy gdybym robiła mniej powtórzeń (ile?) z większym ciężarem, by zdobyć tę siłe, to wtedy też chudnę czy raczej minimalnie? Edytowane przez Dinulka Czas edycji: 2013-04-29 o 16:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3495 |
Zakorzenienie
|
myślę że po 2 powtórzeniach z bardzo dużym ciężarem....takim maks 5 kg..bo przecież kobiety więcej jak 1,5 kg nie powinny "dźwigać"
![]() Mi już wąsy zaczęły rosnąć..a Tobie jeszcze nie?? Dziwne ![]()
![]() |
#3496 |
Zakorzenienie
|
hania, to może nam pokaż te wąsy, póki jest jeszcze czas na rezygnację..
![]()
![]() |
#3497 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a tak serio, to nie nabijajmy się, cóż dziewczyna poradzi na głupotę trenera ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Także nie będę straszyć ![]()
![]() |
#3499 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
Zakorzenienie
|
no dobra, pomijając całą otoczkę, to w końcu jest jakaś zależność czy jej nie ma i w którę stronę iść?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Rzabbocop
|
Spróbuj 8-10 powt.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Zakorzenienie
|
dziękuję za odp. To by się pokrywało z opinia kolegi, że 15 (a na tyłek 20 robiłam) to za dużo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3504 |
Rzabbocop
|
W sumie to możesz robić piramidę
w pierszej serii 12 powt w drugiej dokładasz cieżar i robisz 8-10 w trzeciej dokładasz więcej i robisz 6-8 powt. Bilans zerowy lub lekko ujemny Na pupę możesz dołożyć po prostu jakies ćwiczenie ale tutaj trzeba będzie popracować specjalnie za jakiś czas bo cele ciut rozbieżne i może być cieżko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A po drugie to ciało to nie supermarket, że se możesz zamówić co jakie ma być ... i jak jeszcze raz przeczytam o tych mięśniach ... to ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Zakorzenienie
|
Spróbuję i 8-10 powt z jak największym ciężarem i piramidę i zobaczę w czym się lepiej odnajdę, skoro mam dowolność
![]() Faktycznie dołożę coś jeszcze na tyłek. Tylko denerwuje mnie podejście gościa na siłowni, jest sympatyczny, interesuje się nami itp, ale ciągle jest na zasadzie 'więcej nie rób, na dziś starczy, tu delikatnie, zamiast tego, może najpierw to' aż się nieraz czuje winna jak zmieniam ciężar albo proszę o coś nowego, żeby pokazał. ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Tygrysku ogólnie ciałem masz na myśli, żeby schudnąć i potem dopieszczać, czyli pracować nad siłą czy źle to odbieram? |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to czy schudniesz czy nie to akurat sprawa marginalna powinna być i nie jest to zależne tylko od treningu, ale przede wszystkim od tego jak jesz. Przysiądź trochę tyłeczek przed kompem, przejrzyj ten cały wątek, było sporo cennych wskazówek, bo mam wrażenie, że póki co to nie ogarniasz podstaw związanych z pracą nad sylwetką.
![]() ![]() |
![]() |
#3508 |
Zakorzenienie
|
Polecam.
A laski głupie są. Ja po miesiącu chodzenia na ciężary byłam już z większością facetów na cześć, spokojnie można było pogadać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
taki facet bylby dla mnie. nie tam jakis koksu ale taki, ktory wie jak dobrze jesc, dba o siebie, nie pali, malo pije, ma wlasna pasje ![]()
![]() |
#3510 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Tylko póki co nikt mnie nie chce do pracy ![]() I jeszcze nie mogę treningu zrobić ... co za *ujowy dzień ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.