|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja trzymam za Ciebie kciuki. ![]() Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło ![]() A może pomyślcie o czymś własnym? My się zastanawiamy, czy czegoś nie otworzyć. Myślałam o komisie dziecięcym + jakieś nowe zabawki, ciuszki. Dzisiaj mąż jedzie do urzędu dowiedzieć się o środki unijne na ten cel. Znajomy dostał sporo kasy na własną działalność, koleżanka też dostała w zeszłym roku. Trzeba spróbować, a nuż widelec się uda ![]()
![]() |
#3482 |
Rozeznanie
|
dopiero was nadrobiłam
![]() bydgoszczanka malutka cudnie siedzi w tej wanience ![]() margo mała wygląda jak aniołek ![]() miira przystojniak ![]() bratkab bardzo mi przykro ![]() dziewczyny czy możecie polecić jakieś dobre, sprawdzone łyżeczki i miseczki do karmienia? bo niedługo zacznę wprowadzać nowe smaki a ja taka nieprzygotowana jestem ![]()
#3483 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Konto usunięte
|
Bydgoś, ja tak pomyślałam o dobrym dziecięcym ciuchlandzie. Brakuje mi takiego.
Migotko, polecam takie gumowe - mam baby ono i chyba canpola, jedna płytka, druga głębsza (fajna nawet do podawania syropu, i w trakcie ząbkowania, bo mała podgryza ją): BABY ONO w rzeczywistości nie jest ona biała, tylko żółtawa, kremowa taka. CANPOL ta jest płytsza, też nie idealnie biała, i wolę tą - ma ciut dłuższą rączkę, a przez to, że płytsza, małej na początku łatwiej było zjadać. Ale warto mieć obie, tanie są, a jak pisałam - głębsza super na syropki czy bardziej płynną konsystencję, np. słoikowy banan jest taki rzadki. I tymi łyżeczkami daję rzeczy po 3 miesiącu już, co ważne też - są wąskie. Ale traktat o łyżeczkach ![]() Idę się myć i do lekarza z córą. Okres chorobowy, lekarka tylko (i to nie moja)do 11:30, jest piątek super ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
takie rzeczy raczej nie maja wpływu na twoje mleko, choć ja wystrzegaąłbym się chemii w jedzeniu (o to cieżko). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Zadomowienie
|
bratkab współczuję tej sytuacji...ale niestety w takim kraju przyszło nam żyć,ja też nie wiem czy będę miała gdzie wracać...uszy do góry napewno znajdziesz sobie coś innego a teraz ciesz się ,że masz czas dla dzieciątka
![]() Dzwoniłam do sklepu w którym kupiłam ten wózek,pani bardzo miła stwierdziła,żebym go przywiozła,ona odeśle go do producenta,aby go sprawdzili,a mi da naraziejakiś zastępczy ![]() Słuchajcie u mnie w kamienicy,dokładnie nade mną mieszka parka,młodzi ok 26-30l.no i dzieją się tam dziwne rzeczy,mają też dzidziusia,około roczku może troszkę więcej,nie znam ich zbytnio bo nie interesowałam sie nigdy sąsiadami,ale to dziecko płacze ciagle,a wczoraj to już nie wiem co to było....godz.22:45 a dziecko zaczyna wyć,mamusia się śmieje i przyklaskuje,zaczynają się jakieś ostre dyskusje z mężem...a dziecko płacze ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Zakorzenienie
|
kardashi, STO LAT, STO LAT, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOCHANA
![]() ![]() ![]()
#3488 | ||||||||
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() Cytat:
na poczatku zdziwienie, czolo zmarszczone a jak smaczek sie rozszedl to smiech, mieli jęzorkiem az miło ![]() Cytat:
przed porodem zreszta tylko nassz wątek czytalam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() moze dzieciątko ci skacze??? ten skok 18 tyg moze sie zaczac juz w 14... Cytat:
Cytat:
![]() budowlano elektryczna, on elektryk ja architekt.. co prawda poza podpisywaniem sie na fakturach i dokumentach nie pracuję pomysl z komisem rewelka!!!!!!!!! [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22677946] Idę się myć i do lekarza z córą. Okres chorobowy, lekarka tylko (i to nie moja)do 11:30, jest piątek super ![]() ![]() jak to co? prywatna wizyta lekarza w domu niestety, cwano to sobie wymyslili, no nie? moja przych na szczescie do 18 czynna i ktos zawsze jest Cytat:
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- przylączam sie ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Konto usunięte
|
Jamaica, tyle, że prywatna odpada, moja lekarka na urlopie chyba, a ta co jest prywatnie nie chodzi ;/
Kardashi, naj naj naj życzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Bratkab - współczuje całej sytuacji z pracą ![]() ![]() ![]() Margo - śliczny Twoj aniołek ![]() Miira - super chłopak z Mikołajka ![]() ![]() Ja mam łyżeczki do karmienia z TT - bardzo fajne, gumowe na końcach, z czujnikiem teperatury, dobrze sie trzymają, mała uwielbia je gryźć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22678612]Jamaica, tyle, że prywatna odpada, moja lekarka na urlopie chyba, a ta co jest prywatnie nie chodzi ;/
Kardashi, naj naj naj życzenia ![]() no wlasnie glupota totalna to jest.......... oni wiedza ze ludzie dla dziecka ostatni grosz wydadzą.... u mnie za to w przych dla doroslych glupota kolejka zapchana juz o 7 nie ma po co isc tel oczywiscie nikt nei odbieraq jak bylam w ciazy i przeziebilam sie polecialam do przych a ona mi mowi ze nei przyjma mnie ( byl piątek ) jedyne co mi zostalo to lux med ktory mam naprzeciwko 120 pln poszlo ale obsluga cud miód pozniej tez poszlam do luxu bo akurat dowiedzialam sie z emnie zwolnili a ze to byl 11 tc to nie chcialam ryzykowac wiecej stresu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3492 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() kardashi spełnienia marzeń! ![]()
![]() |
#3493 |
Konto usunięte
|
kardashi, wszystkiego najlepszego !!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3494 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kardashi - ode mnie tez najlepsze życzenia ![]() Margo - ja mam taka pszczółkę do nauki ubierania http://allegro.pl/pszczolka-do-nauki...256050336.html ale te rzeczy do ubierania to taka troche ściema, wątpię, żeby dziecko na tym nauczyło sie cokolwiek. Może ten Twoj miś będzie lepszy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Rozeznanie
|
kardashi-sto lat, sto lat, sto lat, sto lat-niechaj żyje nam
![]() Dobry ![]() Bydgosiu- mamy identyczny pomysł na własną działalność ![]() Powiedzcie mi, jak długo trwa wyzynanie się zebów?? Od wczoraj mały ma takie dziwne szerokie dziąsła w miejscu dolnych jedynek, no i miękkie, ale koloru takiego samego jak pozostałe dziąsła ![]() Teraz dosypia po nocce-od kilku dni śpię razem z nim..od 23(karmienie) budzi się normalnie co godzine, dwie...i głodny..nie mam siły wstawać co chwilę.. A dziś idę do fryzjera na duużą zmianę...moje włosy to jakaś tragedia- suche, polowy już nie ma...będzie definitywne ścięcie i poprawa koloru ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3496 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a wczoraj dalam malej mleko na noc z 1 miarka kleiku na 150 ml nocka ciut lepsza ale nie rewelacja, dzis tez sie zakleimy ![]() i jeszcze wieczorem siedzielismy z mezem, trzymalam Różę na kolanach a ona cieszyla sie widokim ojca (bardzo rzadko widzi go ostatnio tylko rano) i zrobilam jek pirdzioszka w szyjke a ta w smiech! glosny! czekalam na to , ale raz sie tak zasmiala narazie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Zakorzenienie
|
Kardashi - najlepszego
![]() wczoraj minął rok od kiedy na teście zobaczyłam dwie kreseczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | ||||
Raczkowanie
|
Kardashi samych pogodnych dni
Ale pieknie siedzi, rozsiadla sie jak w luksusowym spa ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
------------------------------------------------------------------------------------- U nas jakies cyrki wczoraj z usypianiem byly, usnela bujana w wozku - juz dawno tego nie praktykowalismy no ale zadzialalo. Dziewczyny jak to jest z tym glutenem? Basia skonczyla 5 miesiecy wiec juz chyba mozna ale co mam jej dac? Chleba? ![]() ![]()
![]() |
#3499 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Polecam wam ksiażkę naprawdę fajna ![]() http://lideria.pl/Maly-smakosz-Annab...opis?nr=213075 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3500 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kardashi, wszystkiego naj naj naj ![]() kurczę, mam problem z pieluchami... ostatnio z pampersów ucieka nam kupa... ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- ![]() ja nawet nie zauważyłam, a u mnie to dziesięć dni temu było ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | ||||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Normalnie szlag mnie trafiał ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kardashi wszytskiego naj naj. U ans dzisiaj nocka niespokojna. Musiałam mała wziąść do łóżka, żeby trochę pospać. Czyżby jakiś skok?? ![]() U nas dzisiaj pogoda paskudna, zimno jak w kieleckim, a muszę wyjść na ślub koleżanki. Miłego dzionka życzę. Parrotko ja do deserku dodaje po prostu rozmoczony herbatnik lub też kupuję obiadki z kaszką manną. Edytowane przez sonia1981 Czas edycji: 2010-10-15 o 10:42 Powód: dopisek |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze dziwiłam się ludziom, którzy walczą w sądzie o przywrócenie do pracy. Ja bym po nocach nie spała wiedząc, że rano muszę iść do takiej roboty... Powodzenia. ![]() ![]() Cytat:
Może popytaj kobietę, jak ją gdzieś spotkasz czy mały ma kolki, bo go słyszysz. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Zadomowienie
|
Jeszcze raz dzięki dziewczyny
![]() Kardashi wszystkiego naj, naj, naj, naj ![]() ![]() ![]() Emerald my też na razie używamy pampki, ale też kupa wycieka czasem, a ostatnio używałam Lidlowe i według mnie dla mojego malucha o niebo lepsze niż Pampki. Także ja polecam spróbować. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3504 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#3505 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam Miniowi zabawki do kąpieli, bo już się rwie do siadania w wannie. Wybrałam takie żeby były kolorowe i różnorodne, padło na zwierzaki. Przed chwilą je dostałam. Są przesłodkie.
![]() ![]() Tylko niech mi ktoś powie dlaczego na papierku producent napisał 18 mcy + ??? ![]() Przeca tego oni zjeść nie można, ani się tym uderzyć czy zranić... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Fajnie, lubię takie zmiany, pokaż się potem! Cytat:
![]() Fajny taki śmiech jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Schabowego w panierce z bułki tartej ![]() Agu w niedzielę 5 kończy, spróbuję jej coś podawać ale może co kilka dni. Cytat:
![]() No a ja muszę z herbatnikami uważać, bo białko krowie zawierają często ![]() Bylam u lekarza - no na przeziębienie nic nowego nie powiedziała (nasza lekarka nieobecna do przyszłego piątku), ew. jeszcze euphorbium do nosa psikać. Problemy z niejedzeniem trwają dokładnie 3 tygodnie. Po pierwszych 1o dniach poszłam do lekarki (jeszcze moja była), Agu zważona i w ciągu tych dni przybrała tylko 15dag. Dzisiaj ważona - od tamtego ważenia nie przybrała ani grama. 5,9 waży. A lekarka tylko ramionami wzruszyła i mówi, by dawać jej w takim razie do jedzenia to, co lubi, słoiczki nawet 2 razy dziennie - w sensie obiadki, + owoce, kaszki, kleiki, dała skierowanie na morfo. Wiecie co - ok, na oko sama nic nie może stwierdzić, ale cholera wiedzą też się nie popisała ![]() Na zdrowy rozum jeśli by do mnie przyszło dziecko które w 5 miesiącu przybrało tylko 15dag w sumie i matka zgłasza to drugi raz, to chybabym doi szpitala skierowała. Powiedzcie mi szczerze - czy ja źle kombinuję, czy przesadzam? Ja już naprawdę nie wiem. Jeszcze z sinlac'kiem spróbuję, to się właśnie podaje przy niskich przyrostach wagi - ale to też wiem od koleżanek forumek, a nie od lekarki, ona nawet tak prostej rady mi nie dała ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Kropuś, fajowskie ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak szkoda dziecka. ![]() ____________ Kardashi - wszystkiego ... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22681611] Bylam u lekarza - no na przeziębienie nic nowego nie powiedziała (nasza lekarka nieobecna do przyszłego piątku), ew. jeszcze euphorbium do nosa psikać. Problemy z niejedzeniem trwają dokładnie 3 tygodnie. Po pierwszych 1o dniach poszłam do lekarki (jeszcze moja była), Agu zważona i w ciągu tych dni przybrała tylko 15dag. Dzisiaj ważona - od tamtego ważenia nie przybrała ani grama. 5,9 waży. A lekarka tylko ramionami wzruszyła i mówi, by dawać jej w takim razie do jedzenia to, co lubi, słoiczki nawet 2 razy dziennie - w sensie obiadki, + owoce, kaszki, kleiki, dała skierowanie na morfo. Wiecie co - ok, na oko sama nic nie może stwierdzić, ale cholera wiedzą też się nie popisała ![]() Na zdrowy rozum jeśli by do mnie przyszło dziecko które w 5 miesiącu przybrało tylko 15dag w sumie i matka zgłasza to drugi raz, to chybabym doi szpitala skierowała. Powiedzcie mi szczerze - czy ja źle kombinuję, czy przesadzam? Ja już naprawdę nie wiem. Jeszcze z sinlac'kiem spróbuję, to się właśnie podaje przy niskich przyrostach wagi - ale to też wiem od koleżanek forumek, a nie od lekarki, ona nawet tak prostej rady mi nie dała ![]() ![]() Niedobrze, że stoi na wadze. ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22681611] [/COLOR]Kropuś, fajowskie ![]() ![]() Na alledrogo. To są zabawki Bertoni, nie umiałam ich znaleźć w realu. Nawet na all mają je tylko dwie osoby. ![]() No tak myślę, że to tak z marginesem... http://allegro.onet.pl/listing.php/s...iew=Poka%C5%BC Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-10-15 o 11:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Konto usunięte
|
http://allegro.onet.pl/najtaniej-gum...243471224.html a tu od 12 miesięcy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3510 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22681611] Problemy z niejedzeniem trwają dokładnie 3 tygodnie. Po pierwszych 1o dniach poszłam do lekarki (jeszcze moja była), Agu zważona i w ciągu tych dni przybrała tylko 15dag. Dzisiaj ważona - od tamtego ważenia nie przybrała ani grama. 5,9 waży. A lekarka tylko ramionami wzruszyła i mówi, by dawać jej w takim razie do jedzenia to, co lubi, słoiczki nawet 2 razy dziennie - w sensie obiadki, + owoce, kaszki, kleiki, dała skierowanie na morfo. Wiecie co - ok, na oko sama nic nie może stwierdzić, ale cholera wiedzą też się nie popisała ![]() Na zdrowy rozum jeśli by do mnie przyszło dziecko które w 5 miesiącu przybrało tylko 15dag w sumie i matka zgłasza to drugi raz, to chybabym doi szpitala skierowała. Powiedzcie mi szczerze - czy ja źle kombinuję, czy przesadzam? Ja już naprawdę nie wiem.[/QUOTE] Zrób na szybko morfologię i zobaczysz co w trawie piszczy. ![]() do szpitala od razu to bym nie chciała, bo tylko inne jakies choróbsko można złapać- taki teraz okres, że mnóstwo grypopodobnych świństw dookoła. ![]() No i próbuj podkarmić sinlakiem, a nuż Agatka ruszy z wagą do przodu. Buziole dla malutkiej. ![]() Tymek śpi od 3 godzin- zdążyłam się z kumpela kawy napić, obiad przygotowałam, pranie ze strychu zebrałam... i nudno mi... ![]() idę na allegro. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.