|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zadomowienie
|
Dot.: Udało się po poronieniu :D cz.II
Hej Amelka! Też spać nie możesz?
![]()
#3482 |
Raczkowanie
|
Hej hej
![]() Mąż na 7 rano do pracy jeździ wstaje nie przyzwoicie rano, a ja razem z nim i jakoś tak dorwałam się komputera bo zaległości tu u was straszne mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Amelka ,nie nastawiaj sie źle do tej glukozy ![]() piłam ja teraz i było nienajlepiej,ale weź sobie ze soba cytryne i podczas jej picia może polizać cytrynke,albo trochę wcisnąć ![]() ![]() ![]() powodzenia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Ja tez musiałam TŻ wyprawić,tak mi go szkoda wczoraj był w pracy od 8 do 23!! a dzis od 8 do 20! jest naprawde zmęczony... ludzię chyba postanowili sobie na nowy rok ,że będą mieć zdrowe ząbki,bo walą drzwiami i oknami ![]() ![]() tak gadałyście o tych brzuchach i mnie właśnie zaczął boleć... bardziej niż brzuch to ciągnie mnie w kroczu i zupełnie nie wiem co to może być ![]() ![]()
Witaj Zuzieńko ![]() 19.04.2011 godz 14:20 Aniołek 26.05.2010r
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Koleznka ma 3 miesieczne dziecko i przesypia jej nocki, zdolowalam sie tym troche ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A karmisz ją jeszcze w nocy,czy tylko wode podajesz? może jest głodna Malutka??takie wstawanie nocne musi być na maksa męczące,nie ma nic gorszego jak niewyspanie... a w dzień kładziesz ją o określonych porach spac?? mnie dopadł stres jak to wszystko ogarnąc po porodzie?? ![]()
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Raczkowanie
|
lulka265 no właśnie staram się jakoś do tego pozytywnie nastawić, myśl o podwójnej dawce tego trunku do wypicia może być naprawdę mobilizująca a potem zarzucę jakieś miętusy żeby pozbyć się tego smaku
![]() Po porodzie dostaniesz powera od dzidziusia i nic nie będzie dla ciebie stanowić przeszkody podobno takie ma działanie uśmiech małego dzieciaczka przynajmniej tak mnie zapewniają koleżanki i puki co tylko tak myślę choć zdaje sobie sprawę że może być ciężko |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko miętusa to juz po wszystkim ![]() pamiętaj,że nie możesz nic jeść ani pić przez 3 godziny i najlepiej siedziec w jednym iejscu,bo jak chodzisz to wynik może byc niewiarygodny ![]() mam nadzieje,,że ja Zuzia sie do mnie uśmiechnięcia to bęzie pełnia szczęścia nawet po niprzespanej nocy ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- AMELKA a Ty wktórym tygodniu jestes? na kiedy masz termin? ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- MAMUŚKI chłopczyków ![]() może chcecie mieć w łóżeczku małego marynarza?? http://dzieciecakraina.pl/product/show/10512/null.html
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3488 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam na liczniku jakiś początek 19 tygodnia a termin na 10 czerwca. Za tydzień idę do Gina i może powie mi czy chłopczyk czy dziewczynka bo już właśnie przeglądam ciuszki i nie wiem co kupować, a że moja organizacja jest kiepska to muszę szybko się za to zabrać więc dziś dzień spędzam na allegro ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | |
Zadomowienie
|
czesc laski
Wczoraj trafiłam znów do ginki z wynikami badań bo widziałam że zaniżone troszke są , ale mnie uspokoiła powiedziała że pod koniec ciąży tak bywa, kazała brać tylko żelazo dodatkowo oprócz witaminek i mojego magnezu na drętwiejące dłonie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Szkoda że często dopiero jak coś kupimy to sobie to uświadamiamy ![]()
![]() |
#3490 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kochana dasz rade, ale nie mowie ze bedzie latwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny, wróciłam własnie od internisty, moje przeziębienie to trochę więcej.. zeszło niżej, tchawica i lekko oskrzela, dotsałam antybiotyk, i teraz pytanie czy któraś z Was brała DUOMOX i flavamed będąc już w ciąży???? muszę się jakoś wykaraskać w ciągu tygodnia, dobrze że nie mam gorączki..
Fridka Ty chyba zażywałaś coś tuż przed porodem, prawda? Pamela witamy w domu, czekamy na foto Oliwki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam,że przenika przez łozysko, ale nie wpływa na płód. Nie mozna jej za to brac chyba podczas karmienia piersią. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do nocek, to Franek od paru dni budzi się tylko raz na karmienie, dzis np obudził sie o 6 rano ![]() ale za to chodzi spać ostatnio bardzo pozno, bo wczoraj np dopiero o 22.30, coś kurcze nie umie zasnąć, biedaczek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Zadomowienie
|
Ja własnie przeglądam stronkę szpitala w którym zamierzam rodzić .
Wiadmości za wiele nie ma, w sumie chciałam przeczytać co trzeba zabrac dla dziecka ale takich info nie ma. Doczytałam że jest możliwość zewnątrzoponowego znieczulenia a cena to tylko 500zł ![]() (przyjecie porodu) 400zł . Teraz uciekam zrobić sobie Cappucino ![]()
#3495 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3496 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bierz spokojnie,ja brałam przez 2 tygodnie,bo miałam podejrzenie zapalenia płuc ![]() konsultowałam z ginem i kazał brac,bo gorzej jak sie tego nie wyleczy. ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
A masz córunie przy sobie czy śpi w oddzielnym pokoju?? bo ja się bije z myślami i chce od razu Zuzię kłaść w swoim pokoiku ![]() ![]() ja myśle,żę ona w nocy możę być głodna,ale możesz to zastapić i dać jej odrobine wody do wypicia ![]()
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Raczkowanie
|
dzięki za odpowiedz, zadzwonilam jeszcze tez do gina skonsultowac receptę od internisty, kazał brać.. może jakoś jeszzcze tydzien wytrzymamy i zdąże się podkurować, zauważayłam że brzuszek mi od tego kaszlu dość często twardnieje, ale nie boli, myśle że powinnam trochę jeszzce wytrzymać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale cena faktycznie zaporowa,chociaż z tego co słyszałam to jest bezprawne bo każda kobieta ma prawo do znieczulenia!! ![]() to jest może cena za anestezjologa,który będzie je dawał..tak czy siak jest to chore!! a ta położna to bym brała w ciemno!! lepiej komus tam zapłacić ![]()
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ok 6 miesiąca,może ok roku,zobaczymy. Tak czy siak pokoik dla dziecka urządzimy przed narodzinami. Tylko łóżeczka w nim zabraknie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3500 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3501 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Tez mysle ze moze chciec jej sie pic, ale jak pije z piersi to jest tam tez woda ![]() Wlasnie przeczytalam w necie ze jak dziecko przesypia w nocy 5godz to juz mozna uznac ze przesypia noce ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ja nie zamierzam korzystac ani z jednej usługi ani z drugiej ![]() Jak już urodzę i będe zadowolona to wtedy damy coś położnej, tak było u bratowej i szwagierek i ja też tak zrobię. Cytat:
Tak jak piszesz, bliskość matki 9 miesięczna nie pozwoliłaby mi na to, no bo jak zostawić taką dziecinę samą w pokoiku! Ja bym non stop latała sprawdzac co się tam dzieje ![]() U nas łóżeczko będzie wstawione na razie do sypialni i Malutka będzie cały czas pod czujnym oczkiem taty albo mamy ![]() ![]() ![]() Cytat:
Także ja proszę tą moją malutką kruszynkę aby zmieniła pozycję ![]()
![]() |
#3503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na poczatku poprzedniej ciaży czytałam masę "mądrych poradników", duuużo artykułow w dziecięcych gazetach. Teraz podczas starań też tak było. I wszyscy piszą co i jak robić i co dziecko "powinno". I te opinie (najczęsciej dobrze opłacone ![]() Po przeczytaniu góry tego typu informacji nabrałam dystansu. Teraz sugeruję sie opiniami innych,doświadczonych mam ,a odnośnie "wychowania" własną intuicją. A ona mi mówi ,że powinnam być blisko. I ze to ja musze dopasować zycie do dziecka ,a nie ono powinno dopasowac się do moich wyobrażeń. Odnośnie pielęgnacji i artykułów dzieciowych tez przestałam już ufać "specjalistom" z gazet. Sama czytam składy kosmetyków,nastawiam się na te najbardziej proste i jak najmniejszą ich ilość.I nie ukrywam ekonomię, bo nie zawsze ten super polecany srodek,w którym znana połozna kapie dzieci od peirwszego dnia ![]() Moja szwagierka uznała mnie za nienormalną ,bo ona nie kombinowała tylko kupowała to co z góry uznała za najbardziej wiarygodne (czyli najbardziej popularne marki). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3504 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja poszlam spac przed 3.Spalam znowu bardzo zle.Jestem potowrnie zmeczona i do tego glowa mnie boli ze brak slow ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Zakorzenienie
|
Nasze bobasy na bank z nami w pokoju będą...
Jak Wasi tż-ci mówią na Was? ja jestem "hipciem" i się mężowi odgryzłam bo skoro ja jestem hipciem to to on hipopotatem też jest, no jak jednogatunkowo trzeba ![]()
#3506 | |
Zakorzenienie
|
No to dałyście mi do myślenie z tym łóżeczkiem
![]() może faktycznie będzie lepiej u nas w sypianlni,tylkomi chodzi tez o TŻ,bo on niestety ale musi sie wysypiać,bo odpowiada codziennie za czyjeś życie i musi byc wyspany... przemyślę,jescze możliwość wstawienia ł,ózdka dla mnie do pokju Małej ![]() ![]() on sie pewnie nie zgodzi,zreszta sam mówił,żeby spała z nami,ale on sobie nie zdaje sprawy jakie to jest męczące. Dałyściemi do myślenie. TYlko czemu od razu zakładać ,że dziecku się coś stanie??sama już nie wiem. ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
Słodziutko ![]() Mój to niech lepiej do mnie nie mówi tak żartowbliwie,bo mam jakąs taką jazde w głowie przez ten mój wielki tyłek,że jeszcze bym zabiła ![]() ja nie wiem jak Wy,ale ja czuję sie gruba,ciężko mi się zgiąć,schylić a tyle jeszcze przede mną ![]() A tak ogólnie to spałam teraz .bo chyba jakieś niskie ciśnienie jest MADZIK robię dziś canneloni dla mężusia ![]() ![]()
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Zadomowienie
|
Enia dziś si dowiem jakie ułożenie ma Malutka. Ja myślę, ze główka jest na dole, bo mi kopie na górze
![]() Nasza Niunia też będzie spać z nmi w pokoju, Nie wyobrazam sobie inaczej! Nie po to tyle na Nią czekamy, zeby potem spała z daleka. Ja to mogę najwyżej TŻta wydelegować do drugiego pokoju, zeby sie wysypiał do pracy jakby co. Dzidziuś najważniejszy! Madzik, i jak wyszło z tym kolesiem? Szukacie mieszkania tylko dla waszej trójki? Czy i tamten też? ja bym sama mu nagadała, zeby sie odwalił! Dobra, zbieram się!
Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje... ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png Edytowane przez mokra6 Czas edycji: 2011-01-12 o 13:01 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie mam jakiejś ksywki ze względu na duży brzuszek ![]() Cytat:
![]() Tez mogę wysłac Tż do innego pokoju, zresztą jak będzie chciał się wyspać to sam pójdzie ![]() Ale dziecka na pewno nie będe zostawiała sama w pokoju na noc po to aby Tż się wyspał ![]()
![]() |
#3509 |
Zakorzenienie
|
POWODZENIA u gina Dziewczyny
![]() ![]()
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3510 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ty przestan juz z tym jedzeniem bo cie zlapie i ![]() ![]() a ja mam pyszny serniczek z kruszonka i do tego kawke sobie popijam ![]() Cytat:
![]() dziewczynki trzymam ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:01.