|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Raczkowanie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Muron mam pytanko jak się czujesz? masz jakieś skurcze czy coś? Pytam bo mam termin na wtedy co Ty
![]() Nie wiem jak Ty ,ale ja tylko chcę do tego Nowego Roku jakoś dotrzymać małego ![]() Byłam u gin.jakiś tydzień temu na KTG....wyszedł tylko jeden skurcz i rozwarcie na 1 cm. Z tego co on mówi to urodzę po terminie... Boję się bo u nas strasznie zasypało i z dojazdem może byc problem tym bardziej ,że od kilku miesięcy nie mieszkamy w mieście tylko na peryferiach... W dodatku narzeczony ma nocki cały tydzień ;(. Wy też codziennie rozpakowujecie i pakujecie torbę do szpitała>? ![]()
#3482 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
dobre pytanie, ja mam we wt i ginka nic nie mówiła, żeby odstawić... Zresztą chyba bym się bała trochę...
Nadzieja umiera ostatnia... http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png Kasia ![]() Edytowane przez olbka Czas edycji: 2010-12-26 o 17:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
BAN stały
|
Kurczę,ja też mam wizytę we wtorek...zastanawiam się,ile waży moja malutka
![]() Jak na razie prawie w ogóle się nie rusza...dzis dostałam dosłownie 1 kopniaka. Marlena,ja mam już wszystko co trzeba,ale ciągle kombinuję z ubrankami dla małej ![]() Niby już jestem spakowana,ale cały czas coś zmieniam ![]() Taka już moja natura ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dopiero pozniej, przeciez to nie wplynie na wynik, ale czytalam gdzies zeby odstawic wszystkie leki dopochwowe chyba 4 dni przed, kurcze... sama nie wiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i dzis chce mi się strasznie oglądać ubranka małego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3486 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja też ostatnio miałam taka ''fazę'' na przeglądanie ubranek Martusi ![]() Tyle tego mam,że nie mam gdzie pomieścic. Wiele rzeczy zostało mi po synku,a ostatnio na najwyższej półce w szafie znalazłam 2 pajacyki,body i 4 kaftaniki-wszystko nowe. Musiałam o tym zwyczajnie zapomniec,i teraz mała będzie to miała ![]() Słuchajcie dziewczyny,a czy Wy jesteście za tym,żeby kolory ubranek były dostosowane do płci dziecka? Bo moja teściowa tak uwaza,i niedawno dostałam od niej masę różowych(aż mi się niedobrze robi od nadmiaru tego koloru )ciuszków. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3487 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() robie liste zakupów aptecznych. Jaką sół fizjologiczną do przemywania oczek kupić? taką litrową butlę czy pojedyncze opakowania? i gdzieś ostatnio czytałam, że waciki nie nadają się do przemywania maleńkich oczu, bo mogą się im dostać kawałki waty, że lepiej gaziki.. co mam kupić? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Rozeznanie
|
Kurcze a ja nadal czekam na poczatek roku - wtedy sie mam zamiar spakowac, ale nie wiem czy mi to wypali bo wiele rzeczy ma moja mama - przynosila z pracy, no i w sumie wyjdzie ze nie mam czego pakowac
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Zawsze wybierałam neutralne kolory,typu beż,zółty,zielony-w takich kolorach może byc ubrany i chłopczyk,i dziewczynka. Co do soli-ja kupowałam w dużej butli,i oczywiście gaziki. Waciki kupowałam jedynie dla siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny, ile macie kompletów pościeli dla dziecka do łóżeczka?? ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3492 |
Rozeznanie
|
lilijka no wlasnie mowilam ze licze ze do konca roku mi wszystko przywiezie, obiecala ze tak bedzie, a tu koniec roku za tydzien a ona nadal nei przywiozla, najgorsze ze bylam tam wczoraj ale ona jakos to dziwnie celebruje, nei bardzo rozumiem jej intencji, ale spokojnie licze ze w koncu sie zbierze....
ja poscieli mam jedna kupiona, druga uszyta, licze ze jeszcze znajde material i jedna jeszcze uszyje, albo dokupie ![]() a moja mala to jakos tak wyszlo ale troszke rozo ma chociaz sie wzbranialam jak moglam ![]() Edytowane przez ligotka Czas edycji: 2010-12-26 o 18:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Zadomowienie
|
ja mam 3, ale tylko dwa prześcieradła. musze dokupić jedno conajmniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
efekt jest taki : SAMA SOBIE KUPIŁAM ŁÓŻECZKO Z MATERACEM GPK ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Rozeznanie
|
Moze jakis "prezent" swiateczny wyslali hihi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
BAN stały
|
Ja mam 5 prześcieradeł,i myślę,że na razie wystarczy-jakby co,to ewentualnie dokupię jeszcze 1.
Aha,i zdecydowałam się na kosmetyki Bambino,ale byłam w Rossmannie,i kupiłam olejek do pielęgnacji ciała z Babydream. Wprawdzie nie mam rozstępów,ale olejek jest po prostu świetny-szczególnie teraz,gdy brzuszek dość szybko się powiększa. Super nawilża,nie uczula...boski ![]() Lilijko,Ligotko-ja miałam dostać od teściowej łóżeczko,ale wyszło na to,że sami kupilismy. Już nawet złożone jest ![]() Ale teściowa jest trochę dziwna osobą-co innego teść,przedwczoraj dał nam pieniądze na wózek dla małej ![]() Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-26 o 18:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Rozeznanie
|
Ach u mnie z lozeczkiem to cyrki jak nie wiem byly, moja babcia obiecala ze ona kupi, tzn ja mam kupic a ona odda kase, powtarzala mi to chyba z 6 razy! Po czym moj brat ktory obiecal kupic materac, za to ze kilka tygodni zajmowalam sie jego synkiem kupil nam i lozeczko i materac (w sumie nie wiedzial ze dostane go od babci). Umowilam sie jednak z nim zeby babci przykrosci nie robic ze jednak powiem ze to babcia kupila, a za te pieniazki kupie malej posciel. W miedzyczasie moj dziadek trafil do szpitala i glupio mi bylo zawracac wtedy glowe babci. No i skonczylo sie na tym ze babcia wie ze lozeczko mamy, ale o tym zeby za nie oddac juz nie wspomniala.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Zakorzenienie
|
mysiopez nam położna mówiła, że gaziki i to jałowe. Niejałowe tylko do mycia tyłeczka. Nasączać solą fizjologiczną. Ona polecała kupić w jednorazowych,plastikowyc h fiolkach,że niby wygodniej, bardziej antybakteryjnie itp. ale myślę że to nie ma znaczenia czy duża butla czy nie-co się bardziej opłaca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | |
BAN stały
|
Cytat:
Skoro zadeklarowała się,że odda pieniążki,to tak powinna zrobić. Nam teść dał pieniądze na wózek,ale zabronił mówić cokolwiek teściowej ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3500 |
Raczkowanie
|
moje krasnoludki:
na obu Matylda: [img] [/img] nie moge sie napatrzec na nie, w nocy spac nie moge bo sie przejmuje, a w dzien to mi glowa opada z niewyspania i tak w kolko,hehe I pomyslec, ze pare dni temu mowilam, że najlepszym prezentem miał być nowy telewizor dla mnie ![]() dokladniejsze dane dziewczynek, Matylda 1790 i 42 cm, Malwina 1770 i 42 cm. Kurcze,napisalam sie tutaj i przez przypadek strone zamknelam i wszystko mi wcielo, jutro od nowa naskrobie cosik. Dziewczyny nie płaczą tylko kwękają albo ciumkają jak szczeniaczki,heheh. Dzis z mezem rozawialismy, ze takie cuda stworzylismy, a sami do ![]() ![]() milego wieczorku, troszke was ponadrabiam, dobrze ze duzo nie pisalyscie przez swieta ![]()
Aparatka: góra i dół-system DAMON od 23.12.2009 SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!! http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png Edytowane przez Chantalle Czas edycji: 2011-01-09 o 22:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | |
Zakorzenienie
|
ciekawe jak to będzie z wózkiem?? bo też nam obiecała
![]() a jaki macie wymiar (rozmiar) pościeli do łóżeczka 120x90 czy 135x100?? Jelly jako ta doświadczona możesz powiedzieć mi ile minimum muszę mieć prześcieradeł i poszewek?? ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() a jak z rozróżnianiem dziewczynek Wam idzie?? ![]() Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-12-26 o 19:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Rozeznanie
|
Chantalle one sa cudowne!!!
lilijko ja mam posciel z ikei 125 x 110, chyba nie przemyslalam kupujac ze jest ona taka duza i mala sie w niej utopi :/ ale moze bedzie na dluzej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | |
Zakorzenienie
|
zapchałam się mandarynkami
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3504 | |
BAN stały
|
Cytat:
Prześcieradła zawsze z gumką. Do tego dokupiłam taki ceratowy podkład (chyba tak się to nazywa ![]() Kupiłam również poduszkę(byla bardzo płaska,ale zaczęłam kłaść na niej synka jak miał miesiąc,wczesniej miał tylko pod główką pieluszkę tetrową,córka zresztą tak samo),ale w sumie mało z niej korzystałam. Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-26 o 19:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o tej pieluszce pod główką to wiem, że zamiast poduszki na początku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro jestem przyjmowana, choć wieść niesie, ze jak będzie ok to wtorek na nowy
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() W sumie poduszka nie jest konieczna,ja ją kupiłam,ale to był zbędny wydatek. Aha,i ja na początku przykrywałam synka polarowym kocykiem zamiast kołderki-ale to zależy od ciebie ![]() Muron,nieważne czy jutro czy we wtorek,i tak będę trzymała kciuki ![]() Już niedługo zobaczysz córeczkę ![]() Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-26 o 19:17 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 |
Zadomowienie
|
chantalle - śliczności!!!!!!! one się wydają malutkie jak dłoń! Ja bym się bała takie maleństwo złapać
![]() muron - jak się czujesz psychicznie? Jelly37 - ja mam dwa prześcieradła. Jedno z "podgumieniem". Taki bajer, a można je prać nawet w 90stop. Nam nikt nie obiecywał żadnych zakupów dla małego. Pożyczyliśmy jedynie od teściów pieniążki na wyprawkę, a w styczniu z becikowego i z ubezpieczenia oddamy. Nie chieliśmy na ostatnią chwile kupować, a wszystkie oszczędności wydaliśmy na krótko przed urodzeniem małego: samochód, pralka, lodówka, aparat.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
BAN stały
|
Mysiopez,ja miałam tyle tych prześcieradeł,ale chyba ze 3 dostałam.
A to z podgumieniem wydaje się być super rozwiązaniem,rozglądnę się za takim ![]() Co do zakupów,nam właśnie teściowa obiecała łóżeczko,nie wywiązała się z tego,ale teść dał nam ''ekstra'' kasę na ten wózek-nawet się tego nie spodziewaliśmy. Oprócz tego równiez nikt nic nie obiecywał,ale i tak podczas odwiedzin znajomych,rodziny,zawsze ktoś coś przynosił. |
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Rozeznanie
|
Chantelle ale sliczności..
az mi sie łezka w oku zakreciła jak pomyślałam ze moja na ostatnim USG miała taka wage.. Lilijka ja mam po Amelce 4 komplety poscieli, na razie nic nie dokupuje bo z doświadczenia z Amelka wiem ze pościel tak szybko mi sie nie przydała. kupiłam teraz tylko dwa nowe prześcieradełka, ale musze dokupic jeszcze 1-2, oczywiście podkłady po nie tez juz mam.. co do soli fizjologicznej to moim zdaniem lepsza jest taka w jednorazowych malutkich buteleczkach.. mi taka bardziej pasuje.. i taka siostra przyniosła mi od siebie z oddzialu.. co do gazików to do oczek sprawdzaja sie lepiej niz waciki bo rzeczywiście po co ma cos w oczku zostac.. ![]() moj TZ chyba sie przestraszył ze za niedługo juz ![]() ![]() chyba za bardzo mu nagadałam ze sie boje ze mi sie rozwarcie zrobiło.. ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:48.