Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-26, 17:27   #3481
marlena_19_19
Raczkowanie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Muron mam pytanko jak się czujesz? masz jakieś skurcze czy coś? Pytam bo mam termin na wtedy co Ty .

Nie wiem jak Ty ,ale ja tylko chcę do tego Nowego Roku jakoś dotrzymać małego .

Byłam u gin.jakiś tydzień temu na KTG....wyszedł tylko jeden skurcz i rozwarcie na 1 cm. Z tego co on mówi to urodzę po terminie...
Boję się bo u nas strasznie zasypało i z dojazdem może byc problem tym bardziej ,że od kilku miesięcy nie mieszkamy w mieście tylko na peryferiach...

W dodatku narzeczony ma nocki cały tydzień ;(.

Wy też codziennie rozpakowujecie i pakujecie torbę do szpitała>?
marlena_19_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 17:32   #3482
olbka
Zadomowienie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Napisane przez mila24 Pokaż wiadomość

Dziewczyny ktore biora luteine dopochwowo, mam pytanie- czy przed badaniem na GBS odstawilyscie ją? a jesli tak, to na ile przed badaniem?
dobre pytanie, ja mam we wt i ginka nic nie mówiła, żeby odstawić... Zresztą chyba bym się bała trochę...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia

Edytowane przez olbka
Czas edycji: 2010-12-26 o 17:40
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 17:35   #3483
Jelly37
BAN stały

Kurczę,ja też mam wizytę we wtorek...zastanawiam się,ile waży moja malutka
Jak na razie prawie w ogóle się nie rusza...dzis dostałam dosłownie 1 kopniaka.

Marlena,ja mam już wszystko co trzeba,ale ciągle kombinuję z ubrankami dla małej
Niby już jestem spakowana,ale cały czas coś zmieniam
Taka już moja natura
Jelly37 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 17:38   #3484
mila24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
dobre pytanie, ja mam we wt i ginka nic nie mówiła, żeby odstawić... Zresztą chyba bym, się bała trochę...
No wlasnie, moze poprostu nie bierzmy przed samym badaniem,
dopiero pozniej, przeciez to nie wplynie na wynik,
ale czytalam gdzies zeby odstawic wszystkie leki dopochwowe
chyba 4 dni przed, kurcze... sama nie wiem.
mila24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 17:43   #3485
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jelly37 Pokaż wiadomość
Kurczę,ja też mam wizytę we wtorek...zastanawiam się,ile waży moja malutka
Jak na razie prawie w ogóle się nie rusza...dzis dostałam dosłownie 1 kopniaka.

Marlena,ja mam już wszystko co trzeba,ale ciągle kombinuję z ubrankami dla małej
Niby już jestem spakowana,ale cały czas coś zmieniam
Taka już moja natura
ja musze jeszcze raz przepakowac torbę.. podzielić ją, bo jak mi połozna nie pomoze to sama nie udzwignę...

i dzis chce mi się strasznie oglądać ubranka małego.

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 18:21   #3486
Jelly37
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
ja musze jeszcze raz przepakowac torbę.. podzielić ją, bo jak mi połozna nie pomoze to sama nie udzwignę...

i dzis chce mi się strasznie oglądać ubranka małego.
No,to faktycznie musisz przepakowac...przyszła mama nie powinna dźwigać

Ja też ostatnio miałam taka ''fazę'' na przeglądanie ubranek Martusi
Tyle tego mam,że nie mam gdzie pomieścic.
Wiele rzeczy zostało mi po synku,a ostatnio na najwyższej półce w szafie znalazłam 2 pajacyki,body i 4 kaftaniki-wszystko nowe.
Musiałam o tym zwyczajnie zapomniec,i teraz mała będzie to miała

Słuchajcie dziewczyny,a czy Wy jesteście za tym,żeby kolory ubranek były dostosowane do płci dziecka?
Bo moja teściowa tak uwaza,i niedawno dostałam od niej masę różowych(aż mi się niedobrze robi od nadmiaru tego koloru )ciuszków.
Stary 2010-12-26, 18:31   #3487
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
No,to faktycznie musisz przepakowac...przyszła mama nie powinna dźwigać

Ja też ostatnio miałam taka ''fazę'' na przeglądanie ubranek Martusi
Tyle tego mam,że nie mam gdzie pomieścic.
Wiele rzeczy zostało mi po synku,a ostatnio na najwyższej półce w szafie znalazłam 2 pajacyki,body i 4 kaftaniki-wszystko nowe.
Musiałam o tym zwyczajnie zapomniec,i teraz mała będzie to miała

Słuchajcie dziewczyny,a czy Wy jesteście za tym,żeby kolory ubranek były dostosowane do płci dziecka?
Bo moja teściowa tak uwaza,i niedawno dostałam od niej masę różowych(aż mi się niedobrze robi od nadmiaru tego koloru )ciuszków.
Mój synek nie będzie ubrany tylko w róż a w resztę kolorów nie ma problemów. Jestem przeciwko ubieraniu dziewczynek TYLKO w róz. A znam takie mamy, które mają 90% różowych ubranek.. pózniej dziecko siedzi na RÓŻOWYM rowerku i się wtapia w tło...

robie liste zakupów aptecznych. Jaką sół fizjologiczną do przemywania oczek kupić? taką litrową butlę czy pojedyncze opakowania? i gdzieś ostatnio czytałam, że waciki nie nadają się do przemywania maleńkich oczu, bo mogą się im dostać kawałki waty, że lepiej gaziki.. co mam kupić?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-26, 18:32   #3488
ligotka
Rozeznanie

Kurcze a ja nadal czekam na poczatek roku - wtedy sie mam zamiar spakowac, ale nie wiem czy mi to wypali bo wiele rzeczy ma moja mama - przynosila z pracy, no i w sumie wyjdzie ze nie mam czego pakowac z praniem tez chcialam poczekac az przywiezie swoje ciuszki, a nie wiem kiedy w koncu przyjedzie Licze ze mala sie nie pospieszy za bardzo na swiat
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 18:35   #3489
Jelly37
BAN stały

Cytat:
Mój synek nie będzie ubrany tylko w róż a w resztę kolorów nie ma problemów. Jestem przeciwko ubieraniu dziewczynek TYLKO w róz. A znam takie mamy, które mają 90% różowych ubranek.. pózniej dziecko siedzi na RÓŻOWYM rowerku i się wtapia w tło...

robie liste zakupów aptecznych. Jaką sół fizjologiczną do przemywania oczek kupić? taką litrową butlę czy pojedyncze opakowania? i gdzieś ostatnio czytałam, że waciki nie nadają się do przemywania maleńkich oczu, bo mogą się im dostać kawałki waty, że lepiej gaziki.. co mam kupić?
Ja moje dzieci ubierałam w różne kolorki-synek nie nosił jedynie różu
Zawsze wybierałam neutralne kolory,typu beż,zółty,zielony-w takich kolorach może byc ubrany i chłopczyk,i dziewczynka.

Co do soli-ja kupowałam w dużej butli,i oczywiście gaziki.
Waciki kupowałam jedynie dla siebie
Stary 2010-12-26, 18:41   #3490
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
Kurcze a ja nadal czekam na poczatek roku - wtedy sie mam zamiar spakowac, ale nie wiem czy mi to wypali bo wiele rzeczy ma moja mama - przynosila z pracy, no i w sumie wyjdzie ze nie mam czego pakowac z praniem tez chcialam poczekac az przywiezie swoje ciuszki, a nie wiem kiedy w koncu przyjedzie Licze ze mala sie nie pospieszy za bardzo na swiat
to jak ty się z mamą umawiałaś??

dziewczyny, ile macie kompletów pościeli dla dziecka do łóżeczka??

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:

ja mam białe, kremowe, żółte, zielone, niebieskie kolorki. Też z 2-3 rzeczy w różowym. A to ze względu na brak wiadomości o płci dziecka
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 18:41   #3491
Jelly37
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
to jak ty się z mamą umawiałaś??

dziewczyny, ile macie kompletów pościeli dla dziecka do łóżeczka??

Ja kupiłam 3,ale tyle dostałam,że obecnie mam 8

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-26, 18:41   #3492
ligotka
Rozeznanie

lilijka no wlasnie mowilam ze licze ze do konca roku mi wszystko przywiezie, obiecala ze tak bedzie, a tu koniec roku za tydzien a ona nadal nei przywiozla, najgorsze ze bylam tam wczoraj ale ona jakos to dziwnie celebruje, nei bardzo rozumiem jej intencji, ale spokojnie licze ze w koncu sie zbierze....

ja poscieli mam jedna kupiona, druga uszyta, licze ze jeszcze znajde material i jedna jeszcze uszyje, albo dokupie
a moja mala to jakos tak wyszlo ale troszke rozo ma chociaz sie wzbranialam jak moglam

Edytowane przez ligotka
Czas edycji: 2010-12-26 o 18:42
Stary 2010-12-26, 18:43   #3493
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Ja kupiłam 3,ale tyle dostałam,że obecnie mam 8
ja mam 3, ale tylko dwa prześcieradła. musze dokupić jedno conajmniej.

Stary 2010-12-26, 18:46   #3494
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
lilijka no wlasnie mowilam ze licze ze do konca roku mi wszystko przywiezie, obiecala ze tak bedzie, a tu koniec roku za tydzien a ona nadal nei przywiozla, najgorsze ze bylam tam wczoraj ale ona jakos to dziwnie celebruje, nei bardzo rozumiem jej intencji, ale spokojnie licze ze w koncu sie zbierze....

ja poscieli mam jedna kupiona, druga uszyta, licze ze jeszcze znajde material i jedna jeszcze uszyje, albo dokupie
a moja mala to jakos tak wyszlo ale troszke rozo ma chociaz sie wzbranialam jak moglam
taaaa to tak jak moja teściowa z obiecanym łóżeczkiem
efekt jest taki : SAMA SOBIE KUPIŁAM ŁÓŻECZKO Z MATERACEM GPK, dzisiaj zamówiłam, bo odkryłam, że ZUS mi kasę przysłał, tylko nie wiem za jaki okres, bo wszystko miałam w terminie już wypłacone, a teraz jakoś tak dziwnie..........muszę jutro tam zadzwonić
Stary 2010-12-26, 18:48   #3495
ligotka
Rozeznanie

Moze jakis "prezent" swiateczny wyslali hihi zaraz sprawdze czy mnie tez milo zaskoczyli
Stary 2010-12-26, 18:49   #3496
Jelly37
BAN stały

Ja mam 5 prześcieradeł,i myślę,że na razie wystarczy-jakby co,to ewentualnie dokupię jeszcze 1.

Aha,i zdecydowałam się na kosmetyki Bambino,ale byłam w Rossmannie,i kupiłam olejek do pielęgnacji ciała z Babydream.
Wprawdzie nie mam rozstępów,ale olejek jest po prostu świetny-szczególnie teraz,gdy brzuszek dość szybko się powiększa.
Super nawilża,nie uczula...boski

Lilijko,Ligotko-ja miałam dostać od teściowej łóżeczko,ale wyszło na to,że sami kupilismy.
Już nawet złożone jest
Ale teściowa jest trochę dziwna osobą-co innego teść,przedwczoraj dał nam pieniądze na wózek dla małej

Edytowane przez Jelly37
Czas edycji: 2010-12-26 o 18:51
Stary 2010-12-26, 18:56   #3497
ligotka
Rozeznanie

Ach u mnie z lozeczkiem to cyrki jak nie wiem byly, moja babcia obiecala ze ona kupi, tzn ja mam kupic a ona odda kase, powtarzala mi to chyba z 6 razy! Po czym moj brat ktory obiecal kupic materac, za to ze kilka tygodni zajmowalam sie jego synkiem kupil nam i lozeczko i materac (w sumie nie wiedzial ze dostane go od babci). Umowilam sie jednak z nim zeby babci przykrosci nie robic ze jednak powiem ze to babcia kupila, a za te pieniazki kupie malej posciel. W miedzyczasie moj dziadek trafil do szpitala i glupio mi bylo zawracac wtedy glowe babci. No i skonczylo sie na tym ze babcia wie ze lozeczko mamy, ale o tym zeby za nie oddac juz nie wspomniala.
Stary 2010-12-26, 18:58   #3498
Koperco
Zakorzenienie

mysiopez nam położna mówiła, że gaziki i to jałowe. Niejałowe tylko do mycia tyłeczka. Nasączać solą fizjologiczną. Ona polecała kupić w jednorazowych,plastikowyc h fiolkach,że niby wygodniej, bardziej antybakteryjnie itp. ale myślę że to nie ma znaczenia czy duża butla czy nie-co się bardziej opłaca
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 19:00   #3499
Jelly37
BAN stały

Cytat:
Ach u mnie z lozeczkiem to cyrki jak nie wiem byly, moja babcia obiecala ze ona kupi, tzn ja mam kupic a ona odda kase, powtarzala mi to chyba z 6 razy! Po czym moj brat ktory obiecal kupic materac, za to ze kilka tygodni zajmowalam sie jego synkiem kupil nam i lozeczko i materac (w sumie nie wiedzial ze dostane go od babci). Umowilam sie jednak z nim zeby babci przykrosci nie robic ze jednak powiem ze to babcia kupila, a za te pieniazki kupie malej posciel. W miedzyczasie moj dziadek trafil do szpitala i glupio mi bylo zawracac wtedy glowe babci. No i skonczylo sie na tym ze babcia wie ze lozeczko mamy, ale o tym zeby za nie oddac juz nie wspomniala.
I tego własnie nie rozumiem.
Skoro zadeklarowała się,że odda pieniążki,to tak powinna zrobić.
Nam teść dał pieniądze na wózek,ale zabronił mówić cokolwiek teściowej-jak to mówił,to puścił oko i zaczął się smiać,bo chodziło mu o to,żeby teściowa nie poczuła się urażona-ona niestety ma czasem takie swoje humorki,i mogłaby się obrazić-ale o tym,że obiecała łóżeczko,to już nie pamięta....
Stary 2010-12-26, 19:01   #3500
Chantalle
Raczkowanie

moje krasnoludki:
na obu Matylda:
[img] [/img]

nie moge sie napatrzec na nie, w nocy spac nie moge bo sie przejmuje, a w dzien to mi glowa opada z niewyspania i tak w kolko,hehe

I pomyslec, ze pare dni temu mowilam, że najlepszym prezentem miał być nowy telewizor dla mnie

dokladniejsze dane dziewczynek, Matylda 1790 i 42 cm, Malwina 1770 i 42 cm.

Kurcze,napisalam sie tutaj i przez przypadek strone zamknelam i wszystko mi wcielo, jutro od nowa naskrobie cosik.

Dziewczyny nie płaczą tylko kwękają albo ciumkają jak szczeniaczki,heheh.

Dzis z mezem rozawialismy, ze takie cuda stworzylismy, a sami do pieknosci nie nalezymy
milego wieczorku, troszke was ponadrabiam, dobrze ze duzo nie pisalyscie przez swieta

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png

Edytowane przez Chantalle
Czas edycji: 2011-01-09 o 22:29
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 19:03   #3501
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

ciekawe jak to będzie z wózkiem?? bo też nam obiecała

a jaki macie wymiar (rozmiar) pościeli do łóżeczka 120x90 czy 135x100??

Jelly
jako ta doświadczona możesz powiedzieć mi ile minimum muszę mieć prześcieradeł i poszewek??

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
moje krasnoludki:
na obu Matylda:

obie w trzeciej dobie życia:

nie moge sie napatrzec na nie, w nocy spac nie moge bo sie przejmuje, a w dzien to mi glowa opada z niewyspania i tak w kolko,hehe

I pomyslec, ze pare dni temu mowilam, że najlepszym prezentem miał być nowy telewizor dla mnie

dokladniejsze dane dziewczynek, Matylda 1790 i 42 cm, Malwina 1770 i 42 cm.

Kurcze,napisalam sie tutaj i przez przypadek strone zamknelam i wszystko mi wcielo, jutro od nowa naskrobie cosik.

Dziewczyny nie płaczą tylko kwękają albo ciumkają jak szczeniaczki,heheh.

Dzis z mezem rozawialismy, ze takie cuda stworzylismy, a sami do pieknosci nie nalezymy
milego wieczorku, troszke was ponadrabiam, dobrze ze duzo nie pisalyscie przez swieta
są prześliczne mama i tata też
a jak z rozróżnianiem dziewczynek Wam idzie??

Edytowane przez lilijka3
Czas edycji: 2010-12-26 o 19:04
Stary 2010-12-26, 19:05   #3502
ligotka
Rozeznanie

Chantalle one sa cudowne!!!

lilijko ja mam posciel z ikei 125 x 110, chyba nie przemyslalam kupujac ze jest ona taka duza i mala sie w niej utopi :/ ale moze bedzie na dluzej
Stary 2010-12-26, 19:07   #3503
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

zapchałam się mandarynkami ufffffff tydzień postu będzie

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Chantalle one sa cudowne!!!

lilijko ja mam posciel z ikei 125 x 110, chyba nie przemyslalam kupujac ze jest ona taka duza i mala sie w niej utopi :/ ale moze bedzie na dluzej
będziesz miała na dłużej
Stary 2010-12-26, 19:07   #3504
Jelly37
BAN stały

Cytat:
ciekawe jak to będzie z wózkiem?? bo też nam obiecała

a jaki macie wymiar (rozmiar) pościeli do łóżeczka 120x90 czy 135x100??

Jelly jako ta doświadczona możesz powiedzieć mi ile minimum muszę mieć prześcieradeł i poszewek??
Wiesz co,powiem tak: ja zawsze miałam ok 3-4 kompletów pościeli,ale prześcieradeł miałam ok 7-zmieniałam je częściej niż całą pościel-bo pościel zmieniałam mniej więcej co 10 dni,przescieradła co 5.
Prześcieradła zawsze z gumką.
Do tego dokupiłam taki ceratowy podkład (chyba tak się to nazywa) na materacyk.
Kupiłam również poduszkę(byla bardzo płaska,ale zaczęłam kłaść na niej synka jak miał miesiąc,wczesniej miał tylko pod główką pieluszkę tetrową,córka zresztą tak samo),ale w sumie mało z niej korzystałam.

Edytowane przez Jelly37
Czas edycji: 2010-12-26 o 19:08
Stary 2010-12-26, 19:12   #3505
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Wiesz co,powiem tak: ja zawsze miałam ok 3-4 kompletów pościeli,ale prześcieradeł miałam ok 7-zmieniałam je częściej niż całą pościel-bo pościel zmieniałam mniej więcej co 10 dni,przescieradła co 5.
Prześcieradła zawsze z gumką.
Do tego dokupiłam taki ceratowy podkład (chyba tak się to nazywa) na materacyk.
Kupiłam również poduszkę(byla bardzo płaska,ale zaczęłam kłaść na niej synka jak miał miesiąc,wczesniej miał tylko pod główką pieluszkę tetrową,córka zresztą tak samo),ale w sumie mało z niej korzystałam.
dzięki wielkie za odpowiedź
o tej pieluszce pod główką to wiem, że zamiast poduszki na początku
Stary 2010-12-26, 19:15   #3506
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny,bardzo Wam dziękuję
Dzięki Wam przemyślałam sobie pewne rzeczy,i wiem,ze nieco przesadzałam.
Gosia nie jest juz mała dziewczynką,a dorosłą,mądra dziewczyną
Ona jest odpowiedzialna,jej chłopak też,więc będzie dobrze

Ligotko,Marcin i Marta wypełnią tą pustkę po Gosi
W końcu opieka nad dwójką maluchów wypełni cały mój czas

Mariko,życze Ci,żeby Twoje relacje z córką przypominały moje
To naprawdę cudowne uczucie...wiedzieć,że ma sie tak wspaniałe dziecko (swoją drogą: Twoja księżniczka jest cudowna)

Achaia,Twoja córcia jest prześliczna

Muron,trzymam kciuki,bo już jutro ten wielki dzień
nieeeeeee
jutro jestem przyjmowana, choć wieść niesie, ze jak będzie ok to wtorek na nowy

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 19:16   #3507
Jelly37
BAN stały

Cytat:
dzięki wielkie za odpowiedź
o tej pieluszce pod główką to wiem, że zamiast poduszki na początku
Proszę bardzo
W sumie poduszka nie jest konieczna,ja ją kupiłam,ale to był zbędny wydatek.
Aha,i ja na początku przykrywałam synka polarowym kocykiem zamiast kołderki-ale to zależy od ciebie

Muron,nieważne czy jutro czy we wtorek,i tak będę trzymała kciuki
Już niedługo zobaczysz córeczkę

Edytowane przez Jelly37
Czas edycji: 2010-12-26 o 19:17

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-26, 19:31   #3508
mysiopez
Zadomowienie

chantalle - śliczności!!!!!!! one się wydają malutkie jak dłoń! Ja bym się bała takie maleństwo złapać

muron - jak się czujesz psychicznie?

Jelly37 - ja mam dwa prześcieradła. Jedno z "podgumieniem". Taki bajer, a można je prać nawet w 90stop.

Nam nikt nie obiecywał żadnych zakupów dla małego. Pożyczyliśmy jedynie od teściów pieniążki na wyprawkę, a w styczniu z becikowego i z ubezpieczenia oddamy. Nie chieliśmy na ostatnią chwile kupować, a wszystkie oszczędności wydaliśmy na krótko przed urodzeniem małego: samochód, pralka, lodówka, aparat..

Stary 2010-12-26, 19:47   #3509
Jelly37
BAN stały

Mysiopez,ja miałam tyle tych prześcieradeł,ale chyba ze 3 dostałam.
A to z podgumieniem wydaje się być super rozwiązaniem,rozglądnę się za takim

Co do zakupów,nam właśnie teściowa obiecała łóżeczko,nie wywiązała się z tego,ale teść dał nam ''ekstra'' kasę na ten wózek-nawet się tego nie spodziewaliśmy.
Oprócz tego równiez nikt nic nie obiecywał,ale i tak podczas odwiedzin znajomych,rodziny,zawsze ktoś coś przynosił.
Stary 2010-12-26, 19:50   #3510
kaskup
Rozeznanie

Chantelle ale sliczności..
az mi sie łezka w oku zakreciła jak pomyślałam ze moja na ostatnim USG miała taka wage..

Lilijka ja mam po Amelce 4 komplety poscieli, na razie nic nie dokupuje bo z doświadczenia z Amelka wiem ze pościel tak szybko mi sie nie przydała. kupiłam teraz tylko dwa nowe prześcieradełka, ale musze dokupic jeszcze 1-2, oczywiście podkłady po nie tez juz mam..

co do soli fizjologicznej to moim zdaniem lepsza jest taka w jednorazowych malutkich buteleczkach.. mi taka bardziej pasuje.. i taka siostra przyniosła mi od siebie z oddzialu..
co do gazików to do oczek sprawdzaja sie lepiej niz waciki bo rzeczywiście po co ma cos w oczku zostac..

moj TZ chyba sie przestraszył ze za niedługo juz rodze i jutro zabiera sie juz za odnowienie miejsca dla malej.. jedziemy wybrac tapete i pewnie do srody postawimy łóżeczko
chyba za bardzo mu nagadałam ze sie boje ze mi sie rozwarcie zrobiło..
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości