|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
I wyraźnie napisali POZOSTAWAĆ W SPOCZYNKU. Czyli nie chodzić z domu do przychodni, tylko siedzieć na pupie i sie nudzić jak mops
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Noooooo nareszcie się dostałam na wizaż
Witam z rana ![]() Dziewczyny leżcie i odpoczywajcie, a maluchy niech czekają na swoje daty Jakoś śpiąca jestem dzisiaj ![]() Nerola trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę ![]() SweetAngel1984 suuuper te ciuszki zanetaa88 fura pierwsza klasa
|
|
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
I z jeszcze inego źródł:
" Przebieg OGTT Badanie można wykonać praktycznie w każdym laboratorium. Najpierw pobiera się krew żylną na czczo do oznaczenia wyjściowego poziomu glukozy. Następnie w ciągu 5 minut należy wypić 75 gramów glukozy rozpuszczonej w 250-300ml wody. Potem siada się w poczekalni i czeka na kolejne pobranie krwi. Drugie oznaczenie stężenia cukru w surowicy krwi żylnej ma miejsce 120 minut po wypiciu glukozy, czyli po zakończeniu drugiej fazy wyrzutu insuliny. W dwugodzinnej przerwie między pobraniami należy pozostawać w pozycji siedzącej (można w tym czasie np. czytać książkę lub gazetę). Nie wolno wykonywać wysiłku fizycznego (np. wyjść na spacer), palić papierosów, jeść lub pić. Mogłoby to zafałszować wyniki pomiaru. Ponieważ test ten jest jednym z najistotniejszych elementów diagnostyki cukrzycy, mogłoby to spowodować postawienie nieprawidłowego rozpoznania i nieodpowiednie leczenie."
|
#3484 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam wyraźnie napisane, że pomiar na czczo i po 2 h. I też wiem, że nie ma żadnego łażenia po glukozie tylko siedzenie w poczekalni aż do następnego pomiaru. Czyżby to zależało od lekarza? hmmm
|
|
|
|
|
#3485 |
|
BAN stały
|
Trzymajcie,trzymajcie
Dz iękuję!!!Niebawem sie zbieramy. Słodziuchne ubranka i wózio jak malowany ![]() Babonik no widzisz?Jednego mam z 10 kwietnia a drugiego z 15 ![]() Lilka-płytki działają,sprawdzałam:ehem : Szukaj okazji na allegro A OKAZJA TO DO 100 ZŁ. jA KUPIŁAM ZA 56 ZŁ Z WYSYŁKĄ. Pedicure sobie zrobiłam Jak zawsze w ciąży.A...na glukozie sie siedzi i nie rusza z tyłkiem nigdzie.Bo co jak padniecie? Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-04-06 o 14:08 |
|
|
|
#3486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
halo halo to nie rano tylko 14 już
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej się przejdź do innego laboratorium.. coś namieszali chyba. mnie stan szyjki sprawdza "ręcznie" ale jej długość przez USG dopochwowe. A skracania szyjki się nie czuje raczej, ale częste skurcze i napinania brzucha moga być powodem skracania szyjki więc trzeba ją kontrolować jeśli czujesz że często napina Ci się brzuch.
|
|
|
#3489 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wizaż uzależnia, co cóż..
|
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie kupiłam takie coś dla synka
![]() http://aukcjewp.wp.pl/sterntaler-mis...542714762.html |
|
|
|
#3492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymamy ![]() ale Ci się tanio udało kupić ten Angelcare ja właśnie dziś na glukozie o mało co nie zaliczyłam "zgona" więc widze że lepiej na dupce siedzieć pod drzwiami gabinetu zabiegowego bo w razie czego jak zawołasz to Cie usłyszą ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- ja manicure nie robie tyle co piętki wyszoruje i nakremuje no i poobcinam paznokietki maluje tylko w lecie do klapek bo tak "poza sezonem" to mi sie nie chce - kto tam moje stópki w skarpetkach będzie oglądać
|
|
|
#3493 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oglądałam tyle wózków, że głowa boli Myślę, że się sprawdzi - musi ![]() Co do tej ramki i zdjęcia, to można samemu sobie zrobić. Ale Ja to raczej będę trzymała w segregatorze, bo bałabym się że po prostu zdjęcie wyblaknie i kreski dwie ![]() Cytat:
z Tygryskiem JA też muszę zrobić zdjęcia zapomniałam Cytat:
![]() A niech sobie szaleje, prędzej czy później pewnie i tak ją kupi ![]() Ja zakupiłam Pegasusa - stara gra z dyskietkami, kosztowała 40zł więc nie majątek A wodę na pewno wezmę, już się boję tej glukozy!Cytat:
![]() teraz patrzę i chyba tak, bo inaczej jest ustawiony fotelik a inaczej spacerówka. Sprawdzę dokładnie jak nowa fura przyjdzie do Nas I tak Jak Ty jest moskitiera, fotelik, parasolka, torba itp. wszystko jest. Na zdjęciach wózek wygląda jak nowy ![]() Ale fajnie, że ktoś ma taki sam wózek i tej wolnej ręki trochę się bałam, bo wolę jak coś skrytykuje nie raz albo powie że ok, niż wybierz Ty bo bardziej się na tym znasz...Ale jest wybrany i jest piękny Cytat:
![]() Jak był mój mąż ze mną na badaniu u gina to aż się skwasił , a na początku był zszokowany że palucha wkłada jak mu powiedziałam czego może się spodziewać ![]() no ale jakoś zbadać musi
|
|||||
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
a ja umowilam sie do innego gina na usg 3d bo maz chce miec z tej ciazy tez pamiątke
wiec za tydzien w srode ide. do tego dzis tescie wpadaja po czesc mebli, 4maja bedzie nam elektryk kuł troche w scianach, malego zapisalam do rpzedszola - jutro dzien otwarty wiec poogladamy, jeszcze czekamy az sie koles od szaf w pokoju zjawi bo mamy miec nowe komandory... potem jeszcze czeka nas wybór wykladziny czy dywaniu do pokoju (cieplej w nogi), malowanie pokoju i korytarza, a potem słodkie lenistwo i kompletowanie wyprawki (pranie i skłaanie) oraz torby do szpitala
|
|
|
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież od wieków tak ginekolodzy badają kobiety
|
|
#3496 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój mąż nie wchodzi do gabinetu na badanie i czeka na korytarzu, wchodzi dopiero na usg. Tak jest lepiej dla nas oboje
|
||
|
|
|
#3497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
uwielbiam bo 3 miesiące mam z głowy z malowaniem
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-04-06 o 14:40 |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Makobratek;26189695
Bodziaki super [/QUOTE] no ja już sama nie wiem ile czego ale po tym co się dowiedziałam od mamy i teściowej-ja miałam 50cm a mój małż to był w ogóle liliputek -więc mam trochę tych w najmniejszym rozmiarze, najwyżej sprezentuje kumpeli , ma w listopadzie urodzić synka
|
|
|
|
#3501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz obca baba z paluchem tam gdzie tylko on ma wstęp Musiał się z tym oswoić lekko, bo nie był na początku świadomy co go czeka, więc przed wizytą go lekko uświadamiałam, żeby nie wyparował z gabinetu |
|
|
|
|
#3502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż ja na mojej kartce z wynikami mam podany ile wyszo i że powinno być mniej niż 140 wiec w zasadzie ten pierwszy pomiar do niczego nie jest potrzebny tylko wynik powinien byc poniżej tych 140
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#3503 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sa dziewczyny ktore kupily Tako ja sie tez zastnawiam nad tym wozem i nak narazie to dla nie nr 1 ale chyba nowy bedziemy kupowac ![]() Cytat:
jelita w dole brzucha jakos mi nie pasują ![]() Piekne zakupy Cytat:
jeszcez o piciu jej w domu nie slyszalam ![]() Nie czujesz skracania sie szyjki to przebiega bezobjawowo a do skracania prowadza skurcze i twardnienia brzucha, czasem mocno wyczuwalne czasem nie.
|
|
#3504 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miałam robioną glukozę na czczo miesiąc temu - może do tego porównają. Nie pamiętam która z Was, ale ktoś z tego forum chodzi do tej samej lekarki - dr. Gierczyńska na Milenijnej Ps. Ona cały czas narzeka, ze za gruba jestem, to może mi dietetycznie tą glukozę zmniejszyła a na spacer dla zdrowia mam iść ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3505 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dobre!! A fura naprawdę fajna! I świetny kolor ten zielony!
Cytat:
![]() Cytat:
SweetAngel1984, ruchy będą coraz mocniejsze i wtedy będziesz juz pewna! A ciuszki jak zwykle super - na szmatach? Cytat:
Chciałabym Cię zobaczyć ! Ja ledwo skarpety naciągam siedząc po turecku, a co dopiero pedicure... A brzunio mam niewielki póki co...blondynkapoznan, fajny misio ![]() Cytat:
![]() Właśnie wysłałam ten mój spór do Allegro, tzn najpierw ta lala ma się ustosunkować i juz sie boję co mi tam nasmaruje... Dzisiaj przejrzałam i spisałam ciuszki dla malutkiej i nie wiem ile jeszcze czego mam kupić, chyba w sobotę się będę ograniczac na maxa na tych szmatach. Dobra, zabieram się za szykowanie listy wyprawkowej dla mojego mężluka... zemsta będzie słodka
|
||||
|
|
|
#3506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3508 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam takie ogłoszenie ale nie ma pojęcia czy jeszcze aktualne, jeśli któraś z Was jest zainteresowana to korzystajcie
http://gorzowwielkopolski.olx.pl/woz...-iid-171765927
|
|
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej!!
![]() Witam sie dopiero teraz i zaraz uciekam. Cały dzień Was nadrabiałam, a zaraz idę do domku Jesteśmy na etapie szukania łóżeczka. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

Ja mam wyraźnie napisane, że pomiar na czczo i po 2 h. I też wiem, że nie ma żadnego łażenia po glukozie tylko siedzenie w poczekalni aż do następnego pomiaru. Czyżby to zależało od lekarza? hmmm
Dz iękuję!!!
Jak zawsze w ciąży.

z Tygryskiem
zapomniałam
tej glukozy!
teraz patrzę i chyba tak, bo inaczej jest ustawiony fotelik a inaczej spacerówka. Sprawdzę dokładnie jak nowa fura przyjdzie do Nas
no ale jakoś zbadać musi