|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
|
12 | 19,35% |
| Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
|
2 | 3,23% |
| Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
|
27 | 43,55% |
| Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
|
0 | 0% |
| Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
|
3 | 4,84% |
| Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
|
3 | 4,84% |
| Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
|
1 | 1,61% |
| Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
|
14 | 22,58% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
zydelek to chyba tez gwara ale znam w sensie ze takie mały taborecik?a jakby mi ktoś powiedizał szneka z glancem to bym sie poczuła obrazona brzmi to jak jakies szyderstwou nas zamiast na pachte to sie mówi na szabry
|
|
#3482 | |
|
Moderatoreska
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
No nic telefon mam w wi-fi tylko próbowałam połączyć się w domku z moim netem i ciągle mi wyskakuje błąd uwierzytelnienia więc nie wiem o co chodzi Jutro zadzwonię jeszcze do siorki i zapytam czy szwagier mógłby mi pożyczyć net bo problem byłby rozwiązany, nawet mam już go na kompie zainstalowanego bo miałam od niego net jak byłam w listopadzie te kilka dni w szpitalu. pyzy to kluski ziemniaczane, podobne do klusek śląskich tylko pyzy mogą być z miesem również. a pampuchy czyli kluski na parze to co innego bynajmniej na śląsku, kluski na parze są drożdżowe.
Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-04-14 o 21:55 |
|
|
|
|
#3483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3484 |
|
Zadomowienie
|
a to "jo" z Torunia to mnie dobija:P Ale u nas jest "tej" więc się nie czepiam
I to i to wsiowo zajeżdża I poznańska "wuchta wiary" czyli "dużo ludzi"
|
|
|
|
#3485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kluski żelazne ?
|
|
|
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
zydelek to tez dla mnie taborecik
i też na szabry chodzimy Grazin blizej mi do ciebie chyba
|
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
pampuchy?
|
|
|
|
#3488 |
|
Zadomowienie
|
Ryczka to taborecik:P Zydelek mi się o uszy obił... ale chyba mi się kojarzy z garnkiem...?
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- no, pampuchy,tak jak napisałam
|
|
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
hahah co to za dziwo?
![]() ewesko Ty jesteś ze śląska przecież dawaj tu jakaś gwarę waszą
|
#3490 |
|
Zadomowienie
|
Ale się uśmiałam z tych wszystkich regionalnych słówek, najbliższe mojemu sercu są te śląskie.
Jaś to świetne imię, polecam Jan, Jaś, Jasieniek, Jasiątko, Jasiulinek, Janek możliwości wiele przez pewien czas mówiłam na niego Jasiątko jak był malutki. Antoś też ładnie waham się między Antosiem a Frankiem. sms od JanuszAgnieszka " Był dziś ordynator i mówił że KTG, ciśnienie i USG są bardzo dobre i jak pozostałe wyniki będą ok to idę w następnym tyg do domu. Mała ułożona jest pośladkowo. Ściskam"
|
#3491 |
|
Zadomowienie
|
o dżizas, kluski żelazne? a co to??? albo inaczej: z czego to?!
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
a ja po filmiku i nadrabiam na szybko
![]() strasznie mi niedobrze po tym grillu, jednak cebulka, papryka itp nie sa dobre na zoladek...chyba Zosi nie smakowalo matall no wlasnie jak to mozliwe?!!?! ze sie nie mialysmy w kontaktach!!?!?!? noooo?? ![]() the sania ja tez glosuje za zolta ![]() aga pe no widze, ze rzeczywiscie czarny humor fajnie ze TZ bedzie tak dlugo w PL, a potem 17 maja tez wolne, mzoe mu sie uda wyrwac![]() DOCZYTALAM; ZE SIASIU MA SIE DOBRZE!!!!! SUUPERRR!! mary widze, ze i do klubu musze zajrzec ![]() gusiagatko juz masz ![]() princi ja cie za ta piosenke i tak udusze bo nie dosc ze ja spiewam to Tzta teraz zarazilam andziot ja sie licze z tym, ze zarosniemy brudem po porodzie i juz TZ poinformowalam, ze jak on nie bedzie sprzatal tio raczej z podlogi u nas jesc sie nie bedzie na to moj maz ze spokojem powiedzial...najwyzej przyjdzie jakas pani do sprzatania umyje szafki, ja poodkurzam, a poza tym przeciez u nas jest czystooo..to sie wypowiedzial co? padlam a chapci nie znalas?? WSTYD.... ![]() mimbi ty to dopiero neizlym slangiem polecialas ciekawe czy MORIA pojechala do szpitala w koncu.... Dziekuje wam za wszystkie mile komentarze w albumie, jakos potrzebowalam dobrego slowa, bo mi uda takie kolumbrynowe sie zrobily i kolana ze patrzec na siebie nie moge i mam takie dni zwatpienia czasem a na was zawsze mozna liczyc
|
|
|
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3494 |
|
Zadomowienie
|
Noooo Eweska pogodej ino po ślunzku
|
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście
Swoją droga, bardzo lubię pampuchy
|
|
|
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież w jednej biedronce zakupy robimy
|
|
#3497 |
|
Zadomowienie
|
Ano mówią, mówią i cały czas się o to sprzeczam z mężem, że nie "naduś" tylko "naciśnij" się mówi i że to jego mogę nadusić:P
|
|
|
|
#3498 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to znam, ale temat!
|
|
|
#3499 |
|
Zadomowienie
|
No nici wyszły dzisiaj z mojego fryzjera
Ale za to umówiłam sie na jutro na 15.30 Mam do nadrobienia 12 stron, ale pewnie w trakcie czytania coś jescze przybędzie więc od razu z góry przepraszam jeśli nie na wszystko odpisze moniqac współczuję ci tych bólów rąk ewesko ślicznie wyglądasz gusiagatko ja wolę faceta-ginekologa. Byłam u 2 babek i jakoś mi nie pasowały daisy drobniutka to ja nie jestem Fajnie, ze wybierasz sie na aqua aerobik ![]() JanuszAgnieszka super wieści mary dużo zdrówka życzę grazin ja bym kupiła matera do łóżeczka the_sania brzuszek sliczny Lolka ja już prawie na końcówce ciaży, a rozstępów nie mam siasiek super, że wyniki OK i ze wychodzi ze szpitala Jeszcze mam 5 stron do przeczytania , ale coś mi się komp zaczyna wieszać, wiec wysyłam posta
|
|
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pyzy to sa takie okragle ziemniaczane, moga byc np.nadziewane miesem. Pampuchy to sa buchty na parze takie jakby knedliki, takie gumowate troche. A u TZ na makaron sie mowi kluski...? I jak mi chcieli dac kiedys rosol z kluskami to myslalam, ze chca mi wlozyc do rosolu jakies kopytka albo leniwe. Jo nie jest z Torunia - dementuje!!! Jo jest kaszubskie!!! |
|
|
|
|
#3501 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#3502 |
|
Zadomowienie
|
Grazin a czy w Oświęcimiu jest nadal taki duży targ?
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
śmieszne ze w sumie na forum piszemy i jakos nikt nie uzywa tej swojej gwary
wczesniej bynajmniej sie z tym nie spotjkałam
|
#3504 |
|
Wtajemniczenie
|
JO jest z Warmii !
|
|
#3505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
tak mamy duzy targ
i planuja hale targową nad nim wybudować![]() a Ty gdzies zokolic?
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
Tu nawet wytłumaczenia nie zrozumiałam
Wymiękłam mimbi przy tych Twoich słowach ![]() Ja tylko dwór i pole znałam, bo tż z południa
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
a w tychach moje kochane szwagierki mówią "ja" zamiast tak
|
#3509 |
|
Zadomowienie
|
To tak z niemieckiego:P
|
|
|
|
#3510 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Grazin no niby ze śląska, ale bardziej z Zagłębia i gwary się u nas nie używało :P Jedynie co pamiętam to chamić sie, chasiok, chichrać, chlasnonć, cipa, cipka, cipeczka - od razu tłumaczę, żeby nie było - kura, kurka, drabiniok. Na razie tylko tyle pamiętam, pewnie jakbym usłyszala coś to bym sobie przypomniała,a tak z miejsca ciężko bo na co dzień nie używa się u nas gwary i nigdy nie używało. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:28.

) ma specjalne mobilne wersje na telefon - bez grafiki, ja tak korzystalam z poczty, banku, gazety etc. Tylko musisz znalezc [najlepiej w domu] linki do tych stron, bo to nie sa te same adresy, zwykle maja przedrostek m. albo wap. albo cos podobnego. Nie zzeraja tyle kasy i nie sa takie ladne, ale po co Ci ladne ikonki jak chcesz tylko maila przeczytac?

Ale za to umówiłam sie na jutro na 15.30
Fajnie, ze wybierasz sie na aqua aerobik