Wszystko o Oriflame cz. IX - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-19, 16:39   #3481
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89
Dot.: Wszystko o Oriflame cz. IX

Cytat:
Napisane przez joasia_08 Pokaż wiadomość
Mi się ta oferta nie podoba... Wolałabym jakąś ulotkę. Zastanawiam się czy nie czekać do poniedziałku z zamówienie, bo może wrzucą jakąś ulotkę powigilijną (...)
Przecież od poniedziałku obowiązywać będzie nowy katalog ;D

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 17:28   #3482
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się ta oferta nie podoba... Wolałabym jakąś ulotkę. Zastanawiam się czy nie czekać do poniedziałku z zamówienie, bo może wrzucą jakąś ulotkę powigilijną
a to ma być jakaś ulotka ?

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
masz rację od 27.12 czyli od wtorku będzie nowy katalog
więc ofszem koleżanka może czekać na ulotke powigilijną, ale już z nowym katalogiem nr 01/2012
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 19:40   #3483
agniecha27
Raczkowanie

Dzięki za odpowiedzi
Słuchajcie mam takie jeszcze pytanie zrobiłam zamówienie ale czy jest możliwość podglądu na jakim etapie jest paczka wysyłana kurierem i ile idzie taka paczka jak zamówienie było w niedziele
agniecha27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 19:56   #3484
razdwapiec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniecha27 Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedzi
Słuchajcie mam takie jeszcze pytanie zrobiłam zamówienie ale czy jest możliwość podglądu na jakim etapie jest paczka wysyłana kurierem i ile idzie taka paczka jak zamówienie było w niedziele
Na skróty -> Raporty sprzedażowe -> Faktury -> Szukasz faktury z zamówieniem, na które czekasz i powinnaś mieć w kolumnie DHL link do strony ze śledzeniem przesyłki.

Zwykle paczki idą do 3 dni, ale jak klikniesz na link z numerem faktury (w tym samym miejscu co powyżej), to tam znajdziesz datę dostawy.

Edytowane przez razdwapiec
Czas edycji: 2011-12-19 o 19:59
razdwapiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 19:58   #3485
agniecha27
Raczkowanie

dziękuje bardzo
Stary 2011-12-19, 22:55   #3486
Darianna4
Raczkowanie

Ja najczęściej zamawiam w niedziele i kurier przyjeżdża do mnie z paczką w środę.
Darianna4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 06:18   #3487
Daszka
Zadomowienie

GG do Daszka

Dziewczyny-konsultantki wiecie coś może nt. tuszu Wonder (zwykłego)? W katalogu 02 widzę jakieś nowe "perłowe" odcienie a tego zwyczajnego Wonder Lash nie ma. Mam nadzieję, że go nie wycofują?
Daszka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-20, 07:44   #3488
Agneskaa
Raczkowanie

Mam pytanie jeśli do wczoraj miałam termin faktury i właśnie wczoraj dokonałam wpłaty przelewem internetowym. To czy będe musiała coś dopłacać za to. ? Wydaje mi się, że nie bo zapłaciłam w terminie tylko oni jeszcze tego nie zaksięgowali.
I jeszcze jedno pytanie dotyczące kalendarza na ścianę. Wiecie czy można go kupić w biurze? I jak on wygląda? Czy po prostu jest warty swojej ceny. Jeśli tak to pojechała bym do biura albo zadzwoniła czy mają. Przydał by mi się taki właśnie na ścianę
Agneskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 08:20   #3489
razdwapiec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daszka Pokaż wiadomość
Dziewczyny-konsultantki wiecie coś może nt. tuszu Wonder (zwykłego)? W katalogu 02 widzę jakieś nowe "perłowe" odcienie a tego zwyczajnego Wonder Lash nie ma. Mam nadzieję, że go nie wycofują?
Według mnie po prostu nie ma go w katalogu, tak jak nie ma go w 17. Nie sądzę, by wycofany został tak dobrze sprzedający się tusz.
Stary 2011-12-20, 08:37   #3490
joasia_08
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Nie będzie. Poniedziałek czyli 26.12 jest ostatnim dniem katalogu 17. Katalog 1 zaczyna się od wtorku. Taki psikus nam firma zrobiła
joasia_08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 08:39   #3491
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Nie będzie. Poniedziałek czyli 26.12 jest ostatnim dniem katalogu 17. Katalog 1 zaczyna się od wtorku. Taki psikus nam firma zrobiła
Chodziło mi o wtorek. Pierwszy dzień wolny po świętach dlatego nazwałam go poniedziałkiem

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-20, 08:43   #3492
Daszka
Zadomowienie

GG do Daszka

Cytat:
Napisane przez razdwapiec Pokaż wiadomość
Według mnie po prostu nie ma go w katalogu, tak jak nie ma go w 17. Nie sądzę, by wycofany został tak dobrze sprzedający się tusz.
Mam nadzieję, że tak właśnie jest. Swoją drogą zastanawiam się nad wypróbowaniem tego nowego "perłowego" fioletu. Liczę, że jakościowo będzie taki jak zwykły Wonder.
Daszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 09:13   #3493
meggykotka
Rozeznanie

Kupiłam Delicacy - trwałość ma niezłą. Jest słodka, ale nie przesłodzona. Na pierwszy raz czuć przede wszystkim truskawki i maliny, ale tak delikatnie - jak w jogurcie :P Niektóre zapachy w ori są mydlane albo trochę bazarowe (takie śmierdziuszki), a ten jest w tym dobrym gatunku. Ja polecam
meggykotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 10:53   #3494
revontulet_
Zadomowienie

GG do revontulet_

Cytat:
Napisane przez Priscila Pokaż wiadomość
Napiszę co mnie spotkało w BR , jak odbierałam paczkę. Oczywiście ja , jak to ja wrzucam te pierdółki do reklamówki, nie patrząc na fakturę, ale miałam zamówiony ten kalendarz, za 29,90, i szukam go w paczce i jest tylko ten malutki listkowy, więc szukamy na fakturze jest do zapłaty 29,90, a kalendarza nie ma!!!!
Więc od razu reklamacja, skserowana faktura, ale się przejechałam. Od tej pory, będę każdy produkt z fakturą sprawdzać.
A wszystko przez ciekawość, jak kalendarz wygląda?
Dlaczego wpisują na fakturze coś czego nie ma w paczce. Dlaczego są te wieczne braki ? Człowiek się spręża, robi wszystko co może, a tu taka duża firma jaja se robi.
Paczki pakują ludzie, nie maszyny, każdemu może się zdarzyć pomyłka. Najpierw jest drukowana faktura, potem na jej podstawie pakowane są produkty. Polecam wybrać się na wycieczkę do oddziału, aby zobaczyć, że to całkiem trudne zadanie, prawidłowo i w szybkim tempie zapakować zamówienie
A i tak na tyle zamówień ile w życiu zrobiłam, myślę że w sumie ok. 150 (w systemie mam 165 faktur, ale są tam też korygujące), miałam chyba tylko raz brak w paczce. Moim zdaniem świetny wynik

revontulet_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 11:34   #3495
meggykotka
Rozeznanie

Błędy się zdarzają - mi już kilka razy. Najczęściej czegoś brakuje lub są pomyłki np zamiast Volare miałam Volare Magnolia.

woda Avon Slip Into Daring 50l - kilka razy psiknięta

Yves Rocher woda Naturelle - nowa
Stary 2011-12-20, 11:39   #3496
GosienkaC
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meggykotka Pokaż wiadomość
Błędy się zdarzają - mi już kilka razy. Najczęściej czegoś brakuje lub są pomyłki np zamiast Volare miałam Volare Magnolia.
I co zrobiłaś? Zwróciłaś je?
GosienkaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 12:14   #3497
meggykotka
Rozeznanie

Akurat tą paczkę odbierałam osobiście na Jutrzenki więc od razu podeszłam i mi wymienili na dobrą. Wytłumaczyłam na spokojnie że jest błąd i nie robili problemów. Nawet "przepraszam" usłyszałam.
A jak kiedyś zamiast bodajże talku do stóp miałam dezo GG to zadzwoniłam od razu do nich. Pani na infolinii zrobiła jakąś adnotację na koncie i umówiliśmy się że jak będę następnym razem u nich (a miałam być za kilka dni) to mi wymienią.
Stary 2011-12-20, 13:10   #3498
GosienkaC
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meggykotka Pokaż wiadomość
Akurat tą paczkę odbierałam osobiście na Jutrzenki więc od razu podeszłam i mi wymienili na dobrą. Wytłumaczyłam na spokojnie że jest błąd i nie robili problemów. Nawet "przepraszam" usłyszałam.
A jak kiedyś zamiast bodajże talku do stóp miałam dezo GG to zadzwoniłam od razu do nich. Pani na infolinii zrobiła jakąś adnotację na koncie i umówiliśmy się że jak będę następnym razem u nich (a miałam być za kilka dni) to mi wymienią.
To fajnie Ci się udało od razu wymienić
GosienkaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 17:05   #3499
agniecha27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez razdwapiec Pokaż wiadomość
Na skróty -> Raporty sprzedażowe -> Faktury -> Szukasz faktury z zamówieniem, na które czekasz i powinnaś mieć w kolumnie DHL link do strony ze śledzeniem przesyłki.

Zwykle paczki idą do 3 dni, ale jak klikniesz na link z numerem faktury (w tym samym miejscu co powyżej), to tam znajdziesz datę dostawy.
Wchodze na ten link i na stronie Dhl wyskakuje, że "Brak informacji dla przesyłki. Prosimy sprawdzić czy numer został poprawnie podany..."
czy to znaczy że paczka nie wyszła jeszcze z oriflame?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-20, 18:03   #3500
meggykotka
Rozeznanie

może tak może nie
cięzko powiedzieć
Ja zobaczyłam status na stronie dhl dopiero jak już paczkę kurier wziął do rozwiezienia.
Stary 2011-12-20, 18:26   #3501
Banshee666
Raczkowanie

pierwszym moim katalogiem był K16, w którym uzbierałam 141PP, w K17 206 (a myślałam, że nie uzbieram nawet 40 ;D), w K1 myślę, że będzie dosyć słabo.. ale jak ta dwójka będzie taka jak słowacka (?) to może nawet 400 będzie ;D
dla siebie nie zamawiam praktycznie nic, a mam ochotę na tak wiele rzeczy.. oriflame traktuję jak kieszonkowe (które niestety jest bieżącym wydatkiem)
nie mogę się doczekać K2! ;D
Banshee666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 19:09   #3502
duska a
Raczkowanie

Banshee666
A masz jakąś konsultantkę pod sobą ?
Stary 2011-12-20, 19:19   #3503
Agneskaa
Raczkowanie

Fajnie mam Stwierdziłam, że muszę poszukać ciut starszych klientów tak w wieku 23 >. Tylko z kąt ich wziąć
Stary 2011-12-20, 19:24   #3504
Banshee666
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez duska a Pokaż wiadomość
Banshee666
A masz jakąś konsultantkę pod sobą ?
nie jeszcze nie dokończyłam nawet PW

Cytat:
Napisane przez Agneskaa Pokaż wiadomość
Fajnie mam Stwierdziłam, że muszę poszukać ciut starszych klientów tak w wieku 23 >. Tylko z kąt ich wziąć
moja siostra pracuje w salonie fryzjerskim i przez nią mam dwie klientki w wieku 40+ fryzjerki ;D
zostaw katalog w salonie fryzjerskim... może się uda
Banshee666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 19:32   #3505
Agneskaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Banshee666 Pokaż wiadomość

moja siostra pracuje w salonie fryzjerskim i przez nią mam dwie klientki w wieku 40+ fryzjerki ;D
zostaw katalog w salonie fryzjerskim... może się uda
Zostawiam regularnie u moich fryzjerek Jednak jak na razie to one od czasu do czasu coś biorą. Może w sklepie zostawię, tylko wątpie że panie chciały by sobie oglądnąć.
Tak myślę, niedługo mam mieć praktyki studenckie. Może jak będzie jakaś dobra atmosfera to tam panie się skuszą. A tak to nie mam pomysłu ;P
Stary 2011-12-20, 23:09   #3506
inka1388
Raczkowanie

Witam wszystkich mam takie pytanie w kat 17 zamawialam perfum z promocji i juz zaplacilam za niego ale jest w brakach to w kat 1 albo 2 go napewno dostane ?

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:12 ----------

A czy wie ktos jak mozna zostac konsultantka inglotu i czy mozna bo nie moge nigdzie na ten temat znaleźć;/
inka1388 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 07:23   #3507
Agneskaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez inka1388 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich mam takie pytanie w kat 17 zamawialam perfum z promocji i juz zaplacilam za niego ale jest w brakach to w kat 1 albo 2 go napewno dostane ?
-
To zależy czy dalej będzie w brakach czy nie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-21, 07:34   #3508
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inka1388 Pokaż wiadomość
jeżeli perfumy będą w brakach to dotaniesz te perfumy conajwyżej w kat. 1
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 08:19   #3509
joasia_08
Rozeznanie

A tak właściwie, to przez ile katalogów/zamówień znajduje się produkt, który był w brakach i jest jako oczekujący??
joasia_08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 08:46   #3510
justys1719
Raczkowanie

Cytat:
A tak właściwie, to przez ile katalogów/zamówień znajduje się produkt, który był w brakach i jest jako oczekujący??
" - Złożyłam zamówienie ale produkt jest w brakach. Czy będę mogła go kupić w następnym katalogu?
Jeśli produkt ma status BO, to został on zapisany w produktach oczekujących. O ile jego status nie zmieni się na O lub NA, a jego kod widnieje w cenniku do następnego katalogu, to będzie on oczekiwał przez 3 kolejne zamówienia. Można go zamówić jak tylko pojawi się w weryfikacji na niebieskim tle. Cena tego produktu się nie zmieni, tzn. będzie taka jak przy pierwszym zamówieniu."

najpierw wystarczy przejrzeć pierwszą stronę wątku
justys1719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości