|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Glowa jednak nadal u gory...
Nie dolujcie sie dziewczyny!!Ja utylam w pierwszej ciazy 23 kg,zeszlo 13 po porodzie,a dyszka juz zalezala ode mnie.Wszystko zrzucicie,bez obawy. |
|
|
|
#3482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja sie zajadam teraz grochowka ![]() Bede pozniej dawac czadu posladkami hehehe.Dziewczyny mam dylemat. Niecierpie tych wielkich namiotowych pizam dla ciezarnych. No , ale w czyms na porod musze jechac... ktos mi niedawno powiedzial, ze mnie pogonia w szpitalu jak nie bede w koszuli:/ Jak to jest w tych naszych szpitalach?
|
|
#3483 |
|
Zadomowienie
|
ja przytyłam 12 kg ale chodzę w ciuchach sprzed ciąży, wiadomo że jeansów nie wcisnę no ale legginsy koszulki, bluzy, bluzeczki wszystko wchodzi - tak serio to mimo tej wagi to czuję się tak jakbym przytyła z połowę tego - z 5/6 kg...
|
|
#3484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie maluszek ułożony dupką w dół więc może gdzieś tam nóżkę pcha i dlatego boli?? wizytę mam w piątek więc powiem doktorce ze boli czy lepiej iść z tym wcześniej ???
|
|
#3485 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio miałam trochę czasu i porównywałam ceny kilku sprzedających na allegro. Z mich notatek wynika, że cenowo najlepiej wychodzi się u:
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=11612773 i http://allegro.pl/listing.php/user?u...&change_view=1 (tak jak już ktoś polecał) natomiast u http://allegro.pl/Shop.php/Show?order=t&id=5927936&p=6 są fajne rzeczy i dużo, ale cenowo wychodzi średnio. Najlepiej samemu porównać, to co interesuje. Ma ktoś z Was jeszcze innych sprawdzonych sprzedawców, których można polecić? |
|
|
|
#3486 | ||
|
Zakorzenienie
|
no to moze w pachwinie tez cie bedzie prawej kulo
![]() Cytat:
![]() i tez jeszcze sporo mam takich tuniczek sprzed ciazy odcinanych lub luzniejszych co nadal pasuja...albo pozyczam bluzeczki od siostry- ona ma rozmiar wiecej niz ja wiec pasuja poki co idealnie ale ogolnie jak juz kiedys pislam uwazam ze w ciuszkach dopasowanych, podkreslajacych brzuszek a nie maskujacych sie wbrew pozorom wyglada szczuplej ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
nie wierze ty przeciez taka chudzinka i brzuch malutki masz... waga ci sie pewnie zepsula
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiscie że podawały laseczki
|
|
#3488 |
|
Zadomowienie
|
ja problem co do wagi mam jedynie z liczbami... bo w ciuchy sie mieszcze, choc t-shirty niektore nie zakrywaja brzusia :P jedynie panikuje ze zamiast 5 z przodu mam 6 a zaraz moge miec 7
ania napisała, że z mała wszystko OK.. dostała leki na cisnienie oraz na bol glowy wraca do domku i odezwie sie sama jak juz dotrze
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Goldika wiesz co chyba raczej one tak tanio nie wychodza jesli kupuje pampersy w promocji a masz ich aż 94 sztuki
|
|
|
#3490 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko wpadłam sie przywitać. Dzień dobry
![]() Ja przed ciążą nosiłam rozmiar 36, obecnie 40, ale przytyłam już 13kg. Jednak ludziska twierdzą, ze tego nie widać po mnie, że mi tylko brzuch wywaliło i trochę cycki wywaliło, ale w biodrach jak było tak jest. A ja sie śmieję, bo w biodrach mam 10cm więcej Teraz to średnio1kg na 2 tygodnie przybieram więc nie jest źle![]() Idę odgrzać obiadek - dzisiaj bitki z ziemniaczkami i ćwikłą. A potem dalej będę wypoczywać z tżtem. Postaram sie niebawem odezwać, ale nie obiecuję. Miłego popołudnie |
|
|
|
#3491 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam pytanie w sprawie proszków. Niektóre z Was już robiły prania. Jakie proszki kupiłyście i czy jesteście zadowolone? Wczoraj widziałam na półce z proszkami dziecięcymi Persil Sensitive i mnie zaciekawi. Nie pamietam dikładnie, ale któraś z dziewczyn mówiła, że po tym persilu sama miała uczulenie. Dużo dziewczyn zachwalało Białego jelenia i dzidziusia.Ja osobiście mam w domu mleczko i proszek jelpa i lovele, ale ze wzgledu na nakaz leżenia jeszcze nie używałam. |
|
|
|
#3492 |
|
Raczkowanie
|
a ja dzisiaj założyłam spodnie ciążowe, w których chodziłam na początku ciąży, i ledwo na pupe wcisnęłam
![]() pocieszam się, że to jeans zbiegł sie w praniu ale już mam 9 na plusie.Dobrze, że u Ani w porządku i wraca do nas. Spokojnie mecz obejrzy
|
|
|
|
#3493 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaminko ja 7 juz dawno przekroczylam...ale fakt ze 5 z przodu to chyba od wczesnego liceum nie widzialam Cytat:
wiecie co jak ja teraz do normalnego sklepu wchodze to mi sie wszystko takie male i ciasne zdaje, siegam po rozmiar xxl powiedzmy bluzke i mowie sobie- na pewno bym sie nie zmiescila schiz jakis czy coCytat:
ja nie wiem ale to juz nudne powoli sie robi, moze zrobily liste polecamy proszki/plyny i damy na pierwsza strone razem z wyprawka i tymi innymi przydatnymi info?
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez jestem mega gruba,
aaaa....kurcze ktora to pisala? 40-42 to powoli u mnie norma?- no to ja takie swojego czasu nosilam NORMALNIE!!!! ale szczerze mowiac nie kumam czasem jak mozna stac przed lustrem i sie nad sobą użalać bo jestem gruba! laski wy nosicie pod sercami malutkie serduszka, one sie nie rodza z waga 100 gram i nie maja 5-7 cm!!! tylko ponad 50 ponad 3 kg wody i wszystko swoje robi -niestety, ciaza z tym sie wiaze, uszami nam maluchy nie wyjdą. Wspolczuje ci fallen szczerze mowiac obsesja na temat wagi to jest cos okropnego.!
|
|
#3495 |
|
Wtajemniczenie
|
amarantas; ja mam podobnie, ale tylko samą nospe mam brac i dużo lezec.Ale isoptin wg mnie ma działać p\skurczowo wiec skoro lekarz tak zalecił to bierz.
|
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a Ja dzis byłam w rossmanie i kupiłam te pampersy za 40 zł tak jak miały byc
Byłam tez na polowanku i wychaczyłam świetny kombinezonik za 3 zł na zime dla małego ![]() ![]() bo dla Julci wychaczyłam kamizele jasną za 7 zł
|
|
#3497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja chcę iść te kilka tygodni wcześniej żeby się przygotować i trochę odpocząć no i może wyspać póki jeszcze będzie szansa
|
|
#3498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to Darusia- konkretnie i w sedno ![]() hmm baby a wiecie co jak sobie poczytalam watki tych co sie aktualnie rozpakowuja lub sa na finiszu to stwierdzam ze mnie takie cos strasznie denerwuje...chodza biedne gwiazdy od 3 tygodni i z kazdym skurczykiem do lekarza albo konsultacja na forum czy to juz czy nie...wszystko boli i doskwiera, no ludzie kochani toz to tylko ciaza przechodzilam juz przez to raz i bez jakiegos uzalania sie nad soba, 2 dni przed porodem autobusem do miasta na zakupy sie wybralam a dzien przed na dlugasny spacer- i jakos nie pamietam zeby mnie az tak bolalo zeby przejscie 200 metrow bylo problemem wielkim... nienawidze takiego robienia z siebie ofiar ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
gratuluje zakupow
|
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
ania fajnie ze cie nie zatrzymali.
|
|
#3500 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Darusia to my prawdopodobnie rozmiarowo jesteśmy podobne ![]() Mam już 10 kg na plusie, ale mam po prostu nadzieję, że ten czas szybkiego przybierania na wadze się niedługo skończy. Ale cóż... w końcu w ciąży jesteśmy, więc to, że tyjemy to normalka i nie ma się temu co dziwić. Dziś idę na pierwsze zajęcia szkoły rodzenia. Ciekawa jestem jak będzie Muszę się właśnie powoli zacząć zbierać, więc spylam na razie. Trzymacie się dzielnie
|
|
|
#3501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i powiedzial, ze maja byc Pampersy i tyle. On moze nawet sam za nie placic. Luuuziiik... ciekawa jestem co powie jak zobaczy ile pampkow miesiecznie schodzi ![]() Ktoras z Was zrobila mi apetyt na krokiety Aniu ciesze sie, ze z mala wszystko ok Gora dzieki ale wole jednak polezec niz prasowac ![]() Glam byloby fajnie zrobic porownanie proszkow, ja sobie juz zanotowalam jaki kupie ale faktycznie to pytanie padnie pewnie jeszcze tysiac razy ![]() Myszeczko ktore pampersy konkretnie kupilas? NewBaby?? ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Glam ja tez nie lubie jak ktos robi z siebie ofiare... byla Tz'ta taka byla ![]() bylysmy razem na obozie jak mialysmy po 17 lat i ona sie wywalila. Stwierdzila, ze ma skrecona noge. Oczywiscie nie miala... ale tydzien chodzila z noga w bandazu od kostki do kolana |
|
|
|
|
#3502 |
|
Wtajemniczenie
|
Muszę Wam powiedziec, że mam bardzo dobrą teściową.Właśnie pierze 3 pralkę Naszego prania i jeszcze powiedziała, że jak coś mam do pracowania to żebym powiedziała, bo przecież teraz mam leżeć.Nieźle co?
Czy dziewczyny, które sie nie logowały mogą skorzystać z tych kuponów na papmpersy?Nie sprawdzają tego jakos? Ja dziś miałam atak paniki 0 5 rano czy dam sobie rade w szkole?Jestem na ostatnim roku mgr i co 2 tyg mam zjazdy od 24 września.I zaczynam się martwić czy teraz jak mam leżeć dam rade?Jak Wy studiujace przyszłe mamy dajecie rade? |
|
|
|
#3503 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
glam ja jestem tego samego zdania co ty!!!!!!!!!!!
uwazam tez ze jak sie ktos zle czuje to rozumiem ale jesli ciaza przebiega prawidlowo to czasami mozna sfolgowac i nie robic z siebie nie wiadomo kogo BO JEST SIE W CIAZY. Wypraszac ludzi bo zapach przeszkadza i cudowac. Wolalabym sama wyjsc nic np zwracac komus uwage a i przy takich akcjach bylam.... Ja do porodu zawiozlam sie sama! malo tego termin na niedziele a ja ponad 100km samochodem pojechalam do konina po samochod a od nas to jest kawalek drogi.... i tez mnie wkurza jak laski gwiazdy rżną, rozumiem ze cos jest zle, trzeba sie pilnowac to i wtedy wizyty sa czestsze i tak dalej ale jesli ok to ja takich lasek nie kumam. Mojego tz siostra sie w ciazy taka zrobila i po ciazytej pory tak jej zostalo, TRAGEDIA BABA! Najwazniejszy pepek swiata ona i jej coreczka, nikt wiecej ani nic sie nie liczy , no ze zdaniem innych i innymi ludzmi to juz w ogole.
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
Fatal jesli tylko lekarz ci zezwoli uczestniczyc w zjazdach to czemu nie...wiadomo w ciazy sie jest troche roztargnionym ale komorki mozgowe nie zanikaja
no i musisz sie nastawic na opuszczenie 2-3 zjazdow w okresie okoloporodowym ale bedzie dobrze
|
#3506 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
fatal ja na 2 roku rodzilam oliwie, zjazd piatek sobota niedziela co dwa tygodnie, nieraz co tydzien.... DASZ RADE!!
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() haha dzis wpadl do mnie do pracy maz kobietki ktora pracowala w firmie przede mna- jest na zwolnieniu od samego poczatku ciazy (moim zdaniem mocno naciagane bo kilka razy tu wpadla przyniesc zwolnienie i widzialam ze wygrala konkurs na darmowa sesje brzuszka- sorki ale jak ktos sie bardzo zle czuje i lezy to sesje mu chyba nie w glowie...) a termin ma na mniej wiecej tak jak ja- jej maz mowil ze jeszcze 3 miesiace zostaly no wiec dziewczyny pytaja jak ona sie czuje- no lezy, puchnie, to ja boli noga to plecy biedna taka blablabla ![]() a ja termin mam prawie ten sam a dzidzioli dwojka - i mnie dzis dziewczyny z rana komplementowaly jak ladnie ciaze nosze i znosze...wiem ze rozne sa sytuacje i nikogo nie chce oceniac, rozumiem tez dziewczyny ktore sie np staraja o dziecko bardzo dlugo, sa po ciezkich przejsciach typu poronienie itd- w tym przypadku serio nie dziwie sie ze sie jest hiperostroznym ale u reszty takie wytrzasanie sie nad soba= jestem w ciazy to wszyscy powinni wkolo mnie skakac i sie uzalac- grrrr nie cierpie
|
|
#3509 |
|
Zadomowienie
|
No to jestem
szpital express tak powinien się nazywać Leżałam pod maszyną która sprawdzała moje ciśnienie, małej tętno i moje nie wychodziło dobre ale dali coś na obniżenie i spadło do normalnego Matko dziewczyny ale mała się rozbrykała na tym badaniu i do tej pory mnie strasznie kopie chyba jej nie przypasowało to badanieMam w następnym tyg zgłosić się do położnej na sprawdzenie ciśnienia ![]() Ale mi poprawili humor że wszystko ok i nie siedziałam 6 godz bo bym tam chyba oszalała![]() Witaminko dzięki za przekazanie jesteś kochana Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-09-06 o 14:45 |
|
|
|
#3510 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a raczej damy ja od października też mam zjazdy co 2tyg na studiach magisterskich. U mnie na polibudzie magisterke robi się 1,5 roku a w tym roku dopiero je zaczynam. We wrześniu czeka mnie jeszcze obrona pracy inż. i się boję że ze stresu mogę wcześniej urodzić
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.

i rennie pożerałam w hurtowych ilościach, ale nie pomogło, więc musiałam sięgnąć po ranigast, który nie do końca jest wskazany dla kobiet w ciąży.
. 

Myślę, że mamy to szczęście, że akurat w tym czasie jest taka moda a nie inna.

jak to Darusia- konkretnie i w sedno
chyba jej nie przypasowało to badanie