mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-06, 13:29   #3481
OlusiaS
Wtajemniczenie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Glowa jednak nadal u gory...
Nie dolujcie sie dziewczyny!!Ja utylam w pierwszej ciazy 23 kg,zeszlo 13 po porodzie,a dyszka juz zalezala ode mnie.Wszystko zrzucicie,bez obawy.
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 13:32   #3482
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiol Pokaż wiadomość
przytyłam już ok 10 kg, a jeszcze trochę mnie czeka - ale taki nasz wielorybi los

Dziewczyny jak u Was ze zgagą? Macie? Jak sobie radzicie?
ja Wczoraj miałam taki atak, że mnie dobę trzymało i rennie pożerałam w hurtowych ilościach, ale nie pomogło, więc musiałam sięgnąć po ranigast, który nie do końca jest wskazany dla kobiet w ciąży.
Chociaż jak już byłam w ciąży, to na pierwszej wizycie pytałam się babeczki czy mogę w ciąży brać ranigast, jak mi już nic nie pomaga i ona powiedziała, że jak najbardziej. Teraz mam innego prowadzącego i z nim tego nie konsultowałam .
Buu ale było już tak źle że małż mnie chiał do szpitala zabierać.
Mi zgaga ostatnio daje popalic- nawet po lyczku kubusia a wieczormai to juz norma. Dlatego robie sobie pollitrowy kubek mleka z paroma lyzkami kaszki mojego synka i jak wypije to na noc. Zadne rennie czy ranigast nie daje takiej ulgi! Wzielam rennie jak dotad dwa razy i pomoglo na chwilke tylko.

A ja sie zajadam teraz grochowka Bede pozniej dawac czadu posladkami hehehe.

Dziewczyny mam dylemat. Niecierpie tych wielkich namiotowych pizam dla ciezarnych. No , ale w czyms na porod musze jechac... ktos mi niedawno powiedzial, ze mnie pogonia w szpitalu jak nie bede w koszuli:/ Jak to jest w tych naszych szpitalach?
Stary 2011-09-06, 13:33   #3483
truscafka
Zadomowienie

ja przytyłam 12 kg ale chodzę w ciuchach sprzed ciąży, wiadomo że jeansów nie wcisnę no ale legginsy koszulki, bluzy, bluzeczki wszystko wchodzi - tak serio to mimo tej wagi to czuję się tak jakbym przytyła z połowę tego - z 5/6 kg...

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 13:33   #3484
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość

ja nie mialam bo mnie boli prawa pachwina moze dlatego ze leworeczna jestem to po drugiej stronie?

a serio to to jest usisk dziecka na nerw jakis tam

u mnie maluszek ułożony dupką w dół więc może gdzieś tam nóżkę pcha i dlatego boli??
wizytę mam w piątek więc powiem doktorce ze boli czy lepiej iść z tym wcześniej ???
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 13:35   #3485
amarantas
Raczkowanie

Ostatnio miałam trochę czasu i porównywałam ceny kilku sprzedających na allegro. Z mich notatek wynika, że cenowo najlepiej wychodzi się u:
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=11612773
i http://allegro.pl/listing.php/user?u...&change_view=1 (tak jak już ktoś polecał)
natomiast u
http://allegro.pl/Shop.php/Show?order=t&id=5927936&p=6 są fajne rzeczy i dużo, ale cenowo wychodzi średnio.

Najlepiej samemu porównać, to co interesuje.
Ma ktoś z Was jeszcze innych sprawdzonych sprzedawców, których można polecić?
amarantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 13:39   #3486
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Glam ja też jestem leworęczna
no to moze w pachwinie tez cie bedzie prawej kulo

Cytat:
Napisane przez amarantas Pokaż wiadomość
Przed ciażą też nie byłam najchudsza (rozmiar 40-42), wiec ogólnie po mnie za bardzo nie widać że przytyłam. Zawsze miałam lekki brzuszek i dlatego uwielbiałam wszelkiego rodzaju tuniki i sukienki odcinane pod biustem. W czasie ciąży wykorzystuję je jak znalazł, wiec w sumie nowe zakupiłam jedynie 2 pary spodni ciążowych i jedne rybaczki na lato. Najlepsze jest to, że po ciąży nadal będę chodzić w moich tuniczkach Myślę, że mamy to szczęście, że akurat w tym czasie jest taka moda a nie inna.
U mnie, tak jak już wcześniej pisałam, waga spada a i znajomi mówią, że schudłam po twarzy czy w ramionach (spowodowane to jest tą dietą cukrzycową) ale póki lekarz mówi, że to nic nie szkodzi, a dziecko rośnie odpowiednio, to się zbytnio tym nie martwię
ja tak samo- rozmiar okolo 40 sprzed ciazy i tez mi wiele osob mowi ze na buzi czy rekach schudlam (dzis kolega skomentowal ze mam rece jak szkieletor i go przerazam)
i tez jeszcze sporo mam takich tuniczek sprzed ciazy odcinanych lub luzniejszych co nadal pasuja...albo pozyczam bluzeczki od siostry- ona ma rozmiar wiecej niz ja wiec pasuja poki co idealnie
ale ogolnie jak juz kiedys pislam uwazam ze w ciuszkach dopasowanych, podkreslajacych brzuszek a nie maskujacych sie wbrew pozorom wyglada szczuplej

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
ja przytyłam 12 kg ale chodzę w ciuchach sprzed ciąży, wiadomo że jeansów nie wcisnę no ale legginsy koszulki, bluzy, bluzeczki wszystko wchodzi - tak serio to mimo tej wagi to czuję się tak jakbym przytyła z połowę tego - z 5/6 kg...
Truscafka ty 12 kilo nie wierze ty przeciez taka chudzinka i brzuch malutki masz... waga ci sie pewnie zepsula
Stary 2011-09-06, 13:44   #3487
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy którejś udało się zdobyć te kody do Rossmana????

Oczywiscie że podawały laseczki

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 13:46   #3488
witaminkaccc
Zadomowienie

ja problem co do wagi mam jedynie z liczbami... bo w ciuchy sie mieszcze, choc t-shirty niektore nie zakrywaja brzusia :P jedynie panikuje ze zamiast 5 z przodu mam 6 a zaraz moge miec 7

ania napisała, że z mała wszystko OK.. dostała leki na cisnienie oraz na bol glowy wraca do domku i odezwie sie sama jak juz dotrze

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 13:48   #3489
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
A odnosnie Pampersow to chyba kupie tez paczke tych biedronkowych Dada Premium, ponoc na dzien sie dobrze sprawdzaja a sa duuuuuuuuuuuuzo tansze.
Porownam w praktyce ktore lepsze

Goldika wiesz co chyba raczej one tak tanio nie wychodza jesli kupuje pampersy w promocji a masz ich aż 94 sztuki

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-06, 13:48   #3490
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Ja tylko wpadłam sie przywitać. Dzień dobry

Ja przed ciążą nosiłam rozmiar 36, obecnie 40, ale przytyłam już 13kg. Jednak ludziska twierdzą, ze tego nie widać po mnie, że mi tylko brzuch wywaliło i trochę cycki wywaliło, ale w biodrach jak było tak jest. A ja sie śmieję, bo w biodrach mam 10cm więcej Teraz to średnio1kg na 2 tygodnie przybieram więc nie jest źle

Idę odgrzać obiadek - dzisiaj bitki z ziemniaczkami i ćwikłą. A potem dalej będę wypoczywać z tżtem.
Postaram sie niebawem odezwać, ale nie obiecuję.
Miłego popołudnie
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 13:49   #3491
fatal21
Wtajemniczenie

Mam pytanie w sprawie proszków.

Niektóre z Was już robiły prania. Jakie proszki kupiłyście i czy jesteście zadowolone?
Wczoraj widziałam na półce z proszkami dziecięcymi Persil Sensitive i mnie zaciekawi.

Nie pamietam dikładnie, ale któraś z dziewczyn mówiła, że po tym persilu sama miała uczulenie.
Dużo dziewczyn zachwalało Białego jelenia i dzidziusia.Ja osobiście mam w domu mleczko i proszek jelpa i lovele, ale ze wzgledu na nakaz leżenia jeszcze nie używałam.
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 13:56   #3492
Anusiak 83
Raczkowanie

a ja dzisiaj założyłam spodnie ciążowe, w których chodziłam na początku ciąży, i ledwo na pupe wcisnęłam
pocieszam się, że to jeans zbiegł sie w praniu ale już mam 9 na plusie.

Dobrze, że u Ani w porządku i wraca do nas. Spokojnie mecz obejrzy
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 13:58   #3493
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
ja problem co do wagi mam jedynie z liczbami... bo w ciuchy sie mieszcze, choc t-shirty niektore nie zakrywaja brzusia :P jedynie panikuje ze zamiast 5 z przodu mam 6 a zaraz moge miec 7

ania napisała, że z mała wszystko OK.. dostała leki na cisnienie oraz na bol glowy wraca do domku i odezwie sie sama jak juz dotrze
dobrze ze z Ania OK- jakby bylo zatrucie to by jej na bank do domu nie puscili

Witaminko ja 7 juz dawno przekroczylam...ale fakt ze 5 z przodu to chyba od wczesnego liceum nie widzialam

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Ja tylko wpadłam sie przywitać. Dzień dobry

Ja przed ciążą nosiłam rozmiar 36, obecnie 40, ale przytyłam już 13kg. Jednak ludziska twierdzą, ze tego nie widać po mnie, że mi tylko brzuch wywaliło i trochę cycki wywaliło, ale w biodrach jak było tak jest. A ja sie śmieję, bo w biodrach mam 10cm więcej Teraz to średnio1kg na 2 tygodnie przybieram więc nie jest źle

Idę odgrzać obiadek - dzisiaj bitki z ziemniaczkami i ćwikłą. A potem dalej będę wypoczywać z tżtem.
Postaram sie niebawem odezwać, ale nie obiecuję.
Miłego popołudnie
ale ty rozmiar 40 normalny nosisz czy ciazowy?
wiecie co jak ja teraz do normalnego sklepu wchodze to mi sie wszystko takie male i ciasne zdaje, siegam po rozmiar xxl powiedzmy bluzke i mowie sobie- na pewno bym sie nie zmiescila schiz jakis czy co
Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość

Mam pytanie w sprawie proszków.

Niektóre z Was już robiły prania. Jakie proszki kupiłyście i czy jesteście zadowolone?
Wczoraj widziałam na półce z proszkami dziecięcymi Persil Sensitive i mnie zaciekawi.

Nie pamietam dikładnie, ale któraś z dziewczyn mówiła, że po tym persilu sama miała uczulenie.
Dużo dziewczyn zachwalało Białego jelenia i dzidziusia.Ja osobiście mam w domu mleczko i proszek jelpa i lovele, ale ze wzgledu na nakaz leżenia jeszcze nie używałam.
temat proszkow sie co 2 strony watku pojawia i byl juz jakies 72 razy omawiany, dzisiaj tez
ja nie wiem ale to juz nudne powoli sie robi, moze zrobily liste polecamy proszki/plyny i damy na pierwsza strone razem z wyprawka i tymi innymi przydatnymi info?
Stary 2011-09-06, 14:06   #3494
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja tez jestem mega gruba,

aaaa....kurcze ktora to pisala?
40-42 to powoli u mnie norma?- no to ja takie swojego czasu nosilam NORMALNIE!!!!

ale szczerze mowiac nie kumam czasem jak mozna stac przed lustrem i sie nad sobą użalać bo jestem gruba!
laski wy nosicie pod sercami malutkie serduszka, one sie nie rodza z waga 100 gram i nie maja 5-7 cm!!!
tylko ponad 50
ponad 3 kg
wody i wszystko swoje robi -niestety, ciaza z tym sie wiaze, uszami nam maluchy nie wyjdą.
Wspolczuje ci fallen szczerze mowiac obsesja na temat wagi to jest cos okropnego.!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 14:06   #3495
fatal21
Wtajemniczenie

amarantas; ja mam podobnie, ale tylko samą nospe mam brac i dużo lezec.Ale isoptin wg mnie ma działać p\skurczowo wiec skoro lekarz tak zalecił to bierz.
Stary 2011-09-06, 14:07   #3496
Myszeczka86
Zakorzenienie

Dziewczyny a Ja dzis byłam w rossmanie i kupiłam te pampersy za 40 zł tak jak miały byc .
Byłam tez na polowanku i wychaczyłam świetny kombinezonik za 3 zł na zime dla małego takze jestem mega zadowolona bo dla Julci wychaczyłam kamizele jasną za 7 zł .

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-06, 14:11   #3497
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
Żeby nie było - chodzę do pracy i co wizytę lekarz się mnie pyta czy zwolnienie potrzebne, za każdym razem odmawiam.
Też nie lubię siedzieć w domu i nic nie robić - im mam więcej wolnego czasu tym mniej rzeczy robię i rozwlekam w czasie
Ale myśle, że ostatnie 2-3 tygodnie to już zostanę w domu nawet poprać, poprasować, odpocząć przed porodem
No mój też zawsze się pyta
Ja chcę iść te kilka tygodni wcześniej żeby się przygotować i trochę odpocząć no i może wyspać póki jeszcze będzie szansa

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 14:12   #3498
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja tez jestem mega gruba,

aaaa....kurcze ktora to pisala?
40-42 to powoli u mnie norma?- no to ja takie swojego czasu nosilam NORMALNIE!!!!

ale szczerze mowiac nie kumam czasem jak mozna stac przed lustrem i sie nad sobą użalać bo jestem gruba!
laski wy nosicie pod sercami malutkie serduszka, one sie nie rodza z waga 100 gram i nie maja 5-7 cm!!!
tylko ponad 50
ponad 3 kg
wody i wszystko swoje robi -niestety, ciaza z tym sie wiaze, uszami nam maluchy nie wyjdą.
Wspolczuje ci fallen szczerze mowiac obsesja na temat wagi to jest cos okropnego.!
jak to Darusia- konkretnie i w sedno

hmm baby a wiecie co jak sobie poczytalam watki tych co sie aktualnie rozpakowuja lub sa na finiszu to stwierdzam ze mnie takie cos strasznie denerwuje...chodza biedne gwiazdy od 3 tygodni i z kazdym skurczykiem do lekarza albo konsultacja na forum czy to juz czy nie...wszystko boli i doskwiera, no ludzie kochani toz to tylko ciaza przechodzilam juz przez to raz i bez jakiegos uzalania sie nad soba, 2 dni przed porodem autobusem do miasta na zakupy sie wybralam a dzien przed na dlugasny spacer- i jakos nie pamietam zeby mnie az tak bolalo zeby przejscie 200 metrow bylo problemem wielkim... nienawidze takiego robienia z siebie ofiar

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a Ja dzis byłam w rossmanie i kupiłam te pampersy za 40 zł tak jak miały byc .
Byłam tez na polowanku i wychaczyłam świetny kombinezonik za 3 zł na zime dla małego takze jestem mega zadowolona bo dla Julci wychaczyłam kamizele jasną za 7 zł .
Myszeczko a jak tam przedszkole dzis?
gratuluje zakupow
Stary 2011-09-06, 14:13   #3499
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ania fajnie ze cie nie zatrzymali.
A.Camus
Stary 2011-09-06, 14:20   #3500
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez amarantas Pokaż wiadomość
Ma ktoś z Was jeszcze innych sprawdzonych sprzedawców, których można polecić?
Ja kupowałam u tego http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=3631162

Darusia to my prawdopodobnie rozmiarowo jesteśmy podobne
Mam już 10 kg na plusie, ale mam po prostu nadzieję, że ten czas szybkiego przybierania na wadze się niedługo skończy. Ale cóż... w końcu w ciąży jesteśmy, więc to, że tyjemy to normalka i nie ma się temu co dziwić.

Dziś idę na pierwsze zajęcia szkoły rodzenia. Ciekawa jestem jak będzie Muszę się właśnie powoli zacząć zbierać, więc spylam na razie. Trzymacie się dzielnie
Stary 2011-09-06, 14:23   #3501
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Goldika wiesz co chyba raczej one tak tanio nie wychodza jesli kupuje pampersy w promocji a masz ich aż 94 sztuki
Dada odpadaja... gadalam z Tz i on jest na etapie ze wszystko musi byc "firmowe" dla synka i powiedzial, ze maja byc Pampersy i tyle. On moze nawet sam za nie placic. Luuuziiik... ciekawa jestem co powie jak zobaczy ile pampkow miesiecznie schodzi

Ktoras z Was zrobila mi apetyt na krokiety

Aniu ciesze sie, ze z mala wszystko ok

Gora dzieki ale wole jednak polezec niz prasowac

Glam byloby fajnie zrobic porownanie proszkow, ja sobie juz zanotowalam jaki kupie ale faktycznie to pytanie padnie pewnie jeszcze tysiac razy

Myszeczko ktore pampersy konkretnie kupilas? NewBaby??

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Glam ja tez nie lubie jak ktos robi z siebie ofiare... byla Tz'ta taka byla
bylysmy razem na obozie jak mialysmy po 17 lat i ona sie wywalila. Stwierdzila, ze ma skrecona noge. Oczywiscie nie miala... ale tydzien chodzila z noga w bandazu od kostki do kolana jak nikt nie patrzyl to normalnie chodzila...
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 14:25   #3502
fatal21
Wtajemniczenie

Muszę Wam powiedziec, że mam bardzo dobrą teściową.Właśnie pierze 3 pralkę Naszego prania i jeszcze powiedziała, że jak coś mam do pracowania to żebym powiedziała, bo przecież teraz mam leżeć.Nieźle co?
Czy dziewczyny, które sie nie logowały mogą skorzystać z tych kuponów na papmpersy?Nie sprawdzają tego jakos?
Ja dziś miałam atak paniki 0 5 rano czy dam sobie rade w szkole?Jestem na ostatnim roku mgr i co 2 tyg mam zjazdy od 24 września.I zaczynam się martwić czy teraz jak mam leżeć dam rade?Jak Wy studiujace przyszłe mamy dajecie rade?
Stary 2011-09-06, 14:27   #3503
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
mnie też
Stary 2011-09-06, 14:27   #3504
Darusiaaaa
Zakorzenienie

glam ja jestem tego samego zdania co ty!!!!!!!!!!!

uwazam tez ze jak sie ktos zle czuje to rozumiem ale jesli ciaza przebiega prawidlowo to czasami mozna sfolgowac i nie robic z siebie nie wiadomo kogo BO JEST SIE W CIAZY.
Wypraszac ludzi bo zapach przeszkadza i cudowac. Wolalabym sama wyjsc nic np zwracac komus uwage a i przy takich akcjach bylam....
Ja do porodu zawiozlam sie sama! malo tego termin na niedziele a ja ponad 100km samochodem pojechalam do konina po samochod a od nas to jest kawalek drogi....
i tez mnie wkurza jak laski gwiazdy rżną, rozumiem ze cos jest zle, trzeba sie pilnowac to i wtedy wizyty sa czestsze i tak dalej ale jesli ok to ja takich lasek nie kumam.

Mojego tz siostra sie w ciazy taka zrobila i po ciazytej pory tak jej zostalo, TRAGEDIA BABA!
Najwazniejszy pepek swiata ona i jej coreczka, nikt wiecej ani nic sie nie liczy , no ze zdaniem innych i innymi ludzmi to juz w ogole.
A.Camus
Stary 2011-09-06, 14:28   #3505
glamourous
Zakorzenienie

Fatal jesli tylko lekarz ci zezwoli uczestniczyc w zjazdach to czemu nie...wiadomo w ciazy sie jest troche roztargnionym ale komorki mozgowe nie zanikaja no i musisz sie nastawic na opuszczenie 2-3 zjazdow w okresie okoloporodowym ale bedzie dobrze
Stary 2011-09-06, 14:34   #3506
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Nie nie,o porodzie jeszcze nie mysle,absolutnie .Nie tylko sadzilam,ze tak wczesnie moze sie opuscic.Ale teraz wiem,ze na bank zmienila pozycje,bo inaczej sie rusza.Probuje wyczuc,co to moze byc,ale jeszcze sie nie domacalam.Moze zrobie fotke,to same okreslicie
Mnie opadł brzusio w 30tc... i to przy pierwszej ciąży
Stary 2011-09-06, 14:37   #3507
Darusiaaaa
Zakorzenienie

fatal ja na 2 roku rodzilam oliwie, zjazd piatek sobota niedziela co dwa tygodnie, nieraz co tydzien.... DASZ RADE!!
A.Camus
Stary 2011-09-06, 14:38   #3508
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
glam ja jestem tego samego zdania co ty!!!!!!!!!!!

uwazam tez ze jak sie ktos zle czuje to rozumiem ale jesli ciaza przebiega prawidlowo to czasami mozna sfolgowac i nie robic z siebie nie wiadomo kogo BO JEST SIE W CIAZY.
Wypraszac ludzi bo zapach przeszkadza i cudowac. Wolalabym sama wyjsc nic np zwracac komus uwage a i przy takich akcjach bylam....
Ja do porodu zawiozlam sie sama! malo tego termin na niedziele a ja ponad 100km samochodem pojechalam do konina po samochod a od nas to jest kawalek drogi....
i tez mnie wkurza jak laski gwiazdy rżną, rozumiem ze cos jest zle, trzeba sie pilnowac to i wtedy wizyty sa czestsze i tak dalej ale jesli ok to ja takich lasek nie kumam.

Mojego tz siostra sie w ciazy taka zrobila i po ciazytej pory tak jej zostalo, TRAGEDIA BABA!
Najwazniejszy pepek swiata ona i jej coreczka, nikt wiecej ani nic sie nie liczy , no ze zdaniem innych i innymi ludzmi to juz w ogole.

haha dzis wpadl do mnie do pracy maz kobietki ktora pracowala w firmie przede mna- jest na zwolnieniu od samego poczatku ciazy (moim zdaniem mocno naciagane bo kilka razy tu wpadla przyniesc zwolnienie i widzialam ze wygrala konkurs na darmowa sesje brzuszka- sorki ale jak ktos sie bardzo zle czuje i lezy to sesje mu chyba nie w glowie...)
a termin ma na mniej wiecej tak jak ja- jej maz mowil ze jeszcze 3 miesiace zostaly
no wiec dziewczyny pytaja jak ona sie czuje- no lezy, puchnie, to ja boli noga to plecy biedna taka blablabla
a ja termin mam prawie ten sam a dzidzioli dwojka - i mnie dzis dziewczyny z rana komplementowaly jak ladnie ciaze nosze i znosze...wiem ze rozne sa sytuacje i nikogo nie chce oceniac, rozumiem tez dziewczyny ktore sie np staraja o dziecko bardzo dlugo, sa po ciezkich przejsciach typu poronienie itd- w tym przypadku serio nie dziwie sie ze sie jest hiperostroznym
ale u reszty takie wytrzasanie sie nad soba= jestem w ciazy to wszyscy powinni wkolo mnie skakac i sie uzalac- grrrr nie cierpie
Stary 2011-09-06, 14:42   #3509
ania21_21
Zadomowienie

No to jestem szpital express tak powinien się nazywać
Leżałam pod maszyną która sprawdzała moje ciśnienie, małej tętno i moje nie wychodziło dobre ale dali coś na obniżenie i spadło do normalnego jeszcze głowa zaczęła mnie łupać i dali mi dwie tabletki paracetamolu.
Matko dziewczyny ale mała się rozbrykała na tym badaniu i do tej pory mnie strasznie kopie chyba jej nie przypasowało to badanie
Mam w następnym tyg zgłosić się do położnej na sprawdzenie ciśnienia
Ale mi poprawili humor że wszystko ok i nie siedziałam 6 godz bo bym tam chyba oszalała

Witaminko dzięki za przekazanie jesteś kochana jeszcze się nie podpisałam jak wysłałam smsa dopiero mi się przypomniało

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-09-06 o 14:45
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 14:45   #3510
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Ja dziś miałam atak paniki 0 5 rano czy dam sobie rade w szkole?Jestem na ostatnim roku mgr i co 2 tyg mam zjazdy od 24 września.I zaczynam się martwić czy teraz jak mam leżeć dam rade?Jak Wy studiujace przyszłe mamy dajecie rade?
Dasz radę a raczej damy ja od października też mam zjazdy co 2tyg na studiach magisterskich. U mnie na polibudzie magisterke robi się 1,5 roku a w tym roku dopiero je zaczynam. We wrześniu czeka mnie jeszcze obrona pracy inż. i się boję że ze stresu mogę wcześniej urodzić

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości