Avomaniaczki plotkują, TŻów wychowują i coraz więcej kupują - część 4 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-18, 23:37   #3481
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706
Dot.: Avomaniaczki plotkują, TŻów wychowują i coraz więcej kupują - część 4

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
Tak sobie pomyślałam, że niedługo będą o nas kawały pisać, np.

Jaki jest ulubiony przycisk na klawiaturze wizażanki?
F5
o plułam monitor
myszka1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 23:40   #3482
KarolaKG
Zakorzenienie

Cytat:

F5
No całkiem możliwe że będą

Początkująca scraperka
Zapraszam
https://www.instagram.com/w_chwili_luzu/
https://www.facebook.com/W-Chwili-Luzu-122769098281801/
KarolaKG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 23:43   #3483
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość

Noo, nasza Musso jest smukła w każdym calu
Mój w tym wieku miał 22-23. A standardowy jest
O, a mój 12 lutego
Coś Ty? To jakaś jedna firma? Bo niemożliwe żeby wszystkie tak przeginały?
Mój ma jakieś 100 cm, a ubranka różnych firm na 98 są w sam raz.
Moja ma 140 cm a niektóre ubrania włoży 128 i są jeszcze za duże.

Cytat:
Napisane przez Oja 84 Pokaż wiadomość
to ja nie wiem...ale wydaje mi się, że ma dużą stopę, te podbicie takie duże no i jak się urodziła to pielegniarki się dziwiły, że taka mała a takie wielkie stopy ma...a ja zdziwiona bo ona cała była dla mnie kruszynka i se nie zdawałam sprawy, że może mieć duże stopy jak na swój wiek wtedy. No a że ma po kim mieć...ja mam duże 41, nie każda 41 na mnie pasuje, musi to być naprwdę duża numeracja, dlatego kupuję w daichmannie 42 bo chyba tylko tam są 42, nigdzie więcej nie spotkałam się z taką numeracją bo standardowo damskie buty produkują do 41 rozmiaru

Moja jak się urodziła miała 53 cm a stopy takie że śpiochy aż do rozmiaru 74 rozcinałam na stópkach i skarpetki jej ubierałam, bo miała takie duże stópki. Potem noga rosla i rosła az na pewnym etapie się zatrzymała i już od kilku lat ma rozmiar 33-34 . Zresztą ja też tak miałam że przez lata nosiłam rozmiar 38 a potem ( teoretycznie to niemożliwe) noga mi zmalała i teraz mam 35-36.
Oliwka ma szeroką stópkę i jeszcze wysokie podbicie- ja nie zastanawiam się nad butami- ma dwie pary adidasów, eleganckie czarne (ale bez bajerów) i mnóstwo klapek , ze dwie pary sandałów i tenisówki. A no i zimowe- nie kupuję butów dopóki ich nie styra.
Co do ubrań to ja już pisałam kupuje w Zarze na przecenach wtedy mnóstwo, ostatnio coraz częściej w Kapp Ahl i Reserved Kids. Zrobiła się jej już taka kobieca figurka- chyba okres dojrzewania się zaczął, więc wchodzi w każdy ciuch

Ale jak była mała i trafiłyśmy ze względu na częsty katar do alergologa to mi ją lekarka tak lekami sterydowymi załatwiła że mając 6 lat ważyła ponad 40 kg- kupowałam sobie spodnie 3/4 i na nią były w pasie w sam raz. Teraz po kilku latach diety no i przy cukrzycy wagę ma 37 kg przy wzroście 140 cm.

A i tak na poprawę humoru tekst mojej córy apropo wyrastania owlosienia łonowego i pod paszkami- " Mamo te włosy rosną juz pełnometrażowo..."
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 23:43   #3484
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

uciekam do wyrka bo tż się przebudził i mnie goni
buziaki kolorowych
myszka1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 23:45   #3485
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez myszka1706 Pokaż wiadomość
uciekam do wyrka bo tż się przebudził i mnie goni
buziaki kolorowych
Kolorowych snów wszystkim, też spadam.

Nie naskrobcie jutro dużo bo ja dopiero po południu albo wieczorem będę- zapisałam na ten rok tez córkę do szkoły tańca-więc na zajęcia muszę ją zawieźć- a szkoła zmieniła teraz siedzibę
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 23:49   #3486
musso4
Zakorzenienie

Mi zaraz bateria padnie, bo już dawno z wyrka nadaję
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 05:32   #3487
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Bry kurde ciemno dziś coś z rana,trzeba się malować do lampki brrr

Cytat:
Jak to nikogo ja jestem
Cytat:
hehe nocna warta musi być

coś Sarunieczka nie dostrzegała tego pewnie oczka już jej się zamykały
To że byłyście na pasku (czego nie widziałam bo jakoś nigdy tak nie patrzę) to nic nie znaczy jak po 3 odświeżaniu nic nie pisałyście

Cytat:
Obie tak wyglądamy po północy
dokladnie

Cytat:
ach już znalazłam to Musso sie zmienia po północy....Sarunie czka przepraszam
Obie o tym pisałyśmy kiedyśto mój ulubiony tekst jak piszę z kimś na gg i się rozmowa przedłuża

Cytat:

F5
haha dobre

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
A i tak na poprawę humoru tekst mojej córy apropo wyrastania owlosienia łonowego i pod paszkami- " Mamo te włosy rosną juz pełnometrażowo..."

narka,do popołudnia
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 06:28   #3488
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
dziewczęta potrzebuję porady - bo się nie znam na tym kompletnie..
musimy wybrać i ubezpieczyć auto OC - na co zwracać uwagę przy wyborze towarzystwa ubezpieczeniowego??
bo ja kompletnie nie mam pojęcia co z czym..
może któraś słówko szepnie z własnego doświadczenia
jak OC to najtańsze bierz

Cytat:
Napisane przez zalotnica83 Pokaż wiadomość
Ja nie narzekam, ale kompletów nie kupuje...moja starsza ma górę(bluzki, swetry)i spódniczki na rozmiar 104, a już spodnie 122...
o matko jako rozrzut
mój młody właśnie wchodzi w rozmiar 110, czyli na jesień i zimę czeka nas wymiana całej garderoby bosko po prostu ....
ale on zawsze był najwyższy w żłobku i przedszkolu

Cytat:
chętnie bym pokazała ale beznadziejne zdjęcia wyszły
obie z tesco - skórka z wyprzedaży mięciutka delikatnie gnieciona
a ta druga fajnie marszczona i cieplutka
na druga dla mnie super
pierwsza tez fajna, ale ja muszę mieć dużo pod szyja ... nie lubię takiej odsłoniętej

Cytat:
tylko, że dla mnie do niedawna jeszcze zamawianie z avonu to było takie, że miałam wszystko "za darmo" bo wybierałam co chciałam i klientki za to "płaciły", więc nie widziałam jak te pieniążki mi uciekają z portfela jakieś takie to dziwne, wiem ale miałam tak, ze ta cena w katalogu to była tylko taka ...liczba a nie pieniądz, rozumiecie mnie choć troszkę? dopóki nie musiałam sięgać do własnego portfela żeby za te kosmetyki zapłacić to pójście do drogerii było bezsensowne skoro tutaj w avonie mam "za darmo".
miałam takie samo podejście .... ale teraz klientki nie dopisują i nie mam już prawie nic na free

w ogóle - dzień dobry

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 08:01   #3489
cheneelle
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki

Cytat:
ja zanim wstąpiłam do Avonu używałam tych tuszy właśnie z Miss Sporty (kiedyś jeszcze z Pierre Rene ale one szybko wysychały i miały zdecydowanie za duzo tych niby wydłużających rzęsy kłaczków) te Miss Sporty ( ten różowy) porównałabym do naszego z color trendu który tez zresztą bardzo lubię. A z Ziaji właśnie też używałam kremów do twarzy-seria sopot, mleczko do demakijażu, w ogóle maja świetne i niedrogie rzeczy, teraz widzę że bardzo mocno poszerzyli swój asortyment
Ja do dzisiaj używam tuszu Miss Sporty Inne dla mnie mogą nie istnieć.

Cytat:

F5

Resscue kochanie bardzo mi przykro, ale dostałam kolejny antybiotyk. Boję się, że jakbym do Ciebie przyjechała to bbym Ciebie mogła zarazić A tego nie chcę, bo akurat choroba jest Ci teraz najmniej potrzebna.
Ale jestem przez to zła. Bo Dawid nawet powiedział, że weźmie urlop i mnie zawiezie do Ciebie, ale lekarka absolutnie zabroniła.
Stary 2011-09-19, 08:03   #3490
jolkag78
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to jolkag78

Cześć kochaniutkie!!!
Sarunieczka, masz racje o 6 ciemno jak w dupince;( Teraz juz jaśniej ale deszczowo na maxa u mnie.... Wczoraj byłam u mojej małej bratanicy, powiem Wam, że jestem dumna z mojego brata, przebiera ją, myje i wszystko robi Ze złamana girką
Stary 2011-09-19, 08:23   #3491
sheryl
szeryfcio

Witam i ja z rana z kawką z mlekiem i pączkiem

U mnie mały w domu, bo chory...

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Moja ma 140 cm a niektóre ubrania włoży 128 i są jeszcze za duże.

"
No to ja tak często się z tymi dziwnymi rozmiarówkami nie spotykam. Kiedyś jak dostałam czy kupiłam coś nie wiadomo jakiej firmy, to tak... zdarzyło się ...
A generalnie jak kupuję C&A, H&M, Kappahl, Zara, Next, George, to jak kupię 98 to jest dobre. Zauważyłam, że Reserved ma większe ubrania dla dzieci i Smyk ma dużo rzeczy nieproporcjonalnie uszytych (szczególnie spodnie). Ale Smyka omijam, bo to słaba jakość tam...

Mój już zaczyna wchodzić w 104, ale wszystko na zimę i jesień kupiłam w tym rozmiarze w zeszłym roku na wyprzedażach za grosze i mam spokój. Oprócz butów.
Na lato też już obkupiliśmy się na wyprzedażach, wszystko za grosze i mamy spokój.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 08:31   #3492
zalotnica83
Zakorzenienie

Witam i ja z kubkiem kawy
Moja córcia dawno już tak szczęśliwa nie wstała"Mamo mamo pada deszcz, idę zakładać kalosze..."a ja do niej że najpierw to trzeba zdjąć piżamkę i założyć spódnicze, bluzke, rajtuzki to takiego speeda dostała że hoho
Jamapi to wysoki Twoj synek jak już na 110 ma ciuszki...ja też jestem na etapie wymiany garderoby tej starszej...
Ostatnio w Pytaniu na śniadanie było o bajkach, że nawet te straszne powinno sie czytac(Grimm,Andersen) ja to je zawsze"modyfikuje...moż e się wreszcie przełamię...

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Musso z tymi słodyczami to tak wyszlo, że wcale nie wolno do szkoły przynosic...niektóre matki pakowały dzieciom same słodycze i pani zwróciła uwage na zebraniu i wyszło jak wyszlo Ja dziś do pudełeczka wlożyłam małej trochę takich płatków-poduszeczek z nadzieniem...to chyba nie słodycz...
zalotnica83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 08:34   #3493
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
No to ja tak często się z tymi dziwnymi rozmiarówkami nie spotykam. Kiedyś jak dostałam czy kupiłam coś nie wiadomo jakiej firmy, to tak... zdarzyło się ...
A generalnie jak kupuję C&A, H&M, Kappahl, Zara, Next, George, to jak kupię 98 to jest dobre. Zauważyłam, że Reserved ma większe ubrania dla dzieci i Smyk ma dużo rzeczy nieproporcjonalnie uszytych (szczególnie spodnie). Ale Smyka omijam, bo to słaba jakość tam...

Mój już zaczyna wchodzić w 104, ale wszystko na zimę i jesień kupiłam w tym rozmiarze w zeszłym roku na wyprzedażach za grosze i mam spokój. Oprócz butów.
Na lato też już obkupiliśmy się na wyprzedażach, wszystko za grosze i mamy spokój.
no ja żałuję, ze na wyprzedażach się nie zaopatrzyłam, ale nie miałam zielonego pojęcia jaki bąbel będzie nosił rozmiar

co do dużych rozmiarówek - to w 5-10-15 jest wielkie mają, ale nie za bardzo lubię ten sklep ... stylistyka mi się nie podoba i w cubusie kupiłam 2 pary jeansów na 104 i są długie jak na 110 i dopiero zaczyna je nosić
a tak to najczęściej C&A i H&M też
w smyku zawszę poluję na disneya

no i w tym roku też kombinezon do kupienia mam 2 stówy nie moje

Cytat:
Jamapi to wysoki Twoj synek jak już na 110 ma ciuszki...ja też jestem na etapie wymiany garderoby tej starszej...
jak pisałam - najwyższy, choć nie najstarszy w grupie
większość zwraca uwagę, ze wyjątkowo wysoki jak na 3 i pół latka
wysoki i szczupły ... nie wiem po kim u mnie wszyscy są wysocy, ale kuleczki

Stary 2011-09-19, 08:35   #3494
katniewojt
Zakorzenienie

Dobry!
Zapowiadali u mnie gorąc nawet do 28, a tu szaro, buro, pochmurno... Mamuśka mówi, że jest ciepło, ale sam widom za okna o tym nie świadczy
A jaki sen dziś miałam Śniło mi się, że byłam Kasią Cichopek i miałam na sobie czerwoną sukienkę w groszki, która cały czas spadała i cycki wyskakiwały mi na wierzch Dodam, że nie miałam stanika

I Tatusiek mnie rano obudził i zrobił alarm, że komputer się spalił. Wstałam, wyciągnęłam jednostkę, odcięłam jej całkiem zasilanie, za parę chwil włączyłam i śmiga Dodam, że nie było jeszcze 6 jak ratowałam Tatuśka
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 08:39   #3495
musso4
Zakorzenienie

witam i ja z kawą
Cytat:
Napisane przez jolkag78 Pokaż wiadomość
Cześć kochaniutkie!!!
Sarunieczka, masz racje o 6 ciemno jak w dupince;( Teraz juz jaśniej ale deszczowo na maxa u mnie.... Wczoraj byłam u mojej małej bratanicy, powiem Wam, że jestem dumna z mojego brata, przebiera ją, myje i wszystko robi Ze złamana girką
mówiłam, że sobie poradzą

powiem wam, że ja mam dobrze z ciuchami dla małej, bo siostra tża, chrzestna Klaudi odkąd wyjechała do Szkocji, to przywozi jej cale masy ciuchów, tam sa tanie jak nie wiem co i wszystko firmowe zwykle za dużych, bo o to ją prosiłam i teraz jak zaczyna się sezon to przeglądam co mam na jesień zima i okazało się, że muszę dokupić skarpetki majtki, jakieś rajstopki , kombinezon, kozaki i jakieś szmaciaki po mieszkaniu 2 częściowe kombinezony są w takim dziecięcym sklepie u nas po 55 zł w zeszym roku jej kupowałam i dobrze się sprawował, tylko wiadomo już za mały kozaki powinnam się zmieścić do stówy więc nie mam dużych wydatków, uszyłam teraz spodnie i jeszcze jej uszyję jakieś sukienki na święta
Stary 2011-09-19, 08:39   #3496
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio w Pytaniu na śniadanie było o bajkach, że nawet te straszne powinno sie czytac(Grimm,Andersen) ja to je zawsze"modyfikuje...moż e się wreszcie przełamię...
Pamiętam ten temat z DDtvn Chodzi o to, że nawet jeśli czytasz dziecku "brzydkie rzeczy", że komuś odcięli głowę czy cokolwiek innego, to dziecko nie jest w stanie sobie tego wyobrazić, bo nie było w takiej sytuacji, nigdy tego nie widziało Wyobraźnia dziecka nie jest tak rozbudowana jak dorosłego, nie ma takich zasobów i dla dziecko odcięcie głowy może wyglądać całkiem inaczej
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 08:42   #3497
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
Dobry!
Zapowiadali u mnie gorąc nawet do 28, a tu szaro, buro, pochmurno... Mamuśka mówi, że jest ciepło, ale sam widom za okna o tym nie świadczy
A jaki sen dziś miałam Śniło mi się, że byłam Kasią Cichopek i miałam na sobie czerwoną sukienkę w groszki, która cały czas spadała i cycki wyskakiwały mi na wierzch Dodam, że nie miałam stanika

I Tatusiek mnie rano obudził i zrobił alarm, że komputer się spalił. Wstałam, wyciągnęłam jednostkę, odcięłam jej całkiem zasilanie, za parę chwil włączyłam i śmiga Dodam, że nie było jeszcze 6 jak ratowałam Tatuśka
oh my gad wolałabym być baba jagą niż kasią cichopek
Stary 2011-09-19, 08:42   #3498
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Ostatnio w Pytaniu na śniadanie było o bajkach, że nawet te straszne powinno sie czytac(Grimm,Andersen) ja to je zawsze"modyfikuje...moż e się wreszcie przełamię...:
Ja też tak robiłam .... Ale psycholog Ola Piotrowska w programie u nich mówiła, że nie ma potrzeby, bo dzieci i tak tych strasznych rzeczy w ten sposób nie postrzegają, że dla nich to abstrakcja jeszcze...
Stary 2011-09-19, 08:45   #3499
zalotnica83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
Dobry!

Ojej ale horror...Ty to masz sny Kochana...
Ja mam buty dla dzieci zawsze z glowy, bo teściowie kupują...ale cała reszta do kupienia.
Dziś na obiad wymyśliłam zupę grochową...jeszcze nigdy nie robilam...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 08:49   #3500
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam buty dla dzieci zawsze z glowy, bo teściowie kupują...ale cała reszta do kupienia.
a jaka konkretnie z zielonego groszku, z fasoli, z ziaren fasoli, czy z grochu łupanego
Stary 2011-09-19, 08:53   #3501
zalotnica83
Zakorzenienie

Ja do tej pory pamiętam- czytałam córce bajke jak dziewczynka poszła do baby jagi i cos tam zaniedbała, położyła się spać a tu podłoga się zapadła i wraz z łóżkiem do piwnicy spadła(Grimma)...no dla mnie to troche straszne...

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
a jaka konkretnie z zielonego groszku, z fasoli, z ziaren fasoli, czy z grochu łupanego
Z grochu...kupiłam jakieś połówki...tylko nie wiem na czym to robić...boczek?...warzywa pokroic zetrzeć?...coś z tego wyjdzie...musi

Edytowane przez zalotnica83
Czas edycji: 2011-09-19 o 08:54
Stary 2011-09-19, 09:00   #3502
musso4
Zakorzenienie

Cytat:

Z grochu...kupiłam jakieś połówki...tylko nie wiem na czym to robić...boczek?...warzywa pokroic zetrzeć?...coś z tego wyjdzie...musi
na zupę to najlepiej kości, albo porcja rosołowa, odgotować to i potem ten groch, ziemniaki, marchew, korzeń pietruszki i selera, por, kroję w kostkę, ja zawsze daję majeranek i obowiązkowo zasmażka, możesz też kawałki kiełbasy lub boczku podsmażonego wrzucić jak chcesz bardziej treściwa
Stary 2011-09-19, 09:09   #3503
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
mojemu bąblowi też w sumie dużo moi rodzice kupują
muszę im zarzucić o kombinezonie może w sportowych się już będą pojawiać, a że oni często sobie śmigają po sklepach to może wylukają

no i buty .... ale to trzeba z bąblem jechać
a pojawiają się już w ogóle kozaki zimowe w obuwniczych?? czy na razie jesień króluje?
aaaaa no i półbuty na jesień też
zbankrutuję jak nic

Stary 2011-09-19, 09:12   #3504
sarraa
Zakorzenienie

Cytat:
witam i ja z kawą

mówiłam, że sobie poradzą

powiem wam, że ja mam dobrze z ciuchami dla małej, bo siostra tża, chrzestna Klaudi odkąd wyjechała do Szkocji, to przywozi jej cale masy ciuchów, tam sa tanie jak nie wiem co i wszystko firmowe zwykle za dużych, bo o to ją prosiłam i teraz jak zaczyna się sezon to przeglądam co mam na jesień zima i okazało się, że muszę dokupić skarpetki majtki, jakieś rajstopki , kombinezon, kozaki i jakieś szmaciaki po mieszkaniu 2 częściowe kombinezony są w takim dziecięcym sklepie u nas po 55 zł w zeszym roku jej kupowałam i dobrze się sprawował, tylko wiadomo już za mały kozaki powinnam się zmieścić do stówy więc nie mam dużych wydatków, uszyłam teraz spodnie i jeszcze jej uszyję jakieś sukienki na święta
Jak tak czytam Twoje posty, to sobie myślę, że będę szyć moim dzieciom rzeczy do chodzenia po domu, jakieś spodnie polarowe na gumce, duża oszczędność i nie ma szkoda, jak zniszczą, bo u mnie w mieście materiały wcale nie są takie drogie

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
muszę im zarzucić o kombinezonie może w sportowych się już będą pojawiać, a że oni często sobie śmigają po sklepach to może wylukają

a pojawiają się już w ogóle kozaki zimowe w obuwniczych?? czy na razie jesień króluje?
zbankrutuję jak nic
To na jesień możesz jakieś adidasy za duże o rozmiar będzie miał na wiosnę, a zimowe się już pojawiły w sklepach, ogólnie nie ma zbyt dużej różnicy między jesiennymi kozakami i zimowymi, bo rzadko są ocieplane, ja biorę takie, żebym miała luz i kupuję sobie wkładki ocieplające buty
sarraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 09:17   #3505
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
zbankrutuję jak nic
moja na jesień ma z wiosny jeszcze dobre
Stary 2011-09-19, 09:17   #3506
sarraa
Zakorzenienie

Widziałyście 3 razy po 12 ml 65 zł
http://www.avonpolska.pl/REPSITE/cam...REP_NAT-11.jpg
Stary 2011-09-19, 09:19   #3507
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez sarraa Pokaż wiadomość
To na jesień możesz jakieś adidasy za duże o rozmiar będzie miał na wiosnę, a zimowe się już pojawiły w sklepach, ogólnie nie ma zbyt dużej różnicy między jesiennymi kozakami i zimowymi, bo rzadko są ocieplane, ja biorę takie, żebym miała luz i kupuję sobie wkładki ocieplające buty
ja bąblowi kupuję wodoodporne i takie tam
takie żeby już porządne miał, bo jak mi wiochę zasypie to nie ma zmiłuj - autobusy nie jeżdżą i trzeba z przedszkola na piechotę drałować (kilka km)
pamiętam, jak w zeszłą zimnę tak z nim szłam .... masakra +

teraz jak dostanę premię kwartalną to nie ma zmiłuj - kosmetyki muszą poczekać - trzeba będzie bąbla ubrać
jak starczy to dla męża coś, a ja na samym końcu

Edytowane przez jamapi
Czas edycji: 2011-09-19 o 09:20
Stary 2011-09-19, 09:21   #3508
sarraa
Zakorzenienie

Cytat:
ja bąblowi kupuję wodoodporne i takie tam
takie żeby już porządne miał, bo jak mi wiochę zasypie to nie ma zmiłuj - autobusy nie jeżdżą i trzeba z przedszkola na piechotę drałować (kilka km)
pamiętam, jak w zeszłą zimnę tak z nim szłam .... masakra
Oj to nie wiedziałam, że tak masz, ja to autem jeżdżę, mam nadzieję, że w zimę mnie nie zawiedzie, bo mam 30 km w jedną stronę na uczelnię muszę jak najczęściej dawać do garażu
Stary 2011-09-19, 09:29   #3509
zalotnica83
Zakorzenienie

Cytat:
na zupę to najlepiej kości, albo porcja rosołowa, odgotować to i potem ten groch, ziemniaki, marchew, korzeń pietruszki i selera, por, kroję w kostkę, ja zawsze daję majeranek i obowiązkowo zasmażka, możesz też kawałki kiełbasy lub boczku podsmażonego wrzucić jak chcesz bardziej treściwa
No to tak zrobię pokroje w kostkę warzywa, a boczek też i podsmażę...o widzisz o majeranku zapomniałam...muszę dokupić Dzięki musso

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:

zbankrutuję jak nic
Ja z butami mam fajnie, bo teściowa pracuje na stoisku koło bucikow-Bartek, Renbut(polecam!)itp. więc przynosi do domku dzieci przymierzają i albo potem płaci albo wymienia na inny rozmiar...zawsze kilka par przynosi Nie wiem właśnie czy już są kozaczki...zapytam "mamę" jutro...a półbuty na razie mam

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

A zakładacie dzieciom uzywane buty...ja mam kozaki Bartka na rozm.23 po starszej i będą na małą akurat, a dla Ani mam po kuzynce fajne półbuty firmy Ecco...i tak się zastanawiam...do tej pory wszystkie nowe nosiły, bo niby ta nóżka się inaczej kształtuje...co myślicie...
Stary 2011-09-19, 09:32   #3510
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez sarraa Pokaż wiadomość
Oj to nie wiedziałam, że tak masz, ja to autem jeżdżę, mam nadzieję, że w zimę mnie nie zawiedzie, bo mam 30 km w jedną stronę na uczelnię muszę jak najczęściej dawać do garażu
ja prawka nie posiadam boję się

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
A zakładacie dzieciom uzywane buty...ja mam kozaki Bartka na rozm.23 po starszej i będą na małą akurat, a dla Ani mam po kuzynce fajne półbuty firmy Ecco...i tak się zastanawiam...do tej pory wszystkie nowe nosiły, bo niby ta nóżka się inaczej kształtuje...co myślicie...
no wszędzie mówią i piszą, żeby po kimś dzieci nie nosiły i chyba coś w tym jest ....
mój bąbel ma jedne używane trampki, ale rzadko w nich śmiga i już pewnie nie pośmiga, bo w piątek astronomiczna jesień się zaczyna moja szwagierka dostała od jakiejś koleżanki ....
poza ta jedną para to wszystkie ma nowe

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości