|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
ja nie solę za wiele i męża nauczyłam na niesolone i teraz jak je u swojej mamy to później wypija hektolitry wody
|
|
|
|
#3482 |
|
Zadomowienie
|
jak gotuję to solę mało wolę sobie dosolic niż mężu ma jeśc zbyt mocno jak dla niego posolone
on ogólnie mało przyprawia :/ ![]() ![]() co do kebaba to w przyszłym tygodniu sobie zamówimy z mężem do domku może w niedziele i takie tradycyjne gałkowe lody smietankowe i kakaowe bym zjadła takie jak robili naście lat temu
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
Ueee...na lody to nie mam ochoty. W ogóle na słodkie nie mam ochoty...ale taki kebabik z kurczaka...
.
|
|
|
|
#3484 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A filmowa rzeczywistość jest taka a nie inna-tylko podaje ja jako przykład.Dziewczyny odnośnie ryb to mój lekarz kazał mi byc bardzo ostrożną. Wklejam dlaczego: Jakie ryby są najbardziej bogate w rtęć? Będąc w ciąży, powinnaś przede wszystkim unikać jedzenia dużych, drapieżnych ryb, które żywiąc się małymi rybami i drobnymi skorupiakami, kumulują zanieczyszczenia. Są to:
Niestety, rtęć, która do twojego organizmu przedostaje się wraz z pożywieniem, z łatwością przenika przez łożysko. Wysokie stężenia rtęci mogą prowadzić do zaburzeń rozwoju płodu, głównie jego mózgu i systemu nerwowego. Prawdopodobnie jednak tylko naprawdę duże dawki tego metalu powodują tak poważne zmiany. Jakie ryby możesz jeść bez obaw o zdrowie dziecka? Jeśli wyeliminujesz z diety wymienione wyżej ryby o najwyższej zawartości rtęci, możesz spokojnie zjadać około 300-400 g (2 porcje) innych ryb tygodniowo. Wybieraj:
|
|
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj na obiad kurczak z ryżem i sosem jakimś... heh nie wiem jakim bo nie pamiętam jaki mam kupiony, natomiast zdążyłam już zjeść bigos koło południa, bo głodna byłam
Czekam teraz cierpliwie na kiwi i pomarańcze, bo mi mężuś ma przywieźć
|
#3486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a Tżcik się mnie pytał na co mam ochotę, to mu powiedziałam
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam tak, że mięso świeże mnie nie obrzydza, ale za to zapach zrobionego (upieczonego, gotowanego itp.) mnie bardzo męczy. Nie mogę go zjeść. Jedynie tak jak Ty plasterek szynki w kanapce przyswajam jako tako. Trochę mnie to martwi.
Edytowane przez alamig Czas edycji: 2011-10-05 o 16:08 |
|
|
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
Karo...może mi też za tydzień przejdzie
|
|
|
|
#3491 |
|
Wtajemniczenie
|
Tikki, nie martw sie miesem, sluchaj swojego organizmu, jesli nie toleruje tzn ze potzrebuje akurat czego innego. Ja tak jak juz pisalam od 10 albo nawet 11 lat nie jem mieska, urodzilam jedno zdrowe dziecko, jestem zdrowa jak rydz i wszytskie wyniki badan mialam i mam piekne, nawet hemoglobina w normie i nawet nie jakos na granicy! Tak wiec nie ma sie czym martwic.
A musze Ci powiedziec (pisalysmy czego tutaj w hiszpanii brakuje )dzisiaj na targu kupilam buraki
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jutro w rozmowach w toku mezczyzna ktory urodzil trojke dzieci nie no nie moge
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem pod wrażeniem. Buraki w Hiszpanii . Ja widziałam jedynie takie podgotowane, ale one już się do niczego nie nadają Ile jesteś w Hiszpanii? Ja 2 lata i 4 dni ![]() Ten facet co urodził dzieci urodził się kobietą...więc się nie liczy Edytowane przez tikki85 Czas edycji: 2011-10-05 o 16:46 |
|
|
|
|
#3494 |
|
Zadomowienie
|
mmm odkryłam w lodówce sałatkę z makreli w pomidorach w puszce
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
a widzisz nie wiedzialam....zastanawial am sie tylko nad tym ze wczesniej musieli go "przerobic"na kobiete...
ale oblesnie jakos to wygladalo jak reklamowali jak rodzi
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja pamiętam jeszcze z czasów jak był 1. raz w ciąży, że to w rzeczywistości kobieta. I tak napisałam...ale później sprawdziłam w google czy nie piszę bzdur
![]() Cytat:
.
Edytowane przez tikki85 Czas edycji: 2011-10-05 o 16:56 |
|
|
|
|
#3497 |
|
Zadomowienie
|
U mnie podobnie jak u Zariah. Na L4 pójdę, jak padnę w pracy, albo zacznę krwawić..
Skurcze i takie tam, to za mało.. Będę pracować do 5 tyg przed datą porodu. I absolutnie nie mam pojęcia jak.. Jakby któraś z Was zobaczyła mnie dziś w akcji, ściśniętą między maszyną anestetyczną a stołem operacyjnym jak przewoziliśmy pacjenta, to by się przeżagnała.. Jak się brzuch pojawi, to ja nawet nei chcę wiedzieć, jak to będzie wyglądać. Nigdy nie widziałam zaawansowanej ciężarnej na sali operacyjnej w innej roli niż pacjenta. Na szczęscie zaczęli mi redukować liczbę dyżurów. W tym miesiącu mam tylko 3 i żadnego weekendu W sumie to był przypadek, więc nie myślcie ,że ktoś celowo zaczął o mnie dbać Ale fakt faktem mniej dyżurów. Jutro jeden z nich.. ufff.. szykuję pozytywne myślenie. Ja dziś chyba zrobię naleśniki... jakoś mnie naszło na słodko kwaśne( a mam dżem porzeczkowy )
|
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
Anagat zapraszam do mnie na naleśniki
.ja jem z dżemem truskawkowym. Z racji tego, że mam osłabiony zmysł smaku przez katar to muszę jeść na siłę .
|
|
|
|
#3499 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny od rana boli mnie jakos tak dziwacznie brzuch. i to nie są wiązadła ani nic. bo to zupelnie inny rodzaj bólu jest... nie pytajcie jaki dokladnie bo naprawde nie potrafię go dokładnie opisać. ból promieniujący do kręgosłupa.źródło jakby pod pępkiem. nie w doope ni w oko nie mogę sobie z nim poradzic-ani leżeć ani stać ani nic:/ na szpital nie jadę,bo znów zbagatelizują ten ból-usłuszę,że to normalne jest. Po prostu zaczekać chce jeszcze troche. Dodam,że złapalo mnie przeziębienie i rano wzięłam rutinoscorbin (dozwolony wg linku z 1-szej strony naszego wątku) mimo,że wkoło mi odradzali ze względu na jakieś podobno niepożadane objawy które może wywołać rutyna czy jakos tak (ja sie nie znam). wziełam juz 4tabletki no-spy bo momentami ból jest naprawde silny. ale za moment mija i znow-tak w koło. Zastanawiam sie nad wzięciem paracetamolu. Co wy myślicie o tym? bo ja juz pojęcia nie mam naprawde. połozna nie odbiera jak dzwonie. nie mam nr do GP mojego nawet;/ kuźwa.... poradźcie cos,prosze Was tak ładnie....
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziewczyny nie wytrzymałam i KUPIŁAM WĘDZONĄ MAKRELĘ
właśnie wszamałam z kromalem ze szczypiorkiem pycha...z połowy zrobiłam pastę z białym serem i szczypiorkiem będzie w sam raz na pyszna i zdrową kolację... pytałam Panią czy jest wędzona na ciepło...i powiedziała mi ...jak się upewnić o jakości makreli... trzeba popatrzeć czy ma dziurki obok skrzeli od ostrzy na których były wędzone... jeśli ma tzn że byłą prawdziwie wędzona...jeśli nie ma tzn, że była tylko posmarowana czymś tam i lekko podwędzona. Ta była wędzona na gorąco...i pyszna ![]() a na obiad jutro też ryba ... Miruna z/s i kapustka kiszona mniaaam....---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
|
|
#3501 |
|
Rozeznanie
|
właśnie nie przemęczałam się ostatnio,bo czulam,że mnie choróbsko jakieś łapie i nie miałam na nic siły. Leże praktycznie od 4 dni.
i co jest dziwne i mnie przeraża-mały się już druga dobe nie rusza....
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
Balbinka
, żebyś się jednak dodzwoniła
|
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba zrobie rybe po grecku ale to jutro moze
![]() anagat to super ze bedziesz miala mniej dyzurow ![]() balbinko a ten bol przypomina okresowy?? jesli Ci sie bobasek ruszal juz czulas jego ruchy to 2 dni to duzo ze nie czujesz go wcale. Sprobuj zjesc cos slodkiego i sie polozyc. ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Mala tez jadam wedzona makrele, uwielbiam Kupuje swieza w sklepie rybnym (przynajmniej wydaje mi sie ze swieza)
|
#3504 |
|
Rozeznanie
|
Aguśka hmm jakby to wytłumaczyć,przypomina okresowy ale tzn jak masz taki mega super silny okres. i ciągle latam do wc bo wydaje mi się,że się zsikałam albo coś... ten sposób na pobudzenie małego już wyprobowałam,bo przeczytałam o nim wlasnie na wcześniejszych stronach forum (nawet to Ty tak radziłaś) ale też guzik daje...
tikki
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2011-10-05 o 17:25 |
|
|
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki!nie pamiętam balbinka20 w którym jesteś tyg???
|
|
#3506 |
|
Rozeznanie
|
do 22 jeszcze daje małemu czas,potem wróci Tż i jak będzie boleć dalej to jedziemy...
teraz jestem w 17tc a jak to są skurcze??????????????
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2011-10-05 o 17:30 |
|
|
|
#3507 |
|
Zadomowienie
|
Balbinka, ja nie pamiętam, w którym tygodniu jesteś, ale jeśli czułaś dzidzię ruszającą się, a teraz nie, to szoruj jednak na izbę przyjęć..
Ty z UK? To zadzwoń do GP, jeśli masz fajnego. A jak nie to IP. Może to nic, ale lepiej sprawdzić. No i USG dodatkowe zawsze ![]() I mów im ,że czułaś dzidzia, a teraz nie czujesz. Trzymamy kciuki! |
|
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
balbinko nie musi to byc u Ciebie ale w I ciazy mialam napad takiego bolu okresowego wlasnie takiego duzo silniejszego niz okres, tylko ze u mnie nie trwalo to caly dzien a 20 minut. Bylam w 12tc i pojechalam do szpitala, tam mnie zatrzymano na obserwacje, lezalam 3 dni, okazalo sie po usg ze mam skurcze przedwczesne, dostalam leki rozkurczowe. Ale ja mialam atak bolu po bardzo stresujacej wiadomosci.
Kurcze, powinien Cie przebadac lekarz, tym bardziej ze nie czujesz dzidzi...a w ktorym jestes tygodniu?? czulas regularnie juz ruchy?
|
#3509 |
|
Zadomowienie
|
Już doczytałam ,że w 17..
Tikki, to ja lecę do Ciebie, ale z własnym dżemem ![]() Chociaż już mi ochota trochę przechodzi.. A obiad od niedzieli czeka na mnie w lodówce..hmmm..No i co by tu zjeść. Agulka, u mnie na razie brzuszka nie uświadczysz, ale jestem pewna ,że już niedłuuugo ![]() Ale co to wtedy będzie, to ja nie wiem.
|
|
|
|
#3510 |
|
Rozeznanie
|
"Najśmieszniejsze" jest że własnie nie mam nr mojeggo GP nigdzie... ani na karcie ani nigdzie:/ tylko nr położnej mam,a ona sie pod ziemie zapadla chyba;/
Aguśka to bylo tak,że od jakiś 2 tyg czułam to dziwne "pukanie" i 'przelewanie" się w brzuchu,codziennie,szczeg ólnie jak coś zjadlam.a teraz już nic!!!! byłam 29.09. u położnej i stwierdziła że to napewno jest dziecko. a jeśli u mnie jest to samo? przeciez oni tutaj nic nie zrobią!!! o rany boskie..
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2011-10-05 o 17:37 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:32.

on ogólnie mało przyprawia :/ 
może w niedziele
.

, w dresy wchodze tylko jak sprzatam, a z walkami to by chyba nie trafilo

.

, żebyś się jednak dodzwoniła