|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2008 Lipcowo-Sierpniowe Przedszkolaki!
Hej
![]() Kristi skanuj, nie zastanawiaj się ![]() Ja dzisiaj też odbieram, ciekawa jestem jak wyszły
|
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć babencje
Ja dziś zalatana od rana jestem, sprzątanie, zakupy, robienie żarła, znowu sprzątanie i dzień zleciał. Aniś 100 lat kochana Wszystkim chorowitkom, małym i dużym, życzę zdrowia
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
Niech nam zyje 100 lat Anis nasza!!!!!! usmiechow, zdrowka szczesliwosci i duzo sloneczka na codzien!!!
Ja tam nie sprzatam, wisi mi to )) nie bede latac jak ta glupia, umylam tylko moj zyrandol, 1 okno i popralam firanki i wsio. bede tam sobie paznokcie niszczyc )) krotkie wlosy wracaja do mody, kto wie czy nie pojde pod noz
|
|
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
Marti ja tam też nie będę sobie flaków wybebeszać, żeby wyjść na przykładną panią domu okna pomyłam, na szczęście nie były mega brudne , więc szybko poszło firanki zmieniłam, powoli co mi się zamani to jeszcze popchnę i tyle jutro może w końcu uporządkuję ciuszki dziecięce, miałam nadzieję, że moja przyjaciółka będzie miała córeczkę to dostanie worek ubranek po Olce, ale niestety nie trafił się damski płodziak i będą mieli trzeciego synka ![]() testuję spray do nosa, woda morska hipertoniczna, zapchany nos muszę przyznać, że spoko odblokowuje , żadne euphorbium już nie dla mnie, o nie, szkoda kasy ![]() jeszcze na tż-cie przetestuję,żeby wynik był bardziej wiarygodny
|
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
Iga dostała antybiotyk.
i wypada chyba by posiedziała w domu do świąt, yhhhhhhhh ![]() kurde dziecko żywe, jak zwykle zero temperatury, katar jak zawsze, tylko kaszle, i gardło czerwone u niej tak zawsze to wygląda.edit. dziś przytachałam do domu śpiworek. cofamy się w czasie Iga oczywiście bunt ale wyłuszczyłam sprawę jasno "sory kochanie, śpiwór podesłał Mikołaj. + 3 kiecki dla barbie edit. dwa. spotkanie z koleżanką git. obżarłam się oczywiście. Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2011-12-16 o 22:22 |
|
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
ooooo współczuje chorobska Igusiowego
niech szybko wydobrzeje a kto z nią zostaje w domu?ja tez niewiele sprzatałam, umyłam okna, jakies 4 szafki, wyprałam wykładzine, jeszcze tylko nasze szafy mam w planach i koniec. jutro dzien pieczenia mam zamiar zrobic pizze na obiad a wczesniej ciasteczka. Pytałam o fajny przepis ale brak odzewu mam jakis z netu ![]() no i najwaniejsze jasełka było super extra bajer odlotowo!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! Wiki wyglądała cudnie, te wszystkie dzieciaczki takie poprzebierane, no cód miód, juz sie nie moge doczekac balu przebieranców zadne dziecko nie płakało, pięknie śpiewały, niektóre to az krzyczały Wiki powiedziała wierszyk z kolezanką, całą resztę tez ruszała buzka wiec ok. Ich występ trwał jakies pół godziny, w szoku byłam ile sie nauczyy w krótkim czasie, te piosenki, kazda z choreografią , no mówię Wam padłam z dumy bałam sie ze będzie jak na pasowaniu ze Wiki nas zobaczy i będzie płacz ale ona dzielnie stała, Tz zobaczyła, pomachała mu i dalej śpiewała, mnie musiała wyglądać w tłumie bo stałam z tyłu ale tez tylko usmiech i pomachała pomaluszkach były sredniaki i starszaki, te to dopiero sie darły nie mamy zadnych zdjęć niestety bo Tz tylko nagrywał kamerą, pamiatka świetna
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
po tych Waszych ostatnich wywodach n.t. naszego alkoholizmu tez postanowiłam zaszalec i właśnie wszamałam koreczki śledziowe z lidla i zapiłam likierem
![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Jowisz aha no w sumie 2 dni na debaty a Ty nie mozesz wziąc zwolnienia?widze ze szukasz korka do coco szkoda bo z rok temu wywaliłam razem z ok 20 ml perfum. Swego czasu miałam tyle perfum ze az mi sie coco przeterminowało to były pierwsze perfumy jakie dostałam od TZ i tak je oszczedzałam ze taki był finał.....smród sie z nich zrobił niezły
Edytowane przez taka sobie Czas edycji: 2011-12-16 o 22:58 |
|
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
Jowiszowa,
jaki śpiworek? taki bobasowy, czy jakiś bardziej dorosły z księżniczkami czy puchatkiem? Olka śpi w śpiworku, komiczne jest jak sie kokosi i przekręca na brzuch, bo śpiworek ze 30 cm za długi i poskręca się przez to że hej![]() edit byłam dziś z dzieciakami na spacerze, Miki trochę pobiegał, a wieczorem mi mówi , mamusiu ja kaszlę nosz kurna, ciekawe, mam nadzieję że to tylko jego chwilowy wymysł, bo na razie cisza Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2011-12-16 o 23:01 |
|
|
|
#3490 | |
|
Zakorzenienie
|
to te zakupy
http://allegro.pl/topolino-cieply-sp...988661428.html http://allegro.pl/sukienka-dla-barbi...987678049.html http://allegro.pl/sukienka-dla-barbi...987678224.html http://allegro.pl/sukienka-dla-barbi...987678795.html ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
a Igusiowa to śpi tylko w tym śpiworku , czy jeszcze jakiś koc na to
pytam, bo ciągle mam dylemat jak Olkę ukokosić, u nas chłodniej w nocy, więc przykrywam małego kokonika jeszcze kocykiem, tak od pasa w dół, może nie jest jej za ciepło ? ![]() proza życia prawie 3 godziny i tż nadal nie ma z W-wy cud komunikacyjny w weekend musiałby się zdarzyć, żeby w 2 godziny do nas zawitał nie ma to jak wspaniała KOłbiel
|
|
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
tylko w tym i pidżamie na dł. rękaw.
dotąd pod górę kładłam jej jeszcze podkoszulek bo wiedziałam,że 3/4 nocy tak tylko leżeć będzie ![]() teraz mam spokój bo też śpiwór ani za cienki,ani zbyt gruby. dotąd przez nią nawet na 23,5 zostawiałam w nocy (a sami i tak pod wielką kołdrą spaliśmy ). teraz może spadać nawet do 22,5 dla mnie mniej to juz za zimno ale fakt,to mieszkanie specyficzne jest - piwnic brak, a to parter. w przedpokoju teraz np. jest bardzo chłodno i zamknięty jest cały czas. jak na dworze jest mróz to przy balkonie panele zimne na maksa...
Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2011-12-16 o 23:25 |
|
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
Iga w spiworku spi? takim jak dla bobasów, zapinanym na szelki? umie z tego sama wyjsc?
ooo juz doczytałam, znaczy sie linka widziałam no własnie , wyjdzie z tego sama czy musisz ją z tego wyjać Wiki to zwykle w nocy do nas przychodzi wiec takie rozwiąznie odpada, a szkoda bo tez sie odkrywa
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście tylko do łazienki na siku ![]() teraz wyszła z wprawy ale i rzadziej się załatwia w środku nocy. suwak rozepnie ale ona dwa latka miała jak w podobnym spała,a wtedy co drugą noc wstawała sama do łazienki na siku po omacku
|
|
|
|
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja by pewnie glebe zaliczyła znowu mi sie limit wyczerpał na wampiry ale przeczekam te 60 minut , musze wiedziec jak sie skonczy odcinek
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Karolka od dawna daję w śpiworku spać
Wcześniej spał w przyczepie na działce, bo nocą ciut chłodno było, a teraz w domu, bez problemu, bez najmniejszego oporu w nim śpi,sam wyjdzie i się wysika Ale ja przykrywam kołderką -cienką, ale przykrywam - jak mu ciepło to się odkryje, ale przynajmniej nie muszę wstawać by go przykryć Takuśna super że jasełka super wyszły i się udały tylko pogratulować ![]() Zdrówka Igusi życzę Ale czemu od razu antybiotyk ? A co do wypieków to ostatnio dużo o tym gadaliśmy ale chyba w ogródku Jak ja mam nie robić porządków jak mój Krystian wiecznie ze ścierą lata i pyta się jeszcze co ma umyć co posprzątać Jak mu mówię choć zrobimy sobie przerwę to mówi że nie bo jeszcze to i tamto ![]() Listy z prezentami do dzieciątka juz wiszą w oknie a obiecałam jak się wyrobimy ze sprzątaniem chałupy do soboty to w niedzielę stroimy choinkę ![]() dziś to miałam w domu aniołki ani jednej sprzeczki, ani jednej bijatyki cały czas albo sprzątali albo się bawili Ciekawa jestem jak będzie jutro |
|
|
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiki dała mi spac do 9 juz zagniotłam ciasto na ciasteczka, teraz sie chłodzi w lodówce. Zaraz wyczaruje ciacho na pizze musimy jechac do reala po lukier na ciastka i ozdóbki, ale to dopiero po wielkim pieczeniu ![]() Kristi ale masz sie dobrze z takim pomocnikiem stara sie chłopak, pewnie wymyslił nieziemski prezent
|
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
takuśna jak zwykle same przeróżne autka, helikoptery i mam dylemat czy kupić mu znów kolejne autka czy ten odtwarzacz co myślałam Jemu w tej chwili chyba bardziej zależy na strojeniu choinki, bo każdy ma swoją w swoim pokoju, no i fakt że może sobie sam ją ustroić.Do tego duża choinka do ustrojenia. A swoją drogą, to przecież dzieciątko wszystko widzi ( nawet przez ściany)więc trzeba mu się przypodobać Kurcze babki piszcie, bo mam wyrzuty sumienia, że wszystkie takie zapracowane, a ja na kompie siedzę
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
czy nasz 3,5 latki mogą już w takich fotelikach jeździć ?? czy są za niskie ?
http://allegro.pl/kinderkraft-junior...981668266.html chciałabym namówić ojca na zakup czegoś taniego bo są b. sporadyczne przypadki w roku że fotelik by się przydał... ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
i siedzę, i czekam na gotowy obiad
|
|
|
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Magda to zależy jaki ma stopień regulacji. Mój Tymek od roku jeździ w takim foteliku ale najniższy poziom był już dla niego za mały, więc daliśmy o stopień wyżej i jest ok Ja umyłam właśnieściany w łazience, jak wyschną biorę się za wannę itp. Po południu zakupy w teskaczu |
|
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
a ja przebieram pościel no i w planach mam jeszcze wyprać i wyprasować firanki - akurat tego nie lubię i zostawiam to na sam koniec,tzn wieczór, by mi sie dzieciaki juz nie plątały
A muszę to zrobić w jeden dzień, bo nie lubię okien bez firan, a nie mam na zmianę, jeszcze się nie dorobiłam ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Znikniecie Małej zaczyna być niepokojące mam nadzieję że jeszcze przed świętami sie odezwie ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- aa miałam jeszcze się was zapytać Mój Krystian ostatnio jest ciągle spocony, poci się jak szczur - włosy ciągle mokre Czy jest to normalne by dziecko się tak pociło, nawet w nocy miał całą poduszkę mokrą Rozumiem jak szaleje - to sie spoci Ale przy zwykłych zabawach żeby od razu był cały mokry ? A boję się go rozbierać do cieniutkich ubrać, by się nie nabawił czegoś gorszego Poradźcie mi coś |
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
A jak one się regulują? pokaż proszę jaki masz.
tu widzę regulowany 67-77cm: http://allegro.pl/junior-fotelik-sam...975554168.html http://allegro.pl/nowy-fotelik-samoc...977184493.html Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2011-12-17 o 14:19 |
|
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
Miki ma http://vitaliagdynia.istore.pl/pl/be...l?partner=1984 jeździ nim od końca wiosny, chyba, już podwyższałam zagłówek, średnio wskazany jest dla dzieci od 100 cm wzrostu Jowiszowa, nie kupuj marketowego badziewia, wybierz jak już Nania http://www.nerv.com.pl/category/bezp...zieci-15-36-kg tę firmę polecają na forum fotelikowym jak ktoś szuka czegoś taniego , rezerwowego dla maniaczek Grecji i Chorwacji http://zakynthos.ogni.pl/ http://krk.ogni.pl/ znalazłam podczas szperania za herbatą na prezent Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2011-12-19 o 16:31 |
|
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
czyli ten?
http://allegro.pl/foteliki-samochodo...987382180.html dzięki. wiecie, Iga będzie korzystać z tego ze 2 tyg. w roku
|
|
|
|
#3506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
który odcinek już oglądasz? ![]() Upiekłam dzisiaj shreka Mniam, ale fajne ciasto Myślałam, że mi się śmietana nie ubije, ale mój mikser dał rade i faktycznie, mogę potwierdzić - łatwizna ![]() jedyny minus imprezowni pourodzinowej to fakt, że padam na cyce
|
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/cybex-solution-x2-...980595481.html |
|
|
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez Judi21_84 Czas edycji: 2011-12-18 o 15:23 |
|
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
Se mysle jaki Mikolaj, jak widze Tymusia i sie zastanawiam jak to mozliwe by od Anki Mikolaja wklejala Judi
![]() pozniej spojrzalam na jegomoscia w czerwonym wdzianku i umarłam
|
#3510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie startuje z 8 ![]() super zdjęcie, ja juz nie moge sie doczekac kiedy u Wikuli w przedszkolu w koncu będa zdjęcia do odbioru ![]() kurde, chciałam zrzucic filmik z jasełek na picasse ale nie moge zlokalizowac go na kompie problem w tym ze z kamery zrzucam programem z kamerki i za chol... nie wiem jak to zrobic moze macie pomysły ?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

, żadne euphorbium już nie dla mnie, o nie, szkoda kasy 
niech szybko wydobrzeje
a kto z nią zostaje w domu?
bałam sie ze będzie jak na pasowaniu ze Wiki nas zobaczy i będzie płacz ale ona dzielnie stała, Tz zobaczyła, pomachała mu i dalej śpiewała, mnie musiała wyglądać w tłumie bo stałam z tyłu ale tez tylko usmiech i pomachała