mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-29, 10:11   #3481
goldika
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Goldika moze w koncu zaczyna sie cos dziac no i moze horoskop Twojej mamy sie sprawdzi, masz czas do jutra
taaaa ja mam podswiadome nastawienie, ze przeterminuje sie i tego sie trzymam

ale wybieram sie dzis na katorczy spacer do lasu. W sumie doszlam do wniosku, ze nie zalezy mi na wczesniejszym porodzie ale na tym, zeby byl w miare krotki

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Fatal cos dziwnego stalo sie z Twoim suwaczkiem w podpisie. Przynajmniej u mnie w przegladarce
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 10:15   #3482
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

u mnie nocka w miarę choć ciężko już wstawać. Siedzieć na krześle też nie wygodnie bo podnoszę się z niego dość długo.
Ggora biedna się męczy ;/
Aniu dasz radę a co do zapalenia piersi to też słyszałam o tej kapuście że pomaga.
Moja gwiazda buszuje w brzuchu i cały czas wbija mi nóżkę w lewy bok

A dziś robię makaron wstążki z piersią kurczaka,suszonymi pomidorami i pestkami słonecznika jadłam ostatnio na imieninach u mojej kuzynki i strasznie mi posmakowało najlepiej smakuje na ciepło.
Dziś będę miała gości a mianowicie mama przyjedzie z bratem i mężem na groby z Łodzi zostanie do jutra więc trzeba czymś ich ugościć. Jeszcze upiekę zebrę

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
W sumie doszlam do wniosku, ze nie zalezy mi na wczesniejszym porodzie ale na tym, zeby byl w miare krotki
Ja też jestem tego samego zdania

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 10:17   #3483
mol_aa
Zadomowienie

Apropo szybkiego porodu to wczoraj rozmawialam z kolezanka, ktora urodzila synka w zeszla niedziele. Byla 2 dni po terminie i wlasnie w niedziele miala sie zglosic do szpitala na wywolanie. 1,5km przed szpitalem mieli wypadek, koles w nich wjechal i to jeszcze od jej strony, nie mogla wysc z auta, pasy sie zablokowaly, byla mega ekspresowa akcja jesli chodzi o policje, straz i pogotowie. Na szczescie nic sie im nie stalo, a jeszcze z karetki ja badali i miala rozwarcie tylko na 1 palec, a jak dojechali do szpitala to nerrwy jej puscily i bez zadnych przyspieszaczy urodzila synka w przeciagu 10min
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 10:19   #3484
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Apropo szybkiego porodu to wczoraj rozmawialam z kolezanka, ktora urodzila synka w zeszla niedziele. Byla 2 dni po terminie i wlasnie w niedziele miala sie zglosic do szpitala na wywolanie. 1,5km przed szpitalem mieli wypadek, koles w nich wjechal i to jeszcze od jej strony, nie mogla wysc z auta, pasy sie zablokowaly, byla mega ekspresowa akcja jesli chodzi o policje, straz i pogotowie. Na szczescie nic sie im nie stalo, a jeszcze z karetki ja badali i miala rozwarcie tylko na 1 palec, a jak dojechali do szpitala to nerrwy jej puscily i bez zadnych przyspieszaczy urodzila synka w przeciagu 10min
Dobrze że się szczęśliwie skończyło. Swoją drogą nerwy robią swoje

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 10:22   #3485
dygotka8
Zakorzenienie

Aniu,bez pomocy mamy dacie sobie radę z tż,ale pożegnania na lotnisku wspólczuję ... zawsze ryczę jak bóbr...

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
nie doczytałam, ostatnio mam dużo zamieszania w "realu"
z tym Balneum nie kojarzę, bym koszmarnie dużo płaciła, ale może przez to, że to był dwupak
widziałam jakiś zesatw kremu 50 ml i do tego emulsja do kąpieli-cean 78 zł chyba w superpharm.pewności nei mam,ale ponad 75 zł

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 10:31   #3486
domi7ks
Zakorzenienie

Hej

Ja wpadłam zameldować, że byłam u gina wczoraj i dzidzia jest już główką w dół. Tak że 2 tyg temu to pewnie chwilowo się odwróciła ale powróciła do prawidłowej pozycji

Aniu z Tz sobie świetnie dacie rade, zobaczysz Nam od początku nikt nie pomagał, a wyobraź sobie, że na pocztku stycznia Tz wyjedzie na jakies 10 dni i będę sama z dwójką :/
Co do zapalnia piersi to po pierwsze zwsze staraj się nie narażać na przeciągi i uważac na siebie. A teraz oprócz kapusty to jak najczęsciej przystawiaj Lilke. Ja jak dostałam zapalenia (jakos 5 mies po porodzie) to miałam antybiotyk :/

Co do kosmetyków Balneum to jak któraś ma FB to często są do wygrani na jednej stronnce, mogę podać na priva Ja u nich raz wygrałam właśnie. Mam też Oillan i Floslek, ale to już chyba pisałam.

W tym tyg kupujemy zamwiamy już dzidzi kosz do spania. Tylko pewnie Polusia się na początku bedzie nim bawiła i misie wsadzała, ale w końcu juz 34 tydz więc nie ma co odwlekać

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 10:37   #3487
lina84
Rozeznanie

witam,nie dawno doczłapałam się od rodziców tż śpi w sypialni po nocce.

mol_aa no to ładnego stresu się najadła ,ale dobrze że wszytko happy endem sie skończyło.

Czytałam że miałyście cieżką noc-współczuje , ja nawet się wyspałam wstawałam tylko 3 razy siusiu.

Zaraz musze ogarnąć łazienkę i włosy umyć -jakoś mam dziś strasznego lenia.
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-29, 10:48   #3488
ania21_21
Zadomowienie

No właśnie mała daje nam popis nie wiem czy to właśnie nie od mojego zapalenia i antybiotyku
Stary 2011-10-29, 11:01   #3489
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Mnie to najbardziej to krocze i pachwiny bolą masakra reszta obejdzie się w tłumie.
ooo! i mnie te kosci łonowe bolą, aż ledwo wczoraj łaziłam, dzisiaj nieco lepiej... chyba pójdę po babeczkę kokosową z nutellowym nadzieniem

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
bylam w superpharm- nie widziałam by gdziekolwiek było cos napisane o jakiejs promocji na pieluchy
u mnie nie było afiszy o promocji, ale zaczepiłam obsługę i powiedziała, ze zaraz będą wieszaĆo tej promocji info, i ze w kasie juz naliczaja za 29,99 wiec kupiłam jak najbardziej

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
dziewczyny nie orientujecie się czy mogę pić wapno podczas karmienia piersią dostałam jakieś uczulenie na wewnętrznej stronie ud
można, na moim wapnie musującym jest napisane, ze mogą w ciąży i karmiące wapno 300mg ze zdrovit'u

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

Kurcze musze w koncu zamowic fotel do pokoju synka. Mysle o czyms takim:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1879730031
no ja mam identyczny w pokoju, ale taki już stoi porządne 9lat i wytrzymały jest i wygodny, tylko coś sobie msuze pdo plecy podkłądaĆ to wtedy lepiej się siedzi na nim- wiesz tak "nie wpada"

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość

Powiedzcie mi czym będziecie myć maleństwa? Na większości jest powyżej 1 miesiąca. Kupiłam mydło bambino, że w razie co to i ja zużyję.
no właśnie sama już nie wiem
mam Oilatum Soft 250ml- z konkursu
i tez krem ale z d.w. do końca listopada
i w sumie się zastanawiałam czy po nich trzeba smarowaĆ ciało oliwką i buzię- bo wiem ze główkę tam gdzie włoski to się nei smaruje, bo wieksze ryzyko ciemieniuchy

zastanawiałam sie nad kosmetykami Babydream różowymi z ol.migdałowym- ale to moze po tym jak wymyję go w tym Oilatum sofcie- skoro juz jest

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Goferku przy czym z tego co w roznych zrodlach czytalam- u blizniakow 38 tydz to optymalny termin porodu, pozniej juz lozysko sie starzeje
to ja łożysko mam jakbym miała urodziĆ czworaczki conajmniej- pamietasz? 3stopień dojrzałości. Ale ostatnio miałam przepływy robione i było wszystko ok, ciekawe jak długo wytrzymamy bo na liscie mamy ten sam planowany t.p.

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość

heheh zardzewiałyście to ja mam chyba regularne smarowanie sokami mężusia to dlatego nie rdzewieje
sesesesesesese

ja wczoraj ok.12tej w nocy miałam z brzucha pobojowisko, tak sie wiercił i kręcił, ze coś neisamowitego- b. rzadko tak mam
lece na ryneczek po coś słodkiego, bo juz mnie oczy bolą od nadrabiania chyba z 8stron

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
No właśnie mała daje nam popis nie wiem czy to właśnie nie od mojego zapalenia i antybiotyku
a karmisz ją piersią przy a/biotyku?
płacze?

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-10-29 o 10:56
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 11:04   #3490
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
u mnie nie było afiszy o promocji, ale zaczepiłam obsługę i powiedziała, ze zaraz będą wieszaĆo tej promocji info, i ze w kasie juz naliczaja za 29,99 wiec kupiłam jak najbardziej
któraś z dziewczyn w wątku napisała(Seona??),ze gdzieś na innym watku wyczytała o tej promocji,więc myślłam,że COŚ bedzie w gazetce napisaen...najpierw obejrzałam w necie,potem pojechałam,ale nigdzie nic nie było,a łaziłam po sklepie z pół godziny chyba a po powrocie chyba Sooza napisała gdzie to dokładnie jest-więc było juz po ptokach

co miałam w sklpei powiedzieć,że na wizażu przecyztałam o promocji

wzięlam się za sprzątanie łazineki-kabina prysznica az biała od kamienia,ale połowe już umyłam,dobrze,że ten płyn nie śierdzi zbytnio bo nie dałabym rady...

ja zjadłam coś słodkiego:serek naturalny+kakao i troszke cukru lub ewentualnie powidła-mniam

Stary 2011-10-29, 11:08   #3491
ggoraa
Zadomowienie

CZESC DZIEWCZYNY!!!!

Mam dostep do netu, Tż przyniosl mi laptopa,ale nie wiem jak dlugo go bede meic, bo troszke strach w szpitalu trzymac.

No wiec. Siedze tu od zeszlego piatku. Najpierw 3 dni na trakcie porodowym, bo rozwarcie z 2 na 4 cm i szansa, ze urodze...a tu dupa. Wiec w poniedzialek przeniesli mnie na gore- na oddzial polozniczy i mam ''dojrzewac'' do porodu. Czop porodowy juz dawno odpadl- po sobotnim masazu szyjki. Najsmieszniejsze jest to, ze polozne nakazuja lezec i polegiwac. No w poniedzialek to sie wkurzylam i chodzilam po korytarzu dlugo, ale jak sie dowiedzialam na drugi dzien ze rozwarcie mniejsze to nie wiedzialam czy plakac czy sie smiac. sie okazalo, ze co lekarz to inaczej patrzy na rozwarcie. Stanelo na tym, ze rozwarvie caly czas na 4 cm i jest ryzyko infekcji, wiec wola mnie zatrzymac, bo juz weszlam w ten okres okoloporodowy.

Mam fajne towarzystwo- jedna dziewczyna dzis 9 dni po porodzie, druga 4 dni, jedna z bolami ( sprawy nie ginekologoiczne, a cos z urologia). Smiechy takie odchodza, ze az mnie bola miesnie brzucha, depresja ktora mnie dopadala na poczatku- odeszla.

Brzuch mam napiety, skurcze sie pojawaiaj caly czas- ale to jest przygotowywanie sie macicy do porodu. Mam wiec od tygodnia miesiaczke- moznaby rzec, bo tak wlasnie boli. Na ktg napiecie pokazuje 20 a przy skurczach to 40. Serducho bije dobrze, z dzidzia ok. ide na ktgm, napisze pozniej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-29, 11:17   #3492
kami5
Raczkowanie

WItam. Dzisaij miałam okropną noc. Co chwilę budziłam się z bólem nóg i aż mi się płakać chciało bo tak bardzo bolało. Ja nie wiem jak wytrzymam do porodu bo tak jest co noc.

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
CZESC DZIEWCZYNY!!!!

Mam dostep do netu, Tż przyniosl mi laptopa,ale nie wiem jak dlugo go bede meic, bo troszke strach w szpitalu trzymac.

No wiec. Siedze tu od zeszlego piatku. Najpierw 3 dni na trakcie porodowym, bo rozwarcie z 2 na 4 cm i szansa, ze urodze...a tu dupa. Wiec w poniedzialek przeniesli mnie na gore- na oddzial polozniczy i mam ''dojrzewac'' do porodu. Czop porodowy juz dawno odpadl- po sobotnim masazu szyjki. Najsmieszniejsze jest to, ze polozne nakazuja lezec i polegiwac. No w poniedzialek to sie wkurzylam i chodzilam po korytarzu dlugo, ale jak sie dowiedzialam na drugi dzien ze rozwarcie mniejsze to nie wiedzialam czy plakac czy sie smiac. sie okazalo, ze co lekarz to inaczej patrzy na rozwarcie. Stanelo na tym, ze rozwarvie caly czas na 4 cm i jest ryzyko infekcji, wiec wola mnie zatrzymac, bo juz weszlam w ten okres okoloporodowy.

Mam fajne towarzystwo- jedna dziewczyna dzis 9 dni po porodzie, druga 4 dni, jedna z bolami ( sprawy nie ginekologoiczne, a cos z urologia). Smiechy takie odchodza, ze az mnie bola miesnie brzucha, depresja ktora mnie dopadala na poczatku- odeszla.

Brzuch mam napiety, skurcze sie pojawaiaj caly czas- ale to jest przygotowywanie sie macicy do porodu. Mam wiec od tygodnia miesiaczke- moznaby rzec, bo tak wlasnie boli. Na ktg napiecie pokazuje 20 a przy skurczach to 40. Serducho bije dobrze, z dzidzia ok. ide na ktgm, napisze pozniej
Gorra to przynajmniej się wyleżysz przed i później będziesz miała masę energii
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 11:17   #3493
fatal21
Wtajemniczenie

Co do bólu nóg to ja mam takie pytanko:
Od kilku dni moja lewa noga zwykle koło 20 zaczyna zachowywac sie jakby nie nalezała do mnie.Tak jakby dretwiała, traciła czucie.I nie jest ważne na którym boku leżę.Gdy zasne wszystko jest ok.Sytuacja powraca wieczorem ok 20 a w ciągu dnia nie.Ja jestem z tych leżacych mam, ale na pewno nie jest to poczatek rwy, ani na ucisk nerwu mi to nie wygląda.Macie tak?
Stary 2011-10-29, 11:35   #3494
dygotka8
Zakorzenienie

Ggora-witaj!!!
dobrze,że chociaż masz fajne towarszystwo
trzymam kciuki za to by poród zaczął postępować

Fatal- niestety Ci nie pomogę.u mnie ból nóg wygląda zuuupełnie inaczej niż Twój i też nie wiem czemu tak się dzieje,ale opisywać nie będę bo i tak nikt nie będzie wiedział czemu tak się dzieje.mam nadzieję,że na najbliższej wizycie lekarz powie coś więcej niż sama się domyślam

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-10-29 o 11:36
Stary 2011-10-29, 11:38   #3495
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Co do bólu nóg to ja mam takie pytanko:
Od kilku dni moja lewa noga zwykle koło 20 zaczyna zachowywac sie jakby nie nalezała do mnie.Tak jakby dretwiała, traciła czucie.I nie jest ważne na którym boku leżę.Gdy zasne wszystko jest ok.Sytuacja powraca wieczorem ok 20 a w ciągu dnia nie.Ja jestem z tych leżacych mam, ale na pewno nie jest to poczatek rwy, ani na ucisk nerwu mi to nie wygląda.Macie tak?
Ja mam podobnie I nie wiem skąd to się bierze, też mnie atakuje pod wieczór Może maleństwa na jakieś nerwy naciskają a to się objawia drętwieniem

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 11:41   #3496
fatal21
Wtajemniczenie

No własnie ciekawe.Fakt w okolicach godziny dretwienia nasilają sie ruchy małej, ale czy to to?Zakrzepicy zadnej nie podejrzewam, bo by nie była taka dokładna co do pory objawówNo cóż widocznie tak ma byc.Uroki ciązy
Stary 2011-10-29, 11:53   #3497
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Darusia tobie tez dentysta sie klania?
Mi dzis nie dalo spac swedzenie i historia jednej mamy ktora urodzila w 30 tc- na watku o blizniakach

Sniadanko zaliczone, teraz poleguje a sonia rysuje sobie pajaki
juz dawno, cholera dzisiaj to masakra jest jakas, cala szczena juz mnie boli

Cytat:
A my sie chwalimy, bo zaczynamy dzisiaj 37 tydzien
gratulacje

Cytat:
Witajcie

Jestem załamana mama dzisiaj już wraca do domu zastanawiam się jak sobie dam radę mamy odwieźć ją w trójkę na lotnisko będę pewnie ryczała jak bóbr

Dziewczyny wczoraj jeszcze byłam u lekarza dostałam gorączki no i dorobiłam się zapalenia piersi mam antybiotyk brać przez tydzień cztery razy dziennie

pożegnania współczuje,ale teraz czas wypracowac sobie swoj system, do wszystkiego dojdziecie powoli, ale dojdziecie, spokojnie, to wasze dziecko nauczycie sie wszystkiego
Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
CZESC DZIEWCZYNY!!!!

nie ma tego zlego......

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Ja mam podobnie I nie wiem skąd to się bierze, też mnie atakuje pod wieczór Może maleństwa na jakieś nerwy naciskają a to się objawia drętwieniem
możliwe,to mnie jeszcze nie dopadlo....
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 11:54   #3498
agulan82
Rozeznanie

Hej dziewczyny
U nas nocka nie najgorsza a wczorajszy dzionek i wieczorek bardzo miły - pochwalę się, że mieliśmy 5 rocznicę ślubu i dostałam od TZ sliczny pierścioneczek, bo stwierdził, że taka okragła to akurat okrągły prezencik.

Od jakiś dwóch tygodni mam problemy ze zjadaniem sniadan, tzn. raczej z ich trawieniem, po godzinie lub krócej po prostu robi mi się nie dobrze i wszystko zwracam a nie jem dużych porcji, nie wiem czy Lenka mi tak jakoś naciska na żołądek, czy nie moge czegoś jeść, tylko czego sama juz nie wiem co o tym mysleć, później w ciągu dnia już jest wszystko ok.
Waga moja stoi w miejscu 59 i koniec ale obwód brzucha sie zwiekszył z 96 na 99 także dzidzia rośnie mam nadzieję

Cytat:
Witajcie

Jestem załamana mama dzisiaj już wraca do domu zastanawiam się jak sobie dam radę mamy odwieźć ją w trójkę na lotnisko będę pewnie ryczała jak bóbr

Dziewczyny wczoraj jeszcze byłam u lekarza dostałam gorączki no i dorobiłam się zapalenia piersi mam antybiotyk brać przez tydzień cztery razy dziennie
Aniu spokojnie będzie dobrze jak już antybiotyk dostałas to bedzie co raz lepiej a jak ty bedziesz spokojna to i Lilianka nie bedzie się tak denerwować. Mam nadzieję, że dostałaś antybiotyk, przy którym możesz dalej karmić Przy Julce też przez to przeszłam, daliśmy rade to wy tez dacie
Stary 2011-10-29, 12:05   #3499
ania21_21
Zadomowienie

Właśnie Lilianka od wczoraj jest bardzo niespokojna nie wiem czy to ze względu na ten antybiotyk i zapalenie a od rana cały czas prawie płacze aż się nieraz zanosi nie wiem czy z lotniska nie pojedziemy prosto do lekarza. Niby lekarz mówił że ten antybiotyk nie przeszkadza w karmieniu ale nie wiem co jej jest

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-29, 12:29   #3500
nikaa2
Wtajemniczenie

dygotka8
ja w takiej sytuacji mówię(a s umie już ich kilka taki akcji było czy w realu czy w tesco): ze koleżanka w innym mieście kupiła ten produkt za taką a taką cenę i chcę się dowiedzieĆ czy u państwa jest w tej samej cenie i już odrazu ida sprawdzaĆ

ggoraa

Ty wiesz, że wszystkie tutaj za Was 3mam
super, ze atmosfera na sali fajna no właśnie z tym , ze się rozwarcie moze cofnąĆ z 4 na 2- to też nie bardzo wierzyłam
tak czy siak- pogłaszcz Weronisię od cioci Niki i pamiętaj, ze nigdzie nie wyspisz sie jak teraz w szpitalu

Ania

dziecko pewnie też wyczuwa twój niepokój i moze byĆ bardziej płaczliwe, ale so lekarza pojedzcie, zawsze to fachowa pomoc i obejrzy małą

byłam po babeczkę tą kokosowo-nutelnianą- słodziutka była, mały dokazuje, ale się zasłodziłam chyba pójdę po wodę, przepiĆ sprawę
wdepnęłam też do rossmana i jestem zdecydowana że kupię serię babydream niebieską i będę używała tego kremu na zimę i oliwkę a po kąpieli na razie mam to oilatum soft a potem przerzucę się na płyn do kąpieli z babydreama

mi nogi nie drętwieją, ale za to ręcę to ostatnio jakaś masakra- lekarz powiedział, ze to dolegliwosĆ ciążowa i :dupa:

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-10-29 o 12:32
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 12:37   #3501
Ona231
Zadomowienie

Dobry

Współczuję nieprzespanych nocy, ja krótko śpię, ale co zrobić

Darusia appa możesz brać na ten ząb, ale na długo to nie pomoże. Współczuję, bo od razu i głowa pewnie boli a i jeść za bardzo się nie da.

Ggora fajnie, że masz dostęp do sieci, a już liczyłam, że tulisz malutką przy sobie. Ale pewnie niedługo wszystko się rozkręci kciuki:

Aniu dasz radę, na pewno znajdziecie jakiś sposób I się dogracie. Mała też wyczuwa, że coś się zmienia i przez to jest troszkę niespokojna. Ale do lekarza żeby Was uspokoił zawsze możesz podjechać

Ja kupiłam krem ze skarb matki, całkiem fajny skład, dość delikatny. A już przy takich temperaturach trzeba buźkę czymś nasmarować.

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-10-29 o 12:38
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 12:37   #3502
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
dygotka8
ja w takiej sytuacji mówię(a s umie już ich kilka taki akcji było czy w realu czy w tesco): ze koleżanka w innym mieście kupiła ten produkt za taką a taką cenę i chcę się dowiedzieĆ czy u państwa jest w tej samej cenie i już odrazu ida sprawdzaĆ
jeśli byłabym pewna,że faktycznie na 100% tak jest to bym tak zrobiła i nie jesden raz tak robiłam,ale,że tak nie było to głupa z sibei robic nie chciałam

Stary 2011-10-29, 12:42   #3503
agulan82
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie Lilianka od wczoraj jest bardzo niespokojna nie wiem czy to ze względu na ten antybiotyk i zapalenie a od rana cały czas prawie płacze aż się nieraz zanosi nie wiem czy z lotniska nie pojedziemy prosto do lekarza. Niby lekarz mówił że ten antybiotyk nie przeszkadza w karmieniu ale nie wiem co jej jest
Aniu a może w składzie antybiotyku jest cos co powoduje, że małą brzuszek boli, nie wiem czy UK-owski GP cos zaradzi, że dziecko płaczliwe A je dobrze?
Stary 2011-10-29, 12:45   #3504
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Ona no wlasnie nic nie daje;/
wzielam w nocy i przed poludniem....;/:dupa:

Ja ze skarbu matki mialam caly mega zestaw kosmetykow, wygralam jak opublikowano moj list w gazecie "dobra mama" i bluzke mi przyslali tez fajną ciążową do tej pory w niej smigam.

A te kosmetyki nawet fajne byly.

Pierwsza ciaze mialam spokojną, caly czas sie smialam , mala teraz tez smieje sie non stop

a ta ???kosmos-wieczne problemy,mam juz dosc, od wczoraj rycze prawie caly czas.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 12:45   #3505
Ona231
Zadomowienie

Cytat:

no właśnie sama już nie wiem
mam Oilatum Soft 250ml- z konkursu
i tez krem ale z d.w. do końca listopada
i w sumie się zastanawiałam czy po nich trzeba smarowaĆ ciało oliwką i buzię- bo wiem ze główkę tam gdzie włoski to się nei smaruje, bo wieksze ryzyko ciemieniuchy

zastanawiałam sie nad kosmetykami Babydream różowymi z ol.migdałowym- ale to moze po tym jak wymyję go w tym Oilatum sofcie- skoro juz jest

a karmisz ją piersią przy a/biotyku?
płacze?
Nika po oliatum soft dodanym do kąpieli już nie trzeba niczym smarować, bo skóra już będzie nawilżona A czasem oliwka lubi wysuszać skórę, ale to trzeba chyba samemu wypróbować

Na SR mówili, że przy antybiotyku też można karmi, bo z reguły przepisują leki bezpieczne dla dzieci

Darusia mnie appa nawet na bóle menstruacyjne nie pomaga, dlatego współczuję, bo na pewno się męczysz
Darussia mam nadzieję, że mimo wszystko lepszy humor wróci. A skoro jedna taka śmieszka to druga córeczka się od niej śmiechem zarazi

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-10-29 o 12:48
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 12:50   #3506
gosiaczekkk85
Raczkowanie

U mnie noc średnio. Też mam problem z nogami, ale u mnie to raczej Zespół Niespokojnych Nóg, dziwne drętwienie, lekki ból i chęć poruszania stopami, miałam sporadycznie przed ciążą a teraz to prawie co noc, jak zasnę to jest ok, ale ile się namęczę przed zaśnięciem to moje.

Gratuluję zaczętych tygodni

My dziś zaczynamy 35

Dygotka opis oilianu skopiowałam ze strony DOZ-u.

GGora biedactwo Niezdecydowana Twoja córka czy już chce wyjść czy jeszcze nie

Darusia jeśli masz ropę to polecam płukanie letnią wodą z solą, smak okropny ale pomaga. Jeszcze możesz posmarować Dentoseptem A.

Edytowane przez gosiaczekkk85
Czas edycji: 2011-10-29 o 12:52
gosiaczekkk85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 13:00   #3507
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:

Dygotka opis oilianu skopiowałam ze strony DOZ-u..
ale chyba to nie dotyczyło emulsji do kapieli? bo właśnie zerknęlam,że jest napisane tak jak podałam:dla dorosłych i dla dzieci od 1 miesiąca życia

Stary 2011-10-29, 13:08   #3508
mol_aa
Zadomowienie

Darusiaa nie zazdroszcze bolu zeba

ggora fajnie, ze sie odezwalas i ze z Wami jest wszystko w porzadku

Czy Wam tez sie tak zdarzylo, ze palce wam dretwieja u rak?? Mi od wczoraj tak sie dzieje, ale tylko w lewej rece i tylko dwa palce - nie wiem co sie dzieje
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 13:14   #3509
ela3010
Zadomowienie

Hej kochane.

Daria współczuję bólu, ja bym już do dentystki goniła.

Aniu mała czuje Twój stres, dacie radę, i okładaj piersi kapustą, mi pomogło.

Ggora podziwiam za cierpliwość, ja już pięć depresji bym dostała, mam nadzieję że synek Cię odwiedza.

Ja wyhamowałam właśnie, porzadki, pranie, prasowanie i tort na jutrzejsze urodzinki syna gotowy, tylko dekorację trzeba zrobić.
Zmeczyłam się, zasapałam i tyle.

Tottie mój maluch miał w 31tc 2kg, teraz nie wiem ile ma, pierwszy syn miał 4315g i boję się ze drugi też tyle będzie miał.
Gin wagę pierwszego syna na usg przewidział na 4300g więc idealnie, jak mu teraz mowiłam ze tak mi dokładnie tę wagę przewidział to on na to "przypadek".
A i tak połozne w to usg nie wierzyły tylko sie uśmiechały jak im mówiłam, twierdziły że brzuchmam mały na tę wagę.
A gin w ten dzień nie miał dyżuru.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 13:14   #3510
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Czy Wam tez sie tak zdarzylo, ze palce wam dretwieja u rak?? Mi od wczoraj tak sie dzieje, ale tylko w lewej rece i tylko dwa palce - nie wiem co sie dzieje
Mola spokojnie to raczej norma. Stawy się rozluźniają, nic groźnego

Cytat:
Dygotka opis oilianu skopiowałam ze strony DOZ-u.
Gosiaczek proszę tu masz opis Oliatum Soft KLIK
Ja mam Oliatum Soft i Emolium ale tego dla siebie używam i mogę z czystym sumieniem polecić

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości