|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Cytat:
![]() ![]() ale wybieram sie dzis na katorczy spacer do lasu. W sumie doszlam do wniosku, ze nie zalezy mi na wczesniejszym porodzie ale na tym, zeby byl w miare krotki ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Fatal cos dziwnego stalo sie z Twoim suwaczkiem w podpisie. Przynajmniej u mnie w przegladarce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3482 | |
Zadomowienie
|
u mnie nocka w miarę choć ciężko już wstawać. Siedzieć na krześle też nie wygodnie bo podnoszę się z niego dość długo.
Ggora biedna się męczy ;/ Aniu dasz radę a co do zapalenia piersi to też słyszałam o tej kapuście że pomaga. Moja gwiazda buszuje w brzuchu i cały czas wbija mi nóżkę w lewy bok ![]() A dziś robię makaron wstążki z piersią kurczaka,suszonymi pomidorami i pestkami słonecznika jadłam ostatnio na imieninach u mojej kuzynki i strasznie mi posmakowało ![]() Dziś będę miała gości a mianowicie mama przyjedzie z bratem i mężem na groby z Łodzi zostanie do jutra więc trzeba czymś ich ugościć. Jeszcze upiekę zebrę ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3483 |
Zadomowienie
|
Apropo szybkiego porodu to wczoraj rozmawialam z kolezanka, ktora urodzila synka w zeszla niedziele. Byla 2 dni po terminie i wlasnie w niedziele miala sie zglosic do szpitala na wywolanie. 1,5km przed szpitalem mieli wypadek, koles w nich wjechal i to jeszcze od jej strony, nie mogla wysc z auta, pasy sie zablokowaly, byla mega ekspresowa akcja jesli chodzi o policje, straz i pogotowie. Na szczescie nic sie im nie stalo, a jeszcze z karetki ja badali i miala rozwarcie tylko na 1 palec, a jak dojechali do szpitala to nerrwy jej puscily i bez zadnych przyspieszaczy urodzila synka w przeciagu 10min
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3485 |
Zakorzenienie
|
Aniu,bez pomocy mamy dacie sobie radę z tż,ale pożegnania na lotnisku wspólczuję ...
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- widziałam jakiś zesatw kremu 50 ml i do tego emulsja do kąpieli-cean 78 zł chyba w superpharm.pewności nei mam,ale ponad 75 zł
#3486 |
Zakorzenienie
|
Hej
Ja wpadłam zameldować, że byłam u gina wczoraj i dzidzia jest już główką w dół. Tak że 2 tyg temu to pewnie chwilowo się odwróciła ale powróciła do prawidłowej pozycji ![]() Aniu z Tz sobie świetnie dacie rade, zobaczysz ![]() Co do zapalnia piersi to po pierwsze zwsze staraj się nie narażać na przeciągi i uważac na siebie. A teraz oprócz kapusty to jak najczęsciej przystawiaj Lilke. Ja jak dostałam zapalenia (jakos 5 mies po porodzie) to miałam antybiotyk :/ Co do kosmetyków Balneum to jak któraś ma FB to często są do wygrani na jednej stronnce, mogę podać na priva ![]() W tym tyg kupujemy zamwiamy już dzidzi kosz do spania. Tylko pewnie Polusia się na początku bedzie nim bawiła i misie wsadzała, ale w końcu juz 34 tydz więc nie ma co odwlekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Rozeznanie
|
witam,nie dawno doczłapałam się od rodziców
![]() mol_aa no to ładnego stresu się najadła ,ale dobrze że wszytko happy endem sie skończyło. Czytałam że miałyście cieżką noc-współczuje ![]() Zaraz musze ogarnąć łazienkę i włosy umyć -jakoś mam dziś strasznego lenia.
#3488 |
Zadomowienie
|
No właśnie mała daje nam popis
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
mam Oilatum Soft 250ml- z konkursu ![]() i tez krem ale z d.w. do końca listopada ![]() i w sumie się zastanawiałam czy po nich trzeba smarowaĆ ciało oliwką i buzię- bo wiem ze główkę tam gdzie włoski to się nei smaruje, bo wieksze ryzyko ciemieniuchy zastanawiałam sie nad kosmetykami Babydream różowymi z ol.migdałowym- ale to moze po tym jak wymyję go w tym Oilatum sofcie- skoro juz jest ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja wczoraj ok.12tej w nocy miałam z brzucha pobojowisko, tak sie wiercił i kręcił, ze coś neisamowitego- b. rzadko tak mam ![]() lece na ryneczek po coś słodkiego, bo juz mnie oczy bolą od nadrabiania chyba z 8stron ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
płacze? ![]() Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-10-29 o 10:56 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co miałam w sklpei powiedzieć,że na wizażu przecyztałam o promocji ![]() wzięlam się za sprzątanie łazineki-kabina prysznica az biała od kamienia,ale połowe już umyłam,dobrze,że ten płyn nie śierdzi zbytnio bo nie dałabym rady... ja zjadłam coś słodkiego:serek naturalny+kakao i troszke cukru lub ewentualnie powidła-mniam
![]() |
#3491 |
Zadomowienie
|
CZESC DZIEWCZYNY!!!!
Mam dostep do netu, Tż przyniosl mi laptopa,ale nie wiem jak dlugo go bede meic, bo troszke strach w szpitalu trzymac. No wiec. Siedze tu od zeszlego piatku. Najpierw 3 dni na trakcie porodowym, bo rozwarcie z 2 na 4 cm i szansa, ze urodze...a tu dupa. Wiec w poniedzialek przeniesli mnie na gore- na oddzial polozniczy i mam ''dojrzewac'' do porodu. Czop porodowy juz dawno odpadl- po sobotnim masazu szyjki. Najsmieszniejsze jest to, ze polozne nakazuja lezec i polegiwac. No w poniedzialek to sie wkurzylam i chodzilam po korytarzu dlugo, ale jak sie dowiedzialam na drugi dzien ze rozwarcie mniejsze to nie wiedzialam czy plakac czy sie smiac. sie okazalo, ze co lekarz to inaczej patrzy na rozwarcie. Stanelo na tym, ze rozwarvie caly czas na 4 cm i jest ryzyko infekcji, wiec wola mnie zatrzymac, bo juz weszlam w ten okres okoloporodowy. Mam fajne towarzystwo- jedna dziewczyna dzis 9 dni po porodzie, druga 4 dni, jedna z bolami ( sprawy nie ginekologoiczne, a cos z urologia). Smiechy takie odchodza, ze az mnie bola miesnie brzucha, depresja ktora mnie dopadala na poczatku- odeszla. Brzuch mam napiety, skurcze sie pojawaiaj caly czas- ale to jest przygotowywanie sie macicy do porodu. Mam wiec od tygodnia miesiaczke- moznaby rzec, bo tak wlasnie boli. Na ktg napiecie pokazuje 20 a przy skurczach to 40. Serducho bije dobrze, z dzidzia ok. ide na ktgm, napisze pozniej
#3492 | |
Raczkowanie
|
WItam. Dzisaij miałam okropną noc. Co chwilę budziłam się z bólem nóg i aż mi się płakać chciało bo tak bardzo bolało. Ja nie wiem jak wytrzymam do porodu bo tak jest co noc.
---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Wtajemniczenie
|
Co do bólu nóg to ja mam takie pytanko:
Od kilku dni moja lewa noga zwykle koło 20 zaczyna zachowywac sie jakby nie nalezała do mnie.Tak jakby dretwiała, traciła czucie.I nie jest ważne na którym boku leżę.Gdy zasne wszystko jest ok.Sytuacja powraca wieczorem ok 20 a w ciągu dnia nie.Ja jestem z tych leżacych mam, ale na pewno nie jest to poczatek rwy, ani na ucisk nerwu mi to nie wygląda.Macie tak?
#3494 |
Zakorzenienie
|
Ggora-witaj!!!
dobrze,że chociaż masz fajne towarszystwo ![]() trzymam kciuki za to by poród zaczął postępować ![]() Fatal- niestety Ci nie pomogę.u mnie ból nóg wygląda zuuupełnie inaczej niż Twój i też nie wiem czemu tak się dzieje,ale opisywać nie będę bo i tak nikt nie będzie wiedział czemu tak się dzieje.mam nadzieję,że na najbliższej wizycie lekarz powie coś więcej niż sama się domyślam
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-10-29 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3496 |
Wtajemniczenie
|
No własnie ciekawe.Fakt w okolicach godziny dretwienia nasilają sie ruchy małej, ale czy to to?Zakrzepicy zadnej nie podejrzewam, bo by nie była taka dokładna co do pory objawów
![]() ![]()
#3497 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje Cytat:
pożegnania współczuje,ale teraz czas wypracowac sobie swoj system, do wszystkiego dojdziecie powoli, ale dojdziecie, spokojnie, to wasze dziecko nauczycie sie wszystkiego Cytat:
możliwe,to mnie jeszcze nie dopadlo....
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() U nas nocka nie najgorsza a wczorajszy dzionek i wieczorek bardzo miły - pochwalę się, że mieliśmy 5 rocznicę ślubu i dostałam od TZ sliczny pierścioneczek, bo stwierdził, że taka okragła to akurat okrągły prezencik. Od jakiś dwóch tygodni mam problemy ze zjadaniem sniadan, tzn. raczej z ich trawieniem, po godzinie lub krócej po prostu robi mi się nie dobrze i wszystko zwracam a nie jem dużych porcji, nie wiem czy Lenka mi tak jakoś naciska na żołądek, czy nie moge czegoś jeść, tylko czego ![]() Waga moja stoi w miejscu 59 i koniec ale obwód brzucha sie zwiekszył z 96 na 99 także dzidzia rośnie mam nadzieję ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3499 |
Zadomowienie
|
Właśnie Lilianka od wczoraj jest bardzo niespokojna nie wiem czy to ze względu na ten antybiotyk i zapalenie a od rana cały czas prawie płacze aż się nieraz zanosi nie wiem czy z lotniska nie pojedziemy prosto do lekarza. Niby lekarz mówił że ten antybiotyk nie przeszkadza w karmieniu ale nie wiem co jej jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
Wtajemniczenie
|
dygotka8
ja w takiej sytuacji mówię(a s umie już ich kilka taki akcji było czy w realu czy w tesco): ze koleżanka w innym mieście kupiła ten produkt za taką a taką cenę i chcę się dowiedzieĆ czy u państwa jest w tej samej cenie i już ![]() ![]() ggoraa Ty wiesz, że wszystkie tutaj za Was 3mam ![]() super, ze atmosfera na sali fajna ![]() ![]() tak czy siak- pogłaszcz Weronisię od cioci Niki ![]() ![]() ![]() ![]() Ania dziecko pewnie też wyczuwa twój niepokój i moze byĆ bardziej płaczliwe, ale so lekarza pojedzcie, zawsze to fachowa pomoc i obejrzy małą ![]() byłam po babeczkę tą kokosowo-nutelnianą- słodziutka była, mały dokazuje, ale się zasłodziłam ![]() ![]() wdepnęłam też do rossmana i jestem zdecydowana że kupię serię babydream niebieską i będę używała tego kremu na zimę i oliwkę a po kąpieli na razie mam to oilatum soft a potem przerzucę się na płyn do kąpieli z babydreama ![]() mi nogi nie drętwieją, ale za to ręcę to ostatnio jakaś masakra- lekarz powiedział, ze to dolegliwosĆ ciążowa i :dupa: Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-10-29 o 12:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Zadomowienie
|
Dobry
![]() Współczuję nieprzespanych nocy, ja krótko śpię, ale co zrobić ![]() Darusia appa możesz brać na ten ząb, ale na długo to nie pomoże. Współczuję, bo od razu i głowa pewnie boli a i jeść za bardzo się nie da. Ggora fajnie, że masz dostęp do sieci, a już liczyłam, że tulisz malutką przy sobie. Ale pewnie niedługo wszystko się rozkręci ![]() Aniu dasz radę, na pewno znajdziecie jakiś sposób ![]() ![]() Ja kupiłam krem ze skarb matki, całkiem fajny skład, dość delikatny. A już przy takich temperaturach trzeba buźkę czymś nasmarować.
Okruszek już na świecie ![]() ![]() Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-10-29 o 12:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Zakorzenienie
|
jeśli byłabym pewna,że faktycznie na 100% tak jest to bym tak zrobiła i nie jesden raz tak robiłam,ale,że tak nie było to głupa z sibei robic nie chciałam
#3503 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3504 |
Zakorzenienie
|
Ona no wlasnie nic nie daje;/
wzielam w nocy i przed poludniem....;/:dupa: Ja ze skarbu matki mialam caly mega zestaw kosmetykow, wygralam jak opublikowano moj list w gazecie "dobra mama" i bluzke mi przyslali tez fajną ciążową do tej pory w niej smigam. A te kosmetyki nawet fajne byly. Pierwsza ciaze mialam spokojną, caly czas sie smialam , mala teraz tez smieje sie non stop ![]() a ta ???kosmos-wieczne problemy,mam juz dosc, od wczoraj rycze prawie caly czas.
![]() |
#3505 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na SR mówili, że przy antybiotyku też można karmi, bo z reguły przepisują leki bezpieczne dla dzieci ![]() Darusia mnie appa nawet na bóle menstruacyjne nie pomaga, dlatego współczuję, bo na pewno się męczysz ![]() ![]() Darussia mam nadzieję, że mimo wszystko lepszy humor wróci. A skoro jedna taka śmieszka to druga córeczka się od niej śmiechem zarazi ![]()
Okruszek już na świecie ![]() ![]() Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-10-29 o 12:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Raczkowanie
|
U mnie noc średnio. Też mam problem z nogami, ale u mnie to raczej Zespół Niespokojnych Nóg, dziwne drętwienie, lekki ból i chęć poruszania stopami, miałam sporadycznie przed ciążą a teraz to prawie co noc, jak zasnę to jest ok, ale ile się namęczę przed zaśnięciem to moje.
Gratuluję zaczętych tygodni ![]() My dziś zaczynamy 35 ![]() Dygotka opis oilianu skopiowałam ze strony DOZ-u. GGora biedactwo ![]() ![]() Darusia jeśli masz ropę to polecam płukanie letnią wodą z solą, smak okropny ale pomaga. Jeszcze możesz posmarować Dentoseptem A.
Filip 05.12.2011 ![]() Edytowane przez gosiaczekkk85 Czas edycji: 2011-10-29 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Zakorzenienie
|
ale chyba to nie dotyczyło emulsji do kapieli? bo właśnie zerknęlam,że jest napisane tak jak podałam:dla dorosłych i dla dzieci od 1 miesiąca życia
![]()
#3508 |
Zadomowienie
|
Darusiaa nie zazdroszcze bolu zeba
![]() ggora fajnie, ze sie odezwalas i ze z Wami jest wszystko w porzadku ![]() Czy Wam tez sie tak zdarzylo, ze palce wam dretwieja u rak?? Mi od wczoraj tak sie dzieje, ale tylko w lewej rece i tylko dwa palce - nie wiem co sie dzieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Zadomowienie
|
Hej kochane
![]() Daria współczuję bólu, ja bym już do dentystki goniła ![]() Aniu mała czuje Twój stres, dacie radę ![]() ![]() Ggora podziwiam za cierpliwość, ja już pięć depresji bym dostała ![]() ![]() Ja wyhamowałam właśnie, porzadki, pranie, prasowanie i tort na jutrzejsze urodzinki syna gotowy, tylko dekorację trzeba zrobić. Zmeczyłam się, zasapałam i tyle ![]() Tottie mój maluch miał w 31tc 2kg, teraz nie wiem ile ma, pierwszy syn miał 4315g i boję się ze drugi też tyle będzie miał ![]() Gin wagę pierwszego syna na usg przewidział na 4300g więc idealnie, jak mu teraz mowiłam ze tak mi dokładnie tę wagę przewidział to on na to "przypadek" ![]() A i tak połozne w to usg nie wierzyły tylko sie uśmiechały jak im mówiłam, twierdziły że brzuchmam mały na tę wagę ![]() A gin w ten dzień nie miał dyżuru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3510 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gosiaczek proszę tu masz opis Oliatum Soft KLIK ![]() Ja mam Oliatum Soft i Emolium ale tego dla siebie używam i mogę z czystym sumieniem polecić ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:10.