Mamy radość z oszczędzania, oszczędzanie nasza mania! Szczęśliwa VII, zapraszamy! - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-25, 19:16   #3481
crescent
Zakorzenienie

Dot.: Mamy radość z oszczędzania, oszczędzanie nasza mania! Szczęśliwa VII, zapraszam

Cytat:
Napisane przez Izza4989 Pokaż wiadomość
ze mnie można brać przykład jak dostaje pieniądze to od razu rozmieniam je na 5złotówki i wrzucam do skarbonki
odmawiam sobie przyjemności takie jak:
gazety, mcdonalds, doładowania do telefonu i różne inne pierdoły
no pewnie
Stary 2012-04-25, 20:36   #3482
agusiownik
Zakorzenienie

Dot.: Mamy radość z oszczędzania, oszczędzanie nasza mania! Szczęśliwa VII, zapraszam

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;33745566][
tego się nie zapomina, jak jazdy na rowerze[/QUOTE]

pływałam pieskiem, trochę obciach, ale co tam

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

8,44 na pieczywo, marchewki i mandarynki

co się dzieje z Kasiulką?

agusiownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 21:36   #3483
_Naughty
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agusiownik Pokaż wiadomość
pływałam pieskiem, trochę obciach, ale co tam

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

8,44 na pieczywo, marchewki i mandarynki

Aga, na pieska tez jest fajnie

Tez się zastanawiałam gdzie nam Kaśka zaginela Pewnie wpadła w zakupowy szał i boi się przyznac
_Naughty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 21:50   #3484
carmen_20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Naughty Pokaż wiadomość

zgadzam się z tym stwierdzeniem
carmen_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 22:05   #3485
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:
ze mnie można brać przykład jak dostaje pieniądze to od razu rozmieniam je na 5złotówki i wrzucam do skarbonki

Niektórym, na przykład mnie, ciągłe doładowania są niestety potrzebne, bo mój prywatny telefon służy też do załatwiania spraw grupy na uczelni, a że ostatnio dzieje się sporo, to ciągle gdzieś dzwonię - a to lekarz, a to asystentka profesora, ambasada itp.

Gazety w sumie służą mi do nauki języka Nawet jak byłam w Polsce i kilka lat temu miałam szał na kupowanie gazet i mama jęczała, że to pożytku nie przynosi, to zaczęłam kupować gazety anglojęzyczne, żeby przestała marudzić. Przy okazji sporo się nauczyłam

Ale wiem, że za dużo wydaję na alkohol i słodycze. No ale jakieś przyjemności w życiu byc muszą
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 23:56   #3486
irenkaaa
Zakorzenienie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;33763505]Dlatego zwracam się z uprzejmą prośbą do nowych użytkowniczek o zaprzestanie prowadzenia jałowej dyskusji po to aby nabić sobie postów.

A wpis typu; nic nie wydałam, dziś zero. Nie oznacza cudu oszczędzania.[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość
Wobec nowej tradycji na wątku mam wpisywać każde 2 zł które wrzuciłam do skarbonki ?
to jak ja zaczne te wszystkie euraki wpisywac to tu bede miec postow nabitych ze ho ho

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Wpisz w grafikę google "сад эрмитаж москва" to parę fajnych fotek wyskoczy. To serce z dzwoneczkami jest cudne - pomnik wszystkich zakochanych
zawiecha jaki cudny ogrod

Cytat:
Napisane przez Coffee With Milk Pokaż wiadomość
Jeżeli któraś ma w telefonie androida to polecam ściągnąć darmową aplikacją 'Money Lover'. Mam od wczoraj, zapisuję w niej wydatki, długi, wpływy. Od razu wszystko pięknie zlicza, robi wykresy, podsumowania, suuuper
niestety czy stety ale symbiana mam

Cytat:

Tez się zastanawiałam gdzie nam Kaśka zaginela Pewnie wpadła w zakupowy szał i boi się przyznac
oj tak

wlasnie gdzie jest kasiulek

Cytat:
Ale wiem, że za dużo wydaję na alkohol i słodycze. No ale jakieś przyjemności w życiu byc muszą
oj tam oj tam przyjemnosci musza byc

ja dzis wyplata ale marna bo w ostatnim tyg bylam tylko dzien w pracy
a chorobowego mi nie zaplaca

od tz-a za to cos wpadnie ale to jutro

a z wydatkow dzisiejszych jakies 18e na chleb, mleko 2l ( gdyby nie data waznosci to bym miala na jakies 2 tyg z moim tempem zuzywania mleka ) , wedlina , 3 jogurty , 4 deserki i tyle
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 06:07   #3487
Dagunia
Komplikatorka

Cytat:
Wpisz w grafikę google "сад эрмитаж москва" to parę fajnych fotek wyskoczy. To serce z dzwoneczkami jest cudne - pomnik wszystkich zakochanych

Moja mama ma rozmiar jakieś 40-42 i średniej wielkości piersi i nosi kiecki jak dla 30+ o prostym kroju, odpowiedniej długości (za długich nie może bo jest niska i ją optycznie skracają) i stonowanym kolorze i wygląda to naprawdę OK.

U mnie dziś - 89 rub na koktajl i ciastka

W ogóle chcę iść w piątek ze znajomymi do świetnej ponoć Ukraińskiej restauracji, więc będzie wydatek. Ale chłopaki przewidują że za wszystko (łącznie z alkoholem) wyjdzie nam ok. 500 rubli na osobę (ponad 50 zł), więc nie tak źle jak na centrum Moskwy Ciekawa jestem jakie jedzenie będą tam serwować, bo nie znam za bardzo ukraińskiej kuchnii
Ale czad Lubie takie parki/skwerki itp.
Te robaczki przerażają Podziwiam Cię że nauczyłaś się tego

Cytat:
Ty tak na serio
Nie lepiej te pieniądze na konto wpłacać a do skarbonki wrzucać "przeszkadzające drobniaki" ?
Cytat:
Napisane przez irenkaaa Pokaż wiadomość

to jak ja zaczne te wszystkie euraki wpisywac to tu bede miec postow nabitych ze ho ho

zawiecha jaki cudny ogrod

niestety czy stety ale symbiana mam

oj tak

wlasnie gdzie jest kasiulek

oj tam oj tam przyjemnosci musza byc

ja dzis wyplata ale marna bo w ostatnim tyg bylam tylko dzien w pracy
a chorobowego mi nie zaplaca

od tz-a za to cos wpadnie ale to jutro

a z wydatkow dzisiejszych jakies 18e na chleb, mleko 2l ( gdyby nie data waznosci to bym miala na jakies 2 tyg z moim tempem zuzywania mleka ) , wedlina , 3 jogurty , 4 deserki i tyle
Miałam takie oczy jak przeczytałam że chleb kosztuje 18e Dopiero później się ogarnęłam że to na całe zakupy
Wygląda na to że ciągle śpię
Stary 2012-04-26, 06:20   #3488
natimielec
Zadomowienie

Hej laski
Wczoraj rossman 21 zł, zakupy spożywcze 22 zł
natimielec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 07:19   #3489
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agusiownik Pokaż wiadomość
Cytat:
jest, jest, żyje, tylko czasu na wizaż brak
Cytat:
Napisane przez carmen_20 Pokaż wiadomość

zgadzam się z tym stwierdzeniem
ale zależy co na pieska

bry

piękny dzieńja szpile 15cm, ledwo szłam

wczoraj paliwo218,00
zakupy dla siory 35,00

zrobiłam jej wczoraj rozmowę umoralniającąwiecie co to znaczy
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 08:25   #3490
iggi0212
Raczkowanie

Cytat:
Ale czad Lubie takie parki/skwerki itp.
Te robaczki przerażają Podziwiam Cię że nauczyłaś się tego

Ty tak na serio
Nie lepiej te pieniądze na konto wpłacać a do skarbonki wrzucać "przeszkadzające drobniaki" ?

Miałam takie oczy jak przeczytałam że chleb kosztuje 18e Dopiero później się ogarnęłam że to na całe zakupy
Wygląda na to że ciągle śpię
Proponowałabym wrzucać nie do skarbonki a do jakiegoś pojemnika otwieralnego i raz na tydzień myknąć z tym co się nazbiera do banku.
W imię zasady, czego oczy nie widzą itd

Co do postów "dziś u mnie 0", to też zdarzało mi się tak "ambitnie" napisać ale już nie będę tylko, że dla mnie akurat to miało drugie dno, bo znaczyło w pewnym czasie, że mi się żadna katastrofa finansowa nie przydarzyła, bo niestety, moje oszczędzanie nie ma na celu (przynajmniej chwilowo) zgromadzenia kapitału na żaden określony cel, a ma mnie uchronić przed głodem i windykacją za rachunki

Słodyczy, kina, kosmetyków i ciuchów to sobie już dawno odmawiam.
Powiem Wam - nie polecam osobom oszczędzającym dla przyjemności a nie z przymusu, bo to rodzi straszne frustracje
Stary 2012-04-26, 10:16   #3491
carmen_20
Zadomowienie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;33779112]jest, jest, żyje, tylko czasu na wizaż brak

ale zależy co na pieska

bry

piękny dzieńja szpile 15cm, ledwo szłam

wczoraj paliwo218,00
zakupy dla siory 35,00

zrobiłam jej wczoraj rozmowę umoralniającąwiecie co to znaczy[/QUOTE]

a co może być fajne na pieska

dzień cudowny dziś rzeczywiście
carmen_20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-26, 11:16   #3492
irenkaaa
Zakorzenienie

Dagunia nieee chleb to 1,9e ale 18e za calosc poszlo
jakby 18e sam chleb kosztowal to moze bym schudla z glodu

Stary 2012-04-26, 11:28   #3493
Izza4989
Raczkowanie

Smile Dot.: Mamy radość z oszczędzania, oszczędzanie nasza mania! Szczęśliwa VII, zapraszam

Cytat:
Ty tak na serio
Na konto mi idzie renta a do skarbonki końcówka z renty + 30 zł kieszonkowego od babci + 40 zł tygodniowo
a poza tym chciałbym sobie aparat fotograficzny kupić taki porządny ale nie bardzo wiem ile takie coś kosztuje pewnie z 900 zł
a poza tym jeżeli odkładam do skarbonki to nic nie kupuje nawet lizaka
Stary 2012-04-26, 12:18   #3494
irenkaaa
Zakorzenienie

900 zl za aparat fotograficzny Porzadny ?! fajnie ale chodzi Ci o malpke chyba a nie o taki porzadny
no porzadna malpke to pewnie kupisz za tyle
ja za swoja ostatnia dalam jakies 90e ale powinien kosztowac okolo 200e tylko ktos sie pomylil i cene zla na wystawie dali i musieli mi za tyle sprzedac

zalezy do czego Ci ten aparat ale to temat rzeka
bardziej od malpki polecalabym cos takiego
mam osobiscie i moge smialo polecic

ale to jak chcesz to na pw mozemy pogadac

lustrzanki za 900 pln nie kupisz wiec nawet o tym nie mowie ( no chybaze mocno zuzyta ale gdzie tu mowic o obiektywach itd)
zmykam zarabiac pieniazki
milego dnia

Edytowane przez irenkaaa
Czas edycji: 2012-04-26 o 12:21
Stary 2012-04-26, 13:42   #3495
_Naughty
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez carmen_20 Pokaż wiadomość
a co może być fajne na pieska

dzień cudowny dziś rzeczywiście
Przyznaje sie bez bicia, ze o plywaniu to akurat nie myslalam chyba mi czegos brak
_Naughty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 15:10   #3496
Coffee With Milk
Zadomowienie

Też planuję sobie kupić aparat, ale lustrzankę, w Stanach Bo mój zwykły cyfrowy to już słabiutki jest a pomyśleć, że kupiłam go za ponad 1000zł
Coffee With Milk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 15:44   #3497
irenkaaa
Zakorzenienie

coffee a ty nie masz lustrzanki? Czy to brata wlasna osobista ta n 5000?

jaka planujesz kupic
fakt w stanach taki sprzet tanszy tylko nie zapominaj ze czesto gwarancja nie obejmuje europy
ja wlasnie musze w pon podskoczyc oddac na reklamacje jeden obiektyw bo cos nie gra ale na gwarancji wiec spoko

co do lustra to jeszcze bym chciala kupic obiektyw samyanga do fisheye

aparaty tanieja
moj nikon p100 ktory mi tz na urodziny 2lata temu kupil jest juz duuuuzo tanszy
w irlandii kosztowal wtedy prawie 400e a we francji wtedy prawie 100e taniej

tak samo lustrzanka ktora kupilam we wrzesniu juz ma swojego nastepce to i ceny spadly
normalne
Stary 2012-04-26, 16:38   #3498
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Przyznaje sie bez bicia, ze o plywaniu to akurat nie myslalam chyba mi czegos brak
głodnemu......... ..

co do aparatów, ja jestem laik totalny, na wakacje zabieram służbowy i nim zdjecia robię

ja dziś carefur;
pifko desperados
bułki
chleb
ogórki
pomidorki
serki

+gratis natka dla świnki

razem jakies 36.00

ale mam wypłatę to na poczet jej
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 17:33   #3499
agusiownik
Zakorzenienie

ziemniaki 2,5 kg 1,99e
salami 1,90e
ogórki 0,85e
6 bułek 2,34e

+
10,19e
0,11f
żel pod prysznic

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-26, 17:59   #3500
Izza4989
Raczkowanie

Smile Dot.: Mamy radość z oszczędzania, oszczędzanie nasza mania! Szczęśliwa VII, zapraszam

dzisiaj pogoda ładna było bardzo ciepło dlatego się opalałam w ogóle to cały weekend ma być u mnie ciepło
jutro do skarbonki wleci 40 zł
Stary 2012-04-26, 18:23   #3501
Coffee With Milk
Zadomowienie

Cytat:
coffee a ty nie masz lustrzanki? Czy to brata wlasna osobista ta n 5000?

jaka planujesz kupic
fakt w stanach taki sprzet tanszy tylko nie zapominaj ze czesto gwarancja nie obejmuje europy
ja wlasnie musze w pon podskoczyc oddac na reklamacje jeden obiektyw bo cos nie gra ale na gwarancji wiec spoko

co do lustra to jeszcze bym chciala kupic obiektyw samyanga do fisheye

aparaty tanieja
moj nikon p100 ktory mi tz na urodziny 2lata temu kupil jest juz duuuuzo tanszy
w irlandii kosztowal wtedy prawie 400e a we francji wtedy prawie 100e taniej

tak samo lustrzanka ktora kupilam we wrzesniu juz ma swojego nastepce to i ceny spadly
normalne
Tak, to brata osobista Chciałam od niego pożyczyć na wyjazd, ale i tak planowałam sobie kupić, więc nie będę mu zabierać na 4 miesiące.

A jeszcze nie wiem jaką. Nie orientowałam się. Ostatnio tylko tak pomyślałam, że może sobie kupię, bo chciałabym przywieźć coś takiego, myślałam też o iPadzie, ale chyba jednak wolę aparat nowy
Stary 2012-04-26, 19:22   #3502
irenkaaa
Zakorzenienie

coffee a nie lepiej ci jakiejs hybrydy czy super compaktu kupic ( stawialabym bardziej na hybryde) wiadomo lustro robi dobre foty ale trzeba wiecej grzebac w ustawieniach , obiektywy troche kosztuja , swoje wazy itd itd

ja pewnie na wakacje wezme i lustro i jakis jeszcze ale mysle nad maupka albo ta hybrydka nikona
mam jeszcze czas na szczescie

obym tylko jak najszybciej bilety kupila i hotel oplacila itd bo im szybciej tym lepiej
zmykam spowrotem do pracy
Stary 2012-04-26, 19:27   #3503
Coffee With Milk
Zadomowienie

Cytat:
coffee a nie lepiej ci jakiejs hybrydy czy super compaktu kupic ( stawialabym bardziej na hybryde) wiadomo lustro robi dobre foty ale trzeba wiecej grzebac w ustawieniach , obiektywy troche kosztuja , swoje wazy itd itd

ja pewnie na wakacje wezme i lustro i jakis jeszcze ale mysle nad maupka albo ta hybrydka nikona
mam jeszcze czas na szczescie

obym tylko jak najszybciej bilety kupila i hotel oplacila itd bo im szybciej tym lepiej
zmykam spowrotem do pracy
A co to hybryda? Ja się nie znam
Ja z lustrzanki brata robię zawsze zdjęcia na 'auto' i wychodzą super O wiele lepiej niż z mojego aparatu, więc nawet jak ktoś się za bardzo nie znam to lustrzanka zrobi ładne zdjęcie Chciałabym jakiś lepszy aparat, ten zwykły cyfrowy sobie zostawię, żeby mieć malutki w razie co

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-26, 22:02   #3504
irenkaaa
Zakorzenienie

coffee napisze ci na pw jak do domu tylko dojde ale powiem tyle ze hmmm bardziej rozbudowany kompakt ktory naprawde robi swietne zdjecia
cos wiecej niz malpka
duuuzo wiecej a niektore robia zdjecia prawie jak lustra wiec jak robisz fotki na lustrzance ciagle na auto to ja bym sie na lustro nie rzucala i nie tracila tyle kasy szczegolnie jesli nie,asz w planie kupienia innych obiektywow niz podstawowy kitowy
napisze ci lepiej pw z domu za jakies pol godz bo mi zaraz deszcz telefon zaleje ( z pracy wracam)
Stary 2012-04-26, 22:08   #3505
Coffee With Milk
Zadomowienie

Cytat:
coffee napisze ci na pw jak do domu tylko dojde ale powiem tyle ze hmmm bardziej rozbudowany kompakt ktory naprawde robi swietne zdjecia
cos wiecej niz malpka
duuuzo wiecej a niektore robia zdjecia prawie jak lustra wiec jak robisz fotki na lustrzance ciagle na auto to ja bym sie na lustro nie rzucala i nie tracila tyle kasy szczegolnie jesli nie,asz w planie kupienia innych obiektywow niz podstawowy kitowy
napisze ci lepiej pw z domu za jakies pol godz bo mi zaraz deszcz telefon zaleje ( z pracy wracam)
Ok, super, dziękuję Jeszcze do zakupu dużo czasu (za nim zarobię kasę w USA to trochę minie ), ale z chęcią dowiem się więcej

Za jakieś 2 tygodnie będę jechać do Warszawy, do ambasady i zastanawiam się, czy chociaż w jedną stronę nie polecieć samolotem - taki trening przed USA Są teraz te nowe linie lotnicze OLTExpress i mają loty za 99zł do Warszawy
Stary 2012-04-26, 22:38   #3506
agusiownik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Coffee With Milk Pokaż wiadomość
Ok, super, dziękuję Jeszcze do zakupu dużo czasu (za nim zarobię kasę w USA to trochę minie ), ale z chęcią dowiem się więcej

Za jakieś 2 tygodnie będę jechać do Warszawy, do ambasady i zastanawiam się, czy chociaż w jedną stronę nie polecieć samolotem - taki trening przed USA Są teraz te nowe linie lotnicze OLTExpress i mają loty za 99zł do Warszawy
pewnie leć

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

wygrałam aukcję na all 4 nowe biustonosze i halka za 78zł

Stary 2012-04-26, 22:49   #3507
irenkaaa
Zakorzenienie

coffee a ile Cie podroz wynosi do W-wy i ile czasu ? a samolotem duzo szybciej
ja np lubie latac ale na takie trasy do 2godz bo do Polski to juz mi sie dluuuzy

ja tam bym leciala

bedziesz szybciej

tylko czy cena 99pln to ostateczna cena i czy z lotniska masz dobry dojazd tam gdzie chcesz jechac ale z tego co pamietam to w wawie maja dobre polaczenie z lotniskiem

juz Ci pw produkuje Coffee
Stary 2012-04-26, 23:00   #3508
Coffee With Milk
Zadomowienie

Cytat:
coffee a ile Cie podroz wynosi do W-wy i ile czasu ? a samolotem duzo szybciej
ja np lubie latac ale na takie trasy do 2godz bo do Polski to juz mi sie dluuuzy

ja tam bym leciala

bedziesz szybciej

tylko czy cena 99pln to ostateczna cena i czy z lotniska masz dobry dojazd tam gdzie chcesz jechac ale z tego co pamietam to w wawie maja dobre polaczenie z lotniskiem

juz Ci pw produkuje Coffee
Pociągiem 40zł i jadę 6/7 godzin Samolotem - godzina. Z lotniska ciocia by mnie odebrała, z tym nie ma problemu, z resztą mieszka nawet niedaleko. Zastanowię się. Jak podadzą mi dokładny termin wizyty w ambasadzie to wtedy zobaczę. Bo lot w weekend kosztuje 199zł, a w tygodniu 99zł
Stary 2012-04-26, 23:27   #3509
irenkaaa
Zakorzenienie

wyprodukowalam Ci taki Pw ze cala noc chyba bedziesz czytac

widzisz pociag 6-7 godz a samolot pewnie z godz max

nawet pewnie nie
no tak ciocia ma blisko ( od niej chyba z 20-25 min sie jedzie max jak dobrze drogi ponaprawiali odkad ja tam mieszkalam
pewnie szybciej nawet

pociagiem to pewnie jakies Intercity tak szybko co? kurcze pamietam ja cala noc zawsze jechalam

nasze kochane koleje wlokly sie strasznie dlugo
czesto jezdzilam tez pks na zachodni o ile pamietam ale tez w nocy

Coffee mysle ze do ambasady w weekend Cie ciagac nie beda

zreszta zawsze pewnie mozesz sie u rodzinki zatrzymac na dzien czy dwa

Edytowane przez irenkaaa
Czas edycji: 2012-04-26 o 23:28
Stary 2012-04-27, 06:11   #3510
Dagunia
Komplikatorka

Jestem z siebie dumna Ubrałam ciotkę na wesele tak że wygląda na hot30 a nie 50+

Zastanawiam się czy iść znów na oczyszczanie/mezo czy jeszcze co innego... Szkoda mi kasy ale twarz mam już okropną

Cres zauważyłaś poprawę ?

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości