Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-16, 09:13   #3481
amilcia
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Cytat:
Napisane przez black secret Pokaż wiadomość
a dziekuje czuje sie ogolnie dobrze
Jestem strasznie senna. Piersi w ciagu ostatnich kilku dni sie powiekszyly i sa troszke bardziej wrazliwe....
A!!! No i wiem jak to jest jak mdli... do tego strasznie wyczulona na zapachy jestem.
- To super, że dobrze, widziałaś już fasolkę, który to tydzień, jak TŻ - pewnie jest zachwycony

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Amilcia a jak tam Daria?? Amelka nie jest zazdrosna??

Ja mam 160 i wazne teraz 45 kg....ale nie wygladam na zachudzona....tlyko tak normalnie.
- Z dziewczynami dobrze, Mela póki co nie okazuje zazdrości
A jeśli chodzi o wagę to może ja się już przyzwyczaiłam do moich krągłości i dlatego siostra wydaje mi się "za chuda".

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 09:19   #3482
BERBIE
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
Berbie - naprawdę chcesz ważyć 54 - nie za mało? siostra moja waży 50 przy Twoim wzroście i jakoś tak chudo mi wygląda
Ja mam 163, teraz ważę 59 a chciałabym 57
A też kiedyś ważyłam 50 kg, przed 1szą ciążą ...
kiedyś ważyłąm 48 kg i nie wyglądałam na zachudzoną a wręcz normanlnie. ja nie należę do grubo kościstych, wręcz przeciwnie nawet ważąc 54 kg nie będę wyglądała chudo najwyżej szczupło
Cytat:
Ja mam 160 i wazne teraz 45 kg....ale nie wygladam na zachudzona....tlyko tak normalnie.
Stary 2012-02-16, 09:40   #3483
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!

Dzisiaj sobie pączka nie odmawiajcie
Tż zrobił mi dzisiaj pączki pieczone bez mleka bardziej jak słodkie drożdżówki, ale wyszły pycha Wstał razem ze mną o 5, ja karmiłam Julka a on wstawił ciasto i potem sobie dospaliśmy a jak wstałam to pączki gotowe

Ania ania 29tc zaraz będziesz rodzić
Cookie a Ty jak? Już tusz tusz...

Ahhh,waga... ja zaczynając ciążę ważyłam 62kg przy wzroście 160. Teraz mam 5kg na + i marzy mi się dojść do 55-57. Czyli przynajmniej 10kg chcę się pozbyć ale jeśli będę na diecie tak jak teraz to chyba dam radę
Stary 2012-02-16, 09:41   #3484
eseska
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Cytat:
dzien dobry
witam w tłusty czwartek i czestuje paczkami
to ja sie poczęstuje! smakowici wyglądają!

Cytat:
Napisane przez Ania ania23 Pokaż wiadomość

Dziewczynki no jak Wy się możecie katować dietami w tłusty czwartek? gdzie tyle pyszności dookoła.
dlatego ja dzis sobie pączków nie odmówie w sumie to jej jej tylko raz w roku!

To ja wam nie napisze ile waże bo byście padły!!!!!!!!!!!!!!!!! Zdecydowanie za duzo1 i nawet BMI mi to mówi. Nie wiem czy to plus ale pomimo beznadziejnego odzywiana nie tyje bardziej!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 09:46   #3485
Cookie24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Cookie a Ty jak? Już tusz tusz...

:
Ale Ci niespodzianke zrobil Bez mleka , na wodzie tak ?? Bo ja zielona w tych sprawach akurat hihihih

Ymm ja dobrze, wczoraj mialam dziwna akcje ... Chyba skurcze przepowiadajace... I teraz musze sie miec na bacznosci...
Cookie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 10:27   #3486
aaaggusia
Rozeznanie

dzień dobry
a ja zapraszam na pyszną latte i faworki mojej babci - pycha nie chciało mi się ekspresu dla samej siebie uruchamiać ale się skusiłam i to było najlepsze co mogłam zrobić bo taka kawka z faworkami smakuje przepysznie!!!! także jak któras chętna to już robię
Ania super ze sie pojawilas bo juz sie martwilysmy co tam z Toba, dobrze ze Mikolaj rosnie zdrowo. A Ty jak się czujesz? bo u mnie coraz ciężej a mamy tylko chyba tydzień różnicy z tego co kojarze. a jak tam wyprawkowe zakupy? szalejecie juz?
Cookie Ty już Kochana na walizkach będziesz siedzieć lada moment, co?! ale super, że kolejne maleństwo się na wątku pojawi, chociaż ani się obejrzę i pewnie sama będę na porodówce. macie już wszystko gotowe, kącik dla maluszka? wrzuć jakieś fotki jak możesz bo ja szukam inspiracji
ciekawe jak tam Emilka... inutilku nie dostalas zadnej fotki mmsem? mogłaby się nam już Lucy pochwalić

mamusia najszczęśliwsza na świecie
14.05.2012 Mikołaj
aaaggusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 10:28   #3487
prince_polo
Zakorzenienie

hejka
ja bylam dzis u neurologa, na swoj kregoslup juz wiem z ebede miala CC. mam sie po zaswiadczenie do niej zglosic przed porodem...

objadam sie pączkami

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-16, 10:53   #3488
Ania ania23
Wtajemniczenie

aagusia wyprawkowo to ja szaleję strasznie już mam nawet wózek, a brakuje mi tylko kilka rzeczy, łóżeczka, pościeli, kosmetyków i takiej drobnicy
Ania ania23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 11:07   #3489
zebrawpaski
Zakorzenienie

Witam w ten pachnący smażonym olejem i marmoladą dzień
U mnie na parterze pieką się pączki- Siostra działa, nie zamierzam sobie odmówić.

BERBIE- 156cm?zawsze mi się wydawało, że Ty wysoka jestes

ania- u mnie 22 tydzień, w sobotę wizyta u gina. Mam już zgodę na spacery i odwiedziny znajomych bo ostatnio ciagle w domu siedziałam. Po duphastonie i luteinie mam włączony fenoterol na podtrzymanie w dawce profilaktycznej. Fizycznie czuję się dobrze, czasami nawet bardzo dobrze ale martwi mnie to że maluszek--leniuszek mało się porusza....
mam nadzieję, że najbliższa wizyta u gina uspokoi mnie a przy okazji dowiem się czy to nadal córeczka

Cookie- jak dziewczyny nie chcą racuchów to ja chętnie zjem
skurcze przepowiadające, rajku...a wizyta kiedy?

black secret- senność i wrażliwość na zapachy jak najbardziej na miejscu

inutil- to mąż Skarb, pyszne śniadanie miałaś

agusia- a Ty już masz całą wyprawkę?

ciekawe jak Lucy i Emilka...?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 11:08   #3490
Cookie24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
Cookie Ty już Kochana na walizkach będziesz siedzieć lada moment, co?! ale super, że kolejne maleństwo się na wątku pojawi, chociaż ani się obejrzę i pewnie sama będę na porodówce. macie już wszystko gotowe, kącik dla maluszka? wrzuć jakieś fotki jak możesz bo ja szukam inspiracji
Ooo kawusie taka to ja poprosze

Hmm, wszystko mam oprocz wozka i paru drobiazgow.. I zla jestem bo zamawialam meble do siebie do pokoju na wymiar, bo chcialam szafe naroznikowa.. I niestety bedzie wszystko gotowe za 2-3 tyg czyli na styk... Ciuszki dla Maksia mam w pudelkach z ikei na razie .... Wszystko czeka... Wczesniej nie moglam dostac takich mebli dlatego na ostatnia chwile..nio ale nie przeskocze tego, staram sie nie denerwowac... W razie czego Lozeczko chociaz bedzie mial postawione ... Mam nadzieje, ze w czasie sie wszstko zgra Wrzuce fotki jak sie urzadze
Stary 2012-02-16, 11:09   #3491
aaaggusia
Rozeznanie

Cytat:
aagusia wyprawkowo to ja szaleję strasznie już mam nawet wózek, a brakuje mi tylko kilka rzeczy, łóżeczka, pościeli, kosmetyków i takiej drobnicy
to mamy podobnie ja też już wózek zakupiłam bo udało mi się przed zmianą kolekcji a co za tym idzie przed zmianą ceny o 7oozł pochwal sie jaki wybrałaś

14.05.2012 Mikołaj

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-16, 11:09   #3492
zebrawpaski
Zakorzenienie

aniu- a jaki masz wózek?
Ja coraz chętniej przeglądam na necie asortymenty dla maluszków ale na razie zakupów nie zaczęłam. Myślę, że jak wszystko będzie ok to po majowym weekendzie zacznę działać

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-02-16, 11:12   #3493
Cookie24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość

Cookie- jak dziewczyny nie chcą racuchów to ja chętnie zjem
skurcze przepowiadające, rajku...a wizyta kiedy?
Wizyta w srode.... Ale jak sie bede zle czula to jeszcze jutro moze pojde

Trzymm kciuki za dzidzie, zeby dala o sobie znac wkoncu

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Mam nadzieje, ze u Lucy wszystko w porzadku... Nie chce do niej pisac, zeby glowynie zawracac......
Stary 2012-02-16, 11:17   #3494
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cookie- malenstwo daje znaki ale sporadyczne i delikatne...

ja właśnie też nie chcę do Lucy pisać aby głowy nie zawracać - pozostaje czekać, że sie do którejś odezwie i dziewczyny przekażą na forum

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-02-16, 11:26   #3495
eseska
Zakorzenienie

Ależ te wasze dzieciecia szybko rosna i tak Wam przybywa tych tc!!!!!!!

Jam też ciekawa co u LUCY i EMILKI! to moze niech jedna napisze smsa bo może LUCY przykro ze nie dopytujemy!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 11:27   #3496
Nita6
Zakorzenienie

hejo

byłam na badaniu bioderek , mamy podawac witD bo słabo się zwapniają .
bylam na balu w przedszkolu zdjęcia porobić ( potem wam powklejam)

Berbie - za żłobek 225 zł opłaty stałej + 5,90zł stawka żywieniowa za dzień .
więc te dwa miesiące musze po prostu sobie opłacić opłatę stałą.
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 11:28   #3497
aaaggusia
Rozeznanie

Ania, a powiedz mi czy kupujesz coś grubszego z ubranek? w sensie jakiś kombinezon na początek, nie wiem jakiś taki wiosenny? bo tutaj mam zgryza...nie wiadomo w sumie jaka pogoda w maju bedzie... mam od koleżanki jakiego niedźwiadka on nie jest za gruby wiec moze go wykorzystam a poza tym nie wiem czy szukać już jakiejś wiosennej kurteczki? myslalas o tym?

14.05.2012 Mikołaj
Stary 2012-02-16, 11:43   #3498
Nita6
Zakorzenienie

takie miała włoski na papilotach zrobione
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg syrenka.jpg (92,6 KB, 22 załadowań)
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 11:43   #3499
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cookie24 Pokaż wiadomość
Ymm ja dobrze, wczoraj mialam dziwna akcje ... Chyba skurcze przepowiadajace... I teraz musze sie miec na bacznosci...
już
Cytat:
Aniu pokaż wózek.
Cytat:
Napisane przez Cookie24 Pokaż wiadomość
Hmm, wszystko mam oprocz wozka i paru drobiazgow.. I zla jestem bo zamawialam meble do siebie do pokoju na wymiar, bo chcialam szafe naroznikowa.. I niestety bedzie wszystko gotowe za 2-3 tyg czyli na styk... Ciuszki dla Maksia mam w pudelkach z ikei na razie .... Wszystko czeka... Wczesniej nie moglam dostac takich mebli dlatego na ostatnia chwile..nio ale nie przeskocze tego, staram sie nie denerwowac... W razie czego Lozeczko chociaz bedzie mial postawione ... Mam nadzieje, ze w czasie sie wszstko zgra Wrzuce fotki jak sie urzadze
nie denerwuj się, na pwno zdążycie. czekamy na zdjecia.

Zeberko ja to baaarrdzo wysoka jestem prawie 25 niższa od tż
Nita szkoda, że musisz kasę w błoto wywalic za niby chodzenie do żłobka.
Stary 2012-02-16, 12:13   #3500
natalia_23
Zakorzenienie

witam

My po szczepieniu, Miki był bardzo grzeczna a miedzy szczepionkami się uśmiechał za 1 razem był śpiący a ja go obudziłam i darł się już przy ważeniu

mały waży prawie 5600 mały klusek ;p i 60 cm ma

W końcu załatwiłam też kartę z NFZ dla małego i w ZUSie moje macierzyńskie i przedłużenie

widzę diety na topie ja coś zacznę od środy popielcowej

Lecę do męża bo zaraz do pracy się zbiera

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 12:15   #3501
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Rany, ja to zawsze chcialam byc nizsza, juz w podstawowce bylam wyzsza od chlopakow, i bylo mi przykro jak byly jakies dyskoteki ze mnie nie prosza do tanca . Mam 177cm dobrze ze moj Tz jest jakies 18cm wyzszy

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 12:29   #3502
black secret
Wtajemniczenie

Cytat:
BLACK z marmoladą truskawkową...paaadam, dawaj adres jestem do godziny
zapraszam

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
- To super, że dobrze, widziałaś już fasolkę, który to tydzień, jak TŻ - pewnie jest zachwycony

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

- Z dziewczynami dobrze, Mela póki co nie okazuje zazdrości
A jeśli chodzi o wagę to może ja się już przyzwyczaiłam do moich krągłości i dlatego siostra wydaje mi się "za chuda".
jeszcze fasolki nie widzialam. w nastepnym tygodniu ide do gina
wychodzi mi,ze to 5 tydzien....
Tz jest bardzo zachwycony, szczesliwy i w ogole bardzo sie cieszy-zreszta to jego urodzinowy prezent-bo dostal pierwszy pozytywny test w bucikach bawelnianych z kokarda w dniu urodzin

To dobrze,ze Mela nie okazuje zazdrosci

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hejka
ja bylam dzis u neurologa, na swoj kregoslup juz wiem z ebede miala CC. mam sie po zaswiadczenie do niej zglosic przed porodem...

objadam sie pączkami
ja musze tez do mojej neurolog sie zarejestrowac,ale to po wizycie u gina...i czuje,ze to jak wczesniej mi o cc mowila to tez u mnie tak sie skonczy....
nie biore prawie 2 tygodnie lekow na kregoslup i boli mnie bardzo...szczegolnie wieczorami....
A Ty jak dajesz rade?? w ogole jak tam brzuszek wafelku juz duzy masz??

a tak w ogole nie biore lekow na alergie,a bralam od lat codzinnie,bo nie dawalam rady i wiecie,ze nie kicham duzo i smarkam....rano kichne sobie troche,a pozniej nawet ok. tlyko na skorze dostaje plamki od roznych rzeczy ktore mocniej uczulaja mnie.
A wapno takie musujace moge pic w ciazy??

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
Witam w ten pachnący smażonym olejem i marmoladą dzień

black secret- senność i wrażliwość na zapachy jak najbardziej na miejscu
nie sadzilam,ze jak mi cos nie tak zapachnie to bede miala az taki odruch wymiotny,ale narazie na tym koniec....
Zeberko alez musisz miec zapachy.....smacznego

black secret jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 13:24   #3503
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
ja musze tez do mojej neurolog sie zarejestrowac,ale to po wizycie u gina...i czuje,ze to jak wczesniej mi o cc mowila to tez u mnie tak sie skonczy....
nie biore prawie 2 tygodnie lekow na kregoslup i boli mnie bardzo...szczegolnie wieczorami....
A Ty jak dajesz rade?? w ogole jak tam brzuszek wafelku juz duzy masz??
)
tak brzuszek juz mam spory.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-02-17 o 06:45
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-16, 13:53   #3504
katka_19
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny
No to nam się dietowo zrobiło
Ja też z tych co zamiast po wzrost czekali w kolejce po rozum Mam całe 159 cm i waże 54 kg. Cel- 51 kg.
Z taką wagą czuję się najlepiej.
W nocy wyjechał mi TŻ w trasę i wróci pewno za 2 tygodnie. Smutno tak samej siedzieć, ale dla pocieszenia umówiłam się jutro do fryzjera na farbowanie i podcięcie

Aaaaa własnie nie powiedziałam Wam... będę mieć operację na przegrodę nosową:/ Podobno jest tak krzywa, że ledwo przez jedną dziurkę oddycham i bóle głowy i omdlenia to raczej na pewno efekt uboczny tego

Czy u Was też taka bajeczna zima? Kurcze czasy dzieciństwa mi się przypominają

katka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 13:55   #3505
Cookie24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
Śliczna jak zawsze

Cytat:
Tz jest bardzo zachwycony, szczesliwy i w ogole bardzo sie cieszy-zreszta to jego urodzinowy prezent-bo dostal pierwszy pozytywny test w bucikach bawelnianych z kokarda w dniu urodzin

Najlepszy prezent na swiecie

Cytat:
tak brzuszek juz mam spory. Ddam zdjecie najbardziej aktualne
Rosnie dzidzius
Stary 2012-02-16, 13:58   #3506
Ania ania23
Wtajemniczenie

AAgusia, Zeberka, Berbie -wózek mam polskiej firmy jedo model fyn4ds, w kolorze czekoladowo-ciemnokremowym z czerwonymi wstawkami-kupiłam używany,ale w stanie idealnym, WSZAKŻE doszłam do wniosku, że nie posłuży dłużej niż 10 miesięcy więc szkoda się wykosztowywać-moje zdanie na nast wiosnę mam zamiar kupić lekka spacerówkę juz nową.

Zeberka, cieszę się, że malutka rośnie i że już 22 tydz! ruchami się nie przejmuj! gdzie masz umiejscowione łożysko? bo jeśli z przodu tak jak ja to ruchy będziesz odczuwać słabiej.

Aagusia ja z ciuszków kupiłam wyłacznie jedo body, resztę dostałam. Mam kilka polarkowych kombinezonów, ale ja nie wiem czy to się przyda. Kurteczki moim zdaniem nie ma sensu kupować. Już będzie ciepło w połowie maja.
Stary 2012-02-16, 14:00   #3507
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
tak brzuszek juz mam spory. Ddam zdjecie najbardziej aktualne
jaka ty zgrabniutka
Cytat:
Napisane przez katka_19 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
No to nam się dietowo zrobiło
Ja też z tych co zamiast po wzrost czekali w kolejce po rozum Mam całe 159 cm i waże 54 kg. Cel- 51 kg.
Z taką wagą czuję się najlepiej.
W nocy wyjechał mi TŻ w trasę i wróci pewno za 2 tygodnie. Smutno tak samej siedzieć, ale dla pocieszenia umówiłam się jutro do fryzjera na farbowanie i podcięcie

Aaaaa własnie nie powiedziałam Wam... będę mieć operację na przegrodę nosową:/ Podobno jest tak krzywa, że ledwo przez jedną dziurkę oddycham i bóle głowy i omdlenia to raczej na pewno efekt uboczny tego

Czy u Was też taka bajeczna zima? Kurcze czasy dzieciństwa mi się przypominają
ja też stałąm po rozum i biust .
dobrze, że zdiagnozowali te twoje dolegliwosci, kiedy operacja? ja bym od razu poprosiłą, żeby mi mój kinol trochę zmniejszyli
a co do zimy, u mnie bajecznej nie ma razcej koszmarna

Nita ta twoja Nicola będzie serca łamać.
Stary 2012-02-16, 14:01   #3508
Ania ania23
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
wow jaka śliczna, wystrojona
Stary 2012-02-16, 14:02   #3509
Cookie24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katka_19 Pokaż wiadomość

Ojej.... kiedy masz ja miec ??? Az mnie ciarki przeszly...
Stary 2012-02-16, 14:11   #3510
katka_19
Wtajemniczenie

Nita Twoja córeczka jest prześliczna Taka mała modeleczka

Prince brzuszek naprawdę masz już duży, ale taki ładny okrąglutkiSuper!!!

Co do tej mojej operacji- mam dzwonić do szpitala po 1.03 i umówić się na termin, ale nie wcześniej jak wakacje
Ehhh przeliczyłam ile wydałam w tym miesiącu na ciuchy Może jednak odmówię tego jutrzejszego fryzjera

katka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości