|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rimini zbiorczy - wakacje, obozy
Czy wie ktoś jak daleko jest z Cesenatico do Rimini??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3482 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pan Sebastian Szyszka. Jeśli tylko będziesz miała możliwość bycia u niego w grupie to nawet się nad tym nie zastanawiaj! ![]() ![]() ![]() Ogólnie opiekunów kojarzyłam raczej w stylu "Pani Jakaś Tam; Pan Jakiś Tam". Nie zastanawiałam się nad ich nazwiskami. Ale jeśli Pękala Beata i Szczepanek Anna to Pani Beata i Pani Ania to także nie mam się do czego przyczepić. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3483 |
Przyczajenie
|
byłam na party zone z buta w Rimini i powiem szczerze, że zawiodłam się bardzo.
minusy: -pan kierownik- pozdrawiam. -łazienka- ale z czasem jest spoko. -pociągi i samoloty- hotel położony jest obok torów i lotniska. -śniadania mi nie odpowiadały, obiadokolacje w miarę ok. -totalne zakazy picia alkoholu i palenia papierosów, aczkolwiek wyznaczone miejsce do palenia było, jednak wychowawca miał prawo od tak sobie kazać otworzyć Ci torbę i sprawdzać co tam masz i zabrać Ci papierosy/alkohol. -nocne spacery wychowawców po plaży i zgarnianie swoich podopiecznych -idiotyczne zbiórki, liczenia i apele. -przerysowanie oferty 'budzikom śmierć' plusy: wiadomo, każdy ten wyjazd odbiera po swojemu, ja pomimo tylu minusów mam również wiele plusów, m. in. wspomnienia, których nie odbierze mi żaden kierownik czy wychowawce, ehehe oraz uczucie tej wspaniałej atmosfery na zwykłej ulicy, która nocą staje się niezwykła ; -) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3484 |
Przyczajenie
|
no już gdzieniegdzie byłam co nieco zwiedziłam ;] hahah.. ale zakochałam się we Włoszech i Grecji ;p
![]() |
#3485 |
Zadomowienie
|
Jak daleko hmm.. DALEKO. Byłam tam bodajże 3 czy 4 lata temu (była to jakaś kolonia czy coś w tym stylu). Do Rimini jechaliśmy chyba tylko 2 razy na dyskotekę - autokarem wynajętym przez rezydenta. Podróż o ile mnie pamięć nie zawodzi trwała niecałą godzinę. Co do samego Cesentico - miejscowość o wiele wiele wieeeele bardziej spokojna niż Rimini. Jak ja tam byłam to była chyba otwarta tylko jedna dyskoteka (z tego, co pamiętam zresztą niezbyt interesująca). Czasem w barach przy plaży odbywały się jakieś "potańcówki". Byłam tam 2 razy - raz bardziej w centrum, bliżej portu (swoją drogą bardzo ładnego), ale wiało tam nudą niesamowicie. Drugi raz raczej "przy granicy" z Gatteo Mare, gdzie było bardziej rozrywkowo - polecam wesołe miasteczko, niewielkie, bo niewielkie, ale jak ładnie się pouśmiechasz raz, drugi, trzeci do Panów "karuzelowych"- dostaniesz darmowe żetony na karuzele na caaaałą noc ![]()
![]() |
#3486 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3487 |
Przyczajenie
|
![]()
Był ktoś może w hotelu Villa Enea i mógłby mi coś o nim opowiedzieć ? Z góry dziękuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3488 |
Raczkowanie
|
Tynss:
W jakim terminie byłaś w Rimini? ; > |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3489 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3490 |
Przyczajenie
|
Ech, nie chcę mi się wertować tych ponad 100 stron, więc jeżeli powtórzę pytanie to bardzo przepraszam. Piszę właściwie, w imieniu koleżanek. W przyszłym roku jak chciałyby jechać do rimini jedna będzie w wieku 14 druga 15 lat. Co muszą zrobić, żeby dostać się na dyskoteke ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3491 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Byłam z BUT'em i polecam. Co prawda kilka osób z kadry było krzywych, ale generalnie wszystkie zakazy można było obejść. xdd A co do łapanek po plażach , latania za alko czy cos to nic takiego mnie nie spotkalo wiec spoko. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3492 |
Raczkowanie
|
Rimini jest piękne! wrócilam, jesli ma ktoś jakies pytania dotyczące Rimini badz hotelu Stella D'Italia odpowiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3493 |
Zadomowienie
|
Ja się wybieram prawdopodobnie do tego hotelu na obóz studencki, który w zasadzie funkcjonuje pod nazwą "wczasy 19-25 lat". Słyszałam różne opinie na jego temat. Moglabyś przybliżyć mi nieco prawdy: wiem, że daleko od centrum, ale dworzec blisko - prawda? Jeżdżą nocne pociągi/autobusy?
![]() |
#3494 |
Raczkowanie
|
hotel Stella D'Italia jest hotelem typowo obozowym, nie ma tam zadnych rodzin. kierowniczka jest Polka, jedna ze sprzataczek i pilotek jest rowniez polką. Jedzenie jest bardzo smaczne, kelnerzy znaja kilka slowek polskich. Przed hotelem znajduje sie mini ryneczek gdzie codziennie odbywaja sie imprezy(przyjezdzają kapele, wystepy taneczne, puszczaja filmy). Niedaleko znajduje sie hipermarket COOP gdzie jest w miare tanio. Do miasta faktycznie jest daleko, mozna dojechac tam autobusem numer 4. Bilet na 60 minut kosztuje 1.20 E
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3495 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
o COOP, lubię ten market, chociaż tyle dobrze. Cholera, mało zadowala mnie fakt, że do miasta daleko ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3496 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3497 |
Przyczajenie
|
edz95 - a jakie warunki w hotelu, pokojach ?
I z jakiego biura byłaś, bo rozumiem że na obozie jakimś ? ;> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3498 |
Raczkowanie
|
w miasteczku w sumie nie ma co robic, butki z bardzo drogimi ciuchami
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3499 |
Przyczajenie
|
W Rimini bardzo mi się podobało, a w tym roku jadę do Hiszpanii, do miejscowości niedaleko Lloret, więc jeszcze nie mam porównania. ;]
![]() |
#3500 |
Raczkowanie
|
ja w tamtym roku bylam w Hiszpanii w miejscowosci Calella i bylo swietnie !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3501 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3502 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3503 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3504 |
Zakorzenienie
|
proste jest to,ze ja jest w poblizu lotnisko,to sa i samoloty
![]()
![]() |
#3505 |
Rozeznanie
|
ktos sie moze wybiera na oboz studencki 10.08 ? :P
a jak wyglada opcja z tymi dyskotekami? inne ? ile wjazd? sa jakies darmowe? moze na plazy ? ![]() serio do centrum daleko?
![]() |
#3506 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3507 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#3508 |
Przyczajenie
|
polecam klub : CARNABY , mozna zobaczyc na facebooku . bilet : 8 euro , karnet: 20 euro. mozna dojechac autobusem nr 11 i chyba 4 .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3509 |
Przyczajenie
|
wypowiadam się na forum w celu wyrażenia mojej opini, więc piszę co mi się nie podobało, tak ? więc nie musisz dokładać swoich dwóch groszy i negować moich opinii. lubisz te samoloty ? świetnie, zostań pilotem, kup sobie samolot czy nawet zamieszkaj w hotelu Bacco- polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3510 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W zeszłym roku byłam w Grecji-Nei pori . I był w samym miasteczku jeden club -Marabu . Ja nie chodziłam ,ale ludzie z obozi byli tam codziennie i byli mega zadowoleni . Oraz jest klub w Platamonas , miejscowość obok . I tamten klub był naprawdę super . Pod gołym niebem / |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:52.