U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012 ! - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-01, 18:33   #3481
Flowerbombka
Zadomowienie

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Hej dziewczynki...

..ja jeszcze nie rodzę...hehe...chociazdzi ś w nocy miałam 2 razy bezbolesne twardnienia straszne...

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Jolkaaa ja też mam taką wydzielinę jak Tikki mlecznobiała, bardziej wodnista niż gęsta... w ciagu dnia sobie tak leci, że muszę mieniać wkładki częsciej, zazwyczaj jak leżę dłużej i wstaje to wypływa jej więcej, na tyle, że mnie zalewa bo wkładka nie zdąży jej wchłonąć... później znowu sobie cieknie delikatnie...
Też tak mam Troche wkurzające, bo przez to cały dzień nosze wkladki...nawet w nocy..bo jak tylko wstanę z łóżka to leci troszkę....

Rybka Najważniejsze, że wiadomo co córeczce jest....ale przeżycie na pewno straszne...ja by chyba trupem padła w takiej sytuacji...dobrze że mój Tż opanowany....

Nowaken kciuki...troszkę się córa spieszy, ale jak gotowa do wyjścia to
odstapimy kolejkę

Evcia najserdeczniejsze życzenia

gkatarzynka trzymam kciuki żeby akcja jak najszybciej sie rozwinęła

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Madzia jest niemozliwa, obudzila sie po 16 (spala ponad 2godz ) byla kupka, przewinelam daje cyca i znowu kupa idzie az slychac wiec znowu przewinelam daje 2 cyca i znwu slysze kupe no przeciez nie wyrobie na pampersy to chyba juz nie ma problemow z brzuchem
Niezły przemiał Madzia ma

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
co brałyście ze sobą na porodówke?
znajoma mówiła, że u Nas torby zabiera pielęgniarka na oddział położniczy a na porodówke Ona brała wode, telefon i klapki pod prysznic + była przebrana w koszule i szlafrok.
A ja nie wiem co brać no bo jak klapki to chyba ręcznik też?
I czy majty + podpachy też?
Ja mam 2 torby:
- jedną taką podróżną z rzeczami dla mnie, czyli koszulami, ręcznikami, laktatorem, artykułami higienicznymi itp. + mam w niej pampersy i ciuszki dla synka....
- druga mam taką mniejszą z rzeczami na porodówkę, czyli koszula i szlafrok dla mnie, klapki, woda, ręcznik i pierwsze ciuszki dla Małego i 1 tetrową pieluszkę, 1 pampers, 1 podkład, 1 wielką podpachę i dokumenty i wyniki badań....

Co do mieszkania...to ja tez bym jak najszybciej w Twojej sytuacji do teściów poszła...tu Ty psychicznie wysiadasz i Tż stłamszony i na pewno czuję się jak intruz....

Cytat:
Moje słoneczko pospało do 19.40 wykapałam ją nakarmiłam i słodko sobie już śpi teraz pobudka bedzie pewnie 23-24

Co do pieluszek to zamierzam wypróbować Dadę z Biedronki, na razie używam pampersów przez jakis czas jeszcze, nawet położna polecała ich używać przez pierwszy miesiąc a potem spróbować innych i zobaczyć czy nic się nie dzieje Mam nawet 2 paczki Dady zakupione
Co do Dad to oczywiście jeszcze nie używałam, więc nie wiem jak z chłonnością ale w dotyku i jakości nie odbiega bardzo od Pampersów, w przeciwieństwie do happy czy tez Huggiesów..
Ja mam Dady 2 (1 na oczy nie widziałam) i one sa rozmiarowo podobne do pampersów 1...

Jolka Twój brzuszek jest rewelacyjny...bardzo mi sie podoba...

Julliczka
bardzo ladnie wyglądasz...

Evcia córeczka śliczniutka...

Mała synek słodziaczek i extra karnacje ma

Lenka brzuszek zgrabniutki a kącik dla córeczki bardzo fajny...

Edytowane przez Flowerbombka
Czas edycji: 2012-04-01 o 18:44
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 18:44   #3482
emigra
Zakorzenienie

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość

Ja wczoraj pochwaliłam Milkę i pół nocy Mariusz się z nią bujał, bo ja miałam takie odcięcie, że nie mogłam się podnieść z łóżka - zmieniłam go dopiero koło 5:30, dałam małej jeść i zasnęła snem kamiennym do 11!! i jeszcze musiałam ją budzić
Postanowiłam też przestać karmić piersią, bo już właściwie prawie nie karmię... Trochę mam wyrzuty sumienia, ale chyba już nic nie poradzę i laktacji nie rozkręcę... Tylko teraz nie wiem co trzeba robić, żeby ją zatrzymać coś się pije, czy mam czekać aż sama zaniknie
mozesz pic szalwie, jakby piersi byly gorace to robic oklady z kapusty badz twarozku, cieple prysznice i rozmasowywac delikatnie ewentualne guzki
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dowcip:

Po kilku nocach panna młoda skarży się matce:
- Wiesz mamo, już kilka nocy śpimy razem i nic. Jeszcze się nie kochaliśmy.
- Ależ córeczko, może jest zestresowany...
- Ale mamo, on tylko książkę czyta i wcale nie zwraca na mnie uwagi.
- Wiesz córeczko, skoro on nie zwraca uwagi, to może ja się położę zamiast ciebie i sprawdzę, o co chodzi.
I tak zrobiły. Maź w łóżku czyta książkę, teściowa się kładzie i leży. Nagle maź wsuwa rękę pod kołdrę i w majteczki zaczyna rękę wkładać. Wyskoczyła teściowa z łóżka i do córeczki:
- Ależ kochanie, chwile leżałam i zaczął się do mnie dobierać.
- Tak, tak... Palec zmoczy, kartkę przewróci i dalej czyta...

Cytat:
Etapy cyklicznego rodzicielstwa:

TWOJE UBRANIA
I-sze dziecko - nosisz stroje dla kobiet ciężarnych odkąd lekarz potwierdził, że jesteś w ciąży
II-gie dziecko - nosisz swoje zwykłe stroje jak długo się da
III-cie dziecko - stroje dla kobiet ciężarnych to już twoje zwykłe stroje

IMIĘ DLA DZIECKA
I-sze dziecko - przeglądasz kalendarze i dobierasz kombinacje imion sprawdzając jak to brzmi
II-gie dziecko - ktoś powinien nadać dziecku imię po ciotecznej babce, więc możesz to być ty
III-cie dziecko - otwierasz spis imion, zamykasz oczy i w co trafisz palcem, to będzie.

WYPRAWKA
I-sze dziecko - pierzesz świeżo kupione ubranka, dobierasz kolorami i starannie układasz w szafce przeznaczonej tylko do tego celu
II-gie dziecko - sprawdzasz, czy ubranka są czyste i wyrzucasz tylko te z najciemniejszymi plamami
III-cie dziecko - kto powiedział, że chłopcy nie mogą mieć różowych śpioszków?

ZMARTWIENIA
I-sze dziecko - przy pierwszej oznace niezadowolenia (kwękanie, skrzywienie) bierzesz dziecko na ręce
II-gie dziecko - podnosisz je tylko wtedy, gdy krzyki grożą obudzeniem pierworodnego
III-cie dziecko - uczysz starsze huśtania kołyską

AKTYWNE FORMY SPEDZANIA CZASU
I-sze dziecko - zabierasz je na gimnastykę dla niemowląt i terapię grupową dla prawidłowego rozwoju.
II-gie dziecko - zabierasz je na gimnastykę dla niemowląt.
III-cie dziecko - zabierasz je do supermarketu i pralni chemicznej

OPIEKUNKA
I-sze dziecko - gdy pierwszy raz zostawiasz dziecko z opiekunką, dzwonisz do domu 5 razy.
II-gie dziecko - wracasz się od drzwi bo zapomniałaś zostawić opiekunce numer, pod którym będziesz osiągalna.
III-cie dziecko - prosisz opiekunkę by zawiadomiła cię tylko jeżeli zaistnieje konieczność wezwania pogotowia.

W DOMU
I-sze dziecko - spędzasz większą część dnia wpatrując się w dziecko.
II-gie dziecko - spędzasz większą część dnia patrząc czy twoje starsze dziecko nie robi krzywdy młodszemu.
III-cie dziecko - spędzasz większą część dnia chowając się przed dziećmi
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 18:50   #3483
karolca
Zakorzenienie

Wrzuciłam zdjęcie śpioszka na maila

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 18:53   #3484
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość

Nikki ja mam zamiar (zobaczymy co z tego wyjdzie karmic ewentualnie tylko przy mężu, no i przy mamie jak coś, ale z nią nie często się widzę.
Wolałabym by nikt inny nie był wtajemniczony
Mam taki sam zamiar jak Ty

Cytat:
śliczności

evvcia Wszystkiego Najlepszego !!

Wiecie co już mam dość tego domu i matki !!
Totalna żenada !!
A mianowicie mamy kuchnie dużą kuchnie (mieszkamy w domku jednorodzinnym, który nie jest mały) W lodówce do swojej dyspozycji mam jedną zasraną półeczkę więc chcieliśmy kupić z TŻ drugą lodówkę żeby mieć święty spokój i wszystko swoje no i wogóle.
To matka, że nie ma problemu ale musimy jej jeszcze dopłacać !!
No ku...nie dość, że co miesiąc dajemy jej sporo (tyle ile jej dajemy nawet nie używamy - ale nie ważne) to wszystko mamy swoje... a jej wiecznie mało !

Jak TŻ opowiada o całej sytuacji w tym domu swoim rodzicom to oni aż nie wierzą i chcą abyśmy przeprowadzili się do nich... z tym, że to jest kawałek od miasta więc dojazdy do pracy czy gdzieś kiepskie.
No i ja nie wiem jak bym się tam czuła.

Jestem w kropce. Ta cała sytuacja jest taka głupia i dziwna. dość mam.

Mieliśmy coś wynajmować, ale ceny na rynku są kosmiczne i nie stać Nas na to, a zwłaszcza teraz przy dziecku.
Jolka współczuję sytuacji.
A czy mama zawsze taka była? czy może zmieniła się pod wpływem partnera?

Może faktycznie przeprowadzka do teściów to najlepszy pomysł.

Cytat:
Dowcip:

- Wiesz córeczko, skoro on nie zwraca uwagi, to może ja się położę zamiast ciebie i sprawdzę, o co chodzi.
I tak zrobiły. Maź w łóżku czyta książkę, teściowa się kładzie i leży. Nagle maź wsuwa rękę pod kołdrę i w majteczki zaczyna rękę wkładać. Wyskoczyła teściowa z łóżka i do córeczki:

Idę napisać prima aprilisowego sms do brata że został wujkiem Pomysł TŻ
Stary 2012-04-01, 18:55   #3485
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

No i co trzymają mnie tu bez sensu nic się nie dzieje ja chcę do domu zaraz Was nadrobię chociaż spróbuję

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 18:58   #3486
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Wrzuciłam zdjęcie śpioszka na maila

O jaka slodziutka
I piekne zdjecie poza tym, dla fotografa.
Stary 2012-04-01, 19:04   #3487
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
O jaka slodziutka
I piekne zdjecie poza tym, dla fotografa.

Myślicie, że jak będzie w tygodniu ładna pogoda, to możemy już wyjśc na pierwszy, krótki spacer?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-01, 19:11   #3488
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
jullikczka ślicznie wyglądasz, super brzuszek

Mała pięknie wyglądasz, a Tymonek jest przesłodki śliczności małe

lena_mi jaka Ty zgrabniutka jesteś, a brzuszek duży kącik śliczny

za 30min zmykam na kurczaka z frytkami

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

no właśnie dlatego mam miesiąc aby wziąć się w garść i myśleć pozytywnie o tej przeprowadzce. Jakoś to będzie Przynajmniej tyle nerwów nie będzie.
dzięki Jolka ale to chyba tylko złudzenie na zdjęciu
plus 15 kg zrobiło jednak swoje

Trzymam kciuki za Twoją decyzję, jestem takiego zdania jak dziewczyny, żeby się przeprowadzić,bo to jednak najlepsza decyzja w tym wypadku!

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Dowcip:

haha!

gkatarzynka trzymam kciuki za rozwój akcji!
Stary 2012-04-01, 19:15   #3489
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

tak siedzę i myślę, i chyba nasze terminowe dzieciaki czekają na to, żeby się wykluć na wielkanoc normalnie... Bo inaczej nie umiem sobie tego ociągania się wytłumaczyć...
nie mogę się jeszcze cieszyć swoim porodem to pocieszyłabym się porodem kogoś innego...

karolca śliczności ta Twoja Ewelinka w ogóle to te nasze wiosenne dzieciaki takie ładne są chyba przez to, że robione w lecie

mój mąż wczoraj o 1:45 w nocy mnie przebudził i powiedział, żebym sobie może włożyła pod siebie jakąś ceratę czy coś... gdyby mi wody chciały odejść... bo będzie po materacu
powiedziałam mu, że może dzisiaj w nocy nie urodzę... i że nie chce mi sie wstawać, żeby wsadzić pod siebie podkład... że dzisiaj to zrobię

lena_mi brzuś cudny a kącik też ładny ciasne ale własne jak to mówią, nie? Kącik mojego młodszego taki sam jest

Edytowane przez adaikaka
Czas edycji: 2012-04-01 o 19:16
adaikaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 19:17   #3490
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość

Lenka brzuszek zgrabniutki a kącik dla córeczki bardzo fajny...
Dziękuję
Stary 2012-04-01, 19:17   #3491
Flowerbombka
Zadomowienie

Karolca Ewelinka słodzinka..i takie usteczka malutkie...
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 19:19   #3492
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Myślicie, że jak będzie w tygodniu ładna pogoda, to możemy już wyjśc na pierwszy, krótki spacer?
Ja bym poszla

Cytat:
tak siedzę i myślę, i chyba nasze terminowe dzieciaki czekają na to, żeby się wykluć na wielkanoc normalnie... Bo inaczej nie umiem sobie tego ociągania się wytłumaczyć...
nie mogę się jeszcze cieszyć swoim porodem to pocieszyłabym się porodem kogoś innego...
No ja mam termin na Wielkanoc i mam nadzieje,ze dluzej niz ten tydzien nie bede czekac.
Wlasnie sobie uswiadomilam,ze jutro zaczynam 40 tc
Stary 2012-04-01, 19:26   #3493
karolca
Zakorzenienie

adaikaka, nasze dzieci są śliczne nie dlatego, że robione w fajnym, letnim okresie (u mnie było burzowo, deszczowo i ogólnie brzydko!), ale mają pięknych rodziców!

Ale Twój mąż martwi się o materac

Wlaśnie czekam, aż Ewelinka obudzi się do karmienia (mąż będzie pierwszy raz karmił butlą), już powoli kwili. Pospała jakieś 4 godzinki teraz, pewnie do 23 postęka na rękach i zaśnie na noc.

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

w Rossmannie jest promocja na chusteczki nawilżające (pampers i inne).
6-pak chusteczek pampers sensitive za 26,99

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-04-01, 19:27   #3494
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

karolca śliczności ta Twoja Ewelinka w ogóle to te nasze wiosenne dzieciaki takie ładne są chyba przez to, że robione w lecie

mój mąż wczoraj o 1:45 w nocy mnie przebudził i powiedział, żebym sobie może włożyła pod siebie jakąś ceratę czy coś... gdyby mi wody chciały odejść... bo będzie po materacu
powiedziałam mu, że może dzisiaj w nocy nie urodzę... i że nie chce mi sie wstawać, żeby wsadzić pod siebie podkład... że dzisiaj to zrobię

lena_mi brzuś cudny a kącik też ładny ciasne ale własne jak to mówią, nie? Kącik mojego młodszego taki sam jest
dzięki
kącik jeszcze muszę dokończyć, ale to już jak będzie bliżej
ja dwa dni temu też już położyłam coś a la ceratę na materac, w razie czego
Strasznie chciałabym znać datę porodu!!!
Stary 2012-04-01, 19:39   #3495
gosia261282
Gang Iren

Wiecie co ja ciagle jem.Nie mam dluzszej przerwy w ciagu dnia jak godzinna.I zla jestem,bo wcale nie jem z glodu,tylko z lakomstwa i dla zabicia czasu chyba.Boje sie wejsc na wage,bo te ostatnie tygodnie widze,ze mnie utuczyly.Policzylam sobie ile zjadlam juz dzis kalorii,a dzien sie nie skonczyl.Wiec: 3400 To nie jest normalne.
Stary 2012-04-01, 19:50   #3496
qsloncu
Wtajemniczenie

Cytat:
bardzo dobrze, przejął stery ponosił trochę, zrobiłam jej herbatki koperkowej, wypiła troche krzywiąc się potem znowu marudziła, dostała cyca i w końcu śpi, mam nadzieje że troche pośpi
my juz po kapieli i tez myslałam ze bedzie spał bo padł jak zabity a tu ciach i nie spi po 10 min
Cytat:
Dziś wyglądam "wyjściowo"
Ubrana, uczesana, pomalowana
Byłam aż w Rossmannie, ale zawsze coś. Mąż został z córcią... a ta obudziła się, bo mokro w pampersie było... a mąż boi się jeszcze zmianiać pieluszkę i jak wróciłam "Nareszcie jesteś, bo mała płacze i płacze"
dawno tak nie wygladałam
Cytat:
Dowcip:

: cojest:

qsloncu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 20:16   #3497
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Etapy cyklicznego rodzicielstwa:

TWOJE UBRANIA
I-sze dziecko - nosisz stroje dla kobiet ciężarnych odkąd lekarz potwierdził, że jesteś w ciąży
II-gie dziecko - nosisz swoje zwykłe stroje jak długo się da
III-cie dziecko - stroje dla kobiet ciężarnych to już twoje zwykłe stroje

IMIĘ DLA DZIECKA
I-sze dziecko - przeglądasz kalendarze i dobierasz kombinacje imion sprawdzając jak to brzmi
II-gie dziecko - ktoś powinien nadać dziecku imię po ciotecznej babce, więc możesz to być ty
III-cie dziecko - otwierasz spis imion, zamykasz oczy i w co trafisz palcem, to będzie.

WYPRAWKA
I-sze dziecko - pierzesz świeżo kupione ubranka, dobierasz kolorami i starannie układasz w szafce przeznaczonej tylko do tego celu
II-gie dziecko - sprawdzasz, czy ubranka są czyste i wyrzucasz tylko te z najciemniejszymi plamami
III-cie dziecko - kto powiedział, że chłopcy nie mogą mieć różowych śpioszków?

ZMARTWIENIA
I-sze dziecko - przy pierwszej oznace niezadowolenia (kwękanie, skrzywienie) bierzesz dziecko na ręce
II-gie dziecko - podnosisz je tylko wtedy, gdy krzyki grożą obudzeniem pierworodnego
III-cie dziecko - uczysz starsze huśtania kołyską

AKTYWNE FORMY SPEDZANIA CZASU
I-sze dziecko - zabierasz je na gimnastykę dla niemowląt i terapię grupową dla prawidłowego rozwoju.
II-gie dziecko - zabierasz je na gimnastykę dla niemowląt.
III-cie dziecko - zabierasz je do supermarketu i pralni chemicznej

OPIEKUNKA
I-sze dziecko - gdy pierwszy raz zostawiasz dziecko z opiekunką, dzwonisz do domu 5 razy.
II-gie dziecko - wracasz się od drzwi bo zapomniałaś zostawić opiekunce numer, pod którym będziesz osiągalna.
III-cie dziecko - prosisz opiekunkę by zawiadomiła cię tylko jeżeli zaistnieje konieczność wezwania pogotowia.

W DOMU
I-sze dziecko - spędzasz większą część dnia wpatrując się w dziecko.
II-gie dziecko - spędzasz większą część dnia patrząc czy twoje starsze dziecko nie robi krzywdy młodszemu.
III-cie dziecko - spędzasz większą część dnia chowając się przed dziećmi

a jeszcze jest coś takiego :
co robisz gdy dziecko połknie 2 zł"
I -sze - jedziesz szybko na pogotowie
II-gie-czekasz aż samo wydali
III- odciągasz od kieszonkowego

Rybka zapomniałam wcześniej napisać ,że współczuje przeżyć, mam nadzieję,że to się już więcej nie powtórzy, trzymajcie się Kobietki

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Lena i Jolka zgrabne macie brzuszki, ale co się dziwić jak takie z Was piękne Babeczki

Lena super kącik Kajulka będzie tam grzecznie spać
ps. a czy to Ty miałaś problem z lampką przy łóżeczku? co ja doradzałam kask ze swiatełkiem? jak rozwiązałaś problem ?

Karolca słodkie zdjęcie, kurna muszę się w końcu nauczyć robić zdjęcia, a czy Ty jeszcze je w czymś obrabiasz?

Pempek ziołowo to szałwia, ale są też tabletki Bromergon, z tym ,że może nie będzie tragicznie i samo mleko zniknie , bo nie każdy ma z tym kłopoty

Julliczka wyglądasz super

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-04-01 o 20:24
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 20:16   #3498
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Moja położna powiedziała, że jak się poprawi pogoda - nie będzie padać i nie będzie silnego wiatru to można już śmiało wyjść my tak samo czekamy na pierwsze wychodzenie, bo w tym domu to idzie skisnąć

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 20:31   #3499
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Moja położna powiedziała, że jak się poprawi pogoda - nie będzie padać i nie będzie silnego wiatru to można już śmiało wyjść my tak samo czekamy na pierwsze wychodzenie, bo w tym domu to idzie skisnąć
Ja tez czekam na wychodzenie,ale Eryka ze mnie
Rany jaka ja monotematyczna jestem.Az nudze sama siebie...
Stary 2012-04-01, 20:44   #3500
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

Karolca słodkie zdjęcie, kurna muszę się w końcu nauczyć robić zdjęcia, a czy Ty jeszcze je w czymś obrabiasz?
czasem korzystam z pomocy programu Picasa

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-04-01, 20:46   #3501
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

ale pierniczysz , mnie nie nudzisz , kawałami sypiesz , zboczonymi w dodatku hihihihi
Dziewczynki śpią, czekam aż się Kaja obudzi to Ją wykąpie , bo w poprzedniej przerwie międzyspaniowej się nie wyrobiłam , dzisiaj sama na posterunku
tż pisał ,że właśnie w knajpie siedzi
Stary 2012-04-01, 20:48   #3502
Zia_
Zadomowienie

Natkulec, normalnie nie moge jaka twoja Madzia jest slodka w twoim avatarze, zawsze sie zatrzymam na twoich postach i sie gaaaapie

Cytat:
A ja wrzucam swój brzuszek z dziś i kącik Małej, na razie jeszcze nie dokończony ale już jak wchodzę do pokoju i patrzę się na to łóżeczko to wyobrażam sobie Córcię w nim i cieszę się jak głupia
Lena_mi - super kacik a twoj brzucho pokazny ale baaardzo ksztaltny ladny!

Cytat:
Ja bym poszla
No ja mam termin na Wielkanoc i mam nadzieje,ze dluzej niz ten tydzien nie bede czekac.
Wlasnie sobie uswiadomilam,ze jutro zaczynam 40 tc
I ja i ja

Cytat:

Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 20:52   #3503
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez qsloncu Pokaż wiadomość
na ulotce mam napisane ze od 1 m-ca. Powiadasz że znikły a długo stosowałaś? bo to chyba tylko tydzień można..?
tak odrazu to chyba nie zadziała. Cierpliwości

haha no popatrz a teraz mi Jimi śpi od 11 poprasowałam sobie i w końcu zabiorę do mycia WC bo tak się zbieram chyba od tygodnia
Tylko Jimi nie spał mi od 8 do 11 hmmm mam nadzieję że się nie obudzi zaraz.
to chyba mamy jakis inny infacol, bo u mnie napisane na opakowaniu i ulotce ze mozna juz podawac od urodzenia i ze mozna stosowac kilkanascie dni albo nawet kilkanascie tygodni. ale ja po 2 tyg stosowania przerwe i zobacze czy beda bolace baczki czy nie.ja stosuje infacol simeticone 40mg/ml o smaku pomaranczowym. pomoglo juz wlasciwie w ten sam dzien jak zaczelam Hani podawac.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-01, 20:59   #3504
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

Rybka zapomniałam wcześniej napisać ,że współczuje przeżyć, mam nadzieję,że to się już więcej nie powtórzy, trzymajcie się Kobietki

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Lena i Jolka zgrabne macie brzuszki, ale co się dziwić jak takie z Was piękne Babeczki

Lena super kącik Kajulka będzie tam grzecznie spać
ps. a czy to Ty miałaś problem z lampką przy łóżeczku? co ja doradzałam kask ze swiatełkiem? jak rozwiązałaś problem ?

Pempek ziołowo to szałwia, ale są też tabletki Bromergon, z tym ,że może nie będzie tragicznie i samo mleko zniknie , bo nie każdy ma z tym kłopoty

Julliczka wyglądasz super
dzięki koniakonia, kasku nie zakupiłam na razie mam taką mini lampeczkę (taką jak na książki sie zakłada), zobaczymy czy zda egzamin.

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:

Hehe, ja to już do córy mojej gadam "Kaaaja, kiedy wyjdziesz do mamy?"

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Natkulec, normalnie nie moge jaka twoja Madzia jest slodka w twoim avatarze, zawsze sie zatrzymam na twoich postach i sie gaaaapie

Lena_mi - super kacik a twoj brzucho pokazny ale baaardzo ksztaltny ladny!
Dziękuję

Dziewczyny, a czy ten mój brzuch coś się obniżył?? Jak myślicie???

hihi, ja też często patrzę na Madzię Natkulca super ta fotka!

MoniaHan, ale pięęęękna fotka! wzruszająca! no i super wyglądasz!!

Ale fajna karolcowa Ewelinka, śpioszek mały

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-04-01 o 21:03
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 21:03   #3505
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Ja mam 2 torby:
- jedną taką podróżną z rzeczami dla mnie, czyli koszulami, ręcznikami, laktatorem, artykułami higienicznymi itp. + mam w niej pampersy i ciuszki dla synka....
- druga mam taką mniejszą z rzeczami na porodówkę, czyli koszula i szlafrok dla mnie, klapki, woda, ręcznik i pierwsze ciuszki dla Małego i 1 tetrową pieluszkę, 1 pampers, 1 podkład, 1 wielką podpachę i dokumenty i wyniki badań....

Co do mieszkania...to ja tez bym jak najszybciej w Twojej sytuacji do teściów poszła...tu Ty psychicznie wysiadasz i Tż stłamszony i na pewno czuję się jak intruz....

Jolka Twój brzuszek jest rewelacyjny...bardzo mi sie podoba...
dziękuję

to ja chyba muszę naszykować jakąś torbe na porodówke sama nie wiem teraz

co do wyprowadzki to jednak nie ma innego wyjścia.

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 21:08   #3506
Nikii89
Zakorzenienie

adaikaka hehe te zamartwienie o materac

Dziewczyny udał mi się ten sms do brata że urodziłamZadzwonił do mnie i Na początku nie wierzył myślał że go w konia robię ze względu na prima aprillis ale tak go zmanipulowałam że w ogóle nie pamiętam że to dziś jest itp. aż w końcu uwierzył po 3min rozmowy w końcu przyznałam że to żart

Dzisiaj byłam z TŻ u rodziców i mama dała mi moją starą książeczkę zdrowia i wiecie co?? cały czas myslałam że jak się urodziłam to ważyłam 2800...a tu szok.... moja waga urodzeniowa to 2180
Stary 2012-04-01, 21:10   #3507
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
dzięki Jolka ale to chyba tylko złudzenie na zdjęciu
plus 15 kg zrobiło jednak swoje

Trzymam kciuki za Twoją decyzję, jestem takiego zdania jak dziewczyny, żeby się przeprowadzić,bo to jednak najlepsza decyzja w tym wypadku!
no Ty tylko 15kg a ja już 20kg jak nie więcej

dziękuję mam nadzieje, że w końcu się jakoś ułoży

Cytat:
dziękuję
choć zgrabny jest tylko brzuch nic poza tym

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Jolka współczuję sytuacji.
A czy mama zawsze taka była? czy może zmieniła się pod wpływem partnera?

Może faktycznie przeprowadzka do teściów to najlepszy pomysł.
Matka zawsze była taka, ale może nie aż w takim stopniu a teraz jest tylko gorzej z dnia na dzień coraz gorzej...

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 21:12   #3508
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
adaikaka hehe te zamartwienie o materac

Dziewczyny udał mi się ten sms do brata że urodziłamZadzwonił do mnie i Na początku nie wierzył myślał że go w konia robię ze względu na prima aprillis ale tak go zmanipulowałam że w ogóle nie pamiętam że to dziś jest itp. aż w końcu uwierzył po 3min rozmowy w końcu przyznałam że to żart

Dzisiaj byłam z TŻ u rodziców i mama dała mi moją starą książeczkę zdrowia i wiecie co?? cały czas myslałam że jak się urodziłam to ważyłam 2800...a tu szok.... moja waga urodzeniowa to 2180
hehe własnie miałam pytac jak się udał kawał hehe

Maleńka byłaś..

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
no Ty tylko 15kg a ja już 20kg jak nie więcej

dziękuję mam nadzieje, że w końcu się jakoś ułoży
ale Ty jesteś dużo wyższa, no i w bardziej zaawansowanej ciązy spokojnie, pewnie i ja do 20 dobije
ale jak my teraz tak puchniemy to zobaczysz że po ciązy zleci szybko! bo większośc to woda, ja sobie tak tłumaczę
Stary 2012-04-01, 21:13   #3509
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

To witaj w klubie ja mialam 2200
A moja mama miala 1900,wiec co pokolenie to wieksze dzieci sie rodza.Moja Wiki to juz duza sztuka 2750
Stary 2012-04-01, 21:18   #3510
koniakonia
Zakorzenienie

o jaaaaaaaaaa, ale faajny pan gra w "Pod słońcem Toskanii "

Raoul Bova
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości