|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8
|
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Przyczajenie
|
W tym cyklu wielokrotnie kochaliśmy się bez zabezpieczenia, i on kończył we mnie. Nie robiliśmy tego w dni płodne.
Jutro najprawdopodobniej będzie pierwszy dzień nowego cyklu-mam nieregularne Od 3 tygodni mam potężne bóle piersi, jestem osłabiona, zaczynam mieć mdłości rano, dziś było okropnie. Bóle podbrzusza kucie w jajnikach tez od 3 tygodni. bylam tydzien temu ponad u ginekologa i stwierdził że mam lekko rozmiekczoną macice, ze to moze być wczesna ciąża ale test krwi wyszedł negatywnie, teraz mam go powtórzyć w nowym cyklu ale nie wiem czego mogę sie spodziewać.. do ginekologa się teraz nie dostane przed swietami wiec kupiłam test w aptece (pre-test) jak się Wam to widzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ile dni po ostatnim stosunku bez zabezpieczenia robiłaś test z krwi?
![]() |
#3484 |
damn good coffee
|
Jeżeli się nie zabezpieczaliście, to prawdopodobieństwo ciąży jest spore.
Zaskoczyło Cię to? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Przyczajenie
|
Czesc wam.
Od ponad roku biorę tabletki antykoncepyjne. 25 listopada(niedziela) skończyłam opakowanie tabletek, od poniedziałku zrobiłam przerwe i w czasie przerwy od srody-do niedzieli brałam antybiotyk. W poniedziałek zaczęłam nowe opakowanie (antybiotyku już nie brałam w poniedziałek). Niestety we wtorek zapomnieliśmy o moim antybiotyku i kochaliśmy się bez dodatkowego zabezpieczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie będziesz w ciąży.
![]() |
#3488 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Przyczajenie
|
A tu znowu ja
![]() Dziewczynie wczoraj skończył się okres, a dziś znowu ma krwawienie, skąpe ale ma. Już jej ręce opadają, znowu się przejmuje że to ciąża, jak wszystkie objawy PMS jej przeszły i czuje się normalnie, no poza zmęczeniem ale to inna sprawa. Do lekarza zanim się wybierze to dopiero po nowym roku, więc może ktoś miał podobnie i byłby w stanie doradzić .? |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Przyczajenie
|
dostałam wczoraj i dzisiaj dwa piękne prezenty świąteczne, czyli test z jedną kreską i okres
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3492 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Przyczajenie
|
Pierwszy stosunek
witam,
wczoraj kochałam się pierwszy raz z chłopakiem. Mam 16 lat, on 19. Było to spontaniczne. Nie planowaliśmy tego, dlatego nie mieliśmy zabezpieczenia. Gdy czuł, że dochodzi wyjmował członek i miał wytrysk poza moją pochwą. I tak z 3 czy 4 razy. Za 2 dni mam dostać okres. Jakie jest podobieństwo, że mogę być w ciąży? |
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam
![]() Jestem nowa .Kochalam sie ze swoim chlopakiem w 12 dniu cyklu ( dzien plodny ) bez zabezpieczenia i z zakonczeniem we mnie , c.m mam co 28 dni wiec owulacja niby przypada na 10 grudnia .Minelo 10 dni od stosunku , wiec na test za wczesnie, niepokoi mnie jednak stan podgoraczkowy 37.2 , anie czuje sie jak by mnie mialo przeziebienie brac . Nie wiem czy wytrzymam z testem do 25 grudnia ![]() Jak mysliscie moge byc w ciazy ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwszy stosunek
Prawdopodobieństwo jest duże. Wiesz co to preejakulat? Są w nim plemniki zdolne do zapłodnienia. Tak więc stosunek przerywany NIE zabezpiecza przed ciążą.
![]() A jeśli jednak w ciąży nie będziesz to radzę douczyć się zanim zacznie się uprawiać seks. To tyle
Tylko człowiek mądry, nigdy nie przestaje się dziwić. Dla ludzi głupich jest to zbyt trudne, przyzwyczajeni do szarości dnia nie zauważają kolorów, jakie daje świat Moje maluchy ![]() większy maluch Dawid ur. 28.09.2008 g. 7:58, 56/3030 mniejszy maluch Liliana ur. 06.10.2012 g. 01:25, 48/2560 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3496 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko dodam, że jestem dzieckiem poczętym w trakcie miesiączki.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Raczkowanie
|
Prawdopodobieństwo? 50/50 albo jesteś w ciąży albo nie.
#3498 |
Przyczajenie
|
Z tym, że miałam dni niepłodne, a mój partner bardzo uważał, żeby nie miał wytrysku w mojej pochwie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Raczkowanie
|
Skąd wiesz że miałaś dni niepłodne? Na podstawie kalendarzyka?
#3500 | |
damn good coffee
|
Cytat:
![]() Chłopak chyba wie o seksie tyle co i Ty - niewiele. Stosunek przerywany nie zabezpiecza Cię przed ciążą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Raczkowanie
|
Kurde dziewczyny kochalam sie z moim mezczyzna w 12 dniu cylu ( dzien plodny) i skoczyl we mnie .. mam regularne cykle co 28 dni wiec 10 grudnia prawdopodbnie byla owulacja a stosunek by 7 grudnia , moge byc w ciazy ??
---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Dodam ze jak by byla w ciazy too nie bylo by to zadnym problem> moj mezczyzna ma 26 lat i dalabym mu najpiekniejszy prezent swiateczny ![]() ![]() Edytowane przez merlin19 Czas edycji: 2012-12-16 o 16:28 Powód: nie dodalo sie to co chcialam |
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Zakorzenienie
|
Możesz. A jeśli masz mało czasu do miesiączki, to test wykonaj najwcześniej za 14-16 dni od stosunku
![]()
![]() Edytowane przez Frutti Czas edycji: 2012-12-16 o 16:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3504 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
2. To, że nie było wytrysku w pochwie, nie znaczy, że nie ma szans na ciążę. Istnieje jeszcze preejakulat, który u niektórych mężczyzn może zawierać plemniki zdolne do zapłodnienia. Jeśli wiesz, jak dochodzi do zapłodnienia, to wiesz, że jest szansa na ciążę.
![]() |
#3505 |
Raczkowanie
|
.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3506 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3508 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja mam takie pytanie-na testach ciazowych jest napisane ze są czułe od 6 dnia od zapłodnienia.
Ale jak to sie ma do owulacji? Bo plamniki zyją te kilkadziesiąt godzin w drogach rodnych kobiety. I jesli stosunek był 4 dni przed owu i do zapłodnienia doszło to moje pytanie jest-ile czasu od zapłodnienia dochodzi do implantacji? Czy testy wykrywaja ciaze po prostu jako zapłodnienia czy już po implantacji? Bo jak dajmy na to jest stosunek równo w dzień owu to kiedy dojdzie do implantacji? Po ilu dniach? Kiedy w takim wypadku moge zrobic test? Oczywiscie wiem ze hcg z krwi jest najbardziej miarodajne ale tak sie zastanawiałam nad tym przy okazi czytania watku. ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Juz znalazłam nastepujace informacje, choc są rozbiezne, nawet z źródlach. Testy ciazowe wykrywaja ciąże juz od momentu implantacji wtedy bowiem wydziela sie hcg. A od zapłodnienia trzeba liczyc 4-12 dni do implantacji. Takie jest okno rozbieznosci. Czyli jesli owu byla dzis i dzis wspolzycie-->dzis zaplodnienie to za 4 dni test ciazowy moze byc wiarygodny. A moze byc dopiero za 12 dni. ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- I w takim razie jezcze zapytam-test z krwi mozna zrobic najwczesniej 6 dni od stosunku? |
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Zakorzenienie
|
beta 10 dni po stosunku, sikaniec 14 dni. nie ma sensu robic wczesniej bo nawet jesli cos jest na rzeczy wynik moze byc negatywny. trzeba cwiczyc cierpliwosc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Zakorzenienie
|
Test z krwi 10-12 dni od stosunku, test z moczu 14-16 dni
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:36.