|
|||||||
| Notka |
|
| Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX
Ashley, może podaj tu nazwisko,żebym ja na nich nie trafiła jak będą w desperacji po twoim odejściu
![]() Powodzenia, napisz jak poszła rozmowa
|
#3482 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
próbowali mnie zatrzymać, ale ja powiedziałam, że już były rozmowy i się nic zmieniło, więc to nic nie da na szczęście mnie nie wywalili :P w ogóle powiedzieli, że nie uda mi się znaleźć rodzinki, na tak krótki okres, ale ja już znalazłam, tyle, że im nie powiedziałam jeszcze, więc od 3 lutego przenoszę się do innej rodzinki mimo wszystko mi się przykro zrobiło i łzy poleciały.. mam nadzieję, że podjęłam słuszną decyzję i nie będę jej żałować ! ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
zaczęło się psuć po prostu i nigdy nie mogłam się dogadać z hoską jakoś, ja mam inne myślenie niż ona po prostu a inne operki były bardzo zadowolone z nich, więc wiesz jestem też zmęczona tymi dziećmi, więc może potrzebuje za innymi się uganiać, ehh ale i tak smutno je zostawiać... |
||
|
|
|
#3483 |
|
Zadomowienie
|
A no to fajnie
Nie czytałam od początku wszystkich rozmów, dlatego myslałam, że jesteś tam krótko mimo wszystko zazdroszcze, ja juz też chciałabym wyjechać i zacząć prace, póki co mam 2 rozmowy umówione, boje sie troche zebym sobie poradziła z angielskim.
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
Ashley
cos szybciutko Ci to zajelo. Jestes pewna ich? Pewna, ze nie wpadniesz z deszczu pod rynne...? byly tu przypadki szybkiej zmiany rodziny i....a kuku...d**a. Zowu to samo, albo gorzej. Wiem, ze zalezy Ci na szybkiej zmianie, ale mam nadzieje, ze ich porzadnie sprawdzilas...
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
roux nie umiem sie przyzwyczaic do zmiany twojego avatara i zawsze patrzę kto to dodał tego posta hehe
![]() ashley bądź ostrożna, niech pokażą ci te dzieci, mówiłaś, że odbiegali od tego.. moze mieli wczesniej au pair? skoro mieszkaja niedaleko to czemu sie z nimi nie spotkac przed?
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
haha, mnie tez jeszcze ciezko sie przyzwyczaic, gorzala
|
#3487 |
|
Zadomowienie
|
spotkać się przed byłoby najlepiej a nie po telefonie się decydować..
Wysyłane z mojego GT-I5500 za pomocą Tapatalk 2
|
#3488 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlaczego zdecydowalas sie na bycie au pair ? ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
Hmm, tak masz racje, i tez sie o to martwie, ale staram sie myslec pozytywnie, bo nie moge tez z gory zakladac niewiadomo czego! Ale gdyby bylo gorzej, to mam plan awaryjny ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
Tak, maja au pair, ale jej sie Visa konczy i wyjezdza, wiec ja prace zaczne od 4 lutego, wiec jeszcze tylko przyszly tydzien. Ona chciala sie ze mna spotkac, ale jej nie pasowalo w tych godz ktorych ja moglam, wiec zdecydowala sie na telefon |
|||
|
|
|
#3489 |
|
Zadomowienie
|
Ashley, a dlugo masz byc u tej nowej rodzinki?
|
#3490 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3491 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
zaczęłam się rozglądać w ofertach i tak się zastanawiam jakimi dziećmi mogłabym się zajmować, do tej pory miałam styczność z dziećmi od 6-7 roku życia, kiedy dzieci zaczynają być bardziej samodzielne? Niemowlakiem się nie zajmę, ale np. myślicie, że z trzylatkiem lub czterolatkiem dałabym sobie radę bez doświadczenia z dziećmi w tym wieku, czy po prostu szukać rodzinek z dziećmi od 6 roku życia?
|
|
|
|
#3492 |
|
Zadomowienie
|
http://londynek.net/jobs/potrzebna+n...d?ad_id=707845
jakas pl rodzina z dziecmi wiekszymi Wysyłane z mojego SA3CNT za pomocą Tapatalk 2
|
#3493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Takie dzieci już od 2 lat są dość łatwe w obsłudze i moga być baaardzo kochane
|
|
|
|
|
#3494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i baardzo wesola umiejaca sie bawic sama ze soba 13 miesieczna krolewne ![]() Jak napisala Lucy nie mozesz ograniczac sie do wieku. A brakiem doswiadczenia sie nie przejmuj, do dziecka sie szybko przyzwyczaisz, szybko sie nauczysz albo zostaniesz nauczona czego potrzebuje. Kazdy wiek ma swoje plusy i minusy. Zalezy jakiego rodzaju aktywnosci preferujesz i w czym sie odnajdziesz. Ja na przyklad lubie siedziec na podlodze i gadac z bobasami po.." bobasowemu" karmic je tymi papkami, przewijac, wrzucac w wozek i na spacer. to duuze plusy. minus to to, ze musisz zawsze miec oczy dookola glowy. Nie mowie, że ze starszymi nie, niektore sa tak nieprzewidywale ze niestety i na 10 lata musisz uwazac i martwic sie, aby nie puscil domu w powietrze razem z Toba. Wiec...albo kreatywne gry i zabawy, " powazniejsze" rozmowy i generalnie robienie to, co dziecko lubi ...albo przejecie kontroli nad planem Twojego dnia ( bo tak naprawde z maluszkiem to Ty wybierasz czy sie bawicie, czy idziecie na spacer...straszaki juz protestuja) i gaworzenie hehe. Ja jestem leniwa zwolenniczka bobasow. Aczkolwiek mialam 5 i 7 latke z ktorymi mialam wspanialy czas, byly baardzo samodzielne, czasem az sie z nimi nudzilam bo nie mialam nic do roboty... Wiec....nie bralabym wieku jako kryterium tylko raczej osobowosc dziecka....i...ja bym unikala wiekszych juz jedynakow.... ASHLEY a ex au pair przepytalas z tego i owego??
|
|
#3495 |
|
Rozeznanie
|
ok
dzięki, ruszam dalej na poszukiwania
|
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
W głowie mi sie nie mieści, ze będąc praktycznie na miejscu, mając szanse wybadania wszystkiego 'na żywo', zobaczenia jak hosci mieszkają, jak zachowują sie w stosunku do dzieci, jakimi sa ludźmi można zdecydować sie na rodzinkę po rozmowie na skype.
To chyba czyste lenistwo. W każdym razie ja po pobycie u nietrafionej rodzinki zrobiłabym wszystko aby mieć pewność, ze zmieniam rodzinkę na lepsza a nie na gorszą. Wiadomo, ze nie wszystko można wyczuć na pierwszy rzut oka, ale przecież to zupełnie co innego niż rozmowa na skype. Dla mnie to głupota i tyle. Obys tylko znowu po dupie nie dostała. Bo z tego co pamietam to decyzje o obecnej rodzinie tez podjelas dość pochopnie. Myślałam, ze będziesz miała nauczke, będziesz ostorzniejsza i nauczysz sie czegoś.
dirrtyKatrina ![]() Moonwalker Edytowane przez Kasieńka_666 Czas edycji: 2013-01-25 o 00:12 |
|
|
|
#3497 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy ta propozycja jest nadal aktualna? Na czym polega praca tam?
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
najlepiej pewnie jak sie na maila odezweisz, ogloszenie bylo daaawno temu wstawiane.
p.s a 450 chf miesiecznie to o 100 mniej niz absolutne minimum w Szwajcarii. ludzie sa beznadziejni ...
|
#3499 |
|
Zadomowienie
|
Tez jestem zwolenniczka bobasow. Zanim tu nie przyjechalam mialam stycznosc z dziecmi od 3 lat wzwyz. Tutaj mam do opieki kochane 8-mc malenstwo i juz po tygodniu nauczylam sie wszystkiego, a wczesniej obawialam sie, ze z takim malym dzieckiem nie dam rady. Jeszcze moja 5-latke, bym zamienila na drugiego bobasa i bym miala raj
.
|
#3500 |
|
Zadomowienie
|
dwa bobasy to masakra, ale w pl mialam od 1 miesiaca do prawie 3lat.. ach kochany urwisek byl..
Wysyłane z mojego SA3CNT za pomocą Tapatalk 2
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
ojj to ja z kolei nie jestem pewna, czy dałabym sobię radę z bobasami.. :P Jakoś nie lubię mieć zbyt bliskiej styczności z ludżmi, dlatego opieka osób starszych też by u mnie odpadała (wiem, ze to nie to samo co dzieci) ale chodzi tez o obcowanie, wymiane pieluszek, mycie i tak dalej, poza tym na małe dziecko trzeba naprawdę bardzo uważać, bo ciekawskie bardzo, zyje czesto w swoim swiecie i trzeba jednak poswiecac mu duzo uwagi, no bo przeciez nie wyjdziesz sobie do kuchni robic obiad jak dziecko siedzi w pokoju i czyms sie tam bawi.. Przynajmniej ja bym tak nie umiała, bo bym biegała co 3 minuty sprawdzac co sie dzieje, a nawet po 3 minutach nie wiesz co sie stanie ;p dlatego moze to troche dziwne, ale wolę jak to chodzi, samodzielnie je, załatwia się i myje :P
|
|
#3502 |
|
Zadomowienie
|
a jaka masz pewnosc ze 4-5 latek nic sobie nie zrobi? ja wlasnie takich boje sie bardziej a takie 8 mies to nawet nie chodzi, na czas obiadu mozna wlozyc w cos i spokoj...
Wysyłane z mojego SA3CNT za pomocą Tapatalk 2
|
#3503 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jeżeli chodzi o dzieci, to jak każde rozrabiają i mają problemy, tylko ja bym chciała zmienić już na inne dzieci z innymi problemami. z tymi mi juz wystarczy :P ale jak przyjedzie nowa operka, to zostawie jej pare "intstrukcji" bo jakby nie patrzec oddam jej moje dzieci !! ehh... i fajnie, ze blisko mieszkaja to bd mogla je jeszcze odwiedzac ![]() zreszta, napisalam do niej o spotkanie a tak poza tym, to pierwsze co to ona sie chciala spotkac, tylko pracuje i nie miala jak, ja w tyg tez nie moglam jechac, teraz jest weekend wiec napisalam ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- nie bedziesz chciala sie do mojej zglosic ? ![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- mam to na uwadze, mam nadzieje, ze uda mi sie z nimi spotkac w weekend a jak nie to poprosze o jej e mail czy fb |
|
|
|
|
#3504 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3505 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po prostu każda lubi zajmować się dziećmi w innym wieku Jedne lubią bobasy (ja tez sie do nich zaliczam I na każde moim zdaniem trzeba jednakowo uważać, bo choć inne to czyhają na nie różne niebezpieczeństwa mniejsze lub większe
|
|
#3506 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie dziewczyny, czytam was od jakiegoś czasu i zastanawiałam się czy już napisać czy jeszcze poczekać (zamierzam wyjechać jako au pair po maturze), no ale w końcu zdecydowałam się odezwać przez roux - otóż przeczytałam od początku sporo wątków (jestem teraz na czerwcu 2011) i czuję się jakbym Cię bardzo dobrze znała! Słuchaj, to takie niesamowite że jeszcze kilka lat temu pierwszy raz wyjeżdżałaś jako aupair i miałaś te same rozterki i wątpliwości co wszystkie nowicjuszki, zastanawiałaś się jak to wszystko się potoczy i czy czeka Cię jakaś aupairkowa historia miłosna, a tu mija jakiś czas i układasz sobie życie w Szwajcarii (wybacz, może nie jestem do końca zorientowana jak to teraz u Ciebie wygląda, ale bardziej skupiałam się na poprzednich wątkach). Czy ja brzmię jak psychofanka?
Także dziewczyny - przyszłe aupairki, taki wyjazd może być równie dobrze początkiem naszego nowego życia! Sama mam zamiar zacząć szukać rodziny jakoś w marcu, chciałabym wyjechać na rok. Najbardziej zależy mi na Włoszech, właściwie nie wiem czemu, bo języka nie znam wcale, ale tak.. po prostu. Zrobić coś dla siebie
|
#3507 |
|
Raczkowanie
|
Co do hosta na kibelku też tak miałam
Tylko, że on w ogóle nie zamknął drzwi, bo myślał, że ja tak wcześnie nie wstanęGorzej się czułam jak poszłam z hostką do sauny- ja naga, ona naga- to już było masakryczne, a do tego po wyjściu zrobiło mi się tak słabo, że mnie prawie rozebraną musiała prowadzić na leżak, bo bym tam jej zemdlała
|
|
|
|
#3508 |
|
Zadomowienie
|
blanca zgodziłaś się pójść nago z hostką do sauny? w życiu bym nie poszła na taki układ
z takich waszych historii to można by niezłą książkę napisać
|
#3509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
baardzo mi milo, ze zainspirowalam Cie i naprawde to wszystko czytasz! wow, chyle czola )Sama kiedys wzielam sie za czytania moich postow od poczatku, jak to kiedys bylo- nie wytrwalam, nie chcialo mi sie czytac heh Ale taaak spora lektura i masa przygod, jak zawsze. Najlepsze zaczynaja sie w Szwajcarii ![]() hihi powaznie zastanawialam sie, czy czeka na mnie jakas przygoda milosna?? oochh Czasem zaluje, ze nie pisalam z wyjazdow bloga....ale to forum i zlepek postow to takze mile wspomnienia )Masz racje, czasem nie zdajemy sobie sprawy, ze zakladajac konto na stronie do szukania rodzin wlasnie zaczynamy powaznie zmieniac swoje zycie. Powodzenia zatem w szukaniu Wloskiej rodzinki, daj znac jak Ci idzie!! Cytat:
FoodSenses Jedzonko fit i absolutnie nie fit FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2013-01-25 o 23:24 |
||
|
|
|
#3510 |
|
Raczkowanie
|
Byliśmy na wakacjach w takim niemieckim parku wakacyjnym w Eifel, a więc się zdecydowałam pod wpływem chwili
Chyba to te wakacje tak na mnie podziałały, bo jestem taką osobą, że się nawet mamie czy siostrom bez stanika nie pokażeOgólnie nie traktowałam ich jak moich pracodawców a oni mnie jak pracownika- raczej jak córkę, więc może to zadecydowało. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:31.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Tylko, że on w ogóle nie zamknął drzwi, bo myślał, że ja tak wcześnie nie wstanę