|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zadomowienie
|
Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX
Ashley, może podaj tu nazwisko,żebym ja na nich nie trafiła jak będą w desperacji po twoim odejściu
![]() Powodzenia, napisz jak poszła rozmowa ![]()
#3482 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
próbowali mnie zatrzymać, ale ja powiedziałam, że już były rozmowy i się nic zmieniło, więc to nic nie da na szczęście mnie nie wywalili :P w ogóle powiedzieli, że nie uda mi się znaleźć rodzinki, na tak krótki okres, ale ja już znalazłam, tyle, że im nie powiedziałam jeszcze, więc od 3 lutego przenoszę się do innej rodzinki mimo wszystko mi się przykro zrobiło i łzy poleciały.. mam nadzieję, że podjęłam słuszną decyzję i nie będę jej żałować ! ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
zaczęło się psuć po prostu i nigdy nie mogłam się dogadać z hoską jakoś, ja mam inne myślenie niż ona po prostu a inne operki były bardzo zadowolone z nich, więc wiesz jestem też zmęczona tymi dziećmi, więc może potrzebuje za innymi się uganiać, ehh ale i tak smutno je zostawiać... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Zadomowienie
|
A no to fajnie
![]() ![]() mimo wszystko zazdroszcze, ja juz też chciałabym wyjechać i zacząć prace, póki co mam 2 rozmowy umówione, boje sie troche zebym sobie poradziła z angielskim.
#3484 |
Zakorzenienie
|
Ashley
cos szybciutko Ci to zajelo. Jestes pewna ich? Pewna, ze nie wpadniesz z deszczu pod rynne...? byly tu przypadki szybkiej zmiany rodziny i....a kuku...d**a. Zowu to samo, albo gorzej. Wiem, ze zalezy Ci na szybkiej zmianie, ale mam nadzieje, ze ich porzadnie sprawdzilas...
#3485 |
Zakorzenienie
|
roux nie umiem sie przyzwyczaic do zmiany twojego avatara i zawsze patrzę kto to dodał tego posta hehe
![]() ashley bądź ostrożna, niech pokażą ci te dzieci, mówiłaś, że odbiegali od tego.. moze mieli wczesniej au pair? skoro mieszkaja niedaleko to czemu sie z nimi nie spotkac przed?
#3486 |
Zakorzenienie
|
haha, mnie tez jeszcze ciezko sie przyzwyczaic, gorzala
![]()
#3487 |
Zadomowienie
|
spotkać się przed byłoby najlepiej a nie po telefonie się decydować..
Wysyłane z mojego GT-I5500 za pomocą Tapatalk 2
#3488 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlaczego zdecydowalas sie na bycie au pair ? ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
Hmm, tak masz racje, i tez sie o to martwie, ale staram sie myslec pozytywnie, bo nie moge tez z gory zakladac niewiadomo czego! Ale gdyby bylo gorzej, to mam plan awaryjny ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
Tak, maja au pair, ale jej sie Visa konczy i wyjezdza, wiec ja prace zaczne od 4 lutego, wiec jeszcze tylko przyszly tydzien. Ona chciala sie ze mna spotkac, ale jej nie pasowalo w tych godz ktorych ja moglam, wiec zdecydowala sie na telefon |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Zadomowienie
|
Ashley, a dlugo masz byc u tej nowej rodzinki?
#3490 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3492 |
Zadomowienie
|
http://londynek.net/jobs/potrzebna+n...d?ad_id=707845
jakas pl rodzina z dziecmi wiekszymi Wysyłane z mojego SA3CNT za pomocą Tapatalk 2
#3493 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i baardzo wesola umiejaca sie bawic sama ze soba 13 miesieczna krolewne ![]() Jak napisala Lucy nie mozesz ograniczac sie do wieku. A brakiem doswiadczenia sie nie przejmuj, do dziecka sie szybko przyzwyczaisz, szybko sie nauczysz albo zostaniesz nauczona czego potrzebuje. Kazdy wiek ma swoje plusy i minusy. Zalezy jakiego rodzaju aktywnosci preferujesz i w czym sie odnajdziesz. Ja na przyklad lubie siedziec na podlodze i gadac z bobasami po.." bobasowemu" karmic je tymi papkami, przewijac, wrzucac w wozek i na spacer. to duuze plusy. minus to to, ze musisz zawsze miec oczy dookola glowy. Nie mowie, że ze starszymi nie, niektore sa tak nieprzewidywale ze niestety i na 10 lata musisz uwazac i martwic sie, aby nie puscil domu w powietrze razem z Toba. Wiec...albo kreatywne gry i zabawy, " powazniejsze" rozmowy i generalnie robienie to, co dziecko lubi ...albo przejecie kontroli nad planem Twojego dnia ( bo tak naprawde z maluszkiem to Ty wybierasz czy sie bawicie, czy idziecie na spacer...straszaki juz protestuja) i gaworzenie hehe. Ja jestem leniwa zwolenniczka bobasow. Aczkolwiek mialam 5 i 7 latke z ktorymi mialam wspanialy czas, byly baardzo samodzielne, czasem az sie z nimi nudzilam bo nie mialam nic do roboty... Wiec....nie bralabym wieku jako kryterium tylko raczej osobowosc dziecka....i...ja bym unikala wiekszych juz jedynakow.... ASHLEY a ex au pair przepytalas z tego i owego??
![]() |
#3495 |
Rozeznanie
|
ok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Zakorzenienie
|
W głowie mi sie nie mieści, ze będąc praktycznie na miejscu, mając szanse wybadania wszystkiego 'na żywo', zobaczenia jak hosci mieszkają, jak zachowują sie w stosunku do dzieci, jakimi sa ludźmi można zdecydować sie na rodzinkę po rozmowie na skype.
To chyba czyste lenistwo. W każdym razie ja po pobycie u nietrafionej rodzinki zrobiłabym wszystko aby mieć pewność, ze zmieniam rodzinkę na lepsza a nie na gorszą. Wiadomo, ze nie wszystko można wyczuć na pierwszy rzut oka, ale przecież to zupełnie co innego niż rozmowa na skype. Dla mnie to głupota i tyle. Obys tylko znowu po dupie nie dostała. Bo z tego co pamietam to decyzje o obecnej rodzinie tez podjelas dość pochopnie. Myślałam, ze będziesz miała nauczke, będziesz ostorzniejsza i nauczysz sie czegoś.
dirrtyKatrina ![]() Moonwalker Edytowane przez Kasieńka_666 Czas edycji: 2013-01-24 o 23:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy ta propozycja jest nadal aktualna? Na czym polega praca tam?
![]() |
#3498 |
Zakorzenienie
|
najlepiej pewnie jak sie na maila odezweisz, ogloszenie bylo daaawno temu wstawiane.
p.s a 450 chf miesiecznie to o 100 mniej niz absolutne minimum w Szwajcarii. ludzie sa beznadziejni ... ![]()
#3499 |
Zadomowienie
|
Tez jestem zwolenniczka bobasow. Zanim tu nie przyjechalam mialam stycznosc z dziecmi od 3 lat wzwyz. Tutaj mam do opieki kochane 8-mc malenstwo i juz po tygodniu nauczylam sie wszystkiego, a wczesniej obawialam sie, ze z takim malym dzieckiem nie dam rady. Jeszcze moja 5-latke, bym zamienila na drugiego bobasa i bym miala raj
![]()
#3500 |
Zadomowienie
|
dwa bobasy to masakra, ale w pl mialam od 1 miesiaca do prawie 3lat.. ach kochany urwisek byl..
Wysyłane z mojego SA3CNT za pomocą Tapatalk 2
#3501 |
Zakorzenienie
|
ojj to ja z kolei nie jestem pewna, czy dałabym sobię radę z bobasami.. :P Jakoś nie lubię mieć zbyt bliskiej styczności z ludżmi, dlatego opieka osób starszych też by u mnie odpadała (wiem, ze to nie to samo co dzieci) ale chodzi tez o obcowanie, wymiane pieluszek, mycie i tak dalej, poza tym na małe dziecko trzeba naprawdę bardzo uważać, bo ciekawskie bardzo, zyje czesto w swoim swiecie i trzeba jednak poswiecac mu duzo uwagi, no bo przeciez nie wyjdziesz sobie do kuchni robic obiad jak dziecko siedzi w pokoju i czyms sie tam bawi.. Przynajmniej ja bym tak nie umiała, bo bym biegała co 3 minuty sprawdzac co sie dzieje, a nawet po 3 minutach nie wiesz co sie stanie ;p dlatego moze to troche dziwne, ale wolę jak to chodzi, samodzielnie je, załatwia się i myje :P
#3502 |
Zadomowienie
|
a jaka masz pewnosc ze 4-5 latek nic sobie nie zrobi? ja wlasnie takich boje sie bardziej a takie 8 mies to nawet nie chodzi, na czas obiadu mozna wlozyc w cos i spokoj...
Wysyłane z mojego SA3CNT za pomocą Tapatalk 2
#3503 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a jeżeli chodzi o dzieci, to jak każde rozrabiają i mają problemy, tylko ja bym chciała zmienić już na inne dzieci z innymi problemami. z tymi mi juz wystarczy :P ale jak przyjedzie nowa operka, to zostawie jej pare "intstrukcji" bo jakby nie patrzec oddam jej moje dzieci !! ehh... i fajnie, ze blisko mieszkaja to bd mogla je jeszcze odwiedzac ![]() zreszta, napisalam do niej o spotkanie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- nie bedziesz chciala sie do mojej zglosic ? ![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- mam to na uwadze, mam nadzieje, ze uda mi sie z nimi spotkac w weekend a jak nie to poprosze o jej e mail czy fb |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3504 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3506 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie dziewczyny, czytam was od jakiegoś czasu i zastanawiałam się czy już napisać czy jeszcze poczekać (zamierzam wyjechać jako au pair po maturze), no ale w końcu zdecydowałam się odezwać przez roux - otóż przeczytałam od początku sporo wątków (jestem teraz na czerwcu 2011) i czuję się jakbym Cię bardzo dobrze znała! Słuchaj, to takie niesamowite że jeszcze kilka lat temu pierwszy raz wyjeżdżałaś jako aupair i miałaś te same rozterki i wątpliwości co wszystkie nowicjuszki, zastanawiałaś się jak to wszystko się potoczy i czy czeka Cię jakaś aupairkowa historia miłosna, a tu mija jakiś czas i układasz sobie życie w Szwajcarii (wybacz, może nie jestem do końca zorientowana jak to teraz u Ciebie wygląda, ale bardziej skupiałam się na poprzednich wątkach). Czy ja brzmię jak psychofanka?
![]() ![]() Także dziewczyny - przyszłe aupairki, taki wyjazd może być równie dobrze początkiem naszego nowego życia! Sama mam zamiar zacząć szukać rodziny jakoś w marcu, chciałabym wyjechać na rok. Najbardziej zależy mi na Włoszech, właściwie nie wiem czemu, bo języka nie znam wcale, ale tak.. po prostu. Zrobić coś dla siebie ![]()
#3507 |
Raczkowanie
|
Co do hosta na kibelku też tak miałam
![]() ![]() Gorzej się czułam jak poszłam z hostką do sauny- ja naga, ona naga- to już było masakryczne, a do tego po wyjściu zrobiło mi się tak słabo, że mnie prawie rozebraną musiała prowadzić na leżak, bo bym tam jej zemdlała ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 |
Zadomowienie
|
blanca zgodziłaś się pójść nago z hostką do sauny? w życiu bym nie poszła na taki układ
![]() ![]()
#3509 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
baardzo mi milo, ze zainspirowalam Cie i naprawde to wszystko czytasz! wow, chyle czola ![]() Sama kiedys wzielam sie za czytania moich postow od poczatku, jak to kiedys bylo- nie wytrwalam, nie chcialo mi sie czytac heh Ale taaak spora lektura i masa przygod, jak zawsze. Najlepsze zaczynaja sie w Szwajcarii ![]() hihi powaznie zastanawialam sie, czy czeka na mnie jakas przygoda milosna?? oochh Czasem zaluje, ze nie pisalam z wyjazdow bloga....ale to forum i zlepek postow to takze mile wspomnienia ![]() Masz racje, czasem nie zdajemy sobie sprawy, ze zakladajac konto na stronie do szukania rodzin wlasnie zaczynamy powaznie zmieniac swoje zycie. Powodzenia zatem w szukaniu Wloskiej rodzinki, daj znac jak Ci idzie!! Cytat:
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2013-01-25 o 22:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Raczkowanie
|
Byliśmy na wakacjach w takim niemieckim parku wakacyjnym w Eifel, a więc się zdecydowałam pod wpływem chwili
![]() ![]() Ogólnie nie traktowałam ich jak moich pracodawców a oni mnie jak pracownika- raczej jak córkę, więc może to zadecydowało. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.