Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-05, 10:20   #3481
DeKajka
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III

Matko ile stron musialam nadrobic ..wykonczycie mie tymbardziej ze caly tydzien bede miec zabiegany .. Dzisiaj w pracy z młodym siedze bo jest chory , wieczorem siostra przyjezdza, jutro badania i po znowu do pracy, w czwartek rano jedziemy z TŻetem do mojej mamy no i w piatek tez do pracy .. Oszaleje
Czemu to dzieckom musi byc chore ?

Brzuszki dziewczynki macie cudne .. takieee wieeelkie .. moj to jeszcze taki pyrdek mały jest .. niezauwazalny dla otoczenia ..

Zmykam .. wpadne potem .. buziaki .

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:22   #3482
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
ah bo miałam kupić truskawki na targu no i TŻ miał mi dać kasę. Ale oboje o tym zapomnieliśmy a ja nic w portfelu nie mam... tylko na karcie a wiadomo, że na targu nie zapłacę kartą... no i mu mówię, że muszę taki hektar iść do bankomatu bo tu koło mnie muszę prowizję płacić i nie uśmiecha mi się zbytnio zapierniczać i jeszcze coś miałam powiedzieć, że w sumie ok mogę iść i zrobić spacer a on "no to nie" i dupnął mi słuchawką... no myślałam, że go uduszę. Napisałam mu, że pójdę mu po te ☠☠☠ane truskawki i że moge mu nawet do pracy przywiezc.. a jak nie to bede czekac pod domem az wroci z tej cholernej pracy i dam mu te ☠☠☠ane truskawki !!! :/
spokojnie...

ja się wycfaniłam i powiedziałam mojemu mężowi że jak będzie jechał z fuchy to niech wybierze pieniążki i po drodze kupi truskawy a co ja będę latac

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
20 zł

bo to zależy jaka grupę ma dziecko ja mam minus, tż plus, córka ma minus i zastrzyk nie był potrzebny
wiem kochana ja mam plus tż minus dziecko minus dlatego gin strzelił zonka
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:23   #3483
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
A to konieczne żeby mąż też miał zrobioną grupę?
Bo mój lekarz nic nie mówił na ten temat....
jeśli masz grupę krwi z minusem to lepiej by męża grupa była znana...

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:25   #3484
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam już dosyć. mieszkanie obok mieszka rodzinka 5 osobowa w kawalerce-ale to pal llich- ojciec w pracy a matka siedzi z 3 chłopcami w tym kilku miesięczny bobasek. Non stop tam jest ryk i becz nie da się tego słuchać!! jeszcze jakby dzidzia płakała to bym nawet się nie odzywała ale od rana do wieczora wyje tam 3 letni chłopczyk! nie da się tego słuchać juz po prostu no! wiem, że może źle odbierzecie tego posta ale no już 3 tydzień tak jest
to nie jest normalne.. ;/

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:25   #3485
landi0909
Zakorzenienie

Ja mam to szczęście, że wreszcie znalazłam odpowiedniego lekarza i idę bez czekania na wizytę on chyba jedyny po pięciu pacjentkach nie potrzebuje dwugodzinnej przerwy moja siostra raz u niego była, pod koniec ciąży, ale Maciuś był źle ułożony i groziła jej cesarka.. To doktorek obrócił Maciusia i mógł wyjść drogą naturalną dokładnie wymacał, jak dzidzia jest ułożona. I dokładnie wiedział, jak ma naciskać, żeby się obrócił

jestem z niego strasznie zadowolona każdą pacjentkę traktuje nie jak kolejną pacjentkę, tylko jak osobny przypadek któremu TRZEBA pomóc. Jak mam prywatny problem to też mi doradzi. Taki lekarz-przyjaciel. I nie zamienię go na żadnego innego

ok, zmykam dziewuszki do mamy do pracy, a potem szukamy jakiegoś banku który pożyczy jej trochę kaski na nasz ślub bo ten ślub spłukał już chyba całą rodzinę...

Edytowane przez landi0909
Czas edycji: 2012-06-05 o 10:26
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:26   #3486
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Witam Kochane po długiej przerwie, najpierw poodpisuję a potem opowiem co u Nas

No to mamy ślub w ten sam dzień! hehe 2tygodnie niecałe uuuuu

Heh no właśnie, ja ta sytuację mam ale ze strony osoby pobierającej krew! i zawsze mowiłam z koleżankami " Nooo świetnie, pracuj piguło do 67r życia, z laseczka, okularami jak denka i na ślepo szukaj tej żyły biednym ludziom bo będziesz tak stara że i tak ani nie zibaczysz ani nie poczujesz a jak juz wyczujesz to ręka tak będzie latać że i tak nie trafisz:/ masakra...."

A teraz troszkę tego co u Nas tak więc przeprowadziliśmy się do naszego ( no nie naszego bo wynajmowanego ale tak mi milej mówić) mieszkanka, jest śliczne, tak jak już kiedyś Wam pisałam tż szukał sam bo ja mieszkałam u rodziców dużo dalej i nie miałam możliwości tego kontrolować. Spisał się super, mieszkanko całkowicie po remoncie, wszyściuteńko nowe na cacy! kawalerka co prawda ale ważne że sami parę dni zajeło mi szorowanie płytek, wszystkie szafki, dużo zakupów bo a to ikea i mnóstwo pierdółek a to spożywka itd itd itd Teraz już ważne że razem i jest super tź pracuje z domu więc mamy się dla siebie cały czas, współne śniadanka , obiadki kolacje, aż się śmiejemy że musi wychodzić poćwiczyć codziennie żeby mieć troszkę luzu od siebie bo by człowiek oszalał
Nie wiem czy była któraś z Was w wawe na targach mother&baby?? my byliśmy i było fajnie, można było wymacać wózeczki, pooglądać wszystkie pierdółki dla dzieci, ale co najważniejsze muszę się pochwalić!! WYGRALIŚMY FOTELIK DZIECIĘCY HEHEH a raczej mój dzielny narzeczony wygrał taaaaka byłam z niego dumna!! i super się cieszę ja też wygrałam jakieś pierdółki dla dziecka - kubeczek niekapek, smoczki, fajna butelka no świetnie naprawdę warto było jechać!
W ten weekend kupiłam tez wreszcie sukienkę na ślub , za 2 tygodnie ten ślub więc w sumie już by pasowało ją mieć tak szczeże moówiąc to przekonana do niej nie jestem ale wiem też że musi być w takim fasonie a nie tak jak do tej pory kupowałam obcisłe bo moje rozmiary juz nie te same. Jeszcze dokupię buciki i jest super a że sukienka kremowa z brązowym paseczkiem to buciki jasbrązowe planuję i będą też na inne okazje.
Z atrakcji jeszcze, niekoniecznie pozytywnych..... byliśmy w arkadii kupić w niedzielę ta kieckę, kierujemy się już do parkingu a tam nagle co?? alarm ewakuacyjny!! polecieliśmy szybko na parking bo juz byliśmy w drodze do niego, co prawda trochę głupio ale juz było blisko....wiem że powinnismy leciec do wyjscia ale co tam...jak sie okazało oczywiscie madre glowy nie wiedzialy gdzie samochod, ludzie zaczeli panikowac, w samochodach szalenstwo, nikt nikogo na parkingu nie puszczal a ja juz mialam wizje smierci w ataku terrorystycznym ;l( tak sie balam, juz lzy w oczach ale tż zachowal zimna krew, tak pieronek pokombinowal ze bylismy przy samym wyjezdzie z tego parkingu, na szczescie alarm odwolali ! ale tyle streesu o moj skarb co sie najadlam ehhh
To chyba tyle z nowości, teraz juz postaram sie byc na bierząco i z gory przepraszam za mega dlugi post

super kochana gratuluje sukienki i tego fotelika :wow: a z tym alarmem przesadzili... kobiety w ciąży się nie straszy

i bardzo się cieszę z mieszkanka ważne że razem
Stary 2012-06-05, 10:26   #3487
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
wiem kochana ja mam plus tż minus dziecko minus dlatego gin strzelił zonka
ale jeśli Ty masz plus to konflikt Wam nie grozi
Stary 2012-06-05, 10:28   #3488
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Dziewczyny mam już dosyć. mieszkanie obok mieszka rodzinka 5 osobowa w kawalerce-ale to pal llich- ojciec w pracy a matka siedzi z 3 chłopcami w tym kilku miesięczny bobasek. Non stop tam jest ryk i becz nie da się tego słuchać!! jeszcze jakby dzidzia płakała to bym nawet się nie odzywała ale od rana do wieczora wyje tam 3 letni chłopczyk! nie da się tego słuchać juz po prostu no! wiem, że może źle odbierzecie tego posta ale no już 3 tydzień tak jest
Spokojnie,niedługo owa rodzinka będzie słuchała płaczu bobaska.Oczywiście wierzę w to,że Twój dzidziuś będzie grzeczny ale wiadomo każde dziecko trochę płacze .
Ja tam z niecierpliwością na to czekam.Też mam taką rodzinkę piętro niżej.Starsze ryczy,małe ryczy a do tego matka (chyba jakaś nie tego..) zamiast uspokoić to przedrzeźnia.I tak czekam kiedy przyjdzie NASZ czas.A niech mi tylko przyjdzie i zwróci uwagę,że dzieci płaczą...

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
dzięki tez się zapisałam : )
Też się zapisałam.Dzięki.
anett234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:28   #3489
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
to nie jest normalne.. ;/
też tak myślę
Stary 2012-06-05, 10:28   #3490
MiciaKicia
Zakorzenienie

Zarejestrowałam się na tym Bebilonie, dzięki za namiar

Stary 2012-06-05, 10:32   #3491
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
ale jeśli Ty masz plus to konflikt Wam nie grozi
ja mam plus mąż ma ninus

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-05, 10:32   #3492
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
No to mamy ślub w ten sam dzień! hehe 2tygodnie niecałe uuuuu
A ja tydzień po Was

Cytat:
A teraz troszkę tego co u Nas tak więc przeprowadziliśmy się do naszego ( no nie naszego bo wynajmowanego ale tak mi milej mówić) mieszkanka, jest śliczne, tak jak już kiedyś Wam pisałam tż szukał sam bo ja mieszkałam u rodziców dużo dalej i nie miałam możliwości tego kontrolować. Spisał się super, mieszkanko całkowicie po remoncie, wszyściuteńko nowe na cacy! kawalerka co prawda ale ważne że sami parę dni zajeło mi szorowanie płytek, wszystkie szafki, dużo zakupów bo a to ikea i mnóstwo pierdółek a to spożywka itd itd itd Teraz już ważne że razem i jest super tź pracuje z domu więc mamy się dla siebie cały czas, współne śniadanka , obiadki kolacje, aż się śmiejemy że musi wychodzić poćwiczyć codziennie żeby mieć troszkę luzu od siebie bo by człowiek oszalał
Super

Cytat:
Nie wiem czy była któraś z Was w wawe na targach mother&baby?? my byliśmy i było fajnie, można było wymacać wózeczki, pooglądać wszystkie pierdółki dla dzieci, ale co najważniejsze muszę się pochwalić!! WYGRALIŚMY FOTELIK DZIECIĘCY HEHEH a raczej mój dzielny narzeczony wygrał taaaaka byłam z niego dumna!! i super się cieszę ja też wygrałam jakieś pierdółki dla dziecka - kubeczek niekapek, smoczki, fajna butelka no świetnie naprawdę warto było jechać!
Gratulacje!

Cytat:
Z atrakcji jeszcze, niekoniecznie pozytywnych..... byliśmy w arkadii kupić w niedzielę ta kieckę, kierujemy się już do parkingu a tam nagle co?? alarm ewakuacyjny!! polecieliśmy szybko na parking bo juz byliśmy w drodze do niego, co prawda trochę głupio ale juz było blisko....wiem że powinnismy leciec do wyjscia ale co tam...jak sie okazało oczywiscie madre glowy nie wiedzialy gdzie samochod, ludzie zaczeli panikowac, w samochodach szalenstwo, nikt nikogo na parkingu nie puszczal a ja juz mialam wizje smierci w ataku terrorystycznym ;l( tak sie balam, juz lzy w oczach ale tż zachowal zimna krew, tak pieronek pokombinowal ze bylismy przy samym wyjezdzie z tego parkingu, na szczescie alarm odwolali ! ale tyle streesu o moj skarb co sie najadlam ehhh
Ale numer
Najadłaś się z maleństwem strachu
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:32   #3493
aerien83
Zadomowienie

justa86 masakra jaka historia, czytałam Twojego długaśnego posta jak jakąś powieść gratki wygranej (ekstra początek wyprawki ) i oczywiście wspólnego mieszkanka, prawda, jaka to frajda? Nic dziwnego, że nie miałaś czasu na forum, ale myślę, że powoli już się oswajacie i ze sobą i z nową sytuacją także zaglądaj do nas częściej, koniecznie

Rosół gotowy, jeszcze tylko makaronik ugotuję i obiad mam z głowy, uff
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:33   #3494
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam plus mąż ma ninus
Jeśli masz plus to nie będziecie mieli konfliktu
Tylko kobieta z minusem jest w grupie ryzyka
Stary 2012-06-05, 10:35   #3495
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam plus mąż ma ninus
to nic nie szkodzi, konflikt występuje tylko w przypadku gdzy kobieta ma minus, a mężczyzna plus, bo wtedy jeśli dziecko będzie miało plus, to organizm matki wytwarza przeciwciała przeciwko temu czynnikowi rh, jeśli kobieta ma plus to nie bedzie wytwarzać przeciwciał przeciwko czemus co ma w sobie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-05, 10:36   #3496
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam plus mąż ma ninus
tylko w odwrotnej sytuacji jest konflikt

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-06-05, 10:38   #3497
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Matko co ja gadam! ja mam minus a mąż ma plus widzicie jak się zakręciłam!

Edytowane przez ImmortalWoman
Czas edycji: 2012-06-05 o 10:39
Stary 2012-06-05, 10:39   #3498
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
no i super więcej szczęścia dla mnie nie muszę się wogóle juz tym przejmowac
Masz szczęście
Stary 2012-06-05, 10:41   #3499
ImmortalWoman
Zakorzenienie

mój błąd! wstyd normalnie ale tak wygląda moja pamięć do czegokolwiek
Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Masz szczęście

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

wiecie co idę sprawdzić bo mi się wstyd zrobiło!
Stary 2012-06-05, 10:42   #3500
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cześć Mamuśki, nie chce mi się was nadrabiać od piątku bo zajmie mi to cały dzień. Ja dopiero zwlokłam się z łóżka, trzeba jakąś słabą kawkę wypić. Czekam na wiadomość od mojej kuzynki która właśnie czeka w kolejce do lekarza ale na 100 % będzie kolejne maleństwo w rodzinie
Tak się cieszę
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:43   #3501
ImmortalWoman
Zakorzenienie

JA MAM ABRh- mąż ARh+

przepraszam za wprowadzenie w bład no!
Stary 2012-06-05, 10:45   #3502
MiciaKicia
Zakorzenienie

idę po te truskawy ..

Stary 2012-06-05, 10:46   #3503
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Marti gratuluje synka, i znow na watku chlopak I wychodzi ze bedzie parka w domu ciekawe co u mnie czy beda sami chlopy w domu czy po rowno

Justa super ze juz jestecie razem na waszym ale nie waszym mieszkanku. A fotelik super sie przyda i masz wydatek z glowy. Co do slubu to pewnie juz nerwy daja o sobie znac, przeciez to tylko 2 tyg Pochwal sie zdjeciami kochana

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, wiem ze 2 z nas maja dzis nie pamietam ktore dokalnie chyba martaj i ??

Nadrobilam po lebkach, ale piszecie jak szalone

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:46   #3504
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Wiecie co... wywaliło mi na tej stronie bebilon.pl i nie mogę się zarejestrować.Każe mi podać dane dziecka - imię i datę urodzenia.
Podałyście?
anett234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:47   #3505
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
JA MAM ABRh- mąż ARh+

a no to tu może być konflikt : ) i nic nie szkodzi zdarza się : )

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-06-05, 10:48   #3506
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co... wywaliło mi na tej stronie bebilon.pl i nie mogę się zarejestrować.Każe mi podać dane dziecka - imię i datę urodzenia.
Podałyście?
imienia nie podałam, bo nie wiem co bedzie, natomist w dacie podałam date porodu i poszło

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:48   #3507
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki, nie chce mi się was nadrabiać od piątku bo zajmie mi to cały dzień. Ja dopiero zwlokłam się z łóżka, trzeba jakąś słabą kawkę wypić. Czekam na wiadomość od mojej kuzynki która właśnie czeka w kolejce do lekarza ale na 100 % będzie kolejne maleństwo w rodzinie
Tak się cieszę
Super

Cytat:
JA MAM ABRh- mąż ARh+

Oj zdarza się

Cytat:
Podałyście?
Ja zaznaczyłam, że spodziewam się dzieka, i imienia nie musiałam podawać, jedynie datę urodzenia, to wpisałam taką, jaką mi wychodzi wg USG, płeć jeszcze nieznana i poszło
Stary 2012-06-05, 10:49   #3508
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Podałyście?
imienia nie dałam a dałam datę kiedy ma się urodzić... tam zaznaczalo się że jest się w ciązy

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-06-05, 10:53   #3509
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
imienia nie dałam a dałam datę kiedy ma się urodzić... tam zaznaczalo się że jest się w ciązy
Stary 2012-06-05, 10:57   #3510
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
a co do mieszkania, my tez na wynajmie ale my mamy 3 miesiace wypowiedzenia wiec jesli postanowimy sie wyniesc, to 3 miesiace musimy jej jeszcze 1300zł płacic
my mamy 3 miesiące i właśnie już płacimy wynajem plus kredyt od maja

Cytat:
ja już po ginku, wszystko ok dostalismy nawet zielone światło na bzykanko

Cytat:

PS. jak widać, w 15 tygodniu mam spory brzuch, już żeby zobaczyć stopy muszę się wychylić
spory

Cytat:
ja sie na kwiatach nie znam w sumie ale róż nie chcę bo zbyt oklepane, a na ślubie sporo ich dostane ja chce jakies delikatne kwiaty, może goździki...
miałam między innymi goździki, cudne są i trwałe
ten we włosach o 5 rano był jak nowy

byłam w sklepie, mam 2 big milki i 2 kaktusy

trzymam za dzisiejsze wizyty
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości