Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13) - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-30, 13:45   #3481
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Hej,

Dzięki za odpowiedzi odnośnie podawania kaszki przed/po kąpieli. Ja raz podałam po kąpieli ale Piotruś nadawał się znowu do mycia, więc daję przed
A wczoraj miał jakiś dziwny dzień. Nie chciał za bardzo jeść. Na obiadek podałam mu zupkę jarzynową hippa i mu nie podeszła...może przez ten kalafior w składzie
z deserkiem też był problem...ale zjadł pół słoiczka gruszki, ale co mnie zdziwiło najbardziej to to, że kaszki nie chciał totalnie zjeść, a poprzednio to wydawało mi się że ze wszystkiego co mu do tej pory podawałam ta kaszka smakowała mu najbardziej! no ale i tak ładnie spał w nocy więc widocznie nie potrzebował.
Zasnął o 20.30 potem karmienie o 2 i 6 i pospaliśmy do 9

A jak o 6 się obudził to się dobrze bawił w łóżeczku, gadał pukał w karuzelkę i jak wstałam i nachyliłam się nad łóżeczko to aż się mnie wystraszył biedny!

Czytałąm że marchew też dość często uczula niestety. Ja podejrzewam że Piotrusia właśnie uczula i na jakiś czas odstawię i zobaczę.

to zdradź przepis na ten sernik narazie nie mogę jeść sera, ale jak skończę przygode z karmieniem z chęcią skosztuję

zupkę po pierwszej dremce koło 12-13 deserek koło 17

Oj, dobrze że w końcu anemia została przez lekarza zauważona i możecie teraz działać! oby leczenie szybko przyniosło poprawę

Myślę że jak zaczniesz podawać mu stałe pokarmy to kupki będą gęstsze. U nas tak było
Podzielę się przepisem, wrzucę go do klubu jeśli chcesz

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
CZeść laski

Kurcze ale się wczoraj zawiesił ten wizaż ...taki fajny post mi się napisał i dupa! dziś rano też nie mogłam się zalogować Fajnie , że juz jest oki

WRACAJĄC DO MOJEGO POSTU:
Mravka Przykro mi że Rob ma ta anemię trzymam aby szybko wszystko wróciło do normy

Cytrynka ta yhy

Karolcia Pisałaś wczoraj o snach...ja tez w moich podróżowałam ale po Polsce i byłam na najpiękniejszym jeziorem jakie mogło mi się przyśnić szkoda, że to sen był

Kupiłam dziś Tymkowi kurtę moro na jesień/zimę fajowa !

oj krzyczy Tymuś......

Aguska biedna jestes z tym skokiem Szymonka... u Nas chyba dopiero się zaczyna ten skok...bo MaLy ostatnio marudny...i nie wiem czy to skok czy zabki?
oj tak, szkoda, że to tylko sny są czasem.
Jednego razu jak byłam bardzo chora, dostawałam oprócz antybiotyku leki odczulające (taka jakaś moda zapanowała u lekarzy na wypadek jakby antybiotyk zadziałał alergizująco). Ileż to ja krajów po tych lekach w snach nie zwiedziłam. Każdej nocy byłam w innym miejscu, nie zapomnę Japonii. Nawet po japońsku potrafiłam mówić

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 13:51   #3482
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość

Jednego razu jak byłam bardzo chora, dostawałam oprócz antybiotyku leki odczulające (taka jakaś moda zapanowała u lekarzy na wypadek jakby antybiotyk zadziałał alergizująco). Ileż to ja krajów po tych lekach w snach nie zwiedziłam. Każdej nocy byłam w innym miejscu, nie zapomnę Japonii. Nawet po japońsku potrafiłam mówić
chcem

ja zazwyczaj rano nie pamiętam już o czym śniłam...

zaczęłam czytać wczoraj bloga z przepisami dla wegan i osób na diecie bezmlecznej i tak mnie natchnęło że wczoraj wieczorem upiekłam muffinki bez mleka i jaj a dziś na obiad wcięłam pyszny makaron ze szpinakiem i kozim serem...kupiłam śmietankę i mleko owsiane i szaleje teraz w kuchni!
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 14:01   #3483
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Wypluj to jak najszybciej
Nie no, blizniakow to napewno bym nie chciala
Mam juz jedno "nadprogramowe" dziecko, i tym samym koncze moja przygode z rozmnazaniem

Jednak jakby nie bylo to od kiedy weszlam w dorosle zycie - znaczy spotkalam TZ-a t mamy w domu dzieci, pomimo ze Fredrik mial 11 lat, to zawsze juz dziecko w domu bylo i nigdy sila rzeczy nie bylismy tylko MY ale zawsze najpierw trzeba bylo myslec o Nim, bo tak to juz jest!
Na wakacjach sami bylismy raz ,jak Fredrik pojechal na wakacje z kolego i jego rodzicami, wiec wiesz, ja juz swoje przezylam!
ok "tfu tfu....ale desia..wiesz jakby byly tak urocze jak Viki i Adas to tez nie? ...(zartuje of course)
Rozumiem co masz na mysli. Jednak zycie jak juz jest dziecko zmienia sie. Jest poprostu inaczej i priorytety tez sa inne.

Noooo za ten biedronkowy tort to Nina koni by pewnie skakala z radosci. przepiekna ta biedronka..powiedz, ze sama to cudo wyczarowalas?
zwierzaki chyba z gatunku tych nie do przytulania co? jak toto sie nazywa ,bo przeoczylam? i co zjada?...w sensie zywe cos czy sypie sie z puchy jakies sucharki?

btw .zapytam choc jak juz pisalas to przepraszam, ale skleroza to moje drugie imie..nie mysleliscie o powrocie do Szwecji? Pytam, bo my sie kiedys zastanawialismy nad wyjazdem tam....wlasciwie caly czas o tym myslimy.

Mała jesli zabek, to oby szybko i w miare bezbolesnie wyszedl!..

natkulec jak sie spisuja kropelki na zabkowanie...widzisz jakas roznice?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski

Edytowane przez Mravka
Czas edycji: 2012-08-30 o 14:10
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 14:11   #3484
gosia261282
Gang Iren

Siedze w domu w bluzce i bluzie + dwie pary skarpetek.Ogrzewanie sie zalaczylo,bo jest ustawione na 20 st.A na dworze jest dzis ... 12,wieje i leje,dobrze ze mam goraca czekolade,ktora poprawia mi humor.No i usmiech Eryczka

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
U naas się tak zdarzyło parę razy właśnie w tym skoku, no i u nas ten skok jest najgorszy. Płacz albo pisk w nocy niesamowity. Biedulka moja.
No wlasnie nie wiem czy to skok,bo u nas nie ma jakis objawow skoku,nigdy nie bylo.Eryk nie byl bardziej marudny,ani nie chcial czesciej do cycka,jak to dziewczyny pisaly.Jutro konczy 19 tygodni,to chyba ten skok powinien sie konczyc czy jak?Bo gdzies czytalam,ze trwa od 14 do 19

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Co do jedzonka to my przerobilysmy marchewke i teraz wprowadzam marchewke z ziemniaczkiem.Podaje rowniez kleik ryzowy w butelce, kupilam kaszke owocowa wczesniej ,ale jak przeczytalam ,ze w skladzie ma cukier to odstawilam bo uwazam, ze bez sensu pakowac takiego maluszka cukrem!
Za jakis czas bede podawac kleik lyzeczka i najwyzej dodam jakies owocki ze sloiczka zeby uniknac cukru

Co do zabkow to u nas rowniez brak, a Adas mial pierwszego jak mial 4 m-ce i tydzien, wiec myslalam ze tez beziemy mialy szybko a tu cisza w tym temacie, co prawda zapamietale gryzie wszystko i slini sie, ale dziaselka nie sa rozpulchnione.

Urodzinki Adasia sie udaly - Natka - dziekuje za pamiec, zawsze to milo jak ktos pamieta
Akwarium zrobilo furore
Pozatym dostal trampoline, ktora zajela nam pol ogrodu, ale co tam, mi tylko stoli i krzeselko potrzebne w ogrodku

Pozatym to stuknelo nam przedwczoraj 4 m-ce, Viki nadal grzeczna, ale bardzo towarzyska, uwielbia jak sie do niej mowi, smieje i wyglupia, jest pogodnym dzieckiem!
Nadal zawziecie cwiczy przewroty.
Desiu super,ze sie odezwalas.Myslalam co tam u was
Fajnie,ze urodzinki Adasia udane i swietnie,ze Viki jest takim radosnym dzieckiem!

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Gosia to moze macie skok bo u nas podczas skoku 19 tygodnia Julcia budzila sie z wielkim krzykiem w nocy po kilka razy i ciezko bylo ja uspokoic.

Musze przyznac ze Julia juz moze ogladac TV... tzn ostatnio wlaczam w ciagu dni i zdarzy sie ze mala chwile popatrzy, ale nie na bajki itp nic jej specjalnie nie wlaczam, po prostu nie panikuje juz jak spojrzy w TV, bo nie ma skutkow nocnych
mozliwe ze tamta reakcja nalozyla sie ze skokiem i stad ten caly cyrk..
No nie wiem sama.Dobrze,ze nie ma juz problemow z nocnym krzykiem.Tez mi to przyszlo do glowy,ze Tv moze byc skutkiem u Eryka,bo chwilke sie w niego patrzyl,a ja nie zauwazylam,ale moze z 3 minuty to bylo.

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość

Gosia może Erykowi się ząb wyrzyna ? no nie wiem, oby minęło, trzymaj się ,
To tez jest mozliwe.On te dziasla rozpulchnione ma juz dlugo,ale na razie nic nie bylo widac.
Stary 2012-08-30, 14:19   #3485
88natka
Zadomowienie

U nas dziś piękne słońce ale taki zimny wiatr.. Masakra, przyszłam do domu i strasznie mnie uszy bolą.. Dziś zażyłam ostatnią tabletke anty, humor mam jakiś do dupy. Zastanawiam się nad życiem i jic nie wiem buu

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 14:23   #3486
mama d
Raczkowanie

Jak czyścicie uszy maluchom?
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 14:25   #3487
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
U nas dziś piękne słońce ale taki zimny wiatr.. Masakra, przyszłam do domu i strasznie mnie uszy bolą.. Dziś zażyłam ostatnią tabletke anty, humor mam jakiś do dupy. Zastanawiam się nad życiem i jic nie wiem buu
znam t uczucie, najbardziej znam to przed @
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-30, 14:27   #3488
88natka
Zadomowienie

Tynka ale z Ciebie laska i jakie masz dłuugie nogi
Aguśka super zdjęcia, ale Szymonek Ci rośnie
Desiaale fajne akwarium, Adaś napewno był najszczęśliwszy na Ziemi. Super zdjécia i extra tort. Wygląda bardzo smacznie
Monia piękne dziąsełka Hani:

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
Ja mam takie waciki dla dzieci, tylko kawałek można do ucha wsadzić.

niespodzianka
Stary 2012-08-30, 14:29   #3489
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
ok "tfu tfu....ale desia..wiesz jakby byly tak urocze jak Viki i Adas to tez nie? ...(zartuje of course)
Rozumiem co masz na mysli. Jednak zycie jak juz jest dziecko zmienia sie. Jest poprostu inaczej i priorytety tez sa inne.

Noooo za ten biedronkowy tort to Nina koni by pewnie skakala z radosci. przepiekna ta biedronka..powiedz, ze sama to cudo wyczarowalas?
zwierzaki chyba z gatunku tych nie do przytulania co? jak toto sie nazywa ,bo przeoczylam? i co zjada?...w sensie zywe cos czy sypie sie z puchy jakies sucharki?

btw .zapytam choc jak juz pisalas to przepraszam, ale skleroza to moje drugie imie..nie mysleliscie o powrocie do Szwecji? Pytam, bo my sie kiedys zastanawialismy nad wyjazdem tam....wlasciwie caly czas o tym myslimy.

Mała jesli zabek, to oby szybko i w miare bezbolesnie wyszedl!..

natkulec jak sie spisuja kropelki na zabkowanie...widzisz jakas roznice?
Te potworki to aksolotle, sa to wlasciwie plazy, tyle ze maja skrzela. To pomysl i marzenie Adasia, wypatrzyl je kiedys w sklepie zoologicznym i bardzo chcial takowe posiadac.
Ja o akwarium duzym myslalam juz wczesniej bo w szwecji mielismy, mi sie podoba tak wieczorkiem z zapalonym swiatelkiem, tak jakos odprezajaco to na mnie dziala
A jedza takie mrozone robaczki, bo to drapiezniki sa

Do szwecji byc moze za pare lat, ja jednak tesknie
Ale jak jestem tam to tesknie za Pl , wiec to takie zamkniete kolo!

Tak, wlasnie priorytety przy dziecku sa inne, a ja juz jak odchowam Viki to chcialbym podrozowac , no i pomalu szykowac sie do emerytury

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 14:34   #3490
mama d
Raczkowanie

Cytat:

Ja mam takie waciki dla dzieci, tylko kawałek można do ucha wsadzić.

Kurcze i tak się ich boję, bo Zośka jest taka anty wszystkiemu co służy czystości. Z aspiratorem do nosa to walczy jak z muchą odganiając mnie na wszelkie sposoby a wacik, którym przemywam jej twarz usiłuje zjeść
Ale chyba nie pozostaje mi nic innego jak wypróbować.
Stary 2012-08-30, 14:38   #3491
karolca
Zakorzenienie

przepis na ciach w klubie

ja uszy myje woda (a raczej same sie myja jak Ewelinka szalee w wodzie), potem zwijam róg tetry i wycieram. klade wtedy ja raz na jednym boczku, raz na drugim aby woda mogla wyleciec (tak w razie jakby naleciało)

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-30, 14:39   #3492
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Oj ja tez mam ostatnio często "taki stan" rozmyślam...i rozmyślam...i też nic mi sie w tej głowie nie rozjaśnia

skończyl mi się macierzyński...pracy nie mam i planów na nią narazie też nie...chciałabym jak najdłużej być z synkiem w domu...ale ciekawe za co bedziemy żyć ciężko jest i tyle...marzy mi się własna działalność muszę o tym znowu porozmyślać a puki co może złapię coś na pół etatu...żeby odreagować troszkę i podreperować budżet bo z zasiłku dla bezrobotnych...to długo niepociągniemy

Cytat:
Po kąpieli normalnie patyczniem o ogranicznikiem najczęściej

Dziewczyny!!!!! Jaką kupcię ( a raczej kupsko ) strzelił teraz Tymonek to normalnie szok ( sorki za taki temat ) ale oboje z mężem staliśmy i patrzyliśmy ze zdziwieniem ile tego z niego wychodzi...a jak juz myślałam że koniec i smarowała go kremem to walna na dokładke jeszcze wielką porcję dosłownie dwa razy więcej niż nie jeden dorosły! no i nie obyło sie bez wsadzenia palca w to "zjawisko"...bllleee. ..

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2012-08-30 o 14:41
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 14:39   #3493
joanaros
Zakorzenienie

Powiedzcie mi czy jak się już wprowadzi mięsko to trzeba je podawać codziennie czy może być np zupka bez mięsa?
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 14:44   #3494
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze i tak się ich boję, bo Zośka jest taka anty wszystkiemu co służy czystości. Z aspiratorem do nosa to walczy jak z muchą odganiając mnie na wszelkie sposoby a wacik, którym przemywam jej twarz usiłuje zjeść
Ale chyba nie pozostaje mi nic innego jak wypróbować.
sa jeszcze takie kropelki ktore sie wpuszcza do uszu http://www.vaxol.pl/podstrona.php?id=dzieci

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
spojrz na Oli...i od razu Ci sie zrobi lepiej na serduchu..bo wiekszego cudu na swiecie nie ma
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 14:46   #3495
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi czy jak się już wprowadzi mięsko to trzeba je podawać codziennie czy może być np zupka bez mięsa?
Wydaje mi się, że nie trzeba codziennie podawać mięsa. Ponoć ryba powinna być 2 razy w tygodniu, ale jeśli do tej pory obywało się bez niej to i teraz może być spokojnie raz w tygodniu. U nas jest raz ryka, raz mięso z indyka, raz cielęcina, raz indyk, raz sama zupka, marchewka z ryżem. Na razie nie pilnuję regularności podawanych dań tylko porę obiadku pilnuję. I po miesiącu około 12-12.30 Ewelinka sama dopomina się obiadku, bo pierś o tej porze jest na popicie tylko

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-08-30, 14:48   #3496
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
chyba dwa/trzy razy w tyg.

Przyszedł katalog Ikei fajnie poczytam wieczorkiem z lampką wina Wczoraj wypiłam pierwszy raz lampke od ponad roku pyszna była tylko malutka

Wiecie co coś jest niezłego w tych metkach...Tymon każdemu miskowi w tyłek zagląda...i potrafi dobre 15 min milczeć i obracać w paluszkach metkę

Gosia U nas dziś UPAŁ...chyba z 28' goraco i lekko wieje...ale to chyba ostatni taki dzień...bo zapowiedzieli już deszcz i 18' na jutro

Stary 2012-08-30, 14:48   #3497
Karinio
Zakorzenienie

Mała

Ja na chwile,bo młodzieniec się obudził
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 14:48   #3498
karolca
Zakorzenienie

Mała, na temat kupy nic nie mówię, bo przedwczoraj miałam taką u Ewelinki, że od razu szłam wsadzić ją pod kran w umywalce I po cichaczu zrobiła, zdradził ją smród

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-08-30, 14:48   #3499
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Chyba nie bo przecież my też nie jemy codziennie mięsa, przynajmniej ja nie jem. My dopiero od wczoraj jemy mięsko.

niespodzianka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-30, 14:50   #3500
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
dostęp jest po spełnieniu warunków ze strony pierwszej i pieczę nad tym trzyma Karolca, trzeba chyba mieć 100 postów i być 3 miechy na wizażu ...więc jeszcze chwilka
:d

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ale mnie glowa strasznie boli dzis
Współczuje.

Cytat:
Przyszedł katalog Ikei fajnie poczytam wieczorkiem z lampką wina Wczoraj wypiłam pierwszy raz lampke od ponad roku pyszna była tylko malutka

Wiecie co coś jest niezłego w tych metkach...Tymon każdemu miskowi w tyłek zagląda...i potrafi dobre 15 min milczeć i obracać w paluszkach metkę
A to ciekawe,jakie interesujący może być katalog z Ikeei Oczywiście sobie żartuje.
Ad 2 kapaitu przypomniaś mi,że mój synek ostatnio wziął róg maty ( używam mat z pampersa tych foliowych mat ) i wkładał do buzi.
Stary 2012-08-30, 14:52   #3501
joanaros
Zakorzenienie

Dzięki za odpowiedzi. Czyli dobrze myślałam
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 14:57   #3502
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

pospalam z mlodym 1,5h i glowa przeszla ide robic obiad zaraz,
dziewczyny ktore karmia mm w nocy myjecie butelki??
Stary 2012-08-30, 15:01   #3503
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Oj ja tez mam ostatnio często "taki stan" rozmyślam...i rozmyślam...i też nic mi sie w tej głowie nie rozjaśnia

skończyl mi się macierzyński...pracy nie mam i planów na nią narazie też nie...chciałabym jak najdłużej być z synkiem w domu...ale ciekawe za co bedziemy żyć ciężko jest i tyle...marzy mi się własna działalność muszę o tym znowu porozmyślać a puki co może złapię coś na pół etatu...żeby odreagować troszkę i podreperować budżet bo z zasiłku dla bezrobotnych...to długo niepociągniemy

Po kąpieli normalnie patyczniem o ogranicznikiem najczęściej

Dziewczyny!!!!! Jaką kupcię ( a raczej kupsko ) strzelił teraz Tymonek to normalnie szok ( sorki za taki temat ) ale oboje z mężem staliśmy i patrzyliśmy ze zdziwieniem ile tego z niego wychodzi...a jak juz myślałam że koniec i smarowała go kremem to walna na dokładke jeszcze wielką porcję dosłownie dwa razy więcej niż nie jeden dorosły! no i nie obyło sie bez wsadzenia palca w to "zjawisko"...bllleee. ..
Ale kupa moja odpukać jeszcze nigdy nie zrobiła gdzie indziej niż do pampersa. mi też się nie uśmiecha wracać do pracy ale przeprowadzamy się i będziemy więcej za mieszkanie płacić. Ale ja tylko na 2 dni bo nie mamy Olivi z kim zostawić.
Cytat:

Gosia U nas dziś UPAŁ...chyba z 28' goraco i lekko wieje...ale to chyba ostatni taki dzień...bo zapowiedzieli już deszcz i 18' na jutro
Ja kiedyś lubiałam winko a teraz nie mogę znaleźć smacznego. Moja też tak palcami obrabia wszystkie metki

niespodzianka
Stary 2012-08-30, 15:03   #3504
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Siedze w domu w bluzce i bluzie + dwie pary skarpetek.Ogrzewanie sie zalaczylo,bo jest ustawione na 20 st.A na dworze jest dzis ... 12,wieje i leje,dobrze ze mam goraca czekolade,ktora poprawia mi humor.No i usmiech Eryczka

No wlasnie nie wiem czy to skok,bo u nas nie ma jakis objawow skoku,nigdy nie bylo.Eryk nie byl bardziej marudny,ani nie chcial czesciej do cycka,jak to dziewczyny pisaly.Jutro konczy 19 tygodni,to chyba ten skok powinien sie konczyc czy jak?Bo gdzies czytalam,ze trwa od 14 do 19

Desiu super,ze sie odezwalas.Myslalam co tam u was
Fajnie,ze urodzinki Adasia udane i swietnie,ze Viki jest takim radosnym dzieckiem!

No nie wiem sama.Dobrze,ze nie ma juz problemow z nocnym krzykiem.Tez mi to przyszlo do glowy,ze Tv moze byc skutkiem u Eryka,bo chwilke sie w niego patrzyl,a ja nie zauwazylam,ale moze z 3 minuty to bylo.

To tez jest mozliwe.On te dziasla rozpulchnione ma juz dlugo,ale na razie nic nie bylo widac.
Dzieki!

Mravka - tort to nie moje dzielo! Alez mnie rozbawilas tym pytaniem
Za to sama znalazlam strone internetowa z tortami

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 15:09   #3505
mama d
Raczkowanie

Cytat:
pewnie, ja urozmaicam jej. przecież jak gdybym miała codziennie to samo to bym miała dość po kilku dniach

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
sa jeszcze takie kropelki ktore sie wpuszcza do uszu http://www.vaxol.pl/podstrona.php?id=dzieci
Dzięki, nie wiedziałam o tym.

Cytat:

a propo metek i Ikea- Zosi ulubione są te maleńskie pluszaczki z Ikei, które mają z 10cm metki. Raz się bidusia porzygała i uciełam metke z różowego hipopotama co potkało się wielką obrazą bo już nie tak chętnie się nim bawi, więc teraz ryzyk fizyk - wąż ma oryginalną metkę

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
pospalam z mlodym 1,5h i glowa przeszla ide robic obiad zaraz,
dziewczyny ktore karmia mm w nocy myjecie butelki??
no co ty, ja mam 2 butelki i myje je jak dwie są brudne. Wiem, że tworzą się tam bakterie i trzeba je wyparzyć ale ja tam realizuje program mini więc tylko płuczę i heja od nowa a parzy butelkę tylko moja teściowa i naprawdę nie ma różnicy kied dziecko wypija zarazki z brudnej niewyparzonej butli a tą sterylną
Stary 2012-08-30, 15:14   #3506
88natka
Zadomowienie

A ja wczoraj znów ubranek Olivii nakupiłam. Poszłam do tesco po bułki kupiłam 2 x getry za 1f, 3 podkoszulki z krótkim rękawkiem za 2 f i sweterek za 2 funty. Było ponad 50% na ubranka:d
W ogóle to kupiłam na ebayu strój pani mikołaj dla Olivii na 9-12 za 2 funty będzie miała na świéta

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
pewnie, ja urozmaicam jej. przecież jak gdybym miała codziennie to samo to bym miała dość po kilku dniach

Dzięki, nie wiedziałam o tym.

a propo metek i Ikea- Zosi ulubione są te maleńskie pluszaczki z Ikei, które mają z 10cm metki. Raz się bidusia porzygała i uciełam metke z różowego hipopotama co potkało się wielką obrazą bo już nie tak chętnie się nim bawi, więc teraz ryzyk fizyk - wąż ma oryginalną metkę

no co ty, ja mam 2 butelki i myje je jak dwie są brudne. Wiem, że tworzą się tam bakterie i trzeba je wyparzyć ale ja tam realizuje program mini więc tylko płuczę i heja od nowa a parzy butelkę tylko moja teściowa i naprawdę nie ma różnicy kied dziecko wypija zarazki z brudnej niewyparzonej butli a tą sterylną
Ja wyparzam butelki za każdym razem bo myję dopiero jak się kończą mam 5 butelek

niespodzianka
Stary 2012-08-30, 15:22   #3507
MoniaHan
Wtajemniczenie

[QUOTE=gkatarzynka;3621121 1]Dzień dobry
U nas się chyba skok skończył, bo Hania zaczęła jakoś tak więcej spać... może nie dłużej, ale więcej i spokojnie zasypia... czasem przy piersi, czasem na spacerze, czasem sama w łóżeczku. Ciężko mi przewidzieć ostatnio Jej drzemki bo zaczęła spać o porach, w których do tej pory nie było o tym mowy.
Dziś podałam pierwszą malutką dawkę mm - w związku z tymi moimi całotygodniowymi zajęciami na uczelni we wrześniu. Hania wypiła ze smakiem o oczywiście poprawiła moim mleczkiem i przy piersi zasnęła.
Mam pytanie, czy za każdym razem wyparzacie butelkę przy podawaniu mm?
A tak w ogóle, to ostatnio wychodzimy na dłuuuuuugie spacerki i Hanka jest zachwycona... podziwia każde drzewo i przemawia do listków...
No i zaczęłyśmy używać pieluszek wielorazowych i jak narazie jest OK. Nie ma odparzeń i nic nie przecieka... dziś robimy próbę nocną...[/QUOTE

o to fajnie ze zadowoleni jestescie z wielorazowek, co ile tak srednio zmieniasz je? oczywiscie wtedy kiedy kupki nie ma. ja zakladam Hani wielorazowke tak srednio 2x/dzien.

Cytat:
CZeść laski

Kurcze ale się wczoraj zawiesił ten wizaż ...taki fajny post mi się napisał i dupa! dziś rano też nie mogłam się zalogować Fajnie , że juz jest oki

WRACAJĄC DO MOJEGO POSTU:
Mravka Przykro mi że Rob ma ta anemię trzymam aby szybko wszystko wróciło do normy

Cytrynka ta yhy

Karolcia Pisałaś wczoraj o snach...ja tez w moich podróżowałam ale po Polsce i byłam na najpiękniejszym jeziorem jakie mogło mi się przyśnić szkoda, że to sen był

Kupiłam dziś Tymkowi kurtę moro na jesień/zimę fajowa !

oj krzyczy Tymuś......

Aguska biedna jestes z tym skokiem Szymonka... u Nas chyba dopiero się zaczyna ten skok...bo MaLy ostatnio marudny...i nie wiem czy to skok czy zabki?
oj tez wlasnie musze Hani kurtke kupic, ma jedna zimowa - kupilismy na ebayu jak jeszcze bylam w ciazy - ale ona jest na 2latka a nam tak sie spodobala ale na kurtke chyba juz czas - bo chyba jesien idzie i to wielkimi i szybkimi krokami - wnioskuje po dzisiejszym dniu (15' na podworku i pada i wicher straszny, dobrze ze rano na spacerek poszlysmy)

Cytat:

: hahaha:

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
chcem

ja zazwyczaj rano nie pamiętam już o czym śniłam...

zaczęłam czytać wczoraj bloga z przepisami dla wegan i osób na diecie bezmlecznej i tak mnie natchnęło że wczoraj wieczorem upiekłam muffinki bez mleka i jaj a dziś na obiad wcięłam pyszny makaron ze szpinakiem i kozim serem...kupiłam śmietankę i mleko owsiane i szaleje teraz w kuchni!
o ciekawe.

Cytat:
Wydaje mi się, że nie trzeba codziennie podawać mięsa. Ponoć ryba powinna być 2 razy w tygodniu, ale jeśli do tej pory obywało się bez niej to i teraz może być spokojnie raz w tygodniu. U nas jest raz ryka, raz mięso z indyka, raz cielęcina, raz indyk, raz sama zupka, marchewka z ryżem. Na razie nie pilnuję regularności podawanych dań tylko porę obiadku pilnuję. I po miesiącu około 12-12.30 Ewelinka sama dopomina się obiadku, bo pierś o tej porze jest na popicie tylko
Karolca a Ty sama Ewelince gotujesz?

Witajcie tak w ogole

Gosiu u nas Hania tez sie dzis w nocy z placzem budzila 3x - nigdy tak nie bylo wczesniej, ale przytulalam ja - dawalam cycka i zasypiala.

Natka aby humorek dobry wrocil

co do planu dnia to u nas strasznie nieregularne sa karmienia, bo Hania je czesto a niewiele, czasami je co 1,5h. w nocy to w ogole bierze cycka kiedy chce bo spi z nami, nie wiem ile razy - bo ja w sumie zasypiam.
budzi sie o 6 lub 6:30 godzina aktywnosci w lozku lub lozeczku i zasypia na godzinke, takze wstajemy ok 9,
ok 9:30 karmienie
10:30 lub 11 drzemka (godzine lub poltorej)
12:00 karmienie
13:30 karmienie
14:15 lub 14:30 drzemka (2h lub 2,5h)
16:30 lub 17:00 karmienie
18:00 karmienie
miedzy 19-20 zasypianko (ale przez noc jest kilka razy karmienie na spiocha i na lezaco).
czasami Hania ciagnie cycka czesciej w dzien bo nie dopajam jej woda ani niczym innym wiec pewnie pic sie jej tez chce.wczesniej podawalam troche mm i dopajalam woda, ale zrezygnowalam i z jednego i drugiego. za jakies 2tyg zaczne wprowadzac jedzonko.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 15:22   #3508
Mała!
Zakorzenienie

Tymcio strzelal tą kupe akurat jak go przewijałam...więc dał nam pooglądac niezłe zjawisko

biore małego i lęcę na lody czekoladowe są u nas przepyszne

Stary 2012-08-30, 15:27   #3509
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Karolca a Ty sama Ewelince gotujesz?
czasem tak, ale tylko czasem, jak mam świeże produkty. Muszę tylko poszukać dobrego źródła mięsa, bo sklep rybny mam blisko i rybki są albo mrożone albo świeże (dorsz, zawsze z połowu tego samego dnia).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-08-30, 15:36   #3510
Karinio
Zakorzenienie

Ja zazwyczaj zanim ide spać myje butelki i wstawiam do wyparzacza
Młodzieniec zjadł ubierzemy się i idziemy na spacer
Do potem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości