|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
Cytat:
![]() Cytat:
Jednego razu jak byłam bardzo chora, dostawałam oprócz antybiotyku leki odczulające (taka jakaś moda zapanowała u lekarzy na wypadek jakby antybiotyk zadziałał alergizująco). Ileż to ja krajów po tych lekach w snach nie zwiedziłam. Każdej nocy byłam w innym miejscu, nie zapomnę Japonii. Nawet po japońsku potrafiłam mówić ![]()
![]() |
#3482 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja zazwyczaj rano nie pamiętam już o czym śniłam... zaczęłam czytać wczoraj bloga z przepisami dla wegan i osób na diecie bezmlecznej i tak mnie natchnęło że wczoraj wieczorem upiekłam muffinki bez mleka i jaj a dziś na obiad wcięłam pyszny makaron ze szpinakiem i kozim serem...kupiłam śmietankę i mleko owsiane i szaleje teraz w kuchni! ![]()
![]() |
#3483 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem co masz na mysli. Jednak zycie jak juz jest dziecko zmienia sie. Jest poprostu inaczej i priorytety tez sa inne. Noooo za ten biedronkowy tort to Nina koni by pewnie skakala z radosci. przepiekna ta biedronka..powiedz, ze sama to cudo wyczarowalas? zwierzaki chyba z gatunku tych nie do przytulania co? ![]() btw .zapytam choc jak juz pisalas to przepraszam, ale skleroza to moje drugie imie..nie mysleliscie o powrocie do Szwecji? Pytam, bo my sie kiedys zastanawialismy nad wyjazdem tam....wlasciwie caly czas o tym myslimy. Mała jesli zabek, to oby szybko i w miare bezbolesnie wyszedl!.. natkulec jak sie spisuja kropelki na zabkowanie...widzisz jakas roznice?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski Edytowane przez Mravka Czas edycji: 2012-08-30 o 14:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | |||
Gang Iren
|
Siedze w domu w bluzce i bluzie + dwie pary skarpetek.Ogrzewanie sie zalaczylo,bo jest ustawione na 20 st.A na dworze jest dzis ... 12,wieje i leje,dobrze ze mam goraca czekolade,ktora poprawia mi humor.No i usmiech Eryczka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie,ze urodzinki Adasia udane i swietnie,ze Viki jest takim radosnym dzieckiem! Cytat:
To tez jest mozliwe.On te dziasla rozpulchnione ma juz dlugo,ale na razie nic nie bylo widac.
![]() |
#3485 |
Zadomowienie
|
U nas dziś piękne słońce ale taki zimny wiatr.. Masakra, przyszłam do domu i strasznie mnie uszy bolą.. Dziś zażyłam ostatnią tabletke anty, humor mam jakiś do dupy. Zastanawiam się nad życiem i jic nie wiem buu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Raczkowanie
|
Jak czyścicie uszy maluchom?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Zadomowienie
|
Tynka ale z Ciebie laska i jakie masz dłuugie nogi
![]() Aguśka super zdjęcia, ale Szymonek Ci rośnie ![]() Desiaale fajne akwarium, Adaś napewno był najszczęśliwszy na Ziemi. Super zdjécia i extra tort. Wygląda bardzo smacznie ![]() Monia piękne dziąsełka Hani: ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Ja mam takie waciki dla dzieci, tylko kawałek można do ucha wsadzić. |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja o akwarium duzym myslalam juz wczesniej bo w szwecji mielismy, mi sie podoba tak wieczorkiem z zapalonym swiatelkiem, tak jakos odprezajaco to na mnie dziala ![]() A jedza takie mrozone robaczki, bo to drapiezniki sa ![]() Do szwecji byc moze za pare lat, ja jednak tesknie ![]() Ale jak jestem tam to tesknie za Pl , wiec to takie zamkniete kolo! Tak, wlasnie priorytety przy dziecku sa inne, a ja juz jak odchowam Viki to chcialbym podrozowac , no i pomalu szykowac sie do emerytury ![]()
![]() |
#3490 |
Raczkowanie
|
Kurcze i tak się ich boję, bo Zośka jest taka anty wszystkiemu co służy czystości. Z aspiratorem do nosa to walczy jak z muchą odganiając mnie na wszelkie sposoby a wacik, którym przemywam jej twarz usiłuje zjeść ![]() Ale chyba nie pozostaje mi nic innego jak wypróbować. |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Zakorzenienie
|
przepis na ciach w klubie
![]() ja uszy myje woda (a raczej same sie myja jak Ewelinka szalee w wodzie), potem zwijam róg tetry i wycieram. klade wtedy ja raz na jednym boczku, raz na drugim aby woda mogla wyleciec (tak w razie jakby naleciało)
#3492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() skończyl mi się macierzyński...pracy nie mam i planów na nią narazie też nie...chciałabym jak najdłużej być z synkiem w domu...ale ciekawe za co bedziemy żyć ![]() ![]() ![]() Po kąpieli normalnie patyczniem o ogranicznikiem najczęściej ![]() Dziewczyny!!!!! Jaką kupcię ( a raczej kupsko ) strzelił teraz Tymonek to normalnie szok ( sorki za taki temat ) ale oboje z mężem staliśmy i patrzyliśmy ze zdziwieniem ile tego z niego wychodzi...a jak juz myślałam że koniec i smarowała go kremem to walna na dokładke jeszcze wielką porcję ![]() ![]() ![]()
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-08-30 o 14:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi czy jak się już wprowadzi mięsko to trzeba je podawać codziennie czy może być np zupka bez mięsa?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3494 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyszedł katalog Ikei ![]() ![]() ![]() Wiecie co coś jest niezłego w tych metkach...Tymon każdemu miskowi w tyłek zagląda...i potrafi dobre 15 min milczeć i obracać w paluszkach metkę ![]() Gosia U nas dziś UPAŁ...chyba z 28' goraco i lekko wieje...ale to chyba ostatni taki dzień...bo zapowiedzieli już deszcz i 18' na jutro
![]() |
#3497 |
Zakorzenienie
|
Mała
![]() Ja na chwile,bo młodzieniec się obudził ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Zakorzenienie
|
Mała, na temat kupy nic nie mówię, bo przedwczoraj miałam taką u Ewelinki, że od razu szłam wsadzić ją pod kran w umywalce
![]() ![]()
#3499 |
Zadomowienie
|
Chyba nie bo przecież my też nie jemy codziennie mięsa, przynajmniej ja nie jem. My dopiero od wczoraj jemy mięsko.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3500 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuje. ![]() Cytat:
![]() Ad 2 kapaitu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi. Czyli dobrze myślałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Zakorzenienie
|
pospalam z mlodym 1,5h i glowa przeszla
![]() dziewczyny ktore karmia mm w nocy myjecie butelki?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3504 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mravka - tort to nie moje dzielo! Alez mnie rozbawilas tym pytaniem ![]() Za to sama znalazlam strone internetowa z tortami ![]()
![]() |
#3505 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3506 | |
Zadomowienie
|
A ja wczoraj znów ubranek Olivii nakupiłam. Poszłam do tesco po bułki
![]() W ogóle to kupiłam na ebayu strój pani mikołaj dla Olivii na 9-12 za 2 funty ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | ||||
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=gkatarzynka;3621121 1]Dzień dobry
U nas się chyba skok skończył, bo Hania zaczęła jakoś tak więcej spać... może nie dłużej, ale więcej i spokojnie zasypia... czasem przy piersi, czasem na spacerze, czasem sama w łóżeczku. Ciężko mi przewidzieć ostatnio Jej drzemki bo zaczęła spać o porach, w których do tej pory nie było o tym mowy. Dziś podałam pierwszą malutką dawkę mm - w związku z tymi moimi całotygodniowymi zajęciami na uczelni we wrześniu. Hania wypiła ze smakiem o oczywiście poprawiła moim mleczkiem i przy piersi zasnęła. Mam pytanie, czy za każdym razem wyparzacie butelkę przy podawaniu mm? A tak w ogóle, to ostatnio wychodzimy na dłuuuuuugie spacerki i Hanka jest zachwycona... podziwia każde drzewo i przemawia do listków... No i zaczęłyśmy używać pieluszek wielorazowych i jak narazie jest OK. Nie ma odparzeń i nic nie przecieka... dziś robimy próbę nocną...[/QUOTE o to fajnie ze zadowoleni jestescie z wielorazowek, co ile tak srednio zmieniasz je? oczywiscie wtedy kiedy kupki nie ma. ja zakladam Hani wielorazowke tak srednio 2x/dzien. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Witajcie tak w ogole ![]() Gosiu u nas Hania tez sie dzis w nocy z placzem budzila 3x - nigdy tak nie bylo wczesniej, ale przytulalam ja - dawalam cycka i zasypiala. Natka aby humorek dobry wrocil ![]() co do planu dnia to u nas strasznie nieregularne sa karmienia, bo Hania je czesto a niewiele, czasami je co 1,5h. w nocy to w ogole bierze cycka kiedy chce bo spi z nami, nie wiem ile razy - bo ja w sumie zasypiam. budzi sie o 6 lub 6:30 godzina aktywnosci w lozku lub lozeczku i zasypia na godzinke, takze wstajemy ok 9, ok 9:30 karmienie 10:30 lub 11 drzemka (godzine lub poltorej) 12:00 karmienie 13:30 karmienie 14:15 lub 14:30 drzemka (2h lub 2,5h) 16:30 lub 17:00 karmienie 18:00 karmienie miedzy 19-20 zasypianko (ale przez noc jest kilka razy karmienie na spiocha i na lezaco). czasami Hania ciagnie cycka czesciej w dzien bo nie dopajam jej woda ani niczym innym wiec pewnie pic sie jej tez chce.wczesniej podawalam troche mm i dopajalam woda, ale zrezygnowalam i z jednego i drugiego. za jakies 2tyg zaczne wprowadzac jedzonko. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3508 |
Zakorzenienie
|
Tymcio strzelal tą kupe akurat jak go przewijałam...więc dał nam pooglądac niezłe zjawisko
![]() biore małego i lęcę na lody ![]() ![]() ![]()
#3509 |
Zakorzenienie
|
czasem tak, ale tylko czasem, jak mam świeże produkty. Muszę tylko poszukać dobrego źródła mięsa, bo sklep rybny mam blisko i rybki są albo mrożone albo świeże (dorsz, zawsze z połowu tego samego dnia).
#3510 |
Zakorzenienie
|
Ja zazwyczaj zanim ide spać myje butelki i wstawiam do wyparzacza
![]() Młodzieniec zjadł ubierzemy się i idziemy na spacer ![]() Do potem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:46.