|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zuzana Light
Cytat:
Dieta dieta dieta i jeszcze raz dieta a cwiczenia to tylko 20-30% sukcesu
|
|
#3482 |
|
Raczkowanie
|
w takim razie czy mogłabym prosić by któras z dziewczyn podała swój dzienny jadłospis tak żeby można było zobaczyć i porównać
ja już sobie tłumacze że stara jestem i skóra mi niestety ani na brzuchu ani na nogach nie wsiąknie i może taka już musze być, co nie znaczy że jestem jakaś strasznie wisząca ale na coś zwalić trzeba |
|
|
|
#3483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3484 |
|
Raczkowanie
|
no to wychodzi że za malo chyba jem, powinnam bardziej zainwestować w mięso i innego typu białko, bo żadnych chemicznych koktajli nie mam zamiaru w siebie wlewać.
Na starość mi odbiło chyba
|
|
|
|
#3485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziś zwow 42, bonus abs, później zwow 59 (7kg) i zuzkowy stretching z bodyrock, czuję się zrelaaaksowana tyle dziś siedziałam cały dzień, potrzebowałam ruchu
Zapuszczam włosy cel: do dooopywłosomaniaczka od 18.11.2011 ZUZKA Edytowane przez WarOfWorlds Czas edycji: 2013-10-15 o 21:27 |
|
|
|
|
#3486 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ponad miesiąc - to bardzo, bardzo krótko. Ja ćwiczę od stycznia - z przerwa urlopową i pourlopowa w sierpniu... drastycznych spadków też nie mam, ale nie ulega wątpliwosci że wygladam lepiej i mam fajnijsze, zbite i jędrniejsze ciało... Kwestia tego też czy masz cos do zrzcenia? Bo po avku nie widac, zęby czekało Cie jakos duzo pracy.... Ja wiem ze szybko bym- wy-chudła jak obcięłabym kcal... tylko czy nie lepiej powoli budowac fajnie zarysowaną sylwetke? Poza tym że więszość ludzi popukała by sie w czoło gdybym powiedziała głośno ze coś tam zrzucać chcę... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale czasem mnie to też już wkurza ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ćwiczysz na razie za krótko, na pewno sie ujędrnisz U mnie 9 wczoraj poleciała plus dodatkowe ćwiczenie squad plus boczne wymachy nóg, nie pamietam jak u Zuzy się to nazywa
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2013-10-16 o 10:44 |
||||||
|
|
|
#3487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jestem jej fanką, ale nie przeinaczajmy faktów, serio, ona ten temat sama wałkowała setki razy, więc nie wciskajmy jej w usta coś, czego nigdy nie mówiła.
|
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w kazdyma razie schudniemy na pewno ![]()
|
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ćwiczę ok.czterech miesięcy.Zaczynałam od Mel B,Tiffany,teraz od jakiegoś czasu przerabiam programy Jillian.Chciałabym też spróbować Zuzki ![]() Mimo że ruszam sie od jakiegoś czasu z różną regularnością czuję się jeszcze jako osoba początkująca.Wyszukałam że dla początkujących dobre będą Zwowy52,53,39. Może polecicie jakieś jeszcze?Chciałabym skompletować chociaż sześć,siedem i robić na razie naprzemiennie. Programy Jillian są ok.ale niestety te najfajniejsze mają po ok.50 min.Obecnie brakuje mi czasu na tak długie treningi. Do tej pory ćwiczyłam z malutkimi hantelkami 1kg i 2 kg i na razie tylko takie posiadam niestety ![]() Po ok.czterech miesiącach ćwiczeń schudłam dwa kg,w sumie tyle ile chciałam .Wagę mam ok,niestety jeśli chodzi o uda i tyłek to nadal galareta.Mam figurę gruszki i zastanawiam się po jakim czasie coś się u mnie zmieni jeśli chodzi o dolne partie,czy nie mam już na co liczyć. Myslę że wiek też ma tu jakieś znaczenie.Jestem grubo po trzydziestce . Z góry dzięki za pomoc
|
#3490 |
|
Zadomowienie
|
Zwow 62 i już czuję tyłek. Pewnie czułabym jeszcze bardziej gdybym umiała poprawnie wykonać to MC na jednej nodze i się przy tym nie przewracać na boki
|
|
|
|
#3491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raczej predyspozycje genetyczne... Witaj, zuzka jest świetna może 9 sobie dopisz do zestawu początkowego... Acha i jak Ci sie spodoba to raczej bedziesz musiał sie liczyć z zainwestowaneimw hantle jakies konkretniejsze. ćwizcenie z 1-2 kg u zuzy nie ma sensu Cytat:
ale cała jesteś?
|
|
|
#3492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja właśnie zrobiłam 56 i padam
|
|
#3493 |
|
Zadomowienie
|
cała tylko tak ledwo chodzę, na piątek planuje 63
nie wiem jak można tak jak Zuzka zaleca robić jej Zwowy nawet 6 razy w tygodniu, ja dzisiaj ćwiczyłam 3 dzień pod rząd i czuję że muszę zrobić jutro przerwę. Nie no w sumie na początku tak robiłam, ćwiczyłam codziennie ale nie przykładałam się do tego tak jak teraz bo nawet nie dałabym rady, za intensywne są te ćwiczenia ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- a co do diety to raczej Ewce nie można zarzucić nic złego bo sama mówiła kiedyś że je około 2200, przy jej wyglądzie i tym że jest dość szczupła to dość sporo. A mięśni za dużo nie ma więc nie ma czego karmić ![]() Zuzka z tego co pamiętam była na bardziej głodowych jadłospisach i jej zalecenia też były skromne I ogólnie to dobrze wspominam początki z Ewą, nie miałam pojęcia o tym że źle wykonuje ćwiczenia ale to uczucie po treningu bezcenne jednak bardziej jeszcze lepiej wspominam mój pierwszy Zwow 14, jeden różofffy kilogram na rękę i myślałam że zemdleje, po treningu byłam cała bordowa i nie mogłam złapać oddechu. Teraz zrobię go z 6,25 i nie czuję takiego ''zejścia''
Edytowane przez Trixxi Czas edycji: 2013-10-16 o 11:47 |
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny
Tak myślałam że moje hantelki do Zuzki nie pasują,chociaż te 2 kg przy niektórych ćwiczeniach potrafią mnie zmęczyć.Świadczy to niestety o tym jakie mam nadal słabe ręce. Postaram się na razie robić Zwowy bez obciążenia dopóki nie zainwestują w trochę cięższy sprzęt. Może mogłybyście mi coś polecić?
|
#3495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Można, można zawsze mozna jak masz przesyt wybrac lżejszy zwow. Poza tym Zuzka przez te skoki ogromnie kondycyjne ma te ćwiczenia to inny rodzaj niż samo dzwiganie żelastwa. Cytat:
przy zuzuce bardzo szybko wzmocnisz pompkami ręce.
|
|
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na początku miałam tylko hantelki 1,5kg i robiłam z nimi czasami czułam, że jest za lekko a czasami wcale nie. Teraz mam 4kg i robię z nimi. Na razie to dla mnie wystarczająco
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję wam raz jeszcze.
Jutro zrobię sobie ten ZWOW dla początkujących z moimi 2 kg hantelkami i dam znać jak mi poszło
|
#3498 |
|
Zadomowienie
|
Spróbuj 61, też moim zdaniem łatwy.
A ręce szybko się wzmocnią, ale nie opuszczaj zwowów z pompkami Ja teraz pompki uwielbiam i bardzo szybko się wzmocniłam na tyle, że robię prawidłowe w miarę![]() Trixxi po 62 zawsze czuć tyłek, za to go uwielbiam a tak z ciekawości ile bierzesz kg? A co do chwiania, napinaj brzuch, on głównie za to odpowiada.
|
#3499 |
|
Raczkowanie
|
Raczej nie jesteś koło 60- tki prawda?
![]() ćwiczysz na razie za krótko, na pewno sie ujędrnisz koło 60 nie ale po 30 nie ćwicze miesiąc, w sumie to już rok jak ćwicze na początku 7 a teraz 6 razy w tygodniu, ponad miesiąc trwa moja przygoda z Zuzą ja też nie wspominam źle przygody z Ewą |
|
|
|
#3500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a robiłyście może jogę Zuzki? bo nie mogę nigdzie jej znaleźć ani na chomiku ani na torrentach a w zwiastunach dość fajnie wygląda, ciekawa jestem co tam wymyśliła |
|
|
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po treningu dla początkujących Zuzki i musze powiedzieć że te trzy miesiące z Jillian nie poszły na marne.Zadne ćwiczenie nie sprawiało mi trudności ,pompki robiłam tylko męskie i dałam radę
![]() Od soboty biorę się za prawdziwe Zwowy choć nie opuszczę do końca Jillian bo niektóre jej treningi uwielbiam ![]() Chciałabym jeszcze zapytać czy Zuzka ma jakieś filmiki z rozgrzewką i rozciąganiem? Jeśli się nie nadąża za Zuzką w trakcie Zwowu trzeba pauzować?
BasicLab,Natural Secrets,Pharmaceris.... Edytowane przez Iwona75 Czas edycji: 2013-10-17 o 11:02 |
|
|
|
#3502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=wlvcH...ayer_embedded#! Rozciąganie http://www.youtube.com/watch?feature...v=JCg2UDQQPLI#! Jak za bardzo zapiernicza w jakimś Zwowie to zapisuje ćwiczenia i ćwiczę bez filmiku żeby się nie denerwować pauzowanie co chwile rozprasza i zajmuje czas
|
|
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie Zuz radzi aby robić wszystko w tym samym czasie co ona nawet jeśli nie robisz tylu powtórzeń z czasem dasz radę
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za linki Tak właśnie myślałam że pauzowanie by mnie tylko rozpraszało i wkurzało.Mam nadzieję że nie będzie tak źle i nie będę musiała często zatrzymywać.
|
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zainwestuj w konkretne treningi Zuzki- z dużym obciążeniem ,wystarczy 3 razy w tyg- do tego odpowiednia ilość białka, tłuszczu, węgli - po pół roku konkretnej diety i ćwiczeń będziesz jak marzenie
|
|
#3506 |
|
Raczkowanie
|
może i tak....
z jakim obciążeniem Cwiczycie dziewczyny? pytanie do dziewczyn które już dłużej kumplują sie z Zu
|
|
|
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na ręce 6 kg.
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3509 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ale Wy jesteście silne, podziwiam!
![]() Ja robiłam ostatnio ZWOW 5. Do ćwiczenia biceps curls + push press próbowałam użyć 5 kg i nie dałam rady, musiałam zrobić z 2,5 kg
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zależy. Jak jest AMRAP to nie, bo nie liczy się ilość powtórzeń. A w tych na czas, jeśli ćwiczenia są proste to notuję i robię w moim tempie lub nadążam za nią. Czasami, gdy są bardziej skomplikowane, jakieś łączone, dziwne - wtedy muszę patrzeć i czasami robię pauzę.
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.

tyle dziś siedziałam cały dzień, potrzebowałam ruchu
cel: do dooopy