Zuzana Light - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-15, 17:06   #3481
charlizeee
Zakorzenienie

Dot.: Zuzana Light

Cytat:
Napisane przez WarOfWorlds Pokaż wiadomość
Jakoś laski ćwiczące z Chodakiem chudną... Ja już czasem nie mam siły i mam ochotę się poddać Nic z obwodów nie ruszyło, wagi też. Mam jedynie ładne mięśnie na górnej części brzucha i podniesiony zadek
A widziałaś jej ostatnie metamorfozy 6cm z talii i 10kg o czym to świadczy? Napewno nie o spaleniu tkanki tłuszczowej tylko miesni...

Dieta dieta dieta i jeszcze raz dieta a cwiczenia to tylko 20-30% sukcesu
Stary 2013-10-15, 17:11   #3482
nowafit
Raczkowanie

w takim razie czy mogłabym prosić by któras z dziewczyn podała swój dzienny jadłospis tak żeby można było zobaczyć i porównać
ja już sobie tłumacze że stara jestem i skóra mi niestety ani na brzuchu ani na nogach nie wsiąknie i może taka już musze być, co nie znaczy że jestem jakaś strasznie wisząca ale na coś zwalić trzeba
nowafit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 17:13   #3483
charlizeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowafit Pokaż wiadomość
w takim razie czy mogłabym prosić by któras z dziewczyn podała swój dzienny jadłospis tak żeby można było zobaczyć i porównać
ja już sobie tłumacze że stara jestem i skóra mi niestety ani na brzuchu ani na nogach nie wsiąknie i może taka już musze być, co nie znaczy że jestem jakaś strasznie wisząca ale na coś zwalić trzeba
Wejdź sobie na pakernie i poczytaj dzienniki dziewczyn
Stary 2013-10-15, 17:25   #3484
nowafit
Raczkowanie

no to wychodzi że za malo chyba jem, powinnam bardziej zainwestować w mięso i innego typu białko, bo żadnych chemicznych koktajli nie mam zamiaru w siebie wlewać.
Na starość mi odbiło chyba
Stary 2013-10-15, 19:11   #3485
WarOfWorlds
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez charlizeee Pokaż wiadomość
A widziałaś jej ostatnie metamorfozy 6cm z talii i 10kg o czym to świadczy? Napewno nie o spaleniu tkanki tłuszczowej tylko miesni...

No to wolę mieć mięśnie

Dziś zwow 42, bonus abs, później zwow 59 (7kg) i zuzkowy stretching z bodyrock, czuję się zrelaaaksowana tyle dziś siedziałam cały dzień, potrzebowałam ruchu

ZUZKA

Edytowane przez WarOfWorlds
Czas edycji: 2013-10-15 o 21:27
WarOfWorlds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:41   #3486
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
co do wyglądu Zuzanny to wydaje mi się że, żeby tak wyglądać trzeba na pewno dużo więcej ćwiczyć niż te 15-30 min które nam Zuzka pokazuje, do tego pewnie jakieś suplementy
ja ćwicze z Zuza ponad miesiąc 6 razy w tyg i spadków żadnych w obwodach nie mam, diete stosuje jaką stosowałam, czyli dużo wody żadnego śmieciowego jedzenia itd, nie wiem co ze mną jest nie tak a wierzcie mi że mam jeszcze z czego zrzucać, no ale może już taki mój los nie wiem
była juz o tym mowa nie raz, zuza ma wielo-letnie podstawy wypracowane na siłowni.
ponad miesiąc - to bardzo, bardzo krótko.
Ja ćwiczę od stycznia - z przerwa urlopową i pourlopowa w sierpniu... drastycznych spadków też nie mam, ale nie ulega wątpliwosci że wygladam lepiej i mam fajnijsze, zbite i jędrniejsze ciało...
Kwestia tego też czy masz cos do zrzcenia? Bo po avku nie widac, zęby czekało Cie jakos duzo pracy....
Ja wiem ze szybko bym- wy-chudła jak obcięłabym kcal... tylko czy nie lepiej powoli budowac fajnie zarysowaną sylwetke? Poza tym że więszość ludzi popukała by sie w czoło gdybym powiedziała głośno ze coś tam zrzucać chcę...

Cytat:
tak patrze na opisy nowych zwowów które opisujecie i wiem tyle co z chińskiego pisma, nie jestem rozeznana aż tak żeby wiedzieć jak dokładnie poszczególne ćwiczenie powinno wyglądać ehhh...osioł ze mnie
Zawsze można wygooglac opis...

Cytat:
Jeżeli cwiczysz 6 razy w tyg i nie masz spadków to niestety ale winna jest Twoja dieta innego wyjścia nie ma..
Albo kwestia tego ile w rzeczywistosci ma do zrzucenia...

Cytat:
Jakoś laski ćwiczące z Chodakiem chudną... Ja już czasem nie mam siły i mam ochotę się poddać Nic z obwodów nie ruszyło, wagi też. Mam jedynie ładne mięśnie na górnej części brzucha i podniesiony zadek
To co - zaczynamy diete 1000 kcal ???- tez to chodak przecież proponuje... zobaczysz wtyedy nam szybko poleci...

Ale czasem mnie to też już wkurza

Cytat:

Ale rezulat jest nęcący, obojętnei jakimi środkami zdobyty

Cytat:
Raczej nie jesteś koło 60- tki prawda?
ćwiczysz na razie za krótko, na pewno sie ujędrnisz

U mnie 9 wczoraj poleciała plus dodatkowe ćwiczenie squad plus boczne wymachy nóg, nie pamietam jak u Zuzy się to nazywa

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2013-10-16 o 10:44
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:46   #3487
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
To co - zaczynamy diete 1000 kcal ???- tez to chodak przecież proponuje... zobaczysz wtyedy nam szybko poleci...
Wiesz co, swego czasu czytałam co Ewka tam pisze na swoim fb, i wielokrotnie pojawiały się wpisy, że przeciętna kobieta powinna jeść średnio 2000kcal nie jestem jej fanką, ale nie przeinaczajmy faktów, serio, ona ten temat sama wałkowała setki razy, więc nie wciskajmy jej w usta coś, czego nigdy nie mówiła.
Stary 2013-10-16, 10:56   #3488
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Wiesz co, swego czasu czytałam co Ewka tam pisze na swoim fb, i wielokrotnie pojawiały się wpisy, że przeciętna kobieta powinna jeść średnio 2000kcal nie jestem jej fanką, ale nie przeinaczajmy faktów, serio, ona ten temat sama wałkowała setki razy, więc nie wciskajmy jej w usta coś, czego nigdy nie mówiła.
Ja nie na FB ale spotykalam sie z opiniami o ok 1000 czy lekko ponad to...

w kazdyma razie schudniemy na pewno

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2013-10-16, 10:59   #3489
Iwona75
Zakorzenienie

Witam
Ćwiczę ok.czterech miesięcy.Zaczynałam od Mel B,Tiffany,teraz od jakiegoś czasu przerabiam programy Jillian.Chciałabym też spróbować Zuzki
Mimo że ruszam sie od jakiegoś czasu z różną regularnością czuję się jeszcze jako osoba początkująca.Wyszukałam że dla początkujących dobre będą Zwowy52,53,39.
Może polecicie jakieś jeszcze?Chciałabym skompletować chociaż sześć,siedem i robić na razie naprzemiennie.
Programy Jillian są ok.ale niestety te najfajniejsze mają po ok.50 min.Obecnie brakuje mi czasu na tak długie treningi.
Do tej pory ćwiczyłam z malutkimi hantelkami 1kg i 2 kg i na razie tylko takie posiadam niestety

Po ok.czterech miesiącach ćwiczeń schudłam dwa kg,w sumie tyle ile chciałam .Wagę mam ok,niestety jeśli chodzi o uda i tyłek to nadal galareta.Mam figurę gruszki i zastanawiam się po jakim czasie coś się u mnie zmieni jeśli chodzi o dolne partie,czy nie mam już na co liczyć.
Myslę że wiek też ma tu jakieś znaczenie.Jestem grubo po trzydziestce .
Z góry dzięki za pomoc
Iwona75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 11:05   #3490
Trixxi
Zadomowienie

Zwow 62 i już czuję tyłek. Pewnie czułabym jeszcze bardziej gdybym umiała poprawnie wykonać to MC na jednej nodze i się przy tym nie przewracać na boki
Trixxi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 11:27   #3491
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwona75 Pokaż wiadomość
Witam

Po ok.czterech miesiącach ćwiczeń schudłam dwa kg,w sumie tyle ile chciałam .Wagę mam ok,niestety jeśli chodzi o uda i tyłek to nadal galareta.Mam figurę gruszki i zastanawiam się po jakim czasie coś się u mnie zmieni jeśli chodzi o dolne partie,czy nie mam już na co liczyć.
Myslę że wiek też ma tu jakieś znaczenie.Jestem grubo po trzydziestce .
Z góry dzięki za pomoc
Nie generalizowłabym
Raczej predyspozycje genetyczne...

Witaj, zuzka jest świetna może 9 sobie dopisz do zestawu początkowego...
Acha i jak Ci sie spodoba to raczej bedziesz musiał sie liczyć z zainwestowaneimw hantle jakies konkretniejsze. ćwizcenie z 1-2 kg u zuzy nie ma sensu

Cytat:
Napisane przez Trixxi Pokaż wiadomość
Zwow 62 i już czuję tyłek. Pewnie czułabym jeszcze bardziej gdybym umiała poprawnie wykonać to MC na jednej nodze i się przy tym nie przewracać na boki
ale cała jesteś?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2013-10-16, 11:31   #3492
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie na FB ale spotykalam sie z opiniami o ok 1000 czy lekko ponad to...

w kazdyma razie schudniemy na pewno
No to to były jakieś opinie niesprawdzone.

Cytat:
Mimo że ruszam sie od jakiegoś czasu z różną regularnością czuję się jeszcze jako osoba początkująca.Wyszukałam że dla początkujących dobre będą Zwowy52,53,39.
Może polecicie jakieś jeszcze?Chciałabym skompletować chociaż sześć,siedem i robić na razie naprzemiennie.
Łatwe i fajne na początek to wg mnie: 60 (dość krótki, na całe ciało), 31 (dość długi i męczący, ale same podstawowe ćwiczenia), 20 (krótki na pośladki), 19 (trudne są jedynie pistolsy).

Ja właśnie zrobiłam 56 i padam
Stary 2013-10-16, 11:43   #3493
Trixxi
Zadomowienie

Cytat:

ale cała jesteś?
cała tylko tak ledwo chodzę, na piątek planuje 63
nie wiem jak można tak jak Zuzka zaleca robić jej Zwowy nawet 6 razy w tygodniu, ja dzisiaj ćwiczyłam 3 dzień pod rząd i czuję że muszę zrobić jutro przerwę. Nie no w sumie na początku tak robiłam, ćwiczyłam codziennie ale nie przykładałam się do tego tak jak teraz bo nawet nie dałabym rady, za intensywne są te ćwiczenia

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

a co do diety to raczej Ewce nie można zarzucić nic złego bo sama mówiła kiedyś że je około 2200, przy jej wyglądzie i tym że jest dość szczupła to dość sporo. A mięśni za dużo nie ma więc nie ma czego karmić
Zuzka z tego co pamiętam była na bardziej głodowych jadłospisach i jej zalecenia też były skromne
I ogólnie to dobrze wspominam początki z Ewą, nie miałam pojęcia o tym że źle wykonuje ćwiczenia ale to uczucie po treningu bezcenne jednak bardziej jeszcze lepiej wspominam mój pierwszy Zwow 14, jeden różofffy kilogram na rękę i myślałam że zemdleje, po treningu byłam cała bordowa i nie mogłam złapać oddechu. Teraz zrobię go z 6,25 i nie czuję takiego ''zejścia''

Edytowane przez Trixxi
Czas edycji: 2013-10-16 o 11:47
Stary 2013-10-16, 11:55   #3494
Iwona75
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny
Tak myślałam że moje hantelki do Zuzki nie pasują,chociaż te 2 kg przy niektórych ćwiczeniach potrafią mnie zmęczyć.Świadczy to niestety o tym jakie mam nadal słabe ręce.
Postaram się na razie robić Zwowy bez obciążenia dopóki nie zainwestują w trochę cięższy sprzęt.
Może mogłybyście mi coś polecić?
Stary 2013-10-16, 12:01   #3495
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
cała tylko tak ledwo chodzę, na piątek planuje 63
nie wiem jak można tak jak Zuzka zaleca robić jej Zwowy nawet 6 razy w tygodniu, ja dzisiaj ćwiczyłam 3 dzień pod rząd i czuję że muszę zrobić jutro przerwę. Nie no w sumie na początku tak robiłam, ćwiczyłam codziennie ale nie przykładałam się do tego tak jak teraz bo nawet nie dałabym rady, za intensywne są te ćwiczenia[COLOR=Silver]
No właśnie chciałam napisać - i kto to mówi
Można, można zawsze mozna jak masz przesyt wybrac lżejszy zwow.
Poza tym Zuzka przez te skoki ogromnie kondycyjne ma te ćwiczenia to inny rodzaj niż samo dzwiganie żelastwa.

Cytat:
Dziękuję dziewczyny
Tak myślałam że moje hantelki do Zuzki nie pasują,chociaż te 2 kg przy niektórych ćwiczeniach potrafią mnie zmęczyć.Świadczy to niestety o tym jakie mam nadal słabe ręce.
Postaram się na razie robić Zwowy bez obciążenia dopóki nie zainwestują w trochę cięższy sprzęt.
Dokładnie - wybieraj poki co te bez obciązenia,,,chociaz czasem właśnie przez skoki one wcale lżejsze nie są...
przy zuzuce bardzo szybko wzmocnisz pompkami ręce.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2013-10-16, 12:27   #3496
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny
Pomyśl sobie, że Ty masz 2kg, a ona 5 lub więcej, ale ona jest zawodowcem a Ty początkująca ja na początku miałam tylko hantelki 1,5kg i robiłam z nimi czasami czułam, że jest za lekko a czasami wcale nie. Teraz mam 4kg i robię z nimi. Na razie to dla mnie wystarczająco
Stary 2013-10-16, 12:29   #3497
Iwona75
Zakorzenienie

Dziękuję wam raz jeszcze.
Jutro zrobię sobie ten ZWOW dla początkujących z moimi 2 kg hantelkami i dam znać jak mi poszło
Stary 2013-10-16, 16:30   #3498
WarOfWorlds
Zadomowienie

Spróbuj 61, też moim zdaniem łatwy. A ręce szybko się wzmocnią, ale nie opuszczaj zwowów z pompkami Ja teraz pompki uwielbiam i bardzo szybko się wzmocniłam na tyle, że robię prawidłowe w miarę

Trixxi po 62 zawsze czuć tyłek, za to go uwielbiam a tak z ciekawości ile bierzesz kg? A co do chwiania, napinaj brzuch, on głównie za to odpowiada.

ZUZKA
WarOfWorlds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 19:20   #3499
nowafit
Raczkowanie

Raczej nie jesteś koło 60- tki prawda?
ćwiczysz na razie za krótko, na pewno sie ujędrnisz

koło 60 nie ale po 30
nie ćwicze miesiąc, w sumie to już rok jak ćwicze na początku 7 a teraz 6 razy w tygodniu, ponad miesiąc trwa moja przygoda z Zuzą
ja też nie wspominam źle przygody z Ewą
Stary 2013-10-17, 10:30   #3500
Trixxi
Zadomowienie

Cytat:
Spróbuj 61, też moim zdaniem łatwy. A ręce szybko się wzmocnią, ale nie opuszczaj zwowów z pompkami Ja teraz pompki uwielbiam i bardzo szybko się wzmocniłam na tyle, że robię prawidłowe w miarę

Trixxi po 62 zawsze czuć tyłek, za to go uwielbiam a tak z ciekawości ile bierzesz kg? A co do chwiania, napinaj brzuch, on głównie za to odpowiada.
12 kg, staram się ale ja ogólnie mam problem z utrzymaniem równowagi na jednej nodze nawet bez ciężaru

a robiłyście może jogę Zuzki? bo nie mogę nigdzie jej znaleźć ani na chomiku ani na torrentach a w zwiastunach dość fajnie wygląda, ciekawa jestem co tam wymyśliła
Stary 2013-10-17, 10:58   #3501
Iwona75
Zakorzenienie

Jestem po treningu dla początkujących Zuzki i musze powiedzieć że te trzy miesiące z Jillian nie poszły na marne.Zadne ćwiczenie nie sprawiało mi trudności ,pompki robiłam tylko męskie i dałam radę
Od soboty biorę się za prawdziwe Zwowy choć nie opuszczę do końca Jillian bo niektóre jej treningi uwielbiam

Chciałabym jeszcze zapytać czy Zuzka ma jakieś filmiki z rozgrzewką i rozciąganiem?
Jeśli się nie nadąża za Zuzką w trakcie Zwowu trzeba pauzować?

Edytowane przez Iwona75
Czas edycji: 2013-10-17 o 11:02
Stary 2013-10-17, 11:07   #3502
Trixxi
Zadomowienie

Cytat:
Jestem po treningu dla początkujących Zuzki i musze powiedzieć że te trzy miesiące z Jillian nie poszły na marne.Zadne ćwiczenie nie sprawiało mi trudności ,pompki robiłam tylko męskie i dałam radę
Od soboty biorę się za prawdziwe Zwowy choć nie opuszczę do końca Jillian bo niektóre jej treningi uwielbiam

Chciałabym jeszcze zapytać czy Zuzka ma jakieś filmiki z rozgrzewką i rozciąganiem?
Rozgrzewka
http://www.youtube.com/watch?v=wlvcH...ayer_embedded#!

Rozciąganie
http://www.youtube.com/watch?feature...v=JCg2UDQQPLI#!

Jak za bardzo zapiernicza w jakimś Zwowie to zapisuje ćwiczenia i ćwiczę bez filmiku żeby się nie denerwować pauzowanie co chwile rozprasza i zajmuje czas
Stary 2013-10-17, 11:10   #3503
charlizeee
Zakorzenienie

Dokładnie Zuz radzi aby robić wszystko w tym samym czasie co ona nawet jeśli nie robisz tylu powtórzeń z czasem dasz radę
Stary 2013-10-17, 11:11   #3504
Iwona75
Zakorzenienie

Cytat:
Rozgrzewka
http://www.youtube.com/watch?v=wlvcH...ayer_embedded#!

Rozciąganie
http://www.youtube.com/watch?feature...v=JCg2UDQQPLI#!

Jak za bardzo zapiernicza w jakimś Zwowie to zapisuje ćwiczenia i ćwiczę bez filmiku żeby się nie denerwować pauzowanie co chwile rozprasza i zajmuje czas

Dzięki za linki
Tak właśnie myślałam że pauzowanie by mnie tylko rozpraszało i wkurzało.Mam nadzieję że nie będzie tak źle i nie będę musiała często zatrzymywać.
Stary 2013-10-17, 11:21   #3505
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

koło 60 nie ale po 30
nie ćwicze miesiąc, w sumie to już rok jak ćwicze na początku 7 a teraz 6 razy w tygodniu, ponad miesiąc trwa moja przygoda z Zuzą
ja też nie wspominam źle przygody z Ewą
Może ćwiczyłaś za dużo i nie to co trzeba
Zainwestuj w konkretne treningi Zuzki- z dużym obciążeniem ,wystarczy 3 razy w tyg- do tego odpowiednia ilość białka, tłuszczu, węgli - po pół roku konkretnej diety i ćwiczeń będziesz jak marzenie
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 11:38   #3506
nowafit
Raczkowanie

może i tak....
z jakim obciążeniem Cwiczycie dziewczyny? pytanie do dziewczyn które już dłużej kumplują sie z Zu
Stary 2013-10-17, 11:51   #3507
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
może i tak....
z jakim obciążeniem Cwiczycie dziewczyny? pytanie do dziewczyn które już dłużej kumplują sie z Zu
na duże partie mięśni- nogi, do targania hantli po ziemi używam najczęściej 10-12 kg.
Na ręce 6 kg.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 11:51   #3508
charlizeee
Zakorzenienie

Cytat:
może i tak....
Wszystko zależy od treningu ale z regóły biorę trochę większe niż Zuzka
Stary 2013-10-17, 11:55   #3509
Doncia125
Raczkowanie

Dziewczyny, ale Wy jesteście silne, podziwiam!

Ja robiłam ostatnio ZWOW 5. Do ćwiczenia biceps curls + push press próbowałam użyć 5 kg i nie dałam rady, musiałam zrobić z 2,5 kg
Stary 2013-10-17, 12:47   #3510
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja zależy. Jak jest AMRAP to nie, bo nie liczy się ilość powtórzeń. A w tych na czas, jeśli ćwiczenia są proste to notuję i robię w moim tempie lub nadążam za nią. Czasami, gdy są bardziej skomplikowane, jakieś łączone, dziwne - wtedy muszę patrzeć i czasami robię pauzę.

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości