|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
Neave - człowiek czasami tak ma, że patrząc z perspektywy czasu coś by zmienił... ale wyszło jak wyszło i czasu niestety nie cofniesz.
Gawa - aaa szkoda, ale mam nadzieję, że chłopaki wyrosną z tego Kacper dostał wczoraj pierwszy raz marchewkę, ale nie zjadł dużo i troszkę się krzywił - nie przyzwyczajony haha |
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Zadomowienie
|
katie99kasia 56 m2
dzięki dziewczyn, cieszymy się z mężem jak małe dzieci na to mieszkanko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3484 |
Zadomowienie
|
dostajemy 10% wartości mieszkania na wkład własny z tym, że m2 liczony jest po średniej i w naszym przypadku dostaniemy jakieś ok. 15% ( na dzień dzisiejszy w przeliczeni dostaniemy 16 tys.)
|
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Rozeznanie
|
Małgoś pytałaś dlaczego ja nie ogarniam tych temperatur i wykresów... Odpowiedzią jest powyższy post Violl - przy takiej wiedzy ja jestem mega laikiem...
![]() no bo co można wyczytać z mojego wykresu? ![]() poza tym jestem przy tym wszystkim mało skrupulatna... dwa razy nie zmierzyłam temp, no i nie zaznaczam wszystkich serduszek... ![]() ![]()
Zapracowany Paidos Agogos ![]() ex-Damonowa Aparatka ![]() 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. ![]() Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. ![]() Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Zakorzenienie
|
Kasioonya, spokojnie, dwa cykle i wszystko będziesz wiedziała
![]() Wyższe temperatury świadczą o tym, że wydziela się progesteron - hormon pojawiający się po owulacji. Spadek temperatury w 13 dniu cyklu dodatkowo świadczy o tym, że ona właśnie wtedy była. Musisz wiedzieć, że ovufriend wyznacza owulację na dzień przed skokiem, ale równie dobrze mogła ona być jeszcze dzień lub dwa wcześniej, skok nie zawsze następuje bezpośrednio po niej. Faza wyższych temperatur to tzw. faza lutealna - czas potrzebny na zapłodnienie i zagnieżdżenie się zarodka w macicy. Jeśli do tego nie dochodzi, to poziom progesteronu spada i dochodzi do złuszczania endometrium = okres. Faza lutealna powinna trwać 10-16 dni. Jak długie masz zazwyczaj cykle? edit: acha, broń Boże nie chcę Ci niczego wkręcać, ale takie krótkotrwałe plamienie / lekkie jednorazowe krwawienie może (nie musi, ale może) świadczyć o implantacji zarodka ![]() ![]() edit 2: pozwolisz, że zaproszę Cię do przyjaciółek w ovuf żeby móc podglądać Twoje wykresy? Jeśli tak to jaki masz nick? Edytowane przez Viollet87 Czas edycji: 2014-07-12 o 18:15 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3488 |
Rozeznanie
|
Viollet jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy
![]() ![]() ![]() dziewczynki przepraszam Was, że tak się tu skupiłam na sobie... mam nadzieję, że wybaczycie ![]() magnusia bardzo Ci dziękuję za polecenie podgrzewacza ![]() ![]()
Zapracowany Paidos Agogos ![]() ex-Damonowa Aparatka ![]() 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. ![]() Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. ![]() Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłałam Ci zaproszenie, jak zaakceptujesz to pod wykresem (swoim) kliknij "udostępnij wykres" i zaznacz "tylko dla przyjaciółek". Wtedy będziemy mogły się podglądać nawzajem ![]() Skoro cykle trwają u Ciebie zazwyczaj 28 dni, a skok temperatury miałaś w 15 dniu, to znaczy że Twoja faza lutealna (faza tych wysokich temperatur) potrwa u Ciebie ok. 14 dni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam trzymać kciuki za ciążę? ![]() Edytowane przez Viollet87 Czas edycji: 2014-07-12 o 18:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Zakorzenienie
|
Sadonkowa - to super, że uda wam się z tym dofinansowaniem. Własne mieszkanko to na pewno super sprawa.
Viollet - powiem ci, że ja mierzyłam temp ze 2 miesiące, wszystko raczej u mnie było jak w zegarku, mam troszkę wcześniej owu niż jest przyjęte, więc takie "odchylenia" są mi obce i nawet nie bardzo się tym interesowałam. To jest wasz pierwszy cykl starań, prawda? Kasioonya - własnie miałam pisać, że ogólnie wykres obiecujący i ładnie wygląda, jak temp nie spadnie do @ to ... trzymam ogromne kciuki ![]() kochana my tu ciągle o sobie albo naszych dzieciach, więc ty też pisz i zdawaj relację na bieżąco co u ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Raczkowanie
|
Malgos - wiem, wiem ale jakos tak mnie naszlo na wywnetrzanie
![]() ![]() zobaczymy jak pojdzie, bo wychodzi ze od 1 pazdziernika zaczynamy ![]() ![]() Sadonkowa - czyli jesli sie jest wspolwlascicielem mieszkania to te ulgi mieszkaniowe przysluguja? a to numer bo ktos mi mowil ze nie ma wtedy szans ![]() kasioonya - witam w klubie, te wszystkie wykresy i temperatury Viollet to jakas czarna magia...
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2012092900800830.png http://www.suwaczek.pl/cache/12bd0db9f8.png Edytowane przez Neave Czas edycji: 2014-07-13 o 01:13 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3492 |
Rozeznanie
|
Neave to drugie dziecko bedziecie robic ?
![]() My chyba też nie będziemy zbyt długo zwlekać z nastépnym, idealnie by było zajsc w ciaze jak Antoś skończy roczek. U mnie mąż nie jest pierwszej młodości to po pierwsze a po drugie opłacało by mi się to finansowo. |
![]() ![]() |
![]() |
#3493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Raczkowanie
|
Gawa - tak drugie, pierwsze ma juz 3,5roku
![]() a najlepsza roznica to tak 3-max.4 lata jak ma starsze |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Zakorzenienie
|
Neave - mam nadzieję, że sprawnie wam pójdzie i szybko będzie drugi dzidziuś.
Gawa - ja też nie chciała dużej różnicy wieku, ale przez to, że nie mmy tutaj nikogo, to jednak chyba Kacper będzie musiał poczekać trochę na rodzeństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Zakorzenienie
|
zapisałam Kacpra na piłkę nożną - sekcja "Pieleszkowa" hahaha całkiem nieźle mu idzie
|
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Zakorzenienie
|
Małgoś
![]() ![]() U mnie dwie koleżanki świadomie zdecydowały się na drugie dziecko niemal bezpośrednio po pierwszym, pierwsza z nich ma termin porodu na za kilka dni, przy czym jej pierwsze dziecko ma dopiero 16 miesięcy. Podziwiam i nie mam pojęcia jak ona to ogarnie - z jednej strony noworodek, a z drugiej dziecko, które przecież też nadal potrzebuje mnóstwa uwagi i pomocy, bo jeszcze nie jest samodzielne, nadal w pieluchach itp. A wyjście na spacer z taką dwójką to już w ogóle kosmos jakiś. |
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Zadomowienie
|
Neave - jak najbardziej można się starać.
Zgodnie z art. 4 ust. 2 pkt a ustawy, z programu nie mogą skorzystać osoby, które były lub są właścicielami lokali mieszkalnych. W opisywanym przypadku współwłasność lokalu mieszkalnego nie wyklucza możliwości ubiegania się o finansowe wsparcie. Dla zainteresowanych załączam link https://rodzina.gov.pl/mieszkanie/pr...?dzial=pytania Edytowane przez sadonkowa Czas edycji: 2014-07-13 o 17:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Raczkowanie
|
Malgos - dzieki
![]() ![]() ![]() Gawa - dzieki za link! |
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
Rozeznanie
|
My chyba się zaczniemy starać koło lutego żeby się ładnie wstrzelić.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Zakorzenienie
|
Laski ja Was podziwiam, że chcecie kolejne dzieciaki... serio
Ja poprzestanę na jednym
#3502 |
Zakorzenienie
|
Ja też chcę żeby moje dziecko miało rodzeństwo, bo to super sprawa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Raczkowanie
|
magnusia - moze ciezko w to uwierzyc ale przez 3 lata tez nie chcialam kolejnego
![]() poza tym ja rodzenstwa nie mam a mysle ze to fajna sprawa |
![]() ![]() |
![]() |
#3504 |
Zakorzenienie
|
ja mam brata młodszego i jest fajnie ale sama nie chcę więcej dzieci- jestem za stara już i szczerze mówiąc ciężko mi często przy jednym. Do tego jak sobie przypomnę poród to robi mi się słabo na samą myśl
#3505 |
Zakorzenienie
|
Wiadomo, każdy ma swój pomysł na życie
![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Magnusia - tak mi się przypomniało, bo dzisiaj w końcu odnalazłam materiały od mojej środowiskowej i też polecają wprowadzić gluten po 6-tym miesiącu, bo wcześniejsze podawanie może wywołać alergię u dzieci. Ja się zatem wstrzymam |
![]() ![]() |
![]() |
#3506 | |
Zakorzenienie
|
Witam Was ponownie po mojej długiej nieobecności
![]() Cytat:
![]() Czy faktycznie lekkie plamienie może oznaczać ciążę?? ja też nie chce sobie wkręcać, ale u mnie to było tak, że miałam np. przez 1 dzień lekkie plamienie, potem nic i za 2 dni @, która trwała 26-31 dni - miałam kilka takich cykli. moja lekarka dała mi do zrozumienia, że mogłam byc w ciąży.....przepisała mi luteinę i stwierdziła, że mogę mieć polistyczne jajniki (chyba zmienie lekarza bo ta nie była pewna i mi więcej nic nie chciała powiedzieć), oczywiście choruję na hashimoto, więc co, znowu moja szansa na dzicko jeszcze bardziej maleje?? ehhh
![]() |
#3507 |
Zakorzenienie
|
Monika, jak najbardziej możesz zacząć mierzyć teraz, wiele dziewczyn zaczyna prowadzenie nowego wykresu w dniu w którym kończy im się okres. Zasady mierzenia pewnie znasz
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 |
Zakorzenienie
|
Widze ze temat rodzrnstws sie.rozpoczal! Ja na razie nie mysle o rodzenstwie dla Franka. Taki maruda ostatnio z niego ze jedno mo wystarczy. I tak jak Magnusia porod.nadal wzbudza we mnie zle wspomnienia.
Co do kupki franka KATIE jestesmy na bebilon pronutra. I wydaje mi sie ze na razie przy nim zostaniemy. MALGOS Franek podczas produkcji raczej nie.placze.i.sie nie prezy. W trakcir dnia czasem.puszczenie.baka to dl aniego nie lada wyczyn. Ale przy robieniu kupsztala normlanie sobie.postekuje. Co do konsystencji to czasem jest zbita a czasem wolna z grudkami. A jescze innym razem wolna masa ![]() MONIKA to co za.internet mieliscie ? ![]() 3mam mocne.kciuki za starania... Kiedy mozna isc na basen z niemowlakiem?
#3509 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Policystyczne jajniki oczywiście utrudniają zajście w ciążę, ale dzięki dobrze dobranym hormonom, zajście w ciążę jest możliwe, tylko może dłużej zejść. Chyba rzeczywiście czas zmienić lekarza ... mnie przy tych twoich mega długich okresach, czy braku okresu to takie plamienie jakoś nie dziwi ... Cytat:
![]() na basen można po 3-cim miesiącu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem przykadem doskonałym że z PCO można zajść w ciąże w 2 cyklu ![]() moja bratowa ma córkę która ma 10 tygodni i już dziś zabrała małą na basen...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:37.