Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-12, 09:44   #3481
Malgos_12
Zakorzenienie

Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012

Neave - człowiek czasami tak ma, że patrząc z perspektywy czasu coś by zmienił... ale wyszło jak wyszło i czasu niestety nie cofniesz.

Gawa - aaa szkoda, ale mam nadzieję, że chłopaki wyrosną z tego

Kacper dostał wczoraj pierwszy raz marchewkę, ale nie zjadł dużo i troszkę się krzywił - nie przyzwyczajony haha
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 10:46   #3482
sadonkowa
Zadomowienie

katie99kasia 56 m2

dzięki dziewczyn, cieszymy się z mężem jak małe dzieci na to mieszkanko oddają nam je w sierpniu przyszłego roku.
sadonkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 12:58   #3483
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sadonkowa Pokaż wiadomość
katie99kasia 56 m2

dzięki dziewczyn, cieszymy się z mężem jak małe dzieci na to mieszkanko oddają nam je w sierpniu przyszłego roku.
wcale się nie dziwięm sama bym chciała swoje M i jak wam to wyszło w kosztach?ile dopłaty dostaniecie i ile sami musicie wpłacić?

Szczęśliwa żonka
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 14:27   #3484
sadonkowa
Zadomowienie

dostajemy 10% wartości mieszkania na wkład własny z tym, że m2 liczony jest po średniej i w naszym przypadku dostaniemy jakieś ok. 15% ( na dzień dzisiejszy w przeliczeni dostaniemy 16 tys.)
Stary 2014-07-12, 16:44   #3485
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
hmmm dziwny na moje oko ten wykres.... a to jest normalne, że owu tak się przesuwa w czasie?
Normalne Organizm daje sygnał, że przygotowuje się do owulacji wydzielając śluz płodny, który u mnie pojawił się już w 17 dniu cyklu, ale do samej owulacji dopuszcza dopiero kiedy uznaje dany moment za dogodny pod względem zachodzenia w ciążę (np. wstrzymuje owulację kiedy kobieta ma dużo stresów / zarywa noce / organizm walczy z infekcją itp., u mnie jakiś wpływ mogły mieć wakacje w Egipcie sprzed miesiąca). Grunt, żeby faza lutealna była zawsze odpowiednio długa, czyli żeby przesunięcie w czasie owulacji automatycznie wydłużało cały cykl, a u mnie właśnie tak się dzieje.

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 17:42   #3486
kasioonya
Rozeznanie

Małgoś pytałaś dlaczego ja nie ogarniam tych temperatur i wykresów... Odpowiedzią jest powyższy post Violl - przy takiej wiedzy ja jestem mega laikiem...
no bo co można wyczytać z mojego wykresu?

poza tym jestem przy tym wszystkim mało skrupulatna... dwa razy nie zmierzyłam temp, no i nie zaznaczam wszystkich serduszek... od przedwczoraj mam plamienia, a wczoraj pojawiło się skąpe krwawienie po <3 i zaznaczyło mi wczorajszy dzień jako początek kolejnego cyklu... dziś na razie bez krwawienia... poza tym czy to normalne, że tak długo mam takie wysokie temp? czuję się zagubiona

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 18:13   #3487
Viollet87
Zakorzenienie

Kasioonya, spokojnie, dwa cykle i wszystko będziesz wiedziała Sama jeszcze w styczniu byłam zielona w tym temacie.

Wyższe temperatury świadczą o tym, że wydziela się progesteron - hormon pojawiający się po owulacji. Spadek temperatury w 13 dniu cyklu dodatkowo świadczy o tym, że ona właśnie wtedy była. Musisz wiedzieć, że ovufriend wyznacza owulację na dzień przed skokiem, ale równie dobrze mogła ona być jeszcze dzień lub dwa wcześniej, skok nie zawsze następuje bezpośrednio po niej. Faza wyższych temperatur to tzw. faza lutealna - czas potrzebny na zapłodnienie i zagnieżdżenie się zarodka w macicy. Jeśli do tego nie dochodzi, to poziom progesteronu spada i dochodzi do złuszczania endometrium = okres. Faza lutealna powinna trwać 10-16 dni. Jak długie masz zazwyczaj cykle?

edit: acha, broń Boże nie chcę Ci niczego wkręcać, ale takie krótkotrwałe plamienie / lekkie jednorazowe krwawienie może (nie musi, ale może) świadczyć o implantacji zarodka

edit 2: pozwolisz, że zaproszę Cię do przyjaciółek w ovuf żeby móc podglądać Twoje wykresy? Jeśli tak to jaki masz nick?

310813

Edytowane przez Viollet87
Czas edycji: 2014-07-12 o 18:15
Stary 2014-07-12, 18:32   #3488
kasioonya
Rozeznanie

Viollet jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy oczywiście chętnie zostanę Twoją ovufriendową przyjaciółką nick taki sam jak tutaj moje cykle zwykle trwają ok. 28 dni, chociaż tak naprawdę ciężko mi to precyzyjnie określić, bo od jakiegoś czasu (mniej więcej od roku) ich początki są dziwne - tzn. plamienia przez ok. 2 dni, później 2-3 dni skąpego krwawienia, a później znów 3-4 dni plamienia... nie zaznaczam obserwacji śluzu, bo mam wrażenie, że pojawia się bardzo rzadko (w każdym razie znacznie rzadziej w porównaniu do czasu sprzed kilku lat...), czy to może coś oznaczać?

dziewczynki przepraszam Was, że tak się tu skupiłam na sobie... mam nadzieję, że wybaczycie

magnusia bardzo Ci dziękuję za polecenie podgrzewacza rodzice Oleńki wspominali, że chcieliby taki, w którym ustawia się konkretne temperatury... ależ jestem zielona w tych tematach

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 18:57   #3489
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
Viollet jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy oczywiście chętnie zostanę Twoją ovufriendową przyjaciółką nick taki sam jak tutaj moje cykle zwykle trwają ok. 28 dni, chociaż tak naprawdę ciężko mi to precyzyjnie określić, bo od jakiegoś czasu (mniej więcej od roku) ich początki są dziwne - tzn. plamienia przez ok. 2 dni, później 2-3 dni skąpego krwawienia, a później znów 3-4 dni plamienia... nie zaznaczam obserwacji śluzu, bo mam wrażenie, że pojawia się bardzo rzadko (w każdym razie znacznie rzadziej w porównaniu do czasu sprzed kilku lat...), czy to może coś oznaczać?
Daj spokój, ja ciągle się uczę, poza tym tę wiedzę zdobyłam od innych wizażanek tak swoją drogą a konkretnie od PMek 2013.

Wysłałam Ci zaproszenie, jak zaakceptujesz to pod wykresem (swoim) kliknij "udostępnij wykres" i zaznacz "tylko dla przyjaciółek". Wtedy będziemy mogły się podglądać nawzajem

Skoro cykle trwają u Ciebie zazwyczaj 28 dni, a skok temperatury miałaś w 15 dniu, to znaczy że Twoja faza lutealna (faza tych wysokich temperatur) potrwa u Ciebie ok. 14 dni Bardzo książkowo. Tuż przed miesiączką temperatura zazwyczaj spada. Jeśli w dniu spodziewanej miesiączki nadal będzie wysoka, to jest szansa, że jesteś w ciąży - wtedy polecam test No a jeśli spadnie to raczej nic z tego. Właśnie to jest dobre w tych wykresach, można zaoszczędzić na testach bo jak się widzi w okolicach spodziewanej @ że temperatura spada, to wiadomo że testowanie jest bez sensu, ciąży nie ma. No i jak na podstawie 2-3 kolejnych wykresów zobaczysz ile zazwyczaj trwa Twoja faza lutealna, to potem w momencie zaobserwowania owulacji łatwo będzie Ci wyliczyć termin @. Śluz oznaczaj Czasami płodny śluz (rozciągliwy lub wodnisty) pojawia się tylko przez jeden dzień w całym cyklu. Jego pojawienie się zwiastuje że owulacja jest "za progiem" - jak ktoś chce zajść w ciążę to właśnie wtedy powinien działać.

Mam trzymać kciuki za ciążę?

310813

Edytowane przez Viollet87
Czas edycji: 2014-07-12 o 18:59
Stary 2014-07-12, 22:10   #3490
Malgos_12
Zakorzenienie

Sadonkowa - to super, że uda wam się z tym dofinansowaniem. Własne mieszkanko to na pewno super sprawa.

Viollet - powiem ci, że ja mierzyłam temp ze 2 miesiące, wszystko raczej u mnie było jak w zegarku, mam troszkę wcześniej owu niż jest przyjęte, więc takie "odchylenia" są mi obce i nawet nie bardzo się tym interesowałam. To jest wasz pierwszy cykl starań, prawda?

Kasioonya - własnie miałam pisać, że ogólnie wykres obiecujący i ładnie wygląda, jak temp nie spadnie do @ to ... trzymam ogromne kciuki
kochana my tu ciągle o sobie albo naszych dzieciach, więc ty też pisz i zdawaj relację na bieżąco co u ciebie
Stary 2014-07-13, 01:10   #3491
Neave
Raczkowanie

Malgos - wiem, wiem ale jakos tak mnie naszlo na wywnetrzanie dobrze ze jestescie
zobaczymy jak pojdzie, bo wychodzi ze od 1 pazdziernika zaczynamy ew wczesniej bo tak myslalam o czerwcowym bejbiku

Sadonkowa - czyli jesli sie jest wspolwlascicielem mieszkania to te ulgi mieszkaniowe przysluguja? a to numer bo ktos mi mowil ze nie ma wtedy szans

kasioonya - witam w klubie, te wszystkie wykresy i temperatury Viollet to jakas czarna magia...

Edytowane przez Neave
Czas edycji: 2014-07-13 o 01:13
Neave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 06:29   #3492
gawa
Rozeznanie

Neave to drugie dziecko bedziecie robic ?
My chyba też nie będziemy zbyt długo zwlekać z nastépnym, idealnie by było zajsc w ciaze jak Antoś skończy roczek. U mnie mąż nie jest pierwszej młodości to po pierwsze a po drugie opłacało by mi się to finansowo.
gawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 09:25   #3493
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Viollet - powiem ci, że ja mierzyłam temp ze 2 miesiące, wszystko raczej u mnie było jak w zegarku, mam troszkę wcześniej owu niż jest przyjęte, więc takie "odchylenia" są mi obce i nawet nie bardzo się tym interesowałam. To jest wasz pierwszy cykl starań, prawda?
Pierwszy i na 99,9% nic z tego nie będzie, bo dzisiaj temperatura dość mocno mi spadła. Szkoda tylko, że przez te wydłużające się cykle muszę czekać aż 5 tygodni na wynik drugiego cyklu starań

310813
Stary 2014-07-13, 15:48   #3494
Neave
Raczkowanie

Gawa - tak drugie, pierwsze ma juz 3,5roku
a najlepsza roznica to tak 3-max.4 lata jak ma starsze
Stary 2014-07-13, 16:17   #3495
Malgos_12
Zakorzenienie

Neave - mam nadzieję, że sprawnie wam pójdzie i szybko będzie drugi dzidziuś.

Gawa - ja też nie chciała dużej różnicy wieku, ale przez to, że nie mmy tutaj nikogo, to jednak chyba Kacper będzie musiał poczekać trochę na rodzeństwo Zresztą ja okropnie przechodziłam początki ciąży i nie umiem sobie wyobrazić jak w takim stanie miałabym opiekować się maluszkiem nadal wymagającym dużo uwagi, podnoszenia i w ogóle
Stary 2014-07-13, 16:58   #3496
Malgos_12
Zakorzenienie

zapisałam Kacpra na piłkę nożną - sekcja "Pieleszkowa" hahaha całkiem nieźle mu idzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bramkarz.jpg (69,5 KB, 12 załadowań)
Stary 2014-07-13, 17:17   #3497
Viollet87
Zakorzenienie

Małgoś

U mnie dwie koleżanki świadomie zdecydowały się na drugie dziecko niemal bezpośrednio po pierwszym, pierwsza z nich ma termin porodu na za kilka dni, przy czym jej pierwsze dziecko ma dopiero 16 miesięcy. Podziwiam i nie mam pojęcia jak ona to ogarnie - z jednej strony noworodek, a z drugiej dziecko, które przecież też nadal potrzebuje mnóstwa uwagi i pomocy, bo jeszcze nie jest samodzielne, nadal w pieluchach itp. A wyjście na spacer z taką dwójką to już w ogóle kosmos jakiś.

310813
Stary 2014-07-13, 17:18   #3498
sadonkowa
Zadomowienie

Neave - jak najbardziej można się starać.

Zgodnie z art. 4 ust. 2 pkt a ustawy, z programu nie mogą skorzystać osoby, które były lub są właścicielami lokali mieszkalnych. W opisywanym przypadku współwłasność lokalu mieszkalnego nie wyklucza możliwości ubiegania się o finansowe wsparcie.

Dla zainteresowanych załączam link https://rodzina.gov.pl/mieszkanie/pr...?dzial=pytania

Edytowane przez sadonkowa
Czas edycji: 2014-07-13 o 17:25
Stary 2014-07-13, 17:29   #3499
Neave
Raczkowanie

Malgos - dzieki mam nadzieje ze moja chec na maluszka nie przejdzie mi do tego czasu nigdy nie mialam super instynktu macierzynskiego wiec moj maz byl w niezlym szoku jak mu powiedzialam ze planujemy od wrzesnia drugie

Gawa - dzieki za link!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-13, 20:09   #3500
gawa
Rozeznanie

My chyba się zaczniemy starać koło lutego żeby się ładnie wstrzelić. mnie się marzy taki model rodziny jak w rodzince.pl dwóch chłopców jeden po drugim i po jakims czasie jeszcze jeden mały rodzynek , no ale biorąc pod uwagę wiek mojego tżeta z tym rodzynkiem po dłuższej przerwie to jest do przemyślenia. Ja mam troje rodzeństwa i strasznie się z tego powodu cieszę bo dzieciństwo mieliśmy swietne a i teraz strasznie miło się spotkac w tak licznym gronie.
gawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 21:07   #3501
magnusia
Zakorzenienie

Laski ja Was podziwiam, że chcecie kolejne dzieciaki... serio
Ja poprzestanę na jednym
Stary 2014-07-13, 21:43   #3502
Malgos_12
Zakorzenienie

Ja też chcę żeby moje dziecko miało rodzeństwo, bo to super sprawa Między moim bratem i mną jest 8 lat różnicy, ale super się dogadujemy i strasznie się cieszę, że go mam. My pewnie na 2 poprzestaniemy, chociaż jak Kacper ma gorszy dzień to tż go straszy, że nie będzie miał rodzeństwa
Stary 2014-07-14, 06:25   #3503
Neave
Raczkowanie

magnusia - moze ciezko w to uwierzyc ale przez 3 lata tez nie chcialam kolejnego
poza tym ja rodzenstwa nie mam a mysle ze to fajna sprawa
Stary 2014-07-14, 12:58   #3504
magnusia
Zakorzenienie

ja mam brata młodszego i jest fajnie ale sama nie chcę więcej dzieci- jestem za stara już i szczerze mówiąc ciężko mi często przy jednym. Do tego jak sobie przypomnę poród to robi mi się słabo na samą myśl
Stary 2014-07-14, 16:25   #3505
Malgos_12
Zakorzenienie

Wiadomo, każdy ma swój pomysł na życie

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Magnusia - tak mi się przypomniało, bo dzisiaj w końcu odnalazłam materiały od mojej środowiskowej i też polecają wprowadzić gluten po 6-tym miesiącu, bo wcześniejsze podawanie może wywołać alergię u dzieci. Ja się zatem wstrzymam
Stary 2014-07-14, 19:01   #3506
monika860902
Zakorzenienie

Witam Was ponownie po mojej długiej nieobecności jak zwykle moja nieobecnośc była spowodowana brakiem internetu (!!!!!!) top było mistrzostwo- za korzystanie przez 9 dni z internetu (2-3 godz. dziennie) zapłacilismy 70 zł ( jutro zapłacę) a pozostałe 20 dni musieliśmy obejść się bez dostepu do świata zewnrznego. No ale nasze problemy chyba się skończą, bo zrywamy tą umowę a podpisujemy na internet stacjonarny-BEZ LIMITU <jupi>

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Kasioonya, spokojnie, dwa cykle i wszystko będziesz wiedziała Sama jeszcze w styczniu byłam zielona w tym temacie.

Wyższe temperatury świadczą o tym, że wydziela się progesteron - hormon pojawiający się po owulacji. Spadek temperatury w 13 dniu cyklu dodatkowo świadczy o tym, że ona właśnie wtedy była. Musisz wiedzieć, że ovufriend wyznacza owulację na dzień przed skokiem, ale równie dobrze mogła ona być jeszcze dzień lub dwa wcześniej, skok nie zawsze następuje bezpośrednio po niej. Faza wyższych temperatur to tzw. faza lutealna - czas potrzebny na zapłodnienie i zagnieżdżenie się zarodka w macicy. Jeśli do tego nie dochodzi, to poziom progesteronu spada i dochodzi do złuszczania endometrium = okres. Faza lutealna powinna trwać 10-16 dni. Jak długie masz zazwyczaj cykle?

edit: acha, broń Boże nie chcę Ci niczego wkręcać, ale takie krótkotrwałe plamienie / lekkie jednorazowe krwawienie może (nie musi, ale może) świadczyć o implantacji zarodka

edit 2: pozwolisz, że zaproszę Cię do przyjaciółek w ovuf żeby móc podglądać Twoje wykresy? Jeśli tak to jaki masz nick?
Violett, ja również jestem pod wrażeniem Twojej szerokiej wiedzy. Mnie też by sie taka przydała ja również mierzyłam temp. ale w sumie krótko, bo co jakiś czas zapominałam. Chyba od następnego cyku (teraz już mam @ więc juz mi to pewnie nic nie da w tym cyklu??) bedę wszytsko sobie sumiennie zaznaczać.
Czy faktycznie lekkie plamienie może oznaczać ciążę?? ja też nie chce sobie wkręcać, ale u mnie to było tak, że miałam np. przez 1 dzień lekkie plamienie, potem nic i za 2 dni @, która trwała 26-31 dni - miałam kilka takich cykli. moja lekarka dała mi do zrozumienia, że mogłam byc w ciąży.....przepisała mi luteinę i stwierdziła, że mogę mieć polistyczne jajniki (chyba zmienie lekarza bo ta nie była pewna i mi więcej nic nie chciała powiedzieć), oczywiście choruję na hashimoto, więc co, znowu moja szansa na dzicko jeszcze bardziej maleje?? ehhh

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 19:13   #3507
Viollet87
Zakorzenienie

Monika, jak najbardziej możesz zacząć mierzyć teraz, wiele dziewczyn zaczyna prowadzenie nowego wykresu w dniu w którym kończy im się okres. Zasady mierzenia pewnie znasz Pytaj jakby co, pomogę.

310813

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-14, 19:38   #3508
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Widze ze temat rodzrnstws sie.rozpoczal! Ja na razie nie mysle o rodzenstwie dla Franka. Taki maruda ostatnio z niego ze jedno mo wystarczy. I tak jak Magnusia porod.nadal wzbudza we mnie zle wspomnienia.

Co do kupki franka KATIE jestesmy na bebilon pronutra. I wydaje mi sie ze na razie przy nim zostaniemy.

MALGOS Franek podczas produkcji raczej nie.placze.i.sie nie prezy. W trakcir dnia czasem.puszczenie.baka to dl aniego nie lada wyczyn. Ale przy robieniu kupsztala normlanie sobie.postekuje.

Co do konsystencji to czasem jest zbita a czasem wolna z grudkami. A jescze innym razem wolna masa

MONIKA to co za.internet mieliscie ? przeciez to zdziierstwi w bialy dzien.

3mam mocne.kciuki za starania...

Kiedy mozna isc na basen z niemowlakiem?

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 20:52   #3509
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Witam Was ponownie po mojej długiej nieobecności jak zwykle moja nieobecnośc była spowodowana brakiem internetu (!!!!!!) top było mistrzostwo- za korzystanie przez 9 dni z internetu (2-3 godz. dziennie) zapłacilismy 70 zł ( jutro zapłacę) a pozostałe 20 dni musieliśmy obejść się bez dostepu do świata zewnrznego. No ale nasze problemy chyba się skończą, bo zrywamy tą umowę a podpisujemy na internet stacjonarny-BEZ LIMITU <jupi>

Violett, ja również jestem pod wrażeniem Twojej szerokiej wiedzy. Mnie też by sie taka przydała ja również mierzyłam temp. ale w sumie krótko, bo co jakiś czas zapominałam. Chyba od następnego cyku (teraz już mam @ więc juz mi to pewnie nic nie da w tym cyklu??) bedę wszytsko sobie sumiennie zaznaczać.
Czy faktycznie lekkie plamienie może oznaczać ciążę?? ja też nie chce sobie wkręcać, ale u mnie to było tak, że miałam np. przez 1 dzień lekkie plamienie, potem nic i za 2 dni @, która trwała 26-31 dni - miałam kilka takich cykli. moja lekarka dała mi do zrozumienia, że mogłam byc w ciąży.....przepisała mi luteinę i stwierdziła, że mogę mieć polistyczne jajniki (chyba zmienie lekarza bo ta nie była pewna i mi więcej nic nie chciała powiedzieć), oczywiście choruję na hashimoto, więc co, znowu moja szansa na dzicko jeszcze bardziej maleje?? ehhh
no nareszcie będziesz z nami częściej!
Policystyczne jajniki oczywiście utrudniają zajście w ciążę, ale dzięki dobrze dobranym hormonom, zajście w ciążę jest możliwe, tylko może dłużej zejść. Chyba rzeczywiście czas zmienić lekarza ... mnie przy tych twoich mega długich okresach, czy braku okresu to takie plamienie jakoś nie dziwi ...

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Widze ze temat rodzrnstws sie.rozpoczal! Ja na razie nie mysle o rodzenstwie dla Franka. Taki maruda ostatnio z niego ze jedno mo wystarczy. I tak jak Magnusia porod.nadal wzbudza we mnie zle wspomnienia.

Co do kupki franka KATIE jestesmy na bebilon pronutra. I wydaje mi sie ze na razie przy nim zostaniemy.

MALGOS Franek podczas produkcji raczej nie.placze.i.sie nie prezy. W trakcir dnia czasem.puszczenie.baka to dl aniego nie lada wyczyn. Ale przy robieniu kupsztala normlanie sobie.postekuje.

Co do konsystencji to czasem jest zbita a czasem wolna z grudkami. A jescze innym razem wolna masa

MONIKA to co za.internet mieliscie ? przeciez to zdziierstwi w bialy dzien.

3mam mocne.kciuki za starania...

Kiedy mozna isc na basen z niemowlakiem?
pytałam o te kupki bo jeśli go nic nie boli, nie płacze przy tym to bym nie ingerowała w ich częstotliwość - widocznie tak ma

na basen można po 3-cim miesiącu ja właśnie się wybieram ale jakoś wybrać nie mogę. Muszę najpierw kupić sobie to kółko do pływania z wkładką dla niemowlaków.
Stary 2014-07-14, 21:04   #3510
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
no nareszcie będziesz z nami częściej!
Policystyczne jajniki oczywiście utrudniają zajście w ciążę, ale dzięki dobrze dobranym hormonom, zajście w ciążę jest możliwe, tylko może dłużej zejść. Chyba rzeczywiście czas zmienić lekarza ... mnie przy tych twoich mega długich okresach, czy braku okresu to takie plamienie jakoś nie dziwi ...

pytałam o te kupki bo jeśli go nic nie boli, nie płacze przy tym to bym nie ingerowała w ich częstotliwość - widocznie tak ma

na basen można po 3-cim miesiącu ja właśnie się wybieram ale jakoś wybrać nie mogę. Muszę najpierw kupić sobie to kółko do pływania z wkładką dla niemowlaków.

Ja jestem przykadem doskonałym że z PCO można zajść w ciąże w 2 cyklu

moja bratowa ma córkę która ma 10 tygodni i już dziś zabrała małą na basen...

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości