|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czas szybko leci, prawie 4 latka mają nasze Dzieci :D
Cytat:
ale Was dopadło ![]() Cytat:
![]() Też tak pomyślałam Ja nawet tej naszej starszej nie brałam ![]() A nie na stałe przepisała coś? Kubuś już miał ten Singulair,tak?Więc jednak nie ostatnia wizyta ![]() Cytat:
Może ten migdał jest powiększony,teraz przy chorobie? ![]() Trzymam żeby się okazało,że zabieg jednak nie będzie potrzebny ![]() Cytat:
Maciuś skończył roczek?Kiedy to zleciało? Buziaki dla Niego ![]() ![]() ***************** Tylko ze mnie taki nocny marek? ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- anula
|
||||
|
|
|
#3482 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Boski jest ![]() Bardzo inteligentnego masz syna i ładnie się wysławia Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Martek też brał przez pewien okres To sto lat dla małego solenizanta
|
|
#3483 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Z tego, co wiem, to nie Cytat:
![]() My teraz bierzemy Singulair Cytat:
![]() Ale reszta dobrze Cytat:
No zaczęła ![]() Szczerze mówiąc to mam nadzieję, że Jej to szybko minie I oby u Was już tak zostało![]() I powiedz koniecznie, co psycholog na to Ale ten czas leci ![]() Wszystkiego NAJ dla Macia ![]() ***
|
|
#3484 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nam badał przez gardło Ciekawa jestem badania słuchu, ale wydaje mi się, że zauważyłabyś. No i Sylwia ma rację - nie wiadomo, czy migdał jest powiększony na stałe, czy dlatego, że trwa właśnie infekcja. Całe szczęście nadal mocno pochmurno u nas Cytat:
![]() Cytat:
No nie ostatnia, chociaż szczerze powiem, że nie do końca widzę zasadność ich kontynuowania ![]() Cytat:
![]() No niestety dziś też się budził i sprawdzał, stawiam, że będziemy musieli pojechać ![]() A długo? I z jakiego powodu dostała? Na razie nie ![]() A jak długo macie brać? Pamiętam, że Tomek Oli też bierze *** Hej
|
|
|
#3485 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no wlasnie o to nie zapytałam, ale jak bedziemy na tym badaniu słuchu to zapytam. Wiki ma katar, a na widok fridy szału dostaje, nie mogę jej utrzymać sama. dodatkowo wychodzą górne jedynki, także szał-ciał mamy. Oliwka tez ma katar no i kaszle jak się kładzie do łóżka, pewnie jej zalega ta wydzielina wtedy. Macie jakis syrop na taki mokry kaszel, zeby na noc dać? gorączki na szczescie juz nie ma. A w przedszkolu u niej ospa teraz jest ![]() z góry przepraszam ze ostatnio niedokładnie i pobieżnie czytam, ale jestem taka wykonczona dziećmi ze z chęcią bym uciekła gdzies na kilka dni (wiem jak to brzmi). Mysle nad tą bazą Mac, boje sie tylko wysuszania, bo np. EL Double Wear light mnie wysusza, podkłady musze miec bardziej nawilżające. Unholy fajnie ze podpisałaś juz umowe z PUP ![]() byłas u neurologa? Miramej a Ty? nie wiem czy pisałam, mi kazał zrobić rezonans na wiosnę i diagnostykę naczyniową całą. pewnie do szpitala na dzien czy dwa pojde. |
|||
|
|
|
#3486 |
|
Ola-Unhola
|
Hej
Maju, Sto lat dla Maciusia ![]() Ale ten czas leci... Wojtusiu, mam nadzieję, ze ten migdał powiększony jest tylko teraz przy chorobie. Chociaż, jak przypomne sobie jak chorował Bartek w przedszkolu, to cieszę się, że zajęliśmy się wycinaniem migdałów i drenami. Od tamtej pory była znaczna poprawa i przestał chorować Co Ty...nie byłam nigdzie....Ja to chyba nigdy nie pójdę, a nazbierało mi się, neurolog, dentysta, ginekolog...Tylko kiedy??? Kasiu, ale choróbska.... ![]() A co być chciała matującego? Kremy, toniki, czy raczej myślisz o samym podkładzie? Poszukam czy mam coś w gabinecie, to może troszkę bym Ci odłozyła i przesłała (jakiś kremik). A jak nie to później Ci napiszę coś z takiej pielegnacji Dzieki Dziewczyny Teraz co kilka godzin konto sprawdzam , bo się nie okreslili kiedy $. Mam nadzieję, że szybko ![]() I dzieki za kciuki za mojego ucznia hehe. Chciałam w ten week wszystko z nim nadrobić, ale szkołę mam....Oj dlaczego tego czasu tak mało ![]() Idę się kąpać, potem do przedszkola jakieś raporty kasowe podpisac, bo ja skarbnik, a te Panie, które to robią, to w tym roku nie zatrudnione niby, bo przepisy zabraniają przez Radę Rodziców ich zatrudniania (kolejne rewelacyjne zamiany przepisów tuż po zaj. w przedszkolu...). Ale wiadomo, one robią, a ja tylko podpis ![]() Potem do gabinetu lecę. Miłego dnia
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
60 dni
Tomek bierze *** A ja właśnie zamówiłam EL Double Wear Light.... Uwielbiam ten podkład No i moje ulubione perfumy ostatnio...indeks.jpg I załapałam się na promocyjną cenę OPI: opi_germany2_germanicurebyopi.jpg
|
#3488 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
I tak dobrze,że nie musicie częściej jeździć ![]() Spodobały Ci się to nowe emotki,co? ![]() Cytat:
Zdrówka dla dziewczynek Wojtusiu na mokry kaszel podaje się syropy wykrztuśne - do 16 góra 17 godziny,natomiast jak Oliwce bardzo dokucza kaszel w nocy,myślę że mogłabyś Jej podać Sinecod,albo Levopront(ten drugi na receptę).W dzień przy mokrym kaszlu,,dwa razy dziennie do 16 podałabym coś wykrztuśnego(Flavamed,Amb rosol czy jakąś flegaminę),żeby rozrzedzać tą wydzielinę i żeby to odkaszlała *************** U mnie pada ![]() Bartosz nadal brzydkawo i mokro kaszle z rana Pytałam w przedszkolu,Siostry mówiły,że w przedszkolu mało kaszle,tak sporadycznie i już nie wiem.Albo Go jeszcze na jakieś osłuchanie wezmę,bo już głupia jestem niech by trwał ten kaszel dłużej jak musi,ale powinien być chyba ładniejszy ,aż w koncu zaniknąć a ja przy tym kaszlu rano nie widzę poprawy ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Ola |
||
|
|
|
#3489 |
|
Ola-Unhola
|
sylka
![]() angy, taki ostatnio hybrydowy miałam ![]() Ile płaciłaś za Opi w promocji? Jest szansa na zakup z niemieckiego HM. Sa u nich małe przeceny na raczej letnie ubranka (dziecięce, nie wiem jak ze damskimi). MOże coś Wam wpadnie w oko. W najbliższych dniach bedę wiedziała czy to wypali. Ale ciuszki byłyby u Was dopiero około stycznia pewnie.
|
#3490 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale Oli Ci po zaśnięciu też na mokro kaszle? A gdzie tam, teraz jeszcze przeczytałam Olę o ginekologu i niestety też jestem do tyłu ![]() Cytat:
Cytat:
Też lubię ten zapach , a gdzie robisz takie zakupy w sieci? Masz coś sprawdzonego? Kolor lakieru ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
![]() Bardzo Dodałabym jeszcze inhalacje i oklepywanie A ile już trwa ten kaszel? Ja, jak Kuba kaszle, to 2 razy w tygodniu chodzę na osłuchanie
|
|
|
#3491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
29 PLN![]() Cytat:
Mają też kosmetyki-podkład i lakier też od nich
|
|
#3492 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Brała przez jakiś miesiąc, właśnie przy tym ciągłym kaszlu Cytat:
![]() To chyba jakiś wysyp jest, u mojej koleżanki syna też przedszkole zarażone, Martk właśnie kończy ![]() Cytat:
a tak w ogóle to dzień dobry ![]() Dwa okna mi jeszcze na dziś do mycia zostały, chcę korzystać czas w domu, jak wrócę do pracy to potem już nie ma kiedy, po ciemku mi się nie uśmiecha
|
|
#3493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, idę zaraz popatrzeć co tam mają ![]() Cytat:
Trochę sfiksował Kuba na punkcie kosmosu, ale ile ja się przy okazji dokształciłam I nic a nic nie pomógł? Przeciwkaszlowe u nas też nie pomagają, czasem ten Levopront, ale to taka loteria jest ![]()
|
|
|
#3494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my na kaszel mamy tylko actifel lub actitrin. Cytat:
ja do gina tez muszę iść. cytologię już zrobiłam. |
||
|
|
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mocno kaszle przy zasypianiu?
|
|
|
#3496 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Nawilzać trzeba zawsze, czy skóra tłusta czy sucha Cytat:
Fajna cena Kasiu, nie widziałam Twojej skóry, więc tak trudno mi na odległość coś idealnego polecić. Przede wszystkim peelingi, bo napewno jest problem z warstwą rogową. Substancje dobrze nie wnikną, jak bedzie blokada. Dobre kremy. Polecam Sesdermę - mają fajną serię Poza tym duzo wody, zdrowe jedzonko ![]() Buźka myta letnią wodą. Maseczki na zmianę oczyszczająca/złuszczająca z nawilżającą
|
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie dlatego napisałam o nawilżaniu, bo Kasia wymieniła tonik matujący, krem matujący i podkład matujący, no to skóra robi, co może, żeby jej sucho nie było
|
|
|
#3498 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Jola, a wiesz, że czesto jest mylone nawilżanie z natłuszczaniem? Dlatego to napisałam. Bo znam osoby, które mając skórę tłustą kupują tylko kosmetyki matujące i nie chcą nawilżających, bo wydaje im sie, że pogłębią problem np. błyszczenia. Dla mnie matujące (jak ja o tym piszę), to nie te kosmetyki z drogerii z dopiskiem np matt, tylko walka z nadmiernym sebum.
|
|
#3499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3500 |
|
Ola-Unhola
|
Oj dobrze wiesz o co chodzi
![]() Dla niektórych nie wazne jak to nazywa, to nie chce tego robić przy cerze przetłuszczającej, o ![]() Napakowałam rzeczy do kosza w hm de i muszę coś wypakować, bo za duzo wyszło
|
#3501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja tam nic ciekawego nie wypatrzyłam, zresztą i tak kupiłam Kubie kombinezon i na razie koniec wydatków ![]() W albumie jest zdjęcie Kuby z Ulą, uśmiałam się, jak je zobaczyłam, takie ą ę bułkę przez bibułkę
|
|
|
#3502 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Teraz juz wiem, wczesniej nie. Ja kupuje na lato, czapki, spodnie, tshirty, trampki z sale. Ide oblukac
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
Ja trochę u nas kupiłam
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
angy, fajna ta perfumeria Dlaczego uważasz, że Ula nie pasuje do Kuby? ![]() *** Mieliśmy dziś rano zanieść mocz na ogólne, bo we wtorek wizyta, wieczorem przygotowałam pojemnik i wszyscy zapomnieliśmy ![]() *** Co dostaniecie pod choinkę?
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2013-11-22 o 08:38 |
|
|
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówiłam, że fajna , bezkonkurencyjna że tak powiem![]() No bo jakaś taka duża No nie komponują mi się![]() Jeszcze nie wiem, myślę ![]() ***
|
|
#3506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ona starsza jest o rok i 3 miesiące , poza tym Kuba drobina jest, chociaż chociaż przytył mi w ciągu 3 miesięcy 1 kg ![]() No właśnie ja też myślę i miałam nadzieję, że coś odgapię
|
|
|
#3507 |
|
Ola-Unhola
|
Ja tez nie mam pomysłu na prezent dla siebie ![]() Ula wieksza, do Kubusia taka malutka, drobna dziewuszka pasuje
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A, no to wszystko wyjaśnia ![]() ![]() ![]() No jak mogłam zapomnieć! , to już nic więcej nie chcę
|
|
#3509 |
|
Ola-Unhola
|
Kurde zwineli mi rozmiar przez noc
![]() http://www.hm.com/de/product/14675?a...#shopOrigin=SA
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
O to to
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.

Ja sama z dziewczynami,obudzić,rozw ieźć,praca,zwieźć towarzystwo do domu, a tu pies i dziadek do obejścia
poradźcie coś żebym się tak mega nie świeciła.Czym się maziać?co kupić? teraz używam matującego toniku i kremu i matującego podkładu,ale świecę się już w pracy.
ale Was dopadło 

Kubuś już miał ten Singulair,tak?
żeby się okazało,że zabieg jednak nie będzie potrzebny 

I załapałam się na promocyjną cenę OPI: